Advertentie

Dinsdag 18 april: uitspraak Monsanto-zaak..


Het tovermiddeltje van Monsanto.. Dat met veel lobby-werk en gemanipuleer (o.a. met ‘eigen onderzoek’) in de EU werd goedgekeurd.. Inmiddels verboden in uw tuin, maar niet op het voedsel..!! Glyphosaat. Inmiddels door de WHO als ‘zéér waarschijnlijk kankerverwekkend’ gekarakteriseerd..!

x

x

Conclusies van het Monsanto Tribunaal bijwonen?
x

Dinsdag 18 april: uitspraak Monsanto-zaak..

2017 WantToKnow.nl/be

x

 

Er zijn inmiddels ook weer nieuwe onthullingen gekomen, via een rechtszaak tegen Monsanto in de VS. En op verschillende andere plaatsen in de wereld hebben slachtoffers van grootschalig gebruik van pesticiden en andere giftige producten van Monsanto zich verenigd. In het Monsanto Tribunaal zijn hun zaken bijeengebracht en is een overkoepelend beeld gevormd. Mensen die gerechtigheid willen en dat er een einde komt aan de giftige praktijken. Diverse van deze groepen zijn al verwikkeld in rechtszaken waarin Monsanto aansprakelijk wordt gesteld voor de schade. Zo loopt er in de VS een zaak van slachtoffers met non-Hodgkin lymfoom, waarin onlangs boeiende documenten (HIER) openbaar werden gemaakt.

Monsanto blijkt heel goed en al lang te weten dat glyfosaat potentieel kankerverwekkend is. Bovendien blijken er sterke banden tussen de voedselwaakhond die Monsanto zou moeten controleren en het bedrijf. Inmiddels zijn de plannen van de Duitse chemie-moloch Bayer, dat Monsanto wil overnemen, in een eindstadium aangekomen. Het wachten lijkt nu op het oordeel van de anti-kartel waakhonden in de VS, Europa en vele andere landen.

Een simpel bord dat de keiharde waarheid toont.. Waarom willen bedrijven als Monsanto niet dat GMO-voedsel als zodanig gelabeld wordt.. Het is ook daar duidelijk: RoundUp als kankerveroorzaker is niet bevorderlijk voor de verkoop van je voedsel natuurlijk..!!

Het organisatiecomité van het Monsanto Tribunaal vroeg deze organisaties in vele landen het oordeel van het Tribunaal te betrekken in hun afwegingen voor de keuring van deze fusie.. Verder zal het oordeel gepresenteerd worden aan de aandeelhouders van Bayer. Als milieu en gezondheidsschade deels of geheel verhaald kunnen worden op  het bedrijf dat de verantwoordelijke stoffen levert, dan kan dat grote gevolgen hebben voor de waarde van dat bedrijf en dus op de waarde van de aandelen Bayer.. Zo komen de echte kosten (True Cost) van producten in beeld. Voor de aandeelhouders van Bayer is het dus de vraag of ze met Monsanto geen Paard van Troje binnenhalen..

Europees Burgerinitiatief tegen glyfosaat – al getekend?
In februari startte een Europees Burgerinitiatief tegen glyfosaat. Dit is het grootste werkzame bestanddeel in de sleutel van de GMO-tovenarij van Monsanto. Het bedrijf is in staat planten, via DNA-manipulatie, resistent te maken tegen dit UITERST GIFTIGE SPUL. Vervolgens kan de boer het middel glyfosaat lekker op zijn akkers en gewassen spuiten, want de planten zijn er weerbaar tegen. Maar de mens niet natuurlijk..!!

Als 1 miljoen mensen een geldige ondertekening zetten (met volledige gegevens voor deze formele procedure) én als het vereiste aantal in tenminste 7 EU landen wordt gehaald, moet de Europese Commissie het verzoek behandelen. De concrete vraag is glyfosaat te verbieden, de erkenningsprocedure voor pesticiden te hervormen en bindende EU-doelstellingen vast te leggen om het gebruik van pesticiden te verminderen. Al 650.000 mensen hebben getekend, dus we zijn op 2/3e. Maar Nederland en België hebben hun doel nog niet gehaald.

Help het initiatief breder bekend te maken en Teken hier!

Of steun het Tribunaal met een gift!

Een oproep van de penningmeester van de Stichting Monsanto Tribunaal:

Beste vrienden.

