Advertentie

Johan Oldenkamp en het Gizeh-geheim..


 

1887: de Sphinx en de grote piramide liggen grotendeels begraven onder het zand. Komt hun geheim nu in 2011 helemaal tevoorschijn..?
De sphinx als hoeder van de piramides? Het geheim lag fysiek nog begraven..

Langzaam maar zeker werd het fysieke deel van de Sphynx en de piramides onthult.. 2011: is het nu de beurt aan de niet-geziene facetten van de piramides, onthult te worden..?

x

x

Ontcijferde Johan Oldenkamp het Gizeh-geheim?

5 Oktober 2011

x

Dr. Johan Oldenkamp

De Grote Piramide op het Gizeh-plateau in Egypte is een wereldwonder dat met gemak de tand des tijds heeft kunnen doorstaan. Met al onze moderne wetenschap en technologie zijn we nog steeds niet in staat deze piramide met al haar vernuft even nauwkeurig na te bouwen. Hoe is het dan mogelijk dat dit duizenden jaren geleden wel is gelukt?

De Gizeh-piramides spreken tot ieders verbeelding. Ze roepen prangende vragen op waarbij velen tevergeefs hebben gezocht naar onomstotelijke antwoorden. Min of meer bij toeval heeft nu een Nederlander deze antwoorden wel gevonden. Allround onderzoeker Dr. Johan Oldenkamp, auteur van ruim 20 boeken, zag bij het schrijven van een nieuw boek opeens de oplossing van dit eeuwenoude raadsel.

Johan Oldenkamp: Sinds mensenheugenis dagen de piramiden op het Gizeh-plateau in Egypte de mensheid uit. Hoe zijn ze gebouwd, door wie, wanneer precies en vooral waarom? Door de eeuwen heen hebben velen tevergeefs getracht de Grote Piramide haar geheim te ontfutselen. Tot op de dag van vandaag proberen volhardende wetenschappers het mysterie rond de Gizeh-piramides op te lossen. Dat hoeft nu niet meer, want de Grote Piramide heeft haar geheim vanmiddag aan mij prijsgegeven. Ik kan onomstotelijk bewijzen waarom de Grote Piramide is gebouwd, en met grote zekerheid ook wanneer.
De onthulling van dit geheim zal een kwantumsprong in het menselijk denken ontketenen. Om zoveel als mogelijk mensen hiervan te laten profiteren vraag ik hierbij de media om met een voorstel te komen. Het door mij als beste beoordeelde voorstel wordt beloond met een wereldprimeur van ongekende omvang.”

Oldenkamp ontdekte dat Grote Piramide eigenlijk een ‘message in a bottle’ is. Via een ingenieuze manier van flessenpost hebben onze voorouders ons een zeer belangrijke boodschap achter gelaten. Ze wisten dat we deze boodschap pas zouden kunnen ontcijferen wanneer het menselijk bewustzijn voldoende zou zijn gegroeid. Dat moment is dus nu, want anders had Oldenkamp dit bericht niet kunnen ontcijferen. Het ontcijferende bericht is een bericht voor de gehele mensheid. Dat is ook precies de reden, dat Oldenkamp dit bericht in een live-televisieprogramma wil onthullen. De eerste omroeporganisatie die met een goed voorstel komt, wordt de eerste die maalt. Johan Oldenkamp is de man achter de website Pateo.nl. Heb jij contacten bij TV-stations, stuur het bericht door. Des te eerder komt het ‘hoge woord’ eruit.. 🙄

x


284 gedachten over “Johan Oldenkamp en het Gizeh-geheim..

 1. Ben zeer benieuwd. Het antwoord zal wel eenvoudig zijn. Volgens mij is de oplossing dat de ervaring van gewicht van de gebruikte materialen in vervlogen tijden anders was. We zijn immers neergedaald in een dichtere stoffelijke omgeving. verlichting heeft niet alleen met inzicht of licht te maken.
  Johan?

 2. Hallo Johan,

  Allereerst wil ik zeggen dat ik je uiteenzettingen altijd erg interessant vind. Je bent duidelijk een slimme vent met een hoop informatie en een positieve boodschap.

  Ik ben ook erg benieuwd wat je hebt te vertellen over Gizeh. Er zijn een enorme hoeveelheid speculaties, maar nog geen bewijzen over het WIE, WANNEER, HOE en WAAROM dit meesterwerk is gebouwd. Als ik het goed begrijp ga je het alleen hebben over het WAAROM.

  Nu is daar pas een fantastische docu over verschenen die ook online te bewonderen is:
  http://consciousvideodirectory.webs.com/apps/videos/videos/show/14711626-revelation-of-the-pyramids

  Ik vraag me af of je deze ook gezien hebt en als basis hebt gebruikt of juist op andere conclusies bent uitgekomen.

  Het zou mij trouwens verbazen (om meerdere redenen) als er iemand uit de massa media naar voren komt die jou je tijd gunt voor deze presentatie. En zo niet, krijgen wij nieuwsgierigen dat dan alsnog te zien via Pateo.nl?

  1. Idd een goede documantaire, revelation of the pyramids en David Wilcock heeft natuurlijk ook het nodige vertelt over de piramides van Gizeh…

   Ben benieuwd hoe Johan met wellicht een nieuwe/andere visie komt…

 3. waarom de uitleg niet hier op deze site of zijn eigen site?
  waarom via de tv? geld? belangstelling? ego?

  ik zie geen enkele reden om dat via de tv te doen. Zet het op het net Johan als je denkt alles te weten!!
  Geld + Negatief Ego + Roem has gone

  1. Eerst 3 vragen en dan al de conclusie, zonder dat je antwoord hebt..?! Misschien het antwoord afwachten, vóórdat je naar voorbarige, misschien zelfs verkeerde conclusies ‘springt’.
   Voor de rest klinkt het als een échte WantToKnow-bezoeker, die het gewoon wil wéten..!!

  2. Hoewel ik het ook dolgraag NU wil weten, snap ik ook wel dat Johan een groot publiek wil bereiken zonder een risico te lopen dat het niet gelezen/gehoord wordt of dat het in de zoveelste doofpot verdwijnt. Door zijn ontdekking op de website prijs te geven, is geen tv-zender meer geïnteresseerd in de primeur, dus afromen van zijn verhaal op een website is geen optie.

   Succes Johan, ik wacht met grote belangstelling jouw visie af. Laat ons aub weten waar en wanneer de uitzending gaat plaatsvinden!

   In Lak’ech.

  3. Als je je iets meer verdiept zou hebben in de persoon Johan Oldenkamp, had je zo’n opmerking nooit geplaatst. Typisch geval van voor-oordelen …

  4. @panoramix: dat is niet echt aardig van je panoramix, die suggestieve vraag geld? belangstelling? ego?. Johan heeft toch voldoende bewezen dat het hem niet om het geld te doen is, maar daar ga ik niet over uitweiden. Johan is een bevlogen mens die maar wat graag iedereen wil laten delen in zijn kennis en visie.
   @Johan: Johan, je bent op TV geweest in meen ik Klasgenoten of reünie of zoiets. Heb je daar niet een contact liggen? Ik wens je heel veel succes met je plan. N.B.: krijgen we het dan wel te weten voor 28 oktober 2011? Grapje. 🙂

 4. Johan, ik had je al voorgesteld om een tv-interview te doen en je had al ingestemd. Bij deze kunnen we afspreken, pakken we dit mysterie (binnenkort ook een HSM Radio-special met Christopher Dunne hierover trouwens!) er gelijk bij. De eerste HealingSoundmovement TV uitzending komt trouwens vandaag online via Duurzaam24.tv. Doen?

  1. Was de MSM (wat u niet bent besef ik me) niet een ’tegenstander’ van het alternatieve nieuws? Wat geeft u het idee dat de MSM dit zal oppakken? …(?)… Vast een internetchannel die u op het oog heeft? Ik neem voor mezelf te kunnen stellen dat u een lachterje aan het voorbereiden bent…! Niets anders dan pikwerk welke Oldenkamp presenteert…! En het vreemde is, niet veel mensen die zich echt verdiepen in z’n werk. Het bewijs? De weinige die dat wel hebben gedaan vertellen allemaal een zelfde soort verhaal. Weliswaar iedereen vanuit zijn eigen belevenings wereld maar toch, het vreemde namelijk wil dat het overgrote gedeelte van Oldenkamps werk allang door anderen is gepresenteerd. Hij pikt het en vertelt erover dat het zijn ontdekkingen zijn! En dat is wat een enkeling ook ‘ontdekt’ heeft. Oh, dat Oldenkamp ontdekkingen tegen het lijf gelopen is, tja dat zal voor hem een hele ontdekking zijn geweest! Maar niets daarin is zijn ontdekking! Maar wanneer je beweert dat dat toch het geval is… wat ben je dan? U zult het antwoord daarop vanuit uw profesie vast wel kunnen beantwoorden!

