Advertentie

EU houdt destructief glyphosaat-bewijs geheim..!!


In een studie uit begin 2015 classificeert het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek (IARC) van de WHO, de Wereldgezondheidsorganisatie het middel glyfosaat als “waarschijnlijk kankerverwekkend“ voor mensen. De massaal gebruikte onkruidverdelger – vooral bekend onder de merknaam ‘Roundup’ van Monsanto, maar ook o.a. door chemi-reuzen Bayer en Syngenta gebruikt, is in de EU nog tot eind 2015 toegelaten.Op dit moment in 2016 is echter nog steeds geen besluit genomen over een nieuwe, 10-jarige vergunning voor gebruik van het middel in de landbouw.

Op dit moment loopt het besluitvormingsproces van de Europese Commissie dus nog steeds, over de hernieuwde toelating van deze hoogst omstreden onkruidverdelger. Het is al die tijd al aan de Europese voedsel- en warenautoriteit ‘EFSA’ haar aanbeveling te doen aan de Europese Commissie. In augustus 2015 liet EFSA weten de deadline voor deze aanbeveling, die was gepland voor 13 augustus, naar eind 2015 te verschuiven om de kritische WHO studie mee te kunnen nemen. Inmiddels zijn we in 2016 beland en is er nog geen aanbeveling. Maar zijn er wel heftige discussies, die gewoon in het publiek worden gehouden, over het welles/nietes van dit verhaal.

x

Nog zo'n lekker middeltje van Monsanto, dat met veel lobby-werk in de EU ook werd goedgekeurd.. Glyphosaat. Inmiddels door de WHO als 'zéér waarschijnlijk kankerverwekkend' gekarakteriseerd..!
Nog zo’n lekker middeltje van Monsanto, dat met veel lobby-werk in de EU ook werd goedgekeurd.. Glyphosaat. Inmiddels door de WHO als ‘zéér waarschijnlijk kankerverwekkend’ gekarakteriseerd..! Ga jij er deze zomer weer mee aan de slag?

x

x

EU houdt destructief glyphosaat-bewijs geheim..!!

2016 © WantToKnow.nl/be

x

monsanto loesje manipulerenProducenten van het omstreden bestrijdingsmiddel glyfosaat, waaronder moloch Monsanto, weigeren om belangrijk bewijsmateriaal over de schadelijkheid van dit agressieve onkruidbestrijdingsmiddel vrij te geven. Dat zegt CEO, het ‘Corporate Europe Observatory’. Deze organisatie roept nu de Europese voedsel- en warenautoriteit EFSA (European Food and Safety Authority) op, om alle informatie van drie wetenschappelijke studies te openbaren.

En wat denk je? In die industriële onderzoeken wordt de mogelijkheid dat glyfosaat kanker kan verwekken als ‘onwaarschijnlijk’ betiteld. En juist op basis van die onderzoeken laat de EU glyfosaat toe op de markt. De werkelijkheid lijkt nu steeds meer PRECIES ANDERSOM: glyphosaat is ernstig kankerverwekkend..!

Begin 2015 kwam de WHO, Wereld Gezondheids Organisatie van de VN, naar buiten met wetenschappelijke aanwijzingen dat glyfosaat waarschijnlijk (ook) kankerverwekkend voor mensen is. En alsof we allemaal weer rustig moesten gaan slapen, was daar, 3 maanden later, de EFSA, die verklaarde dat het juist onwaarschijnlijk is dat glyfosaat kanker bij mensen kan veroorzaken.. Tja, je zou zeggen, wanneer hier ook maar het minste geringste verdachts aan is, ben je supervoorzichtig. En ga je voorbij aan een sluw welles/nietes-spelletje.

Inmiddels rollen de directeur van de EFSA en de kritische wetenschappers door de media in een openlijke woordenstrijd waarin geen adjectief onbenut blijft. Uiteraard wordt het GMO-voedselindustrie-kamp daarbij aangevoerd door Monsanto. Normaal gesproken worden wetenschappelijke twisten beslecht door een grondige discussie en analyse van het bewijsmateriaal van onderliggende studies.

Alleen, in dit geval is dat ‘studiemateriaal’ niet beschikbaar. Juist de studies waarop EFSA haar uitspraak zegt te baseren, dat glyfosaat veilig is, zijn geheim. Waarom? Omdat de makers van het spul zich beroepen op bedrijfsgeheim en risico voor hun concurrentiepositie. Of hoe we wereldwijd een oor aangenaaid krijgen door deze nietsontziende, manipulerende, mensonterende voedselcriminelen zonder enige vorm van ethiek of moraal.

Niet zulke prettige foto’s, afkomstig van het wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit van Caen.. Ratten die tumoren ontwikkelen, ná 2 jaar lang GMO-mais gegeten te hebben. Of drinkwater hadden toegediend gekregen, waarin ‘wettelijk toegestane’ verdunningen van ‘RoundUp’ waren opgelost..!
Niet zulke prettige foto’s, afkomstig van het wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit van Caen.. Ratten die tumoren ontwikkelen, ná 2 jaar lang GMO-mais gegeten te hebben. Of drinkwater hadden toegediend gekregen, waarin ‘wettelijk toegestane’ verdunningen van ‘RoundUp’ (= glyphosaat) waren opgelost..! Reden voor eigen EFSA-onderzoek? Kennelijk niet..!

Waarom potverdorie niet zelf een onderzoek doen..?
Ondertussen bereidt de Europese Commissie het proces voor om de EU-brede toelating van glyfosaat te vernieuwen. Dat staat naar verwachting in de eerste week van maart op de agenda. Hoe is het mogelijk nietwaar? En onze parlementariërs..? Die snurken rustig verder in hun Twede Kamerpluche.. Of toch niet?

Laten we ons eens gewoon heel simpel het volgende afvragen: is het op zijn minst niet verdacht te noemen, dat 3 niet gepubliceerde, wetenschappelijke studies volstrekt tegengestelde uitkomsten laten zien van alle onafhankelijke onderzoeken. Dat een overheidsorgaan zich juist op die studies beroept om haar beslissingen te onderbouwen, is natuurlijk keihard een klap in het gezicht van democratisch bestuur en een FUNDAMENTEEL risico voor de volksgezondheid. Welke organisatie stapt nu gewoon eens naar de rechter, gesteund door donaties van het grote publiek..?

