Advertentie

Overeenkomst: MH17-onderzoek blijft.. GEHEIM!


malaysia counter closed

x

x

Overeenkomst MH17-onderzoek blijft.. GEHEIM!

x

2014 WantToKnow.nl/.be
x
De overeenkomst die het Openbaar Ministerie (OM) sloot met enkele landen over het internationaal strafrechtelijk onderzoek naar de ramp met vlucht MH17 blijft geheim. Het ministerie van Justitie weigert een verzoek van Elsevier om op basis van de Wet Openheid van Bestuur (WOB) het verdrag openbaar te maken. Een paar weken na de ramp werd door het OM een overeenkomst getekend met Australië, België en Oekraïne over de instelling van een gemeenschappelijk opsporingsteam (Joint Investigation Team – JIT). Maleisië werd echter geen volwaardig lid van het team.
Elsevier afwijzing WOB MH17Eerder haalden ook al het CDA en D66 bakzeil in hun verzoek aan het kabinet RUtte, om de afspraken openbaar te maken. Meerdere verzoeken van de Kamerleden Pieter Omtzigt (CDA) en Sjoerd Sjoerdsma (D66) om de overeenkomst openbaar te maken, werden afgewezen. Wat is hier in hemelsnaam aan de hand..?

Op 28 juli, dus elf dagen na de ramp met de MH17 van Malaysia Airlines kwamen vertegenwoordigers van onder meer Nederland, Australië, België en Oekraïne samen in Den Haag. Kort daarvoor had de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties (VN) opgeroepen tot een onafhankelijk onderzoek naar de vliegramp, na de bijzondere toespraak van Frans Timmermans. Wie het onderzoek zou moeten gaan leiden, werd niet vermeld. En de bijeenkomst in Den Haag was precies om dat te doen: dit onderzoeksteam formeren en een leider kiezen.

Het gezamenlijke onderzoeksteam zou geleid gaan worden door Nederland, want dat was het zwaarste getroffen door de crash en de deelnemende landen spreken de verplichting af, dat ze met elkaar informatie en bewijs uitwisselen. Alle getroffen landen tekenen, behalve Maleisië; de reden wordt niet opgegeven, maar kennelijk heeft het land grote moeite met de aanwezigheid van Oekraïne in dit team… Maleisië zegt wel dit onderzoeksteam te steunen, maar wil geen handtekening zetten..!

rutte tweede kamerHet tijdschrift Elsevier wilde met haar WOB-procedure onder meer duidelijkheid krijgen of in de overeenkomst clausules zijn opgenomen waarmee deelnemende landen het recht houden om onderzoeksresultaten geheim te houden. ”Het belang van openbaarmaking van de documenten weegt niet op tegen het belang van betrekkingen van Nederland met andere staten en internationale organisaties’‘, aldus het ministerie van Veiligheid en Justitie.

De reden van afwijzing van openbaarmaking
Het ministerie schrijft: ‘Ik ben van oordeel dat dit belang (internationale betrekkingen) zwaarder moet wegen dan het belang van openbaarheid aangezien het een uniek onderzoek betreft naar een zeer ingrijpende gebeurtenis. Indien toch tot openbaarmaking van de documenten zou worden overgegaan, is te voorzien dat de contacten tussen de betrokken staten en internationale organisaties stroever zouden gaan lopen en dat men minder snel geneigd zou zijn om informatie te delen’.

Ook worden in de betreffende documenten volgens het OM, ‘opsporingstechnieken- en tactieken’ beschreven die geheim dienen te worden gehouden. EN openbaarmaking van deze gegevens zou het onderzoek, in de ogen van het OM, kunnen bemoeilijken of zelfs frustreren. En last but not least, vindt het OM, dat dáárnaast in de documenten namen van ambtenaren genoemd worden, van wie de persoonlijke levenssfeer moet worden geëerbiedigd. Openbaarmaking zou een inbreuk op deze persoonlijke levenssfeer betekenen. Nou nou, de fijngevoeligheid druipt eraf… Alsof het OM de namen vamn medewerkers niet met de zwarte viltstift zou kunnen onleesbaar maken..

