Advertentie

De weerstand tegen de CBDC wordt zichtbaar..!


Het ziet ernaar uit, dat de elite zijn grip op de wereldbevolking niet in de waagschaal wil stellen, door het toelaten van allerlei digitale munteenheden, zoals de BitCoin. Dit doen ze niet door deze munten te verbieden, want dat is nagenoeg onmogelijk op wereldschaal. Maar het wapen dat de westerse elite wil inzetten, ongetwijfeld onder leiding van de eigenaren van de meeste Centrale Banken in de wereld: de Rothschild-emperium, is een concurrerende munt, een Centrale Bank Digitale Munt. Of in goed Engels, de CBDC, de Central Bank Digital Currency..

Jeweetwel, de digitale munt, waar onze koningin Maxima zich al vol vuur voor inzet. Met kennelijk goedkeuring van de heer M. Rutte en mw. S. Kaag. VOLLEDIG TEGEN DE WIL/TOESTEMMING VAN DE TWEEDE KAMER.. ZONDER ook de Tweede Kamer hier fundamenteel over te informeren..

Centrale banken zoals de ECB in Europa en de Fed in de VS, spelen een sturende rol in de wereld-economie en zij zijn verantwoordelijk voor het monetair beleid. Officieel heet het dat beleidscontrole steeds moeilijker wordt, naarmate financiële markten complexer worden. Daarom moet die centraal gestuurde digitale munt er kennelijk komen. Officieel gezien natuurlijk.

Aangenaam, de directeur van de BIS-bank, de ‘bank-der-banken’. Binnen enkele weken was hier in de Tweede Kamer het digitale geld, de CBDC (Cenral Bank Digital Curerncy) aangenomen. Een overval door de ‘bankiers’ van onze democratie..!

Door de vraag naar krediet en het moeten nemen van financiële risico’s (al dan niet moreel verwerpelijk) hebben ervoor gezorgd dat reguliere, commerciële banken te groot zijn geworden om failliet te gaan. In het Engels heet dat ‘Too big to fail’.. Maar officieel maken veel centrale banken zich zorgen over de recente onvoorspelbaarheid van het handelsbeleid van de VS, met name omdat de dollar wordt gebruikt om de helft van alle wereldwijde facturen mee te betalen.

Daarnaast wordt ook zo’n tweederde deel van alle aandelen wereldwijd, geprijsd worden tegen deze lege munt, de Amerikaanse dollar. Dus de centrale banken kunne, zo gaat het officiële verhaal, niet blindelings meer vertrouwen op bestaande beleidsinstrumenten en dienen de de traditionele centrale banken nieuwe invalshoeken te verkennen, en vooral die van de technologie. Als je tussen de officiële regels dóórleest, zie je dat de controle-over de essentiële factor is.

Het is juni 2009 en de formele oprichting van BRICS, als tegenhanger van het IMF, is een feit. De US-dollar is uitgerangeerd als internationaal betaalmiddel voor deze landen. Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika. Het is nu aan de Rotschilds om hun triljoenen vermogen, verborgen achter vooral de VS en de US$, veilig te gaan stellen.. Hun oorlogen te gaan voeren om de waarde van ‘hun’ petrodollar te waarborgen..

En zoals gezegd, zijn de particulier digitale munten, zoals de Bitcoin een onafhankelijk middel om onder de controle van zowel centrale als commerciële banken uit te komen. Niet gek dus dat de controlerende bank-elite een andere oplossing presenteren, die wel uit dezelfde hoek als bitcoin komt. De banken kijken naar wat blockchain-techniek kan bieden om hun eigen digitale valuta te creëren. En hier is steeds meer belangstelling voor.

Blind door poen, vertrouwen erin op niets gebaseerd..!!

CBDC is net als papieren bankbiljetten een betaalmiddel, een rekeneenheid en een waardeopslag. En net als papiergeld, is elke eenheid uniek identificeerbaar om namaak te voorkomen. CBDC maakt deel uit van de totale bulk geld, samen met andere vormen van geld zoals contanten en giraal geld. Het kan worden opgeslagen, overgedragen en verzonden door allerlei digitale betalingssystemen en -diensten. Welke dienst je ook gebruikt, de geldigheid van de CBDC blijft gewaarborgd. Nu het vertrouwen in deze manipulatie nog..