Wat de zaak nog verdachter maakt is het patent op glyfosaat: dat is al 15 jaar geleden vervallen, en elke chemoboer kan het maken (en de meeste doen dat ook). Welk belang dient geheimhouding van deze studies naar de veiligheid ervan, dan nog?  Tot slot: het Europees Parlement gaat op 12 april stemmen over de Trade Secrets Directive, die wetgeving introduceert om het bedrijven nog makkelijker te maken om zich op geheimhouding te beroepen wegens concurrentiebelangen’…

EFSAKijk naar de overeenkomst met de fracking-cocktail..!
Wist je dat in de VS grote bedrijven met het zogenaamde ‘fracking’ de grond vol spuiten met een zware chemische cocktail van wel 140 stoffen? Dit om de onderste lagen van de grond te kraken en zo de weg ‘vrij’ te maken voor het ontsnappen van fracking-olie en fracking-gas. Dit is trouwens een van de redenen dat de wereldoliemarkt nu is ingestort.
Op deze wijze wordt in de VS sinds zo’n 15 jaar gewerkt. En wat te doen met het gif in de grond? Daarvoor dragen de frackingbedrijven geen aansprakelijkheid, want de cocktail die in de grond is gespoten, is BEDRIJFSGEHEIM.. Snap je? En voor datgene wat geheim is, kun je natuurlijk ook niet veroordeeld worden..!

Inzake de glyphosaat-misdaad in de EU, want daarover kan elk weldenkend mens gewoon spreken, gaat het CEO zich inzetten, om beide ontwikkelingen tegen te houden. Honderden lobbyisten van alle belanghebbenden duwen echter, samen met domme (of omgekochte?) EU-funcionarissen, de andere kant op.

Een complete verslag op de site van CEO

Lees HIER, HIER en HIER op deze site over dit middel glyphosaat.

x

Hollande GMO

63 gedachten over “EU houdt destructief glyphosaat-bewijs geheim..!!

 1. Vanavond op Ned 2, Zembla , zendt programma uit over het gebruik en misbruik van glyphosaat. Ben zeer benieuwd!
  Ik zal dit artikel uitprinten en overdragen aan de tuincentra waar ik mn bloemen en aanverwante zaken koop. Kijken of zij er mee aan de slag gaan.
  De consument is mede verantwoordelijk als hier vraag naar blijft , meestal uit ontwetendheid en gemakzucht.

 2. Madelief, dit is heel slecht spul, maar ik heb een groot stuk van mijn leven voor boer gespeeld, en het vergif gebruik is een dagelijks iets, dat is ook de rede dat we er mee gestopt zijn, het is overal sluimerend aanwezig, maar wat moeten die arme sloebers van boeren, die volkomen in de tang zitten, hier mijn buren ze weten het, weinig bijen, practisch geen insecten, de zwaluwen zijn er gewoon niet meer, de bank en de voorlichters die natuurlijk corrupt zijn, ik zie dit niet één twee drie veranderen helaas, en bio ik heb het gevoel dat dat ook niet meer bestaat, met het vervuilende water en lucht, die moeilijk te omzeilen zijn.

  1. Ik heb de uitzending bekeken, we worden willens en wetens stelsel matig vergiftig en de Duitse gifmenger maar volhouden dat het wel meevalt !!
   Varkens en koeien zitten vol met dit gif en dat komt de voedselketen van de mens binnen.
   Geld stinkt niet is hun motto

  1. Ja ik doe dit zeker, het is in ieder geval beter dan niets, en op de lange duur maakt het zeker uit, ook voor het produceren, maar voor er echt gezond voedsel voor ieder één verkrijgbaar is, tegen een redelijke prijs, kan het nog even duren, wij zijn zelf druk aan het planten en zaaien, de vroege piepertjes zitten er al in, kruiden tuin bijgeplant, maar eerlijkheids halve mijn zoon doet het meeste werk.

  2. Eensch…..en ga dan naar een zelfstandig natuurvoedings winkelier, of…direct bij de boer je volwaardig voedsel kopen, daarmee steun (sponsor) je het beste…want ik vertrouw die supermarkt-eko niet….het gaat ze alleen om het geld (meeliften, de slag niet willen missen!)
   En…errug leuk idd je eigen moestuin, en ook ik geef toe mbv mijn zonen 🙂

  1. Ik heb de uitzending gezien en eigenlijk zou iedereen deze uitzending moeten bekijken.
   Mijn vrees is wel dat glyfosaat toch toegestaan gaat worden omdat de EC en zij die er over beslissen teveel financiele belangen hebben en dat boven de gezondheid van alles stellen.
   Het is hetzelfde als met medicijnen waar tegenwoordig de fabrikant niet meer moet aantonen dat hun producten veilig zijn maar de consument moet als hij/zij ziek wordt in verzwakte toestand aantonen dat het door deze producten komt.
   Dit is dus de omgedraaide wereld en elk normaal mens zou dat dan ook moeten afkeuren en zeker niet mogen toestaan.
   Wordt glyfosaat toegestaan dan zijn zij die het toestaan verantwoordelijk voor alle gevolgen en behoren dan ook voor hun daden verantwoording af te leggen en bestraft te worden.

  2. Heb de uitzending ook gezien. Goede uitzending. Langzamerhand komt er steeds meer boven water dat het bewustzijn verder zal doen groeien. Ik gebruik al meer dan 20 jaar biologische producten.

 3. De EU heeft er mee ingestemd, om dit zware vergif voor alles wat leeft nog voor onbepaalde tijd, mensen en dieren laten besmetten met mogelijke kanker verwekkers.
  Nu de vraag is hoe, kunnen mensen dit laten gebeuren, ze hebben zeker zelf ook familie en vrienden, kun je die nog in hun ogen kijken ?.

  Andere tijden andere zeden, persoonlijk geloof ik dat wij zijn beland in een tijd waar het beredeneren, en zoet sappige besluiten uit de tijd is, sommige lieden/individuen, moeten worden opgeruimd, voor hen is er in een liefde volle menselijke samenleving geen plaats, we zijn aangeland in het tijdperk van zij of wij, en dat geld voor vele zaken, de gene die hun ziel aan het kwaad hebben verkocht, en willens en weten mensen pijn doen en doden, door kogel of ziekte moeten worden geliquideerd helaas, maar de tijd van praten is voor bij !
  Dit is mijn persoonlijke overtuiging, groet Jenne

  1. Mijn persoonlijke mening is, dat als je niet bewust kiest, je automatisch meegesleurd wordt door ‘alles vernietigende duisternis’.
   Biologisch eten, kleding, is iets waar je moeite voor moet doen.

