Advertentie

Hoe BP zelf ook steeds ‘smeriger’ wordt!


BP vernietigt systematisch bewijslast die hen zwaar zou aangerekend worden bij het vaststellen van een schadevergoeding voor wat het oliebedrijf aan milieuschade aanricht in de Golf van Mexico. Dat vertellen inwoners van kustgemeenschappen in de Golf en journalisten die het met eigen ogen hebben gezien. De intimidatie van de pers blijft overigens onverminderd voortduren: journalisten worden systematisch verhinderd hun werk te doen, krijgen geen toestemmingen om de plaats van de ramp te bezoeken en worden zelfs tout court met geweld bedreigd.

Zo is de no-fly-zone voor persmensen ineens met een enorm gebied uitgebreid, ondermeer over de kust van Alabama mag niet gevlogen worden, althans niet lager dan 1.000 meter. Daarboven speelt het niet zo’n rol: dan kan je toch geen foto’s nemen of filmen.

‘BP wil geen foto’s’

Piloten geven toe dat er maar één reden voor de no-fly-zone is: “BP wil niet dat de media foto’s nemen van met olie besmeurde stranden.” De honderden kilometers floaters die aangelegd zijn om de olie tegen te houden blijken immers steeds ontoereikender, ze houden de olie alleen tegen als de zee kalm is.

Het vliegverbod is overigens ingesteld door het Amerikaanse departement van Homeland Security, en dat na samenspraak met BP.

Dode dieren

En natuurlijk zijn de zwaksten weer het 'kind van de rekening'..!

Wie op de grond de zaak wil documenteren wordt het nog lastiger gemaakt. En zo heeft het even geduurd voor er zicht kwam op de manier waarop BP omgaat met dode dieren.

De eerste weken na de ramp werden die nog allemaal verzameld. Het waren er overigens toen niet zoveel want de olievlek bevond zich nog ver van de kust. Maar sinds de smurrie de stranden en mangroves aan het vervuilen is, is BP van taktiek veranderd: de opkuisers moeten de karkassen samenharken die dan vernietigd worden. D

at vertellen medewerkers die hun laars lappen aan het spreekverbod met de pers en andere getuigen. “Voor alle zekerheid moeten de koppen eraf gehakt worden“, vertelde één van die opruimers. Waarom? Dan komen ze niet meer in aanmerking voor een autopsie en kunnen dus ook niet meer opgenomen worden in de telling.

De bodycount van dode dieren is een essentieel onderdeel bij het bepalen van de schadevergoeding die BP zal moeten betalen. Net zoals het bedrijf er alle belang bij heeft om de grootte van het lek zo klein mogelijk in te schatten, wil het zo weinig mogelijk dode dieren. Want beelden van dode dieren zijn niet alleen slechte reclame, ze kosten veel geld.

Geleerd uit fouten

Door het feit dat BP de touwtjes in handen heeft bij de opkuis, controleert het dus ook wat het zal moeten betalen aan schadevergoedingen. Na de ramp met de Exxon Valdez werden karkassen nog verzameld door vrijwilligers en de overheid. De oliesector heeft duidelijk uit z’n fouten geleerd.

Op zee

Wat ook niet plaatsvindt momenteel zijn “carcass drift studies”. Die bepalen hoeveel dieren sterven op het water. We weten dat in de Gulf of Alaska slechts één procent van de vogels die stierven uiteindelijk aanspoelden. Of: voor elke met olie besmeurde vogel die gevonden werd, waren er 99 dode die door de stroming de oceaan werden ingestuurd en uiteindelijk naar de bodem van de zee zonken. De truc is om de plaats te vinden waar de dode vogels zich op zee verzamelen voor ze zinken. Daarvoor zijn, alweer door de opkuis na de Exxon Valdez, behoorlijk goeie technieken voor. We hebben het dan niet eens over dolfijnen, schildpadden, vissen en andere zeedieren, waar ook maar een fractie van aanspoelt.

Meten

BP, dat al zeven weken beweert dat het onmogelijk is om in te schatten hoeveel olie weglekt in de Golf, publiceerde nochtans in 2008 een artikel in z’n bedrijfsblad Frontiers waarin het pochte dat het een techniek had ontwikkeld om dat wel goed te meten. Het introduceerde die techniek al in 2004 in Alaska.

Wetenschappers van het prestigieuze Woods Hole Oceanographic Institution hebben een gelijkaardige techniek ontwikkeld, die werkt met sonar. Vlak na de olieramp antwoordde BP positief op een vraag van de wetenschappers om naar de plaats van de ramp te mogen komen om hun resultaten te kunnen vergelijken met die van BP. De uitnodiging werd echter al snel ingetrokken. (mvl)

Dit artikel verscheen gisteren in de Vlaamse krant “De Morgen’. “BP vernielt systematisch bewijslast olieramp, verbergt zelfs dode dieren”

HIER het origineel

65 gedachten over “Hoe BP zelf ook steeds ‘smeriger’ wordt!

 1. En het ergste is toch wel dat dit openlijk gebeurt zonder enige gevolgen voor de machtige olie-industrie. Geen regering durft een vuist te maken. Nu maar hopen dat de bevolking BP (Bijzonder Psychopatisch)konck-out slaat.

  Zojuist het stukje op Zapruder gelzen waar de werkwijze van bigoil kort maar duidelijk wordt beschreven:
  http://zapruder.nl/portal/artikel/bp_is_ons_en_wij_zijn_bp/

  Vanavond een docu op Zembla over onze Koningklijke Shell, alle jarenlang vervuilt onze trots Nigeria. Z

  Zo komen er meer en meer schandalen bovendrijven en zich verspreiden als een gigantische olievlek.

  http://www.ifitwasmyhome.com/

  1. Ik heb de uitzending vanavond van zembla gezien vanavond.
   Schandalig, ronduit schandalig.

   Ik moest daarbij nog weer denken aan JP balkenellende die begon over de VOC mentaliteit.

