Advertentie

Politie scant ALLE auto’s die steden inrijden..!


x

Politie scant ALLE auto’s richting de steden..!

© 2011 WantToKnow/diverse bronnen

x

AMSTERDAM – De Amsterdamse politie gaat binnenkort alle kentekens van voertuigen die de hoofdstad binnenrijden scannen. De politie onderzoekt of de eigenaren van de kentekens iets op hun kerfstok hebben of nog boetes moeten betalen. Zo kunnen agenten een lijst opstellen met verdachten en veroordeelden die de stad binnenrijden.

De gemeenteraad bespreekt donderdag een brief van burgemeester Eberhard van der Laan over de nieuwe werkwijze. Het is niet de bedoeling om iedereen met een openstaande boete van een paar tientjes met een motoragent te achtervolgen, aldus de zegsman. Er hangen al enige tijd camera’s rond Amsterdam. Die worden nu gebruikt om vervuilend verkeer uit de hoofdstad te weren. Vervuilend vrachtverkeer in de zogeheten milieuzone wordt automatisch beboet. Het CDA wilde in januari weten of die gegevens ook voor opsporingsdoeleinden zijn te gebruiken.

Een van de vele ogen van 'Big Brother'...

De burgemeester schrijft dat er ‘juridisch geen belemmeringen zijn om de gemeentelijke milieucamera’s door de politie te laten gebruiken voor opsporingsdoeleinden’. Dat gebeurt alleen als mensen nog een (zware) straf moeten uitzitten voor bijvoorbeeld een overval. De driehoek wil de gegevens van de camera’s ook gaan gebruiken om overlastgevende taxichauffeurs en jeugdige criminelen op te sporen. Uitgewerkte plannen daarover worden opnieuw aan privacyregels getoetst, aldus de gemeentewoorvoerder.

Ondanks het feit dat het College Bescherming Persoonsgegevens permanente kentekenregistratie onaanvaardbaar vindt, wil de politie deze toch uitbreiden. Hiervoor was er al opschudding ontstaan in de omgeving van Zwolle, waar deze camera’s al sinds begin Augustus draaien, maar ook nabij Groningen, Nijkerk en Deventer zouden scanners moeten komen. En nu is dus Amsterdam, heel toevallig, met hetzelfde verhaal bezig..

Al meer dan een jaar worden de kentekens van alle voertuigen op de A50 en de A28 bij Zwolle geregistreerd. De gegevens van niet-verdachte voertuigen worden na enige tijd weer gewist, terwijl de gegevens van auto’s van bekende criminelen worden bewaard teneinde er eventueel misdrijven mee op te lossen. Wat precies onder ‘enige tijd’ wordt verstaan, is nog niet duidelijk, maar volgens de politie is dit in overeenstemming met de privacywetgeving; het CBP echter vindt het systeem onaanvaardbaar.

Volgens de privacywaakhond moeten de gegevens van niet-verdachte voertuigen meteen worden gewist.

Geen uitsluitsel over rechtmatigheid

Politiefunctionarissen in het hele land zijn in afwachting van een standpunt van minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie. Op eerdere vragen van het Tweede-Kamerlid Fred Teeven (VVD) antwoordde de bewindsman dat er nog geen uitsluitsel kan worden gegeven over de rechtmatigheid van alle gebruiksmogelijkheden van de techniek. Ton Hijmering, hoofd Executieve Ondersteuning van de politie Rotterdam denkt dat het een kwestie van tijd is voordat de politie ruimere mogelijkheden krijgt met camera’s.

Ondanks de bezwaren van het CBP is zijn landelijke politiecorpsen van plan om het systeem nog verder te gaan uitbreiden, aldus ‘De Volkskrant’. Gegevens van niet-verdachte voertuigen zullen pas na 7 dagen worden gewist, aldus hoofdcommissaris Aalbersma van de politie IJsselland, die aangeeft dat deze bewaartermijn nodig is om bepaalde gegevens na een gepleegd misdrijf nog te kunnen natrekken. Ofschoon het CBP de registratie niet goedkeurt, heeft de rechtbank in Zwolle vorige maand uitgesproken dat deze wel toelaatbaar is. In een rechtszaak over een serie autodiefstallen werden de gegevens van de kentekenscan geaccepteerd als bewijsmateriaal.

