Advertentie

95% GMO-veevoer! Wat gebeurt er met ons voedsel?!?


Soms kom ik berichten tegen waar mijn wenkbrauwen van verdwijnen, tot ver boven de haargrens op het voorhoofd. Het onderstaande persbericht van de Partij voor de Dieren, gebaseerd op de beantwoording van kamervragen aan minister Gerda Verburg van Landbouw, is zo’n bericht. Meer dan 95% van al het veevoer, dus van koeien tot kippen, is gebaseerd op GMO-voedsel. Genetische Gemanipuleerde Organismen.

Ingevoerd voer, dat gewoon via onze grote havens de EU bereikt en aan ons vee wordt gegeven. Het grote probleem bij GMO-gewassen, is dat het nog steeds niet duidelijk is wat het UITEINDELIJKE effect is op onze lichamen, zowel de onze als die van de dieren. Opnieuw dus, net als bij de draadloze telefonie, een levensgroot experiment…

Inmiddels is van de week ook de Europese Commissie onder zeer zware druk van de VS, akkoord gegaan met de vergunning aan de -op zijn zachts gezegd- dubieuze firma’s als Dow Chemical en DuPont. De maisproducten die deze firma’s mogen verkopen in de EU, zijn dusdanig bewerkt, dat zij immuun zijn voor het onkruidbestrijdingsgif ‘RoundUp’ van de uiterst dubieuze club Monsanto.

Lees hier het Nederlandtalige PR-verhaal over dit besluit van de EU HIER. Vreemd is dat deze informatie is uitgegeven door een PR-bureau, dat zich toespitst op het vertellen van verhalen (let us tell your story!) van opdrachtgevers. En dit is dan de officiële berichtgeving van de EU. HIER. Je kunt op je vingers natellen wie het eerste persbericht heeft gemaakt..

Het doel van Monsanto is duidelijk. Over lijken desnoods, zo blijkt uit het gedrag van deze club elders in de wereld. (klik op de foto voor een eerder Hoofdartikel hier op WantToKnow!)
Het doel van Monsanto is duidelijk. Over lijken desnoods, zo blijkt uit het gedrag van deze club elders in de wereld. (klik op de foto voor een eerder Hoofdartikel hier op WantToKnow!)

Hoewel volgens de toelatingseisen deze maissoorten duidelijk moeten worden gelabelled en dat ook duidelijk zichtbaar moet worden gemaakt op eindproducten dat deze soorten mais erin verwerkt zijn, is het opnieuw een stap richting de volledige verwoesting van oerzaden.

Langzaam maar zeker wordt onze wereld om ons heen dusdanig veranderd, dat wanneer jij als consument producten wilt die NIET geproduceerd zijn op basis van genetische gemanipuleerde grondstoffen, je verpakkingen MOET zoeken waarop LABELS staan, die vermelden dat dit product vervaardigd is met NATUURLIJKE grondstoffen waarin GEEN GMO verwerkt is. Is dat niet de omgekeerde wereld? Het natuurlijke product dat als uitzondering wordt gepresenteerd..? Het gemanipuleerde product dat als ‘Normaal’ wordt beschouwd.

Het is dezelfde ontwikkeling als bij de overdosis electromagnetische straling die we voor onze kiezen krijgen. Je wordt langzaam maar zeker voorbereid op de situatie dat jij zelf voor jou en je kinderen maar op moet letten, dat je de kritische grenzen niet overschreidt…

Minister Gerda Verburg, hier op PR-toer voor hogere melkconsumptie.
Minister Gerda Verburg, hier op PR-toer voor hogere melkconsumptie.

