Advertentie

Nu bevestigd: ‘Smart-meters zijn spionage-apparaten’..!


Loopt de keizer in feite in zijn blote kont..?
Loopt de keizer in feite in zijn blote kont..?

Er is veel te doen over de zogenaamde ‘Smart Meters’, de nieuwe ‘slimme meters’, die de oude elektriciteitsmeters vervangen.. En hoe slim… De naam ‘slimme meters’ doet je bijna naar adem happen.. ‘Wauw, dat ik ‘zomaar’ een slimme meter in mijn huis krijg’.. Tja, wie durft de omschrijving ‘slim’ dan nog ter discussie te stellen.. Als we allemaal zeggen dat het ‘slim’ is, wie durft dat dan ter discussie te stellen…? Wie ben jij om het woord ‘slim’ te bevragen..?

Overeenkomstig het sprookje van Hans Christiaan Andersen,  getiteld ‘De nieuwe kleren van de Keizer’, slikken we als burgers eigenlijk het ene ná het ándere ‘slimme’ initiatief.. Toch? Niemand durft te zeggen dat de keizer in zijn blote kont loopt, want de stof die hem door het slimme kleermakertje was aangereikt als gewaad, was ZO DUN, dat je het bijna niet kon zien, die hele dure en fijne stof.. En uiteindelijk was het hele koninkrijk betoverd.. En de keizer liep heerlijk in dat gewaad van ‘ragfijne stof’..

En onder het motto ‘Ze zullen het wel weten’ en ‘het is allemaal democratisch besloten’, sluiten zelfs parlementsleden de ogen en oren voor misstanden en ‘common sense’.. Of zoals dat heel simpel blijft heten ‘gezond verstand’..!!

Even terug naar die ‘slimme meters’..
Onlangs zagen we de indrukwekkende documentaire ‘Take Back Your Power’ en waren diep onder de indruk. Zijn dat nóg overigens.. De wijze waarop WERELDWIJD deze ‘Smart Meters’ worden ‘uitgerold’, zou alleen al iedereen te denken moeten geven.. Het is verdorie net als dat andere verhaal, over die kikker in een kokende pan water.. Ken je dat?

hitler fascisme introWanneer je een kikker in koud water op het vuur zet, zou dit beestje geen erg hebben in het langzaam opwarmen van het water en uiteindelijk het leven laten in het té hete (kokende) water.. Het bewustzijn wordt langzaam, maar zéker, gewend gemaakt aan de steeds kleiner bewegingsruimte.. Of het waar is of niet van die kikker, als we naar historische contexten kijken, bijvoorbeeld die van Adolf Hitler hiernaast, dan is dit wel degelijk een manier om burgers, of ‘het volk’ langzaam maar zeker te ontdoen van hun vrijheid, door met name eerst hun bewegingsruimte te beperken..

En natuurlijk wordt ontkend, ook al geschiedt invoering van deze meters op wereldschaal..!, dát het gaat om dit principe van ‘vrijheidsbeteugeling’.. Maar in het artikel hieronder is duidelijk wat de verborgen agenda áchter de ‘smart meters’ behelst.. Een waarschuwing des te meer, om nu of in de nabije toekomst, deze ‘zooi’ te weren en ertegen in verzet te komen. Al is het ‘maar’ vanuit het privacy-principe!

x

* * *

take back your power

x

x

Nu bevestigd: ‘Smart-meters zijn spionage-apparaten’..!

2014 © WantToKnow.nl/.be
(oorspronkelijk geplaats in ‘Smart Meter Spying’ HIER)

x

De spreekbuis voor de industrie rondom ‘Smart Meters’ in de VS, toepasselijk ‘SmartGridNews’ genoemd, heeft het eindelijk toegegeven: deze ‘smart meters’, of ‘slimme meters’ zoals wij ze noemen, zijn er om te surveilleren, of in goed Nederlands: ‘ons in de gaten te houden’..! Natuurlijk hebben ze het ook niet zo direct gezegd, maar ze vieren het feit dat er nu mogelijkheden zijn om te kijken wélke apparaten mensen in hun huishouden gebruiken, wanneer en hoe lang, waarmee ze ‘beter in staat zijn de prachtige wereld van de toekomst te creëren’…!

