Advertentie

Hé you, Glasshole..


google-glass-augmented-reality-wearable-deviceWe zijn op weg naar een bijzondere ervaring als mensheid. Dat klinkt groots, maar als het aan Google ligt, een bedrijf dat natuurlijk wereldwijd kan scoren, is dit wel het geval. Deze bijzondere ervaring komt doordat Google haar ‘handige apparaat’ heeft geïntroduceerd, dat de wereld in gaat onder de naam ‘Google Glass’. Een relatief nieuw product, dat in staat is als een soort mini-computerscherm te werken, vlak voor je oog. (foto)

Het prototype van de Google Glass is beperkt beschikbaar voor mensen die een speciale aanvraag indienen en bereid zijn US$ 1500 te betalen. Er zijn dan ook nog maar enkele duizenden exemplaren gemaakt, dus wijdverbreid is het gebruik nog niet. In Silicon Valley, waar ook Google is gevestigd, zijn vooralsnog de meeste exemplaren in omloop.

Het is dus mogelijk, om met deze mini-smartphone-met-internetverbinding, foto’s van je omgeving te maken, met je ogen en met spraak-herkenning, en de foto’s op het internet te zetten. (De bril kan ook worden ‘bediend’, door met je hand langs het pootje te schuiven en/of te tikken… (zie hieronder))

En met de, in het frame van de bril zittende camera, ben je ook in staat, filmopnamen te maken en datgene op bewegend beeld vast te leggen, waar jij als drager op dat moment naar kijkt. En wanneer dat mensen om je heen zijn, komen die dus ‘vanzelf’ in beeld. Voor het grootste deel ongevraagd natuurlijk, want je kunt moeilijk iedereen die je ziet vragen, of zij geen bezwaar hebben, dát ze gefilmd worden. En de eerste clash in dat opzicht heeft al plaatsgevonden.. Hier het hele verhaal.

 

x

x

Hé you, Glasshole..

2014 © WantToKnow.nl/.be

x

Vorige week werd in een bar in San Francisco een vrouw bedreigd, omdat ze haar ‘Google Glass’ op had. Dat gebeurde ’s nachts rond 02:00 uur door mensen die aanwezig waren in deze punkbar. Het verhaal werd meteen door haar bril vastgelegd, dus laten we daar eerst een naar kijken. Dit is het commentaar van de vrouw, Sarah Slocum, die werd bedreigd dat ze dat brilletje moest afdoen..

“Dit is de eerste video die ik maakte met mijn Google Glass in de Molotov-bar, zaterdag de 22ste februari in Haight Street. Ik filmde dit, nádat ik verbaal werd afgeblaft en beschimpt door de vrouw met het Aziatisch uiterlijk, die je op de film ziet. Toen ze bezig was, heb ik dus de video aangezet, en nadat ik hen had verteld dat ik dit gedaan had, waren ze helemaal over hun toeren en kwamen op me af. Helaas vergat ik de video weer in te schakelen, zodat deze na 10 seconden afsloeg. Maar je kunt nog wel de twee mensen zien, een man en een vrouw, die proberen de camera af te blokken. De man zwaait met zijn hand in mijn gezicht en later trekt hij zelfs de ‘Google Glass’ van mijn gezicht en rende de bar uit.”

x

x

Het lukt deze Sarah Slocum uiteindelijk wel om haar Glass terug te krijgen, maar als ze terugkomt in de bar, blijkt dat haar telefoon en portemonnee zijn gepikt. Zoals je wellicht weet ligt Silicon Valley, de vestigingplek van Google, vlakbij San Francisco, dus het zijn vooral de lokale media die het incident breed uitmeten. En tegelijkertijd barst er een flinke publieke discussie los. Een enkeling komt op voor Sarah Slocum, maar verrewweg de meeste mesnen zijn uiterst negatief over Google spionagebril.. Het enige wat de positieve reacties feitelijk melden is dat het toch ‘iedereen vrij moet zijn om deze legale technologie in een publieke ruimte te gebruiken’.

