Advertentie

Nog veel meer rotzooi bij de banken..! (+update!)


x

Nog veel meer rotzooi bij de banken..!

2012 © WantToKnow.nl/.be

x

-UPDATE Oktober 2013-

Wij plaatsten dit artikel 1 jaar geleden en er was toen in de MSM weinig tot niets aan nieuws te vinden over de betrokkenheid van RABO bij dit LIBOR-schandaal. En toch wordt de Rabo keihard al genoemd in het rijtje banken dat meedeed met die fraude.. Waarom dan ineens de heisa nu in het nieuws..? Omdat die boete maar liefst € 774 miljoen bedraagt..? Ook dat is geen écht nieuws.. Want banken als Deutsche Bank en RBS zijn al voor gelijke bedragen veroordeelt.. Dus..?? Wat veel indringender is, dat dit verhaal zich over de HELE WERELD uitstrekt. Dáár hoor je de mensen van Nieuwsuur niet over.. Niet belangrijk genoeg..?? Mijn hemel, als dit verder openbreekt, is het de grootste scam uit de financiële wereld OOIT..
Maar goed, wij plaatsen dan nóg maar een keer dit artikel, om jou in ieder geval even bij te praten over de achtergronden van het LIBOR-verhaal, die maar niet op de voorgrond komen..

Banken die samenwerken om de ‘consument’, wij allemaal dus, een extra pootje uit te draaien, door iets hogere rentes te vragen dan de markt op dat moment feitelijk voorschrijft door het vraag- en aanbodspel van geld op de geldmarkten. De door de financiële wereld bedachte Libor-rente (London Interbank Offered Rate), waarbij banken dagelijks de rente opgeven waarvoor zij geld kunnen lenen/aanbieden, blijkt al jaren op frauduleuze wijze gemanipuleerd door de banksters.. En waarom kan dit…?

Simpel, omdat ze maar met weinig zijn, die grote financiële reuzen. En een paar reuzen bij elkaar, gaan elkaar natuurlijk niet te lijf, als er genoeg te halen valt.. Nee, die maken afspraken onder elkaar, ook al is dat wettelijk ten strengste verboden.. Dit soort samenwerkingsverbanden heet in economische termen een oligopolie, waarbij een paar aanbieders de ‘markt verdelen’… We kennen dit al van de brandstof/oliemarkt, maar nu is de transparantie in de financiële wereld doorgedrongen..

Het gaat niet om peuleschilletjes, vergis je niet..! Want er is in totaal voor zo’n US$ 800.000 mrd aan financiële producten alleen al gekoppeld aan het systeem van de Libor-rente, dus je kunt je voorstellen wat een half procentje doet met het tarief dat consumenten uiteindelijk betalen… En de Libor-rentebepaling is niet het enige ‘samenwerkings’verband dat er bestaat..

De term ‘bankster’, als samentrekking van bankier en gangster blijkt al de voorpagina’s te halen van gerenommeerde economische tijdschriften..!!

Consumenten betalen, hoe dan ook, want in deze financiële producten zitten namelijk ook de rentes van hypothecaire leningen besloten. Want het is niet zo dat alleen complexe financiële producten, zoals derivaten in dit systeem zitten. Door het bekend worden van de frauduleuze handelwijze met de Libor-rentevoet, verwachten juristen een enorme tsunami van claims van bedrijven en particulieren, die dus feitelijk bestolen zijn..!

Een paar maanden geleden kwam het wereldwijde schandaal in de bankensector in de publiciteit; het bleek dat een aantal, men weet nog niet precies de omvang, grootbanken hebben gefraudeerd met Libor-rentebepaling. Deze rentebepaling geschiedt dagelijks en wordt uitgevoerd door de ‘British Bankers’ Association’, de BBA. De Libor-rentebepaling komt dus tot stand doordat elke dag aan een vast aantal grootbankiers wordt gevraagd, tegen welke rente zij bij andere banken een bepaalde hoeveelheid geld zouden kunnen lenen. Vervoglens is het dan de BBA, die al deze cijfers in een pot gooit en er een gemiddelde rente uit tovert.. Het komt er dan dus op neer dat de banken niet opgeven voor welke rente ze werkelijk lenen, maar waarvoor zij zouden kunnen lenen.. Hoe virtueel wil je het hebben..?