Hieronder is een brief geplaatst die geschreven was aan de ‘Arizona Corporation Commission’, waarin wordt vermeld dat de industrie nu eindelijk naar buiten komt met de informatie over dátgene wat al jaren wordt beweerd en evenzo hard door de industrie werd ontkend… Het is daarbij héél belangrijk dát we laten weten aan officiële instanties, via een aangetekend schrijven, dát we het er niet mee eens zijn, dat deze meters worden gebruikt voor ‘surveillance’.. Anders kan men zich nog beroepen op het ‘stilzwijgend toestemming geven’..!! Dit was de brief die is gestuurd aan deze ACC..

May 15, 2014
Arizona Corporation Commission (ACC)
Docket Control Center
1200 West Washington Street
Phoenix, Arizona 85007
Re: Docket # E-01345A-14-0113

Geachte dames en heren,

Hier is het ‘breaking news’. Het magazine ‘SmartGridNews’ is zojuist uit de kast gekomen en heeft datgene toegegeven wat ikzelf en anderen al lang hebben verteld: ‘Smart meters zijn surveillance-apparaten’.. APS en haar dochterbedrijven hebben landelijk in de VS ontkend dat deze surveillance-mogelijkheid überhaupt aanwezig is op deze meters, maar inmiddels heeft één van de meest vooraanstaande ‘smart-meter’-voorstanders in de wereld toégegeven dat dit de waarheid is..

‘SmartGridNews’ heeft deze spionagetechnieken nu een naam gegeven en kan onder haar sponsor bedrijven rekenen als ‘Telvent’, ‘Silver Spring Networks’ en ‘Lockheed Martin’. En natuurlijk probeert het nieuwe verhaal een positieve draai te geven aan deze ‘surveillance’, waarbij nonsens als ‘4% besparing van energie ná slechts een paar maanden’ wordt gebruikt.

smart meters unhealthyWow, dat zou betekenen dat ik maar liefst US$ 4 kan besparen op elke US 100,- aan elektriciteitskosten. Waar kan ik tekenen om ook me te laten bespioneren? Ik stuur u hierbij het betreffende artikel van ‘SmartGridNews’ want het blijkt nu overduidelijk dat bedrijven hun klanten nu kunnen gaan vertellen, hoeveel stroom élk van hun huishoudelijke apparaten gebruikt, simpelweg door de ‘Smart Meter’ dit te laten doorgeven..

Sincerely,
Warren Woodward

Let in het artikel ook op de creepy figuur met de het zwarte pak en de zonnebril..!  Daarbij vindt ‘SmartGridNews’ het schaamteloos prima dat deze meegluurders ‘cool’ zijn. En let op de tekst, waarbij Orwelliaans zinsgebruik wordt gebezigd, zoals ‘gedragswetenschappen’  en ‘het omvormen van notabetalers tot ‘gewillige partners’…! Het is geen ‘smart’grid, er is hier overduidelijke sprake van een ‘Sick grid’…

Het artikel van ‘SmartGridNews’ vind je overigens hieronder in zijn geheel als screenshot. (De gele markeringen zijn van ons)

Gezondheidsrisico’s…
Het zal je niet verbazen dat deze ‘slimme meters’, die werken op het GSM-netwerk, bij jouw in de meterkast vrolijk aan het stralen zijn.. Kijk eens naar dit filmpje van de effecten op de gezondheid, zoals die gemeten zijn met de Amerikaanse ‘smart meters’.. De vraag daarbij is simpelweg, voor WIE het zo slim is deze meters te plaatsen..!

x

x

Nog veel meer op slimme wijze onthuld door die ‘slimme meter’..!
Energiemaatschappijen en andere ‘instanties’, kunnen via slimme meters dus ook precies zien welke televisieprogramma’s en films consumenten kijken. Dat onthulden onderzoekers al in 2011 in Berlijn. Tijdens de lezing ‘Smart Hacking for Privacy’ werd naar de privacygevolgen van slimme meters gekeken. Onderzoekers Dario Carluccio en Stephan Brinkhaus analyseerden, hoe veilig deze meters nu eigenlijk zijn en welke informatie deze (kunnen) verzamelen.

