Advertentie

Teken tegen verlenging Glyfosaat-vergunning..!!


foodwatch

x

x

Help je mee?

Steun deze petitie van FoodWatch.
X

Houd glyfosaat tegen! Pak deze laatste kans!

x

2016 WantToKnow.nl/be

x

Wordt glyfosaat nog tien jaar in Europa toegelaten? Dat moeten we écht voorkomen! Over enkele werken valt de beslissing. Foodwatch is daarom vandaag een nieuwe e-mailactie gestart. Doe mee met deze heldere oproep aan de Europese Commissie – waarschijnlijk onze laatste kans! Want we hebben maar een paar dagen: begin maart zullen we van Brussel horen of de Europese Commissie heeft besloten of glyfosaat nog tien jaar lang op onze velden mag worden gespoten. Dat betekent: nog tien jaar lang gebruik van gewasbeschermingsmiddelen die een werkzame stof bevatten die de Wereldgezondheidsorganisatie als ‘waarschijnlijk kankerverwekkend voor de mens’ beoordeelt.

Nog tien jaar lang glyfosaat dat in zeer giftige cocktails wordt verwerkt die in gigantische hoeveelheden op ons land worden gespoten. Dat mogen we absoluut niet laten gebeuren! Help ons mee, dit is onze laatste kans om dit tegen te houden. Doe nu mee en teken voor deze noodoproep aan Eurocommissaris voor Gezondheid, Vytenis Andriukaitis (klik op de rode banner voor doorlink naar FoodWatch):

teken de petitie hier

 

Een heel giftig en levensgevaarlijk goedje, deze 'onkruidbestrijder' van Monsanto (sinds kort in alle tuincentra in Nederland te koop...!!) In Frankrijk is Monsanto al veroordeeld om de neurotoxische werking van dit spul..
Deze giftige en levensgevaarlijk ‘onkruidbestrijder’ van Monsanto is voor thuisverbruik verboden..! Maar omdat het GMO-voedsel op het land niet zonder kan, zou het WEL mogen worden gebruikt, voor NOG eens 10 jaar..???? In Frankrijk is Monsanto al veroordeeld om de neurotoxische werking van dit spul..

Nog tien jaar lang gebruik van bestrijdingsmiddelen met een werkzame stof die de WHO als ‘waarschijnlijk kankerverwekkend voor de mens’ beoordeelt..?

Vergeet niet om deze belangrijke oproep te delen met uw vrienden en kennissen! Glyfosaat is al langere tijd een zeer controversieel middel. Het kankeronderzoekscentrum van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) stelt dat glyfosaat „waarschijnlijk kankerverwekkend is voor de mens“. De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid, EFSA, bereikte een tegenovergestelde conclusie Onderling beschuldigen de wetenschappers elkaar van fouten. En wie zit tussen wal en schip? De consument! Wij dragen de risico’s, het gaat om onze gezondheid!

Ondanks dit verdachte wetenschappelijke beoordelingsproces, is de politieke situatie eigenlijk heel simpel. In Europa is het voorzorgsbeginsel van toepassing, een fundamenteel onderdeel van Europese levensmiddelenwetgeving dat is vastgelegd in de zogenaamde basisverordening 178/2002. Wat betekent dit? Het betekent dat risico’s voor onze gezondheid uit voorzorg moeten worden voorkomen, zelfs wanneer nog niet onomstotelijk is bewezen dat het risico daadwerkelijk bestaat.

GLYFOSAAT WEL VERBIEDEN VOOR PARTICULIER GEBRUIK MAAR MASSAAL GEBRUIK VOOR GMO-GEWASSEN BLIJVEN TOESTAAN..????

Een nieuwe vergunning voor nog eens tien jaar glyfosaat op onze velden moet de politiek daarom alleen toelaten wanneer wetenschappelijke is bewezen dat het risico op kanker ongegrond is. Dat is nu niet het geval!
Daarom vragen wij jou met ons mee te doen – help ons de Europese Commissie ervan te overtuigen dat het voorzorgsbeginsel moet worden toegepast. Wij eisen: geen hernieuwde toelating voor glyfosaat!