Fraude, fraude..!
Het blijkt dat in ieder geval tijdens de periode van 2005 tot 2009, zo’n 10 tot 15 grootbanken gedurende hun Libor-renteopgaves frauduleus hadden ingevuld. En het blijkt dat deze fraude, zich jarenlang heeft kunnen manifesteren, door een schrijnend gebrek aan toezicht en objectieve maatstaven. Of in goed Nederlands.. Als de kat van huis is, dansten de muizen op de brandkast..

Barclays-bank is inmiddels, op basis van het onderzoek dat loopt, de eerste schuldige; zij moet een boete betalen voor de Libor-fraude; na schikking betaalde de Britse bank £ 290 mln. En onlangs werd bekend dat ook de ‘Royal Bank of Scotland’ (BOS) een boete zal krijgen opgelegd. Het lijkt nog maar het begin, want bjna alle internationale grote bankconglomeraten worden onderzocht op verdenking van deze Libor-rentefraude. Onder deze banken is ook onze ‘eigen’ Rabobank…
Er gaan steeds geruchten dat het systeem van de Libor-rentebepaling dient te veranderen, maar gezien de mega-omvang van dit systeem, is er niet zomaar even iets anders.. Maar de Europese Commissie maakte bekend dat zij toch op zoek gaat naar alternatieven voor de Libor. En ook de voorzitter van de Bank of England wil werken aan een systeem waar er een, op ‘transacties gebaseerde’ index komt. Volgens deze voorzitter, Mervin King, wordt de informatie voor de huidige rentebepaling via de Libor, ‘uit de lucht gegrepen’.

Nog veel meer fraude..!!
Het is echter mogelijk dat de grote banken met nog veel meer zogenaamde benchmarks, dan alleen de Libor -rentebepaling, hebben gerotzooid..! Recent verscheen een rapport van de internationale financiële toezichthouder, de IOSCO,. Dit staat voor ‘International Organization of Securities Commissions’. Uit hun rapport blijkt dat waarschijnlijk minder dan de helft van alle benchmarkrentes in Europa, de VS en Azië op daadwerkelijke transacties worden gebaseerd..! Dat betekent dat interbancaire rentes in plaats daarvan worden vastgesteld via allerlei ‘methodes’ die, zoals het IOSCO het noemt, ‘onduidelijk en niet transparant zijn’. Daarbij is er nauwelijks controle op de banken wanneer zij hun opgave van de rente invoeren.

Dit rapport van de Iosco laat overduidelijk zien dat de grootbanken en mogelijk de hele sector, met nog meer samenwerkingsverbanden hebben gefraudeerd, maar vooralsnog wil IOSCO niet zeggen welke verbanden worden onderzocht. Maar iedereen kan op zijn vingers natellen, dat het gaat om soortgelijke tariefbepalingen voor bijvoorbeeld de Amerikaanse dollar die nog steeds als economische wereldmunt geldt, de Japanse Yen, de Zwitserse frank, maar ook de Euro…

* * *

– UPDATE 25 september –

Persbureau Bloomberg komt met de onthulling dat managers van Royal Bank of Scotland (RBS), waar een onderzoek heeft gelopen m.b.t. de hierboven besproken manipulaties met de Liborrente, hebben meegewerkt aan de manipulatie van de wereldwijde rentes. Het blijkt dus niet een verhaal van de vier RBS-handelaren die zijn ontslagen, maar RBS-managers hebben dus actief meegewerkt en niet alleen ‘stilzwijgende goedkeuring’ gegeven. Dit is een heel duidelijke aanwijzing dat meer mensen binnen de bank kennis hadden van en betrokken waren bij, de misstanden rondom rentemanipulatie. Meer dan tot voor kort werd aangenomen.

Wat is er ontdekt?
Twee bronnen die op de hoogte zijn van een discussie tussen RBS-collega’s, zo meldt Bloomberg, melden het volgende. Aan het einde van 2007 instrueerde RBS-medewerker Jezri Mohideen, het toenmalige RBS-hoofd van de yen-producten bij RBS-Singapore, zijn collega’s in Groot-Brittannië, het voorgelegde percentage van RBS aan de London interbank aangeboden rente voor die dag, te verlagen. Door de bronnen die Bloomberg anoniem aanhaalt werd in de instructie geen reden gemeld waarom deze Mohideen een lager percentage wilde, maar de collega die het Yen-rentepercentage vaststelde, ging uiteindelijk wel akkoord met het percentage dat Mohideen voorstelde, aldus de bronnen die Bloomberg aanhaalt.

