Advertentie

50 Franse steden vol in protest..! NOS zwijgt!!


Nuit Debout 3

x

x

NOS-journaal zwijgt!
x

50 Franse steden vol in protest..!!

2016 © WantToKnow.nl/be

x

Hoe we worden besodemietert door onze staatsomroep? Sorry, maar een ander woord kunnen we er niet voor vinden..! Waarom laat de NOS weer niets van dit FUNDAMENTELE nieuws horen..? Wie is degene die de NOS verbiedt hier aandacht aan te besteden..? Kan iemand daar een zinnig antwoord op geven? Is het meneer Marcel Gelauff, die de titel ‘hoofdredacteur NOS-journaals’ op zijn visitekaartje heeft staan, die dit flikt..?? Want meneer Gelauff, als méér dan 50 Franse steden de pleuris uitbreekt, in de vorm van DAGELIJKSE protesten, is dat dan geen reden om hier aandacht aan te besteden..? En dit is nu al meer dan een maand lang aan de gang..!!

Nuit Debout 4

Pleinen worden bezet, banken gesloopt, auto’s in de hens gezet en de Franse politie kan de traangasbommen nauwelijks meer aanslepen. Nog steeds breiden de rellen zich uit en we hebben het hier over honderdduizenden actieve vechtende burgers tegen de gevestigde orde. Mensen gaan niet meer naar huis, wonen op straat en maken er één groot ‘feest’ van.

Kenmerkend voor deze beweging is dat deze volledig ongeorganiseerd is begonnen, waarbij met name de mensen in Parijs besloten de avond van de 31e maart gewoon op te blijven, wat feitelijk ‘Nuit Debout’ betekent. Daarnaast is deze beweging in de basis volledig geweldloos, waarbij er natuurlijk altijd uitwassen zijn.. Inmiddels komt deze beweging in meer dan 50 Franse steden bij elkaar, DAGELIJKS. En te demonstreren door vooral massaal bij elkaar te komen en te discussiëren over de toekomst en het huidige beleid van bezuinigen samen met de corruptie aan de kaak te stellen. De burger weer moed geven en inspiratie aanreiken. De weg van afbraak van de samenleving door de huidige politieke klasse is niet onaantastbaar, verandering is wel degelijk mogelijk.

Het allerbelangrijkste in onze ogen is het feit DAT er dus nu mensen opstaan. En niet zo’n beetje, maar MASSAAL.. Is dat de reden meneer Gelauff? Omdat u niet wilt dat dit ook in Nederland opvolging krijgt..? Hebben uw superieuren, van wellicht buiten de NOS, u dit bevolen..? Want het zijn geen partijen of bewegingen maar gewoon echt alle burgers die het gerotzooi ten koste van burgers, dat ook in Nederland massaal plaatsvindt, onder leiding van de ‘grote glimlach’ van Mark Rutte, gewoon helemaal zat zijn.

Nuit Debout 2

Wil je er meer over weten?
Dan raden wij je aan, wellicht wat minder naar Tv-‘zang’wedstrijden te kijken en al helemaal niet meer naar NOS. Noch naar VARA’s DWDD en/of Pauw… Daar gaat het alleen maar over die ‘Grote Boze Poetin’ en sultan Erdogan, politiek correct geroeptoetert, zodat je wat hebt om je druk over te maken en vooral niet in de gaten krijgt dat €uropa het gewoon helemaal zat is..! Als dit net zo veel en groot zou worden uitgelicht als al die zogenaamde aanslagen hier en daar, dan zouden wij nu ook op straat staan te protesteren. Of zijn wij daar te netjes, te dom of te bang voor? Dat zijn toch weer die Hollanders…

'Hoofdredacteur' Marcel Gelauff.
‘Hoofdredacteur’ Marcel Gelauff.

Want kijk maar eens op YouTube en zoek daar op kreten als ‘Nuit debout’ (en zet het filter op 1 week of 1 maand.) Ze proberen het te verbergen maar het lukt ze niet, doordat dit spelletje té doorzichtig is en . De revolutie is hier en nu! De Europese lente is begonnen! Kijk eens hiernaar bijvoorbeeld..

Misschien de NOS even tippen..?
Het kan natuurlijk zijn dat ze slapen, niet opletten, of wel willen, maar dat er geen materiaal voorhanden is om te gebruiken in de uitzending.. Wellicht is het een idee, dat we de NOS even tippen over deze ‘Nuits debout’… Dat kun je doen via deze pagina zagen wij: https://over.nos.nl/uw-reacties/ooggetuige  Kijk maar of je het zinnig vindt.. Je kunt natuurlijk ook gewoon dit bericht doorsturen of doorlinken..!
Maar wie weet zit ‘onze Marcel’ wel om je tip te springen. En kan hij op die manier zijn meerderen overtuigen, dat het wel degelijk zin heeft aandacht te besteden aan deze ‘Opstand-in-50-steden’…

Advertentie

441 gedachten over “50 Franse steden vol in protest..! NOS zwijgt!!

 1. Elke Nederlander zou verplicht moeten worden (terwijl ik niet echt dol ben om iets te verplichten) het boek van Janneke Monshouwer, Wat het journaal niet uitzond te lezen, dan vallen de schellen wel van de ogen, wat politici en de media aan het doen zijn……Dus Nederlanders, ga het lezen en zegt het voort!

  1. super boek ja !!
   ze zal toch niet om zeep worden geholpen binnenkort?
   als dat zo zou zijn..
   In ieder geval is zij ” hun ” voor geweest!!
   We leven nu in een soort voorspel van de waarheden, het gaat straks helemaal los denk ik in de media
   vandaag zit ene Goedele Lik eens in de 2e kamer met sexuele voorlichting.. waar gaat het nog over in dit land!!!??

 2. De laatste tijd ben ik regelmatig in België en het valt me op dat de Vlamingen veel meer en vaker demonstreren en staken dan de inwoners van de constitutionele Oranje/Shell/Unilever/enz-monarchie. De laatste twee grote demonstraties op het grondgebied van de BV Nederland vonden plaats begin jaren ’80. Op 21 november 1981 stroomde Amsterdam vol met 420.000 mensen, die de regering wilden laten weten dat de oorlogswaanzin moest stoppen en dat zij daarom geen Amerikaanse kruisraketten in Nederland wilden. Tijdens de grootste demonstratie ooit in Nederland, die gehouden werd in Den Haag, lieten 550.000 mensen weten de neutronenbom niet te zien zitten, laat staan gebruikt te worden. Daarna was het afgelopen met de Hollandse opstandigheid.

  Tijdens beide grote demo’s was ik in India en kreeg rillingen over mijn rug toen ik het nieuws over die demonstraties in de Engelstalige Indiase kranten las. Door de Amerikanen werd de toenmalig Nederlandse vredesgeest The Dutch Disease genoemd. Helaas is het geen pandemie geworden en hebben ze vast één of ander vaccin gevonden, om de NL’ers op subtiele wijze mee in het Bilderberg/NAVO/Rothschild-gareel te krijgen. 🙁

  1. Arend, dit gezegde “” the Dutch Ilness “”, stamt van Madam Tatcher, de toenmalige MP van Engeland, en dat sloeg op, het opmaken van de Gas opbrengsten, aan de niet werkende citizen, en dus niet op de niet bestaande vredes geest.

   De enigste echte opstand was die van mijn generatie, de Provo’s, en die wil ieder één maar zo snel als mogelijk vergeten, om dat zij zich schamen voor hun lamlendige gedrag.
   Dit was Amsterdam tegen de Provincie, de Provincale politie kwam zich eens even lekker te goed doen, miserable mensen, met hun lange wapenstok.

   1968 was Paris aan de beurd, en nu opnieuw zijn het de Kelten, Cecar heeft ze niet allemaal kunnen uitroeien, ze weten waar het heen gaat, van avond sta ik weer naast mijn klein zoon, op de Place de la Republique, de Media zijn volkomen verkocht, er is ook geen camera te zien, ik ben geen Fransman, maar ik voel me op en top Frans in deze situaties, het is aan de citoyen de Republique, en misschien moeten we de ouwe getrouwe Guillotine maar weer van stal halen, want dit voerd naar de ondergang van ons en dat is niet de bedoeling, zo de Marseillaise maar weer !!!

  2. Arend

   Geen echt goed excuse, ik ben een stuk ouder maar de brains werken nog perfect, de goeie keuze maken, in het wat je toe je neemd, groet

 3. Volgende week 24-05 gaan we in belgie ook staken en ik hoop dat dit een stimulans is voor meerdere belgen!! Ik vind het erg ontzettend erg hoe er wordt omgegaan met mensen diep triest! Alles is een leugen ze hebben van ons geprofiteerd, we zijn misbruikt,gebruikt,verleid en daarna genaaid. Pfff het doet mij goed hoe die Fransen bezig zijn en hoop dat ze het volhouden tot te EK.

  1. Sammy, juist gezien!

   De Fransen DURVEN EEN VUIST TE BALLEN !! De patriot zit in hun genen en wij durven geen eens een gebaar te maken van een vuist naar wat we allemaal maar pikken moeten en hoe ze de boel beliegen met hun blik op macht en liefdeloosheid naar de samenleving, we moeten hier van af !!
   Ooit zag ik de film Le Miserables, in muzikale uitvoering.. gewelgig mooi!! Vooral het nummer DO YOU HEAR THE PEOPLE SING .. ik ben zelf van 14 juli, en heb heel veel met de franse revolutie, maar dat ter zijde nu..
   Wat bedoel je met EK?? als ik mag vragen ?
   Ben benieuwd wat meneer rotte rutte straks gaat doen met ONS NEE referendum en hoe hij zich er uit gaat lullen met de mh17
   Want.. dat is echt een horrorverhaal met heel veel spinrag, ook de zaak met demmink en de bonnetjes.. allemaal klotezooi wat deze regering ons op de mouw spelt, en ze denken maar dat we dom blijven..
   WE GAAN COLLECTIEF WAKKER WORDEN NU EN EEN VUIST MAKEN !!

   viva la France!! Leve de echte Europeanen!!!

 4. Hetzelfde heeft de NOS en RTL gedaan vorige week met de EU uitspraak van Boris Johnson maar omdat er nogal ophef over ontstaan is konden ze er kennelijk toch niet meer onderuit en hebben ze pas gisteren hier over bericht.
  Was het trouwens Gelauff niet die gezegd heeft dat hij anti Russisch was opgevoed door zijn vader en dat hij altijd in het oog moest houden wie onze bevrijders waren?
  Daarom komt er waarschijnlijk ook geen bericht meer over Syrie tenzij ze Putin weer in een kwaaddaglicht kunnen zetten zonder bewijs te leveren.
  Ik keur geweld af maar was het niet zo dat de NOS al eens een gewapende gast heeft mogen ontvangen?
  Kennelijk hebben ze daar dan geen lering uit getrokken want wat gaat er gebeuren als de mensen door krijgen dat de NOS de boel besodemieterd?
  Kijk wat er in Belgie van de week is gebeurd met het kantoor van justitie.

  1. I like Boris..

   is een gewoon normaal mens, er gaan al weer geruchten op het internet dat hij bij de ” klasse ” zit van ingehuurde pionnen.. nou dacht het niet

   groet Luna

  2. oh ja.. die zooi die men trapte op het justitioneel bureau in belgie.. zou dat echt waar zijn ? haha
   ik geloof NIETS MEER waar ik zelf niet bij ben geweest namelijk, maar als het echt zo is, gaan we wat beleven in ons land straks met alles..
   Politie durft al niet meer gelijk te rijden na meldingen ( zie rellen in belgie en frankrijk .. dit gaat echt helemaal MIS )

  3. Luna.
   We mogen hopen dat de demonstraties vreedzaam blijven verlopen want als het echt uit de klauwen zou lopen zetten ze het leger waarschijnlijk in.
   Daarom is vreedzaam demonstreren denk ik belangrijk want zelfs militairen zullen geen acties tegen burgers willen beginnen die niets misdoen maar ze juist aan het denken zetten.

 5. Ik heb TPO.nl (The Post Online) hierover vriendelijk “getipt” en kreeg als reactie dat het “onzin” is dat ze er niet over bericht zouden hebben. Bovendien beziet TPO.nl die demonstranten in Frankrijk als links agressief studenten tuig. Schande.

  1. De uitzending van nieuwsuur vanaf ongeveer minuut 9.20 tot 11.40

  1. Lekker Up to date een bericht van 11 April waar blijft het vervolg en berichtgeving van wat er nu gebeurd?

 6. Sorry hoor, maar wat een raar artikel. Ik las hier begin april al over. Waar? Jawel, bij de NOS.
  Daarbij kan ik me wel voorstellen dat je even afwacht voordat je besluit of protest in Frankrijk groot nieuws is… 😬

  1. Karin, het gaat bij de NOS over ‘enkele honderden’, ‘soms duizend’ demonstranten.. Als je het verschil niet ziet, begrijp je de essentie van de berichtgeving even niet. We zeggen niet dat ze er HELEMAAL GEEN aandacht aan besteden; het gaat over de essentie van de berichtgeving, die VOLLEDIG achterwege blijft. Waar staat dat het in meer dan 50 steden plaats vindt. En waar staat dat het nog steeds voort duurt..???
   Ik zie bij de NOS een verdeeldheid zaaiende berichtgeving. Minkukelend, zoals we dat van NOS continue zien.

 7. Afleiding op de publieke zenders door prinsesje Laurentien in te zetten ( helemaal niets tussen door, zij mag praten volgens de opgediste tekst ) op de andere zender prins Constant-(p)ijn met het fossiel Kroes met haar altijd gelakte rode uithaalnagels
  Wat een schertsvertoning zeg, maar in Vlaardingen, Ede, Almere en Amsterdam en diverse steden allemaal AUTOOTJEFIKKKIEFIK .. zegt dit niets wat met nu verzwijgt, en dat we allemaal voor DOM worden aangezien wat er echt aan de hand is??
  Dan gaat ook nog Simoms bij Denk zitten meedenken.. en ja.. het feest is MULTICULTUREEL gekleurd voor de komende tijd.. KORTOM :

  men zet mensen op tegen elkaar van uit de media EN DIT MOETEN WE NIET pikken en slikken!!
  In Frankrijk leeft er tenminste een patriotisme wat we hier nergens terugvinden en ik ben geboren op 14 juli, dus de dag van de bastille, en heb echt het gevoel dat er een revolutie aan komt, ook hier, Rutte mag dan alles weglachen.. straks is het gewoon OVER EN UIT en heeft de grote Macht van het Monster het hier voor het zeggen.. WAT KIEST U ??

  ( buiten het feit om dat er heel veel d o o f p o t t e n worden verzwegen, is het wel zo dat de mens met eigen VISIE EN DENKEN WEET dat het van alle kanten riekt als een strontwagen op een heldere ochtend ..)
  Het huichelende karakter van de media komt ze duur te staan binnenkort, ik zie bij Terbeeke ( nieuwsuur ) de blik in haar ogen om op te stappen, kan er naast zitten, maar ben niet blind..

  Liever zie ik al het journaal via de vpro, hun visie is GLASHELDER en zonder kunstmatige E nummers!! Chapeau voor deze omroep, en .. wat zou het 23 juni gaan worden met de Brexit?? Hoop dat de hele EU naar de klote gaat, schijnvertoning van democratie!!
  We hebben een aantal ECHT GOEDE mensen in de politiek zitten die er niet om heen walsen, waarom worden zij niet geloofd.. ?? Ja.. als het te laat IS!!

  1. Voor sommige mensen kan de farmaceutische industrie misschien toch wel uitkomst bieden.

  2. Marcel, mijn ‘helderziend’ oogje zegt dat Erna en Arno helaas trollen zijn. En ik vroeg me al af, hoezo ban…?!
   Ze zijn hier alleen maar om anderen onderuit te halen, en ‘hun’ visies zijn one-way-tickets…straight to hell.

   De talmoed-knakkers denken ook dat ze uitverkoren zijn, maar dat is ook maar slap gelul. Ze zeggen dat ze ’the Apple of god’s eye’ zijn…
   Zo gezien komt wel het merk ‘Apple’ in een ander daglicht te staan.

  3. Parabola, eens een trol altijd een trol? Bij jou krijgt niemand een tweede kans? Bekijk de Posts van mij, netjes en correct. Inhoudelijk hoeven we het toch niets eens te zijn?
   Zelfs Arie pakt zijn tweede kans (op de chat) en Anna houdt van hem! Mooi toch

  4. De trol:
   – Zaait onrust door mensen met een andere mening tegen de haren in te strijken
   – Zal een mening ventileren die ingaat tegen de meerderheid op de betreffende site
   – Zal meningen geven die als schokkend ervaren kunnen worden
   – Zal meningen en interpretaties brengen als feiten
   – Zal niet vermelden als iets een citaat betreft
   – Plaatst een bewering die provocerend kan zijn voor bepaalde lezers
   – Geeft schijnargumenten om de discussie de frustreren

   De querulant lijkt op een trol maar deze is meer instrumenteel om discussies, meningen en gedachten te beïnvloeden.

   Wie van de commentatoren is nooit trollig bezig?

  5. Arno,

   betreft 13.6

   me dunkt dat iederéén wel eens een trol is , ook in real life! Om jouw gegeven definitie van trol te gebruiken!!!

   Wie manipuleert niet, wie vertelt niet eens een leugentje ‘om bestwil’
   Wie hanteert niet eens middelen waarin hij zelf niet gelooft om iets te bereiken wat hij anders niet bereiken kan, etcetera!

   -ingaan tegen een bestaande visie, al dan niet van de meerderheid vergroot het referentiekader van die meerderheid!
   -vrijwel iedereen hier ventileert zijn mening en verwijst naar iemands mening
   -een schokkende mening kan juist iemands onkennis aangeven
   -een mens met kennis zal die meningen en interpretaties als dusdanig herkennen. Dus wat is je probleem? “Worden we dan niet allemaal grondig geschoold in onze maatschappij?”
   -oké, hier heb je een punt! hoeft echter niet altijd zo bedoeld te zijn.
   -wie zal hier dan beslissen wie provocerend is? De heersende klasse? mag je deze dan niet in vraag stellen?
   -hm, indien bedoelt heb je ook hier een punt? Kan het echter zijn dat wat jij schijnargumenten noemt gewoon foutinterpretaties zijn welke totaal onbedoeld worden vermeld! Dan is je schijnargument gewoon een mening! In dit geval is jouw mening van trol gewoon een schijnargument!

  6. (Was per abuis onder 14.1 terecht gekomen)
   Peter, ik heb geen mening over het fenomeen “trol”. Maar het wordt hier door verschillende commentatoren te pas en te onpas erbij gehaald in de vorm van “Jij bent een trol”.

   Daarom leek het me goed een definitie op te zetten zodat we weten waar we het over hebben. En waarvoor sommige mensen dus geregeld uitgemaakt worden, hetgeen voor mij van weinig inzicht getuigd.

 8. NOS Journaal is een nieuwsprogramma. Iemand de definitie van ‘nieuws’? Volgens het basisboek van de journalistiek is alles wat afwijkt van wat de maatschappij als normaal beschouwt nieuws.

  Dit is geloof ik een maand geleden al gepubliceerd door de NOS, en daarnaast ook op andere nieuwsmedia als BNR en Radio 1. Het wijkt niet meer af. Men weet hier van.

  Daarnaast vind ik de auteur verre van onafhankelijk overkomen, en kan ik het niet helemaal serieus nemen.

 9. NOS in zijn rol als Ministerie van Propaganda bevestigd

  Ronde tafel-gesprek met Arnold Kaskens, Janneke Monshouwer, Jeroen Ghuijs, John Diks, Ad Broere, Irma Schiffers

  Arnold Kaskens en Janneke Monshoven(oud NOs medewerker)verklaren tijdens onderstaand interview dat leden van de propaganda tak Ministerie van Oorlog (Defensie) al sedert vele jaren bij de NOS als kind aan huis over de vloer kwamen, toen der tijd nog in militair uniform en later onopvallend strak in het pak.
  http://www.4shared.com/mp3/xqGV1QHmce/Gewoon_Nieuws_met_Arnold_Karsk.html

 10. En als het Franse gepeupel straks de Bastille heeft bestormd, kunnen ze weer laten zien er niets van te kunnen en hopeloos verdeeld te zijn. En dan een vijftal jaar later komt er weer een nieuwe Napoleon.

