Advertentie

50 Franse steden vol in protest..! NOS zwijgt!!


Nuit Debout 3

x

x

NOS-journaal zwijgt!
x

50 Franse steden vol in protest..!!

2016 © WantToKnow.nl/be

x

Hoe we worden besodemietert door onze staatsomroep? Sorry, maar een ander woord kunnen we er niet voor vinden..! Waarom laat de NOS weer niets van dit FUNDAMENTELE nieuws horen..? Wie is degene die de NOS verbiedt hier aandacht aan te besteden..? Kan iemand daar een zinnig antwoord op geven? Is het meneer Marcel Gelauff, die de titel ‘hoofdredacteur NOS-journaals’ op zijn visitekaartje heeft staan, die dit flikt..?? Want meneer Gelauff, als méér dan 50 Franse steden de pleuris uitbreekt, in de vorm van DAGELIJKSE protesten, is dat dan geen reden om hier aandacht aan te besteden..? En dit is nu al meer dan een maand lang aan de gang..!!

Nuit Debout 4

Pleinen worden bezet, banken gesloopt, auto’s in de hens gezet en de Franse politie kan de traangasbommen nauwelijks meer aanslepen. Nog steeds breiden de rellen zich uit en we hebben het hier over honderdduizenden actieve vechtende burgers tegen de gevestigde orde. Mensen gaan niet meer naar huis, wonen op straat en maken er één groot ‘feest’ van.

Kenmerkend voor deze beweging is dat deze volledig ongeorganiseerd is begonnen, waarbij met name de mensen in Parijs besloten de avond van de 31e maart gewoon op te blijven, wat feitelijk ‘Nuit Debout’ betekent. Daarnaast is deze beweging in de basis volledig geweldloos, waarbij er natuurlijk altijd uitwassen zijn.. Inmiddels komt deze beweging in meer dan 50 Franse steden bij elkaar, DAGELIJKS. En te demonstreren door vooral massaal bij elkaar te komen en te discussiëren over de toekomst en het huidige beleid van bezuinigen samen met de corruptie aan de kaak te stellen. De burger weer moed geven en inspiratie aanreiken. De weg van afbraak van de samenleving door de huidige politieke klasse is niet onaantastbaar, verandering is wel degelijk mogelijk.

Het allerbelangrijkste in onze ogen is het feit DAT er dus nu mensen opstaan. En niet zo’n beetje, maar MASSAAL.. Is dat de reden meneer Gelauff? Omdat u niet wilt dat dit ook in Nederland opvolging krijgt..? Hebben uw superieuren, van wellicht buiten de NOS, u dit bevolen..? Want het zijn geen partijen of bewegingen maar gewoon echt alle burgers die het gerotzooi ten koste van burgers, dat ook in Nederland massaal plaatsvindt, onder leiding van de ‘grote glimlach’ van Mark Rutte, gewoon helemaal zat zijn.

Nuit Debout 2

Wil je er meer over weten?
Dan raden wij je aan, wellicht wat minder naar Tv-‘zang’wedstrijden te kijken en al helemaal niet meer naar NOS. Noch naar VARA’s DWDD en/of Pauw… Daar gaat het alleen maar over die ‘Grote Boze Poetin’ en sultan Erdogan, politiek correct geroeptoetert, zodat je wat hebt om je druk over te maken en vooral niet in de gaten krijgt dat €uropa het gewoon helemaal zat is..! Als dit net zo veel en groot zou worden uitgelicht als al die zogenaamde aanslagen hier en daar, dan zouden wij nu ook op straat staan te protesteren. Of zijn wij daar te netjes, te dom of te bang voor? Dat zijn toch weer die Hollanders…

'Hoofdredacteur' Marcel Gelauff.
‘Hoofdredacteur’ Marcel Gelauff.

Want kijk maar eens op YouTube en zoek daar op kreten als ‘Nuit debout’ (en zet het filter op 1 week of 1 maand.) Ze proberen het te verbergen maar het lukt ze niet, doordat dit spelletje té doorzichtig is en . De revolutie is hier en nu! De Europese lente is begonnen! Kijk eens hiernaar bijvoorbeeld..

Misschien de NOS even tippen..?
Het kan natuurlijk zijn dat ze slapen, niet opletten, of wel willen, maar dat er geen materiaal voorhanden is om te gebruiken in de uitzending.. Wellicht is het een idee, dat we de NOS even tippen over deze ‘Nuits debout’… Dat kun je doen via deze pagina zagen wij: https://over.nos.nl/uw-reacties/ooggetuige  Kijk maar of je het zinnig vindt.. Je kunt natuurlijk ook gewoon dit bericht doorsturen of doorlinken..!
Maar wie weet zit ‘onze Marcel’ wel om je tip te springen. En kan hij op die manier zijn meerderen overtuigen, dat het wel degelijk zin heeft aandacht te besteden aan deze ‘Opstand-in-50-steden’…

441 gedachten over “50 Franse steden vol in protest..! NOS zwijgt!!

 1. reisadvies? wat als mensen toevallig weekend Parijs geboekt hebben, en komen daar onwetend aan in deze puinhoop van rellen etc. of in een van de andere steden.. Hier moet gewoon aandacht aan besteed worden either way! Filmpjes op youtube van afgelopen week zeggen genoeg.. mvg

  1. Arend.
   Vanavond op de VRT bij het journaal van 19.00 uur lieten ze zien hoe een agent gewond raakte (ik meen dat het een commissaris was).
   Als je die beelden ziet kun je je afvragen of het ook niet zijn eigen schuld was want hij ging nogal tekeer tegen de demonstranten zonder helm of beschermende kledij.
   Nou hoeft voor mij geen geweld gebruikt te worden want ik zou liever zien dat ze in gesprek met elkaar gaan en dat het geweldloos opgelost kan worden.
   Het grote probleem is hierbij meestal dat ministers verantwoordelijk zijn maar dat anderen meestal de dupe zijn terwijl de veroorzakers vrijuit gaan en hun handen in onschuld wassen.

  2. Niets is wat het lijkt en niets lijkt wat het is, Arnold. De chaotisering van Europa ligt op schema en dat er af en toe eens een lagere god gewond bij raakt of het loodje legt, so be it. De puppet masters zien dat slechts als collateral damage.

 2. WTK is een site voor bedoeld voor mensen die ongeveer in het zelfde straatje zitten. Er wordt hier gediscussieerd op een bepaald bewustzijnsniveau. Als je niet op dit niveau zit dan hoor je hier niet thuis en kun je helemaal niet begrijpen wat op deze site verteld wordt (je bent nog niet wakker…)
  Het is een minderheid die dit “bepaalde bewustzijnsniveau” heeft bereikt. Maar let op, het is wel groeiende.

  Zie ook comment 46.28

  Hoogmoed komt voor de val.
  Alles in het leven is zinloos, maar je moet het wel doen.

  1. Iedereen is welkom op deze site Arno. Inhoudelijke discussie is prima; hou je netjes aan de regels en probeer niet mensen impliciet weg te zetten, door feitelijk niets te zeggen, maar alleen onrust te stoken, en mensen aan te vallen met ‘minkukelen’… Het is zó simpel als je van goede wille bent..!!

  2. Guido, hij heeft duidelijk moeite ermee om te accepteren dat men met KRACHT verder komt dan met macht…tenminste bij mij 😉
   Er zijn mensen die snappen het niet, ze haten op alle mensen die krachtig zijn en blij…dat is vaker het geval. So pathetic!

  3. In 46.28 wordt feitelijk gezegd wat ik in 53.0 nog even kort samenvat.

   En dat is inderdaad een verholen vorm van “impliciet weg zetten, door feitelijk niets te zeggen, maar alleen onrust te stoken, en mensen aan te vallen met ‘minkukelen”

   Verbeter de wereld begin bij jezelf. Maar dat is aan sommige “site commentatoren” alhier niet besteedt. Ze zijn zo overtuigd van zichzelf en vinden andere meningen die hen niet welgevallig zijn van een minder bewustzijnsniveau. Je kent de karakterprofielen die daar bij horen ongetwijfeld…

  4. Jaja, Odette… Je moet ongeveer hetzelfde denken als de gemiddelde “site commentator” hier en dan hoor je erbij. Andere meningen zijn niet welgevallig en werken als “een rode lap” op de gemiddelde site commentator. Het lijkt het K….n wel. So pathetic!

  5. Lieve Arno, wat maakt je toch zo bitter? Kijk in het leven naar dingen die wel!! lukken. Het lucht op en je krijgt meer tijd en zelfs op z’n tijd vleugels. Ontspan je toch… Je bent heus wel aardig, ik voel me ook niet overal thuis, ik ga daar echt niet zitten of staan. Maak van je hart geen moordkuil, het is het echt niet waard. Zet ‘m op en omarm het leven, sterkte!

  6. Beetje off-topic mensen, misschien is de chat een goed alternatief? Die wordt weer regelmatig bezocht!

  7. Arno,
   je bent hier op de site onder je nick ‘Arno’ een heel vervelend mens. Niets leuks aan.
   Jij komt hier want niemand zou jou opzoeken…jij zoekt het forum wtk op, het ligt er zeker aan dat er bittere frustraties in je schuilen. Is je scriptie afgekeurd? Of heeft je vrouw opeens en echte man ontmoet?

   Ik voel me iig zeker geen sektelid, lol, hoe verzin je het?
   Ik ben een vrijdenker een een vrije geest, of je dat zint of niet, en vooral een goed mens, veel beter dan jij 😛

   Jij bent alleen een sukkel die niets beters te doen heeft, dan andere mensen onbeschoft te bejegenen en je hebt geen enkel respect. Best loser-achtig.