 5. beste johan

  ik hecht veel waarde aan uw ontdekkingen, ik heb dan ook al veel gelezen van u en andere. Het geheim van de priemgetallen en nu dit. Zet nederland op de kaart en doe dit via je eigen webside of deze of niburu die ook een engelstalig webside heeft.Of alle 3 Als het gegrond is zullen de mensen van de hele wereld aan je lippen hangen
  Veel succes toegewenst
  raymond

 6. Leuk! Oh wat ben ik nu nieuwsgierig! kan haast niet wachten Johan! Je maakt t wel spannend, hopelijk is het een positief verhaal, ga er gewoon vanuit!
  Je laat ons toch niet al te lang wachten he? Enneh een tipje van de sluier zit er zeker niet in?

 7. Einstein wist ook zeker dat……en dat hebben bijna alle wetenschappers voor waarheid aangenomen omdat ze zelf niet op zoek gingen naar hun eigen waarheid.
  Wat betreft de piramide, er zijn geen geheimen die wij nog niet kennen omtrent de piramide want wij hebben ze immers zelf gebouwd.
  Deel alle kennis openlijk zodat er alleen transparantie komt in ons bewustzijn en dat het zo zuiver mogelijk zonder verdere intensie`s of persoonlijk belang voorop te stellen, want dan pas kunnen wij naar eenheidsbewustzijn toe groeien.

 8. Als Johan maar niets overkomt in de tussen tijd en het on-onhulde geheim in het graf bij de eigen-ge-heimer blijft..

  Maar het idee is leuk groot op tv, groot publiek ik zie je al helemaal zitten in bij pauw en witteman…

 9. Ik zou zeggen inplaats van hier een oproep aan ,de media, te plaatsen , stuur een persbericht rond . Da’s toch veel direkter en grotere kans van slagen denk je niet? Of gaan we weer eerst een hele boel verwachtingen wekken en dan een berichtje van jouw idee hier plaatsen (priemgetallen). Ben heel benieuwd hoor maar voor mij is het duidelijk lees “goden uit de kosmos”van Alan F. Alfond maar eens. Deze meneer heeft er een heel originele en logische door geschiedschrijving onderbouwde theorie over.

  Maar verbaas ons en (openheid troef) deel je visie hier maar alvast.
  groet marcel

  1. Meneer Marcel in zoveel D, U bent ook wereld nieuws! eindelijk terug van weg geweest.

   Voor meneertje J. Oldenkamp, dit is het zoveelste idioot verhaal omtrent de grote pyramide te Gizeh, de verbeelding spreekt enkel over de de grootste imposante Piramide van Cheops, die eigenlijk niet eens door deze gebouwd is, ook het Orrion geleuter ligging klopt voor geen meter. Gygnus komt eerder in de buurt met Sadr, vanwege een tombe die in de buurt werd gevonden met enorm veel Ibis mummies.
   Grappige is als je zelf daar een stel dagen rondzwerft en het museum te Cairo bewonderdt dan ontdek je eigenlijk hele andere dingen dan menig figuur die daar nooit is geweest en een vak gericht idioot verhaal op hangt die menig mind controlled slaafje doen bewerkstelligen.

   De Sphinx is NIET een leeuw, maar ANUBIS een hond die altijd in grote water basins aanwezig was, daarom zoveel sporen van water erosie om de sphinx heen. Leeuwen werden niet vereerd in de hieroglyphics, maar honden wel! Met een beetje technische knowhow van het sbnappen van hieroglyphs en goed bekijken van zelf het hele plateau ter plekke en na menig studie van heel wat boeken omtrent Egypte zelf inclusief wat lokaal de bewonders je dara kunnen vertellen, is dit soort verhaaltjes puur uit de pen van J. Oldenkamp verzonnen.

   Komt ie nu met HighTech verhalen aanschuiven hoe men sierraden, beelden, blokken steen, wiggen, achitectonische ligging en geometrische en grafische toepassingen dan wil ik nog wel achter zijn verhaal staan maar niet bij dit verzonnen stukje nieuws.

   @ Marcel, ja zoiets zou in de MSM moeten passen, enkel was dat men al eerder electra hadden uitgevonden dan de Nederlanders hier, in de meeste rooie neuzen zit meer wijsheid opgeslagen.

  2. Wat een denigrerend verhaal Paul, dit ben ik niet van je gewend, om zo oordelend en negatief over iemand te gaan zitten oordelen, jezelf daarmee kennelijk op de ‘Ik-weet-het-lekker-ook’-troon zettend..??

   Johan heeft INHOUDELIJK nog NIETS gezegd, en jij begint het hele verhaal af te katten, te beoordelen..??! Vreemd, to say the least.. Wat een bizarre reactie Paul. Sorry, maar dat moest ik ff kwijt.
   Of wil je eigenlijk zeggen dat JIJ in Egypte bent geweest en Johan niet..??

  3. I got prove Guido en jij wilt eigenlijk nooit iets van me aannemen, grappige is gezien de zogenoemde feiten al bij de eerste indruk weer iets te voorschijn wordt getoverd uit een grootske hoeddie weer een zoveelste opgebakken luchtbol is.

   je bent zelf goed in het uitdelen van sneren en flase flags, vergeet niet dat er ook mensen zijn die andere meningen hebben en net als ik er al jaren mee bezig zijn om iets te doorgronden, dan weer het zoveelste verhaal de ruimte wordt ingestuurd.

   Gelukkig ben ik iemand die recht door zee is en open en eerlijk is, open sta voor gezonde discussie en en dan ook werkelijk alle pijlen op de tafel kan weerleggen, maar als ik iets toe stop wordt het niet gezien als iets intressants wat nu juist een goede zet zou kunnen zijn buiten de MSM om, maar lol ik geniet me rot van jullie advantage gerommel op internet, wat niet echt concreet te noemen is.

   In iedergeval beste Guido, je mag alles van me denken, maar je vergeet 1 heel belangrijk aspect, “You made me Die-hard like a venegamce”, ik schop net zo hard terug tegen die onwerkelijheid en niet gaan denken dat ik tot het geroemde zooitje behoor dat pontificaal tot de GAITEN EN DE CRYPTOS behoor, die partij kan van mij ook een pakslaag voor hun broek krijgen.

  4. Gaat het verder wel goed met je Paul; ik zeg dat je ONGEFUNDEERD loopt te roep-toeteren. Meer niet, hoef je niet zo’n heel verhaal te gaan vertellen. Vertel gewoon WAT VOOR BEWIJZEN JE HEBT VOOR JE VERDACHTMAKINGEN en je gescheld op mensen..!! Is dat nou zo’n moeilijk verhaal..?
   En als je nou praat over een ‘gezonde discussie’, dan heb ik daar kennelijk toch andere maatstaven voor, dan mensen ongefundeerd verdacht te gaan maken en uit te schelden.. Lekker ONgezond Paul..

  5. @ paul
   ik ben nooit echt weggeweest alleen niet hier aanwezig. Soms loont het namelijk niet de moeite naar die modderige oever te schreeuwen. Dan drijf ik liever verder op de stroom, nu kon ik het alleen even niet laten omdat het me teveel aan het hele priemgetallen verhaaltje deed denken. Daar werd het ook met tromgeroffel en bazuingeschal aangekondigd. Jammer alleen dat het idee wat als een anticlimax overkwam ,maar dat vond ik dan. Ieder ander staat het natuurlijk vrij het een geweldige vondst te vinden.

  6. Paul word binnenkort 50 geloof ik en Object Elenin heeft hem iets te veel upgrade van zijn DNA gegeven… Zullen de zenuwen voor Abraham wel zijn…

  7. lol @ Guido

   Wie zet je nu voor blok? je zelf of probeer je mij nu in de maling te nemen?

   Kom zelf maar eens met het bewijs dat ik ONGEFUNDEERD mis er mee zit, want dat kan je niet, voor geen meter dan een beetje rond brullen dat je zelf het wel allemaal weet.

   Ik daag je bij deze uit, kom maar eens met wat keiharde bewijzen en gegronden tegen argumenten, schrijf maar eens iets omtrent van mij in onzekere zin, maar je kan niks bewijzen beste Guido, je kent me maar voor een heel klein beetje en daar doe je verder ook geen moeite voor.

   Tuurlijk zal je dit ook weer verwerpen met een ongegronde opmerking en weer een niks toevoegende opmerking mij te willen plaatsen, je hebt dat al zo vaak zelf op een grove beledigende manier gedaan dat ik me wel eens af vraag of de rollen wel niet omgedraaid zijn.

   Altijd komen de zelfde verhaaltjes uit 1 bron en vooral degene die precies op jou lijn bivakkeert is ‘GEWELDIG’ te noemen, daar hou ik zelf niet zo van, al dat EGO gedoe. Daarom bij deze dat ik er wat van durf te zeggen, puur uit me hart dan uit het hokjes denken.