De vraag is of ‘Big Brother’ ook bekend is bij politie en justitie, maar in ieder geval lijken automobilisten die iets op de kerfstok hebben, gewaarschuwd.. De veronderstelling dat juist deze maatregelen criminelen ertoe zullen drijven om extra fraude te gaan plegen met autokentekens lijkt niet ongegrond, om het maar diplomatiek te verwoorden…! Of taxi’s en auto’s van vrienden en kennissen van criminelen, of huurauto’s ook allemaal bekend zijn bij justitie is onbekend..

Rotterdam scant al ruim 1 jaar kentekens..!
Op vijf verkeersknooppunten in de Maasstad staan al ruim 1 jaar diverse camera’s die kentekens van passerende auto’s registreren. Deze gegevens worden echter geen zeven dagen, maar naar zeggen van de Rotterdamse politie, zelfs 3 (!) maanden bewaard. Rotterdam is daarmee verder dan de gemeente IJsselland die in 2008 openlijk begon met een proef met camera’s op de A28 bij Zwolle, die dus naar zeggen gegevens slechts 7 dagen bewaard.

Technische vaardigheden van de scanners
Met het systeem kan bijvoorbeeld snel de auto van een terreurverdachte of een overvaller worden opgespoord, of kan nagegaan worden waar en wanneer het vaakst mensen rijden die nog een boete hebben openstaan. Controles kunnen daarop worden afgestemd.

Volgens Ton Hijmering, hoofd Executieve Ondersteuning van de politie Rotterdam heeft het College Bescherming Persoongegevens (CBP) geen bezwaar geuit tegen het bewaren van kentekengegevens. Vreemd is het dat het CPB nu wel begint te stijgeren bij de camera’s die in Amsterdam worden geplaatst. Wie spreekt de waarheid..?
De camera’s in Rotterdam worden alleen aangezet als de politie dat nodig acht. Ton Hijmering ontkent dat er met de gegevens criminaliteitsanalyses worden gemaakt. Het CBP protesteerde in 2008 wel tegen de proef op de A28 waarbij de informatie slechts enkele dagen werd bewaard. Het CBP heeft geen bezwaar tegen de termijn van drie maanden, maar vindt wel dat de kentekens van niet-verdachte personen onmiddellijk moeten worden gewist.

 

41 gedachten over “Politie scant ALLE auto’s die steden inrijden..!

  1. Hahahaha inderdaad, de soep wordt niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend:))

  2. Ik heb zomaar het idee dat die hele snelwegschutter niet bestaat. Maar wat een handige kapstok om nu alle gegevens te kunnen scannen….

 1. welke terreurverdachten bedoelen ze nu eigenlijk?
  en welke criminelen?
  die zijn toch duidelijk herkenbaar.
  daarvoor heb je geen camera’s nodig boven de snelwegen die zie je elke dag op de tv en in de krant.
  dus wie wordt er weer in het verdachtenbankje geduwd?
  tel uit je winst want wij mogen het weer betalen.
  geen wonder dat de overheid altijd weer geld tekort komt.
  gingen ze daar maar eens op bezuinigen.

  1. Inderdaad! Het geld wordt letterlijk gestolen van de mensen die dat het hardste nodig hebben: gehandicapten en minima. De diknekken uit het CDA, VVD en PVV zitten op rozen, en durven niet eens te denken over bezuinigingen binnen de groep grootverdieners! Nee, in plaats daarvan wordt het PGB afgeschaft, de minima zwaarder belast, de huursubsidie afgebouwd, etc.
   En Nederland durft zich een sociaal land te noemen? Dacht het niet!!!

 2. Een kennis van me rijd braaf elke dag als forens over de A27 en kreeg van de week een briefje thuis dat dat feit geconstateerd was en of ze wel eens aan carpoolen had gedacht (?/!) Als we het niet tegen potentionele terroristen in kunnen zetten, hangen we het Milieu plaatje er maar weer aan.