Terug naar het persbericht van de Partij voor de Dieren. HIER vind je de .pdf met de officiële beantwoording van Gerda Verburg. Dit is het volledige bericht van de PvdD:

Minister Verburg: meer dan 95% van vlees en zuivel afkomstig van dieren die genetisch gemanipuleerd voer hebben gekregen

Minister Verburg van LNV heeft in antwoord op Kamervragen van Marianne Thieme aangegeven dat 95,7% van de melk, 98,4% van de kaas en boter en 97,8% van het verse vlees afkomstig is van dieren die genetisch gemanipuleerd voer genuttigd hebben.

Op de verpakkingen van die producten wordt niet duidelijk dat het gaat om producten van dieren die zijn opgefokt met behulp van genetisch gemanipuleerd voer. De gevolgen daarvan zijn niet duidelijk.

Vast staat dat wie geen producten op basis van genetisch gemanipuleerd voer wil eten, alleen zeker is bij de consumptie van biologisch vlees (2,2% van al het vlees dat verkocht wordt), biologische kaas en boter ( 1,6%) en biologische melk en yoghurt (4,3%).

De Partij voor de Dieren vindt dat consumenten veel beter voorgelicht zouden moeten worden over de toepassing van genetisch gemanipuleerde organismen in de productie van hun voeding dan nu het geval is. De partij roept het kabinet op om een helder logo te ontwikkelen waarmee gmo-vrije producten herkenbaar zijn, zodat de consument grotere keuzevrijheid krijgt.” zie HIER de volledige tekst.

Indien je je wilt verdiepen in de wereld van de GMO-producenten, dan raden we je zeerste aan, onderstaande Google-video eens te bekijken. Kijk gerust naar stukjes, als je deze bijna 2 uur durende documentaire van het Vlaamse  programma ‘Lichtpunt’ niet helemaal kunt zien. Deze stukjes zullen je zeker naar meer informatie doen verlangen!

We plaatsten hier op WantToKnow al eens een Nederlandse vertaling van de boekbespreking van William Engdahl’s boek ‘Seeds of Destruction’, waarin duidelijk de dieperliggende motieven van de sluipmoordenaarstactieken van de GMO-industrie worden belicht. Kijk HIER. Alleen al op basis van deze informatie laden de productenten van de gepatenteerde, genetische gemanipuleerde voedselbronnen, zoveel verdenking op zich, dat uiterste voorzichtheid geboden is!!

Tot slot een citaat van Gandhi om je weer wat moed te geven, mocht dit verhaal/deze film mogelijk stevig bij je binnen komen..!

When I despair,
I remember that all through history the way of thruth and love has always won.

There have been murderers and tyrant, and for a time they can seem invincible.
But in the end they always fail. Think of this always.

Mahatma Gandhi.

Als ik wanhoop,
dan bedenk ik me, dat door onze hele historie, het pad van liefde en waarheid altijd overwon.

Er zijn moordenaars en tirannen geweest, en het lijkt er een tijdje op alsof zij onoverwinnelijk zijn.
Maar op het laatst falen zij, altijd. Denk hier altijd aan.

20 gedachten over “95% GMO-veevoer! Wat gebeurt er met ons voedsel?!?

 1. Mahatma was een groot mens en dit was een hele mooie spreuk ! Waar alleen maar vrede uitspreekt en daar moeten we naar toe !
  Ook al is het heel moeilijk soms ! Maar ja we hebben ook niet voor een gemakkelijke taak gekozen om hier op aarde te komen in deze tijd toch ? Wij hebben de moeilijkste taak gekozen en daar moeten we gewoon doorheen ! Het is niet leuk maar noodzakelijk. En laat het zeker zijn we hebben ervoor gekozen ook voor mij moeilijk te begrijpen maar denk echt dat het waar is !

  welterusten Pietje

 2. @ Wietze

  Ik las een paar dagen geleden ook een artikel over hetzelfde euvel, maar daar was de strekking van het verhaal toch heel veel positiever klinkender:

  ~ Gaia slaat terug, met gentech resistent onkruid ~
  http://zapruder.nl/portal/artikel/gaia_slaat_terug_met_gentech_resistent_onkruid/

