Advertentie

Het moment van de waarheid: Zon’s ondergang?


De verhoudingen van onze Zon met al de planeten uit ons zonnestelsel.

xx

 

Het moment van de waarheid: Zon’s ondergang..?

Marieke Pril ©2012

 

21 december 2012. Het moment van de waarheid komt steeds dichterbij. Nog slechts enkele weken, dan is het zover. Het moment waar zoveel over is geschreven, zoveel over is gezegd en beweerd. Vele scenario’s en voorspellingen hebben de afgelopen jaren de revue gepasseerd over wat er zou kunnen plaatsvinden op deze beruchte en beroemde datum, o.a.:

Zeggen dat er helemaal niets zal gebeuren betekent simpelweg dat je niet goed hebt opgelet.

De tekenen zijn overal om ons heen.

*De mysterieuze planeet X die in botsing zal komen met onze aarde; Alle leven dat niet meteen vernietigt is zal van de aardoppervlakte gegooid worden rechtstreeks de ruimte in!

*Een zwaartekracht explosie waardoor onze planeet naar het midden van de Melkweg wordt geslingerd om vervolgens te worden verzwolgen door een enorm zwart gat.

*Een meteoriet zal de aarde raken en gigantische Tsunamis veroorzaken. De impact ervan zou honderden malen erger zijn dan het bombardement van Hiroshima.

Zo zijn er nog een aantal andere theorieën en beweringen, waarvan sommigen zomaar eens een realiteit zouden kunnen worden, maar anderen wel weer heel erg twijfelachtig aandoen. De meest ongeloofwaardige bewering is toch wel die uit de hoek van de critici en sceptici, die namelijk claimen dat er helemaal NIETS gaat gebeuren in december 2012. (en de weken erna)

Zeggen dat er helemaal niets zal gebeuren betekent simpelweg dat je niet goed hebt opgelet. De tekenen zijn overal om ons heen.

Schematische weergave van de activiteiten van onze Zon, waarbij het patroon van zonnevlammen vooral sterk zal stijgen, de komende jaren.

Want laten we hier vooral duidelijk over zijn, er is een ding dat volledig onbetwist blijft door iedereen die echt geïnformeerd is, elke grote religie, religies waarvan je nog nooit gehoord hebt, non religieuze Spiritualisten en zelfs Atheïsten en Agnosten,… er zal iets gebeuren eind 2012. Maar wat? Over een van die vele voorspellingen, (die tevens het meest waarschijnlijk is van allen volgens experts), maakt de wetenschap en o.a. NASA, zich ontzettend veel zorgen:

De Zon
De voorspelling met betrekking tot de extreme zonneactiviteit en de waarschijnlijke(catastrofale?) consequenties daarvan voor onze Aarde, worden al aangegeven op de duizenden jaar oude kalender van de Maya’s. Op 21 december 2012, de winter-zonnewende, komt er een einde aan wat zij noemden ‘de grote periode’, (de 5dezon) bestaande uit 13 b’ak’tuns, zijnde 5125 jaren. Dit is slechts een paar weken voor het punt van perihelium van de aarde, wanneer de aarde in haar elliptische baan om de zon het meest dicht bij de zon staat. Maar is deze afstand van belang? Nou, in het geval van een zonne-uitbarsting of een zonnevlam kon dat wel eens van groot belang zijn.

De activiteit van de zon zal gaan veranderen. We gaan de keerzijde van een nieuwe 13.000 jarige cyclus binnen. De aarde is oververhit evenals de zon, resulterende in planetaire instabiliteit die zich manifesteert in de stijging van het aantal aardbevingen, vulkaan uitbarstingen en grillige weersomstandigheden. Is het toeval dat 2012 ook samenvalt met het volgende zonnemaximum?
Grootschalige zonnestormen doen zich ongeveer elke 150 jaar voor, enorme zonne-uitbarstingen zo ongeveer elke 500 jaar. Astronomen geloven dat dit laatste type gebeurtenis nu elk moment kan plaats vinden daar die al ‘over tijd’ is. Recente zonne-activiteit over de afgelopen tien jaar suggereert dat het wel eens een enorme uitbarsting zou kunnen worden. De laatste gebeurtenis van het type grootschalige zonnestorm, deed zich voor in 1859, beter bekend als ‘The Carrington Event’.

Op de 1e september van dat jaar stootte de zon enorme hoeveelheden hoog energetische protonen uit in een gigantische zonnevlam, die direct naar de aarde reisde en onze wereld in slechts 18 uur bereikte! (i.p.v. de 2 tot 4 dagen die het normaliter zou duren om de aarde te bereiken.) Gelukkig beschikten ze toen nog niet over de de elektronica en de immense elektriciteitsnetwerken waarover we vandaag de dag beschikken, anders zouden de gevolgen niet te overzien zijn geweest. Echter werd bijna het gehele, net nieuwe telegrafisch systeem in Europa en Noord-Amerika geruïneerd. Branden braken uit in telegraafstations vanwege stroompieken in de bedrading. Het Noorderlicht kon zelfs zo zuidelijk als in Florida worden waargenomen!

Onze eigen zon onze leermeester waar het gaat om de invloed van elektro-magnetisch plasma op onze Aarde.

Nog een behoorlijke zonnestorm, vond plaats in 1989 die vervolgens letterlijk de transformatoren van het Hydro Quebec Elektriciteitsnetwerk liet smelten, met als gevolg een 9 uur durende black out die maar liefst 9 miljoen mensen trof in Canada. En zonnestormen tussen 19 oktober en 7 november 2003 verstoorden satellieten en globale communicaties, de luchtvaart, navigatiesystemen en elektriciteitsnetwerken over de gehele wereld. Ook de systemen aan boord van het internationale ruimtestation de ISS werden hierdoor getroffen.

De zonne-maximum verwachting voor 2012/2013 kan grotere schade aanrichten dan de zonnestormen hiervoor, omdat de mensheid bijna compleet afhankelijk is geworden van elektriciteit. Mocht een zonnestorm van het kaliber ‘Carrington’ zich binnenkort voordoen dan zou het het gelijkwaardig elektromagnetische effect hebben van een waterstof bom die is geëxplodeerd in de atmosfeer, alleen zouden de gevolgen daarvan niet plaatselijk zijn, maar wereldwijd. Elektriciteitsnetwerken en elektronica zouden voor een groot deel worden vernietigd met alle catastrofale gevolgen van dien. Miljarden mensen die binnen korte tijd zonder stroom komen te zitten.

Mensen in hoge flatgebouwen en wolkenkrabbers, waar water omhoog gepompt moet worden, zouden meteen afgesneden worden van water. Voor de meeste anderen zou het drinkwater nog ongeveer een halve dag door de kranen stromen, maar daarna zou de toevoer van water stoppen zonder de elektriciteit om het uit de reservoirs te kunnen pompen. Transport systemen die direct of indirect afhankelijk zijn van elektriciteit (dus bijna alle systemen) zouden tot stilstand komen. Back up generatoren zouden op sommige plekken nog werken tot hun brandstof opraakt. Voor ziekenhuizen zou dat ongeveer 72 uur strikt essentiële zorg service betekenen.

De zon was voor de Maya’s de essentie van hun kosmische calculaties. Hun piramides waren op de zonnewendes gebaseeerd.

Zonder elektriciteit voor verwarming, verkoeling, koelkasten etc., en door een stilstand in de distributie van geneesmiddelen en andere farmaceutische hulpmiddelen tengevolge van een platgelegde, niet langer functionerende infrastructuur, zou het een kwestie van dagen zijn eer in dichtbevolkte steden chaos zou uitbreken en mensen beginnen te sterven.Men heeft berekend dat het ongeveer 4 tot 10 jaar in beslag zal nemen om alles weer op te bouwen. De kosten zouden in de miljarden lopen. Voor China zou het een nog vreselijker impact hebben daar hun elektriciteitsnetwerk kwetsbaarder is dan die in het Westen. Veel schade zou voorkomen kunnen worden wanneer men elektriciteitsnetwerken zou isoleren. (Regeringen voeren hier gesprekken over. Nu maar hopen dat ze ermee opschieten!)

