Advertentie

Olieramp in de Golf heeft bacteriën veranderd..!


x

Olieramp in de Golf heeft bacteriën veranderd

uit: De Morgen

x

De olieramp met de Deepwater Horizon heeft de samenstelling van bacteriën en plankton veranderd en kan zo een invloed hebben op het hele ecosysteem. Dat blijkt uit onderzoek in het wetenschappelijke tijdschrift Nature Precedings.

Uit sproeivliegtuigen werd het uiterst giftige 'Corexit' over olievlekken gedumpt.

Het team wetenschappers van de Universiteit van Houston onderzocht DNA van micro-organismen dicht bij de kust en vergeleek de gegevens voor en na de olieramp.

“De zichtbare gevolgen voor dieren en ecosystemen zijn het meest evident,” schrijven de onderzoekers. “Maar de belangrijkste gevolgen kunnen misschien op het meest fundamentele niveau van de ecosystemen gevonden worden: in de populaties van bacteriën en plankton. Abrupte en ernstige veranderingen in het microbiologische metabolisme kunnen effecten op lange termijn veroorzaken in het hele ecosysteem.”

Stijging cholerabacterie
De wetenschappers onderzochten maar enkele varianten en kunnen geen uitspraken doen voor alle bacteriën, maar de steekproef wijst duidelijk op veranderingen op het microbiologische niveau. Ook de populaties zelf vertoonden veranderingen. Vibrio cholera, de bacterie die cholera veroorzaakt, vertoonde een sterke stijging na de ramp. Hetzelfde bleek het geval voor Rickettsiales, dat onder meer tyfus verspreidt.

Lange termijn
Het is ook nog te vroeg om te besluiten of er op lange termijn gevolgen zijn voor het ecosysteem, maar de onderzoekers maken zich zorgen. “Microbiologische gemeenschappen zijn een essentieel maar kwetsbaar onderdeel van elk ecosysteem”, schrijven ze. “De schade voor het ecosysteem, inclusief de voedselketen, is onzeker en vergt verder onderzoek.”

De publicatie van het onderzoek komt er op een belangrijk moment, nu de Amerikaanse overheid onder druk staat om de beperkingen op nieuwe boringen in de Golf van Mexico te versoepelen. (ips/jv)

9 gedachten over “Olieramp in de Golf heeft bacteriën veranderd..!

 1. Bovenstaande gecombineerd met de wereldwijd geconstateerde resistentie van bacteriën tegen gangbare antibiotica moge dit als een zeer alarmerend signaal worden opgevat.
  Het is wederom een van de zoveelste Illuminatiekaarten die wordt gespeeld. Wederom worden er kaarten van het grotere spel gespeeld. Ditmaal de kaarten ‘Center for Disease Control’ en ‘Epidemic’ deze suggereren toekomstige (terreur-)aanslagen en/of aanvallen met biologische en biochemische wapens, en het geplande uitbreken van allerlei zeer besmettelijke, dodelijke ziektes.

  En nee, ik ben geen doemdenker en nee ik ben niet bang. Ik ben me slechts bewust van de agenda die zich onder onze ogen aan het ontvouwen is.

  1. @wattenstaafje: helemaal mee eens! ik snap ook niet dat er nog mensen zijn die niet zien dat waarin we nu leven bkort zulke ernstige gevolgen gaat krijgen en dat er dan miljoenen/miljarden mensen zullen sterven.

   over die kaarten: ik vind het erg bizar en ik geloof er ook wel in (vroeger moest ik er niets van weten). en dan heb je weer mensen die het op toeval houden???? snap jij dat nou? wanneer is het voor hun geen toeval meer? moeten er 1st 200 kaarten echt zijn en het dan pas geloven? of moet je wat nuchterder kijken om te zien dat het wel toevallig is dat er al een hoop kaarten kloppen? als mensen nou eens anders PROBEREN te denken en dan meer onderzoek gaan doen in hoe de wereld er NU ECHT!!! voor staat dan worden ze pas bewust van het grote probleem!

   maar ja hoelang kan ons mooie planeetje nog wachten? 🙁

  1. Ja, heel leuk. Wat een wereld he, daar mogen we onze kinderen in opvoeden, grootbrengen. Ik hoop dat mijn dochter de tijd gaat meemaken waarin ze zeggen, die eikels uit de 20e eeuw, die hebben bijna, let wel, bijna, de hele wereld om zeep geholpen maar wij waren gelukkig genoeg bij bewustzijn om het tij te keren.
   Ik gun de nieuwe generatie deze omwenteling want vertrouwen in je medemens, ik kan het nu even niet meer opbrengen, sorry…

  2. Het verneukeratieve is dat wanneer je onze wereld gewoon benoemd, benoemd wat we er met z’n allen van hebben gemaakt, je mensen de spiegel voorhoudt, je als negatief wordt weggezet. Realisme wordt als negatief zijn geïnterpreteerd helaas.
   Weer zo’n mankement. Realisme als mankement!!! Wat een waanzinnige wereld leven wij toch in. Iedereen kan toch zien dat het niet goed gaat met ons en onze planeet! Het wegkijken wat we doen is niets anders dan wat het struisvogeltje doet.

  3. misschien is dit een oplossing?

   Zeg de volgende zin drie keer hardop of in jezelf: “Water in de Fukushima centrale, het spijt ons dat je moet lijden. Vergeef ons. We danken je en we houden van je”

   dit las ik in een artikel. zie bron: http://niburu.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=339:dr-emoto-roept-op-gedachtekracht-te-gebruiken-voor-water-in-fukushima&catid=37:wereld&Itemid=50

   en hier: http://www.earth-matters.nl/26/1947/spiritualiteit/masaru-emoto-een-oproep-voor-gebed-op-31-maart-2011-om-1200-uur.html

   laten we het gewoon proberen! wat hebben we te verliezen? niets dus zet desnoods je wekker en zorg dat je meedoet. ik wel 😉

   thx all

  4. @ i have a dream

   Ik droom dezelfde droom als jij en ik heb geen wekker nodig om me bij de les te brengen. Your wake up call ik doe er aan mee, dromer of niet. Misschien ontmoet ik wel meerder wakkere mensen met diezelfde droom. Mensen die bij de wekker zijn. Ik geloof in goedachtenkracht. Ik geloof dat als genoeg mensen de energie van hun gedachten bundelen dat we daarmee dingen kunnen bewerkstelligen die onze dromen te boven gaan. Zelfs dromen realiteit kunnen laten worden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.