   Voor je eigen overtuiging uitkomen is iets waar je moeite voor moet doen. Zelf op onderzoek uitgaan is iets waar je bewust voor moet kiezen en waar je alweer moeite voor moet doen.

   Wat dat betreft heb ik persoonlijk schijt aan ‘polariteit’. Ja er bestaat een verschil tussen goed en kwaad. De hand die je uiteindelijk werkelijk voedt is niet je werkgever, je klanten, niet de overheid maar is de eeuwenoude natuur. Happen naar deze baas is dodelijk.

  2. Kwaad met kwaad vergelden, is nog nooit een oplossing geweest. Sterker nog dat circuleert terug en ontploft direct in je gezicht.
   Dit is juist de reden dat we zijn waar we nu zijn.

  3. Karl Heinrich, helaas de tijd van je andere wang toe keren, is verleden tijd,
   niets blijven doen, en er eeuwig durend over discusseren is geen optie meer, in mijn jonge jaren, in de tijd van het Provo gebeuren, hebben wij het toch een zetje in de goede richting kunnen geven, en het wordt tijd dat dit weer gaat gebeuren, toen Pim Fortuyn werd vermoord door de regerende elite, had de volks fury behoren los te barsten, maar nee, rustig doorlopen naar het slachthuis, waar ze onder een ligte verdoving worden geholpen !

  4. KarlHeinrich, twee zielen een gedachte!

   Persoonlijk ben ik van mening dat wanneer we het antoniem van goed als kwaad bestempelen we er een hele zware, bijna niet te corrigeren, lading aan geven. Wanneer we ipv kwaad, fout als tegenstelling zouden accepteren
   wordt het een herstelbare vergissing. Een vergissing in onszelf over onszelf. Deze vergissing bevind zich in ons wortelchakra. Daar waar ons bestaan geworteld is. Zolang we onszelf zien als het gevolg van twee fysieke mensen die op fysiek niveau gemeenschap hadden dan blijven we onszelf als zwak ,stoffelijk en sterfelijk kwalificeren. En in deze hoedanigheid, in deze dimensie van bestaan, is iedere aanval geoorloofd, sterker nog de aanval wordt als prijzzenswaardig gezien. Dit is immers wat er gevraagd wordt ter bescherming van ons zwakke, stoffelijke en sterfelijke nageslacht. Pas wanneer ons wortelchakra in een andere dimensie van bestaan geworteld is zal de waanzin stoppen. We zijn gewoon nog niet in staat om de waarheid te bevatten. Wie zijn medemens aanvalt valt zichzelf aan. Een aanval op het leven is een aanval op het leven. De gevolgen van die aanval op het leven zijn duidelijk zichtbaar. We zijn zwakke stoffelijke sterfelijke wezens geworden.

  5. Karl Heinrich,

   Ik denk dat je mij als persoon, mens verkeerd inschat, ik ben zeker niet agresief, maar heb ook niet de gewoonte om weg te lopen als er gevaar drijgt,
   zelf verdediging is een groot goed, ben er voor ieder weldenkend mens van een wapen te voor zien, jij ben meer voor je als oudere inmekaar te laten beuken, je vrouw verkracht, je spaar centen laten stelen, en ze dan een klopje op de schouder geven, en zeggen dat mag je niet meer doen, ik ben heel erg goed op de hoogte van het jaïnisme, dus dat weet ik allemaal wel, je zou eens moeten weten hoeveel culturen niet meer bestaan, om dat zij zich niet konden, en wilden verdedigen, ’t is een keus die je moet maken, maar tussen het zelfverdedigen van ?, en agresie is een groot verschil !

  6. MD,

   waar haal je dat -grof taalgebruik verwijderd- van kwaad een vergissing maken, ja nou nog eventjes, en wie valt zijn mede mensen aan, het kwaad, en niet bij vergissing, maar een wel door dachte handeling, een wortel chakra, ja juist!
   We zijn zwakke stoffelijke sterfelijke wezens geworden, we zijn stoffelijk d’accord, we zijn stervelijk zeker weten, maar zwak allerminst, we zijn survivors mijnheer MD, zoek het op ?, plus onze intuïtie zegt, afweer, verdedigen, regels van de natuur om te overleven.
   Liefde moet je geven aan de gene die begrijpt wat hij krijgt, als je liefde en respect niet kent in je leven, weten ze niet wat er mee te doen, en slaan je er mee om de oren of erger !

  7. Wat je bent doe je een ander aan? Oordeel niet opdat er niet over U geoordeeld wordt… Krisha zegt:

   Mijn buurman is gewelddadig: hoe moeten wij ons tegenover hem gedragen? Hem de andere wang toekeren. Het zal hem een genoegen zijn. Wat zou ik doen? Zou je jezelf deze vraag stellen als je echt niet-gewelddadig was, als er geen geweld in je zat? Luister naar deze vraag. Als er in je hart, in je geest, helemaal geen geweld, geen haat, geen verbittering, geen behoefte aan vervulling, geen verlangen naar vrijheid, helemaal geen geweld is, zou je dan die vraag over je buurman die gewelddadig is, stellen? Of zou je dan misschien weten hoe je die buurman moet benaderen? Anderen zullen je handelwijze misschien eveneens gewelddadig noemen, maar dat hoeft niet zo te zijn; op het moment dat de ander gewelddadig optreedt weet je hoe je in die situatie moet handelen. Misschien zegt een derde persoon, een toeschouwer wel, ‘Je bent ook gewelddadig.’ Maar je weet zelf dat je niet gewelddadig bent. Waar het dus op aankomt is dat je voor jezelf volkomen zonder geweld bent – het doet er niet toe wat een ander over je zegt.

  8. Beste Jenne,
   Als ik het goed begrijp dan heeft mijn reactie boosheid bij jou opgeroepen. En daarmee geef je imo jouw macht uit handen. Je bent boos geworden. Je bent iets geworden wat een ander, in dit geval ik, van jou gemaakt heeft. Persoonlijk vind ik jou reactie een getuigenis van zwakte. De innerlijke beleving van boosheid heb ik ook gekend. Maar het is een beleving die ik niet verkies. Ik heb mijn reactie niet geplaatst met de intentie om bij wie dan ook boosheis op te wekken. En ik weiger om van jou boosheid mijn boosheid te maken. Vriendelijke groet.