We weten eigenlijk veel te weinig over de zon en dat vormt een groot risico voor onze aarde.
Een gegevensanalyse van de zon door NASA heeft aangetoond dat tijdens de zonne-activiteitspiek in 2012 de zonneactiviteit 30 tot 50% heviger zal zijn dan de vorige piek in de zonnecyclus. Dit is gebaseerd op plasma-flow analyses in de zon. Waarom dit precies gebeurt, weet men niet. In verband hiermee is er een officiële waarschuwing afgegeven voor dit jaar.

Op basis van de zonnevlekken is een model gemaakt van een zogenaamde golfstroom in de zon zelf. De snelheid van deze golfstroom bepaalt de activiteit van de zon die om de 11 jaar een hoogtepunt bereikt. Rond 2001 was het vorige zonnemaximum. Op dinsdag 3 november 2003 werd de zwaarste zonnevlam ooit gemeten, veroorzaakt door zonnevlek 486. Deze werd geclassificeerd als een X.28 zonnevlam. In 2001 werd een X.20 zonnevlam gemeten. De instabiliteit van de magnetische velden op de zon wordt veroorzaakt doordat de polen van de zon rond die periode omkeren.

Op dit moment wordt de zon continue geobserveerd door twee satellieten van Nasa en twee observatoria, eentje in de VS en een in België. Wetenschappers stellen voor tot 2022 een extra investering van 9 miljoen dollar te doen voor nog meer onderzoek. Aangezien de zon op het moment een zeer actieve periode meemaakt is dat misschien geen gek idee.

Maar wetenschappers voorspellen nog een ander ontwrichtende gebeurtenis voor het einde van 2012; scheuren in het magnetisch veld van de aarde. Heel lang beschermde dit veld alle leven op aarde tegen de effecten van zonnestormen en coronale massa ejecties. De laatste tijd is de intensiteit van het magnetisch veld echter afgenomen en zijn er meer gaten en scheuren verschenen.
Wetenschappers in Zuid-Afrika hebben scheuren gemeten in het magnetisch veld die zo groot zijn als California, en in december 2008 kondigde NASA aan dat hun Themis Project een enorme scheur had ontdekt die het verwoestende hoeveelheden zonne-plasma mogelijk maakt onze magnetosfeer binnen te dringen. De fluctuatie van het magnetisch veld kan ook leiden tot de omkering van de magnetische polen van de planeet. Het magnetisch veld zou tijdens de omkering zwakker en zwakker worden, en het gevaar van stellaire en zonne-straling voor leven op aarde aanzienlijk doen toenemen.

De Zon is de brenger van het Leven, wat heeft hij voor ons, in dit opzicht, nog in petto de komende tijd?

Een ander wetenschappelijk verslag van belang heeft betrekking op de toegang van ons zonnestelsel tot een zeer energiek gebied van de ruimte. Deze turbulente regio maakt de zon heter en stormachtiger en heeft al klimaatveranderingen op andere planeten veroorzaakt. Volgens Russische wetenschappers zullen de effecten van bovengenoemde leiden tot een versnelling van de omkering van de magnetische polen, van de verticale en horizontale verdeling van ozon, en een toename in de frequentie en omvang van extreme weersomstandigheden.

Er is solide wetenschappelijk bewijs als back-up voor de voorspelling dat het einde van 2012 een turbulent tijdperk zal zijn. Zullen we klaar zijn voor de abrupte veranderingen en verstoringen die dit met zich mee zal brengen, en de kansen en mogelijkheden die daarop zullen volgen? We moeten deze vraag nu onder ogen zien. Het antwoord zal binnenkort duidelijk worden, maar een ding is zeker; we moeten wakker worden en onze ogen openen voor de gevaren en de kansen die het einde van dit tijdperk met zich mee zal brengen.

Zal de wereld eindigen in een gewelddadig crescendo van natuurrampen en/of inslagen van kosmische objecten? Ik denk niet dat dat erg waarschijnlijk is, noch is dat wat de Maya’s voorspeld hebben. Er is echter een langdurige periode van verandering zichtbaar aan de horizon, die zal uitmonden in de galactische uitlijning en voltooiing van de precessiecyclus op dat moment; de zonsondergang van de 5e zon, afscheid van de oude wereld. Het begin van de 6e zon, het begin van de nieuwe wereld, het begin van een nieuwe cyclus…!

Liefde en licht.

Marieke Pril

www.mariekepril.nl

97 gedachten over “Het moment van de waarheid: Zon’s ondergang?

 1. Onze voorouders; Oude Egyptenaren, Maya’s,Inca’s, summeriers etc…zij hadden veel meer kennis van het universum dan wij vandaag de dag. Kennis die ons begrip te boven gaat. Ook de wetenschap kan dit niet langer ontkennen, dat blijkt wel uit hun reacties op wat er momenteel speelt in ons Universum. Het is niet voor niets natuurlijk dat er mensen ‘geronseld’ worden om Mars te koloniseren…Spannende tijden inderdaad. Ik hoop zo dat we door de verandering verlost worden van alle hebzuchtige en op machtbeluste individuen. Beginnen met een schone lei, het weer gezond maken van onze moeder aarde. Het is tijd, en de tijd is nu.
  Mooi artikel. Dank voor het plaatsen Guido.

  Mark

  1. @Ik hoop zo dat we door de verandering verlost worden van alle hebzuchtige en op machtbeluste individuen.

   Je draait het om: alsof er door ‘een’ verandering die verlossing komt.

   Nee, door de verlossing, zal die verandering komen.

   En die verlossing zit gewoon in jezelf.

   Verbind je met normale mensen in plaats van met hebzuchtige en op machtbeluste indivuen, klaar is kees.

   Je aandacht vestigen op ‘verlossen van hebzuchtigen’, betekent dat je in je psyche dus vooral met hen verbonden bent, hen dus je psychische levenskracht laat zijn. Blijkbaar heb je geen verbindingen met normale personen???? Zo wel… waarom zet je die dan niet midden in je aandacht en hier in de aandacht? Waarom zijn zij niet het referentiemateriaal dan in je psyche? Waarom ben je zelf niet de bron van je beelden? Dat is bronkrachtbewustzijn.

   Wat jij schrijft is slachtofferschapbewustzijn.

   Ga vanuit bronkrachtbewustzijn verder, en je zal zien dat de problemen veel dichterbij in je verbindingen liggen dan je denkt. No escape. Have fun with it.

 2. Om nu te stellen dat onze voorouders meer kennis van het universum hadden dan wij vandaag de dag lijkt me een boude bewering. Ik denk niet dat zij wisten waar de energie vandaan kwam die de zon uitzendt.
  Onze zon zal echter het net zo vergaan als andere sterren, maar volgens astronomen zal dit pas over een paar miljard jaar plaatsvinden. Tegen die tijd heeft de mensheid zichzelf allang uitgeroeid.

  1. De voorouders hadden zeker meer kennis van het universum en astronomie in het algemeen dan ons huidige mensen. ‘Wij’ ontdekten pluto pas in de jaren 20 van de vorige eeuw, terwijl alle planeten bij vele oude volken al bekend en beschreven was. ‘Wij’ wisten tot een paar eeuwen geleden heel zeker dat de aarde plat was!!! De oude volken wisten millenia geleden al dat de aarde rond was. ‘Wij’ dachten tot een paar eeuwen geleden dat de zon om de aarde draaide, anders beweren kon je op de brandstapel doen belanden. “Wij’ weten vandaag de dag maar een fractie van dat wat onze oude voorouders lang geleden al wisten. “Wij’ moeten niet klakkeloos aannemen dat omdat we in het nu leven, met onze technologie, ‘wij’ geavanceerder zijn dan onze voorouders. Het is vele malen bewezen dat dit niet het geval is. Kijk hiervoor maar alleen eens naar de bouwwerken rond de wereld, piramides, tempels, de astronomische en geologische posities ervan. De ‘moderne’Mensen hebben geprobeerd met onze huidige technologie dit na te bouwen, echter het is ze niet gelukt, ze hebben geen flauw idee hoe deze tonnen wegende stenen vervoerd, noch geplaatst werden. De maya kalender is accurater dan onze huidige kalender, dat is wetenschappelijk aangetoond.

