Advertentie

Spant Shell nu de VN voor haar kar..?!


A picture paints a thousand words… Over onbalans gesproken..!

x

En waarom wil SHELL niet, dat jij een film over hun handel en wandel bekijkt..?!

© WantToKnow.nl/.be

xx

Op 26 Januari jl. werd in de Tweede Kamer olieconcern Shell aan de tand gevoeld. SHELL diende zich te verantwoorden voor haar praktijken rond de oliewinning in de Nigerdelta. Met name Amnesty International en Milieudefensie beschuldigen SHELL van grove nalatigheid in het onderhoud van oliepijpleidingen en het opruimen van de olievervuiling.

SHELL zou ook verantwoordelijk zijn aan de ernstige mensenrechtenschendingen in het gebied en zich daardoor niet houden aan de OESO Richtlijnen. Ian Graig, directeur van Shell in Afrika, meldde de Tweede Kamer, dat de oliegigant zich niet uit Nigeria wil terugtrekken en directeur SHELL-Nederland, Peter de Wit, pleitte ervoor dat de Nederlandse overheid de Nigeriaanse overheid gaat helpen, bij het handhaven van regels die erop gericht zijn de gezondheid en veiligheid van bewoners te verbeteren. Dat noemen wij dan een onvervalste ‘gotspe’..

Al meer dan 60 jaar fakkelt SHELL in Nigeria onbruikbare aardolie-resten af. De roetdampen gaan ten koste van mens en milieu.. Dit is kennelijk ook de schuld van de bevolking..?

Het was voor het eerst dat een Nederlands bedrijf in de Tweede Kamer aangesproken werd op haar doen en laten in het buitenland. Milieudefensie hoopt dat dit het begin is van een politiek proces om bedrijven als Shell, via wetgeving te dwingen zich ook elders verantwoord te gedragen.

Het VN-rapport over de olievervuiling in Ogoniland
Wat blijkt nu…? Shell heeft het voor elkaar.. Alle eerdere onderzoeken deugen kennelijk niet en Shell valt ‘dus’ niets te verwijten. Want Shell is namelijk niet schuldig geacht aan de massale olievervuiling in het Nigeriaanse Ogoniland. De bevolking zélf is de grootste boosdoener. We hadden het kunnen weten..

Vorig jaar augustus was het nog VN-onderzoeker Mike Cowen van milieubureau UNEP, die concludeerde dat de schuld van de zware milieuvervuiling in Nigeria, voornamelijk bij het Nigeriaanse volking zelf ligt. Maar nu zijn de conclusies uit zijn rapport dus overgenomen.

De kritiek die Mike Cowen te verduren kreeg was niet mis, want wat bleek: Cowen had zich vooral op cijfers van Shell gebaseerd..! Tja, kun je dan nog van een neutraal onderzoek spreken, zijn de cijfers die SHELL presenteert representatief, en heb je de ‘andere kant’ aan het woord gelaten, op de beweringen van SHELL.

Links- of rechtsom, SHELL maakt zich op vele terreinen schuldig aan koloniaal, exorbitant uitbuitend gedrag. (klik voor deze website)

Maar waarom WIL SHELL DAN NIET, DAT JIJ DEZE FILM ZIET..?!
Als er dan allemaal niets aan de hand is, waarom moest SHELL dan een rechtzaak afkopen. Een rechtzaak inzake haar frauduleus en corruptief handelen. Een rechtszaak die ze zeker zouden hebben verloren.
Want je gaat natuurlijk niet een rechtszaak afkopen, als je onschuldig bent. Als je eer op het spel staat..

Maar je koopt wél een rechtszaak af, als de eisers volledig in hun recht staan, ondanks alle pogingen van de peperdure advocaten van SHELL, om deze eisers kapot te maken en hun eisen te ondermijnen..