En dan de zinsnede: ‘is te voorzien dat de contacten tussen de betrokken staten en internationale organisaties stroever zouden gaan lopen en dat men minder snel geneigd zou zijn om informatie te delen’. Een regelrechte verwijzing naar de regering in Kiev, die kennelijk al heeft aangegeven, dat ieder van de staten wél dient te handelen, met goedkeuring van hen..! En natuurlijk, laten we dat voorop stellen, het bewind in Kiev, is vanzelfsprekend een marionettenregering, in het zadel geholpen door de VS..!

Kortom, een aantal redenen waaruit maar eens temeer blijkt, dat het kabinet Rutte en de Nederlandse staat dit politieke spelletje spelen, over met de gevoelens EN BELANGEN van de nabestaanden heen.. Zij en wij allemaal mogen dus gewoon niet weten, op WELKE manier de rechtsgang wordt bewandeld, noch wat er überhaupt in de JIT-overeenkomst is afgesproken. Inmiddels is wel duidelijk, uit bronnen in Oekraïne afkomstig, dat dit land het voor elkaar heeft gekregen dat het een VETO te mogen uitspreken over het publiek maken van de uitkomsten van het onderzoek! En niet wil dat Maleisië in het onderzoeksteam komt..! Heeft het bewind in Kiev zoveel macht, of is het de marionettenspeler-achter-de-schermen genaamd USA, die hier aan de touwtjes trekt..?

x

Wij hebben het Telegraafje, die wéten dat de separatisten de moordenaars zijn, al na 1 dag. Malaysia stelt via deze krant vragen.. En aangezien de separatisten geen beschikking hebben over jachtvliegtuigen, wijst dit bericht DIRECT naar Kiev als mogelijke schuldige..?!
Wij hebben het Telegraafje, die wéten dat de separatisten de moordenaars zijn, al na 1 dag. Malaysia stelt via deze krant vragen.. En aangezien de separatisten geen beschikking hebben over jachtvliegtuigen, wijst dit bericht DIRECT naar Kiev als mogelijke schuldige..?!

Maleisië de ‘outcast’..?!
slachtoffers MH17 nationaliteitenDoor deze geheimhouding, blijft ook de situatie rondom de rol die Maleisië in dit verhaal speelt en gespeeld heeft, in nevelen gehuld. Het lijkt erop, zoals al eerder in de pers verscheen, dat Oekraïne, MOGELIJK DE DADER VAN DE AANSLAG!!!, Maleisië dusdanige eisen stelde in het samenwerkingsverband-contract, dat Maleisië niets anders KON, dan afhaken. Want waarom zou dit land niet meedoen, wanneer het vliegtuig van Malaysia Airlines was, en het land ook 44 burgers in de ramp verloor..

En dat Oekraïne niet zo’n vertrouwen heeft in Maleisië, blijkt uit commentaren uit Kiev, die Maleisie het niet in dank afnamen, dat zij als enige rechtstreeks onderhandelde met de separatisten..! Hoe bizar het ook is, maar Maleisië maakt dus GEEN DEEL UIT van het onderzoeksteam.. En dan komen de woorden van dee Maleisische ambassadeur in Nederland uit een uitzending van Nieuwsuur wel heel erg duidelijk over..! Hij was ontstemd over het feit dat zijn land niet mag deelnemen aan het JIT. Premier Mark Rutte (VVD) vloog op 5 november naar Maleisie om over de zaak te praten, maar het land zegt hoe dan ook nog altijd geen uitnodiging te hebben ontvangen.

Onze persoonlijke gedachte: Mark Rutte en zijn ‘vieze politieke spelletjes’..??
Hoe kun je als premier van een land dat bijna 200 burgers verloor in een heftige aanslag op een onschuldig verkeersvliegtuig, je bedienen van dit soort ‘vieze politieke spelletjes’..?? Met je poffertjesgezicht in Maleisië te gaan roepen dat je vindt dat Maleisië in het onderzoeksteam thuis hoort, maar voor de rest een ‘zoek het even lekker uit’ tot je motto maakt in deze kwestie..