Maar het blijkt dat Jezri Mohideen niet de enige was die manipuleerde, want handeleren van RBS EN hun managers hebben tussen 2007 en 2010 stelselmatig geprobeerd de voorgestelde percentages te beïnvloeden. Hierdoor zouden zij enorm hebben kunnen profiteren met derivatenposities. Persbureau Bloomberg ging niet over één nacht ijs, het heeft gesprekklen gevoerd met werknemers, toezichthouders en advocaten. Het bleek dat RBS-handelaren ook contacten hadden met handelaren van andere banken, om te overleggen hoe ze de percentages zouden moeten vaststellen.  Dit is volledig tegen de regels, aangezien de Libor-rentevoet dient te worden vastgesteld op basis van interne overwegingen..!

47 gedachten over “Nog veel meer rotzooi bij de banken..! (+update!)

 1. Wederom zullen de Polen Europa bevrijden !
  http://vorige.nrc.nl/economie/article2165137.ece/Poolse_regering_straft_speculatie_tegen_zloty
  Warschau, 27 febr. De Poolse regering wil financiële instellingen die tegen de zloty speculeren straffen. En Goldman Sachs staat bovenaan de lijst van stoute banken

  http://www.goeievraag.be/vraag/persoon-gezondheid/gezondheid/polen-vaccinaties-mex-griep-ingekocht.31353
  De Poolse minister van Gezondheid, Eva Kopacz, heeft tijdens een verhit debat in het parlement gezegd dat ze -in haar hoedanigheid als huisarts met meer dan 20 jaar ervaring- weigert toestemming te geven om het vaccin tegen de Mexicaanse griep aan miljoenen Polen te verstrekken
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/12972239/__Verband_narcolepsie_en_griepvaccin_aangetoond__.html
  Verband narcolepsie en griepvaccin aangetoond
  door Arianne Mantel
  AMSTERDAM – Na twee jaar Europees onderzoek is definitief aangetoond dat er verband is tussen de vaccinatie tegen de Mexicaanse griep in 2009 waarin het middel Pandemrix zat en het ontstaan van de slaapziekte narcolepsie. In Zweden en Finland is deze ziekte als gevolg van het verhoogde risico vaker is opgetreden bij kinderen tussen 5 en 19 jaar oud.
  ‘Dood Poolse president waarschijnlijk geen ongeluk’
  http://www.nu.nl/buitenland/2774652/dood-poolse-president-waarschijnlijk-geen-ongeluk-.html

  1. Let op: Polen was wel de spil middels de ROTHSCHILDS Jesuitenpiste.

   Volgens mij had Guido, hier nog ergens een artikel over.
   Verder inderdaad in Polen lopen ze niet slaafs achter het Bilderberg ASHKENAZI clubje van de ELITE van de ROTHSCHILD aan.

   In Polen en Rusland hebben ze genoeg gehad na de ROEBEL crises veroorzaakt door de Horsemen van de ROTHSCHILDS george Soros.

   SOROS en Henry Kissinger en verschillende leden van de Rockefeller’s en BUSH administration moeten bepaalde landen niet in komen.
   Comitee van 300 rockefellerfoundtion, trilateralcommision, bilderberg imf BIS. Hangt gewoon in elkaar verweven.

   Het een hangt in elkaar voor het ander, als ze de democratie komen brengen bedoelen ze , jij hebt geen centrale bank gecontroleerd door het syndicaat van de corperategovernment. dus there we are.

 2. FINANCE AND ECONOMICS
  (RE)LIGIONS OF THE PAST
  CONNECT ALL OTHER RELIGIONS WITHIN

  SCIENCE SHOULD BE IN FULL SERVICE OF KNOW(L)EDGE
  NO ONE UNIVERSITY OR ANY OTHER EDUCATION SYSTEM
  IS AUTHORISED TO DEVIDE KNOW(L)EDGE

  KNOW(L)EDGE LEADS TO SCIENCE
  UNIVERSITIES LEADS TO “SCIENCE FICTION FOR SALE”

  ORDERED BY JESUIT DESIGN
  IMPLEMENTED BY THE FREEMASONS AND OTHERS

  Jordan Maxwell: Matrix of Power: How the World Has Been Controlled by Powerful People Without Your Knowledge
  http://books.google.nl/books/about/Matrix_of_Power.html?id=GCIqdYN0GL0C&redir_esc=y

  http://www.scribd.com/fullscreen/93544415/LIEN-Affidavit-Against-Bank-of-International-Settlements-BIS-05-14-12
  http://www.scribd.com/fullscreen/93551732/LIEN-Affidavit-Against-Japan-Central-Bank
  http://www.scribd.com/fullscreen/93549901/LIEN-Affidavit-Against-Federal-Reserve-The-Fed
  http://www.scribd.com/fullscreen/93545192/LIEN-Affidavit-Against-European-Central-Bank-ECB