Kijk naar de onderstaande video, over de documentaire waarvan Shell  niet wil dat jij hem ziet. Hij had verboden moeten worden, volgens Shell althans. Maar opnieuw de vraag: “Als je niets te verliezen hebt, waarom dan proberen een film te verbieden..??”

Maar wat is nu het geval? DE UN heeft nu de conclusies van Mike Cowen geaccepteerd als officiëel onderzoeksresultaat. Shell blij natuurlijk, want zij leverden de cijfers aan, nietwaar?
Maar voor de Verenigde Naties, is Shell dus nu officieel niet schuldig aan de massale olievervuiling in het Nigeriaanse Ogoniland. Nee, de broodarme bevolking zélf is de grootste boosdoener. Shell toch, wat een ongelooflijke armoede, als je gaat proberen een UN-onderzoeker dusdanig te ‘beïnvloeden’, dat hij de cijfers van Shell gaat gebruiken voor een ‘goed rapport’..

x

De opbrengsten van de olieproductie zouden slechts in beperkte mate aan de lokale bevolking ten goede komen en daarnaast zou Shell verantwoordelijk zijn voor de grootschalige vervuiling van het land van de Ogoni-stam, het gebied in kwestie. Het gebied waar zich veel oliereserves bevinden. Dat SHELL het Nigeriaanse regime betaalt heeft om mensen te onderdrukken EN TE VERMOORDEN, die voor hun burgerrechten opkwamen, is OFFICIEEL bewezen, door het lekken van officiële documenten. Hieruit bleek dat SHELL de Nigeriaanse top-militairen feitelijk beloonde voor ‘bewezen diensten’.

Wil je lezen hoe SHELL met de UN-onderzoekscommissie van UNEP samenstooft.. Kijk hier naar een (engelstalig) rapport/artikel.

5 gedachten over “Spant Shell nu de VN voor haar kar..?!

 1. we hebben het wel over de koninklijke SHELL onderdeel BILDERBERG tja die mogen alles toch?
  als ik shell was zou ik ook geen gehijg achter m’n oren willen door de heren en dames van de cross MEDIA
  de VN is een verzameling van rijke landen en een beetje wat armere landen; en aangezien dat rijk een VETO in de vn heb.
  “toeval bestaat niet”

 2. Ja we hebben het over de koninklijke Shell waarvan Beatrix van Amsberg groot aandeelhoudster is. Zij zal zich er wel weer mee bemoeid hebben. Dan komt het wel goed. Zij heeft een groot talent om haar inkomsten veilig te stellen ten koste van ernstig gedupeerden. Daar ligt zij geen nacht wakker van. Als haar miljarden-rekening maar blijft groeien.
  Niet te begrijpen dat er nog steeds mensen zijn die zich gedragen als onderdanen en niet zien hoe deze mevrouw bezig is. graaien, graaien en nog eens graaien

 3. Ook de hongersnood in Somalie heeft te maken met de olie die onder het Ogadengebied ligt. Etiophie en Somalie zijn elkaar al decennia geleden over dit Ogadengebied in de haren gevlogen.

  De lokaties met de grootste hongerproblemen liggen ten zuiden van dat Ogadengebied (tussen dat Ogadengebied en Mogadishu). Wil men een pijpleiding aanleggen van de Ogaden naar Mogadishu om zo de olie naar de havenstad Mogadishu te pompen ???

  Wat denkt u ??

 4. Tuurlijk, Geld Crisis, domino effect op Europese continent, Amerika door hun eigen wolkenkrabber dak heen voor plafond verhogingen en SHELL olalalalala Winst maken op grote schaal, hoe zit het met de rest er om heen wat uitgezogen en VET uitgebuit wordt om hun eigen zakken zo goed mogelijk te vullen…

  SHELL zuigt te veel en heel veel zien dan dan ook niet, de hele MSM is zo gefinancieerd dat men alles maar weer goed praat terwijl de ouwerwets belangstings betaler de pineut is. In iedergeval van mij krijgen ze geen ene cent, want die hebben ze jaren geleden al van me afgepakt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.