Advertentie

Duitse detailhandel: ‘Industrie, GMO-voer taboe’..!!


Een simpel bord wat de keiharde waarheid aantoont.. Waarom willen bedrijven als Monsanto niet dat GMOvoedsel als zodanig gelabeld mag worden..
Een simpel bord wat de keiharde waarheid aantoont.. Waarom willen bedrijven als Monsanto niet dat GMO-voedsel als zodanig gelabeld mag worden..??! Maar wel de heel wereld achter de schermen manipuleren om hun uiterste dubieuze GMO-producten te verkopen!!

x

x

Duitse detailhandel: ‘Industrie, GMO-voer taboe’..!!

2014 © WantToKnow.nl/.be

x

Terwijl de supermarkten in de VS door blijven gaan met het in het zand steken van hun koppen, wanneer het gaat om de potentiële gevaren van genetische gemanipuleerde organismen (GMO), daar blijkt plotseling in Duitsland de wal het schip te keren. Alle grote supermarktketens in Duitsland delen tezamen een mega-klap uit aan de biotech-industrie. De Duitse kippenfok-industrie en vleesindustrie zal nu worden gedwongen terug te keren naar (pluim)veevoer dat van niet-GMO-bron afkomstig is..!! Zoals je je zult kunnen voorstellen, betekent dit een mega-inbreuk in de afzet van GMO-mais en -soja en ander kippen- en veevoer.

loesje monsantoAfgelopen donderdag werd bekend gemaakt dat Duitse supermarkten, onder brede consensus, o.a. de Duitse pluimvee-associatie (ZDG) opgedragen hebben, te stoppen met GMO-voedsel voor zowel de kippen in de eierproductie, als kippen in de kippenvleesindustrie, vanaf 1 januari 2015. Dat is de UITERLIJKE datum dat de detailhandel wil dat er opnieuw GMO-vrije kippenproducten (vlees en eieren) geleverd worden voor supermarktverkoop.

Dat betekent dat de kippen- en vleesindustrie hals over kop aan de slag zal moeten, omdat de tijdspanne om het e.e.a. voor elkaar te krijgen, bijzonder kort is. Na deze datum maken dus kippenfokkers en eierleveranciers die GMO-voedsel gebruiken voor hun kippen, GEEN kans meer om als leverancier te worden geselecteerd door deze supermarkten.

Ook zullen geen melk en vleesproducten meer worden gekocht van bedrijven die hun koeien en varkens voeren met GMO-voedsel..! Het betekent dat GMO-veevoederproducenten op hun beurt onmiddellijk hun leveranciers, de boeren, hetzelfde zullen moeten opdragen om hetzelfde GMO-vrije spoor te volgen. En dan is het nog maar 1 stap naar de producenten van de GMO-zaden en -gewassen, waaronder Monsanto zelf. Zij zullen voor hun wazige business naar andere wegen moeten zoeken voor afzet.

Leugens en bedrog door de pluimvee-associatie..?
Het blijkt dat de ZDG, afgelopen februari had besloten, in overeenstemming met hun Deense en Engelse zusterverenigingen, juist te gaan stoppen met GMO-vrij dierenvoedsel..! Volgens de ZDG was dit het gevolg van een tekort aan GMO-vrije soja, het risico van besmetting en gevaarlijke wettelijke onzekerheden. Duitsland was het land dat een 10-tal jaren lang heeft kunnen leven, zonder dat vee en pluimvee werd gevoed met GMO-voedsel.

De vraag is wat al die duurbetaalde Europese ambtenaren hebben gedaan om de gevaren van GMO-voedsel te keren. De veiligheid van de consument leek een treetje lager te staan dan de gevoeligheid voor het lobby-werk van deze GMO-industrie..!!
De vraag is wat al die duurbetaalde Europese ambtenaren hebben gedaan om de gevaren van GMO-voedsel te keren. De veiligheid van de consument leek een treetje lager te staan dan de gevoeligheid voor het lobby-werk van deze GMO-industrie..!!

Maar de Duitse supermarkten pikten de houding en besluiten van o.a. de ZDG niet..! Zij gingen in beraad met een van de grootste landen die GMO-vrij soja leveren, namelijk Brazilië. En toen bleek dat er niets waar was van de claim van de ZDG..! Volgens de Braziliaanse autoriteiten is er meer dan genoeg GMO-vrije soja en mais om in de behoefte van de Europese (pluim)vee-industrie te voorzien.

Direct daarop sloegen de supermarkten dan ook terug: hun leveranciers werd opgedragen ALLEEN NOG MAAR met GMO-vrij (pluim)veevoer te komen..! Het is de coördinator van de Global GMO Free Coalition, Henry Rowlands, die hierover opmerkt:

“Het is duidelijk, de detailhandel in heel Europa is verblind geweest door de GMO-industrie de afgelopen jaren en zeker het afgelopen jaar. We verwelkomen het nieuws dat de retailers besloten hebben om keihard terug te vechten, in het belang van hun klanten en hen zelf. Het blijtk steeds vaker dat consumenten hun winkeliers vragen om producten afkomstig van GMO-gevoed (pluim)vee te mijden en die geen eieren en vlees willen kopen dat afkomstig is van GMO-gevoedde dieren.

De reactie van de ZDG getuigt vooralsnog van een behoorlijk schrik-in-de-broek.. Onder de druk van de detailhandelsketens en de consumenten, blijkt dat ze nu een ‘werkgroep met discussie-opties’ willen opzetten.. Maar het lijkt mosterds na de GMO-maaltijd; consumenten en retailers zijn vastberaden GMO aan de kant van de weg te zetten, mogelijk in de buurt van de vuilnisbakken.. Zij eisen een compleet GM)-vrije voedselketen, in alle dierenvoersectoren, inclusief de zuivel-, varkensvlees- en rundvleesindustrie als een volgende stap, die heel snel te verwachten valt.