   Ja fantastisch was dat, 20 jaar later dan andere landen heeft Nederland de slavernij afgeschaft. Iets om trots op te zijn kennelijk.

   In moderner tijden vent shell de VOC mentaliteit in Nigeria weer prima uit.

   Ik heb mij vanavond geschaamd voor het feit nederlander te zijn.

 2. Doomsday komt eraan.
  Er lekt nu kennelijk ook olie door de oceaanbodem heen.

  http://www.youtube.com/watch?v=2Bj_kco8qTQ

  tis nog maar ff wachten tot er een briljante genie opstaat die zegt er een atoombom op te gooien.

  De russen hadden hier kennelijk al ervaring mee.

  http://www.hln.be/hln/nl/7179/Olieramp-Golf-van-Mexico/article/detail/1113563/2010/06/03/Een-kernbom-om-het-olielek-in-de-Golf-te-dichten-goed-idee-of-complete-waanzin.dhtml

  Niet dat ik er zoveel verstand van heb of zo, maar als er al olie door de zeebodem komt…Toch maar ff wachten met die bom.

  Lekker slapen weer vannacht

 3. zo, je hoort helemaal niets van een boze Greenpeace in de Main Stream Media betreft actie stegen BP. Oh wacht even, Greenpeace is eigendom van de familie Bauer.

 4. Ach als weldenkend mens koop je gewoon geen druppel brandstof meer van hun, mij zijn ze nu al kwijt als klant. Als de (R)overheid niet ingrijpt dan moeten wij het als bevolking maar een duidelijk maken.

  Gewoon boycotten die leugenaars.

 5. Bp wil geen foto’s?!.
  Maakt voor mij niets uit deze foto zegt genoeg!!!!!!!!!!.
  Gewoon geen producten meer bij die topcriminelen kopen.
  Volgens Tony van BP viel het allemaal wel mee.
  Ik heb toen in de telegraaf geschreven beste Tony drink eens een litertje van handel op,kijken of je na een paar minuten nog zo slap uit je nek lult.

 6. Ja Veteraan als iedereen BP voorbij gaat rijden is dat een heerlijke straf. Ontzettend goed idee ga ik absoluut ook doen. Hierbij een oproep aan iedereen geen BP meer !!!!

 7. Wat me zo mateloos irriteert is dat er een totale media stilte over gehouden wordt in bijna alle kranten. Af en toe een klein berichtje terwijl dit toch wel een van de grootste milieurampen ooit is. BP koopt alle Google hits op mbt olierampen en vervuiling om er een mooi propaganda verhaaltje achter te hangen.

  Ik roep een ieder weldenkend mens op in ieder geval deze BP te gaan boycotten!! Ik zie nog steeds mensen tanken bij de vele BP tankstations. Doe dat niet! Laat het ze voelen in de portemonnaie want dat is het enige wat telt voor deze misdadigers. Ja het zijn misdadigers die veel en veel meer in het nieuws dienen te zijn dan dat ene Joran figuurtje. Boycot vanaf nu naar geweten. Gewoon alle slechte bedrijven boycotten die onze mooie wereld verkloten! BP, SHELL, MONSANTO, UNILEVER, COCA COLA, HALLIBURTON etc etc. Koop geen biobrandstof waardoor alle tropische bossen worden gekapt. Koop geen Unilever producten met palmolie want ook daardoor worden er enorme hoeveelheden bos gekapt. S-Hell met hun vervuiling in Afrika, BP nu. Coca-cola met hun Aspartaam en Unilever met MSG waarmee ze mensen dood en doodziek maken.

  Je leest het niet in de NRC en je leest het niet in de Volkskrant en Telegraaf. Je leest nergens wat over deze enorme misdaden tegen mens, dier en de wereld. Een Schande is het. Deze kudde journalisten van deze kranten zouden zich diep en diep moeten schamen voor het verzaken van hun echte werk.

  1. precies en als er wel een nieuwe lichting meer kritische journalisten opstaat dan op een zekere dag zijn die ook ineens doodstil met als enige verklaring dat dat komt omdat ze plotsklaps ‘geascendeerd’ zouden zijn met hulp van dubieuze licht-wezens; is dat een excuus om je belangrijke werk dan maar naast je neer te leggen; ik bedoel op die verheven wolk van licht hebben ze toch ook al wel iets dat lijkt op een 5d internet aansluiting en een interdimensionale versie van het draagbare zeer aaibare Appel Aaaipadje?! (Nee maar dat stoort dan te veel tijdens de dagelijkse 6 uur durende verplichte meditatieve stiltes..) (zeker ook op new age advies van Jeepee en z’n Beepee S-Hell Koningin)..

  2. Het is me inderdaad ook opgevallen dat sommige kranten van de zuiderburen geen blad voor de mond nemen. Hulde hiervoor. Hier kan de Nederlandse journalistieke meute nog wat van leren. Hier lezen we non-info over “of de vuvuzela populair is als ringtone” of “dat werkenemers zich ziekmelden voor de WK wedstrijden”. Het heeft 0% nieuwswaarde. Nrc heeft op de voorpagina info over discriminatie in de politie vacatures… zucht. Als je dan kijkt zie je dat deze artikelen via of ANP of AFP of Reuters of BBC (via een feed) binnenkomen. Er wordt nauwelijks wat door de kranten mensen daar zelf geschreven lijkt het wel. Alles komt met feeds binnen en wordt door een internet redactie van positie voorzien op de voorpagina. Er komt geen journalistiek meer bij kijken. Als mensen ooit leren inzien dat veel kranten vaak onderdeel zijn van enorme media imperiums a la Rupert Murdoch of investeringsbedrijven dan leren ze misschien ook dat het nieuws dat ze voorgeschoteld krijgen misschien niet altijd de hele of zelfs halve waarheid is. Vaak zijn er grote belangen in het spel zoals bv. “de publieke opinie”. Neem hiervoor als voorbeeld hoe de Amerikanen zijn klaargestoomd om Irak binnen te vallen met alls CNN en Fox nieuws berichten en nu dus ook Iran misschien.