 3. In samenhang met dit schandaal wordt de naam van Timothy Geitner meermalen genoemd. Begin dit jaar liet Bernjamin Fulford via zijn blog weten dat Geitner opgepakt is geweest, verhoord en weer vrijgelaten onder bepaalde voorwaarden. Hij zou gezongen hebben als een vogeltje wist Fulford ons te vertellen. Geitner zelf beweert bij hoog en laag dat hij pas in 2008 kennis kreeg van de rentemanipulatie.

  Er zijn onderzoeken gestart naar wat banken en toezichthouders, waaronder de Amerikaanse minister van Financiën Timothy Geithner, wisten over de manipulatie van de rente.

  De autoriteiten in New York en Connecticut zijn diepgaande onderzoeken gestart. “Hier moet meer aandacht voor komen,” zei Warren. “Het Libor-schandaal is heel belangrijk omdat er steeds meer bewijs komt dat Barclays niet alleen handelde.”

  Libor loopt al 19 jaar!

  Voormalig Morgan Stanley-handelaar Douglas Keenan schrijft in de Financial Times dat Libor, de rente die banken elkaar onderling in rekening brengen, al tenminste sinds 1991 voor de grap en persoonlijk gewin wordt gemanipuleerd.

  Er werd dus al 17 jaar voor de kredietcrisis gerommeld met de Libor-rente. Maar dat is nog niet alles. Keenan onthult ook dat de verantwoordelijke voor de rente bij Morgan Stanley in die tijd niemand minder was dan Bob Diamond.

  Dezelfde Bob Diamond die directeur werd van Barclays en uiteindelijk vertrok omdat zijn bank rommelde met Libor alsof het niets meer was dan het aantrekken van een paar schone sokken.

  Onjuiste tarieven

  Keenan heeft geen bewijs dat Diamond in 1991 de Libor-rente manipuleerde, maar volgens de oud-handelaar wist iedereen in die tijd dat banken geregeld onjuiste tarieven doorgaven.

  Hij kwam erachter dat de tarieven die werden opgegeven door banken niet overeenkwamen met de voorspellingen op basis van de modellen van financiële markten. Elke dag wordt de Libor-rente vastgesteld door een panel van vijftien banken. Dat gaat op basis van een hilarisch systeem waarbij de banken moeten aangeven hoeveel rente ze denken te moeten betalen voor leningen van andere banken. Toezicht is er nauwelijks, de banken worden geacht zich aan een gedragscode te houden.

  Op basis van de Libor-rente worden allerlei andere tarieven berekend, zoals die voor hypotheken of spaartegoeden. Het gaat al met al om honderden biljoenen euro’s.

  Naïviteit

  “Ik sprak hierover met enkele van mijn meer ervaren collega’s,” zei Keenan. “Ze vertelden me dat banken te hoge of te lage tarieven doorgaven om zo meer winst te maken. Mijn collega’s vonden mijn naïviteit lachwekkend.”

  Vanaf 2003 nam Tim Geithner het roer over bij de New York Fed. Die organisatie is nauw betrokken bij rentetarieven, waaronder Libor. Medewerkers van de New York Fed praten constant met handelaars op de beursvloer. Je zou verwachten dat ze op een bepaald moment iets opgevangen moeten hebben over de Libor-manipulatie.

  Gemak

  In 1998 schreef analist Jeremy Berkowitz van de Fed een rapport waarin hij zijn bezorgdheid uitsprak over het gemak waarmee er met Libor gesjoemeld zou kunnen worden. Daarmee was de Fed al tenminste 10 jaar voor de crisis op de hoogte van de mogelijke gevolgen. Toch ontdekte Geithner de Libor-manipulatie naar eigen zeggen pas in 2008, een decennium later.

  Hij verzuimde de Britse toezichthouders mede te delen dat Barclays had toegegeven geen ‘eerlijke’ Libor op te geven. Hij luidde de noodklok niet toen bleek dat Libor mogelijk onnauwkeurig was. Hij waarschuwde Amerikaanse banken niet te stoppen met de Libor-fraude. Uiteindelijk kan dat de belastingbetaler miljoenen, wellicht zelfs miljarden euro’s hebben gekost.