Op de achtergrond speelt de ineenstorting van de US-dollar. Deze munt bestaat bij de gratie van acceptatie. Er is GEEN ENKELE DEKKING MEER VOOR DEZE MUNT; zéker nu blijkt dat de petro-dollar volledig aan het instorten is. Bij de petro-dollar constructie, wordt ELK VAT OLIE EEN SOORT DEKKING VOOR DE WAARDE IN DOLLARS VAN DAT VAT!! Een briljante uitvinding, zolang wereldwijd de olie in US-$ wordt berekend/afgerekend.

Steeds meer grote landen, feitelijk de hele BRICS-landen-club, laten de petro-dollar vallen en rekenen olie af in eigen of andere currencies..! In de VS worden nu -vooral conservatieve- politici wakker en proberen met ideeën rondom CBDC-wetgeving, deze nieuwe ontwikkeling te controleren.. Hieronder één van die ontwikkelingen.

*
*

De weerstand tegen de CBDC wordt zichtbaar..!

2023 © WantToKnow.nl/be

*

Na de ontdekking dat de federale regering het Amerikaanse volk twee jaar lang heeft voorgelogen over de aard en het karakter van de Covid-19-pLandemie, en op basis van die leugens talloze autoritaire maatregelen heeft opgelegd, zou je denken dat de Amerikanen op hun hoede zouden zijn voor elke nieuwe roep om gecentraliseerde macht. Helaas is dat niet het geval. Het gaat in dit geval over een nét zo fundamentele zaak als je gezondheid en vrijheid, namelijk je geld. Specifiek over het verdwijnen ervan en het onder controle brengen van de wijze waarop je omgaat met je bezit/centjes.

In maart 2022 stuurde de regering Biden, samen met de New York Fed, een afdeling van de eigenaar van de US$, de landelijke FED, aan op de lancering van een CBDC (Central Bank Digital Currency) proefprogramma. Hoewel er talloze privacy- en veiligheidsrisico’s verbonden zijn aan een CBDC, is de grootste angst dat het gebruikt zal worden om gezagsgetrouwe Amerikanen te onderwerpen aan een soort Chinees-sociaal-kredietsysteem.

Sommige van hun voorstellen zouden CBDC’s zelfs gebruiken om linkse idealen/luchtkastelen, zoals ‘gelijkheid’ en ‘inclusie’ (d.w.z. communisme) en de klimaatzwendel van regeringen in het algemeen, en die van de VS in het bijzonder te promoten. Gelukkig hebben de Republikeinen meerdere wetsvoorstellen ingediend om CBDC’s te verbieden, maar ze moeten er daarbij voor zorgen, dat elk wetsvoorstel dat door het Congres wordt aangenomen, alle mazen in de wet dicht.

Bijvoorbeeld, voorvechter van ‘gezond geld’ Rep. Alex Mooney (R-WV) wil en zal een stevig wetsvoorstel indienen, dat het achterpoortje van het proefprogramma zou verbieden. Het wetsvoorstel zou stellen dat:

“het Federal Reserve System en de Federal Reserve Banken geen programma mogen opzetten, uitvoeren of goedkeuren dat bedoeld is om de uitvoerbaarheid van de uitgifte van een digitale munt van de centrale bank te testen, ook niet door samenwerking of coördinatie met een entiteit uit de particuliere sector om een dergelijk programma uit te voeren”.

Het is ook absoluut noodzakelijk dat elke wetgeving bepalingen bevat die niet alleen CBDC’s en proefprogramma’s verbieden, maar ook elke coördinatie met entiteiten uit de particuliere sector aan de achterkant. Dit houdt ook een verbod in op het ‘grootschalige’ gebruik van CBDC’s. Academici hebben deze term bedacht om het gebruik van CBDC’s door financiële instellingen te beschrijven. Banken toestaan om de CBDC’s te gebruiken zou de Federal Reserve ertoe aanzetten de achterkant van grote transacties te controleren. Controle op jouw bewegingsvrijheid, die dán eigenlijk al niet meer bestaat..

En we kennen het inmiddels allemaal.. Want dat is precies de aanpak van China die het CBDC concept, samen met de Blockchain, gebruikt om hun toezicht en sociale kredietsystemen te versterken. Mensen zijn heel kleine wieltjes geworden in het door de overheid centraal gecontroleerde sociaal-maatschappelijke systeem.

