Advertentie

Maleisië nu weer wèl in MH17-onderzoeksteam?!


Maleisië lid van MH17 team

x

x

Maleisië nu weer wél in MH17-onderzoek..?!

2014 © WantToKnow.nl/.be

x

Rutte met Maleisië president
Mark Rutte bij zijn bezoek aan Maleisië, half november, met de Maleise president Najib Razak. De vraag is hoe blij de regering in Kiev is met deze stap.. Kennelijk is de tegenstem van Oekraïne overstemd door de andere leden van het onderzoeksteam.. En was Oekraïne niet in staat deze beslissing een veto te geven..!

Het maakt voor ons de indruk, dat al die publiciteit rondom het onderzoek naar de ware toedracht van de crash van de MH17, wel degelijk invloed heeft. Dat al die alternatieve media, zoals WantToKnow er één van is, hebben bijgedragen aan de beslissing van de partners in het MH17-onderzoek, namelijk België, Australië, Nederland en Oekraïne, om Maleisië tóch toe te laten tot dit onderzoeksteam..

Maleisië wordt geaccepteerd als ‘volwaardig lid’ van het team dat strafrechtelijk onderzoek doet naar de aanslag op de MH17, die op 17 juli neerstortte in oost-Oekraïne. Het is dus kennelijk ook mogelijk om géén volwaardig lid te zijn/worden, want het OM hecht er, zo te lezen, waarde aan dit woord ‘volwaardig’ erbij te zetten..!

En dat geeft weer te denken, dat deze tekst een reactie is op de vele, vele journalistieke vragen over het ‘waarom niet’ lid zijn Maleisië en nu dus ook over het ‘waarom nu wél’.. Op beide vragen zullen we het antwoord nog moeten krijgen..

Zoals je weet is er eind juli al, een gezamenlijk onderzoeksteam in het leven geroepen, genaamd JIT, Joint Investigation Team, door de openbaar ministeries van landen die bij de vliegramp betrokken zijn, zoals gezegd Nederland, België, Oekraïne en Australië. Op deze manier werkt men samen aan het strafrechtelijk onderzoek. Wat België in dit team doet, is voor velen ook een vraag, maar wellicht dat via België de NAVO-Amerikanen kunnen worden ingeloodsd..?

Waarom nu wel?
RTL teletekst oekraine vetoHet Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie zegt dat de hoofdofficier van het OM, namens het internationale team, nu ook Maleisië een full membership heeft aangeboden. En dat aanbod is door het Aziatische land vanzelfsprekend geaccepteerd. Maleisië had namelijk al ernstig geprotesteerd tegen de uitsluiting uit dit team..! Als eigenaar van het vliegtuig zou Maleisië natuurlijk ook een centrale rol moeten hebben,afgezien nog van de meer dan 40 Maleise doden die te betreuren waren bij deze ramp.

Het blijft bizar, wat nooit opgehelderde redenen is, dat Maleisië geen ‘volwaardig lid van het internationale team’ mocht zijn. Mogelijk had dit te maken met het feit dat Maleisië de doodstraf kent en niet als democratische rechtsstaat wordt beschouwd. Deze drogreden werd in het begin door Oekraïne vrijgegeven, nadat Kiev trotst had gepronkt met het lidmaatschap in dit team.. Kiev dat naar alle waarschijnlijkheid geen zuiver blazoen heeft in haar rol in deze ramp; wellicht is het land de dader zelfs..!!

Een woordvoerder van het OM wilde vandaag niet ingaan op de vraag waarom Maleisië tot nu toe geen lid was van het JIT: “Het betreft de operationele internationale samenwerking binnen een zeer omvangrijk strafrechtelijk onderzoek. Over deze operationele samenwerking worden gedurende het onderzoek geen inhoudelijke mededelingen gedaan.” Donderdag 4 december komt het onderzoeksteam weer bij elkaar en dan is Maleisië officieel in het team opgenomen; volgens deze verklaring van het OM is 28 november officieel dit feit bevestigd:

Maleisië lid van MH17 team verklaring

We blijven natuurlijk van de ene verbazing in de andere vallen met dit soort gehannes.. Waarom was Maleisië niet gewoon al die tijd volwaardig lid..? Maleisië was volgens geruchten destijds toegevoegd als ‘vanzelfsprekende deelnemer’, maar het land zou ‘vanwege de verschillen tussen de juridische systemen’ geen volledig lid geworden. Zo bestaat in Maleisië de doodstraf. Maar dat is natuurlijk een kulreden, want Maleisië had eenvoudig afstand kunnen doen van deze buitenlandse koppeling met haar grondwet.

De bedoeling was volgens de geruchten wel, dat Maleisië later zou worden toegevoegd, maar daar probeerde Oekraïne dus een stokje voor te steken.. Maar hoe ingewikkeld is het om de precieze motivatie gewoon vrij te geven..? Jonge jonge, wat een ‘geheimdoenerij’..  Of betekent openbaarmaking van de motivatie om Maleisië buiten dit team te houden, dat de regering in Kiev door de mand valt, opnieuw door de mand valt met haar politiek van beschuldigen en schuilhouden..?