  Amerikaanse congres

  In het Amerikaanse huis van afgevaardigden is dankzij senator en presidentskandidaat Ron Paul, een wet aangenomen die het mogelijk maakt de FED grondig te onderzoeken. De FED is al jarenlang een doorn in het oog van Ron Paul. Hij stoort zich vooral aan het gegeven dat de FED geld uit het niets creëert en vervolgens tegen gigantische rentes uitleent aan o.a. de Amerikaanse overheid maar ook aan Europese banken die tijdens de crisis gretig gebruik gemaakt hebben van dit corrupte orgaan. Dat deze wet door het huis van afgevaardigden kwam is op zich al een wonder maar er moet nog 1 horde genomen worden, de senaat moet ook akkoord gaan en of dat gaat gebeuren is nog maar zeer de vraag. Het Liborschandaal draagt in elk geval bij om deze wet ook in de senaat goed te keuren, de politici kunnen het zich in mijn ogen nu niet permitteren deze wet niet aan te nemen nu de omvang van dit schandaal pas duidelijk begint te worden.

  Ook Nederlandse banken hebben misbruik gemaakt van de oplichtingdollars, vooralsnog is alleen de Rabobank ermee in verband gebracht maar waarschijnlijk is dit slechts het topje van de ijsberg. Wat wel meteen weer opvalt is dat slechts enkele medewerkers ontslagen worden en alle schuld in de schoenen geschoven krijgen, de top is natuurlijk niet aansprakelijk.

  Natuurlijk koppen de autoriteiten, dat de banken gepaste boetes krijgen opgelegd maar hoe de banken de opgelichte burgers gaan vergoeden, daar is nog niets over bekend. De oplichtingpraktijken duren al zeker 19 jaar, per hypotheekovereenkomst kan dit in de duizenden euro’s lopen, dat kunnen ze nooit betalen. Ik mag hopen dat overheden deze banken dan ook met veel machtsvertoon laat omvallen.

  1. nesara heeft niets te maken met australie . de amerikaanse banksters hebben de boeren op een criminele manier land afhandig gemaakt en daar is een proces over geweest endat hebben de boeren gewonnen nu moet al dat gestolen land terug naar de boeren . maaaar!! de democratie is in amerika ver te zoeken . ik noem dat de nieuwe nazi es

  1. ach het is maar wat je onder “joods” verstaat, als iemand dat precies kan uitleggen dan ben je de eerste.. volgens mij is dat begrip 1 van de vele rook gordijnen die opzettelijk gebruikt worden als een rode lap om om de tuin te leiden, voor het massale gepeupel, misschien pas na 50 jaar zeer intensieve studie dat je misschien iets zinnigs zou kunnen zeggen over het zeer rekbare begrip “joods”.. tuurlijk zijn er overal wel klieks en groepen en facties en stammen en sub en über culturen te vinden, en al ben ik genetisch waarschijnlijk geen “jood”, van wat ik tot nu toe weet, ik heb “er” wel heel erg wat mee, vorige levens? Zou goed kunnen.. in de geest van bestaat ook

  2. De orthodoxe Joden zijn heftig verontwaardigd over de wijze waarop de Zionisten-met-de-maskers bezig zijn het Jodendom op te eisen en hun wereldwijde maskerade van machtswellust te spelen. Onderdrukking en uitbanning van het Palestijnse volk kennelijk als eerste in het thuisland Israël. Tot afgrijzen -zoals gezegd- van de orthodoxe Joden, waarvan velen het omgekeerde hebben meegemaakt en niet willen dat het Joodse volk nu de beul wordt..!
   http://www.wanttoknow.nl/overige/auschwitz-overlevende-over-palestina-nooit-meer/

 4. als ik geld leen van een bank moet ik een verklaring afleggen dat ik geen crimineel ben of of maar als de bank nou zelf crimineel bezig is ben ik dan vrij van het terug betalen?? he he pompelepee want dat geld wat ze mij geleend hebben is perslot crimineel geld

  1. hoi piepeloi, dan is het aan ons om niet meer in zee te gaan met deze criminele diensten verlenende banken, maar er wordt op gerekend dat we dat gegarandeerd wel blijven doen, wie zijn er dan dom en hardleers, wij of de criminelen?