   Het is altijd zo geweest…het donker kan niet tegen het licht. Daarom zoveel haat in je reacties. Ik ben nu een beetje pissed off.
   Daarom trek ik ook mijn mond open, want zulke energieën die jij zendt, zijn laag. (ga nou niet weer zeuren, je vraagt erom).

   Kruip aub weer onder de steen waar je vandaan komt en dan graag met je hele achterlijke club bij elkaar. Onbeschoft én dom is echt een vreselijke combinatie (gecondoleerd)!

   `We don´t need no education, we don´t need no thought control, no dark sarcasm in the classroom, teacher leave us alone….’

   Je bent echt een slachtoffer van dit systeem, waar jij je zo sterk voor maakt. Dat systeem kotst je uit, als het wil en dat gaat ook gebeuren, dat voel ik. En ik heb een uitstekende intuïtie 🙂

   Dus de pokken voor jou en interessant dat je een oplichter bent, die dus ip-adressen veranderd, mag dat?
   Ik ga zo een van jouw ip-adressen aan Guido vragen….

   Dikke middelvinger!

  8. @53.2/8
   Niet openstaan voor andere meningen, star binnen je eigen groepje blijven hangen en andere ideeën afdoen als “onbewust”. Dat is een vorm van vooringenomen zijn en de leercurve van jouw groep is dan ook nihil. Mensen worden ook “impliciet weggezet” door steeds te zeggen dat ze het niet begrijpen, het écht niet door hebben enzovoort.

   Als je zo´n naar binnen gericht groepje wil zijn kun je misschien een soort Hara Krishna beweging starten zoals vroeger in Vlodrop, dan nu de moderne online versie met een besloten community waar je elkaar lekker kunt hersenspoelen. Dan doe je in ieder geval niet alsof de commentaren hier een algemeen gemiddelde vertegenwoordigen en het volledig open is.
   Vervelend hé, als mensen het niet met je eens zijn en net zo “Krachtig” blijken als jij vindt dat je bent.

   Lieve Guido, Arnold2, Parabola, Jenne, Marcel en wie ik nog vergeten ben,
   wat maakt jullie toch zo bitter? Kijk in het leven naar dingen die wel!! lukken. Het lucht op en je krijgt meer tijd en zelfs op z’n tijd vleugels. Ontspan jullie toch… Jullie kunnen heus wel aardig zijn. Maak van jullie hart geen moordkuil, het is het echt niet waard. Zet ‘m op en omarm het leven, sterkte!

  9. Was weer in de laatste twee postings niet nodig… Tja, kost wat. 1.25 Euro, schappelijke prijs voor plagiaat 😉

  10. Qua trillingsniveau is (ook) deze site diep verankerd in het dualisme van de zichtbare realiteit niet anders als de MSM. Dat is feitelijk zo, daarvoor hoef je slechts een aantal artikelen en de commentaren te lezen. Dat resoneert niet met omgevingen zonder of met weinig dualisme, dat kan ook niet omdat dit de non dualisme realiteit zou opheffen. Je zou je de contra productiviteit van de site kunnen afvragen.
   http://www.gnostiek.nl/db/forum/lees.php?tid=33&id=37996

  11. waar gaat het over, je was al welkom, waarom blijven doen of het nog bevochten moet worden.

  12. Zullen we erover stoppen Arno..??? Wat een bizar gezever jongen..! Klaar!

  13. @ arno 53-9
   Ik ben verre van verbitterd en mijn leven volgt steeds positievere wegen. Dat gaat niet zomaar dat is de weg die ik kies, welke kies jij?Ik ben namelijk van mening dat je je eigen leven creëert en dat jij de controle hebt over welke weg je bewandelt.

  14. Ach Marcel, omdat Odette het nodig vond dit aan mij te vertellen (53.6).
   Kon ik me wel bedenken dat anderen er wellicht meer aan hebben.
   Vandaar mijn afsluiting in 53.9

  15. Tja arno , mooi stukje theater. Maar bewustzijn……. dacht het even niet.

 3. De Olie vlek breid zich uit, de Olie raffineriën staken, dus geen aanvoer, voorraad op = stop, dan gaat de staat ingrijpen als in het verleden, met het leger etc.
  Het gaat niet over enige onderwerpen, maar het hele pakket deugt niet !
  De mensen voelen dat we ergens heen worden gebracht, wat niet goed voor ons is, dat gepraat over WWIII, wie zijn oorlog, niet de onze !
  Het is ook niet meer te begrijpen, althans zegt men, maar er zit wel degelijk een lijn in al dit geweld, maar goed uit CHAOS komt de mooiste bloem, zeiden de Egyptenaren al lang voor onze jaartelling !

  Wat zonde van al dat gekissebis hier onder, er zijn er een paar heel slim bezig, op de zelfde manier houdt de overheid de mensen van de réaliteit weg,
  met alle discussie staan jullie nog steeds op nul = O, de ééne trol verdwijnd en hop de andere komt uit zijn fles, en de boel maar fijn gaande houden, en ik vrees deze lieden zitten over het hele wereld internet te kloten met de andere zijn denken, jammer wordt wakker please ! groet Jenne

  1. Jenne.
   Jij bent goed bekend met de geschiedenis waardoor je wel zal weten hoe vaak het is gebeurd dat mensen gebruikt worden om bepaalde belangen te verdedigen om vervolgens als het doel bereikt is (of niet natuurlijk)afgedankt te worden als oud vuil.
   Trollen verdedigen vaak belangen van anderen maar hebben niet in de gaten dat wanneer hun taak erop zit zij ook als oud vuil afgedankt zullen worden.
   Het enige wat ze dan bereikt hebben is dat ze een vrije en mooie toekomst voor henzelf en familie en vrienden hebben geprobeerd tegen te houden.
   Lees de protocollen van Zion en daar staat het zelfs in beschreven en dat is bv in het boek “de dertien satanische bloedlijnen” van Robin de Ruiter terug te vinden of na enig zoekwerk op internet ook wel.

  2. Nou Arnold2, dat is natuurlijk niet nieuw voor iemand van mijn leeftijd, maar je moet leren er mee te spelen, en zorgen dat zij je geen letsel toebrengen,
   nooit het achterste van je tong laten zien, en ee flinke slag om je arm, groet Jenne

 4. ‘Ça ira, ça ira, ça ira!!!’ Zoals ten tijde van de Franse Revolutie doorheen geheel Frankrijk klonk.
  Een Herbronning van deze leus. Ik…ga…er…volledig voor!!! ‘Allons-y!!!’

  1. Absoluut waar, het ging als een lopend vuur door het land, en dat zonder internet !!!, toond de kracht van die mensen.

 5. het is e zien op Martin zijn site : http://www.beyondthematrix.nl
  volle mep dat filmpje, waarom zien we dat niet op het ” journaal “.. kortom ; WE MOGEN NIET ZELF DENKEN
  FRANSEN denken vanjuit hun patriotisme en hun hart waarom ze FRANSEN zijn en hier is het allemaal wol en schaap
  Het is tijd om hier eens kennis van te nemen, zo dichtbij.. straks ook hier maar dan met heel veel geouwehoer van de overheid .. pppff.. de zaak van sylvana simons wordt ” getoetst ” door het OM, wat een lachertje zeg..
  Er is veel meer loos als men denkt, en Ruttelprutteltheepot lacht alles weg, hij ziet o v e r a l een antwoord en oplossing in, net als willy.. allemaal standaard uitspraken en geen vuist!
  We zullen het mee maken de komende maanden.. het is over and out hier in Europa We zullen beter af zijn zonder de duivel die Brussel heet.. en snel dan kan er nog het een en ander worden gerepareerd, maar geloof me met velen ; Nederland staat in de verkeerde GARAGE met deze regering.. Waar is onze DIJKKRACHT gebleven?? Vechten tegen het opkomende geweld?
  Is er dan niets meer over van onze strijdkracht?? Er is 1 man, nee.. 2 dan.. in de regering die zeggen waar het op aan komt.. ik noem geen namen maar ze gaan nog een grote rol spelen de komende tijden, zekers gezien met de doofpotjes waar in we worden gegaardt
  fijn weekend allen en kijk eens bij Martin, zijn clip over de opstand in frankrijk is nergens gezien op de npo .. raar hey

 6. Oke, dus dit wat gisteren dan ‘eindelijk’ op de NOS. Lijkt mij toch echt een Frans onderonsje. Prima dat hier over bericht wordt gegeven. Ik geloof niet dat de Nederlander hier echt van onder te boven was. Deze ochtend was niet anders dan anders hier in NL.
  Nu zélfs de NOS dit nieuws verspreidt, lijkt de NL zich daar niet echt druk om te maken. Was het trouwens alleen de NOS die dit grote nieuws niet deelde?
  Of waren het er meer? Welke nieuwskrant berichtte hier wel over eigenlijk? Dit is nieuws. Jullie hebben het eerder gespot, en berichtten daar over. Prima toch.
  Ga even naar Griekenland en zie wat er daar mis gaat. Hoor ik de NOS ook niet over. En jullie ook niet. Waarom niet? Dat land staat in brand!! Zijn jullie de boel ook aan het vermijden? etc..etc..etc… Ik zeg het een beetje plagerig. Maar bedoel het goed. Dit nieuws is voor de gemiddelde Nederlander écht niet interessant. Stakingen vanwege een arbeidswet welke wordt aangepast. Tja. Zij staken iig nog. De gemiddelde NL komt zijn bed er niet meer voor uit. 🙂

  De titel van dit bericht kan aangepast worden hoor.
  “De NOS doet zijn taak.(maar wij van wanttoknow waren eerder)” oid 🙂

  1. Vreemde manier om te zeggen dat je graag bij ons wilt komen werken Sander..

  2. haha, dan als eerste een ‘vind ik leuk’ button er bij 🙂

  3. Zolang mensen op hun mobiel en ‘anywhere’ een smiley tevoorschijn toveren, en dat hier ook kunnen..?

 7. zou moeten rood worden tot achter mijn oren. Was helaas niet op de hoogte van de grootsheid van de betogingen in frankrijk! Dank voor deze info te delen!
  Goede zaak. Hoop dat de betogingen zich blijven voortzetten en zich verder uitbreiden in Europa! Europa is er enkel voor de bankiers en die zetelen in de commissie! Wij, het gepeupel kan stikken.
  Wat mij betreft mag heel Europa ontploffen , samen met hun bankiers! Geen Europa, geen schulden, geen naties!
  Vive d’anarchy alhoewel, kan er nog meer anarchie zijn dan nu bestaat onder de europese commissiebonzen?

