Advertentie

Hoe de ‘Witte Helmen’ het héle verhaal ontmaskeren..!


x

x

Hoe de ‘Witte Helmen’ het héle verhaal ontmaskeren..!

2018 © WantToKnow.nl/be

x

Afgelopen dag kwam het bericht dat de hulpverleners, ‘de Witte Helmen’ uit Syrië geëvacueerd gaan worden.. Dat is kennelijk nodig, omdat men vreest dat het leger van Assad hen aan zal pakken.. En ja, waarom zou dit dát willen doen..? Het gaat toch om hulp die zij bieden aan zijn volk, de Syrische burgers?? De Witte Helmen, officieel de Syrische burgerverdediging genaamd, bestaan uit ongeveer 3000 vrijwilligers die na een aanslag als eerste ter plaatse zijn om slachtoffers onder het puin vandaan te halen. Ze zijn onder meer actief in de belegerde stad Aleppo.De vraag is dus waarom deze 3000 personen plotseling geëvacueerd zouden moeten worden, zoals het bericht plotseling was, dat de wereld werd ingestuurd..

Het bleek de afgelopen jaren, dat de Amerikaanse overheid voor het verzamelingen van inlichtingen rondom de situatie in Syrië, vooral afhankelijk was van deze zogeheten ‘Witte Helmen’, door de media geprezen als helden, die maar liefst zo’n 100.000 levens zouden hebben gered. Maar wie er even induikt, ziet wie of wat deze ‘Witte Helmen’-organisatie écht zijn. Want hoewel deze ‘Witte Helmen’ beweren dat ze een ‘neutrale entiteit’ zijn in Syrië, blijkt, dat als je de geldstroom volgt die hen voedt, je uitkomt bij de Amerikaanse, Britse, Nederlandse, Deense en Duitse overheid..!

Historie van deze club
De allereerste Witte Helmen werden in maart 2013 in Turkije getraind door de voormalige Britse inlichtingenofficier James Le Mesurier. We kennen deze man via de mislukte NAVO-interventie in Kosovo. De trainingen van de Witte Helen, werden/worden gefinancierd door de organisatie van deze Le Mesurier, genaamd ‘Mayday Rescue’. En het blijkt dat deze organisatie in Nederland is geregistreerd als non-gouvernementele organisatie, gefinancierd door de Nederlandse, Britse, Deense en Duitse overheid. Gelieerd aan deze acties rondom de Witte Helmen, werd in december 2013 de pr-machine ‘Voices Project’ opgericht in Groot-Brittannië, gericht op het beïnvloeden van overheden en de publieke opinie.

Een film maken van een propagandaclub. Je moet maar durven. Genomineerd zelfs voor een Nobelprijs..

Tussen 2013 en 2015 stond Jeremy Heimans aan het hoofd van Voices Project. Heimans was ook één van de oprichters van het controversiële online campagnenetwerk Avaaz. In de onderstaande video zie je wat dit project met de Witte Helmen te maken heeft. Het is allemaal een heel geraffineerd spel van infiltratie en camouflage. Het ‘Voices Project’ blijkt al sinds 2013 gefinancierd te worden door een omstreden Amerikaans bedrijf genaamd Chemonics, dat in januari 2013 een overheidscontract toegekend kreeg voor ‘het faciliteren van de overgang naar een democratisch en stabiel Syrië’.

Alles met één doel: Assad afzetten..!
Er is inmiddels al 32 miljoen dollar rechtstreeks naar de Witte Helmen gegaan, waarvan Nederland een groot deel voor haar rekening heeft genomen. Maar het betekent alles bij elkaar dat deze hulpverleners, de Witte Helmen’ natuurlijk allesbehalve onafhankelijk zijn. Want waarom kan het Internationale Rode Kruis daar niet dit werk doen..? JUIST, die hebben kennelijk geen zin in grootschalige spionage-acties van ‘binnen-uit’..!. Het blijkt dus keihard, dat de Wite-Helmengroep banden heeft met organisaties die worden gefinancierd door westerse overheden om te proberen de regering van Assad af te zetten. De organisatie, die claimt ‘neutraal’ te zijn, heeft toegegeven geld te krijgen van westerse landen.

Zo zie je hoe we worden besodemieterd met valse info rondom valse figuren en valse organisaties. Alleen de politieke leiders zijn op de hoogte, via ‘geheime constructen’, zoals in Nederland de ‘commissie Stiekem’.. Niks vertellen aan je burgers, maar alles doen vanuit ‘het landsbelang’..! Journalist Vanessa Beeley noemde de Witte Helmen een tijd geleden, zonder veel omhaal ‘een frauduleuze organisatie die is opgezet door de NAVO om propaganda te verspreiden tegen de regering van Assad en de legale Russische interventie in Syrië’.

Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken maakte eind 2016 nog vrolijk bekend dat Nederland € 3 miljoen euro extra ging uittrekken voor het goede werk van de Witte Helmen. De vrijwilligersorganisatie ontving eerder al vier miljoen euro steun van Nederland. Samen dus € 7 miljoen! Jij betaalt als belastingbetaler dus mee aan de verspreiding van deze onsmakelijke propaganda-nepfilmpjes.

Puur theater
Er is veel kritiek gekomen op de vele, vele voorbeelden hoe deze Syrische Witte Helmen regelrecht belachelijk hebben gemaakt met fake-reddingsacties. Een filmpje van een reddingsactie werd zelfs de ‘mannequin challenge’ genoemd. In dat filmpje is een man te zien die gedeeltelijk onder het puin ligt. Twee Witte Helmen staan over hem heen gebogen en bewegen niet. Op het einde van het filmpje komen ze in actie en halen ze de man onder het puin vandaan. Kennelijk liep de camera al, en wachten zij op het ‘actie’-signaal van de regisseur..!

Er werd veel kritiek geuit op het filmpje en ook de geloofwaardigheid van andere filmpjes van reddingsoperaties van de Witte Helmen werd in twijfel getrokken. Dat de video is inmiddels verwijderd van YouTube en de Witte Helmen lieten weten een ‘beoordelingsfout’ te hebben gemaakt, maakt de zaak alleen maar duidelijker.

De RFS (Revolutionary Forces of Syria Media Office), de organisatie die de filmpjes van de Witte Helmen verspreidt, probeerde zich erdoor heen te bluffen, liet het filmpje staan en verweet de Syrische staatsmedia ‘de zaken te verdraaien’. Typisch geval van ‘bord voor je kop’ kennelijk. Veel mensen claimden op Twitter dat de video bewijst dat de Witte Helmen ‘puur theater’ spelen. Iemand tweette in dat verband toepasselijk: “Weet niet of ze nu een Nobelprijs of een Oscar verdienen.” En ja, de Witte Helmen waren – geloof het of niet – genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede.

 

Inmiddels is door zowel de VS (invloed Trump..??) als andere landen de financiering van de Witte Helmen en aan de ‘gematigde rebellen’ in stilte bevroren en vermoedelijk volledig gestopt. Het wegvallen van de financiering door de USA zal de groep financieel in moeilijkheden brengen. Daarmee lijkt waarschijnlijk dat ze op termijn ten onder zal gaan, hetgeen ongetwijfeld ook de bedoeling is van deze Amerikaanse koerswijziging.

Het belang ervan kan moeilijk worden overschat, aangezien het een teken is dat de USA niet zinnens is zich in de toekomst nog door deze groep tot actie te laten chanteren. Vandaar dus ook de evacuatie, waarover dit weekend (14 en 15 juli) werd bericht. Zie het bericht van de NOS hieronder het artikel.

Gifgas-valse-vlag-operatie door… De Witte Helmen..
De Witte Helmen die de grote aanjagers waren van het verhaal rond de gifgasaanval op Douma, met de daaropvolgende raketaanval van de USA en andere westerse bondgenoten op het Assad-regime op 7 april. Van begin af aan waren er twijfels over die gifgasaanval op Douma, maar president Trump liet zich door plaatjes van ‘getroffen kinderen’ overtuigen die aanval door te zetten. En ja, wie die plaatjes heeft aangeleverd, hoeft verder niet te worden verteld, geloven we.

Er is inmiddels veel gebeurd; er loopt een onderzoeksteam van de OPCW rond in Douma, op basis van de melding/claims die de Witte Helmen op tafel legden. Er was veel hoon van Rusland, Iran en het Syrische regime voor de wijze waarop de VS optrad, in combinatie met verdachtmakingen over een valse-vlag-opzet. Deze Witte Helmen zijn vanaf het begin een propaganda-tool geweest, dat nu overbodig is geworden.

 

1 gedachte over “Hoe de ‘Witte Helmen’ het héle verhaal ontmaskeren..!

  1. https://nos.nl/artikel/2242666-israelische-leger-haalt-honderden-syrische-hulpverleners-uit-belegerd-gebied.html Waarom zou juist Israel dat doen? Wanneer men bedenkt dat Israel de Palestijnse bevolking bij bosjes tegelijk uit moordt dan wijst dat erop dat ze niet echt begaan zijn met de medemens,vandaar dat ik me dan ook afvraag welk belang Israel hier heeft.
    Wanneer zoals in het artikel beschreven is (hierboven op WTK) de White Helmets deel van dezelfde club uitmaken die Assad willen afzetten wordt het natuurlijk een stuk makkelijker te begrijpen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.