Hoe kun je met de MOGELIJKE DADER VAN DE AANSLAG om de tafel gaan zitten en een land, dat net zo hard mee lijdt, links laten liggen..? Hoe kun je nationale politiek boven het belang stellen van de nabestaanden, aan wie je beloofde ‘DE ONDERSTE STEEN BOVEN TE HALEN’.. Nee Mark Rutte, je bent voor ons door het ijs gezakt, en niet zo’n beetje ook.

Het kan natuurlijk zijn dat Mark Rutte verwoed lezer is van het TELEGRAAFJE, dat de dag ná de ramp al wist wie de daders waren.. De moordenaars zelfs..! Een krantenkop zonder vraagteken ook nog eens..! Kennelijk was het de bedoeling van dit krantje, om een ordinaire lynchpartij op touw te zetten, waarbij de hoofdredacteur, Juultje Paradijs, waarschijnlijk voorop zou lopen..?

De Telegraaf kan premier Rutte bellen en het resultaat van hun onderzoek meedelen. Natuurlijk hebben ze het onderzocht. Zij weten toch ook dat Valse Vlag-operaties bestaan en dat je voorzichtig moet zijn, met zeker DEZE conclusie.. Iemand van 'moordenaar' beschuldigen..! Ze weten het zeker, anders zouden ze toch dit soort koppen niet maken. zonder vraagteken achter de beschuldiging.. Wat een toppers, die jongens van deze krant..!
De Telegraaf kan premier Rutte bellen en het resultaat van hun onderzoek meedelen. Natuurlijk hebben ze het onderzocht. En ook zij weten dat er Valse Vlag-operaties bestaan en dat je voorzichtig moet zijn, met zeker DEZE heftige conclusie-zonder-vraagteken.. Iemand van ‘moordenaar’ beschuldigen..! Ze weten het zeker, anders zouden ze toch dit soort koppen niet maken. zonder vraagteken achter de beschuldiging.. Wat een toppers, die jongens van deze krant..! Die inmiddels haar formaat verkleind heeft, kennelijk tot ‘TELEGRAAFJE’.

19 gedachten over “Overeenkomst: MH17-onderzoek blijft.. GEHEIM!

 1. Natuurlijk is dit hetgeen de heer Rutte en consoorten al de hele tijd voor ogen hadden,volgens mij zijn zij niet bezig geweest met het zoeken naar de waarheid,maar naar manieren om de waarheid te verhullen.
  Ten eerste hoe kan een land dat mogelijk de dader is in het onderzoek betrokken worden?
  Ten tweede was het niet zo dat er telkens niet op de rampplek gezocht kon worden omdat er gevochten werd,als dit klopt dan waren het toch de Oekraïners die telkens het zoeken geblokkeerd hebben omdat daar waar het rampgebied was de seperatisten de baas waren en die schieten heus niet op zichzelf,dus waren het de oekrainers die het onderzoek hinderden door aanvallen op de seperatisten uit te voeren.
  Drie,laten we niet vergeten dat er een overeenkomst is getekend met Oekraine om schaliegas te gaan winnen precies daar in het gebied waar de seperatisten leven en waar het vliegtuig is neergekomen.
  Vier,Rutte heeft gezegd dat de onderste steen boven zal komen en dat de daders bestraft zullen worden,daar hebben de nabestaanden recht op,alleen al deze belofte aan de nabestaanden zou een reden moeten zijn om openheid van zaken te geven.
  De oekrainse regering (mede geinstalleerd door de VS)zal op deze wijze gewoon door kunnen gaan met hun spel,en de dader zal nooit gevonden worden , ook de rol welke Nederland hierin heeft gespeeld blijft mooi verborgen,nu is het alleen nog zien te regelen dat Oekraine bij de VN komt en dan is het plaatje kompleet want dan hebben ze een reden om oorlog tegen Rusland te beginnen omdat ze dan kunnen zeggen bij het minste geringste dat Poetin een lidstaat aanvalt.