  1. Dus Peter Van Hecke, lang leve de Franse Communistische vakbonden zoals CGT, die nu de oliebevoorrading blokeren.
   Gaan zij het paradijs brengen? Natuurlijk niet. 🙂

   Frankrijk zit met een werkeloosheidsgraad van ruim 10%, meer dan 25% bij de jongeren (18-25), de franse regering doet nu een schuchtere poging om de 35-uren werkweek en de verschrikkelijke ontslagbescherming een beetje terug te schroeven. (Duitsland en het UK deden eerder al het 10-voudig, o.a. in de Hartz-hervormingen die Duitsland zeker geen windeieren heeft gebracht).

   Dit is een strijd voor behoud van sociale voorrechten door mensen die pure obstructionisten zijn. Ze kunnen succes hebben maar dan graven ze enkel een diepere put voor hunzelf en hun kinderen later want het probleem blijft bestaan natuurlijk.

   Als dit binnen 14 dagen niet is opgelost zou best het franse leger ingezet worden om op te treden tegen die vakbondsterroristen.
   Eigen schuld, dikke bult.

  2. beste Argonaut,

   Als onze regeringen de grootindustriëlen zo goed als belastingvrij en de stelende bankiers niet zouden uitkopen zou zoiets gewoon niet gebeuren. Uw betoog toont duidelijk aan welke uw visie is, wat uiteraard uw volste recht is. Ik ben niet op de hoogte van de maatregelen welke genomen zullen worden maar indien waar is wat je zegt toont dit duidelijk aan dat democratie een dode illusie is.

   Maar het feit dat u mensen die pogen op te komen voor hun rechten terroristen noemt toont duidelijk aan wie JIJ bent!

   Als stelende bankiers, met steun van de overheid mensen uit hun woning zet is dat natuurlijk vanzelfsprekend voor u. Begrijp dat die bankiers zelf nooit het geld hadden die ze uitleenden. Met welk recht zetten zij dan mensen uit hun huis? Dit is diefstal en u rechtvaardigt dit? En het is niet anders met werkgelegendheid. Proficiat!

  1. Van Hecke Peter, waarom is het van belang dat die bankier zelf het geld hadden dat ze uitleenden?
   Is dat een soort naieve visie op eigendomsrecht die ik daar meen te lezen?

   Als bankiers een hypothecaire lening creeren en dus geld ‘uit het niets’ creeren, staat daar wel iets tegenover, die schuld wordt gedekt door iets.
   Denk eens goed na door wat? Wat dekte uw lening toen u uw huis kocht en de bank het geld daarvoor voorschoot?
   Is het geld dat de verkoper kreeg minder waard denk jij? Of onterecht verkregen? Denk eens tot het einde door aub.

  2. argonaut,

   indien de leningen welke banken uitschrijven zijn gedekt zoals jij beweert het huis naar ik meen, hoe is dan de liquiditeitscrisis ontstaan? Heb me voldoende ingelicht alvorens deze statements te doen. Uiteraard kan je de opmerking maken of mijn bronnen wel correct zijn. Maar ik weet absoluut zeker dat de doorschuiving van de lasten van de banken naar de burgers de reinste diefstal zijn! Eigenlijk meer zelf!

   Het wordt tijd dat wij burgers onze overheden in gebreke stellen wegens het uitbetalen van onze arbeid met ongedekt geld! Wij leveren dus arbeid voor onbestaand geld, niet gedekt door de goudstandaard of onvoldoende gedekt waardoor inflatie van de munt ontstaat; Dit is slavernij en een inbreuk tegen de grondwet!
   wil in deze verwijzen naar de bailinns!!

   Net zoals trouwens ons registratienummer ons een bediende van de staat – corporatie maakt in dienst van het IMF , lees federal reserve, en omdat dit contract niet beëindigd kan worden is dat volgens de grondwet ‘slavernij’!!!!Tenzij ik ook dit niet begrepen zou hebben!

   Uitwijken is in deze niet mogelijk gezien de gehele wereld dezelfde methode gebruikt om hun burgers te exploiteren!

  3. Van Hecke Peter, de liquiditeitscrisis is net ontstaan OMDAT banken leningen (subprimes) gingen toekennen aan mensen die geen terugbetalingscapaciteit hadden. Doordat dat op grote schaal gebeurde, kreeg je heel veel ‘foreclosures’ : opeising door de bank van huizen bij niet betaling van leningen, daardoor klapte de huizenmarkt in elkaar en kreeg je een gigantische restschuld die niet gedekt was.
   De originele leningen waren daarenboven in Credit Default Swaps – pakjes doorverkocht als financieel product aan andere banken. Waardoor je een toxisch effect kreeg op wereldschaal.

   Ze zondigden dus tegen de basisregel dat een lening steeds voldoende gedekt moet zijn.
   Maar dat alles heeft NIETS te maken met geldcreatie door banken, het is veel en veel complexer en subtieler.

   Ik kan je aanraden om eens ‘swimming with sharks’ te lezen van Joris Luyendijck, dan ga je het misschien een beetje begrijpen, welke perverse prikkels er in de bankenwereld de echte problemen vormen die het systeem misvormen.
   https://www.youtube.com/watch?v=EosNLWR9OvM

   Ik ben het wel met je eens dat we (sommige) banken NIET hadden moeten redden maar laten failliet gaan en het verlies onmiddelijk nemen (gemiddeld een paar duizend euro per persoon) in plaats van te blijven betalen en hen de hand boven het hoofd houden.
   Een zeer gemiste kans. 🙁

  4. Leningen van centrale private piraten banken Zijn altijd geld creatie uit het Niets en die kunnen daarom niet Failliet, hoe erg ze dit ons, de Onderpand slaven kaste, ook wijs proberen te maken, dit is het Recht wat de Staat uit handen gegeven heeft en daarmee het seniel gemaakte stemvee stelselmatig een Loer draait.

  5. Argonaut,

   in antwoord op 60.3

   Je kan me murm slaan met je intellectuele termen maar er schort naar mijn mening iets aan je uitleg!

   Je beweert dat de banken in de fout zijn gegaan door leningen toe te kennen aan onsolvabele mensen. Aan hoeveel van die mensen hebben zij dan leningen toegestaan dat er een miljardenschuld moet zijn ontstaan?
   Tengevolge van wanbetaling zouden dan 1000den huizen op de markt moeten zijn gesmeten met als gevolge een astronomische daling van de huizenprijs zoals je ziet in the USA. Dit is hier echter niet het geval! De prijzen op de huizenmarkt blijven nog steeds stijgen! Verder is er helemaal geen grote leegstand of verschuiving van de handel op huizen te zien.

   Ten tweede is de bank geen sociale organisatie zoals jij wilt beweren.

   Ten derde rechtvaardigt dit helemaal niet waarom banken uit het niets geld mogen creëren! Als mijn buurvrouw geldnood heeft en ik print wat geld uit en ik ga er mee naar de kruidenier om groenten voor haar te kopen en ik word betrapt. ???? Wat denkt u! Als ik de rechter zeg dat ik dat heb gedaan uit sociaalvoelendheid en ik daarom wat geld heb geprint om haar groenten te kopen. Ik ga gewoon veroordeeld worden wegens valsmunterij, zonder pardon.

   Wie is hier naief?

   Waarom mogen banken dan geld uitlenen welke ze zelf niet hebben?

   Denk niet dat ik je boek zal lezen!

   Het is een feit:

   Dat banken geld uit het niets creëren
   dat diezelfde banken dit uit het niets gecreëerde geld herverzekeren
   ze de hypothecaire lening- het uit het niets gecreëerde geld- als debet beschouwen
   ze dit onbestaande geld opnieuw uitleningen minus 10%. Nu slechts drie % naar ik heb gehoord
   ze dit meerdere keren herhalen tot het oorspronkelijk uitgeleende bedrag bijna vertienvoudigd is. Allemaal onbestaand geld dus!
   Ze pakketten hypothecaire leningen verkopen aan beursspeculatoren
   etcetera!

   dat er verder rente moet betaald worden op onbestaand geld, waar je ook enige vragen over kunt stellen waar dit geld vandaan zou moeten komen

   kortom,

   we staan beide aan een andere kant en enige toenadering zal er zeker niet komen.

  6. Van Hecke Peter, het is mooi dat je je vragen stelt, maar het is vreemd dat je de antwoorden niet wil zien.

   In de VS zijn honderdduizenden huizen verkocht via foreclosure procedures, hierdoor daalde de huizenprijs daar zo zwaar dat de banken met restschuld overbleven. (neem bvb. een restschuld van 100 000 dollar per huis, doe dat maal 500 000. Kan je rekenen? 🙂 Gevolg was ook dat de CDS-pakjes niets meer waard waren uiteraard, met nogmaals gigantische verliezen bij de kopers in Europa en Azie. Ziedaar de Liquiditeitscrisis in een notedop en supersimpel uitgelegd.

