Advertentie

Fraude-onderzoek naar Ursula von der Leyen..!


x
x

Fraude-onderzoek naar Ursula von der Leyen..!

2022 WantToKnow.nl/be

x

Het Europees Openbaar Ministerie (EPPO) heeft publiekelijk bekend gemaakt, dat het een onderzoek heeft ingesteld naar de wijze waarop de aanschaf door de EU heeft plaatsgevonden, van COVID-19-mRNA-middelen. Deze aankondiging volgt op recente aandacht voor vermeende SMS/tekstuitwisselingen tussen Albert Bourla, CEO van Pfizer, en Ursula von der Leyen, de voorzitter van de Europese Commissie. Deze uitwisseling vond plaats, in de aanloop naar een aanbestedingscontract voor maximaal 1,8 miljard doses van het Pfizer/BioNTech-vaccin Comirnaty…  De EPPO specificeerde niet wie of welke specifieke deal wordt onderzocht, maar zei dat het komt na ‘extreem grote publieke belangstelling’. De EPPO-verklaring luidt:

“Deze uitzonderlijke bevestiging komt in het licht van de extreem grote publieke belangstelling. In dit stadium worden geen andere details bekendgemaakt”.

De Europese Commissie heeft tot nu toe contracten gesloten voor maximaal 4,2 miljard doses vaccins tegen COVID-19, volgens gegevens op de website van de Commissie. Op 7 september 2022 waren 1,7 miljard doses geleverd. Meer dan de helft van de 4,2 miljard door de EU gekochte of gereserveerde doses wordt geleverd door de Amerikaans-Duitse joint venture Pfizer-BioNTech. Als we bedenken dat één vaccin rond, maar waarschijnlijk boven, de € 15,- kost, dan spreken we dus over een totale aanbesteding van zo’n slordige € 70 miljard..!!

Aantal doses in getekende contracten:

BioNTech en Pfizer – 2,4 miljard doses
Moderna – 460 miljoen doses
AstraZeneca – 400 miljoen doses
Johnson & Johnson – 400 miljoen doses
Novavax – 200 miljoen doses
Valneva – 1,2 miljoen doses
Sanofi-GSK – 300 miljoen doses
HIPRA Human Health – 250 miljoen doses

Von der Leyen en Pfizer-CEO Albert Bourla in omhelzing na het uitreiken van een prijs aan de Von der Leyen. Even later gebeurt het omgekeerde en mocht Bourla de dank-omhelzing retourneren.. Hoezo ‘klef’…?!

De belangrijkste bepalingen van de contracten, met name de prijzen, zijn vertrouwelijk, een aspect dat door leden van het Europees Parlement en NGO’s is bekritiseerd. Na een artikel in de New York Times van april 2021 waarin werd geschreven dat Von der Leyen, het hoofd van de Europese Commissie tekstberichten had uitgewisseld met Albert Bourla, president Pfizer, in het kader van onderhandelingen over een contract voor de aankoop van vaccins, vroeg een journalist de Commissie om toegang tot die berichten en andere documenten in verband met die besprekingen.

Het uitvoerend orgaan van de EU, dat gemachtigd was om namens de lidstaten over de aankoop van vaccins te onderhandelen, stemde ermee in hem drie documenten toe te sturen (een e-mail, een brief en een persbericht), maar geen enkel sms-bericht.

De EC deed dat met het argument, dat ze de sms’jes niet bewaarde, omdat er als zodanig geen dergelijke verplichting voor bestaat, aangezien ze niet onderworpen zijn aan de transparantieregels van de Europese instellingen uit 2001. Begin dit jaar, verweet vervolgens Europees ombudsman, Emily O’Reilly, diezelfde Europese Commissie, deze weigering om informatie vrij te geven aan de pers over de uitwisseling van tekstberichten tussen de EU/Ursula von der Leyen en de CEO van Pfizer, Albert Bourla, over het onderwerp van de aankoop van vaccins tegen COVID-19. (HIER en HIER).

Een ander schandaal brak in Italië uit, omdat de financiële middelen van het Italiaanse nationale herstel- en veerkrachtplan (PNRR), afkomstig van Next Generation EU-financiering, terechtkwamen in een onderzoeksproject naar mRNA-vaccins van de universiteit van Padua. Hierin nemen ook de BigPharma-bedrijven Pfizer, Astrazeneca en Biontech deel, naast Orgenesis, het Amerikaanse farmaceutische bedrijf waarvan Heiko Von der Leyen, echtgenoot van de voorzitter van de EU-commissie Ursula, medisch directeur is.. Kortom, een kleffe, niet gewenste mengeling van zaken, waarmee miljarden Euro’s gemoeid zijn..!

Europees parlementariër Christian Terhes brandt los!
Op 17 oktober barstte de Hongaarse Europarlementariër Christian Terhes los in het EU-parlement. Op basis van de bovenstaande FEITEN, meent Terhes, dat Von der Leyen direct zou moeten opstappen, omdat dit onderzoek alleen al, en natuurlijk de onderliggende zaken, het vertrouwen in haar werkzaamheden ernstig ondermijnen. Het is duidelijk: Ursula von der Leyen is in zeer woelig water terecht gekomen..!

– TRANSCRIPT (vertaling) van deze TOESPRAAK –

De Voorzitter en haar collega’s moeten onmiddellijk en onvoorwaardelijk ontslag nemen uit haar functie als voorzitter van de Europese Commissie. Vanwege het feit dat de correcties momenteel strafrechtelijk worden onderzocht door het Europees Openbaar Ministerie. Eppo heeft een paar dagen geleden aangekondigd
onderzoek te doen naar de manier waarop de contracten werden ondertekend tussen de Europese Commissie en de producenten van vaccins.

En dit is wat de Rekenkamer verklaarde in het verslag van enkele dagen geleden; en ik citeer: De commissie heeft tot november 2021 voor € 71 miljard besteed aan contracten, namens de lidstaten, voor de aankoop van zo’n 4,6 miljard doses covid-19 vaccins! Dat betekent dat zij 10 doses vaccins voor elke burger heeft aangekocht, gebaseerd op contracten die nooit openbaar zijn gemaakt aan het publiek.

Dit is hoe de contracten die ze ondertekende, met deze farmaceutische bedrijven, worden vrijgeven aan het publiek! Hoe is dit mogelijk in de Europese Unie, die de opdracht heeft gekregen transparant te zijn met de manier waarop het geld van de mensen wordt gebruikt. Wij vragen opnieuw om onmiddellijk en onvoorwaardelijk ontslag. Dank u.

* * *

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.