  2. Ja, wat weten wij nu eigenlijk. Nog helemaal niks. Er lopen nog een heleboel mensen rond die geen eens een voorstelling kunnen maken van de grootte van de zon ten opzichte van onze aarde. We weten niet veel over ons universum. Alleen in grote lijnen. Bovendien moeten we maar aannemen wat de wetenschap er van maakt. Onze voorouders wisten hoe alles in zijn werk ging. Wij weten niet eens waar we vandaan komen. Ik tenminste niet . Toch niet met zekerheid.

 3. mmmh Ur Oer Mensen van voor de Deluge daar ligt nou net mijn interesse, je webstek ziet er waarlijk gelikt harrie warrie potter uit Marieke,
  http://www.mariekepril.nl/over%20mij.html
  soort zelf ontwikkeld experimenteer schoonschrift probeer ik regelmatig uit alle macht uit, met een parker urban vulpen en zwarte diep acid intrekkende Quink ink, ik hoop alleen niet dat je lid van een coven bent, en och al zou het wel zo zijn, nou jah je weet de piramide heeft dat soort ‘informele’ lucifer struikgewas clubs voor mensen met iets extra’s aan boord, nou jah maakt ook niet uit, als het wel zo is dan moet het maar en kans dat ik er nog op aantrek ook, dus euhm in die zin dubbel dubbel dubbel bij mij, en misschien zie ik te snel spoken, hier nog een sfeer en licht en vormgevings specialist waar ik geen genoeg van krijg;

  04 Love Interruption vanaf minuutje 20;
  Jack White – Amex UNSTAGED (Full Live) http://www.youtube.com/watch?v=CxEmx6JnC_Q

  1. Hoi Hyper,

   Dank voor je reactie en je link, ik kende deze performer nog niet. Gary Oldman erbij is altijd goed. (-:
   In antwoord op je vraag: nee, ik ben geen lid van een coven. Bezemsteelpolitiek is niet aan mij besteed, daarbij ben ik nachtblind, zou constant ergens tegenaan vliegen!(-:

  2. Cozmic,

   Die is leuk! (-: Binnenkort ook met warp aandrijving en zijspan wellicht…

  3. jaoh (kruising tussen drents en twents, betekenis niet goed te vertalen) of a dizze is ok leuke witchie bitchie;

   Kristi Hightower
   http://i2.ytimg.com/vi/Q1wxGKudd7s/mqdefault.jpg

   niet zo leuke als Marieke, natuurlijk niet not, da kennie, da weettie toch

   Veur Disse Kear – Hoe `t ok lop, `t lop wel los
   http://www.youtube.com/watch?v=FQR1sepFFQY

   Ask Alex & Kristi
   http://www.youtube.com/watch?v=7tziaTNoVIs#

   het blijft improviseren als import oosterling oorspronkelijk uit het noord westelijke Willie land

  1. Oh ja , ik heb het is alle serieusheid nagevraagd bij de cardioloog ; pacemakers gaan bij een EMS puls tijdelijk uit en resetten zichzelf daarna weer .

 4. @Marieke,

  Weet niet hoor…

  Even quote uit artikel….

  [i]Er is solide wetenschappelijk bewijs als back-up voor de voorspelling dat het einde van 2012 een turbulent tijdperk zal zijn[/i]

  Aan me hoela…. Wat is wetenschappelijk bewijs dan?

  Laten we realistisch zijn. We kunnen pas aantal decennia zaken meten, zoals verstoringen in magnetisch veld…Betekent dit dan dat deze r in het verleden nooit geweest zijn?

  Is het zelfde als de klimaat discussie, het feit dat ons planeetje warmer wordt. Die verondersteld ook dat ons klimaat altijd vlak was, en pas de laatste decennia is verpest door het handelen van de mens…. De arrogantie van de mensheid denk ik dan…De wetenschap heeft juist aangetoond dat er altijd natuurlijke variatie was 🙂

  We weten domweg niks.

  Wat wel weten is dat er een bewustzijnsverandering plaatsvind. (En dan is we, de interpretatie van mijn eigen ik.)

  Bij velen uit zich dat(jammer genoeg) door doemscenarios te benoemen en aan te geven door quotes in het artikel zoals deze:

  [i]Zeggen dat er helemaal niets zal gebeuren betekent simpelweg dat je niet goed hebt opgelet. De tekenen zijn overal om ons heen.[/i]

  Bewustzijnsverandering op individueel niveau vind al eeuwen plaats, alleen ervaren nu veel meer mensen het gelijktijdig, en dat maakt het spannend.

  Ik zeg, weg met dat angst pardadigma, belemmerd alleen maar het vrije stromen van de liefde. Bewustzijnsverschuiving heeft geen eerst zuur en dan zoet mantra nodig… mijns inzien dan … Is niet duaal…

  1. @ Burke…nog geen antwoord van Marieke :(…misschien moet je wel een aansprekend plaatje mee posten om aandacht te krijgen 😉

  2. @Burke,

   Uiteraard doen dit soort zaken zich al duizenden jaren voor, zoals de Maya’s en vele andere oude volken al beschreven lang geleden. En uiteraard kunnen we vandaag de dag nog niet alles meten, en kunnen we ook nooit alles weten. Dat is ook helemaal niet wat ik beweer in het artikel. Wat ik zeg is dat de wetenschap zich zorgen maakt om het gedrag van de zon, en dat de zon een voor ons (wij in ons tijdperk hebben nl nog niet meegemaakt wat oude volken wel hebben meegemaakt) raar gedrag vertoond is wetenschappelijk aangetoond. Dat kun je halen uit analyses en onderzoeken van Nasa en diverse observatoria. Dat de zon waarschijnlijk ook duizenden jaren geleden dit proces doormaakte blijkt uit oude overleveringen. Dat is dus de 26.000 jarige cyclus waarin ons universum meedraait. Het gebied van het universum dat we zijn binnengegaan, fotonengordel,(begin jaren tachtig)is buitengewoon turbulent. Sterk bewijs bestaat dat de transformaties op aarde en die op andere planeten worden veroorzaakt door sterk geladen materiaal en energieke ongelijkmatigheid in anisotrope interstellaire ruimte die zijn binnengedrongen in de interplanetaire ruimte van ons zonnestelsel. Deze “donatie” van energie produceert hybride processen en veroorzaakt een verhoging van energietoestanden op alle planeten en de zon.
   Wetenschappers zien plotselinge veranderingen in ons zonnestelsel, terwijl de Aarde wordt uitgelijnd met het centrum van de Melkweg. Welke veranderingen zijn precies zichtbaar bij de planeten in ons eigen zonnestelsel?

   De wetenschap heeft recentelijk significante veranderingen vastgesteld bij alle planeten in ons zonnestelsel. De studie naar ons zonnestelsel is in korte tijd een groot onderzoeksveld geworden. De meest opzienbarende veranderingen worden op een rij gezet.

   De Zon
   De zonneactiviteit neemt toe en de Zon stoot steeds meer hoogenergetische deeltjes uit.

   Het magnetisch veld van de Zon is meer dan 230 procent sterker dan aan het begin van de 20e eeuw. De energetische activiteit van de Zon is sterk toegenomen wat veel interessant beeldmateriaal oplevert. Voorspellingen door de NASA brengen het ruimteagentschap steeds meer in verlegenheid.

   Venus
   Plotselinge fysieke, chemische en optische veranderingen zijn geobserveerd op Venus: een inversie van donkere en lichte plekken is voor het eerst gedetecteerd alsmede een sterke afname van zwavelhoudende gassen in de atmosfeer.

   Venus gloeit nu in het donker. De totale helderheid van de planeet is sterk toegenomen. Een plotselinge heldere vlek in het wolkendek van Venus heeft wetenschappers voor een raadsel gesteld. De heldere vlek werd voor het eerst waargenomen door amateurastronoom Frank Melillo. Het is niet de eerste keer dat een dergelijke heldere vlek wordt aangetroffen op onze buurplaneet.

   Aarde
   Aan het begin van de jaren zestig werd het oppervlak van de Aarde 4 tot 6 procent schemeriger. Tegen 1994 begon het aardoppervlak juist lichter te worden.

   Wat wetenschappers nog altijd niet hebben kunnen verklaren is dat de Aarde voor 1997 eivormig was en daarna meer de vorm van een meloen begon aan te nemen. Het gebied rond de polen was eerst langgerekt maar werd na 1997 afgevlakt.