   Het is geen schande om je te informeren, zoals je lijkt te denken.

   Iemand heeft je aangepraat dat het ‘een schande’ is dat banken geld creeren als ze een lening uitschrijven. Dat is helemaal geen schande, dat is volkomen volgens de regels van het bankensysteem.

   Net zoals banken geld creeren als ze een lening uitschrijven, VERNIETIGT het terugbetalen van een lening geld. Heeft iemand je dat ooit verteld? Nee zeker?

   Geld wordt voortdurend gecreerd en vernietigd, het is een dynamisch systeem, onder strikte controle van centrale banken, die erop toezien dat de inflatie rond de 2% schommelt.

   Informeer je eens aub.

  7. hoe kunnen banken uitlenen dat wat ze niet in kas hebben? dat doen ze door een onrechtmatig monopolie op geld creatie in te nemen, dat monopolie hoort bij de staat te liggen, niet bij private piraten partijen, door de hefboom werking ontstaat een bubble die na verloop van tijd gaat barsten, boom bust bubbles veroorzaken kunstmatige crisissen en hiermee erg veel onnodig leed. Banken vreten zich met dit systeem vol aan de bezittingen van mensen op de langere termijn, Centraal staat voor Communisme van het ergste soort.

  8. Hyper in een communistisch systeem ligt alles en zeker het bankieren in handen van het volk en zijn vertegenwoordigers.
   Het niet hebben en doen alsof je het wel bezit, kun je hier herhaaldelijk meemaken, van mensen die voor doen over wijsheid te beschikken, maar in wezen maar heel dubieus zijn in hun weten, het internet is een charlatans paradijs, sociale controle is niet aanwezig, dus in wezen kun je beweren wat je wilt, zonder dit ooit gestand behoeft te doen.

  9. als laatste Argonaut, wil ik nog eens eventjes een statistiek erbij halen http://www.destaatsschuldmeter.nl/
   hier kan je duidelijk zien dat na 2008, het jaar van de economische crisis, al dan niet gewild, de schuldgraad enorm toeneemt! Dit is naar mijn mening voor de volle honderd procent te wijten aan het uitkopen van de banken en van de maatregelen die onze overheden en de EU hebben genomen. Geen van die maatregelen komen ten goede aan de burgers.
   Als de curve verticaal gaat en nadien de curve sterker stijgt dan voorheen blijkt dit dat de genomen maatregelen niet de oplossing hebben geboden welke onze overheden hebben voorgewend.

   je ziet deze grafiek in nagenoeg alle europese landen met uitzondering van ijsland. http://www.ninefornews.nl/deze-drie-grafieken-laten-zien-hoe-de-ijslandse-economie-herstelde-nadat-het-land-bankiers-in-de-cel-had-gegooid/
   me dunkt dat dit meer dan genoeg zegt!

  10. Jenne het gaat juist niet om de ouderwetse begrippen Kapitalisme Versus Communisme zoals Grootvader het begreep, ooit geleerd heeft op school, en deels ondervonden meegemaakt, tot op zo’n 20 jaar geleden, zoals het zich deed voorkomen, in de tijd dat er nog een stevige middenklasse kon bestaan, het gaat om de destructieve kunstmatige Oplichters versies van die 2 die het als valse duale Hegeliaanse dialectische verdeel en heers polariteit daarom ondertussen in 2016 prima met elkaar kunnen vinden en samen onafscheidelijk onder de eu nwo paraplu passen als identieke tweelingen geboren uit schijnbaar tegenovergestelde politieke werelden en daarmee op moment de 99% procent op ongekende schaal en wijze beroven van hun opgebouwde bezittingen, verstand en gezondheid en daarmee levens perspectieven voor de volgende generaties.

   ‘did the founding fathers write the constitution for real flesh and blood people? or for corporations; artificial entities that are creations of The State.’ (vanaf minuutje 5) ;

   CORPORATE FASCISM: The Destruction of America’s Middle Class
   https://www.youtube.com/watch?v=hTbvoiTJKIs

   Quote: “A new kind of fascism has taken over America: the merger of corporations and government whereby corporate power dominates. With the emergence of ever-larger multinational corporations — due to consolidation facilitated by the Federal Reserve’s endless FIAT money — the corporatocracy has been in a position to literally purchase the U.S. Congress.

   A result of the corporate purchase of Congress is that many of the nation’s “laws” have been re-configured to benefit WE THE CORPORATIONS, rather than WE THE PEOPLE. “Laws” like NAFTA and GATT resulted in the outsourcing of the U.S. manufacturing base and the destruction of the Middle Class. This is nothing less than the 1 Percenters abusing the 99 Percenters. Known as “monopoly capitalism,” “crony capitalism,” “mercantilism,” “globalization,” “the new world order,” and/or “free trade” — this is NOT your Grandfather’s capitalism. “

  11. Beste Hyper Alert, mijn grootvader heeft hier hoegenaamd niets mee te maken !

   Lees het boek van Karl Marx en Friedrich Engels, “” Das Kapitaal “”, deze denkbeelden gelden toen en nu !

   Dan heb je het Communistische manifest, door Lenin.

   Je kunt alles naar je hand zetten, en dat doen ze ook, in wezen in tegen stelling wat jij denkt veranderen deze denkbeelden niet, wel de uitvoerende klasse de mens.

   Facisme is precies wat zich afspeeld niet nieuw, maar in een geperfectioneerde versie, het was de staat verenigd met de grote industriën corporaties zo je wilt, maar nu is de leidende politiek er ook bij betrokken en dat is nieuw, de super facistische staat is geboren, beangstigend bij een niet geintereseerde inwoners massa, we zullen zien !

  12. Jenne je bent en blijft erg hardleers, we hebben het al vaker over dit onderwerp gehad, telkens zeg je dat je na het lezen van aangedragen documentatie je oude ideeën met pijn te moeten herzien, en geen paar maanden later ga je weer onverstoorbaar op de oude voet door met achterhaalde lezingen. Voor de zoveelste keer zal ik dit unieke materiaal hier op wtk voor je aandragen, in de herhaling, je schrikt je lam, die ouwe Marx, z’n achtergrond, en z’n leermeesters, waar het vandaan komt, ‘Under The Sign of the Scorpion’ ;

   USSR Illuminati Experiment Was “Social Catastrophe”
   by Henry Makow Ph.D.
   May 20, 2009
   http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/signscorpion/signscorpion.htm

   KARL MARX – EVIL’S IDOL
   http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/signscorpion/signscorpion03.htm

  13. Hyper Alert,

   Einstein zijn relativiteits theorie staat en blijft staan, en heeft niets te maken wat hij deed er voor of er na als persoon.
   Dit is hier steeds gaande ieder één brult tegen ieder één, en het onderwerp waar het wezenlijk om gaat daar maakt men een lijdend onderwerp van.
   ” Das Kapitaal ” heb je het gelezen ?, of gaat het je meer om de bijkomstigheden, wat Karl Marx en Friedrich Engels deden en dachten en of ze van vis hielden.
   Zelfde voor het Communistisch manifest een standaard werk, wat natuurlijk discutabel is zo als alles gedacht door mensen.
   Mijn vader heeft mij beide boeken uitgelegt en onderwezen, ja en er steekt veel waars in deze theoriën, maar de mooiste ideéen uitgevoerd door mensen,
   worden doorgaans door deze mensen voor hun eigen voordeel gebruikt en vaak gemannipuleerd, kijk naar de bijbel lees John de Revelator, dan zal je begrijpen wat ik bedoel.
   En ik zit niet vast geroest, maar ben wel standvastig in mijn weten, en in mijn manier van leven, groet Jenne

  14. neeh nog nooit gelezen Jenne, ‘Das Kapital’, Wow 549 bladzijden voor deel 1 van het driedelige ‘Das Kapital’, net eventjes gedownload in pdf vorm, ziet er toch wel doorwrocht gedegen uit, geen broddelwerkje achteloos haastig op een losse achternamiddag in elkaar geflanst, zo even vluchtig bladerend door de inhoudsopgave.. ‘The struggle for a normal working day’ lees ik als tekstfragment zoh even door neus en lippen door, dat wat zuh nu even in een paar jaar tijd compleet aan het slopen zijn, behalve de Fransen gaan daar nog voor op de barricaden. First German Edition uit 1867.

   https://www.marxists.org/archive/marx/works/download/pdf.htm

  15. Hyper Alert, eerlijkheids halve ik heb het ook niet gelezen, mijn vader heeft het mij uitgelegt, en belangrijke epistels verklaard, en mijn vragen beantwoord.
   Het zijn theoriën, die natuurlijk discusable zijn,
   Mijn interesses lagen heel ergens anders, politiek nou ja ons huis zat er vol mee, ging wel mee naar bijeenkomsten, ook met mijn schoonvader die zat bij een andere wat gematiger linkse lieden.
   Het is met schrijvers net als met alle kunstenaars, hun werk vloeid voort uit hun denken, maar wat die geest in zijn andere tijden uitspookt, doet niets af of bij aan zijn werken, iemand gekent een dichter, prachtige zijde zachte romantische gedichten, in zijn verdere leven een bruut zuipen hoereren, ruzie zoeken, nou niet echt zijde zacht type, bedoel maar groet Jenne

 8. Nieuws is het als Frankrijk nu eens niet gaat demonstreren of vliegvelden en autowegen plat legt.. Het zogenaamd revolutionaire klimaat, waarin Frankrijk voor gaat in het protest tegen het corrupte Europa is eerder een achterhoede gevecht.. Waar overal in Europa hervormingen worden doorgevoerd om de arbeidsmarkt flexibeler te maken houdt Frankrijk vast aan oud verworvenheden en vermeend opgebouwde rechten.. Frankrijk wordt een groot museum en loopt met de dag méér en méér achter op haar rivaal Duitsland. Tegen de tijd dat Frankrijk zich met deze hopenloze strategie echt helemaal in de nesten heeft gewerkt zal dáár zeker aandacht aan worden besteed.. Als ze nu reeds volop aandacht zouden besteedt aan wat later onmiskenbaar zal worden bestempeld als de ultieme oorzaak dan zouden het NOS journaal beschuldigd kunnen worden het fenomeen te hebben ‘gevoed’ juist door er aandacht voor te hebben..