Het is natuurlijk een teken aan de wand, deze aanval door ‘Google Glass-haters’ en er doemt nou niet écht een veelbelovend beeld op voor dit nieuwe ‘gadget’.. is verbijsterend’. De door Slocumb gemaakte opname staat op YouTube en zoals je ziet proberen de bezoekers van deze punkbar Molotov’s wel degelijk om hun gezichten te beschermen, zodat ze niet herkenbaar gefilmd worden. Eén vrouw schreeuwt daarbij: ‘Jullie verpesten de stad’.

Wat doet en kan Google Glass..?
Hier is het hele verhaal, simpel en duidelijk, gemaakt door presentator Marques Brownlee. Wat belangrijk is, is dat het apparaatje geen eigen opslag heeft, maar ALLES overseind naar hardware/internet, waarmee het in continue contact kan zijn.
X

X

Wie is hier de ‘Glasshole’..?
Ook op Facebook is een heftige discussie losgebarsten; hier wordt Slocum ook een ‘Glasshole’ genoemd, een samenvoeging van ‘Glass’ en ‘asshole”. Dit zijn een paar van de reacties: ‘Heb je toestemming gevraagd om beelden van deze mensen te publiceren, je weet wel, diezelfde mensen die boos werden omdat ze jouw filmende bril een inbreuk hun privacy vonden?” en “Een Google Glass in een punkbar dragen, maakt mensen boos. Als je dat niet weet dan leef je in een fantasiewereld. Er is geen excuus voor het stelen van spullen, maar ben je echt verbaasd?’

Maar volgens Sarah Slocum krijgt ze op straat veel positieve reacties: ‘Mensen reageren vaak enthousiast en nieuwsgierig en willen mijn Google Glass zelf even uitproberen.’ Maar buiten deze enkele enthousiaste personen, blijkt er simpelweg een hoop antipathie jegens de nieuwe technologie te bestaan. Dat belooft niet veel goeds voor volgend jaar, als de internetbril overal ter wereld te koop is. En Slocum? Nou, die laat zich niet uit het veld slaan, zo liet ze op haar Facebookpagina weten. ‘Ik ga mijn Glass vanaf nu altijd dragen. Ik laat me niet ontmoedigen door deze mensen om een geweldige technologie te gebruiken, die mijn leven makkelijker maakt’.

Don’t become a Glasshole..?!
Voor de website Mashable was het al langer een ‘ding’ om de dragers en toekomstige dragers van de ‘Google Glass’, ‘misschien wel één van de ‘coolste gadgets’ ooit’, af te schilderen als potentiële Glassholes, wanneer ze niet oppassen.. Kijk en grinnik..  (Mashable..? Mashable is the leading independent news site for all things tech, social media, and Internet culture’...)

 X

 

36 gedachten over “Hé you, Glasshole..

 1. Het is niet te bidden dat de glassholes een succes worden imo. Als je nu waar dan ook bent zit 80% alleen maar naar zijn/haar pokkie te staren en met degene ernaast berichten uit te wisselen, wandelende en fietsende zombies die niets en niemand meer om zich heen zien en zich scrollend door het verkeer en zelfs de natuur bewegen. Ze staan smorgens een uur voor de spiegel om de rest van de dag naar een beeldscherm te kijken, upload dit en download dat, selfie hier en snappie daar. Zit je straks in de kroeg met een mongool met zo’n bril te lullen die ondertussen zijn wijsheid van google haalt terwijl die zelfs voor zijn BLO gezakt is.
  Doe mijn portie maar aan Fikkie, in de brand met die zooi, kom ik ooit zo’n brillejoot tegen dan smeer ik direkt een purk op zijn cam, wees gewaarschuwd glassholes.