 2. http://www.nu.nl/buitenland/3937009/oekraiense-vrijwilligers-ruimen-wrakstukken-mh17.html
  De afspraken om de kleinere wrakstukken op te ruimen zijn onderdeel van de overeenkomst waaronder de bergingsmissie kon plaatsvinden. De kleinere wrakstukken zijn niet bruikbaar voor het onderzoek en zullen niet worden bewaard. Wat is dit toch voor zever? Elke wetenschapper weet dat zelfs het kleinste detail belangrijk kan zijn en zelfs doorslaggevend kan zijn in een onderzoek.
  Nu, moet dat kleine bewijs vernietigd worden, in ieder geval..het wordt niet bewaard wat in feite op hetzelfde neerkomt. Zo snel mogelijk bewijsmateriaal opruimen, net zoals dat met 9/11 is gebeurd. En blijkbaar was het zelfs onderdeel van de afspraken, anders kon de bergingsmissie niet plaatsvinden. Wie heeft er baat bij het vernietigen van bewijsmateriaal? En wie zijn die Oekraïense vrijwilligers? Zijn dat vrijwilligers uit Oost Oekraïne, zeg maar de separatisten of zijn dat vrijwilligers gestuurd door Kiev? Beiden Oekraïense vrijwilligers inderdaad, maar toch een wereld van verschil.

  Maar waarom gaat men niet door met bergen nu het juist relatief rustig is? Er is geen enkele reden om er nu mee op te houden. Jawel, de afspraken. Welke afspraken precies en met wie zijn deze afspraken gemaakt? Met de separatisten of met Kiev? Inderdaad…deze afspraken blijven geheim. Meer duidelijkheid denk ik niet dat we nodig hebben om te concluderen dat hier een heel vuil vies politiek spelletje gespeeld word, letterlijk over de lijken van de slachtoffers en de ruggen van de nabestaanden. Bah.

  1. Ger.
   Wat ik me afvraag is hoe de nabestaanden hierop gaan reageren,en wat Rutte hen voor antwoord gaat geven,waarom dit geheim blijft.
   Rutte heeft zijn belofte op tv voor heel Nederland gedaan,ik zou het dan ook niet meer dan normaal vinden dat hij dit dan ook op tv voor iedereen bekend maakt.
   De persoonlijke levenssfeer van ambtenaren moet worden geeerbiedigd?
   Dus als ik het goed begrijp is voor de nabestaanden te weten wat er met hun naasten is gebeurd,ondergeschikt aan ambtenaren beschermen?
   Als deze ambtenaren hun werk naar behoren uitvoeren,wat hebben zij dan te vrezen?
   Of zou het kunnen zijn dat Oekraine de dader is en dus in een moeilijk pakket zou komen omdat ze tot de VN willen toetreden wat dan wel erg moeilijk zou worden,en bij de russen moeten zij ook niet meer zijn.

  2. @Arnold, de nabestaande zullen met een enorme zak geld zwijgplicht opgelegd krijgen …..zo werkt dat in die kringen.

  3. @ Arnold, ik sta er al een hele tijd van te kijken dat nabestaande dit blijven pikken dus die zak met geld zal wel groot zijn samen met de angst want reken er op dat deze mensen onder druk worden gezet.

   Lang leve het koningshuis wat gewoon mee gaat in alle leugens …. nog zakdoeken nodig volgend jaar op 17 juli bij de herdenking ? Walgelijk dit hele toneelspel

 3. Gelezen op Novorossia Today. Onafhankelijke Russische onderzoeksjournalist komt met nieuwe gegevens crash MH17. O.a. de naam van de piloot van het gevechtsvliegtuig verantwoordelijk voor het neerschieten MH17 en een interview waar in de eerste afgevaardigde van het Oekraïnse ministerie van defensie toegeeft dat het leger de MH17 heeft neergehaald. De youtube moet nog naar het engels worden vertaald, is nu alleen nog in het Russisch op YouTube. Op de Vineyardsaker zijn ze meestal het eerst met vertalingen, dus hou die in de gaten. Mocht ik hem elders tegenkomen zal ik hem hier plaatsen.