  1. NU BBC News live from Washinton (20:00 hrs local time) President Obama toespraak BP OlieRamp; op de Nederlandse zenders NIETS

   Heavy, doet me aan 911 denken; als de dag van gister kan ik me herinneren waar ik was toen het gebeurde…

   Het leven voor 16 Juni 2010 en het leven na 16 Juni 2010…

   Ik moet nu ook weer denken aan de nadrukkelijke ietwat dreigende geheimzinnige vreemde voorspelling die vice president Joe Biden deed vlak na de verkiezingsoverwinning van Barry Satoro (‘Obama’)

   vice president Joe Biden: “mark my words he will be tested! …”

  2. http://www.nrc.nl/buitenland/article2564558.ece

   President Barack Obama heeft aangekondigd BP te laten betalen voor de schade veroorzaakt door een olielek in de Golf van Mexico.

   De Amerikaanse president sprak vannacht voor het eerst tot de natie in de Oval Office van het Witte Huis, de plek waar hij later vandaag ook de verantwoordelijken van oliemaatschappij BP ontmoet. Hij zal hun vertellen wat hij vannacht al aankondigde aan het Amerikaanse volk: dat BP een Fonds moet stichten om de schade te betalen van het olielek dat is veroorzaakt door het ineenstuiken van het boorplatform Deepwater Horizon in de Golf van Mexico. BP moet ook schadevergoedingen betalen aan de slachtoffers van het lek, onder wie vele vissers.

   Lees verder onder link.
   Inclusief de toespraak van 17 minuten.

 8. Beste journalisten die toevallig op WantToKnow belanden:

  Leg mij jullie nieuwskeuze op jullie redacties eens uit. Jullie schrijven op de voorpagina’s eerder dat een NL topmodel eenzaam is terwijl aan de andere kant van de wereld de grootste milieuramp aller tijden gaande is.

  Ik lees er op en in jullie krantjes 0,0 over! Verbaast me dat? Aan de ene kant wel, want het is gewoon groot nieus. Aan de andere kant ook weer niet want tegenwoordig zijn alle kranten onderdeel van een investeringsmaatschappij en is de keuze snel gemaakt om de mensen geen echt nieuws te verschaffen. Misschien omdat het tegen de richtlijnen ingaat van deze maatschappijen.

  Toen jullie als journalist begonnen droomden jullie waarschijnlijk over nieuws vinden en maken. Nu dromen jullie waarschijnlijk over jullie bonus en plaatsen jullie liever klakkeloos alle ANP berichtjes overal zodat jullie vooral zelf niets hoeven te schrijven.

  BP maakt er een enorme teringzooi van en ik hoop dat mensen eens leren nadenken over wat misschien de gevolgen van deze olieramp voor mens en dier zal zijn. Obama is tot nu toe niet in staat geweest als Staatshoofd van een van de machtigste landen een eind te maken aan deze ramp.

  Komt dit omdat hij dit niet wil of is het omdat hij niet machtig genoeg is ten opzichte van de echte machtselite, waaronder de Olie lobby.

  Mensen boycott in hemelsnaam BP!! Doe dat bedrijf in de ban want ze hebben lak aan mens en dier. Lees op een wel Kritische Krant als http://www.demorgen.be hoe BP alle beesten laat onthoofden en verbranden. Hoe ze zorgen dat er geen dierenlijken te zien zijn.

  Hoe ze Corexit gebruiken om de olie iets minder zichtbaar te maken aan de oppervlakte. Niet om het op te ruimen maar voor iets betere foto’s mbt de vervuiling en zodoende proberen ze de schadeclaims te beheersen, de publieke opinie en hun aandelenkoers. Alles voor het geld. Het maakt ze niet uit dat Corexit zwaar kankerverwekkend is en de ramp eigenlijk alleen maar groter maakt. 🙁 ik ben echt droevig over dit alles en ik hoop dat mensen BP en masse gaan boycotten!

  1. Goed idee, journalisten direct aanspreken, Dirk III. Ik heb nog niemand gehoord over Corexit in de MSM, over Dick Cheny en Halliburton, over het feit dat Goldman z’n aandelen BP wegdeed vóór 20 april, evenals Tony himself, etc etc.

   Ik hoop dat je die journalisten ook direct aanspreekt in hun eigen omgeving, bijv posts bij kranten. Ik probeer daar ook mijn steentje aan bij te dragen. http://weblogs.nrc.nl/expertdiscussies/bespaar-met-groene-nhg/

   Ik hoop dat iedereen op WTK en alle andere alternatieve nieuwssites dat doet. Ik verwacht het ook zo langzamerhand. We kunnen onze aandacht toch focussen op zo’n plek? Wie heeft ideeen?

  2. en dan de huidige britse pm, cameron, horen zeggen dat, mbt de opmerking dat obama getest zou worden en obama zélf de vergelijking trok met 9/11, dat the twin towers were blown up…
   Direkt daarna is het hele filmpje met toespraak onmiddelijk verwijderd, van de bbc-site…
   Maar wij hebben andere bronnen ;-)..:
   http://www.youtube.com/watch?v=bWWHtC1CIi0

   wederom… een inside job??

 9. Heeft geen enkele zin…
  Jullie wisten toch wel dat de hoofdredacteuren bij de duistere kliek horen en dat zij GEWOONWEG niets hierover geplaatst willen hebben, dus hebben ze het weer voor elkaar, althans dat denken ze dan…

  Langzamerhand, maar toch steeds sneller, zullen ze ten onder gaan….