  1. oh kud…. zal de mijne dan maar gelijk afzetten, kon er voortrefelijk mee E-Bayen vanaf de wc-pot.
   Zag je grote vriend vanaaf nog met John in Haarlem. Volgende week ff sound healing movement een bezoekje vereren op John’s Advies. In iedergeval was het huggen weer lekker en vanouds. 😉

  2. Zonder glasshole kan ik ook wel een blauwe saffier voor je scoren hoor, ouwe

  3. Zou het heel goed kunnen gebruiken wanneer ik ergens ter plaatse een handel overeenkomst onmiddelikk kan afsluiten voor klanten waar ik aanwezig ben. Scheelt inprincipe een heleboel rompslomp met een papierfabriek wat je anders nodig hebt. Slim wezen binnen innovatie techniek dan anderen dat doen is altijd een uitkomst, maar dat weet je zelf ook maar al te goed. Waarom koffers vol met meuk mee zeulen als je het kunt hanteren in een paar gram? Gewoon ook eens kijken in een positieve objectieve mogelikkheid van ondernemen. Anders had je nog Flintholeass geheten….

  4. Kan niet wachten tot de google inlegzooltjes op de markt komen , twee maal klikken met de hakken en alle info wordt direkt via de zenuwen in je voeten geupload. Das pas een vooruitgang.

  5. In die zin Coz, is de Glasshole ook een mooi ijkpunt voor de wakkeren. Hoe ver laten de dombo’s/onwetenden/slapenden zich verleiden tot robot-isering..??
   Gisteren zag ik bij iemand een apparaat om de pols, ‘BlueTooth’ werd er trots gemeld. Het apparaat berekent i.s.m. een app, je punten die je krijgt voor bewegen.. Je stelt alles van tevoren in, gewicht, lengte, leeftijd etc. Maar via dat polsbandje gaat dus alle beweging gemeten worden en doorgegeven aan die app op je smart-phone..
   Dag en nacht dus een apparaatje om je pols, dat BlueTooth-radiosignalen uitzendt.. (Ik wordt al misselijk als ik in de auto deze BlueTooth van mijn telefoon verbindt met de auto-radio/handsfree…! Wat ik dus zelden doe!)
   Kortom… Zijn we op weg naar een tweedeling in de maatschappij of zijn we op weg naar een twee-deling in de maatschappij..??! Andersom gezegd: ‘Hoeveel slapenden zullen nog wakker worden?’…

  6. Blue tooth Guido…. Gisteren zag ik al dat je blauwe tanden had, dacht nog even… ;”Dat kan niet waar zijn!”. Maar idd je hebt al zoiets wat er op lijkt, draadloos = floshloos = tandloos = sprakenloos zijn… Zolang je bue tooth ook geen E122 bevat!

  7. Hoe meer je beweegt, hoe blauwer je tanden worden, nog ff een tandje erbij krijgt dan een nieuwe dimensie. Smurfen autodrop, kauw je blauw, leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker, lachen met die blauwe aanslag, man 😉

  8. Poets altijd met ReckittBlue. Van mijn moeder geleerd…
   Of deed ze nou de was ermee, voor witte tanden, eh… Onderbroeken en hemden.. ? Enfin, ‘als het maar werkt’ zeg ik altijd met een glimlach tegen mijn Surinaamse vriend.. 😉

  9. Haha, blauw maakt alles wit…
   Ik poets en mondspoel met Bluem.
   Zo blauw als de pest.
   Maar het helpt wel, denk ik…

  10. Ik poets toch allang niet meer, want heb toch geen tanden meer. De enigste tube die ik in huis heb is er eentje voor tandplak. Anders kan ik nooit meer lekker knagen dan pap lepelen.