  De economie van Frankrijk is hopeloos verouderd en achtergebleven, al die EU subsidies richting landbouw kunnen niet door blijven gaan. Uiteindelijk zal het toch wel tot een Neuro en Zeuro komen en zoals altijd zit Frankrijk er tussen geklemd en kijkt Engeland liever op afstand toe omdat ze niet echt bij die “vastelanders” horen.

  1. De Engelanders wie zijn dat dan wel, Londen drijft op crimineel geld, de Rothshilds maken de dienst uit zelfs de Koningin is een Jan Klaasen en Katrijn voorstelling, de gewone man gaat zijn weg, en heeft helemaal niets te vertellen, natuurlijk hoord Great Britain niet bij Europa, het was en is de vijand van Europa, het was en is onze grootste vijand op zee, en in de handel, maar goed heb er gewoond, maar verkies toch Frankrijk waar ik nu de woon de laatste 32 jaar, maar ook hier is veel veranderd, die EU doet hier geen goed aan, trouwend de Franse Politiek is ten aan zien van zijn ancien colonien in Afrika meer dan vies te noemen, ouwe gewoontes slijten langzaam, maar voor dit land is zijn Administratie zijn burden zo als de Engelsen zeggen, maar mooi land met veel ongekende plaatselijke history, menselijk heel rijk !

  2. Boris,
   Frankrijk is de reden waarom er überhaupt een Euro kwam.
   Duitsland had een goed draaiende economie met een sterke Mark, net als Nederland met de Gulden.(ws omdat er na de oorlog alleen nog buitenlandse belangen de grootste rol speelden en spelen, en daarom ‘mocht’ veel verdiend worden) en Mitterand eiste van Kohl dat Duitsland alleen dan weer één land mocht worden, als Duitsland met de Euro mee doet. Niemand in Duitsland wilde de euro, maar iedereen wilde weer een land zijn (er zullen natuurlijk uitzonderingen zij).
   Maar dat is het verhaal….en net als altijd wordt er maar de helft verteld, of belangrijke zaken achter gehouden.
   Frankrijk is net als Engeland een grote bende van geheime loges en freemacon en zionistische verenigingen, en vooral heel veel joodse clubjes die helemaal niets met de Thora te maken hebben maar volledig met een ziekelijke wereld beheersende ideologie.
   Maar ook in Duitsland en vele andere landen zijn ze op locatie en spinnen hun garen…maar Frankrijk en Engeland hadden nooit sterke mensen die de landen werkelijk ervan konden be-vrij-den…jammer.
   Zo blijft de (economische) wereld in de tang van slechteriken.

  3. Parabola, sociaal menselijk gezien is Frankrijk een groot land, denk aan Vitor Hugo, je Accuse, Jean Jaures, aanvoerder van de mijnwerkers in Carmaux,
   deputé en vermoord, denk aan zijn literatuur, probleem voor noord Europeanen de taal barriere, maar het wordt vooral gedragen door zijn citoyenité, maar bureaucratis een fars, met veel te veel zwarte gaten, en in Frankrijk zijn niet meer FM loges als ergens anders, wel veel brotherhoods, ja waarom, de France staat was to much, om je te verdedigen, moest je transpirant of liever nog onzichtbaar worden, en wie kent de Francen dus de citoyen hun history, hij is lang en niet altijd erg leuk, er heerste ook vaak grote onenigheid, zowel politiek als religeus, de Joden hadden altijd een rol te vervullen, niet die van zionist maar als mens, en een regelmatig samen komen, met respect volle mensen, verrijkt je leven, een goede buur/brother is beter als een vere vriend.
   Groet Jenne

 11. Gisteravond stonden wij als beelden op Paaseiland naar de lucht te kijken, en dan voel je dat ieder één zich afvraagt waarom ? waarom, maar we waren op het grote plein bij het standbeeld van Jean d’arc ik dacht dat het plein naar a fin doet er ook niet toe, ik heb ons niet geteld, maar een klein stadion vol 40 000 misschien, de politie hield zich afzijdig, ik heb staan praten met iemand die ik kende van uit de tijd dat mijn zoon een prachtige zaak/winkel in Toulouse bezat, iemand van de Marie, gevoels matig staan ze bij het volk, maar zo als overal woond er tegenwoordig tuig, de Casseur die de boel cassen en stelen, en daar door deze legitime volks opstanden willens en wetens in een kwaad daglicht stellen, jammer, maar er wordt van binnen uit wel iets aan gedaan, het is ook zo dat je merkt dat onze idealen heel anders zijn als de hunne, geen sprake hier van integratie !

  1. ramon.
   als mensen vreedzaam demonstreren dan hebben de “orde handhavers” geen reden om maatregelen te nemen of om verboden op te leggen.
   Ga je vreedzame demonstranten betitelen als radicalen en laat je (zoals de NOS dat gisteren deed) beelden zien van een paar relschoppers die de politie in een auto aanvallen en de auto slopen en in brand steken en laat je beelden van de overgrote meerderheid die wel vreedzaam demonstreren achterwege dan ontstaat het beeld dat alle demonstranten relschoppers zijn (wat dus niet zo is) maar waardoor de meerderheid van hen die deze beelden zien hard optreden van die ordehandhavers zullen goed vinden.
   Wat de NOS gisteren niet vertelde was dat mensen die vreedzaam demonstreerden die relschopper tegenhielden en de agent geholpen hebben om aan zijn belager te ontkomen.
   Zoals het artikel hierboven al duidelijk maakt besteed de MSN wel nadrukkelijk aandacht aan uitwassen maar niet aan demonstraties waar duizenden mensen vreedzaam aan meedoen.

 12. ‘Nuit Debout’! wat een fantastische mega actie! Op weg naar het Watermantijdperk, het tijdperk van ‘Vrijheid, Gelijkheid en Broederschap’. Als je het door het grote plaatje bekijkt, dan zie je dat de planeet Aarde nu in 2016 ‘geïnfecteerd’ wordt door de cosmische energieën: Love, Kindness, Communion. En dit is wat ik dus in Frankrijk zie gebeuren. Fantastisch toch? Op weg naar de nieuwe energieën! Rutte en megaconsorte zijn katten in het nauw die rare sprongen maken, omdat ze weten dat hun einde nabij is.

  1. Durf je dat te vragen?
   Omdat -dat had je zelf ook kunnen bedenken- we niet ALLE foto’s kunnen plaatsen. Alleen al in Frankrijk zijn er 50 steden.

  2. De definitie van trollen moet nog maar eens goed tegen het licht gehouden worden.

  3. Trollen.
   Zij die als trol hier reageren staan niet alleen een mooie en vrije toekomst voor zichzelf in de weg (wat ik niet erg vind) maar wel dat ze dat ook voor hun eigen nageslacht en het nageslacht van anderen ook doen.

  4. @arnold. Jouw comment 21.5 voldoet aan punten 1, 3, 4 en 6 van de definitie van trol in 13.6. Welkom bij de club 😉

  5. Erna.
   Ik heb helemaal geen definitie van trol gegeven!
   Ik heb alleen de gevolgen van het reageren van trollen beschreven.
   Maar goed je hebt mensen en potloden en jij kan jezelf wel gaan slijpen misschien dat je het dan iets scherper ziet.

  6. En wederom voldoet Arnold2 aan de definitie die gegeven is in 13.6

  7. Bedrog is er overal. Guido(21.1), er is slechts 1 foto hierboven opgenomen van demonstranten in dit artikel. Vele lezers waaronder ik zien niet of dit Frankrijk of een plein in Frankrijk betreft. Als nu blijkt dat dit Spanje is, tja bevestigd maar weer dat niets te vertrouwen is, enkel alleen je eigen ervaringen. Steden zat in Frankrijk momenteel waar geprotesteerd wordt, dus waarom een foto uit Spanje? 😐

  1. Jaja, er komt beweging in het logge lichaam. Al was het alleen maar om schijn op te houden… 1,5 Maand geleden..!

  1. En de Nederlanders laten zich lekker rustig, vol met bier en tranquilizers, onderwijl genietend van het corrupte songfestival en het door gestoken kaart voetbal, lekker naaien door Rutte, die daar specialist in schijnt te zijn!

  2. scholten.
   What´s new in town?
   Ik vind het volgende wel vrij new in town.
   http://www.omroepwest.nl/nieuws/3156129/Seksles-in-Tweede-Kamer-Die-vraag-betekent-een-gebrek-aan-opvoeding
   Vroeger kreeg je bij de lerarenopleiding les in hoe je kinderen moet onderwijzen.
   Naar het zich laat aanzien gebeurd dat nu in de tweede kamer.
   Nu snap ik ook waarom het zo´n zootje in de politiek is want als je niet meer weet waarvoor je daar zit dan krijg je dit soort verschijnselen.

 13. Dit verwonderd mij niet dat de de huidige media alleen meld wat de rechtse partijen goed keuren of dit nu waar is of niet als het maar past in hun rechtse belijd. Als dit in Rusland was werd er 24 uur media aandacht aan besteed.

  1. Jenne, ik ga eens kijken op die link !
   Denk dat Nostradamus wel eens gelijk zou kunnen krijgen..
   Dat de 3e wo in Frankrijk ontspruit.. helemaal doodeng wat er ook nu in ons land allemaal aan de hand is, we weten de helft ( GELUKKIG ) niet, maar er is echt iets heel groots en naars aan de wandel, onze vlag stelt niet veel (meer) voor als we niet massaal de straat op gaan, maar aan de andere kant is het ook misschien beter om het DOE NIETS advies op te volgen volgens de planeetstanden momenteel..

   Ik weet alleen dat ik op 14 juli ( revolutie ) ben geboren en ik met die dag altijd een gevoel heb dat ik me moet bevrijden..

   5 mei is voor MIJ een dag dat er verhalen waren van mijn opa’s en oma’s die dachten dat de Amerikanen hun hadden bevrijdt.. Ze kregen chocolate en chips en zo, en er werd van alles uit de kast gehaald om de Europeanen te doen geloven dat ZIJ de REDDERS waren.. arme soldaten die allemaal zijn gesneuveld voor EEN GROTE LEUGEN, tot NU TOE!!!
   De film Le Miserables ( muzikale uitvoering met Russel Crowe en Ann Hattaway) is op dit moment echt een MUST SEE!! ( vooral het nummer DO YOU HERE THE PEOPLE SING )

  1. Waar je dus niets van hoort bij NOS. Behalve begin april een dom berichtje..!!!! Half Frankrijk staat toch in de fik..??

  2. Wat dit betreft komt het wel weer mooi uit dat de Europese voetbalkampioenschappen dit jaar juni en juli in Frankrijk plaatsvinden. Evenals de Tour de France er ook weer aan zit te komen. Het is voor het Franse parlement een mooie gelegenheid geweest om de noodtoestand maar weer eens tot na die evenementen te verlengen.

   http://www.skysports.com/football/news/19692/10287839/france-extend-state-of-emergency-to-cover-euro-2016-and-tour-de-france

   http://www.presstv.ir/Detail/2016/05/19/466416/France-emergency-Euro-2016

   En natuurlijk moet in verband daarmee het angstvirus ook weer even een extra boost krijgen.

   https://www.rt.com/news/343687-islamic-state-france-euro2016/

   Kortom de politiestaat in Frankrijk is mede door al die protesten van blijvende aard.

  3. En inmiddels heeft premier Valls de vakbonden opgeroepen te stoppen met deze acties.. ‘Omdat er misbruik van gemaakt wordt, door relschoppers’.. Mijn hemel..

 14. ja, keurig goed en netjes verwoord. hoe dom kun je zijn om hierover te zwijgen. dit bericht delen, delen, delen en delen; zo zijn we snel ook met heel velen. en wees overtuigd dat die velen uiteindelijk de rotzooi zullen kelen. het is een kwestie van tijd en die gaat snel. uiteindelijk gaan ook de ( groten ) snel over de kop.

 15. Het is verleidelijk om net zo te overdrijven als de NOS ‘onderdrijft’ Om te desinformere met een foto van een ‘manif’ in Spanje en andere overdrijvingen. De pot verwijt de ketel….
  Ik woon bij Toulouse, helaas hebben de protesten, zeker voor Franse begrippen, weinig ampleur en lijken eerder af te nemen dan toe. Met praten alleen komen we er niet, we zullen echt van onze luie reet af moeten komen.

  1. Ja, het gepeupel moet de bastille bestormen en dan laten zien dat ze er zelf helemaal niets van kunnen om vervolgens weer door een Napoleon geleidt te worden.

   De Fransen kunnen natuurlijk ook energie steken in het hervormen van de economie. Die landbouwsubsidies kunnen niet eeuwig doorgaan en de hele bureaucratie is ook zo verouderd als wat.

  2. Nou ik doe dit al een tijdje,van mijn luie ouwe reet af komen, het is wel overal in la Patrie, leest U goed La Patrie, maar niet de Uwe te lezen in Uw bittere en Cynische levens lesje.

  3. Daar hebben we Arno, de overheidstrol.
   Waar is je liefje, Erna?

   Iedere beginnende psychologiestudent heeft door wat jullie doel hier is. Domheid en onbeschoftheid is een vreselijke combinatie, en dan nog luiheid en angst voor feiten, dat is de killer.
   Dus van mij mogen jullie allebei een ban hebben…ik ben er niet treurig om want ik kan jullie missen als kiespijn. En niet omdat jullie een rare manier van communicatie en respect kiezen, maar omdat jullie willen stoken, verdelen, mensen tegen elkaar opzetten, etc.
   Hiermee geven jullie het beste voorbeeld, van hoe het in het groot werkt. Mensen ondermijnen, dreigen, belachelijk maken etc. zelfs bedreiging is veroorloofd om zijn eigen mankementen te verbergen (he Erna!!??)
   In het klein net zo als in het groot. Zeg nou niet dat er geen ‘clubje’ is, omdat jullie (jij en de Erna’s) het beste voorbeeld ervoor zijn, dat het wel zo is.
   Ook willen jullie het anders doen voorkomen…pure misleiding.
   Zoals voor, tijdens en na de wereldoorlogen. Geplant, voltooid door de club, aka ‘het geld’.
   Mensen als jij, laten zich gebruiken voor lelijke klusjes, brrrr. Wat is er mis gegaan in jullie levens, dat jullie zo weinig inzicht hebben vergaard, in werkelijk belangrijke zaken? Is dat het gevolg van verkeerde keuzes hebben gemaakt? En dan balen jullie omdat het zo vals voelt, en dan is de laatste optie aandacht te vragen op een forum wat 0,0 in jullie straatje zit… heel zielig allemaal.
   Zielenpoten die het verschil tussen macht en kracht niet kennen?
   Er is een wet, het wet van de causaliteit, van oorzaak en gevolg. Daaraan ontkomt niemand, vooral als het om bewustzijn en waarheid gaat…

  4. Ik hoor inderdaad ook van mensen die er wonen dat die ‘Nuits debout’ weinig voorstelt. Het is zeker niet van het niveau van de Ocuppy-beweging in de VS en die stierf ook al snel een stille dood.

   In feite is het een extreem conservatieve beweging die wil vasthouden aan een arbeidswetgeving die echt niet meer van deze tijd is en die een van de voornaamste redenen is van de grote franse werkeloosheid (rond de 10%), met pieken bij jongeren en in “bepaalde” banlieus natuurlijk.
   Natuurlijk zitten de franse vakbonden hierachter die een strijd uitvechten tegen de regering Hollande die bij voorbaat verloren is.

   Ze beseffen blijkbaar niet dat bij een overwinning van rechtse partijen volgend jaar en een nieuwe regering Sarkozy, hun een veelvoud van wat nu op tafel ligt zal door de strot geramd worden.

   Ze stevenen dus af op hun ondergang, er is enkel de keuze tussen een sociaal bloedbad of een gigantisch sociaal bloedbad.
   Hoe langer ze spartelen, hoe meer kans op het 2de.

  5. Argonaut, daar is die weer…
   Hou toch op, met onzin te vertellen.
   Deel maar 500 triljoen (euro) door 7 miljard.
   Dat is het probleem, het geld wat verdiend wordt en werd, stroomt in andere kanalen, niet die van het volk wat er hard voor gewerkt heeft.

   Of je links of rechts stemt, het is allemaal hetzelfde, omdat er geen enkele partij meer wordt toegelaten die echt voor de rechten van het volk, de mensen opkomt. En dat is geen toeval.
   Als ik je zo lees, dan vind jij het helemaal oke, om de mensen te onderdrukken via politiek beleid (aangestuurd door multinationals), hun alle rechten af te pakken…
   Man wat ben jij een onbewuste s***el.

  6. Vreemd dat het onsamenhangend geraaskal van een duidelijke trol als Parabola hier wordt gedoogd. Ik hoef dat soort persoonlijke aanvallen niet te pikken van een trol als jij Parabola, terwijl je duidelijk geen snars weet van hoe de dingen echt ineen zitten.

   Zou je niet beter gewoon verder slapen, laat de discussies maar aan de grote mensen over. 🙁

  7. Argonaut, 31.5

   God jonge wat bler je nu weer in de rondte, Frankrijks is de Oudste volks republique in Europa, natuurlijk zijn die zionistische machts geile pseudo Joden, de boel aan het verheen en weren, verdeel en spaar ze niet, 60% van de ministers zijn van Joodse afkomst, Mitterand had ze in de hand, maar ze zijn slim, maar de Francen kennen dit spel, en ja dan maar er op of er onder, Sarkosy krijgt geen schijn van kans, er is nog genoeg intellecte van de autenthieke France racine voor handen, de Franc Maçon zijn zich aan het her groeperen, het land trekt zich samen, de Nuit Debout, brengt de mensen de citoyen te samen, er is genoeg geknoeid uit naam van de Republique, waar het volk niet achter stond, Roland Dumas heeft gezegt Frankrijk is in handen van Israel – Mossad, dat is ook een rede, ik woon nu 32 jaar hier en ken de Francen zo’n beetje, het zijn vechters!

  8. Haha Argonaut, dat geloof ik meteen dat het voor jou onsamenhangend is, lol. Je mist ook een groot en vooral belangrijk gedeelde. Dat was hier de meesten al duidelijk.
   Ik heb me even over laten halen uit mijn ‘zen-positie’ te komen omdat het volle maan is…. de rest laat ik aan Guido over, die geeft me zeker meteen een ban, als die dit hier leest…. 🙂

  9. Tja Jenne, geen idee wie die francen zijn die jij zo goed kent (misschien de franken, maar dan loop je een beetje achter 🙂 ) maar de fransen die ik ken, hebben enigzins last om te evolueren. Ze denken nog veelal in 20’ste eeuwse denkkaders en moeten dringend hun mentaliteit veranderen. Wat vind jij precies zo slecht aan de voorgestelde arbeidswet-verandering?
   Noem eens man en paard aub? Ik ben ook geen grote fan van Hollande maar dat hij nu voet bij stuk houdt is verdorie volkomen terecht. Je moet de meute niet alles geven wat ze vraagt, integendeel zelfs.
   Er is wel 1 ernstig gevaar en dat is natuurlijk FN met harpij Marine Lepen, die spint waarschijnlijk garen bij de huidige situatie, en we weten allemaal wat de gevolgen kunnen zijn. Dat is het grote gevaar dat loert.
   Die zionisten/joden idiotie, daar antwoord ik niet op uiteraard, dat is te ridicuul zoals je eigenlijk wel beseft diep van binnen…..