  Bovendien staat er meer als 4000 bar druk op die olieleiding en er zit dus ook zand en stenen bij en dus wordt het gewoonweg gezandstraald en wordt het alleen maar erger en zullen ze het dadelijk helemaal niet meer kunnen dichten. Dan zijn de knollen gaar.

 10. De MSM doet inderdaad weinig tot niets aan de berichtgeving. Hierom stuur ik prive vele mensen emailtjes met verwijzingen naar bijv. Zaplog, Zapruder en Want tot Know. Deze groep mensen tref ik regelmatig en het blijkt dat deze mensen de artikeltjes lezen en vaak ook doorsturen. Zo verspreid het alternatieve nieuws zich als een olievlek (hopelijk wordt hij net zo groot als in de golf van Mexico).

  Wat ik wil zeggen is heel eenvoudig, als de vernederlandse journalisten niet willen of in staat zijn om het nieuws te dan doen we het toch gewoon zelf!

 11. Spacefuture-exopolitiek vanuit Vlaanderen-Antwerpen

  Bidden dicht geen BP-olielek in de Golf van Mexico

  De pers blokletterde:
  Obama stuurde de Amerikanen tenslotte naar hun slaapkamer met een staaltje folklore
  Voilà, daar was het plan om het olielek te dichten en de olie te doen verdwijnen: bidden tot u er bij neervalt.
  De realiteit is dat er ondertussen 14.000 diepwaterolieplatformen zijn op de planeet, allemaal potentiële Deepwater Horizons, gerund door bedrijven die wanneer het misgaat in de eerste plaats zullen denken aan hoe die tegenslag hen zo weinig mogelijk gaat kosten voor het reinigen in de golf
  van Mexico zonder in de jarenvisie minstens 100 miljard Euro
  Het management van BP laat zijn superieure minachting voor elke kritiek op zo’n schokkend arrogante manier blijken, dat obama in blinde woede van razernij uitbarst, wat lostte het op. Tot de olie de kuststreken van de Noordzee bereiken, staat de EU op de achterste poten, geheel de Noordzee visserijbanken naar de haaien, De open oorlog tegen de UK ligt in het verschiet in ‘t Brusselse centra het kookpunt van het Europarlement
  Duikboot
  “Ze worden vooral gezien in de buurt van Bermudadriehoek, in het diepste deel van de Atlantische Oceaan”, zegt een officier van de Russische zeemacht. In een ander incident werd een nucleaire duikboot achtervolgd door zes onbekende voorwerpen. Als de duikboot naar boven kwam, volgden de objecten eveneens uit het water, uso-sigaren van binnen en buiten de ufo-cover-upsverhalen
  Vreemde wezens
  Het vreemdste verhaal moet dan nog komen. In het Baikalmeer, het diepste meer ter wereld, zouden Russische duikers van de marine een groep humanoïde wezens gezien hebben die gekleed waren in zilveren pakken. Drie mensen kwamen tijdens de achtervolging om het leven. Bron, HLN,Nieuws
  Een nieuwe serie in de maak van hartelijke groeten aan iedereen in de ruimte zonder een gouden CD naar de ruimte!

  Mysterie: Wie stoft de marsrobot Opportunity af?
  zondag, 26 december 2004 11:50
  NASA Staat voor een groot mysterie. De marsrobot ‘Opportunity’, die de voorbije maanden onder een dikke laag stof kwam te zitten, ziet er plots weer nagelnieuw uit. De NASA heeft er in het wetenschappelijk tijdschrift ‘Scientist’ maar één verklaring voor: Iets of Iemand heeft de ruimterobot al meermaals afgestoft!

  Het afstoffen van de opportunity zou al even aan de gang zijn. Sinds de marsrobot landde op Mars gingen de prestaties van de ruimterobot geleidelijk bergaf omdat de zonnepanelen onder een dike laag stof kwamen te zitten. Nu zijn die prestaties weer als in het begin.
  De opportunity werd blijkbaar verschillende keren grondig gepoetst. Telkens gebeurde dit tijdens een Martiaanse nacht, als de apparatuur van de robot niet werkt en het tuig geen enkel signaal naar de aarde kan sturen.

  Showroom

  ” ’s Morgens lijkt het dan alsof de opportunity net uit een showroom komt”; zegt Jim Erickson, die het Opportunity project leidt, in Scientist. “Ook de apparatuur doet het telkens weer zoals op de eerste dag. Toen de Opportunity in januari 2003 landde op Mars haalden de zonnepanelen tot 900 watt per uur, na enkele maanden was dat maar 500 meer. Nu zitten we weer aan 900 watt. Het broertje van de Opportunity, de Spirit, heeft dit verschijnsel niet. Die zit ondertussen onder een dikke laag stof en zijn zonnepanelen halen amper nog 400watt per uur.”

  Neerwaartse winden

  Dat er één of ander levend wezen de Opportunity afstoft willen ze bij de NASA zeker niet gezegd hebben. Daar proberen ze het bizarre verschijnsel nog altijd wetenschappelijk te kaderen. “De Opportunity werkte op een kraterwand”, luid het. “Mogelijk zijn daar neerwaartse winden die de zonnepanelen afstoffen”. Op 12 december reed de Opportunity uit de krater. Als er over enkele maanden weer een dikke laag stof op de robot ligt, is het mysterie opgelost. Dan zorgde de wind dus degelijk voor de poetsbeurt.