  9. Karl Heinrich 5.8
   MD 5.9

   Deze discussie kan ik niet verder voeren , als agresief levend mens, zonder grof te worden, wil geen verdere problemen met Guido.

  10. Beste MD,
   Wat fijn voor je dat je, (zo begrijp ik?) jezelf boven jenne verheven voelt.
   Het hele WTK staat volgens mij bol van dit soort ‘smerigheidjes’.
   Je kunt tussen alle kusjes, hartegroeten en EGO geneuzel nogal wat tamelijk misselijkmakende zaken verstoppen, vrees ik.

   Persoonlijk geef ik de voorkeur aan mensen van vlees en bloed die zo nu en dan op een eerlijke manier flink pissig worden.
   Dan maar niet verlicht.

   “Een gek is ontslagen uit het gekkenhuis en gaat bij zijn broer op bezoek. Binnen de kortste keren staat de gek op de tafel te roepen “Ik ben een lamp, ik ben een lamp!”. Zijn broer belt gelijk het gekkenhuis en klaagt: “Mijn gekke broer staat op de tafel te roepen dat hij een lamp is???!”. “Okee, stuur ‘m maar terug” zegt de hulpverlener. De broer: “Ja doei, dan heb ik geen licht meer!” “


  11. Wat zou ik doen? Zou je jezelf deze vraag stellen als je echt niet-gewelddadig was, als er geen geweld in je zat? Luister naar deze vraag !.

  12. Beste Koekje,
   Wat jij begrijpt zegt iets over jouw begripsvermogen. Alleen iemand die het denken in elkaar niet ondersteunende tegenstellingen niet kan overstijgen zou tot de conclusie kunnen komen dat ik me boven Jenne verheven voel.

  13. Geweld-ig MD en KarlHeinrich, over hoge idealen filosoferen, bladibla
   Jezus zei, wie zonder zonde is…jullie dus 🙄

  14. Ik filosofeer niet over hoge idealen. Ik probeer naar mijn hoogste ideaal te leven. En alleen al de intentie om naar mijn hoogste ideaal te leven heeft mij bijzonder mooie ervaringen gebracht. Ik heb geleerd dat uiterlijke weerstand tot innerlijke groei kan leiden. Om deze groei te bewerkstelligen is uiterlijke weerstand noodzakelijk. Daarom waardeer ik iedere reactie die ik van jullie krijg.

   Wie”mijn persoonlijke verhaal over orgaandonatie” {op deze site} gelezen heeft weet dat ik een vrouw ben. Wij leiden allemaal een leven van vallen en opstaan.Ik heb een onzichtbare kracht mogen ervaren die mij telkens wanneer ik gevallen was weer overeind hielp. Omdat er geen woorden zijn om deze ervaringen te beschrijven doe ik hier ook geen enkele poging toe. Leven naar mijn hoogste ideaal is een gevolg van het ervaren van deze kracht.

  15. Weet je MD, ik doe iedere dag weer mijn best om er iets van te maken. Soms overtref ik mezelf en soms denk ik, ach morgen weer een dag. En soms denk ik zelfs, sh*t weer een hele week alleen gelanterfant 😯
   Volgens mij mag je best gewoon eens ‘dank je wel’ zeggen tegen het leven, gewoon ontvangen en genieten, zonder een verplichte tegenprestatie. Zonder hoogste idealen.
   Prachtig als je ze hebt, koester ze, maar loop daarbij niet jezelf voorbij. Is dan weer mijn persoonlijke ervaring 😉

  16. lulletje lampekappen rozewateren je tijd verstieren pierewaaien bij voorkeur hard agressief uithalen naar de baas vervolgens balen als een stekker het raam uit met die wekker het kan gekker in de wereld van onze corporatieve vriend mon amie demon santo zaadjes fabrikant op de pcb afvalberg in broek en tranen land, xy Jamie is in de fuk dit en dat stemming geraakt via via krijgen we wat feedback over leven op mars en de nucleaire afvalstof met een hoofdletter F die de tandartsenij op de kaart heeft gezet, nu eerst een beffaria met wat hierodoorglievend zaad tegen te veel vernaggelend nagalase onkruid tussen je waggelende flappie oren, oranje boven en het boek van Eric gaat goed, was er een tijdje terug miet al sprake van formaldehyde in bier, tijdens het drinken pre emptive met voorzorg zorgvuldig in veelvoud geconserveerd, weet je wat agressie opwekt, een gerenommeerd aa klantje half schaamteloos beschonken midden op de dag publiekelijk alcohol gaan zitten aanprijzen als spiri, waar ben je al die tijd geweest vraag ik mij dan af, met je flatscreen voor je omroep max harses, oftewel kijk eerst maar eens naar je eigen voor je schedels inslaat met een geweerkolf, goedkoper dan lood, niet te heilig willen wezen voordat je het weet droom je over stalen neuzen.

   http://worldunity.me/dokters-die-kanker-enzymen-in-vaccinaties-vonden-zijn-allemaal-vermoord/

   Erik on Several Conspiracy Theories
   https://www.youtube.com/watch?v=BDfPwZ3wk48

   http://www.beer-faq.com/formaldehyde-beer/

   http://dictionary.reference.com/browse/preemptive

  17. Voor iedereen die zou denken in dit blok verheven te zijn of anderszins beter of oordelend over een ander:
   http://www.krishnamurti.nl/over-krishnamurti/uitspraken

   Neemt niet weg dat mensen best een weg kunnen beschrijven die ze zelf bewandelen (met vallen en opstaan). En het daarom niet eens zijn met conclusies die anderen hier neerpennen (Zoals Jenne).

   Veel succes allemaal om je eigen juiste weg te vinden…
   Zo die al bestaat in dézé wereld.