  Even een mooie reflectie en bedenking bij dit gegeven >
  Ik wou een paar dagen geleden eigenlijkde deze link posten of er een nieuw hoopvol artikel met als ondertoon dat de natuur deze schijnbare FRAUDE niet wil blijven accepteren en laat weten dat ze zich letterlijk en figuurlijk niet zomaar uit het veld laat slaan. het is ms een hoopvol licht dat aan de horizont gloort dat onze eigen organismes zich tegen deze onnatuurlijke technologieën gaan verzetten of aanpassen of immuum worden …
  Ik denk dat het goed is van de mensheid om op te komen voor wat we verkeerd vinden en hetgeen tegen onze natuur in gaat, schijnbaar is dat gevoel en die kreet nu ook tot uitdrukking gekomen IN DE NATUUR zelf!
  Een mooie blijk van synchronische waardering. Want de natuur komt ook op (het onkruid komt op hahahahaha) voor zichzelf en tegen Monsanto 😉 Zo is duidelijk te zien en te merken dat de symbiose tussen de organismes nog steeds zijn werk doet, en dankbaar reageerd op onze inspanningen en onze inzet en trouwheid.

  Wie weet welke belofte en welke hoop dit ms nog voor ons heeft in de nabije toekomst met alle dreigende perikkelen die als donderende wolken steeds dichterbij komen …
  Zal ons lichaam zich ook aansluiten bij deze op-stand ? Zullen onze organismes zich ook resistent gaan weren tegen alle rotzooi die we binnenkrijgen via GN-voedsel, vaxinaties, chemische verontreiniging etc …
  “We are the ones we were waiting for …”
  Een profetie en een wijsheid > Is het aan ons om te laten zien of we in onze kracht kunnen blijven staan en bereid zijn (en blijven) om vol overgave een stem uit te dragen aan de w-aard-igheid van onze waarheid ?
  Reageerd de aarde (Gaia) op ons verzet tegen dit respectloos misbruik? Komt de aarde voor ons op omdat wij voor onszelf op komen EN voor haar opkomen ? Beseffen we eindelijk dat we 1 zijn, een symbiose een synchronisch leven organisme ?
  Wanneer gaan we inzien dat Kracht veel sterker is dan Macht ?
  Zijn wij in feite ons eigen immuunsysteem? Woord en daad zijn een gevolg van passie en waarheid die zich manifesteren in de materie, het werkelijke alchemische proces van de magische co-creators … Wanneer komen we tot de ontdekking dat we zelf zijn wat we nodig hebben en waar we op zatten te wachten …
  Wijzelf zijn onlosmakelijk deel van de natuur, zowel binnen ons als buiten ons !

  Is het nodig om angst te hebben ?
  Tot op bepaalde hoogte zolang het ons aanzet om op te komen voor hetgeen wij misdadig vinden, zolang het ons aanspoort en activeerd Ja mogen we angst dankbaar zijn, want met stil in een hoekje gaan zitten beven en wachten tot alles overwaait schiet niemand wat op (en diegene ook geen wortel) …
  Laten we ons aangespoord voelen om door te gaan met uit te dragen wat we belangrijk vinden, zoals een boer zijn zaden zaait zo zullen we ook oogsten waar we voor gestaan hebben, en Moeder Natuur heeft ons al een mooi geschenk gegeven door te laten zien dat ze zich niet zomaar laat kisten … ook Zij is haar levenlust en vechtlust nog lang niet kwijt!

  Dikke blije en hoopvolle knuf voor iedereen :D:D:D:D
  XXX

 3. Hehe vanaf et moment dat ik een documantaire heb bekeken over het slachten van dieren,ben ik meteen vegatarisch geworden hahahahah!!