  Mysterie opgelost

  Het heeft een tijdje geduurd vooraleer het mysterie eindelijk kon worden opgelost maar de robot heeft de winden kunnen fotograferen en verklaarde meteen hoe het komt dat de robots weer meer energie kregen. Het enige mysterie dat achterblijft is dat ze meer energie hebben dan voordien

 12. Reed laatst op mijn motor door den lande en zag dat ik al gauw moest gaan tanken.
  Potver, zul je zien he, BP tankstation en ik maar kijken naar een bord met volgend tankstation maar kon het niet vinden.
  Uiteindelijk besloten om BP te mijden koste wat het kost en al zou ik zonder benzine komen te staan, het interesseert me niks want ik weet en ben me er degelijk bewust van dat ik stem met mijn geld en BP krijgt mijn stem in ieder geval niet. Shell laat ik al tien jaar links liggen en sla deze bewust over maar BP is daarbij gekomen.

  Mensen moeten zich bewust ervan worden dat ze wel degelijk een keuze hebben en helemaal niet machteloos zijn zoals we denken. Ga je tanken bij BP dan beloon je dat bedrijf voor hun onveilige praktijken maar goed, het is ieders eigen keuze, we leven in een democratisch land en ik stem niet voor Shell en BP.

  Het feit dat de media dit stil houden is omdat deze gebeurtenis de potentie heeft om de mensheid totaal en volledig te vernietigen samen met alle planten en dieren.
  Zolang BP dit niet onder controle heeft doen ze er alles aan om te voorkomen dat er wereldwijde paniek uitbreekt en de mensheid in complete anarchie vervalt want zeg nou eerlijk, zou jij braaf naar je werk gaan en voor je kinderen zorgen als je weet dat over enkele jaren de wereld ten einde loopt door deze gebeurtenis?

  BP heeft gegokt en verloren. Er is geen technologie op Aarde die dit lek kan dichten en zelfs een kernbom kan het nog veel erger maken. Ook neemt de unholy druk van 4000+ bar op het lek niet af, iets waar BP vurig op hoopt want dan kunnen ze er wel wat aan doen.

  Dit is een van de gebeurtenissen waar je ervoor moet zorgen dat je spiritueel klaar voor bent want dit is hetzelfde als dat we te horen krijgen dat een kilomters grote asteroide op het punt staat van inslaan, er kan niks tegen gedaan worden.
  Obama weet dit, BP weet dit, enkele insiders weten dit en daarom houden ze het stil tot het niet meer kan. Daarom lijkt het alsof ze weinig doen, ze kunnen inderdaad ook weinig doen.

  Laten we met de wereld bidden dat BP het lek dicht gaat krijgen en zo niet dan glijdt de wereld af in chaos en anarchie.

  1. Ik vind het een goed verhaal Bob!! Mensen zouden meer zich moeten realiseren, dat ze wél degelijk macht hebben: die zit in hun portemonnee.
   Je zou eens moeten weten, hoe in de bestuurskamers van de grootste bedrijven in de wereld, juist deze portemonnee het onderwerp van gesprek is.
   Wat de ‘consument’ wil, dat wordt geboden. En daarmee ligt de macht bij de consu-MENS, gewoon bij jou en mij.

   Maar als wij het verdommen in onze kracht te geloven, als suffies voor elke oplichter onze portemonnee trekken, dan is die kracht, die we hebben, ook niks meer waar(d)..

   Elke Euro is een stembiljet; elke Euro is een stuurwieltje!

  2. Ja Guido, dat is de enige macht die wij kleine mensen bezitten maar die is zo krachtig dat als mensen zich daar bewust van zouden worden wij uiteindelijk de veranderingen in deze wereld teweeg gaan brengen.

 13. ik vind dit ronduit schandlig, en er is veel meer dan door de media zelfs naar buiten wordt gebracht. Mijn gevoel is echter ook een klein beetje dat het mogelijk per ongeluk expres is veroorzaakt. BP had dit ook kunnen voorkomen en had zeker niet tot nu toe uit hoeven lopen dat een grote olieramp in zee. Wat ook des te meer veel erger is dan ze mogelijk überhaupt toegeven. Doofpot affaire Schandalig te noemen en wie gaat het oplossen.

 14. Voor de mainstreammedia is de voetbalmanie veel belangrijker dan de vernietiging van een prachtig zeegebied en de bijbehorende levenswijze van de vissers. Alleen maar voor een paar rotcenten.

 15. Hi Blieper, ik ben het met je eens dat het geen zin heeft het corporate systeem van de MSM te veranderen. Waar ik meer op doel is de eer en het geweten van de journalisten. Is dit waar ze voor hebben gestudeerd? Maakt dit ze gelukkig? “Is their mother proud of them?”. Ik zie het al helemaal voor me. Zitten aan een familie-diner en de moeder vraag aan haar zoon of dochter. Goh die ramp in de Golf ik lees daar helemaal niets over in die krant van jullie. Leg eens uit. De zoon/ dochter staat met een mond vol tanden eigenlijk want leg maar eens uit dat geld bepaalt wat er geschreven wordt en in de kranten komt. Dat journalisten anders hun baan kwijt zijn bij die prestigieuze krant. Dat eigenlijk veel kranten gedicteerd krijgen waar ze over schrijven. Richtlijnen welteverstaan.

  Neem nou Bilderberg en het NRC. Doe eens een search op ANP berichten in het NRC mbt Bilderberg… 0,0 hits. Binnenland.. niets over de bijeenkomsten enz. Bijna alleen van lezers op de nrc weblogs… Is dit toeval.. nee!

  Wel frappant als Jan-Peter Balkenende, Verhagen, Jaap de Hoop Scheffer, wat Nederlandse zakenlui (TomTom) en natuurlijk Beatrix erbij aanwezig zijn. Allemaal volksvertegenwoordigers die in dienst zijn van de staat.
  Als dezen op eigen gelegenheid met andere staatshoofden, bankiers en top-industrielen elk jaar een heel weekend op een geheime lokatie gaan vergaderen en bescherming genieten van militaire beveiliging en inlichtingendiensten dan zou dit de volle aandacht van de wereldpers moeten hebben!!!! Maar niets hierover. Komplete radiostilte. Daar is maar een verklaring voor. De MSM zit onder de plak van deze groep en is totaal niet onafhankelijk.