   Mars
   In slechts een jaar tijd smolten de ijskappen op Mars wat als gevolg had dat er op grote schaal veranderingen aan het oppervlak en in de atmosfeer hebben plaatsgevonden.

   Sinds 1997 is de dichtheid van de atmosfeer van Mars toegenomen met meer dan 200 procent. In 1997 verloor de Mars Observer één van haar spiegels waardoor het gevaarte neertstortte. Dit gebeurde omdat de atmosfeer meer dan twee keer zo dik was dan wetenschappers van de NASA hadden berekend.

   De kwaliteit van de biosfeer op Mars is significant verbeterd. Rond de evenaar vormen zich wolken en neemt het ozongehalte sterk toe.

   Jupiter
   Jupiter is dusdanig geënergetiseerd dat de planeet wordt omringd door een zichtbare fonkelende buis van energie in de vorm van een donut. Deze buis, beter bekend als een ‘flux tube’, verbindt de planeet met haar maan Io en gloeit in het donker.

   Veranderingen zijn waargenomen in de aurora-emissies op Jupiter. Kleine aurora’s buiten de emissieringen zijn verbonden met de vulkanische maan Io.

   De omvang van het magnetische veld van Jupiter is sinds 1992 meer dan verdubbeld.

   Saturnus
   De poolgebieden van Saturnus lichten steeds meer op en daarnaast wordt het magnetische veld van de planeet steeds krachtiger.

   Tussen 1980 en 1996 nam de snelheid van de rotatie van de wolken rond de evenaar van Saturnus af met 58,2 procent. Dit was onverwachts en zorgde voor drastische veranderingen in het weer op de planeet.
   Daarnaast blijven de hexagonale patronen rond de polen van Saturnus nog altijd een mysterie…
   Uranus
   In 1999 verschenen verschillende artikelen dat Uranus getroffen zou zijn door krachtige stormen, waardoor het plots een dynamische wereld was geworden met de helderste wolken in het buitenste deel van ons zonnestelsel.

   Aan de hand van waarnemingen door Voyager II denken wetenschappers dat recentelijk magnetische poolverschuivingen hebben plaatsgevonden op Uranus en Neptunus. De magnetische pool zou op Uranus 60 graden zijn verschoven en op Neptunus 50 graden.

   Neptunus
   Sinds 1996 is de helderheid van Neptunus in infrarood licht toegenomen met meer dan 40 procent. Daarnaast zijn diverse delen van het oppervlak meer dan 100 procent toegenomen in helderheid.

   De maan Triton werd geconfronteerd met een enorme toename in atmosferische druk en temperatuur.
   Pluto

   Rond september 2002 was de atmosferische druk op Pluto 300 procent hoger in vergelijking met 14 jaar eerder. Daarnaast is de planeet opmerkelijk donkerder geworden.

   Dit zijn gegevens uit bronnen als o.a. Nasa,Solarham.net Tmgnow.com, Heartcom.org, Weinholds.org en 3Dastronomer.com

  3. @Monika,

   ‘aansprekend’ plaatje is niet noodzakelijk. Alleen een beetje geduld.(-: Wel positief gepolariseerd blijven he. Love and Light

  4. lol Marieke…gezien de ‘lap’ tekst…heeft mijn reactie toch wel ‘iets’ in je geprikkeld 😉

  5. @monika,

   Jammer die stekelige typetjes. Nergens voor nodig. Denk niet dat Marieke een prikkeling nodig heeft van iemand om een antwoord te geven op een vraag die haar wordt gesteld. Sommige mensen zitten gewoon niet de hele dag achter hun laptop, hebben ook nog andere dingen te doen bv…soms moeten mensen wachten op een antwoord van iemand. Ik moet ook vaak genoeg ergens op wachten. Als men tegenwoordig een mail van iemand krijgt en je geeft niet binnen 5 minuten antwoord dan raken mensen al in paniek of beledigd. Vroeger moest je gewoon lekker dagen wachten toen er nog brieven met de hand geschreven werden tot de postbode langskwam…geduld is een schone zaak. Positive thinking, is al genoeg negativiteit in de wereld.

  6. @Marieke,

   Bedankt voor je reactie.

   Tja, de opsomming is gigantisch…maar stel we hadden in de 16e eeuw die middelen ook al om al die metingen te verichten. Wat zouden we dan allemaal wel niet te weten zijn gekomen. Dat het bijvoorbeeld normaal is dat het magnetisch veld van Jupiter in 20 jaar kan verdubbelen maar ook weer binnen 20 jaar kan halveren.

   Het weten van al die zaken lijden nog niet tot verbanden, het bewijst alleen dat er één zekerheid is, en dat is dat alles veranderd 🙂

   Je ziet het ook met hersenonderzoek. Men ontdekt steeds meer hoe de hersenen werken. Welk gebied welke functie heeft. Maar vraag een hersenonderzoeker, hoe werken de hersenen nu echt? Dan komt men toch niet verder dan verklaren hoe bepaalde gebieden op elkaar reageren. Hoe ons denken werkt, daar is domweg geen antwoord op. Misschien wel helemaal niet in onze hersenen zelf, maar in t veld om ons heen?

   In mijn ogen weten we niks. We weten zelfs niet of we wel in het jaar 2012 leven, hetgeen toch niet onbelangrijk is als in 2012 de wereld kalender eindigt…

   Heb deze link vaker gepost, wordt vaak lacherig over gedaan, omdat niemand kennelijk echt wil nadenken of dat we wel in 2012 leven.
   Dus nog maar een poging…

   http://www.prometheus-delft.org/internet_tijdschrift/Karel%20de%20Grote.html

   Ik beweer niet dat het gestelde klopt, maar stel ook niet dat het niet klopt, k hou t in het midden…Noem het gezonde twijfel….

   Ik houd voor mezelf alles in het midden. Ik ga niet wachten op iets of wat dan ook, omdat ik weet dat ik niet kan verliezen. We leven juist in de droom , de illusie om onszelf te ervaren, om het ene besloot zich in verscheidenheid aan zich te willen ervaren…En met angst paradigma’s , tja daar heb ik niks mee….Ik beleef liever de bewustzijnsverschuiving in een vrije stroom zonder mitsen en maren…

  7. @Burke en Marieke 7.2
   Ik volg Burke helemaal, we wéten het niet!
   De ‘wetenschap’ kan niet anders dan vaststellen, meten, hermeten, onderzoeken en… speculeren. Achter de feiten aanlopen, zeg maar.
   Persoonlijk denk ik dat iedereen, wakkeren inbegrepen, deze eindtijd – eind 2012, begin 2013 – op een eigen manier en dus allemaal anders zal beleven al naargelang het bewustzijnsniveau en verwachtingen. We maken onze eigen keuzes en werkelijkheid, dus ook hoe we de veranderingen zullen ervaren.

 5. Sorry dat ik misschien wat negatief overkom, maar je moet de feiten niet verdraaien om iemand gerust te stellen.
  Het optreden van de EMP was een van de redenen, dat men met bovengrondse kernproeven is gestopt. De andere reden was, dat niemand meer dorst te loochenen, dat er (meer) mensen stierven als gevolg van die boven-grondse proeven. Wordt een pacemaker van een hartpatiënt getroffen door zo’n EMP, dan zal deze stoppen met werken, waardoor de patiënt overlijdt. En dat kan gebeuren op duizenden kilometers van een kernexplosie. In pacemakers zitten halfgeleiders die heel erg gevoelig zijn voor een EMP.

  1. Ach , wee . We zullen wel zien , ik leef toch op ‘borrowed time ‘ ( sorry Dutchie , hier had ik ff geen Nederlandse vertaling voor )

 6. Als je “wetenschappelijk bewijs” verandert in “wetenschappelijk bevinden” klopt het waarschijnlijk beter. Er is nooit geen sluitend bewijs van iets. Op de hele wereld niet. Ons denken beperkt ons tot een beperkt waarnemen. Hoe kun je dan van bewijs spreken. Alleen als men anderen wil overtuigen van hun gelijk begint men over bewijzen. Het zijn slechts aanwijzingen en waarschijnlijkheden en kunnen uiteindelijk nooit als vaststaand bewijs worden gezien. Ga maar eens na wat er allemaal niet waar bleek te zijn achteraf. In alle zaken waar we mee te maken krijgen in dit aardse leven. Als ik los ben van deze wereld zie ik misschien een glimp van de ware waarheid. Hier voel ik enkel twijfel over wat als waarheid wordt gepresenteerd. En ik blijk achteraf ook met recht te hebben getwijfeld. Ik wil alles weten maar mijn geloof is niet zo sterk als mijn zelfbesef.