Energieleverancier Discovergy beloofde consumenten dat hun gegevens via een beveiligde internetverbinding (HTTPS) versleuteld zouden worden en dat de verstuurde gegevens daarmee zouden zijn versleuteld, zodat niemand de data kon vervalsen. Deze beloften verdwenen echter van de website, nét voordat de officiële presentatie van de introductie werd gegeven. De genoemde onderzoekers ontdekten dat het SSL-certificaat, om de HTTPS-verbinding te openen, verkeerd was geconfigureerd en een certificaatwaarschuwing voor de bezoekers van de site veroorzaakt. Vervolgens werden ze naar een HTTP adres doorgestuurd, waar inloggegevens via platte tekst werden verstuurd. Consumenten kunnen via de webinterface alleen de laatste drie maanden zien, maar onderzoekers Carluccio en Brinkhaus ontdekten dat alle persoonlijke gegevens die de slimme meter verzamelt en doorstuurt, voor altijd op de servers van de energiemaatschappij blijven staan.

Kijkgedrag
Aangezien de verstuurde gegevens niet werden versleuteld, konden ze niet alleen de verstuurde gegevens lezen, maar ook manipuleren. De slimme meter bleek het stroomverbruik in intervallen van twee seconden te controleren. Aan de hand van het stroomverbruik van verschillende elektronische apparaten is het mogelijk om te laten zien wanneer de koelkast aan staat, of wanneer iemand thuis komt of gaat slapen.
Vervolgens werd er ook naar televisieschermen gekeken. Aan de hand van het stroomverbruik gebaseerd op de helderheid van het scherm bij verschillende televisieprogramma’s en films, is het kijkgedrag relatief simpel vast te stellen. Aan de hand van de informatie die de slimme meter doorstuurt, kan de energiemaatschappij zien welke films klanten bekijken. De energiemaatschappij in kwestie beloofde beterschap en gaat de gegevens beter beschermen en de interval aanpasbaar maken…

De film: ‘Take Back Your Power’..!
Het NSA-spionageverhaal laat duidelijk zien dat er enorme programma’s ontwikkeld zijn, wereldwijd, om persoonlijke gegevens van burgers af te tappen. Het is nu de gewoonte geworden voor overheden om ‘gewoon’ je huis binnen te komen, en daar álles wat los en vast zit te bespioneren. De nieuwste manier hierbij is dus deze ‘smart meter’, oftewel de ‘slimme meter’, die spionage-gereed-compleet geleverd wordt in je huis.

Heb je een keuze? Natuurlijk, die heb je altijd. En in dit geval is dat bijna van levensbelang. Er straks NIETS meer dat je kunt doen aan torenhoge rekeningen, aan de thuis-surveillance waar ze dus nu gewoon ’trots’ op zijn te kunnen uitvoeren en ‘last but not least’, je hebt het hierboven gezien, de gezondheidsrisico’s. Kijk naar deze trailer van ‘Take Back Your Power’, een documentaire die je de ogen zal openen..!

Met indrukwekkende inzichten, aangedragen door klokkenluiders, overheidsagenten, advocaten, milieu-activisten en inderdaad ‘last-but-not-least’ artsen..! Deze documentaire is inmiddels onderscheiden met enkele prijzen en terecth naar ons idee..! Deze film brengt klaarhelder in het daglicht wat iedereen zou mogen en MOETEN weten.. Het gaat om de erosie, de afkalving van je burgerrechten, het aantonen van de massa-corruptie en dat onder de naam ‘smart’ en ‘green’..! Het verhaal zal je ongetwijfeld verbázen, een ongemakkelijk gevoel geven, maar zal je ook de moed geven jezélf (weer) te bekrachtigen..!

x

x

SmartGridNews

Met dank aan Coz, laten we hier de embedded video zien van ‘Take Back Your Power’.

x

Disclose.tvTake Back Your Power – Full Documentary

 

 

37 gedachten over “Nu bevestigd: ‘Smart-meters zijn spionage-apparaten’..!