 2. De huidige technologie zorgt ervoor dat mensen niet meer voelen, ruiken, horen en tasten. Als mens heb je niet voor niks zintuigen gekregen. Werkt er 1 niet en je bent beperkt/afgehokt. Vb Een doof mens, die vanaf zijn geboorte doof is leert nooit van meerdere zintuigen tegelijk te leren. Zo zijn deze doven vaak zwart/wit denkend, want ze krijgen alleen informatie binnen op 1 of 2 manieren. Bij een groep mensen kunnen ze vaak het gesprek niet meer volgen, want dat gaat te snel. Alleen wat hij of zij ziet van 1 persoon krijgt ie informatie binnen. Een horende hoort meerdere stemmen en geluid en daarvan maakt ie een beeld/compleet plaatje. En dan nog is dit plaatje niet compleet. Voor doven is het dus moeilijker om meerder puzzelstukjes samen te brengen. Deze bril doet min of meer hetzelfde. Eenzijdige informatie bron.

  1. Helemaal correct Elise; bijna de hele technologie die we op dit moment bezitten, versterkt de illusie van ‘daar-buiten’.. Je wordt ahw weggetoverd uit JEZELF, je kern.
   En die zaken heten dan ook ‘dumbing-down’. Dat betekent dat mensen dom gehouden worden, van hun eigen essentie weggevoerd. Het lijkt allemaal zo mooi ‘daar-buiten’, maar feitelijk is er niets.. Anders datgene wat we VOELEN van wat we waarnemen. Zo zie ik het en ik ben geloof ik niet de enige.
   De technologische cadeautjes van de ‘super-intelligente-krachten-achter-de-schermen’ worden steeds fraaier. De ‘inspiratie’ die van hun kant richting uitvinders wordt ‘geblazen’, is kreupel, éénzijdig, en inderdaad opnieuw een apparaat voor ‘dumbing-down’..

  2. Guido, snap je nu waarom ik jezelf updaten tot een hoger bewustzijn gevaarlijk kan vinden. Waar ik bang voor ben is net zoiets als het sekte gebeuren. Je denkt dat je goed bezig bent, maar het tegenovergestelde gebeurt. Alleen met love bereiken we niks. We moeten eisen dat we weer terug kunnen gaan naar de basis. Zonder wifi. Om mee te beginnen. Ga je jezelf opdaten in huidige frequenties, dan bereik je niks. Je leeft dan in je eigen wereldje. Dus ik heb niks tegen jezelf updaten/wakker worden, maar de omstandigheden zijn gevaarlijk. Ik denk dus een stapje verder en hoe kun je dat voorkomen?

 3. Die WiFi zo dicht bij je hersenen en zelf pal op je derde oog -zesde chakra maakt de tweedeling in de maatschappij nog helderder: de “alziende en alwetende” wandelende hersentumoren enerzijds, die op termijn nooit meer wakker zullen kunnen worden en anderzijds de wakkere Mens, die zich in steeds meer bochten moet wringen om al dat WiFi geweld van Hotspots, I phones, tabelts en straks ook Glassholes te ontvluchten.

  Nu al gaan er stemmen op bij de Vrije Mens om stralingsarme “staatjes” te vormen, waar de levenskwaliteit koesterende mensen zich kunnen blijven ontplooien en de zelfgekozen WiFi-gekte van Sarah Slocum c.s. te laten voor wat die is

  Om Misses Slocombe (“Are you being Served?”) kon ik smakelijk lachen. Met Sarah heb ik alleen maar medelijden.

  1. Precies Luca, zo’n zender op je slaap( was dat niet waar David Goliath raakte? ) In het Engels the temple oftewel te tempel.
   Ik blijf lekker met mijn Flintmobiel rondkarren JABADABADOOOOOOH

  2. Luca, zo een soort gedachte had ik ook al. Ik dacht er moet toch ergens ook een plek zijn voor mensen die niet in de hoge em-straling willen leven…is dat een mensenrecht? En zou je dat als soeverein mens kunnen claimen?

  3. @ Monika:
   Nou en of is dat een mensenrecht! Art 8 en 10 van het Europees Verdrag zeggen dat ieder recht heeft op de integriteit van het lichaam (8) en het gezinsleven (10).