  Bedankt trouwens voor deze leuke artikel !:)

 4. Erg triest dat ze de hulpeloze dieren pakken met deze troep, ik denk dat ik maar eens willenkeurige boeren ga mailen en ze de documentaire “de wereld volgens Monsanto” toe ga sturen. Misschien dat er zo ook bij boeren een bewustzijn ontstaat over dit bedrijf zodat met zorgvuldiger kijkt naar hun veevoer en zaden. Daarnaast heb ik zojuist besloten volledig vegatarisch te worden (ik at 2x vlees per week)

 5. Als ik wanhoop,
  dan bedenk ik me, dat door onze hele historie, het pad van liefde en waarheid altijd verloor.

  Er zijn moordenaars en tirannen geweest, en het lijkt er een tijdje op alsof zij overwonnen zijn.
  Maar op het laatst winnen zij, altijd.
  Denk hier altijd aan.

 6. David Wilcock heeft onlangs in een interview verteld dat de meeste gemanipuleerde gewassen na twee of drie generaties weer terugkeren naar hun oorspronkelijke blauwdruk, de komende jaren verwachten wetenschappers dat dit nu nog sneller zal gaan plaatsvinden door de vele kosmische veranderingen en verhoogde energie stromen vanuit de centrale zon, dit geldt tevens voor mens en dier.

  Dus Riek nog ff doorbijten jongen!!!

 7. Monsanto… Onderzoeken die aantonen dat de door hun ontwikkelde Agent Orange zwaar kanker verwekkend is hebben ze zwaar gesaboteerd. Kindertehuizen in Cambodja en Vietnam vol met misvormde kindjes.

 8. Hallo guido, als ik het me goed herinner dan is het o.a. in een interview geweest met RadioCoasttocoastfm met George Noory in het voorjaar en mythologicalradio of zoiets, dat kun je vinden op zijn website.

  Die interviews zijn zowiezo zeer de moeite van het luisteren waard, net als zijn laatste lezing die hij gaf in o.a. Zurich en Los Angeles daar komt t even zijdelings aan de orde.

  Geen “doom and gloom” en angst zaaierij maar juist hele positieve perspectieven, het is maar hoe je er naar wil en kan kijken.

 9. STEM VOOR GEMTECH LABEL OP VOEDSEL !!!
  http://www.petities.nl/nieuws/2009-10-15/ook_ierland_komt_met_gentechvrij_logo/

  Ook Ierland komt met Gentechvrij Logo
  15-10-2009

  Eerder deze week is Ierland in navolging van Duitsland en Frankrijk gestart met een gentechvrij logo/label. In Duitsland gaat het daar goed mee: Landliebe is het Duitse zuivelmerk van Campina en heeft gezorgd voor een goede omzetstijging door het Ohne Gentechniek label. De koeien krijgen voer waar geen gentech meer in verwerkt zit en wat vaak lokaal geteelt wordt. Een grote vooruitgang vind Fairstyle.

  In Nederland bestaat meer dan 90% van het veevoer uit gentechgewassen. Minister Verburg zou dus dit zeer goede voorbeeld van Frankrijk, Ierland en Duitsland moeten volgen en daarmee de keuzevijheid van consumenten kunnen vergroten.

  TEKEN PETITIE :
  http://www.petities.nl/petitie/stem_voor_een_gentechvrij_logo/

 10. @krispy: het is toch van de ratten besnuffeld.!! Dat er op voedsel komt te staan dat het Gentech-vrij is..?!
  Het is de wereld op zijn kop. Dat vind ik.

  Ik ben niet boos hoor; zwaar teleurgesteld is wel de goede omschrijving..

  Wat gebeurt er met voedsel als je erop zet: BEVAT GEN-TECH componenten..? Dan gaan ‘ze’ het er ongetwijfeld zo klein opzetten, dat geen mens het meer kan lezen..