  1. Zou helemaal niet gek zijn eens -zoals in de film ‘Take back your Power’- een meter in de kast te zetten, met recording device, die dus het hele transmissieverkeer opneemt…!
   Je zou echt die DVD moeten zien; ik zie dat ie maar US$ 2.90 kost voor huur/online kijken. Heb je de mogelijkheid? DOEN!!! (Ik heb de DVD gezien)

  2. Wel in je vakantiepotje doen hoor.. Dank voor de link!
   Ik zet het ff onder het artikel.

  3. Yur welcome 😉
   Tot nu toe hebben mijn zelfgemaakte wifibusters ieder draadloos apparaat in mijn huis om zeep geholpen, mijn mobiel hou ik angstvallig uit de buurt anders is die als volgende aan de beurt. Alles heeft hier weer een draadje 😆 Wie weet ga ik het concept een keer uitwerken, voorlopig niet want ik heb er ff geen tijd voor.

  4. Slopende druk op je hoofd.. Bij iedereen anders, ene heeft het voorhoofd, andere op het hart zelfs. (Hoofdpijn in je hart) Maar het is vooral de druk die je voelt..

  5. Allaya, ik heb het woord stralingshoofdpijn niet gebruikt. Ik ervaar het subtieler, als ik goed in mijn vel zit gaat het wel, op mindere momenten waggel ik met veel moeite om in mijn lijf te blijven.

  6. Bedankt Guido en Cozmic, ik had het ff nodig om bij benadering te weten of de symptomen wijzen op aanwezigheid van straling. Het is de afgelopen week ineens toegenomen, met name in mijn hoofd. Druk, zo zou je het inderdaad kunnen noemen. Al met de gedachte gespeeld om bij de buren te vragen of ze nieuwe “speeltjes” hebben aangeschaft… Ik ervaar niet echt hoofdpijn, maar milde pijnscheutjes die ineens opkomen, geen peil op te trekken wanneer en altijd op een specifieke plek in mijn hoofd. Daarnaast ook een vreemde duizeligheid. Ook de harthoofdpijn herken ik wel als een soort druk/kramp-gevoel ter hoogte van mijn ribben en hoge buikholte. Het gekke is dat ik van dat alles op mijn werk geen tot zeer weinig last heb, dus ik zoek toch naar de relatie tussen de klachten en mijn thuisomgeving.

 1. Mijn energieleverancier wist me te vertellen dat ik nu nog keuze heb om ‘m wel of niet te laten plaatsen. Bij de overheid zijn voorstellen in de maak om die keuze de komende jaren te elimineren en alle huishoudens te verplichten zo’n meter te laten plaatsen.

  Ik word echt gek van al die verplichte “goede” dingen waar ik me mee bestookt voel en die achteraf niet blijken te werken of een heel ander doel dienden dan waarmee ze werden aangekondigd. “Ja, je hebt keuze hoor! Erm.. nee, over 2 jaar niet meer…” VRAAG het me dan niet!!

  Vrijwel elke dag ben je verplicht keuzes te maken over onzin-dingen, al is het maar weer een pop-up die je toch beter even kunt lezen voordat je op ok klikt, terwijl je eigenlijk naar iets anders op zoek ging… Ik heb er geen zin meer in bezig gehouden te worden met dit soort nonsens!

  1. Volgens mij heten die keuzes in gewone mensentaal ‘Bewust-wording’.. 😉

  2. Voordeel van bewust worden is dat ik daarmee kan uitfilteren waar ik wèl mee bezig wil zijn 😉 . Neemt echter niet weg dat ik nog steeds die onzin-dingen moet wegpoetsen, of gewoon laten totdat ze vanzelf weggaan 😛

  1. Ook geweigerd.. Wilden het zomaar gaan doen, zonder verhaal. ‘Even de nieuwe meter installeren’ of ‘U krijgt een nieuwe meter’… Zoiets.. Wat een ge-oh..
   WiFi eigenlijk alleen aanzetten indien nodig, net als stofzuiger, koffiezetter etc. Liever helemaal niet idd..!

  2. Ook geweigerd, voorlopig voor de uitrol van de digitale watermeters. Analoge meters moeten ze formeel nog kunnen leveren als vervanging nodig is, maar ze zeggen gewoon dat ze ze niet hebben. Smoesjes!!

 2. Hallo, hoe weet je nou of er één is geinstalleerd bij jou thuis?
  Ik zelf ben 17, en tja voor elke methode die de maatschappij je aanbiedt zoek ik een natuurlijk alternatief. Wanneer doen ze dit eigenlijk?
  Ze hebben afgelopen maanden glasvezel geplaatst in de hele omgeving, wat denk je hier over?