  2. Zou je nog je rekeningen contant kunnen betalen bij bv de nuon?
   Ik wil wel van die bankrekeningen af.

  3. jah Imke dan hebben we een constitutionele advocaat nodig die kan aan tonen dat het ongrondwettelijk als we de Nuon niet meer contant mogen betalen, maar wat nog veel erger is dat ik ergens gelezen heb dat de grondwet in Nederland opzettelijk uitgeschakeld schijnt te zijn met medewerking van de vieze wets worsten draaier doner kebab donnertjes.. Het uitschakelen van de grondwet is volgens mij een illegale ongrondwettelijke actie op zich. En als dat waar is hoeft niemand zich nu meer aan een wet te houden, omdat alle wetten en verordeningen dan rechts ongeldig zijn.

  4. die donderse donner is een gif donderstraal, Ik heb net even gezocht en gevonden Imke, speciaal voor jou;

   Quote:

   “Volgens Ad van Rooij heeft Nederland geen grondwet en geen grondwettelijk hof. Het structureel zwijgen over de verspreiding van carcinogene stoffen via geïmpregneerd hout (zie info) is volgens dhr. van Rooij mede door huidig minister Donner en zijn voorgangers tot stand gekomen. Reden des te meer voor Van Rooij om deze tegensollicitatie te doen.”

   http://www.argusoog.org/klokkenluider-van-rooij-solliciteert-naar-de-vacature-vice-president-raad-van-state/

   Cozz de reactie links vanaf de FP VoorPagina van Wtk lijken het nu weer goed te doen! Wat moesten wij verdwaalde verdwaasde tijdlijn hoppers zonder een kreabea Admin aan huis die de AJAX real time interactieve telefooncel van Dr. Who bedient en op tijd ehbo apk onderhoudsbeurten geeft.

  5. Dank je Hyper, daar ben ik wel even zoet mee.
   (waarschijnlijk niet goed voor de maag, maar vooruit. Diep ademhalen en doorbijten. Rare soort zelfkastijding eigenlijk)

 5. Ik begin steeds meer en meer de ideologieën van Jacque Fresco te waarderen.
  Voor degenen die niet weten wie deze man is, hij is al jaren bezig met het Venus project, welke een economie gebaseerd op hulpbronnen (EGOH) onderzoekt. Zo’n economie verband al het geld uit de wereld en geeft vrij baan voor (nu nog vaak zogenaamd te dure) ontwikkelingen. http://thevenusproject.com/nl/jacque-fresco

  Geen belastingen, geen banken die je een poot uitdraaien, geen uitmelkerij van autobezitters en zorgverzekeringen meer (neem het verhaal van gister dat de nieuwe premies voor volgend jaar bekend zijn.. geen verhoging van premie, omdat de medicijnen zomaar ineens 80% GOEDKOPER zijn en de verzekeraars exorbitante winsten hebben dit jaar, maar toch het eigen risico omhoog), geen criminaliteit meer (want er valt geen duppie te verdienen en iedereen kan alles krijgen wat hij wil), mensen krijgen ineens 100% VRIJ BAAN om te gaan doen waar hun talenten liggen. Geen armoede meer, geen banen verloren omdat de werkgever het financieel zwaar heeft… en ga zo maar door.

  Overal waar we nu kijken draait het nog om slechts 1 ding: GELD. De mens zelf is niks meer waard, schulden lopen OVERAL alleen maar op en het zijn maar kleine groepen die er beter van worden. (mijn voorspelling: binnenkort oorlog)

  Stel je eens voor. Ieder jaar komen er collectanten aan de deur. De ene voor een goed doel, de ander voor onderzoeken naar ziektes. Een nobel streven natuurlijk, maar je weet vooraf al dat ze volgend jaar weer komen. En echt niet al dat geld komt waar het hoort (neem bijv. Haïti).
  Als er geen geld is nu, kan er ook geen onderzoek meer gedaan worden. Maar in een EGOH zijn bovengenoemde niet meer nodig. Onderzoeken kunnen uitgevoerd blijven worden. Medicijnen kunnen veel sneller doorontwikkeld worden, etc etc.

  En dan het milieu… We maken momenteel een ommekeer door op dit gebied.
  We zijn ons er terdege van bewust dat de manier waarop we nu met het milieu omgaan, we onze geliefde planeet in recordtempo aan het afbreken zijn. We investeren veel geld hierin, maar het is nooit genoeg. Afspraken worden gemaakt, niet nageleefd en vooruitgeschoven omdat er geen geld is. WAT IS ER NOU BELANGRIJKER? een dikke portemonnee? Of een gezonde leefomgeving voor jezelf, je kinderen & je geliefden?