Onderteken de e-mail aan de Europese Commissie!
Daarnaast eisen we het volgende: in principe moet de toelating voor alle mogelijk schadelijke stoffen die worden gebruikt in gewasbeschermingsmiddelen worden in getrokken, zodra er substantieel bewijs van ernstige gezondheidsrisico’s bestaat. Het mag niet zo zijn dat, wanneer één schadelijke stof wordt verboden, dit wordt vervangen met een andere even schadelijke stof.

In de toekomst mogen dus alleen die werkzame stoffen en preparaten als pesticiden of onkruidverdelgers worden toegelaten, waarvan eerst door middel van transparant en onafhankelijk toxicologisch onderzoek is aangetoond dat zij GEEN gezondheidsrisico’s opleveren voor consumenten of de volksgezondheid. Wat glyfosaat betreft hebben wij nog maar een paar dagen. Meld je daarom nu aan voor deze noodoproep, en deel het bericht met je vrienden!!

x

Glyphosate

Advertentie

59 thoughts on “Teken tegen verlenging Glyfosaat-vergunning..!!

 1. Glysofaat is een zeer schadelijke stof die voor veel gezondheidsschade zorgt. Politici die roepen dat dit mee valt uit onderzoeken moeten zich realiseren dat ‘onafhankelijk’ wetenschappelijk onderzoek niet bestaat!

  1. Net zoals dat ook het geval is bij de produktie van medicijnen bedoel je?
   Want als een over schreiding van 300 maal het toegestane maximum niet tot het rinkelen van alarmbellen leidt wat doet het dan wel?
   En wat zit er dan voor shitzooi in medicatie die mensen niet beter maken maar juist ziekten in stand houd waardoor verkoop verzekerd is?
   Kijk alleen maar naar de bijsluiters waarop staat dat het voor het ene zou werken terwijl het andere klachten doet veroorzaken waarvoor ze dan ook wel weer een pilletje hebben maar wat dan ook weer andere klachten doet ontstaan en zo blijven ze grof geld verdienen en wordt de zorg onbetaalbaar.

 2. Alleen heel onbewuste wezens vernietigen hun eigen leefomgeving voor kort gewin (verdienste voor een paar mensen en bedrijven). Het wordt tijd dat we bewust worden en bewust gaan handelen en samen gaan werken met onze leefomgeving in plaats van de boel te verzieken.

  1. Roundup, voortgekomen uit de oorlog in Vietnam wat onder de naam Agent Orange werd gesproeid als ontbladeringsmiddel om zo de “vijand” te makkelijker kunnen vinden.
   Ik gebruik sowieso geen onkruidverdelgers, lekker buiten met t schoffeltje, zonnetje op je bol, heerlijk, goed voor je vitamine D ook 😎
   De petitie heb ik getekend, het is tijd dat er eens naar ons mensen gelijsterd wordt in plaats van naar lobbyisten van grote conglomeraten.

  2. *geluisterd.

   En hij moest niet aan die van jou komen Simon, 😂
   Heb overigens wel de documentaire gezien, zeker een aanrader voor diegenen die hem niet hebben gekeken.

  3. Robert, de chemische afval die vrij kwam bij de productie van Agent Orang, in noord Amsterdam, bij de DSM, werd s’nachts in platte vuilnis scchuiten afgevoerd in vaten naar de vuilnis stortplaats ” de vogelpolder ” in waterland, niet ver van Broek in Waterland, waar in de weide omgeving de modder bodem vol dioxine zit, wat voor de komende 100 jaar blijft bestaan, prachtige bron voor kanker, maar de vroede vaderen ook niet gek, hebben boven op het vergif bult een prachtige jogging gelegenheid aangelegt, zo doen wij dit waar mensen leven en wonen !

 3. We willen terug naar een gezonde wereld, een wereld waar het NORMAAL en VANZELFSPREKEND is dat ons voedsel- en de natuur- met respect en zorg wordt omringd; een wereld zonder gif!
  GEEN VERLENGING VAN GLYPHOSAAT GEBRUIK VOOR BOEREN!!!!