In ieder geval is met de entree van Maleisië in het JIT een volwaardige partner toegetreden, die ABSOLUUT niet van plan zal zijn, de uitkomsten van het onderzoek, noch het onderzoek zélf, te laten verkrachten door wat voor partij- en/of landenpolitieke beweegredenen dan ook. Integendeel, naar onze mening zal Maleisië een luis in de pels worden van de regering in Kiev en ‘last but not least’, ‘onze’ Mark Rutte, wanneer deze weer eens de waarheid en de leugen niet uit elkaar kan houden..! Maar laten we van onze kant vooral datgene blijven doen, wat we kunnen, om onze premier te steunen in zijn streven om de onderste steen bóven te krijgen..!

x

Mark Rutte de belofte

9 gedachten over “Maleisië nu weer wèl in MH17-onderzoeksteam?!

 1. Het zou inderdaad kunnen dat de alternatieve media toch invloed heeft.
  Het blijft gissen natuurlijk. Zo ook het volgende argument is gifwerk.
  Maleisië kan nu volwaardig lid worden, want de wrakstukken zijn immers geborgen en zoveel ander bewijsmateriaal wordt nu gewoon opgeruimd en weggewerkt. Misschien heeft men niet veel meer te vrezen. Er is immers voldoende tijd overheen gegaan om zaken te manipuleren.
  Nogmaals, ik zeg niet dat dit zo is, het zou zo kunnen zijn of iets dergelijks in die richting.
  Hoe dan ook, we moeten kritisch blijven.

  1. Geheel eens met je analyse. Komt bij dat ze met het uitsluiten van Maleisie ook nog tijd hebben gehad vals bewijs te maken, bv gemanipuleerde foto’s die uit het niets verschijnen. Dat zullen we de komende tijd wel gaan zien.

  2. Ger Bij het voorgaande komt ook nog dat Oekraine eventueel een veto kan uitspreken en de waarheid dus niet naar buiten gebracht zal worden,ben benieuwd hoe Maleisie daar op gaat reageren.

 2. Ik hoop dat wanneer Maleisie bewijs heeft gevonden wat de dader aan het licht kan brengen,zij dit naar buiten zullen brengen.
  Mocht de Oekraine aangewezen worden als de dader dan zullen zij hun veto uitspreken en proberen de waarheid te blokkeren.
  Als Maleisie ondanks een veto toch de feiten naar buiten zou willen brengen,dan kan onze minister president dit alleen maar steunen,want hij heeft toch gezegd dat de onderste steen boven zou komen?

  1. Het zou mij niet verbazen dat Maleisië eerst dat geheimhoudingsverdrag moet tekenen maar ik hoop dat Maleisië zijn rug recht houdt.

   Het schijnt dat de lichaamsdelen van de piloten nog steeds in Nederland zijn en niet vrijgegeven worden.

  2. Wal.
   Als het inderdaad zo is dat een jachtvliegtuig op MH 17 heeft geschoten dan bestaat de kans dat de piloten hiervan het slachtoffer zijn geworden en daar dan ook sporen van zullen bevatten
   Daarbij optellend dat niet alle wrakstukken naar Nederland komen voor reconstructie heb ik de neiging te denken dat men alleen de plaats van de raketinslag zal reconstrueren om zo te verdoezelen dat een jachtvliegtuig op MH 17 heeft geschoten en zo de schuld in de schoenen van de pro russen probeert te schuiven.

 3. Het is natuurlijk je rijnste kolder dat Malaysia niet bij het onderzoek betrokken zouden zijn vanwege het fijt dat ze nog steeds de doodstraf hebben dat steeds door NOS wordt beweerd. Wie zouden zij in did geval de doodstraf geven? Een land?
  Meer voor de hand liggend, volgens mij, is dat Malaysia vanaf het begin gewijgerd heeft de vinger naar Putin te wijzen. Als je niet met de VS meespeeld dan mag je niet mee doen. Zou het kunnen zijn dat de Malaysia bijvoorbeeld WEET dat de verdwijning van MH340 een represaille (sp?) was tegen het Malaysische Internationale Hof verklaring dat Bush en Co schuldig zijn aan oorlogsmisdaden enz? Volgens mij speelt dat een grote rol. Amerika vergeeft zulke dingen namelijk NIET!! Men neemt wraak. Mensen verdwijnen of verongelukken. Dat is hun M.O.
  Ik denk niet dat de deelname van Malaysia de uitkomst van dit onderzoek zal verbeteren of dat ze bekend zouden maken wat de VS niet wil. Ze zijn al lang gewaarschuwd wat de gevolgen daarvan zijn.
  Wat het resultaat van het onderzoek betreft is hier niets verandert.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.