 11. Ik weet het Guido ik ben het met je eens, ik heb ook liever GEN-TECH VRIJ voedsel !!!
  Maar op deze manier (als het erop staat) hebben we een keuze, zonder dat het op een etiket staat hebben we GEEN keuze …
  Het zal zowiezo in meer producten zitten dan we door hebben, via-via, maar de verplichting tot melding maakt het wel bewuster.
  We moeten roeien met de reimen die we hebben en alle mogenlijkheden aanpakken die ons ter beschikking staan om voor onze rechten op te komen.
  Het tekenen van deze petitie is dan niet het walhalla, maar beter een kleine stap dan helemaal geen stap nemen …

  De heersende tijd is er 1 van het aanspraak maken op onze eigen kracht, ons eigen beschikkingsrecht …
  wat willen we nog langer door onze strot geduwd krijgen voordat we het samen duidelijk maken (als consumerende mensheid) dat we DIT niet langer zo willen ?
  De heersende potenties liggen in het feit dat wij sterker kunnen groeien in het staan voor wat we vinden en creatieve oplossingen en mogenlijkheden bedenken die verder gaan dan de schrijnende en beperkende de-moraliserende tactieken van de heersende orde op dit moment.

  Leren van de situatie en niet verworden zoals en tot de verwenste zelf (elite).

  Als het princiepe achter dit hele “stand-up-4-your-rights” gaat functioneren dan zijn we sterker dan dat gen-tech ons kan verzwakken … 😉

 12. Ge snapt mij nie! Ik bedoel dat de labels op het voedsel zouden moeten aangeven:

  DIT VOEDSEL BEVAT GEN-TECH COMPONENTEN.

  En niet andersom..!! Het is hetzelfde verhaal als met biologisch voedsel; het is toch de normaalste zaak van de wereld, zuiver voedsel?! ‘Biologisch’ zou een pleonasme moeten zijn. Dubbelop. Alleen voedsel dat uit de ‘voedselfabrieken’ komt zouden we moeten kwalificeren. Bijv. met een etiket:

  ‘DIT VOEDSEL IS INDUSTRIEEL VERVAARDIGD!’
  Dus laten we ‘biologisch’ in voedsel weg gaan laten en alleen spreken over ‘INDUSTRIEEL voedsel’ en ‘voedsel’

  Kijkte gij marris nar mijn stukske wah ik hierover gesgreve heb.
  http://www.wanttoknow.nl/overige/aardbeienjam-is-geen-aardbeienjam/

 13. @ Guido
  Daar heb ik al gelezen 😉
  Maaar euh … ik zie dat Ellen wel getekend heeft voor de petitie en gij nog heulemoal ni, hoe kum dah?

  Ik snapte je wel, maar tis niet anders nu …
  (adem in …. en … adem uit …lol…)

  @ Selene
  Ja dat klopt maar die kunnen vaak niet overeind blijven helaas.

 14. Ik ben gelukkig in de gelegenheid veel van mijn voeding zelf te kunnen verbouwen ,ik gebruik geen gifstoffen geen gentech zaden .Het is wel veel werk maar ook werk dat enorme voldoening geeft.Tevens probeer ik steeds meer onafhankelijk van nutsbedrijven te worden .Ik snap dat dit in de steden een heel eind moeilijker te realiseren valt ,maar daarom ben ik 5 jaar geleden uit amsterdam vertrokken en op het platteland gaan wonen .Ik denk dat dit een van de beste manieren is om te zorgen voor gezonde voeding .Helaas zijn er nog wel zaken die ik moet kopen in een supermarkt maar het worden er steeds minder gelukkig.En nee het is niet terug naar af het is in mijn optiek een hele stap voorwaards.Er zijn hier ook boeren die op een heel verantwoorde wijze met hun vee omgaan en thuis slachten zo kan je ook aan vlees komen .Ik ken de dieren die ik eet vaak persoonlijk en weet waar hun voeding vandaan kwam .bijkomend voordeel je eet ook veel minder vlees als je de dieren kent.liefdevolle groet marcel

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.