  18. het ultiemste bedenkbare doel van goed bedoeld ruzie maken is afstoten terug veren en weer naderen, dit werkt goed behalve bij mensen zonder genoeg veerkracht, te weinig veren zeker, schud ik nu ter plekke zo even uit mijn mouw, ik dacht vaak van wie ben ik eigenlijk, nu weet ik het, ik ben Mind, mine, goed uitgelegd door Osziewozzie, de broer van Cosziewozzie, schijt aan dualiteit kent geen tijd, Mind heeft schokdempers nodig;

   OSHO: Mind Is Always Afraid
   https://www.youtube.com/watch?v=7u6H6-3BkP8

   https://www.conrad.nl/nl/informatie-tips/hobby/modelbouw/schokdempers-rc-auto-afstelen/_jcr_content/par/image.img.png

  19. Hierooh een Interview met een meer natuurlijk aardse levensvorm vergeleken met ons gefragmenteerde sapellende kniezende gomosappies met een slaat nergens op geleende saturnus plaat voor je kop plug in cpu denk module voor gnoompjes, die halen zich niet als vanzelf dingen in hun behaarde hoofd die weinig met de werkelijkheid hebben uit te staan, de verknipten zoals wij all over the place ver verspreid de verstrooide nitwittie professor uithangend over dingen waar wuh niks van weten, ze hebben een veel 1 duidiger gecentreerde zijn’s focus die daardoor in z’n geheel dwars door de dimensies heen kan hopflopzappen en niet dwangmatig maandelijks hoeft te upgraden oftewel ‘evalueren’, geen technologie nodig zoals wij dat menen te moeten overwaarderen dat is meer voor kunstmatig klein gehouden confetti denk gehandicapte robo android foon verslaafjes met een virtuele billie gatenkaas cpu die je alles kan wijs maken en weinig met de realiteit van het hier en nu te maken heeft, borreltje er bij en je ergert je compleet kapot aan zoveel verbijtende opgebraakte nonsense, ben blij dat de Bigfoot in kwestie de bevallige innemende sjennelaarster net zo lief innemend vindt overkomen als ikkus, en ga niet après ski na de lettre met klem vragen wat je van iemand vond want je krijgt geen antwoord maar een afgedwongen sociaal economisch verantwoord antwoord met bijbedoelingen die de plank voor onze afgescheiden kopjes de ochtend mis uit slaan waar je bij staat en niet goed van wordt. Lloyd Pye A frame borstkas met ingestoken nek en afweerstinkparfum tegen de wilde beesten veelal bij voorkeur solitair hoogstens bij gelegenheid in groepjes van ten hoogste 3 naar leeftijd van kijk eens papa hoe we dat doen tijdens de jacht naar vlees en een paar besjes, ze kunnen zo je kop er af trekken maar is niet rottig bedoeld, bang als afschrik specialiteit en dat is niet zo moeilijk bij de meeste gomosappies met virtuele griezel modules in hun geïmplanteerde hybride bouwpakket hoofd van de gamma.

   Interview with a Bigfoot, Part One – YouTube
   https://www.youtube.com/watch?v=yImlT1-6Qmg

   Interview with a Bigfoot, Part Two – YouTube
   https://www.youtube.com/watch?v=i0L2hQbXa68

   Interview with a Bigfoot, Part Three – YouTube
   https://www.youtube.com/watch?v=q6AiaaRSr3k

   delusionary chimpansee muziek, dit soort zwart omrande jezuïeten brilletjes zijn ineens weer in de martin luther king mode op moment, van de bunkerbril naar deze ongure boeven ongein voor de hoger opgeleide burgert uit de jaren 60;

   Buddy Holly – Rave on!
   https://www.youtube.com/watch?v=0IUV-QxwlRM

   http://dictionary.reference.com/browse/delusionary

  20. Met heul veul woorden helemaal niets zeggen, of slechts wat de lezer er in wil zien, is ook een mooie kunst hoor.

 4. Het is nu snel afgelopen met glyphofaat, het is aangetroffen in 14 VEERTIEN DUITSE BIEREN, zonder gezond bier, volgens het Duitse reinheids gebot, houdt Duitsland op te bestaan !!!

  1. Het zal niet alleen in het bier te vinden zijn, maar ook in brood, graan, peulvruchten..die allemaal worden bespoten met glyfosaat. Zelfs in melkproducten…via de dieren.

   Dus biologisch(-dynamisch) is dan een optie. Voor mij al zeker 25 jaar een manier van het terugdringen van schadelijke stoffen. Niet alleen voor mijn lichaam maar ook voor de natuur en een betere leefomgeving.
   Wie zich geen raad weet, zou kunnen vergelijken en een keer naar een biologisch(-dynamische) boer kunnen gaan, en kijken wat hij anders doet, dan de conventionele landbouw.
   Door het produceren van voeding voor de wereldmarkt, en niet alleen voor het eigen land/dorp, is het big business geworden, en de verleiding is groot bij gewone boeren, niet betrokken en zonder verantwoordelijkheid, massa’s aan giftige graan te produceren, en dat aan het buitenland te verkopen.
   Wie wijs genoeg is, ruggengraat heeft en werkelijk van de natuur houdt, laat zich never nooit kopen, om rotzooi te produceren.

  2. Ook is het onbegrijpelijk dat de NVWA (Nederlandse voedsel en waren autoriteit) geen aanleiding zien om aktie te ondernemen zoals in de verwijzing van 6.1 te lezen valt.
   Zij zouden nog geen signalen uit Duitsland hebben ontvangen en dat is genoeg om alles in Nederland maar op z,n beloop te laten.
   Een reden om wel op onderzoek te moeten uitgaan is het feit dat de Duitse bieren ook voor een gedeelte hier in Nederland worden verkocht of is de NVWA van mening dat Glyfosaat zodra het de grens tussen Nederland en Duitsland overgaat onschadelijk wordt/is zomaar ineens?
   En als het in Duitse bieren zit kan het dan misschien ook in andere Nederlandse bieren zitten of bv in andere produkten die ook bespoten worden met glyfosaat en voor consumptie geschikt geacht worden?
   De NVWA zou groot alarm moeten slaan maar dat zullen ze niet doen omdat dan hun vriendjes en vriendinnetjes uit de chemie wereld wel eens met problemen zouden kunnen komen te zitten.
   En ja als je geen onderzoek doet kun je altijd zeggen dat je het niet wist natuurlijk.

  3. Arnold,
   heb net bij de bierbrouwer ‘Krombacher’ opgebeld.
   Ik kreeg een uitermate vriendelijke juffrouw aan de telefoon. Ze was blij dat ik ‘zo aardig’ was…haha. Ws had ze vandaag al andere opbellers gehad, die duidelijker hun zorgen ventileerden. 😉
   Ze zei dat ze een mail zou sturen, dat heeft ze ook gedaan.
   Alleen zij vertrouwen de onderzoeksresultaten, dat het alleen schadelijk zou zijn, als je idd 1000 liter ervan drinkt.
   https://www.krombacher.de/stellungnahme/
   Misschien geldt dat alleen als je compleet gezond bent, en wie is dat al in het jaar 2016? Een kleine afwijking, allergie, ziekte of wat dan ook, zou al veel meer schade kunnen veroorzaken, dan het onderzoek laat zien.