  Natuurlijk zullen er mensen zijn die zeggen: “Als ik geen geld nodig heb, hoef ik ook niet te werken, ga ik ook niet werken en zo komen we nergens. Domme redenering. De mooiste jaren van de mens zijn (over het algemeen) de kinderjaren. Geen stress om te betalen rekeningen. Geen angst voor armoede en ga zo maar door. Alle stressfactoren komen pas, zodra de mensen in aanraking komen met geld. Geld is momenteel een drijfveer om je rekeningen te betalen (te gaan werken dus). Als er ergens iets mis gaat en we kunnen onze rekeningen niet meer betalen? STRESS.
  En eenmaal in de stress functioneren de meesten niet optimaal meer en geraken zo in een vicieuze cirkel naar beneden.
  In een EGOH werkt feitelijk iedereen vrijwillig. Hierdoor kunnen er ook geen belangenverstrengelingen meer komen en kan iedereen optimaal samenwerken en zichzelf doorontwikkelen.

  denk daar maar eens over na 🙂

  p.s “War of Total Control” noemde al een naam.. Rothchild… Wisten jullie dat die familie ruim de helft van het mondiale vermogen in eigen bezit heeft? Als deze familie al z’n geld zou afstaan, zou de armoede WERELDWIJD ineens verdwenen zijn. Natuurlijk zal deze familie dat nooit doen.. Waarom niet? Macht en hebzucht. De 2 dingen die geld met zich meebrengen en waar de mens niet tegen kan.

 6. veel banken krijgen een boete waar gaat dit geld heen !!
  wel zo eerlijk als de mensen met foute leningen dit terug krijgen.
  Als dit geld via de achterdeur weer terug komt schiet het niet op.

  1. Dat vraag ik mij dus al langer af Geer, wat gaat er met die boetes gebeuren? Ik probeer hier positief te blijven maar ondertussen raak je het spoor bijster wat waarschijnlijk de opzet is van het begin af aan!

  2. Dit geld verdwijnd in de grote geld pijp, geld is als een grote rivier die om de wereld stroomd, overal zij riviertjes en overal aftap puntjes, maar de grote massa geld verdwijnd ergens in een groot diep gat, en dat zie je nooit meer terug, er is meer als 35 Trilloen $ zoek, weg foetsie, nou nee het zit natuurlijk wel ergens, in wezen is dit bedrag ergens te vinden op een A4 tje met enkele namen er onder.

  1. ohh hilarisch zeg. Maar wat een eye-opener kan dit voor velen zijn.

   Als we nou eens allen dit artikel een maand of een jaar lang dag in en dag uit naar 1 persoon mailen, zou er dan wat gebeuren?

   Voor mij mag het op een brandstapel; ik zou het niet aannemen. Het brengt alleen maar ellende.

   absurd, belachelijk, misdadig, satanisch, corrupt, verloedering, nou en nog veel meer slechte dingen zijn de basis van zo’n absurde situatie.

  2. Idd té bizar voor woorden . Die hele zgn. bankencrisis bestaat dus eigenlijk niet , een permanente volkscrisis zou een betere benaming zijn imo . Maar beter niet te lang bij stil staan anders word ik nog boos en daar is het een veulste mooie dag voor .

  3. idd een mooie dag.
   Ach ja, het is 1 grote illusie. Zolang we maar lol maken en kunnen genieten. Imo is het 1 grote afleiding van onze doel hier op de aarde.

   1 groot spel waar we aan meedoen. Een ontdekkingstocht waar als je goed oplet allerhande tips en trucs aangeboden kan krijgen.

   Gezien mijn situatie doe ik het spel gewoon mee. Als ik op een zelfvoorzienend onbewoonde eiland woonde, dan zou het me minder boeien denk ik dan maar.

   Maar ondertussen heb ik het artikel wel met 2 collega’s gedeeld.

  4. Als je op een onbewoond eiland gaat wonen is het niet langer een onbewoond eiland meer 😉 damn , weer en illusie naar de knoppen .

 7. Lees op The veteran to day, hoe het in elkaar zit, bij de benoeming van de nieuwe president van de FED, de hele geld wereld van Europa, Engeland Noord en zuid America plus Canada, bevind zich allemaal in handen van een handvol families, die bestaan uit Joodse en Arabische lieden.
  Voor de rest is er geen echte contrôle op het doen en laten van banken en andere financiers, alles wordt een beetje in het gareel gehouden door maffia achtige groeperingen, die hun bestaan te danken hebben aan dit grote spel.
  Dit is nooit te doorbreken, maak je geen illusie.