  Toevallig vroeg ze mij vorige week wat de Grafitti tekst bij Viaduct Maartensdijk, 1984, inhield… Die is nu dus ook wakker geworden…

  1. Je zou er vervolgingswaanzin van oplopen.
   Je doet niks verkeerd en toch zitten ze je op de hielen.
   Ze zien je steeds voorbijkomen maar weten niet dat je ter plaatse de hele dag met je autootje langs klanten gaat als vertegenwoordiger of consulent, of voorlichter, keukenverkoper, opmeter voor een lamellen verkoper, enz. enz. (Reïntegratie weet nog wel wat baantjes te verzinnen.) Je werkt en werkt en wordt op een dag je auto afgepakt omdat je het lef hebt hem helemaal alleen voor jezelf te houden. Foei, foei, slechte burger. Dat wordt afgestraft.
   Om dat te voorkomen moet je dus iedere dag een andere route naar je werk rijden.
   Zo veel mogelijk sluiproutes gebruiken dan maar?

  2. hahahaha: mevrouw we zagen met onze camera dat u naar een keukenadvertentie keek, heeft u misschien belangstelling…………
   De bron is het registreren van onze nummerborden. Als heel Nederland zou zeggen, we willen dit niet meer en halen onze nummerborden eraf omdat jullie hier misbruik van maken………..Zo makkelijk zal het wel niet zijn…….

  3. Nee, want er komt een vrijwilliger met een pepperspray.
   Tussen haakjes. Politieagenten mogen geen bijbaantjes hebben bij beveiliging.
   Iets waar ze volgens mij voor geleerd hebben.
   Vrijwilligers zouden dat kunnen doen en de politie meer uren geven zodat ze nog wat verdienen.?

  4. Ja en wil je je verweren tegen zo’n spray en geef je ze fysiek even een duidelijk seintje, dan is het ook weer niet goed, volgens hun. weer sancties, straf polietie rechter enz enz enz.

 3. Maar dat de hoogste baas v/h openbaar ministerie een veroordeelde pedofiel is waar al minimaal 4 aanklachten tegen lopen,(nml joris demmink,zie klokkenluideronline.nl) daar hebben onze politici als eberhard geen tijd voor, nee onder de tafel houden en ondertussen burgertje pesten. eberhardt, als je hoog klimt kun je ook hoog vallen!

 4. Het valt me ook al heel lang op dat bij de zeer rustige provincie overgangen van Friesland naar Groningen en van Groningen naar Drenthe, er altijd camera’s staan op hoge palen. In het Noorden wordt al in de gaten gehouden volgens mij wie er in en uit een provincie rijden. Dat is al jaaaaaren zo volgens mij.

  1. De driehoek wil de gegevens van de camera’s ook gaan gebruiken om overlastgevende taxichauffeurs en jeugdige criminelen op te sporen.

   Goh komt de driehoek (pyramide) met het oogje erboven weer terug…..

  2. Idd registratie…….wij geven dit zelf uit handen zo…..
   Waar zijn we bang voor als we zonder nummerbord rijden?
   Geldboete, de politie, sancties sancties en nogeens……….Maar eigenlijk schenden zij hier onze prive mensenrechten, ze controleren nu teveel……ze slaan door……

 5. De gek die dit schrijf, schrijft; wij vinden dit eigenlijk wel prima. Zolang wij achter onze computertjes zitten zal er niet veranderen en zal de (r)overheid gewoon door gaan met het dichtknijpen van uw en mijn keeltje.

  Mad Mb

 6. Kunnen we de overheid niet aanklagen dat ze ons ongeoorloofd bestralen?
  Niks werkt er nog zonder straling, toch?
  En we zijn geen proefkonijnen, toch?
  Of doen ze dit al over de hele wereld, dat scannen van auto’s?

 7. dus alle auto,s van de overheid die als gekken scheuren en zonder machtmisbruiklicht worden gescand ??????? koffieshops dicht en hardrugs word legaal anders heeft oom agent het te druk of worden ze bang net als in mexico

 8. Grappig die advertentie naast dit artikel: waar is uw buitendienst. Volg uw medewerkers overal.

  Nog even en er hangen ook camera’s op uw toilet en wee dat u uw toiletpapiertje verkeerd om gebruikt!