   Guten Tag,
   sehr geehrte Frau xx,
   herzlichen Dank für das freundliche Telefonat. Gerne möchten wir zu der veröffentlichten Pressemitteilung des Vereins „Münchner Umweltinstitut“ Stellung beziehen. Eine ausführliche Erklärung zu den Ergebnissen des Instituts finden Sie daher auf unserer Internetseite unter http://www.krombacher.de/stellungnahme.
   Die gestern veröffentlichten Studienergebnisse des Umweltinstituts München nehmen wir sehr ernst.
   Die gleichbleibend hohe und einwandfreie Qualität unserer Produkte hat für uns bei Krombacher oberste Priorität. Seit Jahren überprüfen wir kontinuierlich unsere Rohstoffe durch ein Qualitäts-Monitoring.
   Wir nehmen uns der Sache an und sind deshalb in einem ständigen Dialog mit dem Deutschen Brauerbund.
   Wir hoffen sehr, dass diese Informationen hilfreich für Sie sind.
   Bei weiteren Fragen sind wir, das Krombacher Service Team, montags bis donnerstags zwischen 08:00 Uhr und 19:00 Uhr und freitags zwischen 08:00 Uhr und 17:00 Uhr unter der Rufnummer +49 (0) 2732 880 880 für Sie da.
   Wir würden uns sehr freuen, Sie auch weiterhin zu den Freunden von Krombacher zählen dürfen.
   Mit freundlichen Grüßen aus Krombach

   Mijn reactie:
   Sehr geehrte Frau xx,
   vielen herzlichen Dank für Ihre schnelle Reaktion.
   Wenn Sie mich fragen, wäre es besser grundsätzlich auf Glyphosat zu verzichten.
   Wenn einem das Wohl der Natur und der Menschen am Herzen liegt, dann muss man dieses ‘Gift’ verbieten.
   Ich hoffe dann auch von Herzen, dass sich die Brauerei Krombacher unterscheiden will. Nehmen Sie doch nur glyphosatfreie Zutaten, genauso wie bei der Gentechnik.
   Es ist nun wirklich nicht in Ordnung, ein krankmachendes Mittel, bewust in die Umwelt einzubringen. Schlimm ist das und unbegreiflich.
   http://agrarinfo.ch/glyphosat-co/

   “Glyphosat ist Giftklasse frei. Es wirkt über veränderte, programierte Proteine. Proteine und Enzyme bestimmen die Aktivitöten der Gene in Pflanzen, aber auch in Menschen und Tieren. Glyphosat hat die Welt erobert, weil die Anwender der Pharma Industrie glaubten, dass es nicht giftig sei. Aber schon 1992 erhielten Maurin E. Linder und Alfred G. Gilman den Nobelpreis für Medizin für ihren Beweis, dass
   künstlich veränderte Proteine (G-Proteins) die natürliche Schaltung im Stoffwechsel der Lebewesen aushebeln. Das führt nicht nur zum Absterben unbeliebter Pflanzen sondern auch zu Zivilisationskrankheiten wie Diabetes, Krebs und Anderem. (Quelle:Scientific.American July 1992).
   2012 erhielten robert J. Lefkowitz und Brian K. Kobilka den Nobelpreis für Chemie für ihren Beweis, dass „Die G-Protein-gekoppelten Rezeptoren (GPCR) wirken im Körper als Signal überträger“( Quelle NZZ Infografik / saf)”

   Geld kann man nicht atmen, nicht trinken und auch nicht essen…
   Ich wünsche mir, dass ganz viele Mitarbeiter in Führungspositionen sich daran erinnern, und sich ihrer Verantwortung gegenüber den Konsumenten, ja auch ihrer eigenen Kinder und Familien, bewusst sind/werden.
   Alles Gute!
   Mit freundlichen Grüβen
   xx

   We worden helemaal gek gemaakt, er is geen dag waar er niet een ‘aanslag’ op ons ‘krachtveld’ wordt gepleegd…

  4. Parabola.
   De vraag is eigenlijk hoe normaal het is dat landbouwgif in ons eten/drinken zit.
   Als je wie dan ook vraagt of hij/zij een slokje al dan niet verdund glyfosaat wil drinken haken de meesten af dus waarom zou je dan nog bier drinken waarvan je weet dat er glyfosaat in zit en dan ook nog 300 maal de toegestane hoeveelheid?
   Een mooi voorbeeld is een video van een man die eerst zegt dat Glyfosaat onschadelijk is maar als de interviewer dan vraagt of hij een glaasje Glyfosaat (roundup) wil opdrinken bedankt deze en loopt zelfs beledigd weg.
   https://www.youtube.com/watch?v=9HzSOrbvNUQ
   Het probleem van de bierbrouwers is nu wat zij gaan doen want als zij niets doen kan hun afzet enorm dalen omdat velen hun product niet meer zullen kopen.
   De andere kant is als zij wel actie ondernemen zullen ze moeten aantonen dat hun producten veilig zijn alleen hoe komen ze aan de grondstoffen die glyfosaatvrij zijn vooral omdat ze grote hoeveelheden nodig hebben.
   Daarom denk ik dat ze nu even blijven vol houden dat hun bier veilig is maar als ze zien dat hun afzet enorm daalt zullen ze gedwongen worden om toch stappen te ondernemen want doen ze dat dan niet dan kan dat einde verhaal voor hen zijn.
   Ook is het voor hen moeilijk om toe te geven dat het schadelijk kan zijn met het oog op schadeclaims.
   Daarom denk ik dat dit verhaal nog wel een staartje zal krijgen.
   Ook heb ik waardering voor wat je gedaan hebt vooral dat je geld niet kunt eten,drinken of ademen en dat zij ook aan hun familie en nageslacht moeten denken maakt hopelijk mensen wakker.

  1. Hallo Jouke, in Nederland is darm kanker na hart en vaat ziektes, de grote killer, vreemd hé, als je de mensen constant in een vervuilde leefomgeving laat verblijven, en bovendien hun voedsel stelsel matig vol met vergif laat stoppen, om de grote chemie maffia veel geld te laten verdienen.
   Hoe kunnen wij ons wraken op deze belagers van ons wel zijn ?!