  1. @ wibo
   Waar overal in Europa hervormingen worden doorgevoerd om de arbeidsmarkt flexibeler te maken houdt Frankrijk vast aan oud verworvenheden en vermeend opgebouwde rechten..(????)
   Pardon , het flexibeler maken van de arbeidsmarkt, leg dat eens uit , en dan met name welke voordelen dat voor de werknemers heeft?
   Ik zie alleen maar een steeds grotere uitbuiting en beperking van rechten voor hen die het werkelijke werk verrichten. Een verarming van hen die aan b.v. de zorgsector ( ook zo’n marktgedreven gebiedje) zijn overgeleverd. Een toevloed van uitkeringsgerechtigden die met behoud van uitkering het werk mogen doen waarvoor ze eerst via een bedrijf gewoon , zij het schamel voor werden betaald. De bedrijven konden steeds makkelijker van hen af en gingen failliet, iedereen eruit en de baas met de centen ervan door .Vaste prik hier in de Eemshaven met poolse arbeiders die goedkoper waren , maar uiteindelijk helemaal niet werden betaald, want bedrijf had de klus ver onder de kostprijs aangenomen dus failliet , terwijl de baas het volgende bedrijfje opstarte. Dus leg uit , waarom zijn die hervormingen zo weldadig voor de mens? Waarom zijn de protesten in Frankrijk zo misdadig en slecht voor de mens ? Of praten we hier over economie en staat dat boven een menswaardig bestaan?

  2. Wibo Senders,

   Duitsland is moeilijk met Frankrijk te vergelijken, de manier waar op beide volkeren genaaid worden door hun vermeende leiders, is zo sterk verschillend,
   en dan al die andere volkeren en volkjes, hun historie is verschillend, het zijn net appels aan één boom met heel veel verschillende appels.
   Verder leven en denken deze beide volkeren volkomen anders, de één houdt van hard werken, de Duitsers en daar zijn ze trots op, deze trots flink aangewakkerd door de mensen die hier beter van worden, de Fransen ja de bon vivant, op school de filosofie van de grote denkers bij gebracht, zet aan tot een andere kijk op het leven, de één is niet beter als de andere, maar wel anders, als gevoels mens houd ik meer van La Patrie, maar ik heb geen afkeer van Duitsland, heb wel een beetje medelijden met hen, ze geloven nergens meer in, ook niet aan zich zelf, de Fransen integen deel gaan er dan maar eens lekker tegen aan, raak je tenminste je frustratie kwijt !

 9. De famille Dupont Demours, hoort ook bij de grote eigenlijk criminele 1% top.

  Zij bedienen zich van de volgende organisatisch als hun brein ; brooking institution ; the carnegie endowment ; the aspen institute ; the german marshall fund ; the centre of globel development ; the stunsen centre ; the eurasia centre ; the peterson institute : zij weten en met dat weten doen ze alleen maar kwaad aan de mensheid, dit schaamteloze gedoe moet gestopt worden, om de intelligentia inplaats van voor de mensheid te gebruiken, de mensheid kwaad te doen.

  En er zijn vele anderen van die think tanks zo als zij ze noemen het zijn voor mij meer stink tanks, maar ik heb het mijn hele leven al geconstateerd,
  met geld laat je de duivel dansen, delaatste in het rijtje een brilliante bioloog, familie van familie, ik vroeg hem waar hij aan gewerkt had in Dubaï, ja hij wist het niet echt, kom op oorlogs tuig, anders betalen ze niet van die waanzinnige sommen, nou ja dat is onze réaliteit, we moeten er verder mee, of we willen of niet, op de baricade zou ik zeggen !

 10. Na de afgelopen schermutselingen op deze site , zal ik me even terug trekken in een vorm van geestelijke retraite. Het heeft mij teveel energie gekost en dat is mijn eigen keuze geweest om aan te gaan, maar dan kies ik nu voor even rust. Ik respecteer een ieder die een ander in zijn waarde laat en zal die persoon nooit aanvallen. Strijd is in mijn leven een altijd aanwezige factor geweest en dat zal vast zijn doel hebben ( ik heb daar wel een idee over), het heeft me ook zover gebracht als ik nu ben , en dan denk ik aan de strijd met de NAM , een enkeling hier ondertussen bekend. Misschien schiet ik even door in die modus , mijn excuus dan daarvoor. Ik draag jullie allemaal een warm en begripvol hart toe .Nu echter kies ik even heel egoïstisch helemaal voor mijzelf en mijn dochter , en ben even alleen op de achtergrond aanwezig( helemaal loslaten kan ik WTK nu eenmaal niet). Voor hen die mij willen spreken ben ik altijd wel bereikbaar, het ga jullie heeeel goed , weet je geliefd door mij.

  1. Hé Marcel poosje in het celibaat zal je goed doen, Johannes de Dooper kwam tot zijn grootste levenswerken in zijn grot op Patmos, hij kondigde de eind tijd aan, de vier Ruiters, en Wagner schreef hier voor wat later de muziek, want wat is tijd eigenlijk, een door mensen bedacht uurwerkje waar de rest van de wereld de natuur zich niet aan stoord, daar speelt licht en donker zijn rol, de stand van de planeten, is van groot gewicht, en daar wisten die oer domme stomme Neanderthalers al lang geleden alles van, hun heelal zeg universum gebouwd in een Franse Grot, zo’n pak weg 160 000 jaartjes geleden
   van prachtige stalagtiten, wat wonderlijk allemaal.
   Vriendelijke Groeten, neem je rust geniet van het leven beste Marcel,Jenne

  2. Odette coz en jenne
   Ik heb jullie reacties gelezen en put er kracht uit bedankt. Ik ben niet weg , down , of teleurgesteld alleen heel moe. Ik kom vanzelf weer terug .

  3. Odette, hoe zegt men het nog maar, het of jouw pad is bezaait met goede bedoelingen, en ze blijven je maar vol gieten, met hun ideéen, tenminste als je hier open voor staat, kijk eens wat zich hier afspeeld, sommige ondingen menselijke naarlingen die maar steeds anderen pijn doen, die van dit toch mooie onderlinge contact iets onguurs maken, ik ga zo veel mogelijk van mijn eigen opgedane weten uit, mijn volgepropte intuïtie dingetje begint het ook op te geven, want de regels veranderen dagelijks, wij mensjes zijn een speelbal, van de getijden, je blijft je bakens verzetten, maar loopt toch constant vast op een zandbank van onweten, geef Marcel gelijk, beetje in kalm water vertoefen, jammer van de WTK, maar het zit vol aangespoelde kwallen, wat moet je er mee, niets !!! groet Jenne

  4. Ik zou zomaar even aan willen schuiven, goed glas wijn erbij en en gewoon van mens tot mens willen praten. Vanmiddag nog gedaan met de weduwe van Paul. Was een goed gesprek en Paul wordt nog steeds gemist, maar voor haar is het beter zo. Het gaat goed met haar en dat doet me deugd als ik haar zie want ze heeft tropenjaren gehad met Paul en zijn gezondheid. Ik heb het één en ander voor hem kunnen doen maar het plan lag anders in de toekomst en daar kon ik niets aan veranderen, helaas. Ik mis hem ook nog, we waren nog niet klaar met onze ondervindingen en gemeenschappelijke kennis aan elkaar over te dragen, het was nog lang niet klaar… Het is nu aan mijzelf om daar verder mee te gaan, niet dat ik niet weet waar ik voor sta en doe, het blijft toch een delen op het aardse vlak wat ik mis. Ik ga ieder geval door met waarvoor ik hier ben maar niet ten koste van.
   Je metafoor met de aangespoelde kwallen was heel treffend, schitterend.
   Daar zijn alleen bulldozers tegen opgewassen want zelf leren zwemmen hebben ze nooit dus blijven ze stranden omdat ze alleen de sterkste stroming mee drijven waar ze door mee worden gevoerd en die leidt vaak naar de kust waar ze hulpeloos verdrogen. Santé Jenne, groet van Odette

  5. Jazeker, onze Jenne is nooit een kwalletje maar een echt lieve heersbeestje of misschien toch meer een eendagsvlinder of…. De goedheid zelve, geen kwaad in te vinden die man en heeft het altijd bij het rechte eind natuurlijk.

  6. @ Rikk
   Ik krijg de neiging mijn zwaard van de wilg te trekken ………..Maar je bent het niet waard , Jenne daarentegen zeer zeker wel. Alleen wenst hij vast niet dat ik mijn rust door jou laat verstoren voor hem , hij kan dat als oud provo zelf wel af.

