Advertentie

Enorme afname misdaad in VS; experts staan versteld!


Stevige afname van grote misdaad doet experts versteld staan!
x
Bron:  CNBC/New York Times

24 Mei 2011, HIER


Volgens een artikel in de New York Times, is het criminaliteitscijfer in de VS inmiddels op een niveau aangekomen, zoals dat gold in de jaren 1970. Deze cijfers dalen al jaren, maar het is des te opmerkelijk volgens analisten, omdat tijdens perioden van recessie, de criminaliteit over het algemeen een neiging heeft om toe te nemen.

In alle regionen in de VS blijkt het dus veiliger te zijn.. Ondanks pogingen van allerlei overheidsinstanties, burgers angst aan te jagen voor allerlei ‘terroristische’ wandaden, blijkt dat de criminaliteitscijfers het tegendeel bewijzen..!

De misdaadcijfers waren halverwege 2010 al op weg naar een recorddaling. Hier de diverse soorten misdaadafnamecijfers.

De kans dat je vermoord wordt of beroofd, is nu half zo groot als ze waren halverwege de jaren 1990, toe de criminaliteitscijfers hun piek beleefden. De afname van criminaliteit is het grootst in de kleine steden van de VS, waar met name het moordcijfer drastisch lager is.

In steden onder de 10.000 inwoners is het cijfer zelfs afgenomen met maar liefst 25%, vergeleken met vorig jaar. Criminologen zijn uiterst verrast en onder de indruk van deze nationale cijfers, die uitgegeven zijn door de FBI, het Federal Bureau of Investigation. Zij baseren hun conclusies op de gegevens die weer binnenkomen van meer dan 13.000 verschillende rechtshandhavende autoriteiten, zoals county-sherrifs etc.

Vooralsnog is er geen onmiddellijke consensus over de oorzaak van de enorme daling. Volgens sommige experts zijn deze praktijkcijfers een regelrechte schipbreuk van de theorie dat er een verband zou bestaan tussen misdaad, werkloosheid en het aantal mensen dat in de gevangenis verblijft. Neem als voorbeeld het aantal overvallen: de VS zit midden in een heel heftige crisis, maar het aantal overvallen daalde met maar liefst 9,5% vorig jaar, nadat het in 2009 ook al met 8% naar beneden was gegaan.

Note: Kijk naar de statistieken van het Amerikaanse Ministerie van Justitie. HIER this link Je vraagt je af waarom dit bijzonder prettige en vooral opbeurende nieuws de voorpagina’s weer niet haalt..! Is het weer een bewijs voor de aanwijzingen die zo duidelijk zijn, dat overhden liever ‘bange burgers’ hebben, die makkelijker als schapen te houden zijn?

9 gedachten over “Enorme afname misdaad in VS; experts staan versteld!

 1. Onvolledig en gekleurde berichtgeving.
  De daling kom waarschijnlijk voort uit het feit dat in de US zo ongeveer iedereen die ooit iets uitspookte in de gevangenis zit. De US heeft ruim 2,3 miljoen gevangenen! Dat is ruim 2% van de gehele bevolking!
  Quote van Reuters: Number of U.S. prisoners has biggest rise in 6 years.
  Quote van News-Sentinel: Number of prisoners skyrockets in 30 years

  Jasper

 2. Goed nieuws! Nu zien te regelen dat de stoute overheden en hoge piefjes zelf nog minder misdaden plegen. Zo blijken waarschijnlijk Bilderbergers hoge tegenstanders in opdracht af te laten schieten. Dit vertelt een ex medewerker van een Zwitserse bank. bron: http://noviden.info/article_239.html (via anarchiel.com)

  Goed om dit verhaal nu te kennen, juist deze weekis de jaarlijkse Bilderbergmeeting, nota bene in Zwitserland van 9-12 juni St Moritz. http://bilderberg2011.com/

 3. Lijkt heel erg goed nieuws! Graag echter zou ik een overzichtje van misdaadcijfers per hoofd van de bevolking zien over de jaren 1970 tm 2010, in plaats van een daling tov 1 jaar. Want als de misdaadcijfers in 2009 plotseling explosief zouden zijn gestegen, is een daling in 2010 niet spectaculair en kan nog steeds gestegen zijn tov bv 2008..

 4. Dit lijkt heel erg goed nieuws! Graag echter zou ik een overzichtje van misdaadcijfers per hoofd van de bevolking zien over de jaren 1970 tm 2010, in plaats van een daling tov 1 jaar. Want als de misdaadcijfers in 2009 plotseling explosief zouden zijn gestegen, is een daling in 2010 niet spectaculair en kan nog steeds gestegen zijn tov bv 2008..

 5. dan komt het zeker hier heen ,,zolang een vrouw van 89 jaar s avonds om 10 uur
  wordt beroofd ..[eerst een raam ingeslagen]] zelag al te slapen en het hele huis doorzocht ,zelfs naast haar bed hebben ze in de kastjes gezocht ,goddank dat ze sliep.
  Een ander oudere vrouw werd beroofd van haar tas ,,in een winkel ,moet alles nieuw aan schaffen ,en kreeg er boven dien een boete boven op ,,en het gekke is als je het verliest hoeft dat niet , idiote wereld .
  we wonen in een aan leun woning beneden ,,je ziet je bent nergens meer veilig ,
  mijn vader zou zeggen ,,waar moet het schip land zeilen …

  1. Eno, ook die nemen af; maar wat is je punt..??
   De strekking is dat dit overal op de wereld gebeurt en we maar in angst gehouden worden, door die journalisten, die met de elite meeheulen..!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.