  1. HANNAH, eerlijke banken bestaan niet, net zo als eerlijke mensen zeer zeldzaam zijn geworden.

  2. Ik vind het helemaal goed Hannah, prima wat mij betreft. We doen met z’n allen VEEEEEL te weinig om met ons geld te stemmen, ipv met het rode potlood..
   Ik weet één ding zeker, en dat is dat ALLE ORGANISATIES, ONDERNEMERS en OVERHEDEN als de dood zijn voor wat mensen doen-met-hun-poen..!!!
   Een beweging van de ene bank naar de andere, is alsof je op een boot met z’n allen de kapitein gaat verrassen, door allemaal naar bakboord te lopen. (Of stuurboord natuurlijk..(Eén van de voordelen van dualiteit..)) Laat staan als we allemaal op de boeg gaan staan.. Schuimpje varen, theetje zinken..
   Kortom.. Hoe laat je zien dat je er nog toe doet als volk… Je trekt je bek niet open, want niemand luistert. Maar je trekt je portemonnee open en kies met je Eurobiljet als was het een stembiljet..!!

  3. GUIDO J, deze voorstellen zijn zinloos want ze zullen nooit worden uitgevoerd, de mensen zijn gaar gekookt, vooral geen baar-geld gevaarlijk en zo, allemaal plastic, nog gevaarlijker.

   Maar ik ga het nog niet eens opnieuw opperen, de mensheid wil bederogen zijn.

 8. Van de zomer op onze stijger waar hele dure zeilschepen liggen, met sommige hele aardige en veel klootzakken, die bovendien ook niets van zeilen afweten.
  Maar een hele goede vriendin van ons, drink ik soms een hele fles wiskey mee leeg, van de zomer vertelde zij mij enige interessante dingetjes, zij zit in de top van een grote Franse bank, ze is gezocht zij heeft talent en een vooruitziend geweten, het enigste wat waarde heeft zijn delfstoffen, de banken handelen onderling bij hun bank kochten ze voor 40 millioen iets, en na 8 maanden werd dit iets verkocht met 10 millioen verlies, die 10 millioen die blijft natuurlijk ergens, nu zo gaat het heen en weer.
  Zij is iemand met fatsoen maar ze kan er niets aan doen, zij zegt alles is failliet, maar ze doen net of het goed gaat, zij houd mij steeds voor niet te sparen, maar goud en zilver, te kopen, alhoewel dit nu niet meer anoniem kan als voorheen, alles wordt aan banden gelegt,

 9. Beste mensen/vrienden, de meeste mensen op deze planeet bezitten niets, een deel bezit hypotheken en schulden, met aan het eind van de maand hun bezit in cijfers op een A4 tje.
  Wanneer het digitale verkeer uitvalt wat waarschijnlijk gaat gebeuren midden November bezit je op eens niets meer, je plastic kaartje werkt ook niet meer.
  De slimme hebben geen schulden, en geen geld op de bank, die houden het het langste vol, maar ook die hebben niet het eeuwige leven.
  Dus leef maak je geen zorgen voor de dag van morgen, ik been geen fatalist maar er is weinig aan te doen, ik heb veel kennisen op allerlei plaatsen in de samenleving/maatschapij, ze hebben allemaal de zelfde ideéen, schouders op halen en door gaan!

  1. Dankjewel Paul! Dat is het grappigste wat ik gezien heb vandaag!!!! (terwijl de reden waarom hiervan helemaal niet grappig is)

 10. Het is allemaal prachtig die boetes elke dag wel een paar gigantische bedragen maar,,,, waar gaan die boetes heen wie ontvangt deze boetes, en wat gebeurt ermee???

  1. @ JORIS, valse vlag beweringen, het vatikaan is een doodsvijand van het wereld zionisme, het zijn de semietische volkeren die de macht hebben, de Joden en de Arabieren.
   Als het Vatikaan meer macht zou hebben, hadden we al lang nieuwe kruistochten, in wezen zijn deze oorlogen in noord Africa verleng stukken, maar het doel is anders, het gaat om het veroveren van Europa door het Islam geloof.
   Het spel is Turkije er bij, en Rusland provoceren, en van uit het zuiden de Caucases op te dringen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.