  1. Selene, ik kan alleen maar meegaan met wat jij te berde brengt. Als ik mijn nuchtere boerenverstand gebruik weet ik dat het zo is. 😉

  1. De grafiek van de voorspelde zonne-activiteit in het artikel dateert van maart 2006! Sindsdien zijn de verwachtingen al drie keer ver naar beneden bijgesteld. Momenteel is de verwachting dat de huidige zonnecyclus 24 zelfs de LAAGSTE activiteit van de afgelopen eeuw zal hebben.

   Quote artikel:
   “Een gegevensanalyse van de zon door NASA heeft aangetoond dat tijdens de zonne-activiteitspiek in 2012 de zonneactiviteit 30 tot 50% heviger zal zijn dan de vorige piek in de zonnecyclus.”

   Dit is dus gewoon glashard en moedwillig gelogen.

  2. Beste John 54,

   Bedankt voor je reactie.

   Het artikel is gebaseerd op een aantal analyses, wetenschappelijke onderzoeken en uitlatingen van deskundigen. Deze heb ik samengevoegd tot dit artikel. Of de uitkomst van deze analyses, onderzoeken en uitlatingen zal zijn zoals zij deze voorspellen moeten we inderdaad allemaal afwachten.

  3. En NASA is lekker betrouwbaar, laten we het dáár weer eens over hebben..?!

 7. De zon beweegt zich altijd al in golven…op en neer..altijd weer…er zal zeker iets gebeuren….omdat er altijd iets gebeurt…zo is het universum ingericht…alleen wanneer wat gebeurd dat is de hamvraag.

 8. @ Mark
  nou, ik kan geen waarschuwingen vinden bij Nasa zelf. Niet onder “news” of “media alerts”. Overigens wil een lager zonnemaximum niet zeggen dat er geen activiteit of potentieel gevaar is. De kans erop is alleen kleiner dan bij een hoog zonnemaximum.
  Toevallig is eergisteren een CME waargenomen die gericht is op de aarde, en de komende dagen de aarde zal treffen. Er was ook al een CME eind september.

  http://www.nasa.gov/mission_pages/sunearth/index.html

  @Marieke
  http://science.nasa.gov/science-news/science-at-nasa/2006/21dec_cycle24/
  Dit is misschien een bron geweest voor je artikel. Maar wetenschappers kunnen er soms heel ver naast zitten. Intussen zijn de voorspellingen teruggedraaid (overigens al in 2008 en 2009)van een heel hoog naar een zeer laag maximum. De top werd toen voorspeld voor 2010, inmiddels is dat 2014.

  http://wattsupwiththat.com/2010/12/20/a-dalton-minimum-repeat-is-shaping-up/

  Dit is wat Wikipedia meldt over de zogenaamde “fotonengordel”:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Photon_belt

  1. @John,

   Elk mens heeft zijn eigen interpretatie van bepaalde zaken en informatie, zo ook met religie.
   In het artikel wordt NERGENS BEWEERD dat het vaststaat dat deze dingen gaan plaatsvinden in december, maar dat er aanwijzingen zijn dat de mogelijkheid er is dat het kan plaatsvinden. En dat is gebaseerd op informatie dat niet alleen de laatste jaren naar voren is gekomen, maar ook informatie dat al millenia oud is.Ernstige natuurrampen doen zich al voor sinds het begin der tijden, en dat zal ook altijd zo blijven doorgaan.Er zijn vast en zeker door dit fenomeen een aantal geavanceerde civilisaties verdwenen.
   Je hebt gelijk dat we niet alles weten, dat is ook onmogelijk, maar dat we helemaal niks weten is ook een beetje te vind ik. Bepaalde gegevens kun je niet omheen gewoon.
   En voor wat betreft info van NASA. Die hebben al zovaak snel iets ingetrokken dat ze naar buiten hebben gebracht, of in de doofpot gestopt, daar is ook geen pijl meer op te trekken. Ik weet nog goed dat ze een waarschuwing voor 2012 hebben afgegeven, en toen dat paniekreacties opriep van het publiek hebben ze de informatie aangepast. Want zeg nou zelf, wat zou er gebeuren denk je wanneer ze nu zouden zeggen dater in december een catastrofe zich zou voordoen. Dan krijg je massapaniek, economie stort in, niemand gaat meer naar z’n werk…dat willen ze voorkomen. Het is een natuurlijk fenomeen, de precessie cyclus en alles dat daarbij hoort, inclusief klimaatveranderingen, natuurrampen, en daarbij behorend de reductie van leven op aarde.
   Het artikel vind ik heel interessant. De interpretatie ervan staat een ieder vrij.

 9. Volgens de wetenschappers die de taal van de Mayas hebben ontcijfered, en dus alle teksten kennen die er nog bestaan van de Mayas, wordt er slechts 2 maal iets over het einde van de Maya-kalender geschreven. En in geen van beide gevallen wordt er iets over het einde van de wereld of beschaving vermeld. Dat is enkel een foute interpretatie van de feiten (door personen die hun kennis en inzichten overschatten, en/of met beweegredenen die ik niet begrijp). Op het einde van de kalender begint de telling gewoon opnieuw, net zoals wij elk jaar een nieuwe kalender kopen (bron: Eos Magazine, september 2012). Er is dus geen enkele indicatie dat er om middernacht van 21 december 2012 iets zal gebeuren. Dus als er toch iets opmerkelijks zou gebeuren “ in december 2012 (en de weken erna)” (zoals voorspeld in het artikel hierboven), maar niet om middernacht, dan is dat louter toeval. Want ofwel is die kalender dan nog niet afgelopen, of anders is hij al enkele weken afgelopen en zitten we al in de volgende cyclus van de Maya kalender.

  @Marieke: jou lange uitleg in 7.2 bevat verschillende fouten. Zo is bvb alle communicatie met de Mars Observer al gestopt in 1993, dus wat jij daar beweert over 1997 klopt gewoonweg niet (en.wikipedia.org/wiki/Mars_Observer). Het zou handig zijn geweest indien je voor elke bewering die je maakt, je ook in detail verwijst naar jou bron. Dit is een goed principe dat in degelijke discussies altijd toegepast wordt (en dat ik in mijn reacties op wantoknow ook doe). Want nu kan ik er gewoon van uitgaan dat heel veel van wat jij beweert onbetrouwbaar is. Want veel van wat jij beweert klinkt nogal dubieus, zoals ook anderen in hun reacties hebben laten verstaan.

  1. @Koen,

   Dank voor je reactie, en jouw mening.

   Echter nergens beweer ik in het artikel dat de wereld zal vergaan op 21 december, ik zeg juist dat ik dat niet denk:::’Zal de wereld eindigen in een gewelddadig crescendo van natuurrampen en/of inslagen van kosmische objecten? Ik denk niet dat dat erg waarschijnlijk is, noch is dat wat de Maya’s voorspeld hebben. Er is echter een langdurige periode van verandering zichtbaar aan de horizon, die zal uitmonden in de galactische uitlijning en voltooiing van de precessiecyclus op dat moment; de zonsondergang van de 5e zon, afscheid van de oude wereld. Het begin van de 6e zon, het begin van de nieuwe wereld, het begin van een nieuwe cyclus…!’ De kalender van de Maya’s begint inderdaad opnieuw rond deze datum, het begin van de 6e zon, dus een nieuwe cyclus.

  2. Van de Maya’s is duidelijk nog niet alles ontdekt. Zo zou men enkele maanden geleden een ‘vervolg’op hun kalender ontdekt hebben, dat zo’n zevenduizend jaar verder zou gaan…
   Waar alle remote-viewers het over eens zijn, in die zin dat zij allen hetzelfde zeggen, is dat rond 21 december (tussen 21&24)
   àlle tijdlijnen sàmen komen…
   Wat dàt fenomeen teweeg zal brengen, daarop moeten we wachten tot het zover is.

