Advertentie

NIEUW: Podcast alternatieve media..!


X
X

NIEUW: Podcast alternatieve media..!

2020 © WantToKnow.nl/be

x

Niels Lunsing (foto hierboven) is de man achter het splinternieuwe initiatief ‘Nieuwe-Tijd-Audiokrant’, waarvan inmiddels alweer -op het moment dat we dit schrijven- een 15-tal edities zijn verschenen. In deze audiokrant/podcast wordt onafhankelijk nieuws van de afgelopen week verzamelt. Met name het platform wat daarin geboden wordt aan de alternatieve media is opvallend. Daarmee is een prachtig medium ontstaan, naast de alternatieve geschreven media (Ander Krant o.a.) en beeldmedia, zoals Café Weltschmerz.. De uitvoering van dit halfuur durende programma, dat als podcast eenvoudig kan worden gedownload, is een ontspannende manier om nieuws te beluisteren. Een aanrader wat ons betreft..!

Deze Audiokrant is een wekelijkse bundeling van onafhankelijk nieuws. Want zoals je weet, bestaan naast de reguliere media er ook alternatieve media waar veel mensen in Nederland zich met passie inzetten voor eerlijke en onafhankelijke nieuwsvoorziening. Dit geluid is de afgelopen jaren flink gegroeid en de mensen achter deze initiatieven, zijn toe aan meer samenwerking. In dat kader maakt Audiokrant-initiatiefnemer Niels Lunsings regelmatig een overzicht van verschillende kanalen (websites, YouTubekanalen, podcasters en schrijvers) die bestaan naast de reguliere media. Zo krijg je een mooi overzicht van onafhankelijk nieuws in Nederland.

Over Niels Lunsing.
Als je naar zijn site, ‘blikopdemaatschappij.nl gaat (HIER), kun je lezen, dat Niels, naast zijn werkende leven als pedagoog, maatschappelijk werker en voormalig radio-dj, ook ‘gewoon’ mens is op deze knotsgekke planeet. Daarbij doet hij, zoals mensen uit de alternatieve media karakteriseert, pogingen essentiële veranderingen in kaart te brengen. Deze Audiokrant is een nieuw project met een persoonlijke lading, waarbij audiocolumns met zijn eigen kijk op de snel veranderende samenleving zijn producten zijn.

De podcast #NieuweTijd laat inspirerende mensen aan het woord, die op hun eigen manier bijdragen aan specifieke veranderingen binnen de samenleving. Daarbij wordt een kort, open gesprek gevoerd en krijgen de geïnterviewde mensen de ruimte. Op radio en tv wordt volgens Niels, te vaak te weinig tijd genomen, om een complex item toe te lichten, waardoor een goed onderbouwd verhaal niet haalbaar is. Vanuit zijn persoonlijke visie, bemerkt Niels de laatste jaren een groeiende interesse in alle veranderingen waar we als maatschappij mee moeten dealen.

Door dit geheel goed te observeren kwam hij op het idee om hier podcasts over op te nemen om mensen te informeren. Veel onderwerpen waar we allemaal mee te maken krijgen, zijn ontzettend interessant, maar voor veel mensen ook onbekend. Om hier helderheid in te krijgen en aan te bieden via internet, besloot hij om dit met een website uit te breiden en daarbij ook persoonlijke columns te schrijven met mijn eigen blik op de maatschappij. Een aanrader wat ons betreft; succes Niels..! (#NieuweTijd (laat gerust een berichtje achter!))

Wil je deze podcasts volgen? Klik op deze link om bij deze audiokrant te komen op ‘SoundCloud’ (HIER) Hier kun je alvast de Audiokrant #15 beluisteren, die op 29 november werd gepubliceerd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.