   Maar de mensenrechten worden in Nederland niet door de rechtspraak nageleefd met dank aan een door de politiek ingefluisterd “Befehl ist Befehl” van De Hoge Raad.
   Wij claimen het nadrukkelijk wel, krijgen het lang niet altijd, maar gaan in de zogeheten Vrijstaatjes ons stralingsarm vestigen.

   De tragiek van WiFi is net als met roken; je gaat er niet ter plekke dood aan. Want dan was er al geen WiFi meer.
   Nu ontstaat het vervelende gevoel van overgevoelige mensen, dat ze pas weer kunnen leven als die miljoenen mobielverslaafde “niet-willen-weten-struisvogels” overleden zijn.

  4. Dat vind ik wel een vooruitgang, dat je er niet meteen aan dood gaat. Vroeger had je DDT, Softenon, asbest.. Dat waren nog eens tijden.. Hoewel asbest ook zo’n 14 jaar ‘incubatietijd’ schijnt te hebben.. Net als EMS, 10 jaar incubatietijd, voordat je lichaam zich gewonnen geeft.
   En bij Softenon zag je meteen wat het aanrichtte.. Nee, het zijn geen tijden meer zoals vroeger. Toen rookte menig dokter nog lekker een pafke.. Nondedju.. Nu moeten we het doen met AliB voor Vodaphone, die zijn baby belt met de mobiel. Kindje van 2… Snap je de leperikken bij het reclamebureau.. AliB kennelijk niet; die kijkt naar zijn portemoja..
   dokters camel roken

 4. Glassholes is voor mij gewoon de volgende generatie die alles filmt en online zet. En alles wat je filmt kan je knippen tot het gewenste resultaat om het daarna online te zetten.
  Het laatste wat ze van mij filmen is een linkse directe, pats boem, camera down, opzouten met big brother.

 5. Glasshole (google) becomes a sinkhole… Voor de derde keer mijn dag-geschiedenis gewist dit jaar bij google. Ik was op deze site
  http://stardrive.org/stardrive/ en zag daar een artikel over dat in april dit jaar een wereldwijde ufo-hoax zou worden opgezet door quadro copters, in de geest zoals Cosmic ooit een filmpje had geplaatst. Eerst liep de computer totaal vast en na een crash stop was de site onbereikbaar over dit onderwerp (error 404?). Zag toen bij mijn geschiedenis weer alles weg alsof ik niets had gedaan over de afgelopen 24 uur. Lekker hè googlen, zo vrij als een vogeltje onder de auspiciën van big brother.

 6. Dit was mijn laatste post aan mijn ‘facebook-vrienden’ alvorens ik mijn account stopzette…

  Lieve ‘vrienden’

  Ik wilde jullie wat vertellen over GOOGLE-GLASS en hoe dit ‘’speeltje’’, in mijn ogen, één van de belangrijkste gadgets is in het eindspel van de duistere machten, de kleine groep elite psychopaten die nu de touwtjes in handen hebben en deze wereld regeren.

  Maar ja, er is toch niemand die luistert, of ieder geval kan horen, dus ik begin er maar niet aan…

  Ik wilde jullie vertellen en aantonen dat ze via deze GOOGLE-GLAS hun doel gaan bereiken van Totalitaire Wereld Macht (New World Order) en ze de mens totaal, mentaal en fysiek ver-slaafd zullen maken en de mens in totale slavernij zal vervallen. Iets waar ze al honderden jaren mee bezig zijn en dan nu eindelijk zullen en kunnen bereiken.

  We zijn dan geheel overgeleverd aan de grillen van deze duistere machten en kunnen niet anders dan lijdzaam volgen omdat we de totale macht over onze vrije wil, gedachten en lichaam kwijt zullen zijn…

  En dan hebben ze gewonnen. De mens is dan gereduceerd van krachtig machtig creërend fantastisch wezen, naar een zielige hulpeloze volgzame robot die bij het minste of geringste defect bij het afval zal worden gegooid.