  Die regeltjes kunnen in stand gehouden en er kunnen er steeds meer bijgemaakt worden omdat we met een enorm overschot aan ambtenaren zitten. Ik zou zeggen ontsla eerst maar eens 3/4 van dat clubje, dan ziet de wereld er al heel anders uit. En dan vooral de club die in Brussel leeft met een riant salaris en onkostenvergoeding van
  € 10.000,= per maand. Een bedrag wat wij natuurlijk allemaal moeten ophoesten. Ze hebben zoveel tijd teveel dat ze niets anders doen dan onwerkbare en niet werkende regeltjes te bedenken, waar zij uiteraard altijd weer boven staan.

  Ik ga eerst maar weer eens wat posiiteve energie naar moeder aarde en haar bewoners sturen want dit soort negatieve dingen helpen alleen maar om deze wereld-gevangenis in stant te houden.

  By the way, het wil de laatste weken maar niet lukken om een onbewolkte lucht te zien en defensie is erg druk in de lucht…….zouden ze ergens heel erg bang voor zijn? Zouden er anders dingen te zien zijn die wij niet mogen weten en bepaalde mensen van hun voetstuk vallen?
  Licht wint het toch van duisternis, als de mensen met de duistere harten en intenties slim zijn laten ze het licht toe.

  1. Als hetgeen waar ze voor vrezen niet onder hun controle staat zijn ze wel heel erg arrogant om te denken dat ze dat voor de wereldbevolking geheim kunnen houden.
   Wat in de sterren staat geschreven kan een handvol “mensen” niet zo maar veranderen.
   Ze doen dus maar. Wat we moeten weten komen we toch te weten.

  2. Beste lezers,
   Oproep politie en andere instanties om actief mee te werken aan het verraden van je eigen familie, vrienden, kenissen en buren.
   op deze wijze onstaat er een moderen variant van de voormalig DDR Stasi, waartoe dit geleid heeft kennen wij inmiddels de enorme wantrouwen t.o. eigen geleifde, gezin, buren collega’s e.d. heeft enorme psychische schade opgeleverd aan ontelbaar vele
   Wantouwen tot op de dag van vandaag is bij de ex DDR burgens deel van hun systeem geworden!
   Wij zijn geen verleng arm, gratis hulpkrachten van politie, gemeente e.a. instanties die ons aanzetten tot verraad, bespieden van onze medeburgers!
   Kom in opstand hiertegen.
   Jongeren werden voor radio 1 geinterviewd of ze willen meewerken om hun geleifde ouders, vrienden wilden verraden als deze iets strafbaars deden/ gedaan hebben..de meeste zeiden nee! Maar….toen eer werd gezegd: je moeder of geleifde kan in gevaar komen…zo gereaffineerd doen de autoriteiten dit, ANGST creeerem om je dierbaren…toen zeiden de meeste JA dan wilik wel verraden…waar kan ik dit doen waar mioet ik naar toe welk tel.nunmmer moet ik bellen…
   Verschrikkelijk om de natie staat uit elkaar te rukken gezinnen, vrienden e.a. uit liefde volole familie, vrienden, buren band en los te weken en zo greep op hen te krijgen en angst te creeeren.
   Kom in opstand hiertegen allen!
   Knuffelt

  3. Wij werken om dit in stand te houden, en tegelijkertijd hebben we geen tijd om onze grenzen aan te geven.

 9. Hallo,
  de oproep op de radio en politie om actief mee te helpen opsporen gaat te ver.
  Moderne stasi methodiek zoals DDR burgers maar al te goed weten hoe traumatiserend dit werkt. geliefden, familie, buren vrienden verraden en als gratis verlengstuk van de instanties werken kan en mag niet. Dit rukt de natie staat en samenhorigheid uit elkaar en schept een staat van wantrouwen tegenover onze naasten…
  Zelf nu is de generatie ex- DDR burgers er een waar nog steeds wantrouwen in de mind gegrift staat door jarenlange conditionering!
  Camerá bij elke dorp/ stad die je inrijd, verraad plegen naar je medeburgers, bespeiden, argwaan, wantrouwen naar hen schept een vreselijke wereld.
  Vernietig elke familie band, bespied je naasten, stop je kinderen in naschoolse opvang, vrouwen laten werken zodat de overheid extra be;lasting inkomsten heeft en NIET geinteresserd is in de emancipatie van vrouwen…neen gezins structuur uit elkaar halen dag/ nacht TV-entertaiment, stress, continu geld zorgen 24/ 7 voor elke burger, zodadtze niet de tijd meer hebben voor het spirituele in hen, na te denken over hun leven, zorgen, salris gestort krijgen en onmiddelijk wordt de rekening leeg gehaald door huur, hypotheek, energie en andere kosten die hoger en hoger worden door vrije markt werking bewust de illusi scheppen dat er vrije keuze is en alles goedkoper wrodt…het grootset bedrog ooit! Houd de burger in angst , spanningen om te overleven, controleer hun mind geeft ze geen tijd goed na te denken wat er met hen gebeurd….miljoene Nederlanders leven in feiter in overlevings stress, kunnen dit leven van meer en meer consumeren niet meer echt aan…wordt wakker mens en, wordt wakker en DOE IETS kom uit die Jan Salie houding kom achter die beeldschermen die hypnose vandaan uit je luie stoel….