  8. @ Simba

   Lol DNA ? doe maar een flinke over portie met RNA, daar is het ergens mis gegaan. En oh ja blijkt ik had niet eens me rooie neus op…

  9. Ik zeg dat Johan nog NIETS heeft gemeld, dat JIJ begint te roeptoeteren dattie het fout heeft, omdat dit-en-dat en ‘sussemeso’. Maar HOE kun je dat doen, als je NIET EENS WÉÉT waar hij over gaat praten, wat de inhoud is van ZIJN verhaal.
   Ben ik nou zo dom, of jij zo slim..

  10. @Guido, het zal wel meer een boodschap zijn richting Johan Oldenkamp.
   Hij moet nu maar eens met iets ECHT GOEDS komen, ipv. staat hierboven al veelvuldig gemeld. Vooral nu het om een onderwerp gaat wat ieder van ons razend interessant vinden.

   Het is d’r op of d’r onder Oldenkamp, zoiets?

 10. :):) heerlijk te lezen ,leer er een heleboel van .hahaha hahahaha
  nou eerlijk weer de mens naar buiten proberen te richten alle antwoorden staan in ons eigen Hart hoogst persoonlijk te lezen. Wanneer leert de mens eens te luisteren naar zijn/haar Eigen-Wijsheid??? maar das moeilijk en is geen ‘instant’ antwoordt he?

  Liever achter ‘anderen die het ongetwijfeld goed bedoelen ‘aanlopen!

  een fijne dag allen.

 11. Krijgen we nu ook info over de verborgen kamer in één van de poten van de Sphinx?
  Lijkt me leuk… de Mexicaanse regering gaat geheimen prijs geven over de Maya’s en wellicht Johan over het geheim van Gizeh en wellicht ook de Sphinx en connectie tussen Mexico en Egypte…

  Something Wunderful is Coming…

  1. @ Simba

   Opmerkelijk zou kunnen wezen als Oldenkmap de nieuwe Zahi Haswass zou kunnen worden, maar nu nog opzoek naar de nieuwe Omar Sharif en Barack en jij alsvast als een nieuwe liggende Simba Sphinx?

   Ik maak al amok daar terplekke met met Fez op, wie volgt ?! What a wunderfull place is Egypt!

  2. Mooi voorbeeld heh Simba hoe makkelijk jij er ook al in tuint…
   weer gelijk vast gaan zitten in een oude leeuw dogma, daar gaan we weer…

  3. @Paul, Neen… het zijn je eigen woorden dat de Sphinx een hond is dus daarom wijs ik je op je eigen opmerking over Simba de Sphinx… Je spreekt (lult) jezelf dus knap tegen en bent gewoon obstinaat… Voor mij is de Sphinx gewoon gebaseerd op een leeuw maar als jij het zo goed weet, kom dan met bewijs dat de Sphinx een hond is…

  4. Ik ook, en ook tegeltjes in de badkamer van Sphinx, nu snap ik waarom de hond altijd zo dwars doet om in bad te gaan… Al die “hondjes” aan de muur natuurlijk…

 12. INTERESSANT!

  Heel benieuwd of de bevindingen DE aanvulling is op waar vele zijn vastgelopen!

  Er zijn vele onderzoekers geweest( en nog steeds zoekende ) naar de wetenschappelijke onderbouwing achter het grote mysterie van gizeh.

  Ik hoop dat de hypothese/onderbouwing van Johan Oldenkamp kan bevestigen dat we mogelijkheden hebben tot beinvloeding van vaste stoffen.

  Ik hoop dat de hypothese/onderbouwing kan bevestigen dat de mensheid reeds tienduizenden jaren bestaat

  Ik hoop dat dat de hypothese/onderbouwing het gat kan dichten tussen de stoffelijke en onstoffelijke wereld.

  Ik hoop dat op dit soort roepingen een gedegen antwoord kan worden gegeven!

  @ Johan, heel veel succes gewenst hierin en houdt ons op de hoogte!

  MvGr Léon

 13. Ik hoop dat het lukt, Johan meestal willen de media er niets van weten vooral als het onze wereld op zijn kop zet.
  Ik hoop dat je uitleg niet te ingewikkeld word dan haak ik af en waarschijnlijk veel kijkers ook.

  Toevallig ben ik er laatst weer mee bezig geweest.
  Bij deze de link http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SZujcwlhAb8 niet bij het begin, maar bij het tweede filmpje, vooral de manier hoe de blokken gesneden waren boeide mij.
  Ik dacht zou daar soms ook een boodschap in zitten.
  OOk in de afstand van andere bouwerken en de richting naar het noorden.
  We kunnen hier op aarde genoeg bewijzen vinden van onze buitenaartse oorsprong daarvoor hebben we geen vliegende schotels nodig

  1. @ Berma en de rest: De tv-special wordt zoals het er nu naar uit ziet morgen opgenomen, dus het is rond 😉

   Aankondiging TV-uitzending straks via: http://www.healingsoundmovement.com/news (zie daar ook de HSM Radio-uitzending met Bert Janssen vanavond 19-21 uur en komende events met Jude Currivan, Bert Janssen en Inka shamane Heather Clewett en meer)

 14. Nou , ik doe een gokje ; het zijn gewoon een paar hele grote stapels stenen die klaarstonden voor een bouwproject dat uiteindelijk geen doorgang kreeg vanwege het feit dat Moses alle werklieden de Rode Zee in had gejaagd .
  Wie weet word ik wel beroemd 😉

 15. “de eerste die met een redelijk voorstel komt’…..wat mag ik hier van denken?

  Gaat Johan O commercieel? Waarom niet aan de eerste grote omroep.

  Tip voor Johan. effe wassen en scheren en hup met je boeltje naar Hilversum en in 1 dag allemaal even een bezoekje brengen.

  Succes Johan!

  ps. Mail mij het vast even 😉

 16. Bah, wat een gore naammakerij weer! Bah, Bah! Oldenkamp presenteert alleen maar pikwerk! Hij heeft helemaal niets ontdekt… NOG NOOIT! Ik bedoel, wanneer hij schrijft ‘ontdekt’ kun je beter op je hoeden zijn, hij bedoeld er eigenlijk mee ‘gepikt’. Velen, velen zijn h’m voorgegaan met het ontrafelen van het mysterie van de piramiden! Maar Oldenkamp doet alsof z’n neus bloed, hem kende is het ordinair pikwerk! Het e.e.a omtrent Elenin werd ook door h’m als ontdekking gepresenteerd. Terwijl het al door iemand anders in precies diezelfde volgorde gepresenteerd was, waarvan Oldenkamp beweert dat het zijn ontdekking is! Nee, beste mensen je kunt wel tegen iemand opkijken maar dan ben je helemaal verkeerd bezig en nog overduidelijker blijkt dat maar heel weinig mensen Oldenkamp’s werk ook daadwerkelijk onderzoekt! Want wanneer dat gebeurd zou zijn zouden meerdere mensen zijn pikwerk moeten zijn opgevallen. En dat is ook een aantal mensen opgevallen, ik heb reactie’s genoeg ontvangen… Nu, het gaat per slot van rekening om de informatie maar het is gewoonweg niet netjes om te liegen! En dat is wat Oldenkamp doet. Pikken en liegen! Jammer Oldenkamp, het maakt een beetje -deelreactie verwijderd, schelden-

  1. Jeroen man! je bent nou iemand van mijn Hart, fijn dat er ook nog mensen zoals jij zijn, die werkelijk het geheel een stuk beter begrijpen dan inhoudloze artikels die de zoveelste nominatie dragen van geheimzinnigheid die oncontroleerbaar is.

   Ik dacht ff ik ben alleen op deze WTK planeet ( HELP! )

  2. het lijkt idd veel op stemmingmakerij, hetgeen in de sfeer van transparantie en openheid natuurlijk niet past. Ik heb lekker dit en dat ontdekt en jij lekker niet maar ik zeg het pas als er een heel groot publiek staat te popelen om mijn verhaaltje te horen. Nog nooit van het sneeuwbal effekt gehoord ? En heb je werkelijk iets byzonders ontdekt dan volgt de roem je heus wel. Ik ben dan de eerste om te erkennen dat het jouw ontdekking was. Ben je echter bang dat de roem je ontstolen wordt ,denk dan eens aan het spreekwoord zoals de waard is …..

   groet marcel

   Ps deze comment is niet geadresseerd maar wie de schoen past….

  3. Bah wat een ego”s steken hier ineens de kop op!
   Misschien jaloers omdat Johan waarschijnlijk iets belangrijks heeft ontdekt….wat idd. menigeen al schijnt te weten?
   Waar komt die woede vandaan joh…verkeerde been uit bed gestapt?
   Ik kan niet wachten op onthullend nieuws , kom maar op! Ik ga nog steeds voor de gouden tijden!

  4. @ jeetje mens als je gewoon als doel hebt een zo groot mogelijk publiek in kennis te stellen van je ontdekking ,post je die op zo veel mogelijk fora en sites en media als je kan . Dan ga je niet wachten op een
   “door mij als beste beoordeelde voorstel wordt beloond met een wereldprimeur van ongekende omvang.” dat riekt naar grootspraak en egotripperij. Dat heeft m.i. weinig te maken met het bereiken van een zo groot mogelijk publiek.