  Dat je het alleen leest in de AM Alternatieve Media is de reden waarom Amerika nu in staat wil zijn om het internet plat te gooien wanneer het ze goeddunkt. Straks krijg je alleen nog ruimte op het internet als je wordt toegelaten en voldoet aan de VS richtlijnen. Dat zal zeker een einde zijn van de Alternatieve Media.

  Neem nou de Telegraaf en andere pulp kranten. Hoe mensen hier werden gehersenspoeld dat de oorlog met Irak goed was en the weapons of mass destruction er waren. Het is gewoon een ordinaire Olie oorlog en nu worden mensen zachtjes aan gehersenspoeld dat Iran een bedreiging is voor de hele regio en over kernwapens beschikt of deze wil gaan maken. Pure laster!

  1. Als dan inderdaad die olie de wereld over gaat en vervuild kan er dan nog wel regen gemaakt worden? Of wordt er minder regen gemaakt door de vervuiling? Dat betekent dan toch droogte opkomst? Geen goede oogsten, honger enz? Of zie ik het weer verkeerd?

 16. Vertaling van het http://www.brasschecktv.com/page/872.html interview door Frank Bleeker:

  They should’t be doing what they are doing if they don’t know what they’re doing!

  Richard Hoagland is een wetenschapper die al heel lang kritiek levert op de geheimzinnigheid en fraude bij NASA. In een interview met Brasscheck TV vertelt hij over een enorme gasbel die geassocieerd wordt met de BP boorput in de Golf van Mexico. http://www.brasschecktv.com/page/872.html

  Wat hij vertelt is door Brasscheck TV nog niet geverifieerd. Wat Brasscheck TV wel weet is:
  1.De Main Stream Media richten zich alleen op het lek op de boorsite en negeren de scheurtjes die ook olie lekken, om de boorsite heen en waarover in het interview ook gesproken wordt.
  2.De MSM negeren ook de aanwezigheid van grote hoeveelheden giftig gas die samen met de ruwe olie vrijkomen.

  Globale vertaling van de belangrijkste zaken uit het telefonisch interview:
  Er bestaan rapporten uit zeer betrouwbare bronnen dat oppervlakteschepen met GPS en sonarapparatuur het ontstaan van een gasbel onder de bodem van de Golf van Mexico met een diameter van tussen de 15 en 20 mijl en een hoogte van tientallen feet hoog (bij benadering, want de meetapparatuur is niet zo nauwkeurig als die van de Marine), rond het boorgat van de Deepwater Horizon, het ontplofte en gezonken boorplatform van BP.

  Begin dit jaar begon men met boren. Een geoloog, die werkt bij een bedrijf dat rampen op olie en gas boorlocaties overal op de aarde, en die onder voorwaarden bereid is zijn verhaal te vertellen, heeft al heel lang voordat BP begon met boren, documenten en rapporten geschreven tegen het boren op deze diepten, zoals BP deed. Er zijn GEEN veiligheidsricht-lijnen voor dat soort diepten onder water!!! De diepte op zich is niet het echte probleem, het water erboven WEL! Als er iets goed mis gaat, neemt het water de verontreiniging mee naar alle plekken op deze aarde. Je kunt het niet stopzetten!
  In zijn rapporten schreef hij dat de ‘formatie’, de bodem van de Golf van Mexico, vermoedelijk niet de druk zou kunnen weerstaan, wanneer er beschadigingen zouden worden aangebracht (en een boorgat is in dit geval een beschadiging). Ze hebben 22.500 feet diep geboord (dit is 6.86 km diep). Daar heerst een druk van rond de 100.000 pounds per square inch! (Dit is een druk van afgerond 7031 bar!!!)

  Met de huidige technieken kun je deze druk niet beheersen!!!

  Het ongeluk MOEST wel gebeuren en toen het gebeurde was ELKE beslissing een verkeerde!
  Dit blijkt uit alle documenten die via het Amerikaanse Congres naar buiten komen uit de vele hoorzittingen die gehouden worden. BP deed alles verkeerd. Toen de boorput ontplofte, raasden olie, water en gas, heel veel gas, met de snelheid van het geluid door de boorpijp omhoog. Deze pijp kan de druk niet aan en explodeerde letterlijk in kleine stukjes.
  Worst case scenario: De boorschacht van 6.86 km diep loopt door ongeveer 60 steenlagen, met daarin allerlei kleinere en grotere olie- en gaspockets. Alles voegt samen tot één grote massa, die zich onder een druk van 100.000 psi een weg naar boven zoekt.
  Als er scheuren gaan ontstaan in de bovenste lagen van de Golf bodem, kan er een gasexplosie ontstaan, 50 kilometer uit de kust van Lousiana. Denk aan Mount St. Helens, maar dan ONDER WATER!!!
  Hierdoor kan er een wolk ontstaan van zeer gevaarlijke giftige materialen, die dan in de richting van het land begeeft en miljoenen mensen die daar wonen, bedreigt. Daarnaast wordt een tsunami zeker niet uitgesloten, die met een snelheid van 400 tot 600 mijl per uur naar de kust dendert. De staat die het meest bedreigd wordt is Florida. Geen enkele waterkering aan die kant van de staat is hoger dan 6 inches.
  Texas, Louisiana, Alabama and Florida gaan in dit geval de grote klappen opvangen, Florida het meest!