  3. Ok Marieke (15.1), je hebt inderdaad niet geschreven dat de wereld zal vergaan. Maar je insinueert toch overduidelijk dat er iets dramatisch gaat gebeuren op/rond het einde van deze Maya kalender: je schrijft “21 december 2012. Het moment van de waarheid komt steeds dichterbij. “ en “Zeggen dat er helemaal niets zal gebeuren betekent simpelweg dat je niet goed hebt opgelet.” En dit terwijl de gekende Maya geschriften helemaal geen enkele indicatie geven dat er iets speciaal zou moeten gebeuren rond 21-24 december 2012.

   En je negeert mooi mijn commentaar “jou lange uitleg in 7.2 bevat verschillende fouten.” Nog een fout: de piek in zonne-activiteit is al gepasseerd in 2011 (www.newscientist.com/article/mg21528843.700-solar-maximum-oh-you-just-missed-it.html en bronnen daarin). En nog een fout: de galactische alignatie vindt niet plaats rond december 2012. Die vond ook al plaats, rond 7 mei 1998 (http://2012wiki.com/index.php?title=Galactic_Alignment en referenties daarin).
   En je negeert logische astronomische verklaringen voor andere zaken die je beschrijft. Veel van die puntjes hebben gewoon te maken met de “seizoenen” op die planeten, of de verandering in afstand tijdens de elliptische baan rond de zon. Ik ga niet alle fouten nagaan, maar het doet jou credibiliteit geen goed.

 10. Ik vind het juist heel plausibel wat hier in het artikel beschreven wordt. De zon is actiever, de planeten in ons zonnestelsel maken klimatologische veranderingen door, de weersomstandigheden op aarde zijn grilliger, en natuurrampen toegenomen de laatste jaren, ons magnetisch veld wordt zwakker en zwakker etc…allemaal waar..Dat zijn de tekenen om ons heen. En bepaalde wetenschappers en onderzoekers, journalisten etc baseren vandaag de dag nog steeds genoeg zaken op gegevens die jaren geleden al verzameld zijn, dat wil niet zeggen dat die gegevens niet kloppen alleen omdat ze ‘ouder’ zijn. Ze zijn een referentiepunt. Ze kunnen ook een toevoeging of onderstreping zijn in een onderwerp. Sommige mensen blijven hun ogen sluiten voor wat er gaande is helaas, en deze mensen vibreren op een lager bewustzijnsniveau. Zij die niet geloven zullen niet zien wat ze niet geloven.
  We staan zeker aan het begin van een nieuw tijdperk, en onze zon en de regio van de ruimte waarin ons zonnestelsel zich op dit moment doorheen bewegen zijn daarvoor verantwoordelijk. OUde beschavingen waren hier al duizenden jaren geleden van op de hoogte. De wereld eindigd niet, ze zal veranderen.

  http://www.youtube.com/watch?v=HgOmDJbBxvU&feature=related Gregg Braden

  http://www.youtube.com/watch?v=FqOkMaaYaAs

  Het veroorzaakt nogal wat in ons zonnestelsel zoals ook david Wilcock heel goed duidelijk maakt. Nasa verhuld teveel informatie voor het publiek. Onze regeringen verhullen teveel informatie…want stel je voor we stoppen met het consumeren van alles dat we eigenlijk niet nodig hebben…
  @Marieke
  Je artikelen vind ik interessant, met name ook ‘Niets houdt op te bestaan.’

  1. Ook een duidelijke uitleg: http://2012wiki.com/index.php?title=Galactic_Alignment Daar wordt wel aangetoond dat de galactische alignatie al is gebeurd in mei 1998, en dat het verkeerd is om te beweren dat het eind 2012 gaat gebeuren. Een belangrijk zinnetje: “Therefore, if the significance of 2012 is related to a precise intersecting of the Galactic Equator, whatever that significance would have meant would already have occurred” vertaald: “Dus, als het belang van 2012 gerelateerd is aan het exact doorsnijden van de Galactische Evenaar, dan is het relevante van dat gebeuren ook al gepasseerd”

 11. Mijn vraag na het lezen van dit artikel is, wat doet het allemaal met het menselijk lichaam. Wat gaan we daar van merken? Alleen het gevoel van, er hangt iets boven mijn hoofd en dat is bij veel mensen zo, hoor ik hier niets van, toch belangrijk wat je daar evt aan kunt doen. Er zijn veel mensen die hoog gevoelig zijn.

 12. De elektro magnetische belasting op aarde is reeds flink verhoogd door mensenhanden. Wat er gebeurd wanneer er een flinke – natuurlijke- zonnestorm komt? Ik hoop dat alle GSM, UMTS, LTE masten, het HAARP project en alle militaire toepassingen die ‘geheim’ zijn weggevaagd worden! De mens zal blijven genieten van mooie zonsopkomsten, hoop ik!

  1. Die extra elektromagnetische belasting van de aarde door de mens stelt niks voor vergeleken bij een zonnestorm. Verder is een zonnestorm niet selectief, die gooit alles plat wat met elektriciteit te maken heeft, ook elektrische centrales. En of we daar nu zo blij mee moeten zijn?

  2. Inderdaad Jan Hamer, een serieuze electromagnetische zonnestorm kan ons terug naar de middeleeuwen sturen: het gehele electriciteitsnet kan uitvallen: geen TV of internet meer, geen verlichting ’s avonds, geen verwarming (gas wordt met electrische pompen aangeleverd), … Gevolgen zijn dat er maar beperkte of geen vervoer van voedsel zal zijn, honger, desintegratie van de maatschappij, …
   Het is mogelijk om het electriciteitsnet daar tegen te beschermen, maar dit wordt nog niet gedaan, omwille van te duur en de kans is klein dat het effectief gaat gebeuren in de nabije toekomst.

  3. Ik geloof er niks van dat een elektriciteitsnet daar tegen beschermd kan worden, en dat de kans klein is hangt er ook maar vanaf. Wanneer men een kernbom gooit die een enorme EMP teweeg brengt dan ligt ook alles plat.

 13. Jezus wat een slecht artikel: vele aannames: zo van in de zin van: als die en die het zegt en ik hoor het nog een keer dan zal het wel waar zijn en geen bronvermeldingen. Typisch… Het zal wel onaardig klinken, liever krijg je natuurlijk complimenten, maar dit mag ook best gezegd worden.

  Zoals je aan het eind ineens stelt, is er sprake van een PERIODE. Die fixatie op 1 dag is afleiding. Het kan goed dat er niks speciaals gebeurd. De officiele reactie is dan: zie je wel, niks aan de hand. Het geldsysteem laat men gecontroleerd instorten. Het stort vanzelf in en wordt met de meest extreme middelen in stand gestand gehouden. Daardoor wordt de instorting vertraagd en in banen geleid. Als je daar een echt artikel over wil/durft te lezen, kan ik je deze aanraden: http://www.anarchiel.com/display/moderne_slavenarij

  Mayakalender is ander verhaal. Heb de boeken goed gelezen destijds en er een tijd mee gewerkt. Totdat ik erachter kwam dat de kalender niks te maken heeft met de actuele maanstand. Deze echte maanstand is wat direct invloed uitoefend, je kent bvb het eb/vloed-verhaal. Ook het tonenverhaal voelt voor mij geforceerd, alsof je op een specifieke dag je met een bepaald soort gedrag zou moeten bezighouden. Edoch als je dat met z’n allen doet, creeer je magische synchroniciteit. Mijn conclusie: die mayakalender is toch een vissentijdperk-programmering: met z’n allen een systeem volgen. Watermantijdperk = dat ons zonnestelsel in lijn komt met dat sterrenstelsel, betekent juist je persoonlijke flow centraal stellen. Zelfstandig in interactie. Zelfbeschikkingsrecht is hierbij de basis. Maar dit tijdperk is nog maar net begonnen!!

  Betreft de lange telling: waarop is het beginpunt gebaseerd? Er zijn andere interpretaties met ieder weer een eigen logica. Ik kwam er gaandeweg achter dat er veel nagepraat en gefixeerd geinterpreteerd wordt. Bvb er staat een bepaalde streep op een paal in een pyramide. Peter Toonen maakt ervan dat dat over 21-12-2012 gaat. Dat soort gedrag gebeurd vaak, ik denk zonder kwade opzet.