  5. En je moet toch toegeven (als welvoelende mens) dat de titel van dit nonartikel ( want slechts een oproep om de info te mogen rondstrooien op een door johan uitgezochte media),sterk doet denken aan een sprookje van de gebr. grimm. Of anders toch een slechte kopie van suske en wiske.

  6. Er is nog een andere mogelijkheid, niet in dit geval denk ik…

   Als ik echt groots nieuws zou hebben maar ik weet ook dat ze me hier voor vermoorden als ik het in het nieuws breng, dan moet je het zo groot brengen dat je ook gelijk beveiliging en alles hebt…

  7. @ Marcel; heb je de sprookjes van Grimm wel eens goed gelezen en ontdekt wat daar voor symboliek inzit?
   Ik vind t zo jammer dat Johan de dingen niet op zijn eigen manier kan doen want blijbaar weet iedereen het beter!
   Laten we nu eens gewoon rustig afwachten….ik kan me heel goed voorstellen dat als hij iets heel belangrijks heeft ontdekt hij een manier zoekt om e.e.a. op een zo goed mogelijke manier naar buiten te brengen.
   Dat zal vast niet simpel zijn, zeker niet als er hier al allerlei “aasgieren” rondhangen om wellicht wat mee te pikken?
   We will see, still hoping for wonderful news!!

  8. Oh ja en by the way: laat die man lekker pronken met zijn ontdekking, zou ik ook doen!!!!
   Voor je t weet gaat een ander ermee lopen dralen…terwijl Johan er waarschijnlijk veel energie en tijd in heeft zitten.

  9. @ jeetje,Je verwonderd je over de ego’s die hier de kop op steken (22.4)en vervolgens zeg je het volgende?
   “Oh ja en by the way: laat die man lekker pronken met zijn ontdekking, zou ik ook doen!!!!” is dat geen ego dan?

  10. Over 5d gesproken, haha, geweldige ontdekking.
   Toch krijgt hij nu pas de nobel prijs en hij kwam er in de begin jaren 80 al achter.
   Ze hadden hem bijna ontslagen geloof ik.

  11. @ jeetje

   Moet ik nu Jaloers zijn omdat iemand een zogenaamde primeur heeft?! en dat EGO’s de kop hier op steken, lol ik lach me werkelijk suf over dit soort domme uitspraken.

   Weetje Jeetje je brengt me op een Ideetje, leg mij eens uit wat er werkelijk daar aan de hand is en laat dat eens zien aan de hand van echte foto’s dan dat je ieamnd na sluipt en uit dat hij het wel gemeend heeft.

   Een beetje onderzoeker zit op een heel andere plaats ter onderzoek dan thuis achter buro en stoel iets weg te tikken op zijn flaptop EGO machien en bepaalde zaken en geruchten kan je pas ontzenuwen als je daar zelf ter plekke komt en ontdekt dat er heel wat gewauweld wordt over zaken waar menig typetje eigenlijk helemaal niks van af weet dan ‘pulpfiction’ hier aan de klok wil hangen.

   Daarom dat ik heel anders tegen dingen aankijk dan de mmeeste leukerds die denken dat ze het allemaal wel weten, zelf op ontdekking gaan met camera, platte gronden, en andere lokale mogelijkheden om tot conclusies te komen.

   Nu jij weer…

  12. @jeetje ,het is maar wat je gezonde ego noemt . Ik voor mij hoef niet te pronken met iets, ben mooi genoeg zo ik ben voor mezelf . Wat anderen daar van vinden is mij “volkommen egal”boeit mij niet ,is verder van geen waarde, kan me niet schelen, zit ik niet op te wachten. Immers wat pietje over klaasje vind(jeetje over marcel) zegt meer over pietje dan over klaasje. En nu drijf ik lekker verder met de stroom en laat die modderige oever weer los. de groeten allemaal.
   Vind het wel jammer dat ik geen groei heb kunnen bespeuren hier.

  13. @Guidoj 22.1

   Het valt me op Guido, dat er een spelletje gespeeld wordt. De combinatie is Jonker Consemuller en Oldenkamp, een hele bijzondere…! Maar gelukkig neem ik Oldenkamp niet serieus, zou jij ook niet moeten doen, Jonker! Je schermt met je eigen mening en zet anderen weg voor hun neming. Wat een eenheidshouding, Guido! Jullie lijken bijna een drieeenheid maar een hele kwade! Je kunt natuurlijk pretenderen maar geef het tijd en het verraad je handelen, is het niet? En in deze openbarende tijden hoef je alleen maar af te wachten en de waarheid komt bovendrijven, is het niet? En in dit geval is de waraheid dat Oldenkamp PIKWERK levert en daarvan beweert hij dat het z’n eigen onderzoek is. En Guido, jij steunt dat soort waarheidbelemmerende mensen? Of ben jij uit hetzelfde hout gesneden?
   En dan pleeg je nog sencuur ook, Guido! Wanneer die regeltjes al beledigend zijn… Ik vraag me af hoe veel jij bevatten kunt voordat het tot je doordringt dat je met Oldenkamp een leugenmachine in huis hebt gehaald! Maar wie ben ik… nou, ik zelf zeg, bijna net zo’n zelfde soort kerel als Oldenkamp… maar dan aan de andere kant van zijn spectrum. Oldenkamp zijn wereld is die van de leugen, die ik graag blootleg! En velen leugens van Oldenkamp zijn voor een ieder te onderzoeken… Ik bedoel, ik ben al genoeg leugens en pikwerk tegengekomen. Misschien iets voor mijn eigen blog! Een scoop dat Oldenkamp de boel misleid… want dat is wat ik uiteindelijk beweer! Guido, jouw site, jouw geest, jouw kindje, jouw onkunde! Te lezen voor een ieder! Gefeliciteerd!
   Groeten Jeroen

  14. Dag Jeroen, we gaan allemaal naar jouw blog, is dat leuk of is dat leuk? En die censuur.. (tjonge jonge). Als je scheldwoorden gebruikt om je verhaal kracht bij te zetten, halen wij die weg. Goeie deal toch?

 17. Guido,

  ik stel geen 3 vragen maar 5!! Als Johan het werkelijk weet, ik heb ook helemaal geen conclusie getrokken, maar een voorstel neergezet als “geef het dan vrij, maak het bekend”, nee weer geheimzinnigheid! Waarom? Guido, 6 vragen.

  Als ik de andere reacties lees zijn velen er door ge-irriteerd. Zijn die dan fout bezig als je kritische opmerkingen maakt? Guido 7 vragen. Zijn die dan genoodzaakt als ene Johan Oldenkamp iets beweert, om dan maar hun mond te moeten houden? Guido 8 vragen.

  Kortom ik merk tevens Guido dat je heel graag reageert als er negativisme of kritische vragen worden gesteld. Maar wordt er positief gereageerd, mede door mij bij het artikel Eenheids bewustzijn, dan reageer je niet Guido.

  De inhoud van reacties zijn altijd oordelend Guido, dat past niet bij een moderator van een site als wtn.

  Oh oordeel ik nu dan? Guido 9 vragen.

  Het gaat erom dat wie op deze wijze door gaat, zijn/haar energie goed verspilt.

  Nogmaals velen hebben de aarde onderzocht en velen kwamen tot de conclusie dat
  de werkelijke antwoorden moeilijk te vinden zijn, immers veel wordt verborgen gehouden. En dat betekent dus iets. Dat de waarheid in jezelf zit, betekent voor mij om te beslissen dat mensen als Johan het gewoon niet kunnen weten. Is hij erin geweest? Guido 10 vragen.

  Vanuit mijzelf zeg ik dus “we hebben nog wel een weg te gaan”.

  Ik heb vele sites de rug toe gekeerd, en dat is wel zo verhelderend.

  1. @panoramix
   •Panoramix, de druïde, van belang omdat hij de enige is die de toverdrank kan brouwen. Daarnaast kent hij ook veel andere recepten. Hij is eigenlijk de verstandigste in het dorp en de enige die nimmer meedoet aan scheld- en vechtpartijen.

  2. Guido, als dit je reactie is, terwijl ik doel op eenheid – dus publiceer gewoon – en te stoppen met cynisme,weet ik het ook niet meer. Ik ben dan misschien confronterend. Mijn insteek is en blijft om verder te komen. Maar hier zal dat zo niet plaatsvinden.

   Nogmaals jammer dat vele sites hun ware bedoelingen inmiddels duidelijk hebben laten zien.

   Ik verlaat wtn, van mij zul je geen last meer hebben.

  3. @ Panoramix

   Inderdaad als je zo door gaat kom je vanzelf bij de twaalf geboden uit, breek er 2 weg die op Guido en Oldenkamp slaan en dan ben je ineens gelouterd en eeuwig geeerd.

