Advertentie

DOE MEE met ’t 7 Days of inspiration-thema: ‘Handige’ Energie


Handige Energie

Het 7DI-thema voor 2011

Hendrick Smit © december 2010

* * *

7 days of inspiration is een project wat met vrijwilligers het hele land in één week naar een hoger plan wil tillen. Dat staat gepland voor de eerste week in maart met 6 themadagen: onderwijs, zorg, werken, duurzaamheid, versimpelen en voeding. Van regels of centrale organisatie is nauwelijks sprake en het project draait vooral op stedelijke uitvoering en intiatiefnemers aldaar. 7 days of inspiration werkt zonder geld en biedt mensen de kans om een eigen idee hiermee tot uitvoering te brengen. Het initiatief Handige Energie is zo’n idee, gericht op zorg, een landelijk project.

Hendrick Smit, de man achter het concept van 2011: ‘Handige Energie’..!

Het is eigenlijk vreemd dat mensen elkaar nauwelijks meer aanraken. Menselijk contact is een natuurlijke levensbehoefte. Als pasgeboren kinderen niet worden aangeraakt zullen ze zelfs sterven. Je krijgt ook de indruk dat gebrek aan menselijk contact geweld aanwakkert.
Als proef zijn op lagere scholen kinderen elkaar gaan masseren. En verhip, het werd vredig op het schoolplein. Zelfs een lichte aanraking kan al een groot effect hebben op iemand. Het draait dus niet louter om de kracht waarmee je iemand aanraakt, eerder om ‘energie’. Handige energie.

We kennen dit voorbeeld heel goed: als moeder over het zere bolletje van haar kind aait gaat de pijn over. We doen het zelf ook als we ons bezeren. Sommige mensen gaan er een stapje verder mee. Zo zijn er tal van boeren in Nederland waarvan dorpelingen weten dat ze je kunnen helpen met hun handen. Dorpelingen gaan er heen met hun zere rug en keren opgeknapt weer terug. Veel mensen hebben deze handigheid van nature. Andere mensen hebben het geleerd in een cursus of opleiding.

Hoe het ook zij: op één of andere manier doet de aandacht die mensen op deze wijze krijgen, heel veel goed; je kunt het heilzaam noemen. Net zoals een vrolijk liedje iemand opmontert, zo geeft een aanraking je ook energie. En van positieve energie knap je op.

Reiki is één van de ‘para-normale’ geneeswijzen, die aantonen dat de mens een spiritueel wezen is, die een fysieke ervaring heeft, in plaats van andersom.

Opvallend is dat dit proces vrij eenvoudig aan kinderen uit te leggen is, waarschijnlijk omdat het juist zo natuurlijk is..! Maar inmiddels zijn er al veel mensen die deze ‘handigheid’ hebben ontdekt of ontwikkeld.
Dit natuurlijk vermogen kan worden verscherpt met bijvoorbeeld een opleiding Reiki, Trance Healing, Healing Touch, Quantum-Touch, Touch of Matrix of Therapeutic Touch.

Deze mensen wordt aangemoedigd mee te doen. Aan de andere kant zijn er tal van mensen die ergens een klacht hebben, hardnekkig, soms letterlijk.. ! Kortom, een klacht die maar niet over gaat. En misschien hebben zij deze handige energie nog nooit geprobeerd.

Daarom zullen op dinsdag 1 maart deze beide groepen elkaar treffen op veel plaatsen in het land, als het onderdeel van 7 days of inspiration. Deze handige energie is er dan voor hen die het eens willen uitproberen wat het met hun lichaam  en geest doet.

Ben jij een van die handige energie-mensen?
DOE DAN MEE!

Wie mee wil doen kan zich opgeven bij Hendrick Smit via HE@7di030.nl of bij een groep in z’n  eigen stad. Wie meer wil weten over 7 days of inspiration kan op de site kijken: www.7di.nl of het Twitterverkeer volgen: #7di

Hendrick Smit: 7 Days of Inspiration from Uruboros.org on Vimeo.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.