 10. Ik hoorde wel iets waaien dat er geen leges meer gerekend mogen worden door gemeenten op een VERPLICHT identiteitsbewijs.
  Moeten we hier nu blij mee zijn? Het is al lang van de zotte dat je moet betalen voor iets waar je niet onderuit kan.
  Aan de andere kant vind ik het vrijheidbeperkend, dus illegaal, dat ik verplicht ben zo’n ding bij te hebben.
  Dus liever geen plichten meer.
  Zo goed is de gemeente ook niet voor de burger. Er verdwijnt een een hoop geld aan onzinnige dingen terwijl de burger zich blauw betaald zodra hij de gemeente nodig heeft voor iets.

  1. He ja dat heb ik vandaag dus ook gehoord, dat vanaf afgelopen vrijdag het id gratis af zou kunnen halen….. Ik baal er ook van dat je zo’n ding altijd bij je zou moeten hebben, ik heb hem nooit bij me, maar het zou zo moeten volgens hun. Ik hoorde dus dat er een cursus irisscannen aangeboden werd aan loketbediendes van burgerzaken, volgende week. Hoe het precies zou zitten is nog niet helemaal bekend. Ik kan niets vinden over dat dit op de “agenda”van Brussel of Den Haag staat. Goh irri nu al een camera pal op je eigen ogen gericht, de auto vind ik al zeer gestoord????

  2. ennn ik vertrouw die apparatuur van de overheid niet, om met hun ##### aan mijn ogen te komen….je weet nooit wat ze hiermee aan kunnen richten!

  1. Ik zit al aan emigreren te denken buiten een eu land, ik voel mij hier niet meer gerespecteerd als mens zijnde in een van de eu landen. De eu is gewoon een aparte staat van Amerika geworden.

 11. Het CDA staat er om bekend dat ze niet veel op heeft met privacy wetgeving, daar moeten we dan ook niets van verwachten. Anders stemmen bij de volgende verkiezingen of politiek asiel in een ander land aanvragen.
  Vraag me af of zo iets lang blijft zitten, als je je met criminele zaken bezig houdt weet je daar toch ook wel weer een weg in te vinden lijkt me?
  Daarnaast moeten we misschien zorgen dat onze kentekenplaten goed vastzitten, zodat ze er niet af gejat worden en voor obscure zaken worden gebruikt.
  Over vertrouwen gesproken, deze overheid creëert alleen maar wantrouwen.
  Ooit zij een buitenlander, die al 20 jaar in Nederland woont tegen mij dat het een land van zeikers is geworden, waarom ben je hier dan nog was mijn eerste gedachte, maar hij heeft gelijk (gekregen). Vreselijk.

 12. Ecall is ook een GSM maar dan vast ingebouwd. Dus hiermee is ook alles goed te localiseren.

  “Het Europees Parlement heeft besloten dat nieuwe auto’s en busjes vanaf 2018 ecall moeten hebben.

  Ecall is is een systeem dat automatisch hulpdiensten belt bij een ongeval, die dan meteen weten waar ze precies moeten zijn. Vorig jaar kwamen 25.700 mensen om bij verkeersongevallen in de EU, met de nieuwe systemen zou het antal jaarlijks met tien procent verminderd kunnen worden.”

  En dan te bedenken dat alleen al in Duitsland +/- 50.000 mensen sterven door fouten in medische bedandeling.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.