   Ik VIND persoonlijk dat je gelijk hebt, bij veel artikelen is altijd het zelfde aanloop element aanwezig van stel je voor dat achter dat en dat op een onoverzichtelijke plaats dat en dat mee gaat maken.
   Mis het concrete knal pats boem voor je shock effect puur onder je neus gepresenteerd effect, zoals je ter plekke van je portomonee bestolen wordt.

   Dit ontbreekt elke keer weer met een en al geheimzinnigheid en spektakel en vooral tromgeroffel, misschien aan de ene kant wel fijn om te weten dat het de zoveelste aanloop pogong is tot niets want meestal zitten de feiten toch heel anders in elkaar dan dat men werkelijk ooit begrijpen zal.

  4. @panoramix,

   Ik persoonlijk zou het erg jammer vinden als je deze site zou verlaten. Zelf ben ik n.l. altijd erg zoekende bij de artikelen die mij interesseren. Wie wat heeft te melden wat echt iets toevoegt. En dat is niet het geharrewar.
   Dan ben ik altijd weer blij met jou reactie. We hebben toch niks aan alleen de negatieve reacties.
   Zie, dat mensen het niet elkaar eens zijn is logisch, we denken allemaal verschillend. Geen probleem.
   Maar heb respect naar elkaar toe dat is toch wel het minste. En zeker op zo’n site als deze, waar om de haverklap wordt geroepen Word Wakker, Word Wakker. Zo langzamerhand denk ik hoe kunnen er zoveel mensen roepen, terwijl er zovelen nog slapen. Ook al een mysterie!!! Ik zelf betreur het als je het besluit neemt om hier op WTK te stoppen en ik weet zeker dat er meer mensen zo over denken. Jouw opinie is nuttig en nodig.
   Hartegroet Alice

 18. Er is ook wat aan mij prijs gegeven. Niet alleen de geheimen van de piramides, maar ook de waarheid achter de moord op JFK, 9/11, de Illuminatie, de Tri Laterale Commissie, wat de Tempeliers vonden in de kerk van Salomon en nog veel meer. Ik heb alle geheimen nu in mij. En die wil ik delen met de wereld omdat ze niet van mij alleen zijn. Maar ik wil er wel mee op de tv en veel geld mee verdienen. Wie meld zich om mij beroemd en rijk te maken?

  (Geschreven in sarcasme modes)

  1. Daar ligt denk ik ook de ‘knoop’.. Ik heb het persbericht verandert in een artikel.. Wat op zich de bedoeling is van een persbericht, maar voor WantToKnow komt het er dan een beetje verdraaid uit..

  1. Simba , voortaan beter eerst ff kijken voordat je zo’n vid plaatst , omfg , wat een bijbelse doom&gloom .

  2. Filmpje doet me denken aan Stargates vliegende Pyramides.

   Ach mag iemand me toch eens uitleggen waarom de Piramidons ontbreken op de Piramides en waarom deze niet terug geplaatst worden, want dan pas krijgen we iets leuks te zien.

  3. Cozmic, zei ik toch… leek me wel leuk om de scherpe kantjes van dit topic ff weg te halen… Halleluja, Something Wunderful Is Coming…

  1. Hm en ik dacht dat de piramides onder de grond er net zo uitzagen als boven de grond, maar dan gespiegeld. Maar nu zijn ze ineens rond… en het echte geheim is dat je er eigenlijk op kunt skippieballen…. of verklap ik nu teveel?

 19. Leuk hoor dat geheime gedoe, denk ik hier het antwoord te krijgen dat de quantumsprong in het menselijke denken gaat veroorzaken, moeten we weer wachten…. zucht 🙂
  Maar goed Johan, ik snap dat je een zo groot mogelijk publiek wil, ik hoop dat de mensheid er echt klaar voor is. Want dat het jouw streven is om de mensheid naar een hoger level te tillen is voor mij duidelijk. En je mag best geld en/of aandacht vragen voor alle tijd en energie die je in dit soort dingen steekt. Niets mis mee, tijd is nog steeds geld in deze huidige maatschappij. Ik ben in ieder geval heel benieuwd en ik wens je heel veel succes.

  1. @John Consemulder Oh ja, ik zeg niets meer. Ook niet dat het dus gaat om een fysieke quantumsprong ipv een mentale…..oeps zeg ik toch nog meer, sorry…..

  2. The Greek letter π , 3.14 , in πυραμίς might give away some part off the clue

 20. Wat een geheimzinnig gedoe allemaal, valt nog mee dat ie er geen geld voor vraagt. Ik werk toevallig achter de schermen bij de televisie. Toevallig deed ik daar ook de techniek tijdens de opnames van “De Reunie” toen Johan daar was.
  Toen vond ik dat hij een plausibel verhaal had en ik was blij dat eindelijk een miljoenenpubliek dit verhaal te horen kreeg. Maar door dit soort acties verspilt hij in ieder geval bij mij een hoop credits en een heel stuk geloofwaardigheid. Geheimzinnigheid is toch wat we niet willen, dat doen de overheden al genoeg.
  Ik heb een technische functie bij de TV, dus veel invloed heb ik niet. Maar ik ken echter wel genoeg mensen daar waardoor zoiets als dit bij de juiste mensen terecht kan komen. No way dat ik hier aan meewerk.

  De groeten,
  Michel

  1. @Michel,
   Welk plausibel verhaal bedoel je dan ? Of is dit verhaal het geheim ? Kun je een tipje van de sluier oplichten ?
   Groet, Jeroen

  2. Maar Michel, hoe weet je nou WAAROM hij dit zo doet. Misschien wil hij helemaal geen geld of roem. Gaat het om verspreiding van zijn visie, op grootst mogelijke schaal, zoals hij ook meldt in zijn bericht..? Ik vind het bijzonder dat mensen hun idee projecteren op zijn mededeling, hem vervolgens van de grootste onzuiverheden betichten.. Heel bijzonder.
   Ik kan alleen maar zeggen, dat ik het artikeltje plaatste bij ‘NIEUWS’, omdat het nieuws IS, ik het nieuws vind..! Voila, geen oordeel, laat staan een ver/voor-oordeel..! Maar Michel, nogmaals, wat zie je dan hier voor ‘verkeerds’ aan.. TV-omroepen zijn toch ook (in NL bijna letterlijk!) voor eigen parochie aan het preken..?
   Johan kan wellicht hier verder -zonder zijn ‘geheim’ te verklappen- naar mijn idee wél melden wat hij in zijn hoofd heeft met die ‘media-aandacht’ en zijn tekst: “Wie het beste aanbod heeft, enz.” Johan..?

 21. Geinig, als het gaat over de piramides slaat iedereen elkaar zoals te doen gebruikelijk verbaal de hersens in. Gaat al sinds de ontdekking zo, What else is new?

  1. Terug meppen is ook niet nieuw, dat is al zo oud als de weg naar Rome…

 22. Geduld is een schone zaak Paul, je vind dat ik domme uitspraken doe dus ik ga er verder met jou niet over in discussie en wacht rustig af wat Johan ontdekt heeft.
  Ik vind t spannende tijden!

  1. @ Cozmic

   Ga jou lauweren tot in de eeuwigheid, precies op maat en tot in de details, wow!

  2. Wat een eer om mij wijsneus te noemen, beste Simba…

   Piramides en andere architectonische aspecten brengen mij al jaren lang in grote beroering als we de ethiek gaan onderzoeken naar hightech technieken van gereedschappen en mogelijkheden die we ter plaatse tegen komen, alvorens we gelijk op de man hun verhaal af gaan.

   Gezien Egypte maar ook in andere landen er sprake is van kennis die we vandaag de dag nog steeds niet kunnen na apen of kunnen reproduceren zoals ze het toen gedaan hebben, verteld ons toch dat er meer zaken gaande zijn als je heel goed ter plekke je eigen oogjes gebruikt ipv een last minute reisje.

   Constructief om een reis te weerleggen naar een wat meer achtergrond kennis kost dat nog wel wat jaartjes plezier in musea en diverse boeken en lezingen van talrijke seminaire Dames en Heren die iets kunnen toetsen. Dan van het ene onderwerp op het andere onderwerp als een moderne vlo heen en weer springen en eureka te gaan roepen dat je bedenkelijk wel eens de oplossing in pacht te mogen hebben.

   Ik heb liever dat je me dan een wijsgeer noemt omdat je eigenlijk over iets struikelt wat al jaren een hobby tot een gedeelde studie van me geweest is tot deze archeologische observaties, graag wil ik bij deze uit mijn FEZ een prachtig ondersteunend filmpje toe stoppen die toch menig wenkbrauw doen fronsen dat er wel wat meer is dan enkel een gegronde optie.

   http://collegerama.tudelft.nl/mediasite/SilverlightPlayer/Default.aspx?peid=e7ef6d3c5dfa415bbe77e5692d0b872e

   Daarom heb ik ooit ook diverse plekken daar bezocht of menig verhaal wel deugelijk was en of er geen wilde fanatasie’en gaande waren, ik wilde het zelf ontdekken en heb gevonden wat ik altijd al wilde weten.