  7. Mag ik? ………….please?
   En jij als de sodemieter terug in je hok Marcel 😛

   Nah….. we laten het aan Karla over met haar 007 pen 😀

  8. Ik blijf me maar afvragen ieder keer als je zo’n zielige figuur als deze Rikk, bezig ziet, wat gaat er om in die mensen, is het echt kwaad het venijn wat er in schuil gaat, of gewoon baldadig onvolwassen bezig zijn, nou hij gaat zijn gang maar, groeten allemaal Jenne

  9. Naar wat ik heb gehoord en begrepen zijn ze uren met een vergrootglas in de hand bezig geweest om hem overeind te krijgen, hetgeen niet lukte zonder een foto van hun moeder erbij, uit pure frustratie gaan ze dan maar het WWW op en zoeken op alle mogelijke wijzen bevestiging van hun bestaan om daarna met de duim in de mond huilend in slaap te vallen.

  10. 70+ mensen die zich nog zo willen laten gelden, die moeten toch een levensles gemist hebben. Andere (groepen) mensen wegzetten als aangespoelde kwallen zonder enige vorm van reflectie op eigen inbreng. Dat maak je bij 70+ niet vaak meer mee. ηλίθιος als je middelvinger nog geen overuren heeft gemaakt, speel er gerust mee verder hoor.

  11. marcel,

   jammer dat je je terug trekt, al is het misschien maar voor even. Ik vond je topics steeds heel interessant om lezen en je hebt bij mij een diepfilosofische inslag achtergelaten.

   Niet dat ik daarvoor per definitie met al je stellingen akkoord ben geweest!

   hoop daarom dat je snel je energie herwint!

  12. Vertel eens wat over jezelf Rikk, om je te leren kennen. De meesten zijn hier al een aantal jaren en weten wel wat voor vlees ze in de kuip hebben.
   Wat interesseert je zoal en wat beweegt je om hier op het wtk te reageren bijvoorbeeld.
   Het zou een stuk meer onderling begrip op kunnen brengen en beleefdheid naar elkaar toe, toch?
   Het zou je sieren zijn als je hiervoor een nieuw draadje neemt uit respect voor het oorspronkelijke nr.63 bericht.

  13. Odette, ook ik weet alleen aan de hand van de commentaren hier wat voor vlees ik in de kuip heb. Enkele geregelde commentatoren alhier zijn erg overtuigd van “eigen “WTIK” gelijk”. Dat mag, maar je moet er wel tegenkunnen als er een “andere mening” tegenover gezet wordt. Enkelen kunnen dit slecht hebben en doen alles “in woorden” om de ander “neer te sabelen”. Je moet dan niet raar staan te kijken als dat wederzijds gebeurt. Als je dan de deksel op je neus krijgt, tjsa.. dat is dan maar zo. Het is in ieder geval goed voor een algemeen toegankelijk forum dat er meerdere meningen te lezen zijn en niet slechts de “WTK” mening, dan wordt het zo sekte achtig. Of je moet het private maken. Als Jennen 63.9 niet op deze wijze had gereageerd, was er ook geen reactie gekomen. En ik voelde me niet beledigd maar vond het wel een reactie waard. Wat betreft beledigen zie mijn eerdere schrijven hierover. Verder reageer ik uitsluitend nog op reacties zoals die van Jennen of om ergens een andere mening tegenover te zetten, omdat het tenslotte een publiek forum is waarna het aan de lezer is hier iets van te vinden. Een dergelijke reactie zal van eenzelfde toonaard zijn als de mening waar ik iets tegenover zet.

  14. Het is duidelijk Rikk. Ieder mag zijn eigen mening ventileren hier op het forum. Maar als er aan beleefdheid wordt getornd dan volgen er ook tegen werkingen naar deze persoon. Jenne, en niet Jennen zoals je hem fnuikend noemt uit een gevoel om hem te plagen, heeft geen! namen genoemd. Dat jij zelf reageerde is duidelijk genoeg zou ik zeggen daar je je toch aangesproken voelde. En dan moet ik je toch wijzen op de opmerking die ik maakte dat het je zou sieren uit respect van dit draadje om onder een ander reactie nummer te beginnen, dat liet je na. We hoeven dus geen respect van jouw kant te verwachten en dat is zeer bedroevend voor een volwassene of ik moet mij vergissen. En laat de uitlatingen ook maar verder achterwege over 70 plussers, je hebt nog heel wat mee te maken begrijp ik ondertussen… Maar als je wenst om op deze voet je reis voort te zetten dan zijn de consequenties geheel aan jouzelf.
   Het leven bestaat 10% uit gebeurtenissen en wordt voor de overige 90% bepaald door jouw reacties. Verantwoordelijkheid nemen is een dosis lef nodig, maar ik weet zeker dat iedereen het in zich heeft om verantwoordelijker te kunnen zijn.

  15. Odetteketet, hij voelde zich aangesproken vanwege de opmerking over aangespoelde kwallen.
   FF van middelvinger veranderen op advies van Prikk. 😛

  16. Ach Odette, misschien werkt dit epistel in de Christelijke of Joodse kerk, ik heb daar niets mee. En mijn leven is uitstekend hoor en wat betreft verantwoordelijkheid dat bepaal ik zelf wel. En Jennen heeft inderdaad nog heel wat mee te maken, jij waarschijnlijk ook. Dat Jennen geen namen noemt, nou liever recht voor z´n raap als dit “tussen de regels” gedoe dat hij veel vaker hanteert, BAH! Maar laten we maar stoppen, want thee drinken of een wijntje drinken gaat niet helpen. Een verschil van inzicht dat blijvend is. Accepteer het.

  17. Rikk, wat wil je? Ik snap wel waar je tegen aanloopt, maar heb niet de illusie dat je dat op deze manier gaat doorbreken. Nogmaals snap het en geef je deels ook gelijk. Mensen zijn hier sinds lange tijd met elkaar verbonden en dat schept een soort van band, wat in een feitelijke discussie/dialoog geen rol zou mogen moeten spelen, maar de menselijke wetten werken nu eenmaal zo.
   Dus hier tegen ingaan gaat nooit niet werken, communiceer wat je wil mededelen op wat jij dat belangrijk is, daar begint het gewoonweg mee. En als je wil aantonen wat je aantoonde dan is dat je reeds gelukt en zit je missie erop lijkt me.

  18. Zodra die andere mening op dit publieke! forum gewoon kan bestaan zonder aanvallen die een zo objectief mogelijke discussie in de weg staan, dan heb je gelijk, in ieder geval draagt mensen of groepen mensen “aanvallen” er niet aan bij en kun je hetzelfde gespiegeld terug verwachten. Ook de toonzetting van het geven van je mening speelt een rol. Een commentaar zoals in 63.9 is hier zo´n voorbeeld van. En daar hebben we er vele van gehad de afgelopen periode, zowel van de zogenaamde WTK´ers als de criticasters.

  19. Voorbeeld hoe gemeen ook ik kan zijn, als het opgeroepen wordt!

   Gooide net een vuilnisbak leeg, en wat fond ik op de boden een vies kartonnetje met de naam RIKK er op, oud doosje van de firma rikkets uit Engeland, helaas het was in tweeën gescheurd, van daar RIKK is dit misschien een goddelijke aanwijzing, van pas op, het kwaad is overal, in alle vormen, en onder alle namen, blijkt ook dat ze in sommige open inrichtingen gebruik maken van computers en internet, wat een tijd verspilling om psychoos proberen tot normale mensen te maken, not done !

  20. Rikk,
   wat zoek je hier dan precies?
   Het serieus uitwisselen van informatie wil je niet, dat is duidelijk te merken, omdat je veel te veel met de personen en niet met de inhoud bezig bent. De meeste reacties hier op dit moment hebben helemaal niets met de Franse steden te maken…dus allemaal off-topic.
   Je kan je mening toch ook b.v. op nu.nl geven…daar heb je veel meer mensen die je kunt bereiken, want hier bereik je niets met je mening.
   Is je dat nog niet opgevallen dan? Het zal wel allemaal aan de mensen van wtk liggen, en niet aan jou….?
   Zo te lezen stoor je je aan Jenne die binnenkort zijn 80ste verjaardag viert en al meer dan 30 jaar in Frankrijk leeft, daarom hanteert hij ook zo een bijzondere woordenschat en schrijstijl, omdat hij in meerdere talen ‘zit’.
   Begrip voor je medemens gaat je niet echt makkelijk af, of wel?
   Je moet niet te hard zijn, het leven is veel te kort om steeds tegen een mening van iemand anders in te gaan. Relax Rikk en verlaag je niet langer om hier op wtk je punt te maken. Niemand neemt het van je aan…de meeste reageerders zijn er al doorheen, hebben de verhalen al gehoord en hebben zich verdiept. Ik weet eerlijk gezegd niet eens meer voor wat je staat, omdat het daarover helemaal niet meer blijkt te gaan, maar eerder over het ‘balen’ van jou dat niemand echt je mening omhelst. Trek gewoon verder, of blijf en kom geen stap verder met wat je graag wilt bereiken. Alle goeds iig.

  21. “Wat zoek je hier dan precies?” Heb je de voorgaande commentaren echt goed gelezen Parabola? En fijn dat jij weet wat alle lezers en reageerders vinden. Verder laat ik de oordeeltjes die je geeft aan jouw. Nog meer WTK´ers die even langs willen komen in dit commentaar blok?

 11. Nog even iets n.a.v. de ‘conflicten’ die hier hebben plaatsgevonden. Ik citeer daarom een stuk uit mijn boek “Volgzaam slavendom of dienend meesterschap”.