 3. Jammer dat er geen ondertiteling voor deze docu is dan kun je die ook niet laten zien aan al die mensen die niet zo makkelijk Engels kunnen volgen.

 4. Nawoord….
  Ook t.a.v. alle andere ‘spionage-apparaten’.
  de vorige misschien een 1/2 dag te laat, deze keer misschien een 1/2 dag te vroeg , maar toch regelmatig en gezet genoeg om nog even te vermelden :
  Donders gebliksem en bliksems gedonder geconstateerd, in en om en nabij Roden !!
  Zoals voorspeld en dus verwacht op deze site:5 december vorig jaar!

  Groetn.Sri Magnitude

  AardbevingsGroninger [met uw verlof], ex donder en bliksem predikant.

 5. Een doodeng apparaat, dat onze privacy wederom aantast. En wat zien we? Er wordt geroepen dat het in het belang van de burger is. Goed voor hem. Net zoals onder het mom van veiligheid na 9/11 wordt dit ons door de strot gedrukt. Natuurlijk ziet het College bescherming persoonsgegevens en de Autoriteit Consumenten en Markt weer geen enkel bezwaar. Lafbekken. We geloven onze overheid toch echt niet meer. Parkeren moet je je nummer opgeven. Was een efficiency maatregel. En wat gebeurd er? De gegevens worden doorgespeeld o.m. naar de Belastingdienst. Al onze telefoon en E mail wordt bewaard, om zonodig tegen ons gebruikt te worden. Zie bv de zaak Ernst Louwens. Al beweert de overheid dus dat we beschermd worden, zodra het kan worden de gegevens tegen ons gebruikt. Dag vrijheid!
  Maar wij pikken het. En als we kunnen stemmen blijft het merendeel thuis zitten. Pas als er iets is als een corrupt WK wordt een Nederlander wakker. Zover zijn we dus gezonken

 6. inlichtingen en veiligheid t.a.v e.o. afd: “zie je nou wel weer”” (wij hebben gelijk)
  satanisme in de popmuziek ??

  Alweer donders gebliksem en bliksems gedonder tijdens popconcerten..
  Alsof de duvel er (mee) speelt.
  zoals verwacht: op Pink pop,
  bliksems gedonder…
  DONDERWETTER

  Sri Sri Magnitude

 7. Met die meter kunnen ze alles na gaan in je huis en met een mobiele telefoon kunnen ze je precies volgen waar je bent en ze kunnen je er mee afluisteren. Wat een wereld leven we, dit betekend niet veel goeds voor de toekomst.

 8. Super dat jullie aandacht besteden aan de slimme meter.
  Naast dat het gebruikt kan worden als spionage middel. Haal je er ook een bult extra ongewenste straling mee in huis.

 9. Interessant artikel maar ik vraag me ook af in hoeverre het niet weer een technologische ontwikkeling is waar mensen in eerste instantie bang voor zijn. Maar dat is mijn persoonlijke mening. Ik zie zeker ook een hoop voordelen voor deze technologie, wellicht moet de discussie zich meer richten op wie uiteindelijk eigenaar is van de data?

 10. Ach mensen wat een sneu artikel, jullie willen dit serieus toch niet geloven? Het artikel heeft een zwaar Adolf Hitler gehalte. Proberen met allerlei rare “sprookjes” voorbeelden een punt te bereiken. Wat denken jullie van het gebruik van je mobiele telefoon?! Wat gaan we hiermee doen? En ons gebruik van draadloos internet. Mensen aub laat je beter informeren en ga niet klakkeloos dingen overnemen omdat er Jip en Janneke voorbeelden worden gebruikt waar we ons makkelijk in kunnen vinden. Erg triest dit…

  1. Wat een mooie inhoudelijke reactie Niek. 🙄 Het IS niet triest, maar JIJ VINDT dat.. Essentieel verschil. Het is opvallend dat mensen die op de site dit verschil niet benoemen, zélf een nogal cognitief dissonantie vertonen..
   En daarover lees je weer meer hier:
   http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/ook-last-van-cognitieve-dissonantie/
   Jammer Niek, maar je kunt alsnog inhoudelijk met concrete zaken komen, waar wij dat in het artikel wél doen..! Hierbij uitgenodigd, om ipv te schelden constructief te bouwen..