 23. Ik volg deze site al een aantal jaar en heb nooit echt de behoefte gehad om op artikelen te reageren. Ik ben de zowel de maker van de Amerikaanse site en Guido zeer dankbaar voor het werk dat zij doen.
  Het is mij vaak opgevallen dat er op artikels gereageerd wordt met cynisme, iemand reageert daar dan weer op en oordeelt over deze persoon. Vanuit mijn Boeddistische achtergrond heb ik geleerd dat elke vorm van reactie in principe een vorm van ego is. (ook deze). Het is dus nodig om iemand zijn gedrag te beoordelen of je nu praat vanuit de intentie egoloos te zijn of niet. Het reageren op iemands gedrag is al een vorm van energieverlies. Ook cynistisch zijn over geplaatste artikelen.
  Laten we elkaar gaan accepteren. ´wij´, degene die deze site lezen mogen ontzettend dankbaar zijn dat ons karma ons de mogelijkheid geeft dat we zoveel mogen zien! Daarnaast is het zinloos als wakkeren(ondanks dat ik me afvraag hoe ver we dit zijn) elkaar te bekritiseren. Laten we door acceptatie eenheid bereiken op deze site en de reactiemogelijkheid gebruiken om onderwerpen uit te diepen. Als een onderwerp je niet aanspreekt, laat dit dan voor wat het is. Als een reactie je niet aanspreekt, laat dit dan voor wat het is.
  Ik ben jullie ontzettend dankbaar dat we met zijn allen dit soort sites in leven houden.

  1. FJ, ik vind dat je zeker een punt hebt, maar egoloos door het leven te gaan is voor mij geen doel omdat je ego toch echt een onderdeel van je persoonlijkheid is.
   Wat betreft reageren op bepaalde artikelen en “negatieve” reacties; ik ga vanaf nu je raad opvolgen en probeer mijn energieverlies te beperken!
   M.a.w. niet meer reageren op onderwerpen/persoonlijkheden/reacties die me niet aan staan.
   Thanks for your eye opener!

  2. Je hebt gewoon helemaal gelijk FJ.
   We trappen allemaal in onze eigen val.
   We beslissen zelf wat we voelen, wat we denken, waar we van houden.
   Het ligt nooit aan een ander, hoe moeilijk dat af en toe ook te accepteren is.
   Als iemand onaardig tegen je is beslis je zelf hoe je daar over denkt en over voelt.
   Dat geld dus ook voor deze site.
   Er is niets bij wat persoonlijk moet worden genomen.
   Het is alleen heel veel informatie waar je wijzer van kunt worden en dat is fantastisch.

   Bovenstaand artikel valt me toch wat tegen. 🙂
   Geen ontknoping? Johan , ik hoop dat je snel een omroep op je dak krijgt, zodat iedereen weet wat je hebt ontdekt. Waaronder ik natuurlijk. Ik ben reuze nieuwsgierig.

  3. Ik ben vooral dankbaar voor al het werk wat er gedaan word om ons een inzicht te geven in ons bestaan.
   Soms slaan deze mensen de plank een beetje mis maar vaker is het gewoon raak.
   Ik heb vaak kritiek gehad op Johan maar wie ben ik dat ik dit doe.
   Het huidige onderwerp heeft mijn interesse ik was wel teleurgesteld dat het maar een vooraankondiging was.
   Ik hoop dat er iets zinnigs uitkomt.

  4. ahum als er geen ego’s waren dan zouden deze site en vele andere sites die informatie verstrekken niet eens bestaan! men kan gewoon weg niet zonder ego, wel gemodereerd(het ego) natuurlijk.
   en met Dankbaar zijn dat men ademt daar ben ik het geheel mee eens.

 24. Beste Allemaal,

  Doordat enkele hebben aangegeven dat zij het jammer vinden dat ik wtn ga verlaten, heb ik besloten dit niet te doen. En wel hierom. Ik merk dat ik datgene heb bereikt wat ik bereiken wil, tezamen met anderen, om nu eens eindelijk te stoppen met dat cynisme.

  Ik ga niet weer een heel verhaal neerzetten, ik ben niet beter dan anderen of verder!!

  Nu op dit moment, en dat is de werkelijke kracht en stap, is dat eenheid nodig is. Maar ook in de praktijk, het manifest, dus niet alleen hier op wtn.
  Dat is wat de kosmos wil, en daar wachten zij op.

  Het klinkt als een roze bril, maar Ghandi heeft een heel leger verslagen door pacifisme, hij ging ervoor zitten en bleef zitten.

  Als we met elkaar de mildheid aannemen en afstand nemen van vuurtje stoken, dan zijn we er, pas dan zal de kosmos reageren.

  En als ik een tip mag geven, kijk uit met de occupy beweging, het kon wel eens een valstrik zijn om als er genoeg mensen op de been zijn, er lekker op los te ……
  Weet wat je doet en kijk terug naar de geschiedenis, Franse Revolutie!!
  Nou, opgelost, heb er ook van geleerd, en weer verder. Ik ga dus niet weg

  1. @Panaromix,

   Blij met je besluit, daarom wil ik dit gedicht met je delen:

   In deze wereld van illusie
   een wereld van schijnwerkelijkheid
   is het moeilijk echt te leven
   want leven is liefde
   en hoe kom je in deze wereld van schijn
   in aanraking met deze levenskracht
   de onvoorwaardelijke liefde?

   Liefde die wil zijn
   Liefde die wil stromen
   die zich in alles wil manifesteren
   Liefde die je echt laat voelen
   laat voelen dat je mag zijn
   zijn zoals je bent
   zoals jij bent geboren uit de Bron
   geboren uit de Bron van deze Liefde
   liefde die ooit werd ondergedompeld
   verduistert, als het ware gesmoord
   door des mensen vrije wil
   die verbonden is aan de wereld van
   dualiteit, onliefde en wetenschap
   een wetenschap die niet wil weten
   alleen het zichtbare en meetbare wil geloven.

   Echte wetenschap zit in ons hart, de
   unieke en buitengewone gift in ieder van ons
   want elk mens heeft z’n innerlijk weten
   het innerlijk weten is verbonden met die
   alomvattende onvoorwaardelijke liefde.

   Wetenschap is op zoek naar waarheid
   terwijl DE waarheid niet te vinden is
   waarheid is niet altijd liefde
   Liefde is daarentegen altijd waar
   want liefde kan niet liegen
   echte liefde hoeft niet te liegen
   bovendien laat zij zich niet bedotten
   omdat ze is is die ze is, hier en nu en eeuwig waar.

   Ik wil me aansluiten op die liefdesenergie
   maar deze is nog teveel vertroebelt
   vertroebelt door schuld, angst en oordeel.
   Ik kom in opstand met heel mijn wezen tegen deze onliefde
   maar het maakt me soms zo moe
   mijn willen is lang niet altijd kunnen
   ik ben ook maar een mens
   een mens met aardse begrippen en emoties.

   Ik wil die, o zo nodige Liefde
   die onvoorwaardelijke Liefde
   gelijk, hier en nu Cre-eren
   zo snel als de Zon de Regenboog
   laat verschijnen aan het firmament.

   Ik vind dit een mooie gedachte
   te mooi om waar te zijn?
   waarom gaan we allen niet uit van dit wonder?
   welk wezen wil geen liefde in zijn leven
   of eigenlijk is het in Liefde Leven!!!
   We gaan gewoon beslissen dat de tijd van
   wonderen is aangebroken.

   Weg met dualiteit, afgescheidenheid en negativiteit
   Wat een schitterend perspectief
   Dan ontvouwd zich als vanzelf onze levenskracht
   de Liefdesenergie, ons geboorterecht
   Pas dan voelen wij ons echt Thuis
   Thuis in dit Universum dat wij allen ZIJN!!!

   Hartegroet Alice

 25. Afgezien van het feit of z’n ontdekking nou wel of geen hout snijdt, geef ik Johan absoluut het voordeel van de twijfel over z’n intentie: Johan is er absoluut van overtuigd dat geld binnenkort geen enkele waarde meer heeft, laat zijn boeken gratis online downloaden en verder lijkt ie me intelligent genoeg om te weten wat ie op z’n hals haalt als er wél een tv-station reageert. Dan moet je toch wel overtuigd zijn van je ontdekking, dunkt me.
  Zoals Guido eerder zei: het is hier geplaatst als artikel door Guido bewerkt, maar was oorspronkelijk gewoon een persbericht van Johan zelf. Dat geeft een iets andere nuance.
  Dat jullie vraagtekens en bedenkingen hebben snap ik wel, maar om zó over hem heen te vallen … jammer hoor.

  1. Zo denk ik er ook over, geef hem t voordeel van de twijfel!
   Op naar spannende tijden……

  2. Het zou naar mijn idee meer met de manier van presenteren / communiceren van een “groot geheim” te maken kunnen hebben. Je kunt deze bovenstaande tekst op verschillende manieren opvatten.