  10. Argonaut, ‘is moeilijk discusseren met iemand die niet weet waar hij het over heeft, ik heb diverse intieme Joodse vrienden, hier in het zuiden waren zij als gedwongen katholieken/Maranos altij ruim vertegenwoordigd, die zijn het 100% met mij eens, om jouw nou die nieuwe arbeids wet uit te gaan leggen is onbegonnen werk, jij mist gewoon het IQ hier voor, Argonaut je moet je plaats kennen in deze wereld anders loopt het verkeerd met je af.

   Ik heb geleerd dames met alle aanwezige egards te gemoet te treden, Parabola is een afgestudeerd Prof in de Langue, en spreekt en schrijft zeker geen onzin zo als je copine Erna, trouwens ik moet aan tafel het feest van noord Africaanse origine van de nieuwe tuinboontjes, en weet je wat we hebben ook een Joods echtpaar aan tafel, groet Jenne

  11. En zo gaat het dan altijd he : eenmaal je gaat peilen naar wat mensen echt weten (zoals over de arbeidswetgeving) dan hollen ze weg met de staart tussen de benen. Jenne, jij komt niet over als iemand die zijn lagere school heeft afgemaakt als ik het beleefd mag zeggen, dan zou je kunnen schrijven, je kan dat niet dus trek ik mijn conclusies. Wat betreft je vriendin Parabola : tja het is een zweverig type he, maar een prof is ze niet, geloof me, ik ken meer proffen dan jij ooit zal ontmoeten, ik ben er met een getrouwd en dat is andere koek, geloof me vrij. 🙂

  12. O mijn best Argonaut, nu begrijp ik je frustratie getrouwd met een prof, en dan waarschijnlijk het hane pen type, nou hou je goed, ik breek onze schrijf relatie af, om dat ik er geen plezier in heb, en dat is voor mij een eerste noodzakelijkheid, het ga je goed, en courage Jenne

  13. Ik heb liever boeren wijsheid dan die van professoren. Een boer vraagt zich tenminste nog af waarom iets wel of niet werkt …. een professor denkt dat allemaal al te weten.

  14. Lees de definitie van trol eens en dan nog een keer de commentaren in dit blok.

 16. Wat de tweede helft van dit jaar te wachten staat is samen te vatten in; Als kikkers zullen zij door het land huppen nergens een rustplaats vindend.
  Jaag ze op!!
  Rook ze uit!
  En laat hen hongeren.

 17. Dit artikel heb ik aan vrienden en familie doorgestuurd. Ik kreeg van een volkomen vreemde volgend antwoord:
  Je zou je moeten schamen Elles! wil je de democratie omverwerpen?
  Ik begrijp niet hoe je zoiets kunt verspreiden!!!
  Europa heeft het al moeilijk genoeg! dit is demagogie van het ergste soort!
  Het is al erg genoeg dat het proletariaat de straat op gaat daar kan men niet beter
  van verwachten. Een Europese lente? wil je anarchie in de hand werken? maar dit is toch
  verschrikkelijk!! “Lang leve onze koning en onze vrede”… Dona nobis pachem!…

  1. ELLIS,

   volgens mij leven je familie en vrienden nog in de sprookjes van Grim en Anderson, maar ik herken het wat je schrijft.. gelukkig gaat er steeds meer wakker – worden – geworden, dus het gaat de juiste kant op..
   De hele democratie is volgens critici nep en bestaat uit lucht, net als het ” vrije gevoel van meningsuiting “.. WELK NIET ( MEER ) BESTAAT denk ik..
   Er zijn rare zaken aan de hand, en niet alleen in ons eigen land, maar overal ter wereld gaan de mensen ( die het verdomde internet hebben / aanbidden ) meer en meer begrijpen dat we allen voor de gek worden gehouden door ” leiders ” die pionnen zijn in een schaakstuk, en de weg naar ROME moet zijn.. daar zit het meest kwade, zo ook de vs met zijn kornuiten
   Niets kan meer worden weggedoofpot, want de ZON zal zich deze zomer doen laten gelden in een mega aan LICHT dat alles opgelicht worden zal!
   Op 14 juli breekt de pleuris echt uit in Frankrijk is mijn gevoel, steden zullen in brand staan en nog meer onfraais
   Hoop dat het niet zo zal zijn, maar er gaat iets vreselijks komen is mijn gevoel, Europa is dood, de democratie leeft in een droom..

   Lang leve de VRIJE ZIEL !!

 18. Ik vind dit een grof schandaal. Ik, gehandicapt , werk 40 per week. Mijn man ook gehandicapt . Ik doe mijn best. Mijn best om te strijden tegen de nu zittende regering in Nederland. De zorg, sistimatich uitgekleed en gaat maar verder. De sociale werkvoorzieningen, worden uitgekleed. En de doelgroep vervangen door mensen met een uitkering. Zwaar gehandicapte mensen worden door het u.w.v gedwongen om aan het werk te gaan, terwijl de meesten daar in het geheel niet meer toe in staat zijn. Ze worden namelijk deels afgekekeurd. En gedwongen om met behoud van de uitkering zogenaamd vrijwilligers werk te doen. De zorg onbetaalbaar geworden. Niet omdat er zoveel kosten zijnsoordelen het aantal burgers die ziek zijn. Maar alle mistanden in alle instanties wat betreft het declaratie gedrag en de enorme bedragen waarmee gesjoemeld word. Werkgevers die door wanbeleid duizenden werknemers ontslaan. Gratis zorg voor mensen die ons land binnenkomen. Waarvan maar een fractie echte vluchtelingen zijn. De rest noem ik landverhuizers. Die veel eisen stellen en veel geweld meenemen, naar de gastlanden. En dat allemaal met toestemming van de Nederlandse regering. Bijdrage. 2016 aan zorgkosten. Minder gestegen. Is een grove leugen. Want daarvoor in de plaats is heel stiekem een heleboel behandelingen en medicatie uit het basispakket gehaald. Gemeente ambtenaren, die sistimatich bij de burgers aan de deur komen, om even een bezoekje te te brengen of het ff minder kan wat zorg betreft. De aftrekposten voor de eenvormig kosten die de zorgbehoevende medeburgers maken. Bijna in zijn geheel wegbezuinigt. De pensioenen uitgezogen. Terwijl in werkelijkeheid de pensieonfondsen zo rijk zijn. Dat als elke werkende Nederlander op zijn 60 jaar nu zou stoppen met werken, de pensioenfondsen nog niet in de moeilijkheden zouden komen. Dan de tradities die in Nederland sinds mensenheugenis bestaan . Worden om zeep geholpen. Door mensen die totaal geen respect opbrengen voor ons land. Gesteund door en de regering en de struisvogels onder ons. De enige die belang hebben bij de bezuinigen op de gewone burgers van Nederland zijn de multinationals en de regerings leden. Wachtgelden die de spuigaten uitlopen. Een hele waslijst van geweld wat ons land is binnengekomen. En zo kan ik nog wel een poosje doorgaan. Ik, Ik vind het bizar dat een staatsomroep aangestuurd door de regering nu al onder censuur werkt. Dat de gewone Nederlandse burgers niet verder kijken als hun neus lang is. En inderdaad . Alleen maar het reguliere nieuws kijken en volgen. En niet dieper graven. Het dringt niet tot ze door dat, er nog voor de verkiezingen in 2017 , de nu zittende regering de Nederlandse burgers tot op het bot de nek zal omdraaien. Men hoeft alleen maar om zich heen te kijken. In uw eigen dorp, buurt wat er gaande is. Wat ge gemeentes uitvoeren ongelofelijk. En dat dan een staatszender hieraan meedoet. Is te gek voor woorden. Hebben dit soort mensen dan totaal geen gevoel in hun lijf? Medeburgers van Nederland. A.u.b word wakker. Ook diegene die het nog redelijk goed gaat. Ook u moet niet vergeten. Op een dag bent u ook aan de beurt. Is er nou niemand in ons land die de moed heeft en de connecties om net zoals in Frankrijk dit soort acties in gang te zetten. Ik, ik, deel zoveel mogelijk. Ik deel zoveel mogelijk wantoestanden die ik vinden kan. Om mijn medemensen bewust te maken wat hier en in Brussel aan de hand is. Deel zoveel mogelijk. Graaf dieper naar de aarheid en deel alle wantoestanden hier in ons land. Zelf de bekende artiesten in ons land laten zich omkopen voor een flinke gage om hieraan mee te doen. Zodat wij, de gewone burgers ons een rad voor de ogen gedraaid word. Mensen word eindelijk eens wakker.

 19. https://www.youtube.com/watch?v=Y-jQ0G3IRYI
  grimmige beelden van 17 mei j.l.
  Hoe lang duurt dit nog voordat het in een totale burgeroorlog uitmondt en i.d.d. het 20.00 uur journaal zwijgt hierover in alle toonaarden. Overigens het Duitse nieuws ook.
  Wellicht zijn ze bang dat dit mensen aanspoort om zich ook aan te sluiten.
  Onheilspellend, beangstigend, onwerkelijk.

 20. Mag ik er even op wijzen dat deze protesten zijn begonnen als reactie tegen de nieuwe Loi de Travail. Dwz langer werken dan de huidige 35 uur pw, en gemakkelijker werknemers kunnen ontslaan (hetgeen nu vrijwel onmogelijk is). Het is de Fransen eigen te protesteren, demonstreren en staken alvorens in discussie te gaan. Op de Franse tv wordt overigens ook bijzonder weinig aandacht besteedt aan deze “massale”? demonstraties.

  1. Anne,
   mogen dan alleen de mainstream media (zoals het NRC) geld verdienen?
   Dan moeten de mainstream media ook maar eens artikelen schrijven die de waarheid vertellen…haha
   Ze zien hun macht verdwijnen. Is ook erg dom, als je jarenlang tegen alle alternatieve sites bent, en opeens kom je achter dat zij toch wel de waarheid berichten en de lezers dat waarderen. Een titel is maar een titel, en dat leert iedere journalist in opleiding. Je leest immers meer dan alleen de titel, toch?!

   En dat er van alles tussen zit, tja dat is dan zo als je in een land leeft met persvrijheid. Of bestaat deze vrijheid alleen voor staats-schrijvers? Als het onderwijs meer aan ‘kritische burgerschap’ zou doen en niet aan het opvoeden van ja-knikkers, zou daarbij zeker ook het onderscheidingsvermogen gebaat zijn, om onzin van zin te kunnen onderscheiden.
   Het probleem met de ms media is, dat ze vaak vergeten dat de wereld groter is geworden. Dat betekent dat mensen contacten hebben met mensen, en ook meteen kunnen nagaan of gebeurtenissen wel kloppen.

   Dank aan Guido en alle anderen, die een ander geluid willen laten horen, dan we tegenwoordig in een gelijk geschakelde medialandschap tegenkomen.

 21. Fantastisch dat jullie dit publiceren! Ik krijg er kippenvel van. Gaan we dit in Nederland ook doen?
  Ik doe mee.. de Revolutie begon trouwens al in Frankrijk. Top Top!!!

 22. heb je wat bron vermeldingen?
  Je kan de NOS wel zo neerzetten, maar onderbouw het even met wat vermeldingen waar we deze informatie dan wél kunnen vinden.

  thanks!

  1. Als je de reacties hieronder bekijkt Sander, is deze discussie al achter de rug. Misschien makkelijker om vanuit je luie stoel even verder te kijken dan je neus lang is..? Het gaat erom dat de NOS de INTENSITEIT van de protesten VOLLEDIG teniet doet met die paar berichtjes..! Soit. De essentie van het artikel is dan ook niet dat ze er géén, maar VERKEERDE aandacht aan besteedden.

  2. Sander, ik raad je aan om het boek van voormalig NOS medewerkster janneke monshouwer, ANDER NIEUWS, wat het journaal niet uitzond, te lezen……

  3. Mss effe een kijkje gaan nemen? La Douce France is een elleboog ver om te rijden :o)

  4. GuidoJ, gappie! de toon van dit artikel is niet helemaal ‘puur’, vandaar gewoon de vraag om de aannames in dit artikel even toe te lichten, en te onderbouwen.
   Er worden nogal wat aannames gedaan. Prima hoor. Maar onderbouw dat even IN het artikel, en niet in een paar reacties van andere bezoekers. Dat maakt dit artikel nogal zwak. DAT kan iedereen wel voelen, van uit zijn zogenaamde luie stoel.
   Tenzij je dit verhaal natuurlijk héérlijk vindt omdat het puur op een onderbuikje gericht is. Lijkt mij een redelijk normale vraag voor wat onderbouwing IN dit artikel. thank you

  5. jeeetje Guido gappie! je reageert wel lekker op iedereen zeg…
   dat ik toevallig een andere browser effe open heb, die een andere auto-fill heeft… valt jou op, mij niet echt. Lijkt mij niet echt interessant voor dit artikel. Ik zal voor jou proberen het zelfde email te behouden…. *zucht*

   Nogmaals dit artikel kan gewoon even geupdate worden toch? zodat andere mensen die dit o zo belangrijke nieuws allemaal gaan lezen, gelijk kunnen lezen WAAR deze kennis vandaan komt, ipv weer een linkje in de reacties naar een ander artikel wat wéér niet ingaat op de inhoud van DIT artikel en de bronnen hiervan.

   Guido, ik wil het wel geloven hoor, maar wil graag gewoon een degelijke onderbouwing.
   Begrijp je dat? Ja toch? Dat willen we allemaal, als het over dit soort belangrijke dingen gaan.

  6. Sander, hier heb je het van de FAZ (Frankfurter Allgemeine Zeitung).

   http://www.faz.net/aktuell/politik/abbau-von-arbeitnehmerrechten-massenproteste-und-streiks-in-frankreich-14243314.html

   Het ARD heeft het over 60 steden waar demonstraties zijn.
   http://www.tagesschau.de/ausland/polizeifrankreich-101.html

   En hier is een site, die ik niet ken, maar die het ook vermeldt.

   https://rdl.de/beitrag/hunderttausende-demonstrieren-gegen-arbeitsrechtsreform-frankreich

   Maar ik zou zeggen als je het helemaal precies wilt weten, dan wees je eigen bron en ga er heen, wat al eerder door Bieke is voorgesteld. 🙂

 23. eindelijk komt de burger in beweging tegen het criminele politieke handelen van bijna alle europese landen, Nederland is altijd het langzaamste jongetje van de klas geweest maar ook hier zal het niet uitblijven en terecht niet,het roven wat (om het bij nl te houden) de regering rutte met zijn companen heeft gedaan zal echt een halt moeten worden toegeroepen en het gejatte geld zal hoe dan ook terug naar de hulpbehoevende burger moeten waar het ook van is, in de hoop dat de lente hier maar gauw gaat uitbreken.

 24. Nuit debout… de europese lente… Zulke “lenstes” ik ben er bang voor want zeer dikwijls worden die “lentes” georganiseert van bovenuit en we weten het niet. We denken dat alles spontaan is maar veelal zie je dat de naweeën zeer zwaar te dragen zijn en zulk een land de afgrond voor de voeten ziet (cf Egypte, Tunesie…en meerdere andere). Soms, niet altijd, want natuurlijk is Frankrijk wel altijd anders dan alle anderen. (cf de franse revolutie dan weer hé…)

  1. Ik ben bang dat daar een grond van waarheid inzit wat je zegt, maar niets doen is geen optie, als je ziet hoe de kleptocratische neoliberalen zich uitleven, een volk dat voor tirannen zwicht heeft meer dan lijf en goed verloren, dan dooft het licht.

  2. Na de volledige Brexit-film te hebben gezien, dringt zich het beeld aan mij op, dat zowel de Franse protesten als de Brexit-beweging georkestreerd zijn om de sociale chaosagenda een stap verder te voeren. Als de Engelsen uit de EU stappen hebben ze nog steeds te dealen met het London City bankiersmanagement. En de Franse regering zal niet vallen door deze protesten. Het is voor haar een aanleiding en reden om de totale politiestaat uit te rollen. Revolutie is niet de weg naar vernieuwing. De Moody Blues zongen dat in hun song “Lost In a Lost World” in 1972 al.

   https://www.youtube.com/watch?v=uO3IG-oRpis

  3. God Arend wat ben jij slim, om zo even deze conclusie te trekken, denk je nu heus dat deze mensen niet begrijpen wat voor vallen er op gezet zijn met de bedoeling ook hier weer misbruik van te maken, natuurlijk weten zij en ik dat het met voobedachte rade geplant is, en die casseurs zijn misschien wel gestuurd, wij weten dat het een spel is, als schaken zij doen dat, dan doen wij dit, maar vind jij het dan een optie om op je reet te blijven zitten, als die fulgaire toeschouwers die de Provo opstand zo lekker hielpen om zeep te brengen, kom op dit opportinisme voerd naar de ondergang, en kijk Monsanto trekt zich terug uit Europa, nou ja dit zeggen ze dan, en dan het spel van iedere inwoner een vast salaris of hoe je het noemen wilt, de ultieme slaven, hier bij hoord dan natuurlijk geen baar geld meer, elke maand een A4 met de bedragen, dit spel wordt ook zo fijntjes gespeeld, en nu nog de nieuw killer pil, en de SF history is compleet, hoe het is, is het, maar wij zijn het volk, en de wereld is van ons, en niet van die 1% met aanhang, en wat zij met ons doen, dat doen wij met hen, denk aan de prachtige film met Marcello Mastroianni, toute va bene, het gaat helemaal niet toute va bene, ze willen de Oekraïne er bij halen met al zijn Fazisten,
   en dan de Grijze wolven uit Turkije de oude Franco millitias, en er zijn er meer oude vrinden, en dan ja een burger oorlog, uitroeien willen ze ons,
   en jij wilt dat laten gebeuren, om dat iemand even een balletje opgooid,
   alles is voor zien, ze denken al onze reactisch te kennen, via Google en Face book, even bij sturen hier en daar, en we gaan als lemmingen naar de afgrond !!!

  4. Jenne, ik ben van mening dat ze hét niet weten eerlijk gezegd, dus waar gaat dit over? Wanneer weten we als mens waar het over gaat?
   Het blijven thema’s die de Provoos óók niet opgelost hebben, want die Provoos van weleer wonen nu in exorbitante optrekjes en blazen hun tijdje uit… Dit lijkt me de manier niet, maar hoe dan wel? Iig word ik van de mensen die in die tijd hun kostje gekocht hebben en nu gaan lopen blaten ook niet goed…
   Laten we gezamenlijk onzer aller bezittingen inleveren en dan weer een nieuw bestaan uitvoeren opdat een ieder net zo rijk en gelukkig mag zijn als de voortijdige rest die het een en ander geerfd heeft en dit heeft weten te behouden. Elk mens doet ertoe, elk mens heeft recht op een basis die recht doet aan eerlijk en gezond voedsel, een dak boven het hoofd, en daarnaast uitdrukking mag geven aan zijn/haar gevoel voor schoonheid, eerlijkheid en liefde.

  5. Anna, zo weten wijn niet waar over wij het hebben, jij schrijft het, ieder mens nheeft rechten op sociale verworven heden, die krijg je niet daar moet je voor vechten, dat is op dit moment het verschil jij schrijft er over en ik heb hier lang geleden al voor gevochten, die armr Provo’s R.I.P. de meeste zijn niet meer, en in plalijzen wonen, nou nee, ik en enkele anderen hebben het er beter af gebracht, maar dat is ook meer geluk als wijsheid, en we hebben gedeeld dat wel, en nog !
   Maar net als toen van die flauwe afschilderingen, van nou ja, en ja maar, en wij stonden in ons hemd !
   En ik hoop dat deze jonge mensen, het beter vergaat, ja van mij mogen ze in palijzen wonen, ach palijzen is zo iets fragils, bouwen we niet allemaal palijzen in onze jeugd, je moet gelukkig kunnen zijn, en liefhebben, en vooral een toekomst hebben, met niet al te veel zorgen !
   Arend doet mij denken aan die beestjes die zinkende schepen verlaten, om alleen quasie aannames, groet Jenne

 25. Hoe nu verder jullie Nederlanders, het lijkt een beetje op Guus Slim de meester in het organiseren van opschuddingen, hij stond gewoon naar boven te kijken, ik dacht om dat zijn latex Guus aande goot hing, maar het werkt, op paaseiland werkt het al duizende jaren “”NIET”” of hebben wij de respons gemist misschien!

