Advertentie

Recyceled alu-folie: 95% minder energie.


Het fabricageproces van alluminium kost enorm veel energie, omdat het opgesloten zit in Bauxiet, de grondstof van alluminium. Er is enorm veel energie/electriciteit nodig om het alluminium op deze manier te vervaardigen. Reden te meer zou je zeggen om alluminium te recyclen. Nou, dat gebeurt inmiddels; het Zweedse bedrijf ‘If You Care’, verkoopt alluminiumfolie, dat hiervan gemaakt is: recyclede aluminiumfolie. 

Deze rol alluminiumfolie bespaart 95% productie-electriciteit, t.o.v. een rol nieuw folie.
Deze rol alluminiumfolie bespaart 95% productie-electriciteit, t.o.v. een rol nieuw folie.

Alluminium is een metaal dat al meer dan een eeuw beschikbaar is en dat in die tijd op een stormachtige wijze de wereld heeft veroverd. Het is economisch een bijzonder belangrijk metaal. Aluminium is licht (slechts een derde van het gewicht van staal of brons), sterk, slijtvast en bestendig tegen corrosie, behalve spanningscorrosie.

Het is bovendien een goede stroomgeleider, het is niet ferromagnetisch, maar het kan, bij het in contact komen met een hele krachtige magneet, wel zijn eigen zwerfstroom en zo een tegengesteld magnetisch veld opwekken. Het vonkt niet, en het laat zich “gemakkelijk” vormen.

Aluminium is door deze eigenschappen het constructiemateriaal bij uitstek voor de vliegtuig- en ruimtevaartindustrie. Echter niet voor motoren, want het wordt zachter bij verwarmen.
Het bizarre is de enorme besparing op electriciteit, wanneer alluminium opnieuw wordt gebruikt. Omdat het alleen maar hoeft te worden omgesmolten, vanuit oud-alluminium, wordt een besparing van maar liefst 95% gerealiseerd!

Deze hergebruikte nieuwe aluminiumfolie is te koop in EkoPlaza’s. Klik hier voor de lijst met vestigingen van deze biologische supermarktketen.  

Aluminiumfolie is een geweldig verpakkingsmateriaal. Het behoud voedingsstoffen en kwaliteit van voedsel, nieuw en kliekjes; de smaak blijft bewaard en ook vitaminen verdwijnen niet. Anders dan kunststof beschermt het tegen licht, zuurstof en bacteriën.

Het logo van 'If You Care'
Het logo van 'If You Care'

‘If You Care’ is een Amerikaans bedrijf, maar het Europese hoofdkantoor staat in Zweden. Dit bedrijf maakt vooral gerecycled karton en papier en aan de (recyclede) verpakking van de aluminiumfolie valt een Amerikaanse ‘look’ op.

HIER vind je de website van ‘If You Care’.

2 gedachten over “Recyceled alu-folie: 95% minder energie.

  1. Leuke marketing, maar niets nieuws onder de zon. Al jaren wordt aluminium gerecycled. Sterker nog, ongeveer twee-derde van al het aluminium dat ooit geproduceerd werd, bestaat nog steeds, dankzij grootschalige recycling.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.