  “De onderdrukkingstendens ten aanzien van de eigen individualiteitsontwikkeling, die we van jongs af aan binnen onze emotionele programmering hebben aangeleerd, uit zich hierbij in het geen besef hebben van de grenzen van de eigen persoonlijkheid en die van de ander. Intermenselijke conflicten op alle niveaus bestaan dan ook voornamelijk uit grensgeschillen. Afhankelijk van de ontwikkelde karakterstructuur – introvert of extravert- van de betrokkenen, zal men voortdurend over de eigen grenzen heen laten gaan. Of genadeloos over de grenzen van anderen heen gaan, of beide afwisselend. Geen besef te hebben ontwikkeld van waar de eigen persoonlijke sfeer eindigt en die van de ander begint, geeft bij het leren omgaan met dit aspect logischerwijs een grote hoeveelheid conflictmateriaal.
  Het gevoel niet gezien of gehoord te worden, dat uit dit aspect van de emotionele programmering voortvloeit, kan op twee manieren tot een overcompenserende reactie leiden. De eerste is van een zich volledig overgevende aard en duidt op de afwezigheid van een eigen zelfbeleving, omwille van het verkrijgen van een bevestigende erkenning door middel van passiviteit.De softie. Dit is de basis voor de slavenhouding en is aan te duiden als een vluchtreactie. De tweede is van een sterk naar buitengaande aard, gericht op extreme zelfprofilering en is de basis voor het willen domineren van anderen.
  De stoere macho man/vrouw. Men zal dan met kracht de bevestigende erkenning aan anderen willen ontfutselen. Dit is te karakteriseren als een vechtreactie. Het is de basis voor de vanuit het ego gedomineerde leiderschapsrol. Beiden trekken elkaar als een magnetische noord- en zuidpool aan en zullen in relaties soms ook afwisselend bij de conflictpartners voorkomen. Maar aan beiden ligt een negatief zelfbeeld ten grondslag, waarbij de buitenwereld onbewust wordt gebruikt ter invulling van de eigen innerlijke leegte en om een gebrekkige zelfwaardering te overcompenseren.”

  1. In de gehanteerde terminologie:

   Naast deze twee uitersten zou het wellicht mogelijk zijn om “een ander” in beweging te krijgen door een “vecht reactie”.

   Omdat “conflict energie” nu eenmaal krachtiger is als die van de “harmonie” in tijden van wezenlijke verandering. Wie is dan degene die deze “vecht reactie” hanteert?

  2. Onbewust doen we dat vanuit ons ego allemaal, omdat het nu eenmaal de aard van het ego is. Het gaat er om vanuit welke intentie die vechtreactie plaatsvindt. Terugtrekken en vechten zijn twee uitingen van dezelfde energie, namelijk jezelf met de wereld te willen delen. Soms is het goed en wijs een stap terug te zetten en op andere momenten is het goed een stap voorwaarts te doen en jezelf krachtig neer te zetten. Alles heeft dus te maken met de intentie waarmee men dingen doet. De gevolgen van het eigen handelen weerspiegelen in mijn beleving de intenties die aan dat handelen ten grondslag liggen.

  3. Ja, dat is wel mooi verwoord en een goed inzicht. De intenties zijn natuurlijk niet altijd zichtbaar voor “de ander” en kunnen tegengesteld lijken.

  4. Dat is dan het probleem van die ander, die ook het nodig onderzoekswerk mag doen naar de eigen onbewuste projecties. Zolang men maar in verbinding met elkaar blijft en op basis van een wederzijds vertrouwen blijft communiceren, kan het voor alle betrokkenen een zeer leerzaam en helend proces zijn.

   P.S. Zelfkennis en zelfbewustzijn is de sleutel in dit soort zaken, naast een enorme overgave en tegenwoordigheid van geest. Ik heb het eens meegemaakt dat iemand mij in een uit de hand gelopen discussie vanaf de zijkant een volle vuistslag wilde geven, terwijl ik zat en hij stond. Vanuit mijn ooghoek nam ik echter zijn aanvallende beweging waar. Op dat moment gebeurde er iets in een flits van een seconde, waarvan ik nooit gedacht had, dat ik het in mij zou hebben. Voordat ik het wist lag ik half op de bank, waarop ik zat en zag mijn gestrekte been tegen zijn borst staan. Waardoor hij in zijn aanval gestopt werd en ik de tijd kreeg om op mijn benen te komen en de zaken verder adequaat af te handelen.

  5. Ik benoem het met de woorden die ik tot mijn beschikking heb, Odette. Ik zie andere betrokkenen bij een conflict niet als vijanden of tegenstanders, maar als conflictpartners. Daarbij hebben een vecht- of vluchtreactie in persoonlijke relaties niets te maken met vechten, maar veeleer met het verkennen van de eigen en elkaars grenzen.

   Wat dit betreft is jouw reactie interessant, want het is mijn ogen een typische uiting van vrouwelijke energie, die gericht is op het wegvagen van grenzen en verschillen die daar achter verborgen kunnen zijn. Het mannelijke gestoei met grenzen heeft mijns inziens in onze tijd wel degelijk zin en betekenis, want het geeft ons de mogelijkheid om jezelf te ervaren. Zonder begrenzing is er geen vorm en dus geen individualiteit en blijven we met elkaar in de baarmoeder zwemmen in een staat van vermeende totale eenheid, maar zonder zelfbewustzijn. Of in de collectivistische natte droom van The Powers That Shouldn’t Be.

   By the way Odette, ik ben meer geïnteresseerd in jouw eigen wijsheid in dezen, dan in die van Eckehart Tolle. Dus mag ik je uitnodigen om uit je eigen verkregen wijsheid iets te delen?

  6. Het pad naar de hel is geplaveid met goede intenties. Meestal zijn we bezig om een ander onze mening op te dringen door de ander te overtuigen van diens ongelijk. Binnen de kortste keren leidt dat tot een “strijd” oftewel een “clash of opinions”, anus vs. anus 😉
   Wie overtuigd is van zijn gelijk zal snel vervallen in discussie ipv dialoog, waarna er van alles uit de kast getrokken wordt tot caracterbashing aan toe.
   Ik moet eerlijk toegeven dat ik er ook een tijd aan heb meegedaan, geeft best wel een kick als je niks beter te doen hebt. Effe trollen hakken tot het vuur uit het beeldscherm laait:P
   Heeft het nut? Nee! Je voedt ze alleen maar en daarbij voed je een bepaald deel van jezelf waar je eigenlijk liever geen gram aan zou willen komen. Niks inspirerends aan. Gewoon een digitale wijze om jezelf te bewijzen dat je ook iets in te brengen hebt, sad as hell. Holle vaten klinken het hardst en zijn bovendien doof als een kwartel. Leuk percussie materiaal, dat wel.
   Wie gedronken heeft van de bron,weet en observeert, ziet de verwarring en plant zaadjes met liefde en geduld.
   https://www.youtube.com/watch?v=uUFXFBFfqkU

  7. Arend, hmm, collectieve natte droom… Ik had je anders ingeschat. Je benoemde de typisch vrouwelijke energie, tja, ik ben een vrouw, maar ook iemand die het leven observeert in al zijn energetische facetten. Dat aanschouwen maakt het heel boeiend daar het invoelen van dit gegeven mij redelijk, niet altijd, makkelijk afgaat. Het geworstel om toch die balans te vinden van de mens maakt van mij zeker geen vlakke persoonlijkheid, integendeel. Je moet het vuur, één van de aardse elementen ook laten stromen net als het water. Alleen vuur doet je verzengen en alleen water doet je verdrinken. Het is alleen hoe! je het laat stromen. Vuur kan alles verbranden als je het onjuist gebruikt maar met gepaste methode is het leven vernieuwend. Afbranden kan altijd in een heftige emotie maar laat dan de zaden achter die het vuur kunnen doorstaan.
   Je stelde; ‘Zonder begrenzing is er geen vorm en dus geen individualiteit en blijven we met elkaar in de baarmoeder zwemmen in een staat van vermeende totale eenheid, maar zonder zelfbewustzijn. Of in de collectivistische natte droom van The Powers That Shouldn’t Be.’
   De scherpe kanten afzwakken betekend niet dat we ineens geen zelfbewustzijn zouden hebben. Vreemde stelling…

  8. hahahaha “Effe trollen hakken tot het vuur uit het beeldscherm laait:P”

   Hoewel er niets inspirerends aan is en het tot niets leidt, misschien een site hiervoor starten? Wellicht is er wel heel veel behoefte aan 🙂

  9. Dank je voor het delen van jouw wijsheid. Daar kan ik wel iets mee. Mijn persoonlijke ervaring in relaties met vrouwelijk water en mannelijk vuur is, dat het vrouwelijke water uit angst voor het eigen innerlijk vuur het bij mij wilde blussen. Dat is op zich wel zinvol geweest, daar ik daardoor inderdaad de scherpe kantjes kon bijslijpen en de ander ook on leren dat men mensen niet kan vormen naar eigen wensen. In feite ga ik er ook vanuit dat beide op een passende wijze nodig zijn. Passie is b.v. een positieve uiting van het samengaan van vuur en water,

   Ik bedoel met de collectivistische natte droom, dat men ons in een uniforme zielloze massa wil op laten gaan. En verder bedoelde ik het allemaal niet zo kwaad Odette.