 4. Misdadig voor het milieu .
  Aantal kanker gevallen onder mensen en dieren blijven maar toenemen .

  Glyfosaat komt zo langzamerhand in het drinkwater .
  Tijd om die rotzooi niet meer te gebruiken.

 5. laat den haag/brussel wat doen aan deze zooi ipv van die ander halve koe.
  de boeren denken dat dit ranja is en vinden het alleen maar gemakkelijk…maar als je ze met de neus op de feiten duwt, kunnen ze ineens niet meer praten.

 6. Bij ons in België, het voormalige deel van Nederland, heeft een volvette minister-dokter ondertussen al toegegeven aan de beloftes van de lobbyisten en gaat de gifspuwerij gewoon door voor de volgende 15 jaar. Een schande !
  Email uw verontwaardiging naar minister Maggie De Block !

  1. De vijfde is “ecocide” oftewel misdaden tegen het milieu, werd in 1996, dankzij de lobby-activiteiten en onder druk van VS, UK, Frankrijk en NEDERLAND geschrapt. In het programma Tegenlicht “Advocaat van de aarde” kunt u dit zien en horen: http://tvblik.nl/tegenlicht/advocaat-van-de-aard

   Mijnbouwgigant perst Indonesië via Nederlands nepfiliaal af met gigantische ISDS-claim :

   “Indonesië is in de afgelopen jaren vijf keer door een investeerder aangeklaagd. Daarbij was compensatie niet altijd het doel. Een claim kan ook worden gebruikt om onder nieuwe regelgeving uit te komen. Indonesië is daarom in 2014 begonnen met het opzeggen van alle BIT’s, te beginnen het BIT-verdrag met Nederland.” 04-12-2015 bron: http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2015/12/04/

   Ook Indonesië een uitzondering moest maken voor Newmont zijn internationale handelsverdragen wil herzien.
   7-05-2014 US giant Newmont Mining Corp dreigt zijn goud en koper operations in Indonesië miv juni te stoppen, wegens issues over de vrijstelling van exportbelastingen. http://www.mining.com/newmont-mining-may-halt-in
   “Newmont and Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc. (NYSE: FCX), which account for 97 % of Indonesia’s copper output combined, said the rule conflicts with contracts they signed exempting them from new taxes and duties.”

   Of een land met “zachte dwang” te verplichten om de gezondheidszorg (een publieke taak) in handen te geven van bijv een multinational (particuliere op verdienmodellen en winst uitkeringen gericht bedrijf) op het gebied van verzekeringen zijn gang te laten gaan.

   Zoals reeds is gebeurd met Slowakije en de Nederlandse verzekeraar Achmea ( http://www.achmeazorgkantoor.nl en kent o.a. de sites achmea.nl, averoachmea.nl, Zilverenkruis.nl centraalbeheer.nl Agis) Slowakije wilde van de zorg weer een overheidstaak maken (ivm iets over winsten naar het buitenland laten afvloeiien) en wel met als gevolg:

   “Eerder heeft Slowakije al 19 miljoen euro boete en 2,6 miljoen euro proceskosten moeten betalen aan Achmea, als schadevergoeding voor een nieuwe wet die grenzen stelt aan de mogelijkheid van verzekeraars om winsten het land uit te sluizen. “Dit systeem is in feite een parallelle rechtsstaat, speciaal voor multinationale ondernemingen”, aldus Van Os……”

   “Slowakije werd “vriendelijk herinnerd” door het Nederlandse ministerie van economische zaken, dat elke poging vruchteloos zou zijn, omdat de bescherming voor investeerders, zoals inbegrepen in “the treaty” 15 jaar geldig zouden blijven, zoals staat aangegeven in de zogenoemde “survival clause.”

   Bron: http://www.dewaarheid.nu/jan01/Nederland_helpt_m

  2. Vieze vuile flikkers allemaal! Louter en alleen gaat het immer maar om geld en macht ten koste van mensen in desbetreffende land en de ecologie. TTIP is al net zoiets. Dit mogen we allemaal niet meer toestaan. Weg met de duivels en in met de Engelen van Licht!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.