  “Er is echter een langdurige periode van verandering zichtbaar aan de horizon, die zal uitmonden in de galactische uitlijning en voltooiing van de precessiecyclus op dat moment;”
  Mijn inziens is het andersom: een bepaalde galactische uitlijning leidt tot contact met een zeker bewustzijn en daarmee tot verandering.

  Maar goed, laat die zonnestorm maar komen!
  Vrede Voorspoed.

  1. @Julius Jooker,

   Dank voor je reactie. Ook van kritiek kan geleerd worden vind ik.
   Uiteraard zal een verandering niet plaatsvinden in een dag, dat beweer ik trouwens ook nergens. Wat ik doe in het artikel is weergeven waarover gesproken wordt in het algemeen, bekeken vanuit een bepaalde hoek, waarover wetenschappers hun wenkbrauwen kreukelen. Voor wat betreft bronvermeldingen, er zijn tig artikelen geschreven zonder bronvermeldingen,dat is een keus die een auteur maakt. De ene keer schrijf je een stuk waarin je dat wel doet, een andere keer laat je het juist omdat het kan afleiden.
   Ik respecteer je mening en zal je kritiek ter harte nemen.

  2. @Mijn conclusie: die mayakalender is toch een vissentijdperk-programmering: met z’n allen een systeem volgen. Watermantijdperk = dat ons zonnestelsel in lijn komt met dat sterrenstelsel, betekent juist je persoonlijke flow centraal stellen. Zelfstandig in interactie. Zelfbeschikkingsrecht is hierbij de basis. Maar dit tijdperk is nog maar net begonnen!!

   Inderdaad. Iedereen die zich nog met dit soort dingen bezig houdt, is niet ‘naar een bepaalde datum van iets geweldigs aan het toeleven’, maar is in ieder hier-en-nu dat geweldige gewoon aan het uitstellen. De kalender staat voor het uitstellen, het staat voor de weigering.

   Het slachtofferschapsbewustzijn blijft zich op die Maya kalender richten (en al die andere dingen). Het volwassen bewustzijn kijkt gewoon de eigen verbindingen in het hier-en-nu aan, en doet daar iets mee.

   Dit kijken uitstellen, dat heeft een projectiedatum nodig. Nou, dan is eind 2012 mooi ver weg. Inmiddels komt ie dichterbij, en beginnen mensen hem sl verder te leggen….

  3. @ Astrid, voor mij zijn de Maya’s wegvoorbereiders naar het waterman tijdperk, net als de figuur Jezus dat voor mij is. De natuurlijke kalender van de Maya’s, de Tzolkin, die inderdaad de “persoonlijke flow” centraal stelt, heeft mij de laatste jaren enorm geholpen om Bewust te worden van bepaalde levenspatronen en van het Pad dat mijn Ziel loopt in dit leven. Ze heeft me heel erg ondersteund om Vrij te worden van mijn geconditioneerde Denken. Uiteindelijk mag je het allemaal zelf op eigen Kracht doen, ben ik helemaal met je eens,maar om de overgang te kunnen maken hebben we soms wel ondersteuning nodig.

  4. En de datum 21 december 2012 markeert gewoon een symbolische overgangsdatum van vissen- naar watermanstijdperk…. laten we a.u.b. ophouden met di datum “heilig”te verklaren…. door die datum te gaan verabsoluteren gaan we of in de Angst of in een misplaatste Illusie dat vanaf dat moment alles goedkomt….. om de “shift”te kunnen maken zal van ons persoonlijk heel veel vergen en dan is erg belangrijk dat we ons gesteund weten, door elkaar en door de instrumenten die ons aangereikt worden (zoals bijvoorbeeld de natuurlijke kalenders, waaronder de Tzolkin)

  5. Achteraf gezien ben ik wellicht ietwat streng geweest. Mijn normen voor een artikel gehanteerd. Maar vind het een prima column :+>

   @ Dick: Wel goed gezegd vind ik: Maya’s/mayakalender als een voorbereider voor het nieuwe tijdperk.
   “De natuurlijke kalender van de Maya’s, de Tzolkin, die inderdaad de “persoonlijke flow” centraal stelt”. Ik zie het genuanceerder: er is in de maya-kalenders veel meer aandacht voor persoonlijke invulling maar nog steeds volgens bepaalde voorgeprogrammeerde paden (het 13-tonen-verhaal bvb). Mij heeft die kalender geholpen bewuster te worden, te ontkoppelen van de geinternaliseerde kerkkalender. Maar de eigenste persoonlukke flow is natuurlijk, daar is geen kalender van een ander voor nodig. Dan gaat het om DIRECT contact met energieen (bv met de zon en de maan).

   http://solarhealing.com/
   Deze site is geblokkeerd en dat geeft te denken. Er stond nameluk een fantastisch artikel over verantwoord sungazing op. Hier een verkorte versie: http://www.sungazing.com/index.php?p=1_5_How-to-Sungaze

   “Het einde van de gestolen tijd” heet een boek van Peter Toonen dat pleit voor toepassing en invoering van de Maya-kalender. Ik neem dit statement veel letterlijker: er is sprake van moderne slavernij. Via beslag op je tijd, de gedwongen belastink. Tijd dat er een einde komt aan het systeem van externe heerschappij. Mijn tijd is mijn eigendom!

 14. De Zon en de geest dansen met elkaar. De zon is mystiek. RA

  Alles heeft een elektro magnetisch veld, alles bestaat uit lichtatomen,
  en zonder lichtatomen geen leven. Wezens zijn gevoelig voor alle vormen van licht en geladen protonen
  en magnetische energieën waaruit de zonnewind is samengesteld.
  (de zonnewind staat voor scheppingskracht)

  Zo ook gammastraling, elke dag wordt de aarde geraakt door golven gammalicht die meer energie bevat
  dan de zon in haar hele leven opwekt
  Alles heeft een etherisch lichaam, de zon en onze aarde evenzo..
  De egyptenaren noemen dit KA.
  zonder KA (etherisch lichaam) prana/chi is leven uberhaupt niet mogelijk.
  Licht, zonneactiviteit, stralingen, magnetische stormen etc beinvloeden direct ons elektromagnetisch
  veld en al onze lichamen. Licht en straling van de zon voedt en activeerd ons etherisch lichaam en bewustzijn.
  Onze epifyse (derde oog) sterrepoort, heilige kamer, wordt gevoed door lichtvibraties.
  Lichtvibraties activeren het etherisch dubbel, je klieren (waarin de chakra s gelegen) je zenuwstelsel
  ons DNA, werkelijk alle cellen in je lichaam.
  Bewustzijnsverhoging, innerlijke groei en allerlei geestelijke veranderingen of activaties ontstaan
  door het lied van de zon, en onderlinge interacties van alle planeten in ons zonnenstelsel.

 15. Marieke en Julius hebben mijns inziens gelijk.
  Ik maak hier een korte weergave van want ik heb een soortgelijke mening.
  Verdere meningen zijn of goed bedoeld of zweverig
  Wat is toeval dat onze huwelijksdatum 21-12- is.

 16. Dit zijn inderdaad nogal wat problemen die gaan plaatshebben als de zon te sterk gaat vlammen. Daar zou ik aan toe willen voegen dat er nog een veel groter gevaar bestaat als dat gebeurd: de kerncentrales zouden niet gekoeld kunnen blijven en we zouden dus aan radioactiviteit bezwijken. Daar is een artikel over verschenen op de site van Bram Vermeulen, van iemand die daar zich zeer in verdiept heeft zie: http://renvogel.com/2011/11/19/nasa-voorspelt-super-zonnestorm-in-2012/ Echt de moeite van het lezen waard!

 17. Als het nu eens echt het einde van deze tijd is? En we weer aan het begin staan van de kalender. En echt alles weer opnieuw moeten en gaan doen. Maar nu op een liefdevollere manier. Met dezelfde intentie als de vorige keren? Toch een mooie kans?