Het Monsanto was mede dankzij jullie financiële steun een groot succes. De organisatie is gelukt en het bescheiden restant zetten we in om de presentatie op 18  april te organiseren.

Half februari besloot het organiserend comité tijdens een bijeenkomst in het transitiestadje  Ungersheim in de Franse Elzas om ook na de uitspraak door te gaan met de strijd. Om te beginnen willen we de conclusies van de rechters wereldwijd bij een zo breed mogelijk publiek bekend maken. Om maximaal effect te hebben is dit van groot belang. Vervolgens is de belangrijkste prioriteit na het tribunaal om de getuigen zo veel mogelijk te helpen bij het vervolg. We hebben de eerste verzoeken voor logistieke, publicitaire, politieke en natuurlijk ook financiële steun al ontvangen. Daarvoor doen we een beroep op jullie. Elk bedrag is welkom en we hopen ook op enkele bijzondere donaties om een halt toe te kunnen roepen aan de giftige praktijken van Monsanto.

Hartelijke en solidaire groet,

René Lehnherr

Penningmeester van de Stichting Monsanto Tribunaal

(erkende ANBI instelling, giften aftrekbaar, Stichting Monsanto Tribunal, Triodos Bank, IBAN: NL48 TRIO 0390 9546 67 )

De presentatie van het vonnis/advies van de 5 rechters bijwonen? Dat kan ook in Den Haag, want er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Er wordt Engels gesproken. Belangstelling? Stuur een mail naar registration@monsanto-tribunal.orgWees er snel bij, want het is zolang de voorraad strekt.

Maar kan je er niet bij zijn, geen nood, want de bijeenkomst is ook per livestream te volgen in het Engels, Frans, Duits en Spaans. De link naar de uitzending in de verschillende talen komt op www.monsanto-tribunal.org

 

15 gedachten over “Dinsdag 18 april: uitspraak Monsanto-zaak..

  1. Maria persoon 2.
   U vraagt wij draaien zal ik maar schrijven.
   Mijn vertrouwen in de rechtsspraak is totaal verdwenen en waarom ?
   Ik zal een voorbeeld uit het verleden geven.
   Waarom laat het openbaar ministerie corrupte zakenbankiers lopen?
   https://www.ftm.nl/artikelen/waarom-laat-het-openbaar-ministerie-de-corrupte-zakenbankiers-in-vestia-fraude-lopen
   Uit dit artikel blijkt dat het OM bewust corrupte bankiers niet vervolgd terwijl dit een historische ontmanteling van veel meer corruptie bloot zou kunnen leggen.
   http://nos.nl/artikel/2168980-rechters-waarschuwen-niet-meer-zaken-buiten-rechtszaal-om.html Uit dit artikel blijkt dat hetzelfde OM boetes en schikkingen kunnen treffen in strafzaken zonder dat er een rechter aan te pas komt.
   Rechtspraak is dus een kwestie van lef en niet van rechtvaardig handelen wat kan lijden tot het laten gaan van de grootste criminelen vooral als die deel uitmaken van grote concerns zoals banken en/of bedrijven.Daarom heb ik net als tedsdam schreef in 1 geen vertrouwen in een eerlijke uitspraak aangaande het Monsanto gebeuren.

  1. je de hele dag laten opsluiten in een gebouw en met tuig bezig zijn. Dan moet je uren turen over dossiers en een vonnis schrijven. Wat een straf!

  1. Voor de besteding van geld en het maken van budgetten heb je geen politici nodig. Dat kan je gewoon door ambtenaren laten doen. Waar heb je politici voor nodig? Voor een visie op de toekomst. Hoe wij met anderen omgaan. Met dieren. Met gevangenen. Met mensen in andere landen. Ik zie het nergens!

   De Europese Unie staat voor MEER oorlog. Meer dierenleed. Meer mensen rechten schendingen. Etc. Waarom mogen dieren uren opgesloten zitten in vrachtauto’s omdat ze honderden kilometers verder goedkopen geslacht kunnen worden? Dat is toch een teken aan de wand dat de EU staat voor GELD.

   Politici de het de hele tijd over geld hebben zijn waardeloos. Daar heb je geen politici voor nodig!