  Vertaling: Frank Bleeker – Bergen

  1. Reactie uit “mijn groepje”

   Toch logisch?
   Zo zou ik ook daar in kunnen staan en jullie ook. Uiteraard zeggen de regulieren dat hij ‘fout’ is. Overduidelijk.
   Waar rook is, is vuur! En deze verhalen komen niet zomaar uit het niets… en dat het niet pluis is daar in de Golf moge ook duidelijk zijn.
   En dan wanneer je de boeken van Robin de Ruiter erbij neemt… alle landen waar ‘goud’ in de grond zit, dus olie, andere kostbare ‘schatten’ gaan er het eerst aan. Vier jaar geleden geschreven. Wat gebeurd er?
   Wikipedia wordt ook gemanipuleerd. Was ook duidelijk Joris Demmink. Wat hij heeft uitgevreten en wat er werkelijk staat in Wikipedia. Klopt ook NIETS van. Dus laat je niet van je spoor halen want dat is nu juist weer de bedoeling!

  2. En de ramp kan nog grotere consequenties hebben…

   http://www.morningliberty.com/2010/06/20/radioactive-bp-oil-methane-is-a-sign-of-uranium-and-thorium-decay-ultra-toxic-oil/

   Wat nu als veel olievelden abiotisch van karakter zijn en niet fossiel?

   Dat is leuk omdat peak oil dan wellicht geen issue is, rampzalig omdat onze oceanen veranderen in olievelden.

   Onvoorstelbaar veel scenario’s passeren momenteel de revue.

   Wat is waar, wat is niet waar, waar moeten we bang voor zijn waar niet?

   Het feit dat de ramp door de MSM massaal genegeerd wordt doet het ergste vrezen…

   Waar blijft de eerlijke informatie? Mijn intuitie draait hier overuren.

  3. Ik weet het ook niet meer, al komt vis uit een blikje inclusief zonnebloemolie dan zal naderhand er nog steeds vis in blik zijn maar dan wel met een ander olie smaakje.

   Ik weet het nog niet gezien alles wat er inderdada verteld word, blijf liever nog even in het midden zitten, mijn kennis op dit terrein schiet gewoonweg tekort om het als een primair stuk te kunnen invullen.

   Misschien moeten we terug kijken naar toen in Koeweit toen met al die brande olie bronnen hadden en wat daar nog van over gebleven is aan vervuiling, heel wat gebied daar is enorm versmeerd van water tot en met zandwoestijn, misschien zit er iets daar tussen waarvan we kunnen leren en waar we misschien iets mee kunnen.

  4. @Fan, het zal onze rivieren vervuilen en ons regenwater. De planeet zal ten dode opgeschreven zijn. Dus niet de Tsunami is het grootste gevaar maar het niet kunnen dichten van het gat of eigenlijk, in dit geval, van de zeebodem omdat er geen sprake is van slechts een gat. BP is eindelijk naar buiten gekomen met het mogelijk aantal vaten per dag en dat is op z’n slechtst 100.000 vaten per dag. Dat kan inderdaad niet alleen vanuit die pijpleiding stromen en dus geeft BP indirect toe dat er een ander probleem is.

 17. Hopelijk gaat deze milieuramp ervoor zorgen dat eens eindelijk de knop wordt omgezet. Dat had m.i. al járen eerder kunnen gebeuren:

  http://www.trouw.nl/opinie/podium/article3103780.ece

  Duurzame energie beste remedie tegen olieramp
  Laten de technici die de laatste oliebronnen proberen uit te putten, zich verdiepen in echte oplossingen

  De energiesector kan met out of the box-denken olierampen zoals in de Golf van Mexico voorkomen, betoogde de Delftse hoogleraar offshore engeneering Kees Willemse op 12 juni in Trouw. Vernieuwend denken is prachtig, maar niet om nog innovatievere boorplatforms te ontwikkelen die de laatste restjes olie uit de aarde persen.

  De wereld wordt er via de media al wekenlang op gewezen dat oliewinning in de diepzee een slecht idee is. Inmiddels heeft de groeiende olievlek in de Golf van Mexico al een oppervlakte zo groot als Nederland en zweven er meerdere oliewolken in diepe zeelagen. Behalve de milieueffecten zijn de sociale en economische gevolgen van de oliedrab immens. Vissers kunnen niet uitvaren. Toeristen blijven deze zomer weg en zullen de met olie besmeurde ooit hagelwitte stranden nog jaren mijden. Dieren en planten zullen nog decennialang schade ondervinden van deze grootste milieuramp uit de Amerikaanse geschiedenis.

  eindquote:
  Obama zei het vorige week zelf: „We hebben een energierevolutie nodig”. Dat dit haalbaar en betaalbaar is, bewijst Greenpeace met het energietransitie-scenario, ontwikkeld in nauwe samenwerking met wetenschappers. We kunnen veel slimmer met energie omgaan en fors inzetten op schone energiebronnen zoals wind, zon, duurzame biomassa en aardwarmte. Dan kunnen we al halverwege deze eeuw het gebruik van fossiele brandstoffen nagenoeg uitsluiten. Technisch is dit mogelijk: alle duurzame energiebronnen tezamen kunnen de aarde al meer dan drieduizend keer van de nodige energie verzien. Er zijn geen economische barrières: je kunt de investeringskosten voor de overgang naar duurzame energie wegstrepen tegen de toenemende prijs van fossiele brandstoffen.

  Waar te beginnen? Eerst een verbod op alle olieboringen op zee en extreem vervuilende oliewinning zoals de teerzanden van Canada. Tegelijkertijd dienen bedrijven en politici echte stappen te nemen in de richting van schone energie. Het enige wat daar voor nodig is, is out of the box-denken van politici en ondernemers.

  1. Ja hoor, het moet en het zal weer een complot zijn.

   Abranna toch,

  1. ‘You are the only one talking here Kindra, People here are quiet, why is that Kindra?’