  1. Lijkt me new-age blabla… Goedbedoeld maar brave onzin. Tenminste als bedoeld wordt dat dit voor iedereen zo zal zijn, voor ons allen. Want het is een sterk persoonlijk proces. Ik doe m’n best informatie te verspreiden, ben een kennissoldaat. Maar als deze aarde een steeds ergere officiele gevangenis wordt, zie ik maar 2 opties: onderduiken of astraal leren reizen. Zelfstandig blijven of beter gezegd meer worden want anders zijn er ook buiten deze tijd vele valkuilen en volgelingen-boten/-hemelen/-hellen/??? Wat denk jijzelf!

   Een heerleuke zonnevlam zou veel electronica kunnen ontregelen. Dan komt het op onszelf aan. Zeker niet iedereen gaat dit redden. Elkaar helpen is top maar velen zullen te passief blijken. Massaconsumensen die gewend zijn aan toevoer vanuit de superslechtmarkt. Laat ze maar uitsterven!!

   Met een scherpere intentie als voorheen. Juist door actief herinneren van geschiedenis. Laat leven in het nu je niet afsnijden van het verleden! Kennis en liefde kunnen slecht zonder elkaar.

   Weer aan het begin staan van DE kalender? WELKE kalender?! De mayakalender is binnenkort ook uit de tijd. Zie verder mijn comment hieronder.

  2. Misschien krijgen we wel weer een IJstijd, is het probleem van de opwarming van de aarde ook opgelost. Ik ben wat dat betreft net een Arabier, Zien is geloven.

  3. Het is ook met een knipoog bedoeld Julius. Ik weet enkel niet hoe ik die moet plaatsen. Ken alleen de glimlach en dat is voor mij ook meestal genoeg. 🙂
   Ik kan enkel maar hopen dat er meer liefde op deze wereld landt. De rest is mij een raadsel en ik zal het wel zien. Of niet, kan ook nog.

  4. Zeg John 54, zo aan je uitlatingen te merken ben je niet parapsychologisch en esoterisch onderlegd.
   Als je geen rtespect voor gnostiek kunt opbrengen val je op deze manier wel HEEL ERG door der mand.
   Als je geen verstand en kennis van zaken hebt moet je niet zo dom reageren. Daar is deze gelegenheid niet voor! Vindt je dat zelf ook aso?

 18. Ik begin het zo langzamerhand goed zat te worden al die doemscenario’s.
  Links- of rechtsom word je angst aangepraat.( niet dat dat in dit artikel direct gebeurd) Zie het als een kans, wat er ook gaat gebeuren.
  “The only thing we have to fear, is fear itself”

  En als ik dan even ga fantaseren over de diverse scenario’s… onder het mom -je weet het toch niet;
  Stel dat planeet X idd langs komt, stel dat er idd een geheim plan klaar ligt van de illuminati om ons te vernietigen en zelf de ruimte in te vluchten, stel dat er idd een destructieve zonnevlam komt, stel dat dat allemaal eind dit jaar gebeurt;
  Dan stel ik mij voor dat al het gespuis de aarde verlaat om op die planeet te gaan zitten, en dat precies op het moment dat ie tussen de aarde en de zon staat de mega zonnevlam voor z’n kiezen krijgt. Wij hier nergens last meer van en de hele rotte rattaplan geblowtorched.
  Vind ik een geruststellende gedachte.

  1. Die geruststellende gedachte komt uit een tekenfilm.

   Een ramp kan gebeuren. Wie zal het zeggen. Van meerdere factoren afhankelijk. Je er helemal voor afsluiten lijkt voor mij ook kop in het zand. Zwelgen in angst is niet nodig. Maar voor mij is gezonde angst een goede raadgever. Velen verketteren angst en kunnen er dus niet mee omgaan en sluiten zich er vervolgens helemaal voor af. Mag wel hoor, maar juist het toelaten vanuit inzicht activeert ook positief. Er is veel misinformatie in omloop maar dat hoort erbij: je dient zelf te checken wat waar is en dat is niet alleen een mentaal proces!

   Nogmaals: mijn visie op moderne slavernij: http://www.anarchiel.com/display/moderne_slavenarij
   Het gaat steeds strenger worden met officieel handhavingsbeleid. Het toelaten van angst hiervoor, van het zien dat het gebeurt, leidt bij mij tot meer aandrift om onafhankelijker te worden. Eigen voedselproductie. Verkasplannen? Noodzaak om te veranderen!

   Hoja mijn mayakalender-TIJD-gedicht: http://3.bp.blogspot.com/-7Tam3Dg5dpk/UFu9fM8QCcI/AAAAAAAABag/3HULPCek6JY/s1600/TIJD2012.jpg
   Voorgedragen op Dag buiten de Tijd

  2. Imke,

   er is niks nieuws onder de zon. De kletspraat van Marieke is nergens op gebaseerd. Het zijn geen feiten, maar gewoon leuterkoek, verzameld van uiterst twijfelachtige websites zoals Wanttoknow.

   Er bestaat helemaal geen “nieuw energieveld” of zo dat we nu zouden binnengaan. Kul. En evenmin zijn er klimaatveranderingen op planeten. De poolkappen van Mars smelten gewoon ieder Marsjaar. Het magneetveld van Jupiter is al tientallen jaren uiterst stabiel. Regelrechte leugens en verdraaide feiten afkomstig van Marieke.

   Het hele artikel kan zo door de plee.

  3. Heerlijke reactie John , er is inderdaad zoveel rook dat je bijna zou vergeten dat er ook nog vuur is . Bijkomend voordeel ; als dit artikel door de plee gaat , gaat jouw reactie mee .

  4. John, je zal mij niet horen beweren dat het allemaal kul is. Zo alwetend high & mighty acht ik mijzelf niet. Tot op heden heeft de wetenschap imo enkel aangetoont dat niks vast staat. En dat wetenschappers onderling elkaar te vuur en te zwaard blijven bestrijden met het overeind houden van hun enige echte vaststaande waarheden. Waarbij ze hilarisch genoeg het tegendeel bewijzen.

  1. geachte slijter , gelieve uw bestelling op 21 december te bezorgen ipv 12 dec. 😉

 19. Zeggen dat er helemaal niets zal gebeuren betekent simpelweg dat je niet goed hebt opgelet. De tekenen zijn overal om ons heen.

  Dan zal ik wel niet goed hebben opgelet. Het internet staat vol doemscenarios betreffende 2012. Het is maar net hoe ver je je fantasie wil laten gaan en wat je wilt geloven en ik ben wat dat betreft fantasieloos. We zullen zien.

 20. hmm voor de duidelijkheid 21 dec zal gevolgd worden door 3 dagen geen zon als dat zo is. Dan weetje dat alle culturen die in Animisme geloven de waarheid praten en ook dat er genetische mensen zijn gemaakt door wie dan ook waaronder ik zelf denk de draco (tribe of dan) reptilian agenda beetje die richting zecharia sitchin zijn verhalen komen ook allemaal uit heb hem mogen ontmoeten in phoenix tijdje terug maar hij sprak over zoveel feiten dat het waar moet zijn.

 21. Wat mij stoort is dat mw. Pril alle mogelijke narigheid over ons uitstort om vervolgens in de laatste alinea te komen met de zin: “Zal de wereld eindigen in een gewelddadig crescendo van natuurrampen en/of inslagen van kosmische objecten? Ik denk niet dat dat erg waarschijnlijk is, noch is dat wat de Maya’s voorspeld hebben.” Wel, als je tot deze conclusie komt, begin dan niet met een enorme vloed aan mogelijke ellende uit te storten. Veel copy-en pastewerk. Juist door de anti-climax een stuk van niks.

 22. Het mooie is we weten eigenlijk helemaal niks en dat er dan nog mensen zijn die zeggen het te weten, is nog dommer dan dom. we praten over van wat er in het grote niks gebeurd en weten nog niet eens van wat er allemaal op aarde is. Geloof en wetenschap zijn twee delen die steeds weer achterhaald worden. en de mens word zo wie zo niet oud genoeg om uberhaubt wat te achterhalen. De mens de domste schepping der natuur.

 23. En waarom sinds 21 december geen commentaar hier? Of ben ik de enige overlevende iop aarde en zijn alle wezend en bewegingen die ik ervaar pure hallicunaties bewerkt door de shock? lol

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.