  Alle begin is moeilijk, maar als je met een paar honderd bent, kun je fragille figuren onder jullie al een beetje beschermen, zo als “”kranten bezorgers””, ik ben in mijn leven nu ja na de 60iger jaren dan, nooit meer zo vaak gemolesteerd als nu, maar ben nog steeds niet bang maar uiterst voorzichtig, er is niets meer onberekenbaar, als een wild dier, of een dogmatisch psychopatisch mens.

  Maar het moet, er moet verandering komen, de macht behoord bij het volk en niet een handvol opporunitische mietjes !

 26. WantToKnow gilt het uit. Uitroeptekens, suggestieve puntjes en vraagtekens alom. Zij die het willen weten komen er wel achter, zij die er nog niet aan toe zijn om het woord mainstream media te doorgronden bereik je er niet mee. Is dit dan een vorm van ophitserij? Ja, dat is het. Het ergste van alles is dat je als dan niet vermeende misstanden nodig hebt om je clubkrantje in de lucht te houden. Dat is zo mainstream.

  1. Bart weet het, geen mening, maar harde conclusies, waar een ‘volgens mij’, of ‘naar mijn idee’ volstrekt overbodig is voor Ome Bart. Over ‘schreeuwers’ gesproken.. En ‘het ergste van alles is’ dat Bart kennelijk ook dit clubkrantje leest. Welkom op de site Bart!

  2. Vooral niet inhoudelijk op reacties ingaan Bart. Typisch gedrag van trollen. ‘die hier weleens vaker komen’... 😉

  3. Wat ook weer telkens opvalt bij trollen is dat ze niets van sites als WTK moeten weten en het eigenlijk alleen maar bladvulling vinden met niet onderbouwde verhalen.
   Als deze figuren ook maar een klein beetje WERKEND DENK VERMOGEN zouden bezitten en dat dan ook zouden gebruiken dan kunnen ze weten dat ze NIET HOEVEN TE REAGEREN EN HET NIET HOEVEN TE LEZEN.
   Met andere woorden als het je niet bevalt dan ga je toch lekker de telegraaf lezen of zo.
   Een simpele redenatie is dan ook :Ze vinden de site maar niets maar reageren wel wat meer over hen zegt dan over de site want waarom zou je een site bezoeken en reageren als je het maar niets vind?
   Voorgaande in ogenschouw genomen blijken deze figuren dus niet over enig denkvermogen te beschikken waardoor hun commentaren ook niet serieus opgevat kunnen worden.
   De overheid gaat 600 mensen opleiden over hoe om te gaan met dergelijke sites en dat zegt veel want dan blijkt het toch geen onzin te zijn wat dergelijke sites schrijven maar wordt dat als bedreiging gezien want waarom zou je anders 600 mensen opleiden hoe hiermee om te gaan terwijl je als je de waarheid verkondigd toch niets te vrezen hebt?
   Gaan ze nu ook mensen opleiden om ze te leren omgaan met verhalen uit bv de story of margriet?

  4. Arnold leert niet van z’n fouten. De overheid gaat helemaal geen 600 mensen opleiden.

  5. Weet je wat me opvalt Arnold2? Dat het met name de “site commentatoren” zijn die een commentaar van een derde die ze niet bevalt vrijwel direct aanvallen, meestal concreet op de man gespeeld of door het gebruik van bijvoeglijke naamwoorden er een negatieve lading aan geven.
   Als je sterk gelooft in je eigen verhaal dan hoef je dat helemaal niet te doen. Dan vertel je gewoonweg je standpunt op een zo objectief mogelijke wijze. Zonder ballast. Juist door dit niet te doen, maak je je eigen artikel en commentaar veel sneller ongeloofwaardig. De lezers zijn best in staat zelf een mening te vormen. Jij hoeft dan die in ieder geval “in jouw ogen” domme commentaren niet aan te vallen. En ik neem aan dat je niet alleen lezers hier op de site wilt die het allemaal meteen voor zoete koek slikken wat er geschreven wordt? Dat het anders “trollen” zijn?

  6. @Hyper 46.8. Deze discussie is eerder gevoerd. Arnold had niet goed gelezen en maakt nu weer dezelfde fout.

  7. @Arnold 46.4
   De reden dat ik hier kom is om te leren begrijpen hoe complotdenkers tot hun standpunt komen. Het belangrijkste dat ik geleerd heb is dat pro-WTK-ers zonder uitzondering complotdenkers ZIJN en NOOIT maar dan ook NOOIT terugkomen op eerdere uitspraken, NOOIT maar dan ook NOOIT erkennen dat ze er naast zitten en NOOIT maar dan ook NOOIT enige twijfel vertonen in hun stellingname. Dit in tegenstelling tot de kritikasters van deze site die veel beter beseffen dat de wereld niet zwart-wit is en daarom handreikingen en alternatieven aandragen. De pro-WTK-ers vinden blijkbaar dat zij de perfectie benaderen en hebben het enorm met zichzelf getroffen.

   De psychologie heeft daar een typering voor: narcisme (https://nl.wikipedia.org/wiki/Narcisme).
   De kernsymptomen van een narcist zijn: ‘een instabiele basis’, ‘jezelf opblazen’, ‘gebrek aan wederkerigheid’ en ‘afstoten’. Dit alles is zeer van toepassing op WTK en zijn aanhangers.

  8. @ erna
   Een observatie die kant nog wal raakt en absoluut onzorgvuldig is uitgevoerd. Ik draai hier al heel wat jaar mee en heb vele malen gezien dat mensen die WTK welgevallig zijn, geen moeite hebben excuses te maken , hun mening bij te schaven of zelfs geheel overboord gooien ten faveure van een geheel nieuw inzicht.
   Je zegt dat wtk-ers ( weet niet precies welke doelgroep je daar mee bedoelt) niet terug komen op eerdere uitspraken , raar daar je mij er gisteren nog van beschuldigde dat juist wel te doen. En je komt hier om te leren wat “complotdenkers”beweegt te denken zoals ze doen. Wat een vreselijk vooringenomen uitgangspunt om een leerproces mee in te gaan.Nee Erna jouw hele post hierboven getuigt van juist dat wat je de door jou bedachte doelgroep verwijt , een nogal hoog de pot verwijt de ketel gehalte zak mah zegguh. Ook daar heeft de psychologie een passende term voor … projektie!En met een aantekening van mijzelf erbij , projektie van de meest domme en doorzichtige soort.

  9. Marcel. Goed lezen: “complotdenkers”beweegt te denken zoals ze doen”. Dat staat nergens en is jouw vooringenomen interpretatie van mijn eerste zin.
   Noem mij 3 voorbeelden waar jij terugkomt op jouw mening of die bijschaaft”. Je draait al jaren mee, dus dat moet een eitje zijn.
   En die vraag kan ik ook stellen aan Parabola, an argie, Odette, Guido, Arnold, ….

  10. @erna
   Ach Erna nu vraag je mij weer jouw huiswerk te doen, zo krijg je dat door jou gewenste inzicht nooit, leer je er helemaal niets van. Dus zoekt en gij zult vinden !En als je de eerste die je mij zelf verweet al weer bent vergeten, pleit dat niet voor de werking van jouw geheugen, en zie ik je zoektocht( mocht je al die moeite willen nemen ) somber in.

  11. Erna.
   Lees de verwijzing die HyperAlert gegeven heeft in 46.7 ipv te reageren terwijl hetgeen ik schreef daar te lezen is.
   In die verwijzing kun je namelijk lezen dat er al 600 docenten zich voor die cursus hebben opgegeven.
   En ook belangrijk dit is ook door een vandaag uitgezonden.
   Dus dat geraaskal van jou dat ik een fout wederom zou maken is dus onzin.
   En wat betreft complotdenkers.
   Complotten bestaan gewoon dus wat is daar dan mis mee?
   Waarom noem jij de mensen die hier reageren complotdenkers?
   Zou het niet gewoon zo kunnen zijn dat die mensen elk onderwerp goed tegen het licht houden en niet alles zomaar klakkeloos aannemen maar zelf uitzoeken hoe het in elkaar zit want dat is toch echt iets heel anders.
   En wat betreft Arno Verwey die heeft het over op de man spelen terwijl hijzelf over “site commentatoren” spreekt tja hoe dom kun je zijn om niet te begrijpen dat jij juist degene bent die doet waar je een ander van beschuldigd?

  12. Ik weet het Marcel, als het concreet wordt, met getallen enzo, wordt het moeilijk voor je. Terwijl we juist dan tot zaken kunnen komen. Hyper begrijpt dat maar al te goed. Maar ik ga je helpen:
   Op 22 mei 22:31 in de-internetmatrix-versus-het-echte-leven 10.63 corrigeer ik mezelf.
   Nu jij

  13. Nou goed Erna

   Ik dacht altijd dat de overheid het goed met mij voor had …. daar ben ik op terug gekomen dat is namelijk niet waar.

   Ik was vast van mening dat de gezondheidszorg er was om mensen te genezen…… Daar ben ik op hardhandige wijze op de koffie gekomen toen ik zelf werkzaam was in dat veld en het toch meer draaide om centjes verdienen.

   Ik dacht dat de paus werkelijk de geestelijk leider was van een heel liefdevolle religie…… weer mis

  14. Wat nou weer ben ik niet concreet genoeg of wil je de data waarop deze inzichten plaats hadden?

  15. Sportief dat je meedoet, Marcel, maar je antwoord is flauw want jouw gedachten zijn voor ons niet controleerbaar. Ik wil het iets wetenschappelijker aanpakken door concreet te verwijzen naar punten die voor iedereen hier controleerbaar zijn.

   Wil je het nog eens proberen?

  16. Neen schat mijn antwoord IS niet flauw , jij VIND het flauw , want je kunt het niet afschieten. Maar ik geef je een hint voor je wetenschappelijke studie hier , wanneer at jij voor het laatst spruitjes of bloemkool in 2004?

  17. Is er iets mis met het woord “site commentatoren” ? Als je, je dan op je pik getrapt voelt, zal er wel echt iets mis zijn.

  18. Volgens mij is het JIJ VINDT om maar even op je grammatica aanvalletje van gisteren terug te komen.

  19. Hyper is voor dit onderzoek. Hyper, vind je Marcel’s antwoord representatief voor de doelstelling van het onderzoek?

  20. Erna.
   Die voorbeelden van Marcel zijn wel te controleren alleen wil jij op achterbakse wijze iemand uit de tent lokken en dat lukt je niet want feiten zijn feiten en daar heb jij moeite mee.

  21. Arnold, wetenschap draait om controleerbare feiten. Laten we even afwachten of Hyper het daarmee eens is

  22. Arno
   ik vroeg me al af wanneer je zou inspringen,duurde best wel lang.

  23. Arno Verwey.
   Je hebt nogal wat aannames en het zal dan wel op je menu staan terwijl de meesten hier graag feiten zien zodat er een waarheids getrouw beeld kan ontstaan dus aan jouw opmerkingen hebben we niet zoveel dat snap je natuurlijk wel.

  24. Ach Marcel, ik moest nog even aan het werk. Nu is het even tijd voor verstrooiing. En wat betreft Arnold2 die roeptoetert ook maar een eind weg hier.

  25. 46.18 De aap is uit de mouw…Erna &co, het gaat dus om controle, en die zijn jullie kwijt bij onze gedachtegangen, omdat je nooit geleerd hebt vrij te denken. Dat zal wel het resultaat wezen van je genoten onderwijs en zich nooit van je conditionering kunnen bevrijden…?

   Jullie studie-clubje is ergens raar bezig, ipv inhoudelijk te reageren en met werkelijke interesse, lijkt het meer op het ongevraagd binnendringen in een land (soort annexatie) en de bewoners veroordelen, kleineren en steeds provoceren, en langzaam aan verdelen. Getuigd niet van veel respect. 🙁
   Natuurlijk is wtk in die zin een site voor mensen die ongeveer in hetzelfde straatje zitten, ook heeft men verschillende meningen.
   Ik houd het zo dat ik alleen op iets ga reageren wat mijn interesse heeft, of waar ik iets inhoudelijks over kan vermelden.
   Wat is jouw/jullie probleem ermee? Waarom op de integriteit van een persoon spelen? Het is mijn (ons) goed recht, over dingen te filosoferen en ons uit te wisselen, die met jouw manier van in het leven staan weinig te maken hebben, en al helemaal niet met je stand van bewustzijn. Je zult nooit begrijpen om wat het gaat, omdat je hier (nog) niet ’thuis’ hoort.
   Hier wordt niet de meerderheid vertegenwoordigd, maar een minderheid tot nu toe, die groeit.
   De meerderheid denkt als jij, dus waar maak je je druk over?

   Als je bij een onderwijsinstelling zo een gedrag vertoont als jullie hier, zit je zo in de problemen, en op je werk ga je zeker steeds braaf je mond houden, terwijl je ziet wat er beter kan of zelfs mis gaat.
   Nee, bedankt, ik ga niet meer met een stel nu.nl-ers in gesprek. Goethe zei al, ‘men voelt de intentie, en is ontstemd’.

   Laat zien dat je het serieus bedoelt Erna, want tot nu toe is er nog geen enkele inhoudelijke reactie (een uiteenzetting) gekomen op zo veel aangereikt materiaal, jammer.

  26. Erna.
   Wetenschap is een verklaring vinden voor iets dat je ziet en niet naar een verklaring zoeken dat bij jouw beeld past.

  27. Euh Erna ik lees bij Marcel z’n opmerkingen teleurstelling en tegelijkertijd mede daardoor ahah openbaringen over als zodanig subjectief ervaren omgedraaide effecten en resultaten op het individu van veel lange tijd heilig gewaande statige instituten, dat herken ik zeer zeker wel, of je dat kan meten goeie vraag, teleurstelling en ahah belevingen, maak er een construct van, misschien ‘kwalitatief’ gemeten in survey vorm http://www.encyclo.nl/begrip/survey , is lastig ‘hard’ te maken ben ik met je eens, ‘de teleurgestelde burgert en de daarmee gepaard gaande maatschappelijke effecten in het media landschap’, aardig aanzetje voor een proefschrift waardig.

  28. Arno en erna prachtnaam voor een tacteam.
   Maar even alle gekheid op een stokje geef je mij nu weer een antwoord op mijn vraag ? Of is de hint in een vruchtbaar brein gevallen en het kwartje ook?

  29. Ik schrijf ‘wtk’ en ‘hier’, het kan natuurlijk iedere andere site betreffen.

  30. Haha Arno, die is leuk 🙂
   Jij bepaalt natuurlijk wat hoogmoed is…

  31. Zeker Hyper, maar laten we proberen even concreet te worden. Vind jij de punten van Marcel in 46.16 voor iedereen hier verifieerbaar en daarmee waardevolle data voor de stelling dat Marcel in staat is zijn mening bij te stellen of erop terug te komen?

  32. oh euh Erna ik denk welzeker dat vele zogenaamde ‘wakker geworden’ complottisten-autisten heel snel weer net zo hard in slaap vallen in een nieuw gegraven te dogmatische fanatieke evangelische valkuil waar vervolgens voor (te) lange tijd niet meer aan te tornen is door bijvoorbeeld zogenaamde ongelovige ‘slapende buitenstaanders’ uit de main stream en of vrienden bekenden buren collega’s. Of iemand daarna nog in staat is tot opnieuw verse aanvullende vernieuwde in- en verzichten te komen is aan de buitenkant bar lastig in te schatten, is iemand aanspreekbaar of niet, bijna een soort post trauma test met zo’n medisch lampje op de oog pupil haaah zie dat beeld nu zo voor me.

  33. @ Marcel, 46.19. Dat was op 12 december. Maar dit antwoord is wetenschappelijk gezien van geen enkele waarde

  34. Tja Arnold :
   “Wetenschap is een verklaring vinden voor iets dat je ziet en niet naar een verklaring zoeken dat bij jouw beeld past.”

   Dat is wel heel simplistisch en eigenlijk fout. 🙂
   Wetenschap is een methodische werkwijze om hypotheses te toetsen aan de realiteit en om het resultaat van die toetsing : echte kennis, te ordenen en structureren in een groter geheel dat intern consistent moet zijn, falsifieerbaar en herhaalbaar; het resultaat van wetenschap, na decennia en duizenden toetsingen is dan : een wetenschappelijke theorie, die nooit af is en compleet maar door de tijd eindeloos wordt bijgeslepen en verbeterd.

   Uiteraard is wetenschap dus ook : een verklaring zoeken die in de theorie past, pas als dat niet lukt na vele jaren en vele pogingen kan men dan spreken van een anomalie en dringt een aanpassing van de theorie zich op.

  35. Ik las mijn naam in dit draadje omdat ik met anderen een vastgeroest beeld heb? Ik begrijp je niet echt Erna, gaat het soms om de nulpunt energie waar je zei dat de man plagiaat pleegde? Moet ik mijn mening hervormen om het woord plagiaat?? Niet zo verstandig om het woordenboek te willen herschrijven, of je wil een nieuwe uitdaging aangaan? M.a.w. de man had de bestaande informatie ergens anders vandaan, weet je nog? Of mijn contactlenzen, als ik ze zou hebben, zijn vastgeroest of mijn geheugen. Nou ja, je kan het nog eens teruglezen onder het artikel; ‘Ondanks weinig zon, floreert de zonne-energie!’
   Maar dan nog, waarom ben ik een complot denker? Waar suggereer je dat uit? Ik laat andere ideeën/mogelijkheden zien. Laat je geest vrij Erna, overweeg eens, ga niet op je handen zitten, geniet en laat je eens gaan met een onconventioneel onderwerp. Maar bovenal blijf nieuwsgierig naar zaken wat je verbaasd en onbekend voorkomt. Het onderzoek is vaak al een avontuur. Je kan altijd wel ergens heel hard nee tegen zeggen, maar dan toch kan je het je dan afvragen waarom je het dan zo hard riep…
   Waarom dat kissebissen en muggenzifterij? Verspilling van energie en tijd. Niemand kan het wereldbeeld naar zijn of haar hand zetten, daarvoor zijn we met teveel. En juist dat maakt het leven zo divers en boeiend, zoveel verhalen en ontdekkingen.
   Het leven is mooi Erna, ga ervan genieten er zo veel om te ontdekken!
   En dat geldt natuurlijk ook voor Arno 🙂

  36. Zo is het, Argonaut, maar daar wil men hier niet aan. En dat is logisch, want als men de wetenschappelijke aanpak zou omarmen, dan zou men zeiknat gaan. Het alternatief: zoek websites die je vooringenomen positie bevestigen en presenteer dat als bewijs. Voor als je het eigenlijk niet wilt weten

  37. @ Argonaut 46.38 Empirisch onderzoek heeft in de afgelopen eeuwen uitgewezen dat de wetenschap het adagium volgt: “Wie betaalt, die bepaalt”. Dus volg het geldspoor dat het meeste wetenschappelijk onderzoek financieel mogelijk maakt en je komt weer een substantieel complotrealisme tegen. Wie financiert het universitair onderwijs en in wiens handen zijn de grote belangrijkste laboratoria, onderzoekscentra en wetenschappelijke tijdschriften die de onderzoeksresultaten publiceren? Hieruit moge blijken dat deze wereld geregeerd wordt door een conglomeraat van belangenverstrengelende bancaire, religieuze, wetenschappelijke, politieke en wethandhavende clubs. Let’s call it the Old Boys Network.