  http://novorossia.today/editor-s-choice/-how-mh17-crashed-documentary-by-andrey-.html
  The latest information on the crash of Malaysian Boeing in the sky over the East of Ukraine is in the new documentary created by journalist Andrey Karaulov “How MH17 crashed”. Journalist Arkadiy Mamontov tells about his independent investigation of the terrible tragedy. Politicians, military men and pilots – Petr Deinekin, Leonid Ivashov, Iosif Diskin also exchange opinions as to the cause of the crash. And only international experts are not in a hurry to publicize the data of the black boxes. The interest of the Western world to the investigation of the accident evaporated at once after Russia presented the global community with the irrefutable documentary evidence of noninvolvement of our country in this tragedy; the majority of facts point to the version that MH17 was downed by Ukrainian at-air force defense.
  For the first time the 299th escadrille of the air force of Ukraine, Su-25 planes with tail numbers 06,07,08 and 38, which, contrary to the announcement of the General Headquarters of Ukraine, had really been in the air space of this country on July 17, 2014, were mentioned in the documentary. The Malaysian Boeing, according to our information, was shot on by destroyer Su-25 with the tail number 08, piloted by lieutenant-colonel Dmytro Yakatsust, who since July 18 and till present has been in United Arab Emirates. The Malaysian Boeing was led by switchboard operator Anna Petrenko, who in the morning of July18 had unexpectedly gone on leave, from which she still has not returned. Other numerous facts, including miraculously obtained interview of the first deputy of the current Minister of Defense of Ukraine, in which he admits that it was Ukrainian air force that downed MH17, are presented in the documentary made by Andrey Karaulov.
  The full version of the documentary will be available after the premier show in the air of the Fifth Channel of TV show “The moment of truth” on 24.11.2014.

 4. Het lijkt me logisch dat we als bevolking de waarheid opeisen , hoe kan de waarheid geheim moeten blijven ?!
  Logisch dat er meer aan de hand is en wat mag dan niet onthuld worden , en waarom dan niet het is tenslotte de waarheid ?!
  Omdat er iets verzwegen moet worden voor de bevolking zo simpel is het .
  Ik hoop dat er dmv een rechtzaak van misschien de nabestaande de waarheid onder druk naar boven gehaald word , te gek voor woorden dat we zo met ons laten sollen .

 5. Zie ook:
  http://joostniemoller.nl/2014/11/brekend-nieuwe-foto-mh17-wijst-op-boordkanon/

  Maar goed, dit weten we natuurlijk ook al hierom:
  http://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/1188/5617/original.jpg

  Zie ook de Russen die een proef met een 30 gun hebben gedaan, ongeveer met dezelfde type inslagen, bv. op 7:56
  https://www.youtube.com/watch?v=6HDR32KEAns&feature=youtu.be

  Alles duidt op een ander vliegtuig die de boeing heeft beschoten, maar dat mag het Nederlandse volk niet weten.

  1. Of degenbe die dat aspect van het premierschap het slechtst kan verdoezelen.

 6. Minister Buitenlandse Za(k)en Turkije bedankt voor het beschuldigen van de Neder landse Regering van Racisme

  End Babylons neuro linguistic chain of command

  Ein(st)ein’s weten schappelijke dwaal spoor doet niets af aan zijn state ment:
  “Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.”

  NeoRenaissance & the Green Eyed Grocer!

  By Edmund Dalpe for Veterans Today

  The truth will not set you free, knowing human nature will. Then and only then will what is most evident of all become most apparent. That a human being is a self deluded, willfully ignorant, lying sack of shit. “Know Thyself” -Apollo!
  Read more: http://www.veteranstoday.com/2014/11/25/neorenaissance-the-green-eyed-grocer/
  https://www.youtube.com/watch?v=xVANRroxuOo
  oreword.
  American Indian Activist Russell Means testifies at Senate Hearing
  Posted on November 25, 2014 by Jean
  Does the written word mean anything? One could argue either side of that statement, and produce facts to support there agenda. Fact: the written word has always been used as a form of deceit. Example: standing treaties between the US and Native peoples.

 7. 30mm Cannon fire, 1/3 or 1/4 explosive rounds, fatal shots, aircraft suffers explosive decompression. Have seen 30mil and 23mmj Cannon before, no doubt in my mind. (Ex military a/c engineer).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.