  2. In Duitsland zegt minister Schmidt bij een overschrijding van 300 keer de toegestane hoeveelheid Glyfosaat dat het wel meevalt en dat het alleen gevaar oplevert voor de gezondheid als men 1000 liter bier per dag drinkt.
   Telkens valt ook op dat het wordt MOGELIJK nogal vaak uitgesproken wordt vooral als men verwijst naar Glyfosaat en de relatie met kanker.
   Ik denk dat de vraag zou moeten zijn aan dergelijke ministers die ten dienste van multinationals lijken te functioneren hoe normaal het is dat er landbouwgif in ons eten en/of drinken aanwezig is.
   En hoe normaal is het dat Glyfosaat wordt gebruikt om het rijpingsproces te versnellen of (net zoals bij mais) gebruikt wordt om makkelijker te kunnen oogsten.
   Als dat spul net voor de oogst op gewassen wordt gespoten is het onhoudbaar om vol te blijven houden dat het niet schadelijk zou zijn voor de gezondheid van alles omdat het dan onmogelijk afgebroken kan zijn en dus zwaar geconcentreerd in ons voedsel terecht komt.
   Als ministers net als Schmidt vol blijven houden dat het onschadelijk is dan kan hij dat makkelijk aantonen door een glas water te drinken waar 300 keer de toegestane hoeveelheid Glyfosaat in zit laten we zeggen een week lang elke dag een glas bv.
   Wat betreft het CBS en andere instanties die cijfers aanleveren aan het kabinet zij zeggen ook dat de werkeloosheid daalt terwijl het ene na het andere bedrijf de deuren sluit.
   Wat gebeurd er echt de WW duur is verkort waardoor mensen sneller in de bijstand terecht komen met als gevolg dat het aantal WW ers daalt wat betekend dat het aantal bijstandsgerechtigden stijgt.
   Alleen vergeet het CBS dat te benoemen wat ze vaak doen om op gunstige cijfers uit te komen om aan te tonen dat het kabinet goed werk verricht wat dus niet zo is.
   Ook zegt het CBS dat de economie aantrekt wat ook geen waar is omdat al hun cijfers bepaald worden door omzet en winst van grote bedrijven die eerst alles hebben laten automatiseren en arbeiders op straat hebben gezet.
   Steeds meer mensen komen in de financiele problemen omdat ze hun baan zijn kwijt geraakt en omdat alles steeds maar duurder wordt.
   Ook worden zij die ontslagen zijn vervangen door vrijwilligers vooral door overheidsinstellingen wat weer goedkoper is voor de overheden en bedrijven waar zij zaken mee doen zoals in het openbaar vervoer waar ze op routes waar weinig mensen gebruik van hun diensten maken ook al op zoek zijn naar vrijwilligers omdat ze anders deze routes zouden moeten schrappen.
   Op dit soort manieren wordt alles gemanipuleerd en vullen alleen leidinggevenden en de top hun zakken ten koste van al het andere.
   Van Dam wil geen cijfers geven over de verkoopcijfers van Glyfosaat door de producerende bedrijven waarschijnlijk omdat dat in het nadeel van het regeringsbeleid en omzet van de producerende bedrijven zal werken waarmee hij minstens aantoont welke belangen hij dient en dat zijn niet die van de burger die hij wel zou moeten vertegenwoordigen en voor HUN belangen zou moeten opkomen.

  3. Net lees ik hier een interessant stukje uit 2013 over de ‘desiccatie’ (uitdroging) van planten voor de oogst, https://en.wikipedia.org/wiki/Crop_desiccation
   waaruit blijkt dat glyfosaat 1950 in Zwitserland is ontwikkeld.

   Er zijn urinemonsters onderzocht, de meeste restanten van glyfosaat zijn bij mensen in Malta gevonden (90%), dan volgt Engeland, Duitsland en Polen 70%, en in Nederland, Tsjechië, België, Letland en Cyprus zijn het 50% van de inwoners.

   Opvallend is dat in Zwitserland in tegenstelling tot de EU, desiccatie met herbicide (het besproeien met glyfosaat, vlak voor de oogst) verboden is.
   In Zwitserland worden jaarlijks 300 ton van glyfosaat gekocht.
   Een vergelijk met Duitsland, daar zijn het 15.000 tonnen per jaar die over planten worden uitgestrooid. In De VS is het het ergst.
   Wereldwijd zullen het 740.000 tonnen zijn, en dat zal zich in de komende jaren verdubbelen naar 1,35 tonnen.
   Ongelooflijk dat er 2 wetenschappers (Maurin E. Linder en Alfred G.Gilman) in 1992 de Nobelprijs voor geneeskunde kregen, voor hun bewijs dat kunstmatig veranderde proteïnen (G-Proteins) de natuurlijke schakeling in de stofwissel van ieder organisme ondermijnen. Dat lijdt niet alleen tot uitsterven van ongeliefde planten maar zorgt ook voor welvaartsziektes als diabetes, kanker en andere. (bron:Scientific.American July 1992).
   2012 kregen Robert J. Lefkowitz en Brian K. Kobilka de Nobelprijs voor scheikunde, voor hun bewijs, dat „de G-protein-gekoppelde receptoren (GPCR) in het lichaam als signaal overdragers werken“ (bron: NZZ Infografik / saf)
   http://agrarinfo.ch/glyphosat-co/

   En toch wordt het verkocht en toegepast…??
   Wie laat dat toe?
   De consument moet zeggen dat hij zulke producten niet meer wil consumeren…. hoop?
   Net als met alles, er zijn te veel mensen, die het niet boeit, oftewel onverschilligheid is een volksziekte geworden.

 5. https://www.youtube.com/watch?v=3ivpJx3gkMY Chronisch vergiftet – Monsanto und Glyphosat (ARTE Doku) 2015
  Voor mensen die Duits kunnen verstaan.

  Het gaat over ernstig zieke Duitse boeren, en hun vee dat een voor een het loodje legt. Misvormd geboren kalveren en biggen en mogelijk ook op mensen van toepassing.
  Het onderzoek van een regulier laboratorium maakt geen enkele indruk op de overheid. De Duitse overheid houdt halsstarrig vol dat er echt niets aan de hand is.