   Citaat:
   Dat hoeft nu niet meer, want de Grote Piramide heeft haar geheim vanmiddag aan mij prijsgegeven. Ik kan onomstotelijk bewijzen waarom de Grote Piramide is gebouwd, en met grote zekerheid ook wanneer.
   De onthulling van dit geheim zal een kwantumsprong in het menselijk denken ontketenen. Om zoveel als mogelijk mensen hiervan te laten profiteren vraag ik hierbij de media om met een voorstel te komen. Het door mij als beste beoordeelde voorstel wordt beloond met een wereldprimeur van ongekende omvang.”
   De eerste omroeporganisatie die met een goed voorstel komt, wordt de eerste die maalt. Johan Oldenkamp is de man achter de website Pateo.nl. Heb jij contacten bij TV-stations, stuur het bericht door. Des te eerder komt het ‘hoge woord’ eruit.. 🙄

   Het kan best zijn dat je iets groots te onthullen hebt altijd mogelijk natuurlijk, maar de presentatie hiervan in het bovenstaande geschrevene kan ongelijkwaardig en hoogmoedig overkomen bij veel mensen volgens mij. Dit kan mensen daarom tegen de borst stuiten. De volgende link Johan, heb jij vast tijdens jouw opleiding meegekregen, misschien dat je er iets mee kunt.

   http://123management.nl/0/030_cultuur/images/013_leiderschap_invloedstijlen_roos_van_leary3.jpg

   Wanneer je een presentatie houding aanneemt van kijk maar hoe goed ik ben en luister naar mij, krijg je een tegenreactie van medemensen staat heel mooi in de roos uiteengezet..

   het mooiste zou je presentatie overkomen wanneer je meer in het stuk samen zou gaan zitten denk ik.

   http://123management.nl/0/030_cultuur/images/013_leiderschap_invloedstijlen_roos_van_leary2.jpg

   Succes Mirakel!

  3. @Mirakel ik ben het niet helemaal met je eens.
   Waarom moet iemand naar onze zogenaamde normen de juiste woorden gebruiken om, let wel, zijn gedachten op papier te zetten.
   Daarna nog omgezet door iemand anders en dan niet goed bevonden. Ik vind dat er hier veel te veel wordt gezeurd over het hoe en wat.
   Terwijl Johan allen maar laat weten dat hij iets belangrijks te melden heeft wat hij in één keer aan zo veel mogelijk mensen kenbaar wil maken. Is daar iets mis mee of zijn wij zo egoïstisch om te verwachten dat het hier uitgespeld wordt zodat hij nooit meer de kans krijgt het voor groot publiek uit te leggen.
   Als hij het hier verteld gaat gegarandeerd iemand anders met de primeur lopen.
   Als dat onze dank is voor al zijn gratis uitleg inclusief te downloaden boeken dan mogen we ons wel eens achter de oren gaan krabbelen en ons afvragen wat voor mensen wij eigenlijk zijn die zogenaamd de wereld willen verbeteren.
   Johan verdient zo wie zo veel beter lijkt me.
   Stelletje zeuren Wees blij dat je leeft en lach wat meer.
   Zo, dat moest ik even kwijt.

  4. Het lijkt wel of niemand meer kan lezen wat er werkelijk geschreven wordt , en/of wat de intentie erachter is .
   Het cursief gedrukte deel in de teks is een deel van een persbericht van Johan .
   De rest eromheen is een goedbedoelde poging van de website-beheerder om een groter publiek te bereiken en daarbij dus ook geïnteresseerde tv- en/of radio makers . SIMPEL !!
   Ga het nu nog allemaal maar een keertje lezen en stik daarbij vooral niet in je eigen veroodelende vooroordelen .

  5. @Selene
   Wanneer je je intentie neer zou willen zetten denk ik dat dit wat ik hier aangegeven heb, meegenomen zou kunnen worden. Eigen keuze natuurlijk….

  6. @Mirakel multi D

   Het kan best zijn dat je iets groots te onthullen hebt altijd mogelijk natuurlijk, maar de presentatie hiervan in het bovenstaande geschrevene kan ongelijkwaardig en hoogmoedig overkomen bij veel mensen volgens mij. Dit kan mensen daarom tegen de borst stuiten.

   Dit is precies waarom ik soms kom met kritiek op Johan.

  7. Birma, jammer voor die mensen dan, je kunt t toch nooit voor iedereen goed doen…..

  8. @jeetje
   Je reageert op een bericht van mij aan mirakel multie D.
   Dit zijn niet mijn woorden maar ik was het er wel mee eens.
   Ik hoop voor Johan dat hij echt een doorbraak heeft maar ik vind dat hij zijn manier van presentatie moet verbeteren/aanpassen je moet het meer zien als opbouwende kritiek niet negatief.
   Het enige wat ik als commentaar gaf was deze zin:
   “Dit is precies waarom ik soms kom met kritiek op Johan.”
   Onderstaande zin is van Mirakel Multi D

   “Het kan best zijn dat je iets groots te onthullen hebt altijd mogelijk natuurlijk, maar de presentatie hiervan in het bovenstaande geschrevene kan ongelijkwaardig en hoogmoedig overkomen bij veel mensen volgens mij. Dit kan mensen daarom tegen de borst stuiten.”

  1. Beetje heftig vooral ook om te lezen, met al die hoofdletters..! Ziet er wel heel interessant uit.. Thanks S@M!

  2. En ik reageer op jouw reactie op… joh maak je niet druk, ik bedoel er niets verkeerds mee maar wat ik al zei; je kunt t toch nooit voor iedereen goed doen!

 26. Ik zeg: nieuws is nieuws, de waarde ervan is (net zoals schoonheid en waarheid) ‘in the eye of the beholder’ nietwaar? Ik hoop dat we met HealingSoundmovement TV tenminste tot een andere parochie gaan (s)preken.

  Als alles mee zit komt vandaag onze eerste TV-uitzending via Duurzaam24.tv online (met stukjes interviews met Eric Pearl, Richard Hoagland, Akiane, Bruce Lipton, Paul LaViolette, Janet Ossebaard, Heather Clewett, Janosh, Ronald Jan Heijn, Hans Andeweg, Ramana, Keisha Crowther, Gerrit Teule, Grandma Chandra, Zacciah Blackburn, een soort compilatie video als aankondiging van losse tv-specials).

  Vanaf volgende keer komen daar mogelijk ook uitzendingen met Ad Broere, Albert Spits, Mehran Keshe, Jude Currivan en vele anderen bij. En ook Johan gaat een tv-special krijgen, ook net bevestigd vanuit Duurzaam24.tv (waar onze uitzendingen ook worden uitgezonden). En mogelijk ook Christopher Dunn (auteur van The Giza Power Plant en Lost Technologies of Ancient Egypt), interessant toch?

  Bewustmakend en hopelijk spraakmakend nieuws dus, want daar gaat het toch om? Dat inzichten, boodschappen, kennis, bewustzijn, informatie ‘van een andere soort’ kan worden overgedragen en doorgegeven? Zodat er nieuwe vragen komen, mogelijk zelfs antwoorden, hopelijk oplossingen, veranderingen voor een betere wereld. Don,t shoot the messenger, maar zorg dat de identificatie met een gevoel, gedachte of emotie bij jezelf blijft en leer van de spiegel die je wordt voorgehouden en blijf in verbinding…Toch?

  En wat het nieuws allemaal mag betekenen voor een ieder persoonlijk…wat dat aangaat kan ik alleen maar denken aan de eerste regels uit ‘The Serenity Prayer’:

  God grant me the serenity
  to accept the things I cannot change;
  courage to change the things I can;
  and wisdom to know the difference.

  1. Laatste update komt net binnen: onze eerste HealingSoundMovement TV uitzending van een uur is vanavond te zien!

   Vanavond 22.30 live op Duurzaam24.TV, en ook vrijdag en zaterdag, zelfde tijd!

   Zodra hij 1x afgespeeld is (na 23.30 vanavond dus) is hij via Uitzending
   gemist en de zoekfunctie ook na te kijken.

   Inhoud uitzending van vanavond: stukjes interviews met Eric Pearl, Richard Hoagland, Akiane, Bruce Lipton, Paul LaViolette, Janet Ossebaard, Heather Clewett, Janosh, Ronald Jan Heijn, Hans Andeweg, Ramana, Keisha Crowther, Gerrit Teule, Grandma Chandra, Zacciah Blackburn, Desiree Rover, Jannes Koetsier, een soort compilatie video als aankondiging van losse tv-specials met deze bijzondere gasten!

   Zie ook info over inhoud in mijn post hierboven en zie:

   http://www.healingsoundmovement.com/news (derde post van boven).

   Veel kijkplezier vanavond…

   (HealingSoundMovement TV: “The (r)Evolution WILL be Televised!”)