 11. dit moge helpen
  electriciteitswet 1998
  artikel 26b ae, lidII & artikel 13d, lid 10 van de gaswet:
  op afstand leesbare meetinrichting, door netwerkbeheerder ter beschikking gesteld, kan worden geweigerd.

  er is dus een keus. of deze artikelen al zijn overruled weet ik niet

 12. @GuidoJ. Als er teksten worden gebruikt als

  “Overeenkomstig het sprookje van Hans Christiaan Andersen, getiteld ‘De nieuwe kleren van de Keizer’, slikken we als burgers eigenlijk het ene ná het ándere ‘slimme’ initiatief.. Toch? Niemand durft te zeggen dat de keizer in zijn blote kont loopt, want de stof die hem door het slimme kleermakertje was aangereikt als gewaad, was ZO DUN, dat je het bijna niet kon zien, die hele dure en fijne stof.. En uiteindelijk was het hele koninkrijk betoverd.. En de keizer liep heerlijk in dat gewaad van ‘ragfijne stof’..

  en plaatjes en uitspraken van Adof Hitler gebruikt worden, dan moet men toch achter zijn oren krabben? Of heb ik nou de auteur van het kwellende verhaaltje gekwetst?!

  Zoals ptr het al aangeeft, er is zeker een keus en deze is tot op heden NIET overruled. Je mag de slimme meter weigeren. Laten we dan ook lekker sceptisch zijn over het gebruik van onze mobiele telefoon en het gebruik van netwerk.

  En hoe betrouwbaar is Electric Power Research Institute?! Tegenwoordig kan iedereen zich voordoen als een onderzoeksbureau. Je hebt altijd voor- en tegenstanders van een product. Het mooie van alles is, hoe hard we ook blijven roepen…. Ze worden toch uiteindelijk geplaatst 🙂

  1. Ziejewel dat je het kunt. Het is wat jij vindt, en dat vinden we hier fijn om te vernemen.
   Als je wanttoknow even doorspit, barst het van de ‘kritische berichten’ over elektro-magnetische straling of any kind..!
   En nogmaals: lees het verhaal over cognitieve dissonantie.

 13. En nog even voor de lezers onder ons een leuk “Wist-je-datje”:

  Bellen met je mobiele telefoon de straling schadelijker voor je is dan de straling die de slimme meter afgeeft. En deze zit ook nog eens in een afgesloten ruimte…

 14. Heb Nuon gemaild krijg nu voor 75 euro een analoge meter heb niet zo’n trek in die troep.
  Kost je trouwens aan extra kosten 32/36 euro’s per jaar aan stroom slim hé die meter.

 15. Ik ben vooral bezorgd over de gezondheidsrisico’s ..en heb een vraag.ik heb geen smartmeter, maar kreeg een smart t.v. cadeau, hoe zit het eigenlijk met gezondheidsrisico’s bij smart t.v.Hebben we hier met hetzelfde effect te maken als bij de smartmeter of is het minder schadelijk.Is het vergelijkbaar?ik merk wel al tijden dat ik last heb van een lage hum in mijn oor s nachts en vraag me toch af of dit samen hangt met smartmeters in de buurt, en mijn nieuwe t.v.
  Je leest heel veel over het negatieve effect op de gezondheid bij smartmeters, vooral voor mensen zoals ikzelf die bv. de ziekte van lyme hebben…maar niets over de gezondheidsrisico’s van smart t.v.Wel vond ik artikelen over 3d t.v…Kan iemand me hier een antwoord op geven?alvast bedankt..

  1. Alleen omdat ergens smart bij staat betekent nog niet dat het automatisch in dezelfde categorie valt. Niet alles met Smart is “evil” hoewel hoewel je wel altijd bij smart apparaten kunt afvragen hoe ze met je gegevens omgaan.

   Een smartTV hoeft niet eens perse voorzien te zijn van wifi. Zo wel is dat niet automatisch een veel te sterke wifi setup zoals meer een Amerikaans ding lijkt te zijn met die smartmeters bij hun.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.