   Kindra; “You are messing with the King”….

   http://www.youtube.com/watch?v=MemYb_1JMZA

   Arme Kindra, toen zij en haar man aan het vissen waren om voor ons dagelijks vreten te zorgen werden de FEMA kampen gebouwd, je kan haar niet kwalijk nemen dat zij niet weet dat de concentratiekampen al lang klaar staan…

  2. Wie neemt haar dat dan kwalijk?

   Tis een kei van een vrouw. Ze vecht voor haar gemeenschap, de wereld en haar gezin.

   Ik ken de krachten die los kunnen komen als je gezin en je kinderen levensgevaarlijk bedreigd worden. Dan kan een mens in hoge mate boven zichzelf uitstijgen!!!

  3. haar dochter is ziek geworden..

   haar man is ziek geworden..

   haar inkomsten zijn weg want de zee is verziekt met CorEXIT gif..

   en BeePee heeft ook nog het gore lef gehad om een contract op te stellen waarin staat dat je niets mag zeggen voor de camera..

 18. Het regent wss al olie in louisianna.

  Het eerste filmpje wat ik tegenkwam kan nog de uitleg hebben van iemand die zijn olie ververst…

  http://www.grenswetenschap.nl/nieuws/het-regent-olie-in-Amerika/

  Maar goed als een hele straat er zo uit ziet geeft dat te denken

  http://www.youtube.com/watch?v=D3kcVmipPPE

  Als dit zich nu aan het voltrekken is kan het niet lang meer duren eer er mensen geevacueerd worden (tientallen miljoenen?), hele gebieden zullen rap onbewoonbaar worden…

  Mensen zullen ernstig ziek worden. Onderstaand feit deed mijn wenkbrauwen ook even fronsen…

  Niemand van de opruimers van de ramp van de tankerramp van de Exxon valdez in 1989 leeft nog…

  http://www.youtube.com/watch?v=2-MCqvZXXJE&feature=player_embedded

  Wie wil de troep nog opruimen met dit in het achterhoofd?

  Wie weet hoe snel de graanschuur van de VS hier door geraakt wordt en reken maar als dit zo is dat dit volgend jaar wereldwijd gaat leiden tot hongersnood.

  Ja, het is verleidelijk om te denken in termen van bewust opgezette depopulatieprogramma’s, juiste in de ‘ontwikkelde’ landen gezien het niet houdbare consumptiepatroon en de desinteresse van menigeen hier bij stil te staan… Die gedachtte wil ik echter nog even buiten de deur houden.

  Voor nu zie ik geen enkele logica te denken dat dit gepland is, wel geeft het mijns inziens aan hoever de hebzucht en onvoorzienbaarheid op risico’s reikt. De mens zoals jij en ik die hier toe in staat zijn.

  Je hebt een hoop lef nodig hier niet somber van te worden.
  Tja (charlatan mijns inzien) Bob dean zei in een interview ‘enjoy the ride’.

  http://www.wanttoknow.nl/overige/noah%e2%80%99s-ark-gevonden-op-turkse-berg/

  Ik moet zeggen dr valt hier bar weinig te genieten. (ja ik weet het erg 3D gedacht allemaal) Maar moeder aarde is wel mijn huidige plek in het nu en die heb ik lief … Ik heb een dochter van 5 en een zoon van 2. Wat moet ik hen later uitleggen? Het enige dat ik kan doen is doorgaan with eyes en heart wide open.

  1. @burke, de derde link in jouw reactie is door de plaatser van het filmpje verwijderd!? het filmpje waarvan jij aangeeft dat het je wenkbrauwen deed fronsen. Wanneer heb jij dat filmpje zelf voor het laatst bekeken? Wanneer iets plotsklaps wordt verwijderd, ben ik altijd achterdochtig.

 19. Als de tijd vordert met deze olie crisis bekruipt me langzaam een gevoel dat wat daar gebeurt niet helemaal klopt.
  Dan ga ik naar signalen zoeken van wat kan er nog meer achter zitten want de signalen wijzen erop dat men laks erop reageert en nogal cool blijft bij een catastrofe die wereldwijde gevolgen heeft.
  Wat is hier aan de hand?
  Waarom wordt de pers weg gehouden en waarom wordt alles zo gecontroleerd, net zoals ze tijdens oorlogen in Irak en Afghanistand doen.

  Zou deze ‘ramp’ nep kunnen zijn en wij er met open ogen in stinken?
  Maar waarom zouden ze zoiets doen dan?
  Waarom gebeurd er altijd iets in deze wereld? Geld.

  Deze link vertelt naar mijn idee nog het beste verhaal en er is zelfs iemand met camera naar de kust gegaan en heeft foto’s gemaakt en erbij geplaatst.

  http://shtf411.com/bp-illusion-of-a-false-spill-t7065.html

  The ‘disaster’ in the Gulf of Mexico is beyond a false flag; it’s an illusion. What I’m about to reveal will more than likely go by the wayside, and the charade will continue. The reason for writing this is not for attention, games, or folly, but to expose the biggest scam in the 21st century, and to relieve some aching hearts. There is no need for fear as this is a staged event. I cannot reveal my sources, they do go straight to the top, but hopefully what I write will echo inside of each person reading this as the truth.

  1. @ Bob, dat gevoel heb ik ook, al vanaf het begin. Het piekt dan iedere keer even op maar wordt door heel veel aangebracht materiaal weer weggespoeld.

   Nadat ik de mijn vorige posting hier gedaan had over Kindra Arnesan bekroop me ineens het gevoel dat ik iets mis, er iets niet klopt. Het ging door me heen dat ze er misschien wel voor betaald wordt om de bevolking zover te krijgen dat ze ‘massaal’ om evacuatie gaan vragen.

   Ook heb ik een paar weken geleden een bericht gelezen dat iemand zei dat hij niet begreep waar het over ging. Hij woonde aan de Golf en de stranden waren prachtig en het toerisme idem. Ik kon dit bericht niet meer terug vinden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.