Wetgeving TEGEN DE CBDC..?
Om deze redenen is het wetsvoorstel met de duidelijke naam ‘No Central Bank Digital Currency Act’ van Senator Mike Lee (R-UT) naar voren gekomen als een soort ‘gouden-standaard-wetgeving’ als het gaat om het volledig verbieden van CBDC’s. Naast een verbod voor de Federal Reserve om CBDC’s uit te geven, zou dit wetsvoorstel de Federal Reserve banken verbieden om door de Amerikaanse overheid uitgegeven digitale valuta aan te houden als activa of passiva en om zulke valuta te gebruiken om het rampzalige monetaire beleid van de Fed te bevorderen.

Het is angstaanjagend om je de gevolgen voor te stellen van het toestaan van banken om enorme hoeveelheden valuta met een druk op de knop over te dragen via een CBDC. Het zou de Federal Reserve in staat stellen om hun inflatoire beleid gemakkelijker aan het Amerikaanse volk op te leggen, wat achterblijvende effecten zou hebben op de hele economie..! Kortom:

Het ziet er in de VS naar uit, dat het ‘House Financial Services Committee’ wetgeving gaat overwegen om CBDC’s te verbieden, zoals H.R. 6415, een wetsvoorstel om de Federal Reserve te verbieden Centrale Bank Digitale Valuta rechtstreeks aan particulieren uit te geven. Wetgeving om de maas in de wet te dichten die CBDC’s verbiedt voor zogenaamd ‘retail’ of consumentengebruik.

* * *

4 gedachten over “De weerstand tegen de CBDC wordt zichtbaar..!

  1. Dweilen met de kraan open waarbij de kraan het wint van de dweil.Is het niet toevallig dat in 1913 de Dienst Inkomstenbelasting is opgericht gelijktijdig met de centralebank? (De laatste verhogen of verlagen bv de rente) meestal met de smoes om de inflatie te bedwingen). Ze verhogen nu telkens de inkomsten voor de bankiers en de lasten voor iedere burger en vooral van hen met schulden.
    politici lenen véééél geld bij de banken (waar de bankiers de dienst uitmaken).
    De bankiers kunnen dus onbeperkt geld drukken en in omloop brengen of om leningen te verstrekken aan landen dus voor/aan politici.
    Vervolgens willen die bankiers daar iets voor terug en dat is via belastingen mensen plukken omdat zij het geleende bedrag van politici met RENTE terug moeten betalen (Een soort één tweetje tussen politici en bankiers dus). Het geld dat niet bestaat omdat het ongelimiteerd bijgedrukt wordt zonder dat daar een dekking voor is is dus eigenlijk illegaal geld en oplichting in mijn ogen.
    Dan komt de DNB hier in Nederland in zicht die een controlerende functie zou hebben maar die heb ik hier nog nooit over gehoord,hoe kan dat? De Bilderberg samenkomsten waaraan Bankiers,multinationals en de zogenaamd belangrijkste mensen op deze aarde samen komen en zij zullen afspraken maken.Ook vertegenwoordigers van DNB namen/nemen daaraan deel en behoren dus tot dezelfde groep als de bankiers. ( Daarom zal de DNB dit kwaad niet naar buiten brengen vrees ik).Elke minister en ik meen ook de staatssecretaris legt de eed af aan de koning die eveneens deelnemer is aan die Bilderberg samenkomsten,sterker nog prins Bernhard was medeoprichter van die Bilderbergers. De BIS in Basel zie ik als de hoofdzetel van de bankiers die bepalen dan komt de FED vervolgens de ECB en dan komen de politici van alle landen die hier in West Europa verenigd zijn in de EU waar de EC weer boven staat (en bepalen) die weer de elite vertegenwoordigen in beeld. Ik kan het fout zien maar misschien ook niet maar zo begrijp ik het en dat is mijn mening weer.Het zou fijn zijn als er reacties komen.

  2. Publicist (en kennis van Claus van Amsberg) Willem – Boebie – L. Brugsma (1922 – 1997) heeft in 1970 de Bilderberg-conferentie bezocht in het Zwitserse Bad Ragaz.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.