   Kom op man, het is inmiddels toch wel duidelijk dat de wetenschap alleen maar een schap van weten is in de boekenkast, waar ze ook thuishoort en zich niet zou moeten bemoeien met het echte leven. Het werkelijk mensheid bevrijdende weten en de daaruit voortkomende technologie wordt volkomen onderdrukt. De werkelijk vernieuwende uitvinders worden gek verklaard, om zeep geholpen. Of hun toepassingen worden doodgezwegen, opgekocht en voor eigen gebruik aangewend. Voorbeeldje is de enorme mensheid verrijkende en elite verarmende toepassing van hennep. Dit is maar één voorbeeld. Doe zelf je onderzoek maar op dit gebied, daar ben je groot genoeg voor. Er zijn daarnaast vele voorbeelden te over. Ga op onderzoek naar vermoorde vernieuwende wetenschappers en je zult er velen vinden. Of ze krijgen een enkele reis naar de eeuwige jachtvelden, omdat ze te veel weten. (http://www.neonnettle.com/features/415-why-have-74-prominent-scientists-been-murdered-in-the-past-ten-years-) Volg het geld en je komt uit bij de bekende verdachte kliek van bankiers, multinationals en meer van dat soort ontmenselijkte wezens.

   Beelden zeggen meer dan duizend woorden. Dus kijk nog eens goed naar het plaatje van de Fabian Window in het volgende artikel. Dit bijzondere raam hangt in het gerenommeerde instituut de London School of Economics.

   http://awakeandarise.org/article/FabianWindow.htm

   Je zult dan zien dat onder in de afbeelding in het midden een boekenkast staat, met aan beide kanten een groep knielende mensen. De groep aan de rechterkant zijn de geestelijken en aan de linkerkant de schappenweters. Geheel links echter, staat een jolige figuur die naar beide een lange neus maakt. Wat zegt dit beeld jou? Die jolige figuur steekt de draak met zowel wetenschap als religie. En waarom? In mijn beleving omdat zij een doods weten in boekenschappen vereren. Ik heb het gevoel dat het beter is om het echte leven te eren en te vereren, om zo tot een eigen doorleefd weten te komen, i.p.v. een sch(a)ap met weten in boekenkasten (al dan niet gedigitaliseerd).

  38. WAKKER WORDEN.. WAKKER WORDEN.. WAKKER WORDEN..

   DESNOODS MET JOCHEM MEIJER!!

   WELCOME TO THE CLUB BART

  39. Doods weten !!!, het weten = de wetenschap is als alles op deze wereld onderhevig aan EVOLUTIE, het leeft het groeid, het baard nieuw denken, buiten de in bepaalde handen zijnde wetenschap, is er die andere niet te stoppen of stuiten kracht van zoeken, denken, uitvinden etc., de créatie begon ooit in grotten en van daar uit heeft het ons gebracht waar we nu zijn, en dat er van het weten misbruik wordt gemaakt is zeker maar, dit soort misbruiken is inherent aan een deel van de mensheid, zo als vele andere onbegrijpelijke misvattingen;
   Uit eindelijk komt het hier op neer dat die anderen slimmer zijn als wij, althans zo hier en daar tijdelijk, als wij die langlopende plannetjes doorkruizen, en ons programma neet zetten, worden velen bang, en kruipen in hun schulp, en ja helaas dat weten die anderen maar als te goed, van daar !

  40. Erna 46.37
   Precies en dan wil je van mij wel data? Om dan te kunnen roepen dat het niet controleerbaar is , net als jouw antwoord? Schiet wel lekker op zo vind je niet? Weet je wat, zoek in de catacomben van WTK naar posts waaruit blijkt dat ik minder star ben dan jij stelt , immers jij wilt bewijzen dat ik star ben en niet in staat tot voortschrijdend inzicht. Dan zul je al mijn posts moeten nalezen om te zien of jouw stelling stand houd , jij wilt “wetenschappelijk” onderzoek doen, en ja dat kost tijd en energie!Maar om dat werk dan onbetaald uit te besteden aan mij , nee sorry ik heb niets te verdedigen of te bewijzen.Nogmaals jij poneert een stelling en zult die moeten staven, niet ik.

   Overigens erna na dat je alle posts die ik ooit hier heb geschreven hebt nagekeken om je stelling te verifieren, zul je mogelijk( maar mogelijk ook niet) tot de slotsom komen dat ook die data niet “wetenschappelijk” verantwoorde staving van jouw stelling geeft. Immers het bewijst alleen maar of en wanneer ik tot bijstelling van mijn standpunten in staat was ten tijde van het schrijven van mijn comments hier , en zelfs dat is “wetenschappelijk”dan nog weer twijfelachtig daar ik er wel toe in staat kan zijn geweest maar er hier geen melding van heb gemaakt. Zie je het door jou opgeworpen probleem? Jij bent je onderzoek op “wetenschappelijk twijfelachtige gronden”begonnen met een heel scala aan vooringenomen standpunten en generaliserende doelgroepbeschrijving , daar waar dat juist jouw “wetenschappelijk “onderzoekje vereist om met een onbevooroordeelde hypothese te starten. Je hebt dus bij voorbaat jouw onderzoek van geen “wetenschappelijke waarde” gemaakt . Sterker nog het mag ( zelfs in de woorden van argonaut) geen wetenschappelijk onderzoek heten!

  41. Hyper, dat was 14 mei 2009, 7 jaar geleden. De lucht wordt sindsdien schoner dus dit was inderdaad een succesverhaal. Mwaah.
   Marcel, accepteer je de wetenschappelijke methodologie of verwerp je die op voorhand?

  42. Erna, de domheid die van deze reactie van jou afstraalt, is in mijn ogen onmiskenbaar..
   ‘De reden dat ik hier kom is om te leren begrijpen hoe complotdenkers tot hun standpunt komen.’

   Mag ik je vragen wat een complotdenker is..?? En wat is dan ‘een’ of zelfs HET ‘complot’..? Kun je er een noemen? En hoe noem je die vele zaken die de mensheid proberen te manipuleren/klein houden, zoals ‘Operatie Gladio’, ‘De USS-Liberty-aanval’ en ‘Operation Northwoords’..?

   Vind je -vanuit jouw wetenschappelijke opleiding- deze 4 erudiet mensen, (3 professoren en 1 ingenieur) daarin ‘complotdenkers’..

   Enne..
   Ken je overigens de term ‘cognitieve dissonantie’, die jou wellicht beschermt tegen de ‘boze buitenwereld’..??

   Mag ik je tot slot vragen of jij wellicht bij dr. Van Prooijen (nomen est omen?) in de leer bent, op de VU in Amsterdam..? We schreven al iets over deze bijzonder pedante ‘schetenwapper’, zoals ik een zelfingenomen onderzoeker met een wetenschappelijke titel noem. Wellicht kun je o.b.v. zijn bevindingen nu eens wel enkele statistische kenmerken geven van ‘complotdenkers’..?? Want ik neem aan, dat wanneer je je wetenschappelijke werk goed doet, je bepaalde classificeringen doet, op basis van kenmerken.. (desnoods kwalitatief..) Om vervolgens deze ‘klassen’ -voor de duidelijkheid- te duiden met een door jou -als wetenschapper- bedachte naam..
   http://www.wanttoknow.nl/overige/het-complot-van-de-complot-theorieen/

  43. Guido, waarom heb je mijn Posts naar verschillende personen samengevoegd tot 1 post en Marcel’s post naar 1 persoon niet?
   Als begin van een antwoord. Nee, ik ken van Prooijen niet. Voor het vervolg van mijn antwoord is het handig te weten of jij de wetenschappelijke methodologie omarmt of op voorhand verwerpt.

  44. Goed idee, had ik niet gezien; Marcel ook in één reactie. Tevreden nu? (Dank voor de tip..) Is toch allemaal een hele klus, iedereen hier weer tevreden te stellen.. 😉

   Of ik ‘de wetenschappelijke methodologie omarmt of op voorhand verwerpt’. Waarom zou ik bepaalde manieren-waarop-we-meten verwerpen..?? Want dat is toch de definitie van ‘methodologie’.. Maar om antwoord te geven op je vraag:
   Meten is weten. Half meten is half-weten. Fout meten is fout weten. Zo denk ik erover.
   Daarnaast gaat het erover of je subjectief in staat bent, als ‘duider’ van de verzamelde metingen/cijfers, te ontstijgen aan het wetenschappelijk omarmde gegeven dat er ‘leugens zijn, grote leugens en.. statistieken’... 😉

   De truuks om met statistieken moedwillig te liegen/manipuleren, fouten te maken en/of compleet te verdwalen zijn talloos.

   Nu weer terug naar MIJN vraag? Complotten.. Wat zijn dat überhaupt en waarom denk je die hier te vinden op de site..? Verzamel je complotten of is het je hobby?

  45. Guido, je predikt graag dus is het voor jou lastig op simpele vragen korte antwoorden te geven. Een simpel ja of nee had voldaan. Soit. Ik interpreteer jouw antwoord als dat je weinig vertrouwen hebt in de wetenschap in z’n algemeenheid, of moet ik zeggen sommige wetenschappers in het bijzonder?

   Ik ga weer een van jou vragen van 46.49 beantwoorden. Maar ik verwacht vanaf nu wel enige wederkerigheid. De 4 erudiete mensen die je noemt vind ik op voorhand geen complotdenkers.

   En in het kader van wederkerigheid zou het sympathiek van je zijn als je mijn IP adres weer openstelt. Op zo’n mobiel typen is erg lastig.

  46. Er zijn met gemak miljoenen IP adressen te koppelen aan je PC, Erna.
   Even een computer expert raadplegen en het is zo geregeld. Dat geldt ook voor het tegenhouden van allerlei malware en cookies op je PC.

   Als ze graag een sekte willen zijn dan moet het maar een private blog worden, niet publiek toegankelijk.

  47. Nou Arno, tel je zegeningen dat je nog geen ban hebt. Ik zit nog altijd te typen op mijn mobiel. Het is dat er wat tegenover staat, want echt leuk is het niet zo.

  48. Ach Erna en Ervoor, ik ben al bijna 10x geblokt geweest. Zullen we er een competitie van maken dan gaan we dat bijhouden op WTK-TROL.nl .

  49. Tja erna , geen weerwoord gauw naar je tacteam maatje, uithuilen. Je ziet dus zelf ook je onvermogen om een werkelijk “wetenschappelijk” onderzoekje te doen hier, zelf naar de maatstaven van je medestanders , triest en dat is dan nog een understatement.

  50. @ erna
   Neen meisje , de bal ligt bij jou , jouw leven draait om “wetenschappelijk”bewijs dat dien je dan te vinden , en zo niet kun je niet veranderen in je denken over een stelling. Je hebt juist laten zien te lui te zijn , of incompetent om een dergelijk onderzoek werkelijk te doen. Je vraagt tegenstanders van jouw stelling om bewijs voor jouw stelling aan te dragen, niet wijs. Bovendien is een wetenschappelijke benadering niet bij benadering die , die jij hanteert , en uitleggen waarom dat zo is doe jij niet. Je blijft steken bij jouw interpretaties van antwoorden van derden en je eigen vooringenomen stellingnamen. Als wetenschapper heb je wel afgedaan als mens wil ik je nog een kansje bieden maar ik ben bang dat je die mogelijkheid recht in mijn snuffert terug gooit.Gemiste kans zou ik zo zeggen.

  51. Marcel, accepteer je de wetenschappelijke methodologie of verwerp je die op voorhand?

  52. Erna 46.55, ik ga ervan uit dat je nog steeds de wtk chat bedoeld, Arno heeft kennelijk andere plannen.
   Arno 46.56, flauw van je, eigenlijk ook achterbaks, hoe dan ook een gemiste kans…
   Zal Arie op de chat informeren, volgens mij had hij gehoopt eventueel jullie ook te treffen.

  53. Erna , ik heb respect voor een werkelijk ( zo als het bedoelt was te zijn) “wetenschappelijke methodiek ” De methodiek die jij hanteert komt daar niet half bij langszij. Een werkelijk wetenschappelijke benadering kan ik zeer waarderen , de jouwe echter totaal niet, omdat die niet wetenschappelijk is , maar een zeer subjectief en door een wcpapierkokertjesbril bekeken visie vertegenwoordigt. Daar heb ik gewoon erg weinig mee , te beperkt in mijn visie niet holistisch genoeg zeg maar.

  54. Wat lief Anna, dat je zo voor Marcel opkomt! Bak = rug Achterbaks = achter de rug om Wordt ook wel genoemd niet te vertrouwen, niet eerlijk, stiekem. Het commentaar is anders wel “recht in de snufferd” en kun je dan ook niet achterbaks noemen.

  55. Tja Arno wat kan ik zeggen …. een dergelijke menswaardige houding kom je in jouw leven schijnbaar zelden tegen .Toch is het niet mensvreemd hoor , en nogmaals jij ziet mij als goeroe , een heel ander beeld dan ik van mijzelf heb , en in geen geval een dat ik ambieer. Wat ik wel waardeer in jou is je steunende houding richting erna , zij heeft het nogal moeilijk de laatste dagen , daar haar houding ten opzichte van wetenschappelijk onderzoek dat ze zegt te plegen , onder discussie is gekomen. Misschien dat je een mooie redenatie opzetten kan die haar weer even red, ik zou het haar toefluisteren in die chat waaraan je refereerde. Je kunt niet weten immers?

  56. Arno, ik kom op voor openlijke discussie die hier nu off topic gebeurd en waarvoor de chat een goede uitwijkmogelijkheid biedt; Erna heeft het meerdere malen aangegeven.

  57. Arno 46-65
   Bak is rug?? is dat niet back??Niet goed ge engelst.
   Wat maakt dat dan achterbaks , toch niet hetzelfde als achter de rug om?? Wel leuk gevonden maar niet correct.

  58. Arno, ik vind persoonlijk dat het een en ander gierend uit de hand is gelopen, verdient geen schoonheidsprijs lijkt me, begin weer bij het begin, dus waar het feitelijk om ging en doe dat op de chat, weet zeker dat een iets meer persoonlijk contact wonderen kan doen.
   Marcel heeft je tuk, maar je wil het niet toegeven, gaat je hier niet lukken ook 😉

  59. Erna
   Als jij ook transactionele analyse hebt gedaan , je leven vanaf nul hebt weder opgebouwd heb je recht van spreken .Je bent een heel lief en volkomen geindoctrineert meisje,hebt over geen van de onderwerpen die je hier aanhaalt werkelijk “wetenschappelijk “onderzoek verricht, en brombt dus maar wat in de verte. Dat is leuk voor een feestje maar voor hier dien je wel met: of vragen, of inzichten aan te komen om de dialoog wat diepte te geven. Wat zijn bijvoorbeeld jouw inzichten betreffende :mh17, chemtrails, zionisten ,twintowers,etc. Want die heb ik tot op heden niet gehoord!

  60. ach Erna wat triest en niet ter zake doend. Geen antwoord op mijn vraag alleen een aanval op kleuterschool nivo, ontstoken van enige humor ook nog.Nee wij gaan het samen niet echt eens worden , jammer maar wellicht is hyper in voor een feestje?

  61. Erna, één ding… als jij er met Marcel niet uitkomt, prima, maar Marcel is niet Wtk. Er zijn vele mensen die deze postings lezen, naast dat vele mensen de artikelen lezen. Verspil je moeite niet meer, nogmaals, van Marcel ga je het niet winnen. Je doet iets met wat Marcel verteld, of niet… Wil je dat niet, wees verstandig, reageer op jouw manier waar je op wil reageren. Gaat het dan weer niet, tja dan maar vraagtekens plaatsen.

   Een goeie suggestie van Marcel richting Hyper, maar laten we allemaal maar een feestje bouwen, werkt verbroederend en klaart misschien het nodige op 😉

  62. @ erna
   Het feit dat je het een pyrrhusoverwinning vind zegt veel en is ook op een heel andere manier interpretabel. Bijvoorbeeld dat jij je dus tegen beter weten in teweer blijft stellen en juist dat doet wat je mij verwijt . En dan heb ik het natuurlijk over het niet kunnen twijfelen aan je eigen gelijk. Ook laat deze nederlaag van jou zien dat je helemaal niet een onderzoek op wetenschappelijke basis uitvoert, dat zelfs helemaal niet kunt. Wel leuk dat je Fish kent of had arie die quote ingefluisterd? Dat is dan weer jammer en getuigt niet van enige eigen inbreng van jouw kant, sneu!

  63. Arno
   Gaan we datzelfde maniertje dan ook van jou beleven , ben benieuwd.

  64. Dat heeft niets te maken met mijn voorstel. Maak er anders samen een artikel van. Een deel I en deel II waarin ieder z´n standpunt toelicht.

   Nu niet eromheen draaien, een simpel Ja ik doe het of Nee ik doe dat niet, volstaat.

  65. @ tacteam erna en arno
   Ik voel geen enkele behoefte nog een keertje mijn liedje te zingen daar waar de ander reeds heeft toegegeven vals te hebben gezongen. Het voegt verder niets meer toe.

   Maar ik wil niet lullig zijn dus hier mijn voorzetje :
   Erna heeft niet het inzicht een wetenschappelijk onderzoek te doen en is vooringenomen en generaliserend op juist die gebieden die ze zegt te willen onderzoeken .Ik bestrijd de vooringenomen standpunten en verwerp de door haar voorgestelde methodiek daar ze er reeds blijk van heeft gegeven die methodiek niet te beheersen.

   Ben benieuwd naar het stukje van Erna , geef gelijk even de antwoorden op de door mij gestelde vragen. En weerleg mijn stelling als je kunt , graag wel wetenschappelijk bewijzen alsjeblieft!

  66. Ach arno
   Even een stukje wetenschappelijk verantwoorde terugblik:
   Commentaren die direkt op de man zijn gespeelt door erna :46.5 46.11 46.15 46.18 46.22 46.35
   Die van jouw hand : 46.6 46.21 46.27
   Ik ben maar niet verder gegaan het beeld was mij reeds duidelijk. Dan even de post van erna waar dit hele gedoe mee begon , lees hem even na en beoordeel hem op de “wetenschappelijke methodiek”die zij daar bezigt 46.9
   Ik wens je veel succes .Ik ben er nu wel klaar mee, heb geen lust nog langer naar het oeverloze gezeik van jullie twee te luisteren doei.

  67. Macrel, Je durft het dus niet aan om een stuk hierover éénmaal een stuk te schrijven volledig ontdaan van “op de man spelen” wat dan natuurlijk ook voor Erna zal gelden. Zet een streep onder je historie en durf de handschoen op te pakken. Zodat alle lezers op WTK aan de hand van het artikel van jullie beiden dan zelf kunnen bepalen wat ze vinden. Wellicht een artikel zonder commentaar blok eronder? Het zou allemaal een stuk transparanter zijn dan nu het geval is.
   Wees een vent! Ga ervoor! En verder los van dit topic. Met betrekking tot zogenaamde beledigende reacties, zou ik een aantal site commentatoren willen verzoeken ook eens het eigen commentaar goed door te lezen. En tevens is dit stuk wel een leuk inzicht:
   http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/11/louter_inferieure_geesten_en_c.html
   Ook het boek van Krishnamurti “Over God” geeft een mooi inzicht over “zich beledigd voelen”.

  68. Arno
   $6.85 welk stukje daarvan had je niet begrepen ?

  69. 46.85
   even recapituleren en samenvatten voor die trage geest : VAK JOE BOTH

  70. Je bent het niet met elkaar eens. Dat hoeft ook niet, dat kan ook lang niet altijd.

   Maar om dan een uitgereikte hand met een goed voorstel te weigeren, dat vind ik echt enorm van U tegenvallen Meneer Wiersum.


  71. Beledigen en beledigd kunnen worden is een absolute voorwaarde voor zowel individuele als collectieve vooruitgang. De voornaamste reden dat bijvoorbeeld het christendom zijn scherpe en hinderlijke kantjes grotendeels verloren is, is een blootstelling aan een onophoudelijk global-thermal-nuclear-cluster bombardement van kritiek en spot, zowel volks als geleerd, van Voltaire tot Bertrand Russel, en Life of Brian van Monty Python.
   Dus wanneer u zich beledigd voelt zou dit geen reden moeten zijn om naar de rechter te stappen. Het betekent simpelweg dat iemand een feitelijke of gevoelsmatige inferioriteit aan uw zijde belicht heeft en dat dit pijn deed. In plaats van uw energie op de boodschapper te richten, zou deze energie besteed moeten worden aan het ongedaan maken van die inferioriteit.

