Advertentie

US$ 44,4 miljoen voor 1 dag CEO zijn..??


x

US$ 44,4 miljoen voor 1 dag CEO zijn..??

2012 WantToKnow.nl/.be

x

De uiterst onfortuinlijke Bill Johnson moest na 1 dag zijn plaats achter zijn CEO-bureau ontruimen..

Het Amerikaanse energiebedrijf ‘Duke Energy’ kondigde vorig jaar een fusie aan met een ander energiebedrijf, ‘Progress Energy’. Beide bedrijven kwamen overeen dat de voorzitter van de raad van bestuur van ‘Progress Energy’, Bill Johnson, ook voorzitter van de raad van bestuur zou blijven van het nieuwe, door de fusie tot stand gekomen bedrijf ‘Duke Energy’. Op 27 Juni van dit jaar geschiedde het zoals gepland. Johnson tekende een 3-jarig contract om voorzitter van Duke Energy te worden. Toen de geplande fusie effectief werd, dat was op 2 juli jl. belandde hij op de stoel van de voorzitter van de raad van bestuur.

3 Juli: Bill Johnson neemt ontslag
Een bizarre gebeurtenis in de zakenwereld. Of zoals de Wall Street Journal het verwoordde: “Buitenstaanders vinden deze ontwikkeling van zaken uiterst ongewoon. Het gebeurt zelden of nooit dat nieuwe top-bestuurders er al na één dag van hun contractperiode de brui aan geven.”

Veel meelijden hoef je echter niet te hebben met Johnson.. Hij kreeg kennelijk bij het tekenen van zijn contract direct een ‘gouden parachute’ opgespeld.. Deze parachute is op geen enkele manier aangetast door zijn plotselinge vertrek. Een vertrek dat te boek staat als ‘ontslag nemen’, maar zeer waarschijnlijk het gevolg is, dat hij door de raad van commissarissen is ontslagen.

Ondanks zijn uiterst korte verblijf bij Duke Energies’, mag Bill Johnson een tegoed op zijn bankrekening bijgeschreven zien van een slordige US$ 44,4 miljoen..! Een bedrag dat een totaal is van veel beloningen bij elkaar, ook een aandelenpakket dat hij in handen kreeg bij de acceptatie van zijn functie, wordt hierin meegerekend. Een snel rekensommetje leert dat het uurloon van Bill Johnson afgelopen maandag uit is gekomen op zo’n US$ 5,5 miljoen per uur..

Het zal hopelijk meevallen voor Bill om onder zijn oud-collega’s te verschijnen op zijn golfclub. Als ontslagen topmanager lijdt je natuurlijk een verschrikkelijk stuk gezichtsverlies…

5 gedachten over “US$ 44,4 miljoen voor 1 dag CEO zijn..??

 1. ik hoop dat ie lang van zijn ‘zuur’verdiende geld kan genieten! Prachtig toch dat dit soort praktijken in onze wereld plaats kan vinden. Ik denk ook niet dat hij de enige is die op die manier binnenloopt. Onze matrix stort in en dan verbaas ik me ook niet dat mensen graaien kunnen wat er maar te halen valt. Alleen beseffen ze zelf nog geen eens dat alleen maar geld als bezit geen drol waard is. Zelfs een drol kun je als mest gebruiken. En dan houdt de vergelijking op. Jaloers ben ik geenszins op hem. Die arme man kun je helaas niet kwalijk nemen zolang gekken rond hem dat geld er voor over hebben. Natuurlijk heeft dat niets meer van doen met capaciteiten van mensen! In het wie -kent- wie circuit zullen vrienden elkaar altijd door dik en dun helpen en elkaar wat toeschuiven! Ook voor je mond niet voorbij praten, kun je beloond worden! Ik zou zeggen dat was 1 gezellige bijzondere werkdag! Nog bedankt voor die fijne dag. Tabé mijn vriend en geniet van uw welverdiende loon!

  Uiteindelijk moet de consument(eindgebruiker) hiervoor bloeden maar dat wisten ze bijvoorbaat al!

 2. Hans de Booij – Verkiezingen “12 Sept.” !!! kijk niet als epilepticus !!!
  http://www.youtube.com/watch?v=6mo4hjv1Tj0&feature=player_embedded#!

  Dat Hans (Frank Boeijen) een getalenteerd en veelzijdig artiest is wisten we al, maar dus ook een bewust en wakker mens. De tekst en zijn nieuwe nummer navolgend:

  “Verkiezingen”

  We moeten er vanaf, we moeten er vanaf, we moeten er vanaf, we moeten er vanaf.
  De dieven van de bank, de leugenaars van belasting.
  Dokters met pillen die we niet willen. We moeten er vanaf vanaf vanaf vanaf vanaf.
  De kinderwens van justitie, wat houdt er ons hier eigenlijk tegen?
  We moeten er vanaf, van het graaien en het haten.
  Gif in ons eten, fluor in het water.
  Witte strepen in de lucht; wie ze niet ziet is allang allang allang allang allang failliet,
  door de Prozac of wat anders. We moeten er vanaf.
  Wat houdt er ons hier eigenlijk tegen?
  Dus, ik zou zeggen, kom maar op met die Ufo’s.
  Ik kijk niet naar vals licht. Jij bent daar en ik ben hier,
  maar dat maakt geen verschil voor Fukushima nummer nummer nummer vier.
  De Elite zal niet vrijwillig verdwijnen. Er vallen vallen vallen vallen vallen vallen klappen.
  Dat willen wij juist vermijden.
  Ja, wij zijn al wakker.
  Zet de kroon zonder loon, geef de opbrengst aan je zoon of je dochter, we moeten er vanaf.
  De dieven van de bank, de leugenaars van het leven.
  Ik bid voor iedereen die dit niet snapt, soeverein en vrij.
  Ben je het vergeten, wat houdt er ons hier eigenlijk tegen?
  De dieven van de bank, de leugenaars van het leven.

  Redactie (Niburu.co): de tekst van het nummer hebben we niet online kunnen vinden, waarschijnlijk omdat het zo vers van de pers is. We hebben dus zelf de tekst uitgeschreven. Excuses als we daar foutjes in zouden hebben gemaakt.

  1. @Marcel w wederom in 5d: ja Marcel, daar ging het me inderdaad ook om, om de tekst. Graag gedaan hoor. 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.