  2. John, de enige link met het artikel die ik zie, is dat je hoopt dat je voor een andere parochie gaat preken met je site..??! Dus de vraag is: What’s the use van 30 regels reclame-voor-HSM en geen woord over het artikel.. Hold your horses man!

  3. @ Guido, een nieuw TV-programma met het echte nieuws en bewustmakende onderwerpen en een aankondiging van een TV-special met Johan Oldenkamp juist na zijn oproep hier voor media-aandacht voor dit onderwerp…vind ik zelf relevant genoeg om even te vermelden

   Overigens sta je ook met naam en website vermeld in het dankwoord bij de aftiteling in de tv-uitzending van vanavond,eenheidsbewustzijn is ook elkaar steunen lijkt mij, zeker als het uiteindelijk om de boodschap gaat. De paarden staan weer in de stal.

 27. Voor serieus geïnteresseerden die kunnen zorgen dat ik deze onthulling live op de tv mag presenteren zal ik inzage bieden in mijn volledige bewijsvoering. Hiertoe kan contact met mij worden opgenomen via Johan (at) Pateo.nl.

  Het gaat me voor alle duidelijkheid niet om mijzelf. Iemand anders mag het ook presenteren. Ik wil alleen wel dat het correct en begrijpelijk wordt gedaan, want deze onthulling is volgens mij de allerbelangrijkste sinds de bouw van de Grote Piramide. En ik denk eerlijk gezegd dat ik dat zelf het beste kan. Ik heb het tenslotte ook ontdekt en bovendien helemaal netjes uitgeschreven en voorzien van inzichtelijke illustraties.

  1. zijn de alternatieve tv zenders hier online niet goed genoeg dan?(dan gaat het balletje wel vanzelf rollen) heb je al contact opgenomen met man bijt hond??
   en wat maakt het ueberhaupt uit als je er geld mee verdient of het presenteerd? jij bent toch de Orginator?? valse bescheidenheid pfffttt.

  2. Klinkt interessant Johan, denk er alleen wel om dat je niet in zee gaat met bv. Pownews en kijk ook uit voor sbs6. Ik ken iemand die er met een doofpotaffaire en paranormale zaken mee in contact is geweest. Ze nemen een hele dag op en je ziet uiteindelijk 5 tot 10 minuten met veel knip en plakwerk.

   Ik wil alleen maar zeggen, het allerbeste gewenst maar blijf alert…

  3. Wie kan me helpen aan een hoogleraar met een zekere reputatie die bereid is mijn bewijs wetenschappelijk te toetsen? Ik denk dat een achtergrond in de astronomie of de wiskunde het meest geschikt is, maar dat is zeker niet nodig om de bewijsvoering te kunnen onderzoeken. Deze is namelijk zeer evident. Ik heb het liefste natuurlijk een grote naam, voor wat het waard is, want dat telt toch nog steeds in deze oude wereld. 🙂

   Je kunt me ook bellen. Mijn 06 staat gewoon op Pateo.nl.

   Bij voorbaat dank, en een hartelijke groet,
   Johan

  4. Zoals je zag Johan, met die wetenschapper over de quasikristallen, ik gaf er gisteren een mooie link over met video van deze man.
   Het duurde van 1983 tot gisteren voordat iedereen hem geloofde. Hij werd uit zijn studiegroep gegooid en gelukkig kon hij een paar wetenschappers overtuigen en ook gerenommeerde wetenschappers, om de proef op de som te nemen. Sommigen kwamen met veelvoudige conclusies. Mooie materie.

   Ik gun jou het beste en kan je alleen maar aanbevelen zelf op zoek te gaan naar de hoogleraren die je nodig hebt. Professors desnoods. Schrijf ze allen aan.
   Zie wie toehapt. Go for it!

   Natuurlijk ook vet benieuwd. Is het ‘m of is het ‘m niet?
   Stay alert, blijf alert en durf open te zijn, ga op je gevoel af en alles komt goed…

   Groetjes.

  5. Hoi Johan,

   Een medium gemaakt voor een dergelijke presentatie is Collegerama van de TU Delft. Dan kun je meteen de studenten en wellicht wat leraren e.e.a. laten checken.

   Bert Thurlings heeft er enkele jaren geleden ook een lezing gehouden over de bouw-technieken in de oudheid: http://collegerama.tudelft.nl/mediasite/SilverlightPlayer/Default.aspx?peid=e7ef6d3c5dfa415bbe77e5692d0b872e

   Kent Coen Vermeeren geen hoogleraar in de wiskunde die zou openstaan voor hetgeen je naar buiten wilt brengen?

   Een andere mogelijkheid is gewoon zo’n mooi boekje schrijven, zoals je andere.

   Ik zou liever zien dat je ’t in het alternatieve circuit naar buiten brengt. Als het echt zo bijzonder en origineel is wat je wilt onthullen, dan drijft dat toch wel de massamedia binnen.

   Heb je die video van “Revelation of the Pyramids” nog gezien? Daarin kwam het squaring-the-circle concept naar voren (en nog veel meer). Ik vermoed dat het geheim door een freemason werd vrijgegeven.

  1. Simba , die Revelations of the pyramids maakte meer indruk op me .
   Alan Alford heeft in zijn boek ook een theorie dat de limestonekern in combinatie met water energie op zou wekken , maar ja , ik kon het niet voor me zien .
   Waar hangt Elenin trouwens uit ? Nog steeds aan het zonnebanken ?

  2. @Cozmic, dit weekend komt ze onder de zonnebank vandaan en met een goede kijker zichtbaar op ons Noordelijk halfrond ’s ochtends bij de dageraad in Oost-Zuid-OOst…

 28. Een nieuwe wereld propageren, maar vasthouden aan de oude manier van informatie verspreiden. Het wordt tijd dat we de stap maken van theorie van de ‘nieuwe wereld’ naar doen als in de ‘nieuwe wereld’.

  Het achterhouden van informatie – wat daarvoor de reden ook mag zijn -, is oud, een vorm van controle, het tekort doen van je eigen ‘soort’ en gaat voorbij aan één van de oplossingen om tot daadwerkelijke veranderingen te komen, openheid en transparantie ook waar het informatie betreft. Die informatie komt uit de source field en is daarmee niet van iemand, maar van iedereen.

  Wie hier aan meedoet, creëert zo zelf een werkelijkheid waarin geheimhouding van informatie, nog steeds als ‘normaal’ gezien wordt. Persoonlijk vind ik dat erg jammer, zonder dit te bedoelen als kritiek op hen die daar anders naar kijken.

  1. @ marcel ,je maakt hier een wezenlijk punt vind ik. Dat kan je zelfs verder uitbreiden naar leven in het algemeen. Ik bedoel niet praten over de aanstaande veranderingen maar ze leven als zijn ze er al. Dat is ook de manier om te zorgen dat ze manifest worden. Je creeerd dan de nieuwe manier vanzelf en geeft het een positieve impuls zich op steeds grotere schaal te manifesteren.

   Ik wist het al langer marcel stands for quality ( geintje)

  2. @Marcel,

   Helemaal mee eens, dit doe ik allang met mijn persoonlijke affirmaties, helpt echt.
   Zie ook mijn gedicht als reactie op dit artikel op 40.2, waarvan ik na het cre-eren
   hiervan zelf ook versteld sta. En ben niet zozeer trots maar dankbaar voor het tot stand gekomene, in dit geval betreft het mijn gedichten, ik zelf vind dat ze mij worden toegezonden.

  3. @Alice en anderen,

   “En ben niet zozeer trots maar dankbaar voor het tot stand gekomene, in dit geval betreft het mijn gedichten, ik zelf vind dat ze mij worden toegezonden.”

   En als je het ‘gewoon’ doet, merk je dat het werkt. Elke vorm van controle is een vorm van angst in mijn beleving. Gericht op overleven en niet op creëren. Steeds meer mensen nemen de stap om ‘zoals het straks zal zijn’ te leven. Dat vindt zijn weg naar het source field of collectieve bewustzijn en draagt daarmee weer bij aan de algemene bewustwording. En omgekeerd werkt het ook, dat zie je wel aan jouw prachtige gedicht.

   Lieve groet en bedankt,

   Marcel

 29. Geen idee wat zo’n bericht hier doet. “Heb het wiel uitgevonden maar vertel het lekker niet”. Waarom zou je zo’n bericht hier posten? Eerst maar eens afwachten waar ie mee komt en dan zien we wel verder zou ik zeggen.

  1. Wat doet jouw bericht hier dan, als je vindt dat je niet weet wat dit artikel hier doet..?!
   Give the man a chance, inmiddels staat zijn reputatie op het ‘spel’.. Hij zal toch wel íets hebben uitgevonden?

  2. We gaan toch nou niet lelijk doen….is dat misschien de kracht van de macht….namelijk wij die willen veranderen gaan tegen elkaar in….en de mensen die macht gebruiken zijn samen sterk….tijd is relatief….iedereen heeft zijn eigen ‘klokje’…in het kader van de ontwikkeling van bewustzijn…. misschien helpt dat om te relativeren…:)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.