  72. Boris,
   je loopt wel over van de ‘wijsheden’, begin toch een eigen site, wellicht willen zich de andere Arno’s daar gaan aansluiten…?

  73. Parabola, jij hebt ook zoveel wijsheden waar je mee overloopt. Die kun je zeker ook op een eigen site kwijt.

  1. En idd gaat het om WAT ze zeiden ipv DAT ze het zeiden Ingmar. Even bij de les blijven.. Kijk naar de berichtgeving van de NOS.. Zie jij staan dat het om 50 steden gaat..?? Dat het hele land ontwricht is..?? Als je de reacties leest, zie je dat dit verhaal al keer of 10 voorbij is gekomen.. En zou je je pedante toontje achterwege kunnen laten, toch?

 27. Voor hen die het boek van Robin de Ruiter hebben gelezen (de dertien satanische bloedlijnen)die weten dat hij ook schreef dat ze naar chaos willen om dan vervolgens het leger in te zetten om de rust weer te doen wederkeren.
  Engeland uit de EU en op het vaste land van Europa grote demonstraties is dan al een goed begin.
  De berichtgeving van de MSN zoals de NOS dat doet werkt daar opmerkelijk goed aan mee omdat ze eenzijdige berichtgeving doen waardoor de demonstranten een reputatie krijgen van RELSCHOPPERS vooral omdat de NOS en de andere mainstreammedia bijvoorbeeld wel beelden laten zien van een politieauto en de agent die in die auto zat toen die door een gek werd aangevallen.
  Opvallend is dat er niet of nauwelijks over de rest van de demonstranten bericht wordt die wel met duizenden tegelijk vreedzaam demonstreren.
  Voor mij staat het dan ook als een paal boven water dat de MSN door eenzijdige berichtgeving te doen opzettelijk meedoen aan het uitlokken van geweld waardoor mogelijk straks/later slachtoffers kunnen gaan vallen.

  De lieden van de EU in Brussel zijn nooit gekozen ,maar daar geinstalleerd zodat ze als centraal punt kunnen dienen van waaruit opdrachten aan alle regeringen worden verstrekt die lid zijn van de Europese Unie. Bij ondertekening van het Lissabon verdrag hebben alle regeringen die getekend hebben hun macht aan de EU in Brussel gegeven en daarmee aan de banken en multinationals. Niet voor niets hebben de leden uit onmacht artikel 225 toegevoegd zodat het lijkt of ze nog wat te vertellen hebben maar dat is niet zo omdat ze alleen nog maar (wets)voorstellen bij het Europees parlement mogen indienen zodat die het weer aan de Europese Commissie kunnen voorleggen die het vervolgens zonder opgaaf van reden naast zich neer mogen/kunnen leggen.
  Artikel 225 wordt ook wel het vijgeblad genoemd en is alleen een toevoeging geweest om de schijn van zeggenschap op te houden. Dit staat beschreven in het boek “de nazi achtergronden van de EU in Brussel”.
  Daarom ben ik van mening dat de protesten meer tegen de EU gericht zouden moeten zijn en niet tegen bv Valls van Frankrijk die waarschijnlijk in opdracht van de EC de arbeidswet erdoor heeft gedrukt zonder stemming te houden.
  Door alleen beelden te laten zien van een paar gekken die de politie aan zouden vallen geef je de meerderheid van de kijkers/luisteraars de indruk dat het allemaal relschoppers zouden zijn waardoor de meeste “verkeerd” voor gelichte mensen achter gewelddadig optreden door politie en/of leger zullen gaan staan.

  1. Projectie van zaken die men in zichzelf niet wil zien, is ieder mens eigen! Dus ook jou eigen, Erna!

  2. Bovenstaande reactie had betrekking op Erna’s reactie 46.9 en had daar dus onder moeten staan.

  3. Een loze kreet Arend. Je hebt me onvoldoende goed gevolgd, anders had je beter geweten.

  4. Arnold, Inderdaad.. GEINSTALLEERD! Net zoals in Kiev.. en door wie??
   Ik denk DC Washington, zou me ook niets verbazen als Londen ( zonder Boris!) en Bruxelles samenwerken om de agenda af te werken..
   Ook heel raar is dat meneer pias plassterk het ” raar ” vindt dat er een wel hele lange zomerstop is bij de de Verenman Pauw en dat Jinek of Knevelzweep niet aanvullend zijn met de zomermaanden.. dit wat altijd wel zo het geval is.. niet dat ik het mis, maar het zegt wel iets over de huidige gang van zaken die geen aandacht mogen hebben.. ten eerste hebben we :

   Het antwoord van de VVD/Pinokkio over het NEE referendum straks
   de BONNETJES zonder ruilen van de krachtpatsers Opgestelde opstelten, en fighting force man Teefje Wentel

   ten2e: de Demmmink Paradise by the dashboard- affaire
   ten3e: de MH17 en de juiste STEEN BOVEN..
   ten4e: and last but not least: waarom is wilders zo stil..

   zou plassertje sterk een hint geven met het willen ” goed maken ” van zijn baard toen met de afluisterdebatten? Gaat zijn geweten knagen of.. doet hij wat breedbekband Dekker hem opdraagt ..?

   Nu moeten we het ” doen t/m 22 augustus met alleen Tan op rtl4, niets mis me, maar ben benieuwd hoe ver rtl4 gaat met de komende ontwikkelingen in politie(k) Nederland??
   Las ergens dat rtl
   “bezit ” is van de amerikaanse zenders, in ieder geval is het ook kut dat Powned er niet meer is.. valt wel op allemaal.
   Misschien is het maar goed ook dat die programmas er even niet meer zijn, want de wereld staat echt door de media op de kop, het is niet zo raar dat we weinig beelden uit frankrijk en belgie zien, daarvoor moet je er zelf zijn, en dat is echt niet normaal meer daar.. de mensen PIKKEN het niet meer van de regering en komen in ieder geval met de pek en de hooivork de straat op!
   kan je hier niet zeggen.. weinig patriotisme, hier kan alles, en maar buigen voor de koning met zijn moeder die een kapsel heeft als de Shell.. valt niet op allemaal… we worden wakker allemaal toch??!

   50 steden in brand.. hand in hand.. kogelvest aan en gaan met je banaan.. kortom : de opstanden in steden zullen zich uitbreiden, ook naar hier en we hebben geen afleiding deze keer.. want we doen zelfs al niet meer mee aan het EK.. dat zegt al veel meer..

   Moest het ff kwijt, groet

  5. De vragen die telkens bij mij terug komen zijn door wie zijn de EU puppets in Brussel geinstalleerd?
   Hoe bestaat het dat een niet gekozen instituut meer zeggenschap dan “gekozen” regeringen kan hebben?
   Hoe kan een instituut als de EU zelf zijn regels bepalen die transparantie en controle onmogelijk maken?
   Waarom moet bv Nederland als blijkt dat de economie meer gegroeid is dan verwacht was een boete van honderden miljoenen Euro,s aan de EU betalen hoe komen zij als niet gekozenen aan dergelijke rechten en waar gaat dat geld allemaal naar toe?
   Ieder weldenkend mens weet dat je landen in financiele nood niet helpt door ze nog meer geld te lenen want dan zakken ze alleen maar verder de afgrond in dus waarom kan de ECB samen met het IMF dan ongestoord zijn gang gaan?
   Wat gebeurd is dat als later blijkt dat bv de Grieken hun schuld niet meer kunnen afbetalen zij beslagleggingen op al hun rijkdommen zullen krijgen maar waarom is daar geen controle op want volgens mij is geld lenen aan landen die al tekort hebben bewust werken naar overname van rijkdommen wat gelijk staat aan handelen met voorkennis wat strafbaar is meen ik.
   Daarom ben ik ook van mening dat de EU ons bewust naar de afgrond zal lijden en nu steeds meer mensen dat door krijgen zullen ook de demonstraties uitbreiden vrees ik.

  6. HyperAlert.
   Deze verwijzing is een mooie aanvulling op jouw verwijzing vind ik.
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Bertelsmann
   Bertelsman was ook de uitgever voor de NSDAP.
   Dit geeft toch wel aan dat wat er nu allemaal speelt veel met Nazi Duitsland te maken heeft en dat ze vanaf de capitulatie op 8 mei 1945 gewoon door zijn gegaan om hun plannen door te zetten.
   Helmut Kohl was een top figuur bij BASF of Bayer en Angela Merkel stond net onder hem (Kohl noemde haar zijn meisje) naderhand is Merkel (net als Kohl eerder)bondskanselier geworden en zij had grote invloed op het ontstaan van de EU waar dan een zekere Hallstein (ook Nazi aanhanger)een belangrijke rol heeft gespeeld.
   Sarcozy had ook weer banden met farmacheutische bedrijven en is zelfs bij een overname betrokken geweest en ook hij was nogal EU gericht en had grote invloed.
   Telkens zie je toch de grote bedrijven weer in beeld komen zoals Bayer en BASF die tijdens de oorlog misbruik hebben gemaakt van dwangarbeiders (zij maakten deel uit van IG Farben in Auschwitch) en als ik dan nu weer zie dat bv de arbeidswet door Valls erdoor is gedrukt zonder stemming maar waardoor de arbeiders wederom inzet zijn om aan de wensen van grote bedrijven te voldoen dan beloofd dat niet veel goeds.
   En van de week was het toch ook weer BASF die een bod heeft gedaan op Monsanto waardoor ze één van de grootste zoniet de grootste op hun gebied zouden worden en past dat niet mooi in het plaatje als je over alles wil gaan heersen?
   Hoe je het ook draait of keert telkens zie ik toch banden met oud Nazi,s of aanhangers daarvan.

  7. Helers profiteren van criminele bezigheden, en als deze lieden bekend zijn van waar de gemaakte winsten van daan komen, en op welke wijze winsten worden gemaakt, over de rug van dode mensen, helers zijn strafbaar voor de wet, en in tijden van revolutie zijn zij de eerste die door het volks gericht gaan !

  8. Dat heeft niets te maken met mijn voorstel. Maak er anders samen een artikel van. Een deel I en deel II waarin ieder z´n standpunt toelicht.

   Nu niet eromheen draaien, een simpel Ja ik doe het of Nee ik doe dat niet, volstaat.

  9. Hoi Jenne,
   ja dat zou zo maar kunnen, dat iedereen die een deel uitmaakt van criminele bezigheden (tegen de menselijkheid) op een gegeven moment een keuze moet maken van, of loslaten, of de consequenties op zich nemen en die zouden idd heftig kunnen zijn.

  10. Arno Verwey.
   Als je nu alleen maar op deze manier een “bijdrage “wil leveren dan ben je misschien beter af als je gewoon niet reageert.
   Hersenloze opmerkingen en steken onder de gordel zijn kenmerkend voor mensen die het niet snappen maar wel reageren waardoor je als vanzelf onzinnige opmerkingen gaat maken.
   Het gaat er niet over of iemand een oorlogsmisdadiger is of niet.
   Denk eens aan de mensen die bv op de Grebbeberg het leven hebben gelaten en als dan blijkt dat een Nederlands bedrijf de luftwaffe van brandstof heeft voorzien zodat zij op 10 mei 1940 Nederland vanuit de lucht hebben kunnen binnenvallen dan zou dat bij elk normaal mens een andere reactie oproepen dan die onzin die jij hier ten toon stelt.
   DAT BETEKEND NAMELIJK DAT EEN NEDERLANDS/ENGELS BEDRIJF VERDIENT HEEFT AAN DE TOENMALIGE VIJAND EN DAT IS VOLGENS NORMALE BEGRIPPEN IN MIJN OGEN LANDVERRAAD.

  11. Ik denk dat die Arno bij die genen gaat horen, dat nadat zijn kop er af is hij toch door blijft kakelen, ieder één is verantwoordelijk voor zich zelf en zijn daden, en dan niet grienen, en aandelen, je bedoeld waarschijnlijk die dingen in je onderbroek, aan-delen, ha ha wat een slemiel in goed yiddies !

  12. Ik heb het zojuist ook even op de chat geformuleerd, het was een mooi staaltje om aan te tonen dat Erna gelijk heeft dat oorlog/strijd in de mens zit. Los van het feit dat Marcel probeert zijn inzichten mee te delen, waar ik tot op bepaalde hoogte zeker in mee kan gaan. Dus Erna is je beginconstatering wel beantwoord lijkt me. En nu, hoe verder?

  13. Anna het is imo een simpel verhaal: sommigen doen alsof ze hier willen deelnemen, maar hebben een volstrekt andere agenda. Kijk goed op het net en je vindt het verhaal vanzelf. Voor ons is het verhaal simpel. Mensen piepelen, wat Marcel e.a. overigens nooit zullen doen, is een duidelijk voorbeeld van superioriteitsgevoel EN van fundamentele trollerij. En bij dat laatste is vooral gespeelde interesse en vermeende ‘deskundigheid’ een lokeend. Want als jij je vervolgens laat imponeren door een verhaal over ‘oorlog’, heb je volgens mij de klepel noch de klok in de gaten. No offense.

  14. @48.20 Anna, Erna is monddood gemaakt op deze site door Guido dus kan niet verder hier.

   @48.22 “Mensen piepelen, wat Marcel e.a. overigens nooit zullen doen”. Daarmee laat Guido zien alleen te lezen en te zien wat hij WIL lezen en zien. Voorbeelden te over van het tegengestelde!

   Als twee mensen ruziënd zijn dan is het vaak goed om daar samen een punt achter te zetten, elkaar een hand te geven en te kijken onder welk format je verder kunt. Als één van de twee, in dit geval Marcel, dat weigert…. Tsja, dan houdt het op en blijft het weinig harmonieus.

   Vroeger op het schoolplein deed een leraar zoiets ook wel eens met twee kinderen, uit elkaar halen, een hand geven en verder praten met elkaar! Soms is dan één van die kinderen daar niet toe in staat en blijft stampvoetend en mokkend in een hoekje staan. Dat is zeker “off-topic”.

   Zie verder ook 46.95

  15. Weet je mensen allemaal, ik wil graag dat we met elkaar in harmonie kunnen leven. Het blijkt alleen dat dat nog utopia is. Strijd waar dan ook zit in onszelf, daar bestaat bij mijn geen twijfel over. Waardoor die strijd in onszelf bestaat, daar kunnen we het over hebben, niet dat dat een eenvoudige opgave is, maar wel een belangrijke.
   Ik ben het met Guido eens dat mensen een andere agenda kunnen hebben, ik ben het echter oneens dat welke vorm van weerstand dan maar ook deze automatisch worden geplaatst in de andere agenda groep.
   Ik ga ervan uit dat we als mensen meer overeenkomsten hebben dan verschillen; ik ga ervan uit dat de meeste mensen wel weten wat liegen is; ik ga ervan uit dat we door afkomst en wat al dies meer vertekend zijn in een zuiver menszijn; ik ga ervan uit dat eigenlijk alle mensen naar hetzelfde op zoek zijn; daarom kan ik niet anders dan van mijn medemensen te houden, daarom kan ik niet anders dan daar waar mogelijk op te komen voor de een en de ander. Ik wens al mijn medemensen dat toe wat noodzakelijk is, om een echt en oprecht mens op deze planeet aarde te mogen zijn. Dat daar ook innerlijk werk voor noodzakelijk is lijkt me wel duidelijk. Een liefs aan jullie allen, dus ook aan de zogenaamde trollen. Mensen zijn voor mij mensen, wat hun agenda ook is.

  16. Werkelijk waar GuidoJ. Misschien herkent niet alleen Marcel maar ook jij je in die laatste alinea van 48.23.
   En je mag alles als off-topic verwijderen hoor, zal mij een worst wezen.

  17. @ boris
   Ik denk dat je een verkeerde loyaliteit erop na houd in deze.Ten eerste weiger ik zelden tot nooit een uitgestoken hand , als die in oprechtheid uitgestoken wordt.Ten tweede ben ik geen klein kind tegen wie je praat .Ten derde was er sprake van een doozeuren van personen die zijn en haar ongelijk al had toegegeven. Daar had ik het graag bij gelaten, jij lijkt nu wederom dezelfde strijd te willen doorvoeren.
   Laat me je dan dit even meegeven :
   In 1978 toen ik nog een overtuigt passifist was ben ik door een groep van zo’n 20 franse jongeren in elkaar geslagen in Calais, ik deed niets terug . Daarna tijdens het helen van mijn verwondingen heb ik goed nagedacht , eind conclusie van die periode is deze . Passifisme is een luxe, ik zal nooit geweld voorstaan maar indien nodig kan ik dodelijk geweld gebruiken( liever natuurlijk niet)Wat Erna en arno vroegen was niet meer dan wat ze kregen.Dat dat eventueel als agressie overkomt zal me worst wezen, wie mij slaat ( letterlijk of figuurlijk) krijgt klappen terug, als je daar niet tegen kunt , kun je mij dus beter niet slaan.

  18. Ik heb teveel van dit soort techniekjes voorbij zien komen Boris, om hier me uit de tent te laten lokken. De vraag is dus wie stiekem de leraar probeert te zijn..

  19. Het spijt me wel Marcel, maar ook Guido, dit is oorlogstaal toch?
   Wanneer het nodig is alsnog tot oorlog overgaan?
   Erna had wederom gelijk, kan er niets anders van bakken…
   Gaan we hier iets mee opschieten in medemenselijkheid, zet er mijn grote vraagtekens onder én naast…

  20. Het feit dat jij overal “techniekjes” ziet, is vervelend voor je, GuidoJ. Misschien een valkuil die in jouw vak op de loer ligt. Je zou eens kunnen nadenken hoe je de commentaren meer objectief krijgt, ontdaan van emoties. Een begin zou kunnen zijn door minder op elkaar te (laten) reageren en een andere mening niet “af te kraken” maar gewoon je eigen mening ertegen over te zetten.

   En Marcel, “verkeerde loyaliteit” is een samenstelling die ik niet kan en wil begrijpen. Maar op basis van 48.26, het is me nu wel duidelijk waarom je reageert zoals je reageert vanuit een primair menselijk mechanisme door een vroeger trauma. Verder ga ik op 48.26 maar niet in.

  21. Zeg mensen kap eens effe met deze onzin en laten we het weer eens over de inhoud hebben graag

  22. Jim, welke onzin? Strijd in Frankrijk? Lijkt me dat dat over hetzelfde gaat toch? Strijd is strijd toch? Ken en herken eerst je eigen innerlijke strijd en zie dat deze uiterlijk ook wordt gevierd…

  23. Boris, volg Jim.
   Anna, perceptie voor beginners: 1 appel, 100 kijkers; 100 verschillende appels.

  24. Guido, ik ben geen beginner…
   Als je het over getallen wil hebben dan heb ik de voorkeur voor 1001 😉

  25. Guido, het lijkt misschien een flauwe reactie, maar werkelijk waar niet zo bedoeld, het leven is een sprookje, ik heb daar mijn eigen ervaringen mee, mijn wensen zijn mijn hele leven lang vervuld, maar desalniettemin moet ik constateren dat ik verkeerde wensen en dus verlangens heb gehad.
   Innerlijk werk geeft daar zicht en inzicht op, ik ben blij dat ik desondanks alles nog kan geloven in mezelf als eerste, maar ook nog steeds geloven kan in mijn andere medemensen.
   Menszijn is niet gemakkelijk als je weet dat welke wens door God vervult wordt, misschien niet direct, maar dan wel na geduldigde tijden.
   Wees alert op wat je wenst, want alle wensen komen ergens uit.
   Ik ben ervan geschrokken toen me dit duidelijk werd, want dat maakt dat ik ondanks dat ik dacht het goede te wensen, het me toch niet dat opleverde wat mijn wens was.
   Ben me nog steeds aan het bezinnen hoe dit dan wel moet 😉

  26. @ boris
   Ik zit niet met een onverwerkt trauma zoals je suggereert , dat heb ik achter mij gelaten , maar schoppen laat ik me niet meer.Als jij graag tegen ja aan laat schoppen is dat je goed recht , je kunt dat echter niet van iedereen verwachten.
   Anna , je bent geen beginner maar gedraagt je nu wel even zo . Oorlogs taal is iets heel anders dan dat je zegt je voortaan te verdedigen( das niet een aanval ,maar zelfbehoud)Bovendien heb je ze zelfs nog gewaarschuwd , en toch gaan ze door . Oke ik had wijzer kunnen zijn en me stil houden , en toen ik dat deed gingen ze gewoon verder……Een goede leermeester geeft die les waar je om vraagt en als het goed is gedoseerd . Dat is wat ik heb gedaan , in verschillende toonaarden omdat de les niet begrepen werd .Immers was het niet Arno die mij betichte van een guru te zijn ? Dan krijg je de guru in mij . U vraagt wij draaien .