  In de film gaat het niet zozeer over kanker maar mede over het feit dat glyfosaat de darmflora aantast, waardoor de weerstand van dieren verlaagt en ze verhongeren.
  Glyfosaat tast ook het bodemleven aan waardoor planten voedingsstoffen minder goed kunnen opnemen.

  1. Mooie vondst, zeer de moeite waard 🙂 en dus ben ik even gaan googelen: https://www.youtube.com/watch?v=e8hwRzB2CN4 is een langere versie, die ik nog moet kijken.

   Het is volgens mij niet zozeer het uit elkaar vallen van de EU. Het is meer alle democratie die er nog was, met behulp van TTIP om zeep helpen. Verplicht glyphosaat vreten, hormoonvlees, genetisch gemodificeerde frankenfood ellende en wat meer aan andere ellende. Het staat immers in het big money verdrag vastgelegd dat wij???? ondertekend hebben.
   Hopelijk zijn snel de superweeds http://www.ucsusa.org/sites/default/files/legacy/assets/documents/food_and_agriculture/rise-of-superweeds.pdf niet meer te temmen 😡

   BPA (een van de hormoonverstoorders in ons verpeste milieu) uit ‘Gefaehrliche Geheimnisse – Dokumentation v. 05.06.14 auf Phoenix’ wordt ook veel moeilijker aan te pakken.
   En maar zeuren over vet en suiker dat zo verschrikkelijk gevaarlijk zou zijn.
   http://www.sciencealert.com/bpa-exposure-has-been-linked-to-increases-in-diabetes-and-obesity.

 6. aan de lezers,

  Heb 8 internationale kranten doorgekeken, om te zien of er iets geschreven wordt over glyphosat, niets helemaal niets, wat de media betreft kunnen we allemaal gerust omkomen, aan met volledige medeweten van bestuurders en regeringen gebruikte vergiften, zuigelingen en kinderen inclusief!

  1. Jenne.
   Dit willen ze zo snel mogelijk onder het tapijt vegen want stel je voor dat onderzocht gaat worden of deze troep ook in andere levensmiddelen voorkomen dan zou al snel kunnen blijken dat het ook in maisproducten en misschien zelfs in ons brood zit en dat zou een ramp zijn.
   Ik sta ook stomverbaasd dat de media (MSN) hier zo makkelijk aan voorbij gaat terwijl het toch een gevaar voor iedereen kan zijn.
   Levens schijnen minder waard te zijn dan het geld dat zij betaald krijgen maar of zij nog rustig slapen is natuurlijk nog maar de vraag.

 7. Eerder op de avond heb ik twee reacties gegeven één op 6.5 van Parabola en één op Jenne punt 9 maar kennelijk is er iets fout gegaan en /of zijn deze niet geplaatst.

 8. Wat we bij deze controverse tussen leven en dood, niet uit het oog mogen verliezen, het uitsterven van veel diersoorten, die onze leefwereld in balans houden, er is een enorme terug gang in Bijen en andere insecten, en dan de vogels niet te vergeten, of ze worden opgegeten of vergiftigt, de 7 zeeên vervuild en leeggevist, het onverstand heeft de overhand, de zieke wellustelingen, de psychopatische heersers, we moeten onze gezamelijke krachten inzetten, om deze lijn die naar de ondergang leid om te buigen, en weer hoop geeft voor de toekomst van alle mensen !
  Groet Jenne

  1. Even iedere avond na het NOS nieuws, voor het gemene publiek, zo behoord de voorlichting te zijn van overheid, maar het woord overheid verspreidt al een vreselijke lijken lucht !!!

 9. Wat ze je ook niet laten zien de Franse boeren die bijna de France president gelynchst hebben, er liepen meer bewakers als boeren rond, wat een zooitje, er gaat geen week voorbij of een boer beneemt zich het leven, er stonden wat voorlichtings kiosken, die werden gereduseerd tot brandhout, die Fransen zijn het zat ! ja zo moet het helaas, de nieuws media laten het afweten, maar die krijgen binnen kort ook een beurt.

 10. Met subsidies allerlei overproductie in stand houden is ook geen oplossing, hoe vervelend het ook is voor de individuele bedrijven die het betreft.
  Het is wel zaak mensen dan een ander perspectief te bieden, mits ze tot verandering in staat zijn.

  1. Avaaz is niet wat je denkt. Deze organisatie wordt gebruikt voor hele andere belangen dan ze willen doen voorkomen. Meneer Soros is ook hier weer een van de financiers. Soros bedient zich van vele NGO’s om overheden te destabilliseren, in Oost Europa tijdens de koude oorlog was hij zeer actief. Ook in Syrie, Ukraine, Rusland… het beste zou zijn zijn dat iedereen zich informeert over Avaaz en als de waarheid dan bekend wordt zal Avaaz geen lang leven meer beschoren zijn. Maar 40 miljoen mensen bereiken en die allen laten inzien dat Avaaz niets meer is dan een ’tool’ van de elite, is niet zo eenvoudig.
   hierbij een link met meer info over Avaaz

   http://off-guardian.org/2015/07/18/avaaz-clicktivist-heroes-or-soros-wolf-in-woolly-disguise/

 11. Omdat het hier over de EU gaat die het destructief glyfosaat-bewijs geheim houden lijkt mij de volgende verwijzing ook wel interessant.
  http://www.npo.nl/eenvandaag/02-03-2016/AT_2047479
  Eerst gaat het om afval van olie wat vanuit Nederland naar arme landen vervoerd wordt om daar gestort te worden waardoor alles wordt aangetast en mensen ziek worden.(let vooral op de reactie van de directeur van dat bedrijf) die een boete kennelijk niet zo,n probleem vind en zegt dat hij het misschien beter in zee had kunnen lozen.
  Vanaf ongeveer minuut 21 zegt Henk Kamp dat de risico,s bij het winnen van schaliegas acceptabel zijn.
  Terwijl een minuut later bewijs geleverd wordt dat zelfs drinkwater uit de kraan vlam vat doordat gas in het drinkwater komt.
  Wat is dat voor een idioot die Kamp?
  In Groningen laat hij voor gaswinning huizen in elkaar donderen en nu terwijl aangetoond wordt dat schaliegaswinning het drinkwater en daarmee het milieu kan aantasten vind hij dat acceptabel.
  Het wordt echt tijd dat er eens een grote schoonmaak komt in Den Haag.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.