 1. Nu op dit moment ( 48 jaar geleden gebruikt Agent Orange ) gaan er nog dagelijks mensen en dieren dood in Vietnam ( agent Orange 1961-1969) door Frankenstein gifmenger Monsanto ( nu tevens met Bayer) bedacht ontbladeringsmiddel . Nu probeerde deze zelfde gifspuiters de EU en Wereldbevolking langzaam maar zeker te vergiftigen .
  In de greep van deze twee betekend een ongelofelijke toename in ziektes en kanker en uiteindelijk toename van de kosten in de gezondheid zorg

 2. Reactie van Bayer op mijn vraag, of ze en waarom ze monsanto willen overnemen….

  Sehr geehrte XXX,
  vielen Dank, dass Sie sich mit Ihrer Meinung an uns gewandt haben.
  Es ist uns sehr wichtig, auf alle Ängste oder Bedenken einzugehen, die durch die Unterzeichnung der bindenden Fusionsvereinbarung zwischen Bayer und Monsanto entstanden sein mögen.
  Wir versichern Ihnen: So sehr wir auch von den Chancen, die der Zusammenschluss bietet, überzeugt sind, nehmen wir Bedenken bezüglich der Reputation sehr ernst. Wir sind fest entschlossen, unsere Kultur des offenen Dialoges und der Transparenz weiterzuführen. Wir bei Bayer sind stolz auf unsere lange Tradition von Transparenz, Nachhaltigkeit und sozialer Verantwortung. Wir werden uns in der Zukunft genauso stark für dieses Wertefundament einsetzen, wie wir es heute tun.
  Da die Weltbevölkerung in den nächsten 30 Jahren voraussichtlich um mehr als drei Milliarden Menschen wachsen wird, brauchen wir weltweit einen deutlichen Wandel in der Landwirtschaft und einen ganzheitlichen Ansatz bei Innovationen und Nachhaltigkeit. Nur so wird es möglich, die Nahrungsmittel zu produzieren, die die Welt benötigt – ohne die begrenzten natürlichen Ressourcen aufs Spiel zu setzen.
  Durch den Zusammenschluss mit Monsanto können wir einen noch größeren Beitrag leisten, um die Herausforderungen in der Landwirtschaft zu bewältigen. Bei Bayer sind wir überzeugt, dass nachhaltige Landwirtschaft der einzige Weg ist, die Herausforderungen zu meistern und die Ernährung für eine steigende Weltbevölkerung zu sichern. In der Tat sind wir fest davon überzeugt, dass die Kombination unserer Geschäfte eine große Chance und ein wichtiger Schritt für die Zukunft der Landwirtschaft ist.
  Durch die Kombination eines führenden Saatgutgeschäfts mit einem innovativen Pflanzenschutzgeschäft und einer fortschrittlichen „Digital Farming“-Plattform haben wir noch mehr gesellschaftliche Verantwortung. Gemeinsam werden wir in Zukunft noch schneller neue Lösungen für die Landwirtschaft entwickeln. Wir werden rund um den Globus mit Angeboten, die sich hervorragend ergänzen, aktiv sein – zum Nutzen der Landwirte in aller Welt. Durch die umweltfreundliche Produktion sicherer, nahrhafter und bezahlbarer Nahrungsmittel profitiert auch die Gesellschaft von diesen Verbesserungen – jetzt und auch in Zukunft.
  Für weitere Informationen zum Zusammenschluss von Bayer und Monsanto möchten wir Sie auf die eigens eingerichtete Webseite http://www.advancingtogether.com verweisen. Hier können Sie sich über alle Entwicklungen zum Thema auf dem Laufenden halten. Wir bitten Sie, uns zu vertrauen und uns auch weiterhin ihre Gedanken und Meinungen mitzuteilen.
  Freundliche Grüße
  Ihr Bayer AdvancingTogether-Team
  Bayer: Science For A Better Life
  Bayer Aktiengesellschaft

  1. Zo zie je maar weer . Dat zelf Organisatie Bayer hun gifindustrie verkoopt met beter leven logo ?? Net zoveel bedrog als de GM en voedingsindustrie onder het false vlag verhaal van Wereld voedsel te kort geleuter .

  2. Ja dat viel me ook op. Bayer zit in Europa en tot nu toe is Europa tegen genetische manipulatie, maar idd in het kader van ‘wereldbevolkingsgroei’ (wat in principe niet meer is dan een verkeerde realiteit presenteren) zijn ze wellicht wel bereid gmo toe te staan.
   Of ze gaan het helemaal afschaffen, dat zou ook kunnen. Zou het zin maken wanneer er veel mensen een email zouden sturen? Meestal weet men dat pas achteraf…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.