  27. Boris, één ding waar ik niet over hoef te twijfelen is waar Guido met zijn site voor staat.
   We kunnen kissebissen over trollen, meningen enzovoort, Wtk is voor mij een site vanaf oprichting ergens in 2008 of 2009, om ander nieuws te verkondigen dan wat reguliere media doen. En nog steeds, dus vind dat je in dat opzicht pas op de plaatst moet maken.
   Iemand die al zolange tijd bezig is om mensen wakker te maken mag je ondanks zijn reactie niet in een verdomhoekje plaatsen, dát is mijn mening!
   Ik weet wel zeker dat Guido in dat opzicht als een lap op een rode stier werkt, maar daar moet jij wat mee.
   En als mens is Guido ook niet onoverkomenlijk, misschien dat Guido daar als oprecht mens nog wat over kan meedelen, voorlopig heeft Guido wel deze zeer bezochte site sinds de nodige jaren, met een veelheid van artikelen die niet van zijn hand zijn, maar waar hij wel de ruimte voor geeft.
   Dus Boris, hou op met gespuis, zie de man die voor je staat, en geef hem de credits die hem domweg toebehoren…

  28. Marcel, als jij me beschouwt als iemand die zich als een beginner gedraagt, dan is dat jouw opinie over waarin je jezelf nader moet aanschouwen, dit soort oordelen leiden nergens toe, behalve tot jezelf.
   Ik opteer voor uitwisseling van ervaringen, er is geen andere die het beter weet dan jij, zolang jij dát denkt, heb jij een probleem…

  29. Over waarheid gesproken. Misschien helpt het om de waarheid te ontdekken als je het tijdens je leven ontwikkelde masker van onechtheid en dus onwaarheid afzet. Waarheid kun je pas zien, als je zelf authentiek en waar bent. Deze week heeft de astroloog Kaypacha, juist daarover in zijn wekelijkse videoboodschap, veel te zeggen. Ik vind het voor mijzelf heel herkenbaar.

   http://newparadigmastrology.com/may-25-2016-pele-report-astrology-forecast/

  30. @ anna
   Ik zie aan jouw reactie dat ik niet duidelijk ben geweest in mijn boodschap naar jou waarvoor excuus.Ik waardeer jouw inbreng meestal en heb zeker waardering voor de levenslessen die jij hier deelt, daar kan menigeen een puntje aan zuigen. Mijn boodschap betrof echter alleen dit akkefietje met erna en arno. Ik zag wel je pogingen tot een verzoenende dialoog tussen hen en mij , maar ik denk dat je niet zag dat dat juist niet was waar zij voor opteerden. Geloof me ik waardeer die pogingen van jou maar zag ze als paarlen voor de zwijnen, daar de wens niet bij hen bestond. Ik erken de strijd die je in je leven hebt gestreden en zie dat je er bewuster uit bent gekomen . vriendelijke groet van mij.

  31. Dankjewel voor deze reactie Marcel, echt waar doet me goed, naast de ellende die ik van het systeem vandaag weer te horen heb gekregen, het houdt maar niet op, daar weet jij niets over, maar alle NAM toestanden waar jij mee te maken hebt, weet ik, ik op andere manieren waar ik echt niet vrolijk van wordt.
   Liefs Marcel, dank voor je oprechte reactie.

  32. @Anna
   Wel opmerkelijk je opmerking over “in een verdomhoekje” plaatsen. Wie probeert hier nu wie in een verdomhoekje te plaatsen en “de leraar” en moraalridder uit te hangen? Gelukkig staat WTK ervoor om “mensen te dienen met informatie en bij te dragen aan bewustwording” dat klinkt toch net anders als dat het “je missie is om mensen wakker te maken”. Dat laatste heeft voor mij een hoogmoedig karakter.

   Het lijkt me wel duidelijk dat Guido (als mens) ergens voor staat en Marcel op zijn manier ook. Maar ook duidelijk is dat WTK niet “verder zal komen” als de poolstok van deze beide heren lang is. De discussie over het behalen van de doelen is enkele weken/maanden geleden ook al even gevoerd maar voor zover ik kan overzien zonder werkelijk nieuwe inzichten.

   Met betrekking tot “gespuis” dat is echt wederkerig tot stand gekomen met enkele commentatoren hier op de site. En als laatste jij kunt het “kissebissen” noemen over de manier van commentaar leveren maar het is wel een significant onderdeel van (de waarde van) deze site.

   Als je de site verder wilt brengen als waar deze nu is, moet er toch echt over de schaduw heen gesprongen worden. En hier laat ik het verder bij voor deze ronde, want zoals anderen ook al geconstateerd hebben, komen we toch geen stap(je) verder.

   @Marcel 48.40 dat is jouw invulling c.q. perceptie (zie eerdere definitie)

  33. @ guido
   Ik had bijna ingestapt voor de volgende ronde , maar ik zet me naast jou neer , pilsje?

  34. Boris, ik hoef niet te strijden voor Guido en Marcel, ik zie ze als mijn medemensen, ik zie jou ook als mijn medemens, waar gaan we overeenkomen voor zover een mens begrijpt dat we in dat opzicht eigenlijk geen enkel mens kunnen laten vallen?
   Ik wil iedereen behouden iig 😉

  35. Anna, 48.42 says it all. Zie jij iets substantieels in deze reactie..? Conclusie..
   Mars: Yip, kom maar door.. 😉
   Boris: nog een laatste wens?

  36. Boris, volgens mij ben je absoluut geen troll. Je zou echter wat subtieler jouw visie kunnen formuleren en wat minder op de man kunnen spelen ( iets wat vele zgn. wereldverbeteraars nog moeten leren) Ook ff de sfeer aanvoelen, want af en toe wordt de site overspoeld door een bepaald slag reageerders die slechts de intentie hebben om met hun gezeik alles en iedereen in de zeik te zetten. Kom je er dan precies inrollen dan kan je weleens verkeerd beoordeeld worden.
   Lets fly
   https://www.youtube.com/watch?v=9ZKcmBJTVKI

  37. @ boris
   Ik geef je net als ηλίθιος het voordeel van de twijfel en wens je niet af te zeiken. Alleen een tip gebruik niet de term “over je schaduw heen springen “Dat is zo Overheid en onmogelijk , daar maak je wat mij betreft geen vrienden mee.

  38. Eerlijk gezegd snap ik de opmerking van “over je schaduw heen springen” wel.
   Dat is echter vanuit de visie van een idealist. De realist zou zien dat Guido hier een site runt en het er beste uit haalt binnen zijn vermogen en het daarbij niet naar ieders zin en verwachtingen kan maken.

  39. Nou m´n beste ηλίθιος,

   Wat minder op de man spelen…. Heb je het commentaar in 48.32 en daarna nog eens in 48.36 gelezen nadat Anna beiden heren één keer van repliek dient? En dat is slechts één voorbeeldje en als je dan sommige andere site commentatoren erbij haalt (met name A….2 en onze goeie ouwe J.) dan is het beeld wel compleet.

   Je kunt verwachten dat het wederkerig wordt – en van kwaad tot erger – . Vaak kun je aan de hand van taalgebruik en zinsopbouw ook wel zien wat iemand bedoelt zonder het echt te zeggen. Ik ben dan meer voor “recht voor z´n raap” in plaats van geniepig tussen de zinnen door. Bah. En dan nog commentaren die volledig op onderbuikgevoelens zijn geschreven om een bepaalde emotie op te wekken en allerlei argumenten verbindt die een zinnig mens doet k*tsen.
   Je vraagt daarmee gewoon om “trollig” gedrag door anderen, de wet van de aantrekkingskracht.

   En 48.48 getuigt van een soort “superieur” willen zijn (wat steeds terugkomt), precies waar hij anderen van beticht. Zoiets komt vaak voor (die spiegel). Net zoals zeggen “iemand nog een kans willen geven”. Waarschijnlijk ontstaan vanuit een primair onzekerheidsgevoel.

   Dat Guido werkt naar beste eigen vermogen, zal best zo zijn, Wie niet. Vandaar mijn opmerking over die poolstok en de schaduw. Een aantal kansen tot vernieuwing WTK en nieuwe inzichten zijn achterwege gebleven de afgelopen periode. En dat heeft mijns inziens zeker ook met een “wakker” ego te maken. Het (WTK) wordt een beetje een vastgeroest geheel.

   Voor mij is het verder uitstekend, ga zo door. Beforeitnews, ninefornews enzovoort. Een stuk aangenamer vertoeven.

   Bye. Dit was mijn laatste (off-topic) reactie. (Na geblokt te zijn geworden vannacht.

   Boris.

  40. Ja dag Rikk, Boris, Arno, Erna, Arie, Argonaut en de rest van het wel belezen en erg sociale logen-clubje ‘onze lieve irritatie’. Het gaat jullie goed, maar niet te goed, hé, anders heeft de staat het nakijken… 😉

  41. Ja ja, ηλίθιος,
   dat kwam hier al langs het spiegelen enzo, haha, of het doordringt?
   Net zoals in het groot, zo in het klein. Er is een aanval gaande, maar de ‘spirituele’ mens, laat het allemaal gebeuren… 🙂

  42. Ik heb de discussies hier een tijdje aan zitten kijken. Het valt op dat er twee typen commentatoren zijn die ik maar even gemakshalve aanduidt als pro-WTK-ers en WTK-criticasters die als volgt zijn te karakteriseren:

   Pro-WTK-er: iemand die geen vertrouwen heeft in de main stream media en de overheid
   WTK-criticaster: iemand die de berichtgeving van WTK niet klakkeloos accepteert.

   Pro-WTK-ers lijken in zijn algemeenheid bozig of beter geformuleerd, ze zijn teleurgesteld in de samenleving zoals die nu is en zich ontwikkelt. Wellicht ingegeven door persoonlijke (negatieve) ervaringen met de overheid en/of werkgevers in een bepaalde sector. Ze willen verandering. Mensen moeten wakker worden en het liefst de straat op om het ongenoegen richting de gevestigde orde te uiten.
   WTK-criticasters hebben minder drang tot verandering. Ze bekijken de wereld om zich heen en zijn redelijk tevreden. Natuurlijk gaan er veel dingen mis in de wereld, maar gemiddeld gesproken gaat het best aardig en ze accepteren dat een paradijs op aarde een illusie is. Misschien zijn ze naief of hebben ze simpelweg tot nog toe geluk gehad en zijn ze niet aangelopen tegen slechte ervaringen met de gevestigde orde.

   Op basis van bovenstaande analyse is het begrijpelijk dat pro-WTK-ers de behoefte hebben hun frustratie richting de gevestigde orde te uiten. De website van WTK biedt artikelen die tegen de gevestigde orde ingaan en dus al snel de gevoelige snaar van de pro-WTK-er raakt en hem beweegt zijn/haar frustraties te uiten middels commentaren op de website. Dat gaat nogal eens kort door de bocht en weinig gefundeerd hetgeen de snaar van de WTK-criticaster raakt en hem/haar motiveert op een tegenreactie, soms ook kort door de bocht en met argumenten die de pro-WTK-er niet zint, etc. Gevolg een enorme polemiek die leidt tot strijd en uiteindelijk … niets.

   Een duidelijk recent voorbeeld is de “discussie” op http://www.wanttoknow.nl/nieuws/nos-zwijgt-50-franse-steden-vol-in-protest. Sorry dat ik het moet zeggen, maar het is toch genant te zien hoe volwassen mensen daar met elkaar omgaan. Als de strijd op deze kleine schaal al zo hoog oplaait moet je niet verbaasd zijn dat er op globale schaal oorlogen plaatsvinden en op kleinere schaal de gevestigde orde weinig boodschap heeft aan klein burgelijk leed.

   Wat mijns inziens ontbreekt is het vermogen in te zien dat iemand van de “andere partij” weleens meer inhoudelijke kennis over een onderwerp zou kunnen hebben dan jijzelf. Je kunt dan gebruik maken van die kennis en jouw oordeel bijstellen. Dat openlijk bijstellen van standpunten, of desnoods toegeven dat je ernaast zat, zie ik hier vrijwel niet, niet van de pro-WTK-er en niet van de WTK-criticaster.

   Waarom de ander wantrouwen als zijn/haar mening ingaat tegen de jouwe? De hoofdreden, mijns inziens, is dat jullie elkaar niet kennen en jullie je verstoppen achter nicknames. Ik ben ervan overtuigd dat discussies hier enorm aan kwaliteit zouden winnen als iedereen zich kenbaar maakt, inclusief profiel en achtergrond. Dat vereist moed en vertrouwen in elkaar en is misschien een naieve gedachte. Denk er maar eens over na. Guido, Marcel en Arend hebben die stap al genomen.

   Realiseer ook dat de onderwerpen die jullie hier aankaarten zeer complex zijn en van vele kanten beschouwd kunnen worden. Soms is er gewoon heel veel onderzoek nodig om dichter bij de waarheid te komen, meer dan het bezoeken van websites. Dat laatste heeft als gevaar dat beide partijen bediend worden op internet en cherry-picking makkelijk in de hand werkt. Als jullie elkaar kennen en gebruik maken van elkaars kennis kunnen jullie veel verder komen.

   Tenslotte, als jullie hier in staat zouden zijn te erkennen dat je er wel eens naast zou kunnen zitten (wie alhier is alwetend?) en de mening van de ander als relevant beschouwt en hem/haar daarvoor ook complimenteert dan brengen jullie het begrip wederkerigheid (https://nl.wikipedia.org/wiki/Wederkerigheid) in de praktijk en zal er uiteindelijk meer gezaaid en vooral geoogst worden.

   Maar Arend kan dit alles veel mooier verwoorden, dus wellicht kan hij zijn licht hier ook eens over laten schijnen.

  43. Jim, je hebt het over jou? Je reageert hier immers…
   Op wie moeten deze ‘profielen’ van toepassing zijn? Zo zwart wit, vind je niet? Ik zou niet zo een ‘rondomslag’ doen, er zou zo maar een verkeerde conclusie aan verbonden kunnen worden.
   Immers reageren hier de meeste mensen onder een nickname dus je weet niet wie hier reageert, toch? Iedereen kan zich achter een naam verschuilen. Wie is Jim? Vertel eens iets over jou…immers kom je een huis binnen met een deur, daar klop je aan, en dan stel je je voor, toch?
   Waarom ga je zo oordelen? Ruimte geven aan mensen, vertrouwen?
   Wie alles gelooft wat ergens geschreven staat, is voor mij iig niet goed bezig…dus mensen onderschatten is volgens mij geen oplossing. Of je het gelooft of niet, maar wat Arend zou schrijven, heeft geen invloed op mij, of heeft het op jou invloed?
   Ik blijf gewoon mezelf, er zijn al zo veel anderen 🙂

  44. Heel mooie analyse Jim, die getuigt van een grote mate van objectiviteit en geen waardeoordeel bevat. Compliment!

   Het is een feit dat we in een wereld leven die voortdurend aan verandering onderhevig is. Daarin zijn alle voorheen zekerheid biedende en sociaal dragende structuren ontmanteld. Mensen zijn daardoor steeds meer op zichzelf teruggeworpen. Wanneer zij dan niet voldoende basiszekerheid in zichzelf gevonden hebben zijn ze, afhankelijk van hun ontwikkelingsniveau, geneigd zich of aan materiële zaken of aan meningen en kennis vast te klampen. Men heeft dan geen mening, men is die mening.

   “Opinions are like assholes. Everyone’s got one and they smell.”

   Als dit houvast bekritiseerd en dus bedreigd wordt, gaan de alarmbellen rinkelen en de verdedigingsbolwerken opgetrokken worden. Men verschanst zich in mentale loopgraven. Kennis is een hoofd-zaak, die alleen maar afstand en verwijdering schept. Het verbindende element ligt in het hart besloten.

   Niets menselijks is mij vreemd, dus ik bemerk bij mijzelf .t.a.v. bepaalde zaken hetzelfde fenomeen. Op zich is dat allemaal helemaal niet erg. Want confrontaties met anderen kunnen ook heel verhelderend en verduidelijkend zijn, als men elkaar maar respectvol en als medemens blijft zien. We zij immers allemaal hier om te leren en zelfkennis op te doen door in de spiegel, die anderen en de buitenwereld ons voorhouden, te leren kijken. Velen hebben een intense angst om in die spiegel te kijken, want dan zien ze hun eigen op anderen geprojecteerde schaduwkanten. Er is een geestelijke wetmatigheid die als volgt te verwoorden is: Alles wat je uitzendt, komt weer naar je toe. En alles dat naar je toekomt, heb jezelf uitgezonden.

   Er kan compassie voor de conflictpartner ontstaan, wanneer er een wederzijds bezinningsmoment is geweest en men de bereidheid heeft om even uit de loopgraaf te klimmen en het lijdensvolle slachtveld te overzien. Dit kan alleen als de rook om je hoofd is verdwenen en de kruitdampen van de strijd zijn opgetrokken. Uiteindelijk zal dan blijken dat in de strijd met de ander, men eigenlijk de eigen op die ander geprojecteerde schaduw heeft bestreden. Men heeft de eigen innerlijke strijd, vanwege de pijnlijkheid ervan, naar de buitenwereld verplaatst. We kunnen dan spreken van schaduwgevechten, die niets met de echte mensen te maken hebben. Het is dus noodzakelijk om de eigen projecties te leren zien en door daar de verantwoordelijkheid voor te nemen, als zijnde een deel van jezelf, je zelf daarmee te helen.

   Het boven beschrevene heeft veelal ook met angst voor het gekwetst worden te maken. Het betreft dan de opgelopen psychisch/emotionele kwetsuren in de jeugd. Die jeugd is echter voorbij en het hoort bij het volwassen worden om die eigen jeugdkwetsuren in jezelf te helen, door het kind in jezelf die liefdevolle aandacht te geven die het vroeger gemist heeft. Dus zelf de liefhebbende ouder voor je innerlijk kind te zijn. In feite is onze ziel onkwetsbaar, daar het een goddelijke essentie in zich draagt. Alles dat met gekwetst worden samenhangt, is de illusie die ons ego ons voortovert.

   Wees jezelf, want er zijn al zoveel anderen

  45. Ander ego neemt alleen waar wat het waar wilt nemen en meent zich daar tegen af te moeten zetten, om daarmee de eigen superioriteit te moeten bewijzen.