  WE ARE A BUNCH OF SORRY-ASS LOSERS!!!!

  En dan bedoel ik letterlijk: Verliezers! We hebben dit spel nagenoeg verloren.
  “Ga direct naar de gevangenis, ga niet langs start, U krijgt geen 200 euro. GAME OVER!!

  Het heeft dan ook totaal geen zin dat ik hier nog verder mee doorga..

  We zijn al te blind, doof en dronken geworden. We kijken, maar kunnen niet meer zien. We horen, maar kunnen niet meer luisteren en zijn totaal ‘lazerus’ en bezopen van de meest afschuwlijke bocht aan afleidingen, hebzucht en verlangens dat alles zo is vertroebeld (donker, ego) en we ons zo ver van ‘ware zelf’ (bron, hart, ware liefde, het NU) hebben verwijdert dat het ‘nagenoeg’ onmogelijk geworden is, dat we daar ooit nog zullen komen…

  Maar ja, ik zal jullie daar dus niet meer mee lastig vallen..haha..!

  Ik zou zeggen ‘stik’ er lekker in. Verzuip lekker in de afleiding. Ga massaal aan de GOOGLE-GLAS zoals we nu massaal aan de mobiele ‘smart’phones zijn en geef onze kinderen er meteen ook één (ze kunnen er niet vroeg genoeg bij zijn), want voor hun is uiteindelijk dezelfde toekomst weggelegd…

  Een toekomst waar er geen weg meer terug is en waarin ook re-incarnatie ook geen zin meer heeft, aangezien we dan bij geboorte al een chip ingeplant zullen krijgen die alle functies en mogelijkheden, die ons mens maken, zullen overnemen…

  Oh ja, en dat begrijpen we hopelijk toch nog wel…? Dat als we eenmaal allemaal een bril op ons kop hebben, die alle functies heeft van de smartphone en nog veel meer…, dat de stap naar een chip in onze hersenen, die die ‘vervelende bril’ vervangt, erg klein zal zijn… en dan… tja en dan… figure it out yourself!!

  Ik zie nog wel een uitweg, een hele hele kleine ontsnappings-route die ons terug kan brengen. Een heel smal pad, terug naar ons doel, onze kern, het hart. Maar ja, ook daar zal ik jullie niet meer mee lastig vallen..ha..!

  Dikke kus! Toedeledoki!!!

  Basje

  1. ik herken een hoop dingen uit je betoog maar zie het (gelukkig) nog niet zo somber in. Een groot deel van de mensen gedraagt zich inderdaad als ‘drones’ die van hun werk naar hun brood en spelen gaan om het de volgende dag opnieuw te doen. Maar ik zie ook een groeiend aantal mensen (zeker in de wat jongere generaties) die, mede dankzij al die nieuwe techniek die we eigenlijk zo verafschuwen, zich steeds meer bezig houd met andere, zinnigere dingen.
   Bas, hopelijk heb je jezelf nog niet helemaal afgesloten van die andere wereld want juist mensen als jij, die al wakker zijn, hebben een taak de rest te begeleiden om ooit als collectief deze wereld te genezen.
   Wanneer je jezelf verliest in negativiteit (hoe begrijpelijk ook) hebben ‘ze’ al gewonnen.

 7. Oeps! Wie heeft dit artikel geschreven..??? langzaam wordt onder het mom van ‘veiligheid’ ons het zoveelste gadget onder de neus geschoven… Dit ziet eruit als campagnemateriaal… Rot toch op met dat het goed is voor de veiligheid.. en tegen de Google Glass.. Jazeker!

 8. en als straling van een GSM die alleen maar standbye aan staat al slecht is voor je lijf, wat denk je dan dat dit ding de hele tijd doet als ie met internet is verbonden? juist…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.