Advertentie

SHELL censureert Milieudefensie..!


SHELL in Nigeria.. A picture paints a thousand words... Over onbalans gesproken..!

Je vindt hier op WantToKnow veel over de mis-daden die de Koninklijke Nederlandse SHELL, ten gunste van hun miljardenwinsten, in Nigeria uithaalt. Gladde praatjes die SHELL in het nieuws brengt, dienen ervoor te zorgen dat haar imago zo goed als ongeschonden blijft. Maar het is duidelijk te laat voor onze ‘Koninklijke Olie’, want mensen in de hele wereld zijn het feodale geplunder van Shell en haar andere zuster-olie-maatschappijen, meer dan zat.

* * *
X

Shell censureert YouTube van Milieudefensie..!

2012 WantToKnow  Bron: Milieudefensie

x

Milieudefensie eist in een officiële vordering dat YouTube het campagnefilmpje ‘Shell CEO, Uncensored’ terugplaatst. Shell liet het succesvolle, satirische filmpje twee weken geleden succesvol verwijderen van YouTube omdat Milieudefensie inbreuk zou maken op het auteursrecht van Shell. Volgens advocaat Channa Samkalden van Milieudefensie is dit onzin: ‘Het gaat om een parodie. Het verwijderen van het filmpje raakt daarmee aan de vrijheid van meningsuiting.’

‘Shell CEO, Uncensored’ maakt onderdeel uit van de ‘Worse than Bad’ campagne van Milieudefensie over de gigantische olieramp die het bedrijf veroorzaakt in de Nigerdelta. Het filmpje laat een toespraak van Voser zien waarin hij opschept over de milieuprestaties van het bedrijf, tegen een achtergrond van vrolijk lachende mensen. Gaandeweg de toespraak begint deze achtergrond af te bladderen en komen dramatische foto’s van olievervuiling in Nigeria in beeld.

Voser krijgt tijdens zijn speech steeds meer inktvlekken van zijn vulpen op zijn overhemd en gezicht. Sinds de claim van Shell was het filmpje alleen nog te zien op Dumpert.nl waar het inmiddels bijna 55.000 x is bekeken. En je weet het.. Hoe meer men iets tracht te verbieden, des te eerder dit bekend wordt EN zal het originele filmpje toch weer ergens opduiken. Hieronder de link naar Dumpert.nl, die het filmpje zelf heeft gedownload en niet afhankelijk is van YouTube. Maar wij plaatsen hier graag de embedded uitvoering. Deel deze met je vrienden en familie. SHELL en de ‘duurzame factor’…

Campagneleider Geert Ritsema van Milieudefensie noemt het verwijderen van het filmpje ‘je reinste censuur’. ‘Shell kan zich beter bezighouden met het opruimen van de enorme olievervuiling in de Nigerdelta, dan met het opruimen van filmpjes op YouTube.’

Shell heeft in de afgelopen decennia al vele tientallen miljoenen liters olie de Nigerdelta in laten lekken omdat het bedrijf weigert het leidingennetwerk fatsoenlijk te onderhouden. Daarnaast houdt de Nederlandse multinational zich nog altijd niet aan het Nigeriaanse verbod op het affakkelen van gas.

Omdat Shell nog altijd nauwelijks iets doet, richt Milieudefensie zich nu ook op publieke steun met een internationale campagne. Via worsethanbad.org worden bezoekers getuige van de ramp en hebben ze vele mogelijkheden om Milieudefensie te helpen. Er is zelfs een mogelijkheid voor drie personen om mee te gaan op een missie naar Nigeria om met eigen ogen te zien wat Shell veroorzaakt.

Bekijk het gecensureerde filmpje op dumpert

8 gedachten over “SHELL censureert Milieudefensie..!

  1. de ? mensen van over de hele wereld zijn het zat?? ik denk het niet want dan hadden ze die slurpende voertuigen wel laten staan !!en gingen ze verhuizen naar de plek waar ze dagelijks heen moeten rijden .waar ze dan op de fiets of lopende heen konden gaan . dus fabeleltjes moet je elders vertellen .en niet aan doordachte mensen !

  2. shell zijn dat de takken van jullie boom ? of is dat de zon waar al die lijken aan hangen ! WANNEER WORDT DIE OLIE EN GASWINNING VERBODEN!! t,ook zou ook voor de hele wereld een verademing zijn ;geen rotsooi meer op het land zee en ?/ geen troep meer van de farma chemie. ook dat zien een heleboel mensen niet .want ook daar komt de grootste verkankering van daan .

  3. Zou het schelen als we massaal de shell pompen links laten liggen en rechts voorbijgaan.
    Niet dat de jongens van Total, Esso etc. zoveel beter zijn, maar je zou toch van een koninklijk Nederlands bedrijf verwachten dat het zich waardig gedraagt.Of betekent “Koninklijk” dat je je goddelijke gang mag gaan.

    1. veiliger om ze rechts te laten liggen en links voorbij te gaan , met mijn snelwegervaring anyway , tenzij je in Queen lizzy’s land bent ofcourse .

  4. Het is toch veel makkelijker om een filmpje van you tube te laten verwijderen dan dat ze hun vieze rotzooi opruimen in de landen waar ze opereren… Maar dat geldt even zo vrolijk voor ALLE aardolie producerende companies. Èn chemische maatschappijen inclusief bigfarma. Als het maar (veel) geld oplevert… ze doen er een MOORD voor. Het spreekwoord zegt het al: eerlijk duurt het langst (om rijk te worden)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.