  46. Laat duidelijk zijn dat ook mijn vorige reactie uit mijn ego voortkwam! 🙂

  47. Er worden nu allemaal prachtige analyses uitgewerkt over de “ruzie”die hier zou hebben plaatsgevonden, en waarin ook ik een rol speel. Maar vergis je niet. Ik heb slechts aangetoond dat iemand niet op de juiste , door haarzelf benoemde”wetenschappelijke manier”een onderzoekje kwam doen hier naar hen die reageren op items die worden besproken hier. Daarna werd ik door een tacteam aangepakt ,en heb mij met gepast “geweld” teweer gesteld. Is er iemand die mij dat recht betwist?( het staat zelfs in de grondwet als recht)
   Maar dit is slechts de uiterlijke schijn die ik hier beschrijf, immers het ging niet om dat “onderzoekje”het ging om het beschadigen van de site en zijn bezoekers. Als oudgediende hier ken ik die streken als geen ander ( gait, sjammama,jenny o, etc. ) Het gaat niet om dat ene stukje info dat niet word begrepen of dat anders word gezien , nee het gaat om de strijd en dat is een energetisch gegeven dat vele hier ( onder het politieke correcte manteltje der liefde)schijnbaar niet willen onderkennen. Ik ben het helemaal met parabola eens dat het hier gaat om een serieuze aanval!Wellicht zelf goed gecoördineert ook nog, het zijn immers steeds clubjes van mensen die ze uitvoeren , slechts heel zelden alleen.
   En dan nog maar even dit , ik sta met mijn eigen kop en naam hier op de site alwaar ik al zo’n beetje mijn hele leven heb blootgegeven. Ik ben het niet altijd eens met anna en parabola en heb zelfs wel eens ruzie met hen over zaken hier , maar we staan wel samen en ik zie dat zij niet bezig zijn met een aanval naar de vrijheid die op deze site geboden wordt, dat is het grote verschil!!Het vereist lef om jezelf teweer te stellen tegen dergelijke aanvallen , want je weet dat je zelf uit de hoek van de “spiritueel ontwaakten” word aangesproken ( en dat is vaak een understatement)op je handelen. Zij die mij hier al langer kennen zullen weten dat als een verschil van mening bestaat dat ik die net zo makkelijk op een intelectueel nivo kan bespreken , maar als ik een vileine aanval bespeur zijn de rapen gaar, dan krijg je de strijder die ik ook herberg.En laat duidelijk zijn dat neuzelen over jeugdtrauma’s en dat soort shit hier nul aan bijdragen. Het zijn de bewuste keuzen die ik heb gemaakt na de leerschool in mijn leven, de lessen zijn geleerd en de emotie erover is losgelaten. Ik heb mijzelf tot op de bodem afgebroken en weer opnieuw opgebouwd, niets is onbekeken gebleven .
   Zolang als men niet wil zien dat er stelselmatig aanvallen op de integriteit van deze site worden uitgevoerd ,zullen die ook blijven voortbestaan. Als we ons daar niet tegen teweer stellen zal deze prachtige site gedoemd zijn te verdwijnen door toedoen van die aanvallen.

  48. Marcel, het is inmiddels duidelijk met welke perceptie je de commentaren leest. En hoe je denken is gevormd door je verleden. En sommige dingen kun je blijkbaar niet goed loslaten, of je dat wilt inzien of niet.
   Ieder mens heeft zo zijn dingen.

   Maar als WTK als site verder wil komen en niet “vast wil roesten” dan is “die schaduw en de poolstok” toch zeker een relevant gegeven.

  49. Veel vakantieplezier dan Parabooltje. Je zult het ongetwijfeld nodig hebben na al die aanvallen op jouw manier van zijn

  50. Marcel.

   Ik heb me gedurende al die tijd, dat ik de in mijn ogen zinloze discussies met steeds dezelfde onruststokers onder verschillende artikelen hier heb gevolgd, afgevraagd waarom jij en anderen steeds weer olie op het vuur gooiden. Daarmee draag jezelf bij aan de teloorgang van deze site. Ik heb ditzelfde fenomeen intensief als redacteur en moderator van Argusoog meegemaakt en weet dus heel goed hoe dit soort mechanismen werken. Wat Erna schreef over het narcisme dat ze hier bij de stamgasten van WtK waarnam, was natuurlijk in de eerste plaats een projectie uit het boekje.

   Uit eigen ervaring weet ik, dat wanneer eenmaal duidelijk is wat een bezoeker/reageerder hier komt doen, als hij/zij onder bijna ieder artikel de kont tegen de krib gooit, dan is de beste benadering die persoon totaal te negeren. De uit strijd verkregen negatieve energie is hun voeding. Waarmee ze zich volvreten, om zich hier van een verder succesvol functioneren te verzekeren. Dit kan eindeloos doorgaan totdat de webmaster/moderator er genoeg van krijgt en die mensen de toegang tot de site en reactiemogelijkheid ontzegt. De onruststokers worden geband en degenen die hen voeden mogen blijven, terwijl die door hun voedselverstrekking een even groot aandeel in het gehele proces hadden. Bij Argusoog heb ik ook een aantal van dat soort negativisten, die zich onder het mom van kritiek mogen hebben en vragen mogen stellen, moeten bannen en had daar altijd een vreemd gevoel bij. Zij gingen dan bij de buursites lopen lamenteren en de geloofwaardigheid van Argusoog betwisten.

   Mijn vraag aan jou is Marcel, waarom jij jezelf meent op te moeten werpen als een verdediger van WtK? Want als jij jezelf als een verdediger beschouwt, zul je steeds weer bedreigingen aantrekken die jou in de door jezelf verkozen functie zullen uitdagen! Dit is dus een eerlijke en oprechte vraag naar een stuk zelfreflectie bij jou.

  51. @ arend
   Ik voel mij niet geroepen me op te werpen als “verdediger “van WTK . Maar als je werkelijk had opgelet en gevolgd wat er gebeurde , had je kunnen opmerken dat ik op persoonlijke titel aangevallen werd.Nu had ik er inderdaad voor kunnen kiezen om het maar te laten gaan . Die keuze heb ik op enig moment ook gemaakt alleen werd ik wederom betrokken in een strijd die ik al gestreden achte. Dit kun je zien als fout van mijn kant, dat is dan jouw perceptie. Ik ben verre van perfect en leer nog elke dag , en ook van dergelijke confrontaties vallen lessen te halen, die krijg je dan niet als je de confrontatie uit de weg gaat. Je hebt dan weer andere, en zoals je misschien opgemerkt heb ga ik niet elke uitdaging aan, maar soms mag ik graag even sparren, om dan te zeggen dat ik mede verantwoordelijk ben voor de teloorgang van deze site vind ik wel heeeel kort door de bocht, en laat ik geheel voor jouw rekening.Immers dat kun je ook omdraaien zoals parabola al uitlegde. Je had ook kunnen opmerken dat ik voor de door jou geuite kritiek waarschuwde,ik snap jouw insteek wel hoor beste Arend maar softies zullen onder de voet gelopen worden . Dat wil niet zeggen dat ik je dat verwijt , maar soms wil ik wel even klappen terug geven als ik geslagen wordt. Zelfs een vreedzaam figuur als Jezus sloeg de bankiers de tempel uit! Dat stond niet in strijd met zijn boodschap van liefde , ik zie mijn optreden in een vergelijkbare manier. Als mensen een dergelijke strijd vervelend vinden kunnen ze dat gewoon melden inplaats van zich stilletjes te gaan zitten ergeren, en dan laten diegene die de strijd wel durfde voeren af tebranden met een verhaaltje over zelfreflexie. Maar ieder het zijne.

  52. Okay Marcel, als een door jou betitelde softie gooi ik nu dan maar de handdoek in de ring, wetende dat ieder oordeel over een ander meer zegt over degene die oordeelt, dan over degene be- of veroordeelt wordt. Dus laten we hier nu niet een nieuwe polemiek gaan starten. Jij bent o.k. en ik ben o.k. Laten we daar samen van gaan genieten en vooral onszelf zijn en blijven!

  53. Ach arend ik heb je nergens softie genoemd , wie de schoen past trekke hem aan denk ik dan maar . Als jij je graag onder die noemer herkent ziet…. het zij zo. Ik zie je i.i.g niet zo, en ik dacht dat ik daarin duidelijk was .

  54. Beste Marcel.

   Omdat jij het bent en blijkbaar net als die trollen evenzeer gedijt op conflictenergie, haal ik toch die handdoek nog even weer uit de ring. En vraag jou, op wie dan de volgende zinsnede uit je reactie 48.67 slaat?

   “Je had ook kunnen opmerken dat ik voor de door jou geuite kritiek waarschuwde,ik snap jouw insteek wel hoor beste Arend maar softies zullen onder de voet gelopen worden.”

   Laat duidelijk zijn Marcel, er is één iets is waar ik een bloedhekel aan heb. Namelijk wanneer iemand mij gaat voorschrijven hoe ik had kunnen of moeten reageren. Zelfs als een zichzelf spiritueel ontwaakte noemend iemand dat doet. De enige autoriteit waar ik verantwoording aan verschuldigd ben huist in mijn eigen hart.

   En nu geeft mijn intuïtie en dus mijn spiritueel ontwaakte wijsheid mij in, dat ik maar beter niet meer op jou kan reageren. Veel succes met de strijd en probeer af en toe ook nog eens om jezelf te lachen, Marcel.

  55. Mooi Arend , Echter zie de valkuil waar we beiden in dreigen te vallen . Ik heb niets tegen jou. En als ziel die vanuit liefde wenst te werken zie ik ook jouw wijze woorden over het loslaten van strijd, waarin ik me geheel kan vinden . Echter ook ik ben nog steeds feilbaar en laat me uitlokken. Niet altijd maar soms , jouw oproep tot zelfreflexie was niet an dove mansoren gericht , maar zoals altijd zijn er meerdere kanten aan een zaak. Dus wil ik de oproep retourneren, dit keer zonder de destijds nog aanwezige emotie( ook ik maak een menselijke incarnatie mee met alle gevolgen van dien ). Alle strijd weren is wellicht ook een valkuil,en een strijd leveren genereert ook weer nieuwe inzichten en wellicht niet alleen voor jezelf. Dus nutteloos zou ik het niet willen noemen. Als je wens is niet meer op mij te reageren zal ik dat respecteren , het ga je goed.

  56. Marcel, ik proef nu een heel andere en vooral positievere energie in jouw woorden. Natuurlijk zijn we allemaal mens en lerende. Dus hierbij reik ik jou in alle bescheidenheid mijn hand.

  57. Arend ~ Marcel

   Jammer nou twee softys vechten om een been en de derde gaat er mee heen, zie hier Voltaire ten voeten uit, kom op Arend en Marcel dit is verkeerd, zelfs als jullie softys zouden zijn, en dat zijn jullie ook in wezen, wij allen behoren bij de softys, we laten ons constant naaien, en dan vragen we ook nog was het goed zo, ’t wordt tijd voor iets anders minder soft !

   En kom op geen venijn tussen jullie beiden, jullie zouden broers kunnen zijn in het denken, een vriendelijke groet, uit het zuiden, waar het weer ook knudde is, Jenne

  58. Tijdens het begraven van mijn strijdbijl ben ik ook mijn schep kwijt geraakt 🙁
   Ik kan nu niet anders dan iedereen lekker te laten lullen en het mijne er van te denken, wat boeit het uiteindelijk. Having my finger on the trigger but the cock was castrated.
   Een invoelend lezer kan meestal vrij rap onderscheiden met welke intentie men een reactie plaatst, veel van die zelf-uitgeroepen wetenschappers zijn niets meer dan boerenlullen die met hun beperkte tunnelvisie wel even bravoure denken te kunnen maken. De mand om doorheen te vallen staat meest al klaargezet door hunzelf….

  59. Arend ik neem die uitgestoken hand met twee handen aan, hoewel ik even een rustpauze inlas zoals gezegt , kon ik het niet laten dit even te melden, want …mooi. Dank je wel.

  60. Dank Arend voor de complimenten.

   Wederkerigheid op kleine schaal in de praktijk gebracht: Arend complimenteert mij en ik dank hem daarvoor.

   Vervolgens ontstaat een discussie tussen Arend en Marcel die ik niet aan zag komen; twee pro-WTK-ers immers die fel van leer trekken tegen elkaar. Marcel blijkt te passen binnen het profiel van de pro-WTK-er dat ik eerder schetste (draadje 48.55): hij heeft een persoonlijke negatieve ervaring met de overheid zoals hij zelf aangeeft (draadje 63).
   Arend heeft een andere visie en snapt prima dat zo’n strijd tot niets leidt tenzij een van de twee bereid is over zijn trots heen te stappen en de hand te reiken. Gevolg: Marcel grijpt de geste met beide handen aan. Strijdbijl begraven. Zo simpel is het dus: zaait en gij zult oogsten. Je hoeft alleen maar even over je trots heen te stappen. Ook heel goed van Marcel zijn strijd opzij te kunnen zetten en excuses aan te bieden opdat het hogere doel gediend wordt.

   WTK is groeiende!

   Tijd voor een volgende stap? Gebruik maken van de aanwezige kennis op dit forum?
   Voorbeeld. Argonaut blijkt in zijn commentaren een technisch wetenschappelijke achtergrond te hebben, zie bijv. http://www.wanttoknow.nl/zo-kan-het-ook/ondanks-weinig-zon-floreert-zonne-energie/comment-page-1/#comment-393025 draadje 4.22-4.26, e.v.a. overigens. Wellicht (ik weet het ook niet) is zijn technische kennis en kunde hoger dan die van andere reageerders. Maar waarom daar dan geen gebruik van maken, als “je wilt weten”? Stel hem eens een inhoudelijke vraag.

  61. Jim, ik zou graag dergelijke discussies aangaan maar ik vrees dat die wens maar langs 1 kant bestaat.
   Ik merk herhaaldelijk dat bepaalde reacties van mij geblokkeerd worden; hoewel ik echt geen beledigende of offensieve dingen zeg, ik vind dat vreemd.

   Ook vind ik meer en meer dat het nutteloos is om te discussieren met mensen die eerder gelovig zijn dan rationeel : je krijgt dan obscure blogs naar je hoofd geslingerd of 9-uur durende youtube-filmjes ‘als bewijs’.
   Er zou eerst en vooraf moeten vastgesteld kunnen worden wat exact objectief bewijs kan zijn en wat niet.
   Aangezien we hier met een aantal wetenschapshaters zitten is dat niet evident. 🙁

  62. Jim, daar gaan we weer…
   Je mag het een en ander niet zomaar automatisch concluderen uit het ander.
   Er zijn de nodige reactanten hier, die hier al sinds jaar en dag vertoeven.
   Verwar Arend niet met die groep.
   Arend had zijn eigen bezigheden sinds jaren en na opheffing Argusoog schrijft hij nu ook artikelen voor Wtk.
   Hij is vast een iemand die Wtk een warm hart toedraagt, maar daarmee is hij niet een pro-wtkers zoals jij dat veronderstelt; dat geldt voor een groep vaste reactanten sinds nodige jaren.
   Hoop hiermee enigszins een iets ander beeld van de werkelijkheid te kunnen weergeven.
   En bedankt trouwens voor je mooie interpretatie voor wat de rest betreft 😉

  63. Argonaut, wie is beter, mensen met een rechterhelft orientatie of een linkerhelft orientatie.
   Ik ben zeker met je van mening dat een zinnige dialoog moet kunnen plaats vinden.
   Maar dat betekent evenwel dat óók jij open minded moet zijn naar een andere manier van kijken naar…

  64. @Jim 48.76

   Je wilt niet weten hoeveel conflicten ook ik in mijn leven heb aangetrokken, soms zelfs met gewelddadige agressie. En zowel met de overheid, als in mijn privéleven en op mijn werk met cliënten én zelfs een collega. Sommige ervaringen zijn zelfs te bizar voor woorden om te vertellen. Het feit dat dit gebeurde heeft mij heel diep doen reflecteren op de reden daarachter.

   Meestal was ik wat je het slachtoffer zou kunnen noemen, ik heb altijd willen doorgronden wat in mij dit aantrok. Ik heb het dus tot een soort van tweede natuur gemaakt, om na ieder conflict en het voorbije te hebben laten bezinken, mijn eigen ego-aandeel te onderzoeken. Als ik dat eenmaal in beeld had, kon ik mezelf dat aandeel vergeven, om een verzoenend gebaar naar de ander te maken. Dit alles vanuit de intense overtuiging dat ik zelf de verandering moet zijn, die ik in de wereld wil waarnemen. Het bekende “verander de wereld en begin bij jezelf” in de praktijk uitvoeren.

   Ik heb meegemaakt dat sommige mensen daar niet mee om kunnen gaan en er voor kiezen om in hun conflictenergie te blijven hangen. Ook heb ik me ooit voorgenomen om mij door geen enkele tegenslag te laten verbitteren en verharden. Dit heb ik tot nu toe vol kunnen houden, door al mijn opgedane ervaringen in een groter ontwikkeling- en zingevingsperspectief te plaatsen. Vergeving is hierbij een essentieel bestanddeel. In de eerste plaats vergeving t.a.v. mezelf. Daardoor kon ik ook anderen vergeven en hen leren zien als medereizigers, gedurende de ontdekkingsreis die het leven op deze planeet is.

   In lak’ech, jij bent de andere ik!

  65. Arend, ook ik heb zulke ervaringen gehad, maar naast dat jij alles naar jezelf toetrekt, zijn er ook domweg mensen die zodanig jaloers zijn op de kracht van een ander, dat je ook daar een probleem mee krijgt als je het niet ziet voor wat het is.
   Er liften vele mensen mee op de krachtige energie van anderen, dát is ook een ervaring van mij.

  66. Ja Anna 48.81, tot die conclusie ben ik ook gekomen. Het gaat er dus om, om dat soort energetische verstekelingen tijdig te leren herkennen en ze uit je leven te weren.

  67. Knap van je Arend om alles wat je meemaakt steeds weer in zo´n perspectief te plaatsen en het op jezelf te plaatsen. Ik weet niet of (denk niet dat) ik dat zou kunnen, maar ik begrijp je uitgangspunten zeker wel.

   De andere kant is dat “conflicten” ook kunnen bijdragen, zowel bij Jezelf als de ander. Het is soms nodig om verandering te bewerkstelligen om uit je comfortzone “gelokt” te worden. Dan maar weer een tijdje die conflict energie. Soms is een beitel genoeg om te “lokken” maar soms is ook een moker of een sjofel nodig…

   Net zoals met de dualiteit die er gewoon IS in de mens en die je moet accepteren. Doorslaan naar één kant maakt altijd dat je blijft streven in plaats van in balans te zijn. De non dualiteit is er misschien na het mens zijn of in diepe meditatie.

  68. Het heeft meer met het trouw willen zijn aan mijn eigen diep gevoelde essentie dan met knap te maken, Rikk!

   Wat je verder schrijft over conflicten kan ik het alleen maar mee eens zijn. Hetgeen ik heb beschreven is een uiting daarvan. En dan nu voor de leut maar even een passend stichtelijk muziekje.

   https://www.youtube.com/watch?v=qw4u1p41fIk

 28. Volgens mij is er op dit moment een onderzoek bezig onder omroepen/kranten uit de msm en studenten journalistiek, wie het meest kan zeuren op alternatieve sites… 🙂

  Ze (msm) balen als stekkers dat steeds minder mensen naar hun lariekoek verhalen luisteren.

  Als goede journalist dien je de waarheid te zoeken, de oorzaak, het ene van de vraagwoorden, het waarom! te onderzoeken. Het is bekend dat dat het moeilijkste is, en vaak wordt ingevuld met de ‘mening’ van degene die het schrijft, meestal zonder rekening te houden met de ware toedracht.
  Dus waarom alternatieve sites iets verwijten? Ze doen meestal veel meer hun best om achter het waarom te komen, ook lijkt het voor de ‘luie’ journalist allemaal te ver gezocht.

  Helaas kunnen mensen uit de mainstreammedia alleen maar over iets schrijven wat de redacteur toelaat, en dat dat niet altijd de waarheid is, maar vaak gewoon propaganda voor politieke doeleinden, weet ondertussen wel de halve wereld (na het songfestival al helemaal).
  Het enige wat dus de kranten doen is een bijdrage leveren aan het ondermijnen van de waarheid. Natuurlijk koningsdag is koningsdag, en sinter klaas is sinter klaas, maar zo gauw het b.v. over politiek en economie gaat is het niet meer te vertrouwen.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.