 

* * *

[bol_product_links block_id=”bol_540b3e52c6a09_selected-products” products=”1001004006715190,9200000020101625,9200000026454454,666870259,1001004006530254,1001004006207511,1001004002253489,1001004000869694,1001004002335434,1001004001597636″ name=”duits GMO verbod” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”6EF597″ border_color=”104A11″ width=”746″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

21 gedachten over “Duitse detailhandel: ‘Industrie, GMO-voer taboe’..!!

 1. Ben benieuwd hoe de nederlandse detailhandel hierop reageert.
  Waarschijnlijk zullen ze niets doen, zolang de nederlandse consument algemeen niet kritisch is met wat ze eten en dus kopen.
  Terwijl ze niet beseffen hoeveel macht er zit in de wijze waarop we ons geld wensen te besteden….Het is het enig stembiljet van waarde.

  1. Ik hoop Peter dat Nederland het Duitse voorbeeld gaat volgen. Uiteindelijk zal het beter zijn voor de export en eigen consumptie . Mijn idee is dat we weer helemaal terug moeten naar gemengde bedrijven willen we gezonde voeding produceren. Ook zal dat een belangrijke bijdrage leveren om onze landbouwgronden niet uit te putten plus zal het positiever zijn voor de natuur. Weg met al die steriele velden waar geen onkruidje meer mag groeien.

  2. Ik ben het helemaal met je eens Rick. Mijn vrouw en ik zijn hobby boer(in) en hebben zo’n gemengd bedrijfje. Bovendien hebben we een 1,5 ha steriele weiland omgetoverd tot een landschapje met bomen en struiken,en diverse kruiden en bloemen, waar schapen en kippen vrij rond lopen temidden van de hoogstam fruitboompjes. En we hebben een moestuin van ca. 400 vierk.meter.
   Kunstmest ed. zijn hier taboe, alles ecologisch.

  1. Zal wel weer digibeet zijn maar wat is bashen?? Ik wist dat nederlands een levende taal is , maar de uitdaging het nog te volgen wordt met de dag groter. Voel me wel een beetje een ouwe lul zo.

  2. En ik dacht het aardig in de hand te hebben , toen mijn dochter thuis vroeg “pa , mag ik naar een meeting om te chillen met mijn matties in het noorderplantsoen? “. Ik vroeg geeneens om een woordenboek!

  3. MARCEL M, in de film van charlie Chaplin, als politie agent, dat hij die grote sterke kerel buiten werking steld met de gaslantaarn over zijn bloemkool oren te trekken, die kerel hete Bas en die sloeg ieder een in die straat in elkaar, en van daar Bas was weer aan het Bashen, ja de taal is levendig, nou mooi niet, hij is zo dood als een pier, wie spreekt er nog mooi Nederlands ?.

  4. En eerlijk gezegt snap ik er nit veel meer van nu ik heb opgezocht wat het betekent. Welk van de mogelijkheden moet ik kiezen, om de volgende zin , zinvol te laten klinken?

   Goede vraag Sarah, volgens mij zou iedereen moeten bashen, zeker bij al die vers-winkels, goede supermarkten en biowinkels.

   Tja aan de lezer de keuze ….
   http://www.encyclo.nl/begrip/bashen

 2. Goed nieuws en nu het goede voorbeeld van Duitsland volgen . Als NL dit voorbeeld niet volgt kunnen we altijd nog boodschappen gaan doen in Duitsland!! of special winkel beginnen die aangeleverd krijgen uit Duitsland. Ik weet overigens waar de NL vestiging van Monsanto zich bevindt nl. in Wageningen (ja ja dicht bij het vuur) op de Wageningse Afweg 31, net buiten het bebouwde gebied. Kunnen tzt de boze boeren zich altijd verzamelen….

  groetjes

 3. Dit is keigoed nieuws! Het is even de vraag of de Duitse ketens Aldi en LIDL zich ook hebben aangesloten. Zo, ja, dan zullen juist zij de Nederlandse supermarktketens er toe kunnen brengen om ook GMO-vrije eieren,vlees en zuivel te gaan introduceren. Ik ga het Aldi en LIDL vragen.

  1. Hoi Rinie, ik weet alleen dat de lidl hier in de buurt, bier in flessen verkoopt waarop staat in het duits ‘ohne gentechnik’ = ‘zonder toepassing van genetische manipulatie’.
   Toen vroeg ik me af of dan wel aan alle andere biertjes wel gesleuteld wordt/werd.

 4. Wat is de bron van dit nieuwsbericht?

  In Oostenrijk viel het me ook al op dat er vaak een logo op de producten staat”ohne gentechik”, dat is een duidelijke manier om gentechniek vrije produkten aan te geven.

  1. Met de rijen sufkoppen in de straten van Den Haag om onze koning en koningin te mogen zien en te luisteren naar zijn sprookjes, en met het verkiezen door de kudde schapen met Nederlands paspoort van minister Timmermans (MH17 valse vlag) tot beste minister van 2014, is het wellicht voor de ‘wakkere’ Nederlanders het beste om te doen wat Robert Boerman doet, je spullen pakken en verkassen naar Zuid-Afrika om daar wat nuttigs te gaan doen! De mens wordt niet wakker, de meerderheid is blijkbaar genetisch ontworpen om gehoorzaam en zonder tegenspraak besodemieterd en bestolen te worden.
   http://robertboerman.nl/pdf/welterustennederland.htm

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.