  10. In mijn beleving zijn het juist TPTSB die zoveel waarde aan de vorm hechten, dat ze medogenloos te werk gaan ten baten van de vorm. De daders, de rupsjes nooit genoeg, in de wereld van vormen. De slachtoffers in deze wereld voelen zich bedreigd in hun voortbestaan in de vorm. Zij die hongeren naar een veilig onderkomen in het vormenspel. Slachtoffer en dader bevinden zich beiden op het zelfde niveau. Het gevecht is een streven om vrede, vreugde en veiligheid in de vorm te beleven. Dit was, is, en zal altijd een verloren strijd blijven. Totdat…..
   Mijn ervaring is dat ik in het diepst van mijn wezen vormloos ben. Ik ben zoveel groter dan de vorm dat het onmogelijk is mijn complete zijn in stoffelijke vorm te vatten. Er is geen Ik Ben in stoffelijke vorm. Er is een stoffelijke vorm in Ik Ben. Niet voordat we ons deze waarheid over wie we in werkelijkheid zijn her-inneren zal onze stoffelijke vorm in vrede vreugde en veiligheid leven.

  11. @MD 64.12

   Dat ben ik volledig met je eens. Ik heb het in mijn vorige artikel over de internetmatrix op een gelijksoortige manier beschreven.

  12. Ja idd Arend, de boodschap blijft door de eeuwen heen hetzelfde klinken. Begin ook net pas de slaap uit mijn ogen te vegen. En de contradictie tussen wakker zijn en tegelijkertijd in een nachtmerrie leven te zien.

  13. Het is voor velen een heel verwarrende tijd MD. We worden enorm heen en weer geslingerd tussen ’tegengestelde’ krachten en mogen daar het midden tussen zien te vinden.

   Hieronder als preview een citaat uit een nieuw artikel, waar ik mee bezig ben:

   “Het lastige is echter, dat in deze overgangstijd de oude en de vernieuwende krachten in onze ziel tegelijkertijd werkzaam zijn. Het oude wil ons vasthouden, terwijl het vernieuwende al voelbaar en nog niet volledig omarmt en geïntegreerd is. Dit maakt dat we innerlijk heen en weer geslingerd worden tussen het verleden en de toekomst. Wat het voor velen nogal verwarrend kan maken en de oorzaak ervan is, dat velen in deze tijd innerlijk de weg kwijtraken, het contact met zichzelf en hun omgeving verliezen. Wat kan leiden tot allerlei onvoorspelbaar gedrag bij velen, dat lijkt op katten die in het nauw gedreven zijn en daarom uit pure overlevingsdrang heel rare sprongen kunnen maken. We worden innerlijk als het ware uit elkaar getrokken in een strijd tussen het oude op uiterlijke autoriteiten gebaseerde verleden en de op een innerlijke autoriteit gebaseerde toekomst.

   De enige optie om er op een adequate manier mee om te gaan is, het in het hier en nu allemaal waar te nemen zonder je met die innerlijke strijd te identificeren. Uit vertrouwen voortkomende overgave is het medium waar vernieuwende verandering op gebaseerd is, wanneer de identificatie met het oude aan kracht verliest. De vernieuwing gebeurt dan in je. Zolang er met de persoonlijke wil verandering gewild wordt, staat het met het oude verbonden ego aan het roer. Verandering zal dan meer van hetzelfde zijn, zoals wanneer men oude wijn in nieuwe zakken doet.”

  14. ηλίθιος 64.8. Helemaal mee eens. En dat gedrag laat zich verklaren doordat jullie allemaal achter een nickname zitten. De enige manier dat te doorbreken is open kaart spelen; iedereen meldt zich aan met naam en toenaam. Dat onderdrukt perverse behoeften.

   Als deze website ambities heeft laat het alleen mensen toe die zich kenbaar maken of je accepteert dat je blijft hangen op Facebook niveau.

  15. @Jim 64.16, What’s in a name? Is het proberen contrôle te krijgen, onbevredigde nieuwsgierigheid of angst voor het onbekende?
   Sommigen kennen elkaar al langer en andere ook in het echt en niet via feestboek, ik niet althans.
   http://allenamen.nl/betekenis_voornamen/indexnew.html?letter=j
   of
   http://www.babynamenbetekenis.nl/search?ordering=alpha&searchphrase=all&searchword=Jim&areas%5B0%5D=contacts
   En deze Jim, heel geestig, vond het ook heel moeilijk om een naam op zijn waarde te schatten 😉
   Zo bereik je helemaal niets…

  16. Ik zie weinig verschil in de kwaliteit van de reacties met of zonder nicname. Je kan sowieso een naam verzinnen en een vals mailadres aanmaken.
   Elithios betekent zo ongeveer leeghoofd, vond ik wel grappig om mezelf niet te serieus te profileren.

  17. Ik ben ervan overtuigd dat het afschaffen van nicknames de perverse behoefte om te galbakken onderdrukt. Trollen worden nu niet goed herkend en nieuwe trollen zullen zich veel minder aandienen.

   Dat bespaard iedereen hier tijd met name GuidoJ. Maar als hij dat niet oppakt, soit. Men tobbe voort in het streven naar nirvana.

  18. Jim, ik ben het met je eens en oneens, dus eigenlijk weer het welbekende en/en.
   Ik denk dat er de nodigen zijn die incidenteel reageren, dus eenmalige reacties. Daarnaast zijn er misschien een aantal die meer frequent hier zullen posten, ga het nu niet even hebben over de intenties, maar wel over de gevoelens, er zijn mensen die op een site als deze zich misschien voor het eerst in hun leven zich zgn openbaar durven uitspreken, vergt moed lijkt me. Deze moedige mensen zullen niet hun werkelijke naam posten, doe jij trouwens ook niet, dat was waar ik al eerder op reageerde, dus deze groep reageerders verdient van mij een soort medaille 😉
   Spreek je uit, inspireer vanuit je eigen ervaringen andere mensen hiermee. Blijft het probleem waar de verziekers een halt toe moeten worden geroepen?
   Verziekers zijn ook mensen op zoek naar verlossing 😉 Professioneel of niet, als verziekers geld krijgen voor hun neiging anderen de grond in te boren, dan hebben we zeker een probleem, maar deze mensen des te meer…

  19. En Jim, en wie dan ook maar, ik wil dat jij, jullie de credits geven aan Guido, deze site is voorlopig nog steeds de enige in zijn soort die alternatief gezien wie dan ook maar de speelruimte geeft om zijn/haar zegje te doen, en dit al sinds jaren, zo’n beetje vanaf 2009.
   Deze site biedt een breed spectrum aan van alles en nog wat, en daarmee is deze site uniek, vanaf het begin.
   Moest dit even kwijt, want ben mede treurig om alle verdwijnende sites die ook probeerden hun medemensen te willen informeren en zich kompleet kapot struikelden om allerlei interne toestanden.

  20. Goede punten Anna, is wat voor te zeggen. Uiteindelijk is het de keuze van de beheerder: wil je kwaliteit aantrekken of trollen? De reden dat ik achter een nickname zit is pragmatisch. Als je googled op mijn naam krijg je vele hits. Het is voor collega’s niet handig dat ze eerst door een berg wanttoknow moeten ploegen voordat ze uitkomen waar ze willen.
   Ik heb al eerder gezegd dat de keuzes van de beheerder het ambitieniveau van WTK bepaalt. Op dit moment is dat voor mij te laag om mijn naam eraan te verbinden.

  21. Met veel babbels zeg je eigenlijk dat je wel een bijdrage zou willen doen..? Een ambitieniveau-stimuleringsbijdrage..? Wat een babbels Jim.. Left-brain-talk. Never mind, een prettige dag.

  22. toevoeging van herkenbaarheid van de bron,

   Helaas zie ik hier inderdaad al te vaak het thema van het gebrachte nieuws te vaak opzij gezet door allerhande opmerkingen, verwijten enzovoort!

   Of de naam er toe doet lijkt me weinig toe te voegen aan het thema van het nieuws. Echter frequente posters worden echter wel op de duur herkent door de naam en zo kunnen er gelijkgestemde groepjes gevormd worden. Met een eensgezinde ideologie dus. Aldus kunnen ook namen herkend worden van mensen die onrespectvol topics plaatsen. Een naam herkennen is dus interessant om niet alle topics te hoeven te lezen. Niet iedereen heeft zeeen van tijd.

   Uiteraard is het gemakkelijker onder een nickname beledigend te zijn. Dit zegt echter heel weinig over het artikel maar meer over de poster van de topic. Het is dus belangrijk de attitude van de poster te herkennen. het taalgebruik , woordkeuze enzo kunnen daar ook bij helpen.
   Sommigen kan je gewoon beter negeren dunkt me!

   Sommige beledigen ook graag onder hun eigen naam, dus de naam waaronder ment post is ondergeschikt aan de inhoud van het artikel!

 12. Hoi Rikk,
  als je nog inhoudelijk iets over de 50 Franse steden te melden hebt, lees ik dat graag. Verder onthoud ik me van verdere off-topic reacties.

  1. Hoi Parabola, goed streven. Tel je nog wel even alle off topic reacties in dit artikel. En kijk dan ook even welke reacties een gevolg zijn van een eerdere off topic reactie. Mijn mening over de inhoud van dit artikel had ik al lang gegeven en is uiteraard afwijkend van de jouwe.

  2. Ja Rik. Niet omzien in wrok, maar stop gewoon met over structuren van de site etc. ouwehoeren. Ga ajb gewoon inhoudelijk op reacties in en stop met koejeneren ajb. Dank.

  3. Omzien in wrok? Ik heb helemaal geen wrok dus kan er ook niet in omzien. Verder verwijs ik naar mijn comments in 63.x . Jij noemt het koejeneren, ik noem het anders.
   (ps: ik geef nu slechts een reactie omdat jij reageert).

  4. Als je iets probeerd telezen va deze Rikk is het of je in een verse honden drol hebt getrapt, soort walging get ver derre !

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.