Advertentie

Wikileaks: 1,7 miljoen ‘nieuwe’ documenten online!


wikileaks loupe

x

x

Wikileaks: 1,7 miljoen ‘nieuwe’ documenten online!

2013 © WantToKnow.nl/.be

x

Julian Assange van Wikileaks met het resultaat van al zijn inspanningen: krantenkoppen met nieuws dat verborgen diende te blijven..
Julian Assange en zijn ‘Wikileaks’ halen opnieuw de wereldpers met openbaarmaking van maar liefst 1,7 miljoen top-geheime diplomatieke documenten, telegrammen en rapporten, uit de jaren 1970.

Volgens Julian Assange heeft zijn organisatie ‘WikiLeaks’ meer dan een jaar gewerkt aan het uitpluizen van volledig nieuwe, vertrouwelijke diplomatieke data uit het US National Archive en uit andere landen in de wereld. Er komt dus nóg eens een karrevracht documenten op straat te liggen, die feitelijk geheim dienden te blijven. Het gaat om 1,7 miljoen documenten uit de VS uit de jaren 1970, waarvan vele te maken hebben met Henry Kissinger.

Julian Assange meldt dat deze documenten de intense betrokkenheid van de VS aantonen, bij veel ontwikkelingen die destijds al vraagtekens opleverden. Het zal interessant worden de komende dagen hoe het een en ander zich ontwikkeld de komende dagen..!

Over de kracht van de inhoud van de documenten is inmiddels al ophef ontstaan. Eén van de diplomatieke geheimen, die in de documenten zijn genoemd, is in Australië als een bom ingeslagen. Het gaat over de Austraische, huidige Minister van Buitenlandse zaken, Bob Carr, die vorig jaar al in het nieuws kwam, door ‘snel’ een plaats in te willen nemen in het Australische Senaat, teneinde in de nieuwe regering een rol als Minister te kunnen ‘afdwingen’. Het blijkt uit de documenten dat Bob Carr een ‘bron van informatie was voor Amerikaanse diplomaten die informatie nodig hadden over de Australische regering en zijn eigen politieke partij’, aldus Wikileaks.

Overigens blijkt -in het kader van Wikileaks-nieuws- dat ook een opperrechter in Zweden naar buiten is gekomen, teneinde Julian Assange te verdedigen, in de claim van een Zweedse officier van Justitie tegen Assange..! Een opmerkelijke ontwikkeling, waarover hieronder meer.

1,7 Miljoen nieuwe top-secret documenten online!
De nieuwe, door Wikileaks openbaar gemaakte documenten bevatten dus diplomatieke gegevens uit het begin van 1973 tot en met het einde van 1976 en bevatten informatie uit telegrammen, spionagerapporten en correspondentie van congresleden onderling. Volgens Julian Assange bestond het werk van Wikileaks bij het openbaar maken, vooral uit het toegankelijk en overzichtelijk rangschikken van de data. Assange zegt dat de documenten vooral de enorme reikwijdte aantonen van het VS-diplomatieke netwerk en de VS-spionagediensten in die tijd, over de hele wereld.

Het leek erop dat Wikileaks stevig in een bankschroef zat, maar het tegendeel is waar. Assange gebruikt zijn tijd in de ambassade van Equador in London op uiterst efficiente wijze, zo blijkt...!
Het leek erop dat Wikileaks stevig in een bankschroef zat, maar het tegendeel is waar. Assange gebruikt zijn tijd in de ambassade van Equador in London op uiterst efficiente wijze, zo blijkt…!

Julian Assange noemt de verzameling documenten en data, de ‘Openbare bibliotheek van de VS-diplomatie’ (PlusD), waarmee hij bedoelt dat het de grootste collectie, voorheen vertrouwelijke informatie en diplomatieke communicatie is in de wereld. In die tijd was het Henry Kissinger die minister van Buitenlandse zaken was en bovendien Nationaal Veiligheidsadviseur. Daardoor zijn veel van de documenten terug te herleiden naar hem, doordat ze door hem zijn opgemaakt of naar hem zijn verzonden. Veel van deze documenten en telegrammen dragen het stempel ‘NODIS’ (no distribution) of ‘Eyes Only’, met andere woorden, geheime documenten.

Volgens Wikileaks zullen deze 1,7 documenten minstens zoveel ophef veroorzaken, als de ‘Cablegate’-affaire, die meer dan 250.000 diplomatieke geheime documenten blootgaf in November 2010 en de tijd daarná. Volgens Assange heeft Wikileaks inmiddels ook geavanceerde, technische systemen ontwikkeld, die het mogelijk maken om relatief simpel te leren omgaan met dit soor complexe en volumineuze data. Sommige topsecret-documenten waren niet meer beschikbaar, terwijl andere onherstelbaar waren beschadigd; dit betrof dan data uit de periode December 1975 en Maart en Juni 1976. Volgens zijn moeder, die in Australië woont, is Julian Assange, die in de ambassade van Equador in Londen verblijft, bezig met niets anders dan het werk aan dit nieuwe Wikileaks-materiaal.

Julian Assange verblijft onder de assielaanvrage in deze ambassade, nádat hij zijn juridische pogingen zag stranden, die uitlevering aan Zweden mogelijk hadden moeten voorkomen. Daar wordt hij verwacht voor een proces, waarin hij verdacht is van verkrachting en geweld tegen 2 vrouwen. (Kijk hier voor deze zaak op deze site) Volgens Assange zijn deze claims volstrekt onwaar en hij redeneert, dat wanneer hij aan de Zweedse overheid zou worden uitgeleverd, hij daarop een veel groter risico zou lopen, om vanuit Zweden aan de Amerikaanse regering te worden uitgeleverd. Dáár zou hem een veel zwaarder proces kunnen worden aangedaan voor mogelijke spionage-activiteiten in relatie tot de nu, en 3 jaar geleden, gepubliceerde diplomatieke data.

Toprechter in Zweden neemt het op voor Assange..!
In al dit tumult rondom de nieuwe top-secret documenten die openbaar zijn gemaakt door Assange en zijn club, sneeuwde dit nieuws een beetje onder. De vraag is of jij dit inmiddels al voorbij hebt zien komen…! Het blijkt dat een toprechter in Zweden de vrijgave van de geclassificeerde informatie door Wikileaks heeft verdedigd, waarbij hij terloops liet vallen dat hij de Zweedse juridische zaak tegen Julian Assange een ‘juridische rotzooi’ vindt. Een vrij ongebruikelijke woordkeus voor een rechter..!

“Het kan natuurlijk nooit een misdaad zijn, wanneer je de misdaden van een staat aan de kaak stelt” aldus Stefan Lindskog, toen hij een publieke lezing gaf in Australië aan de ‘Adelaide University’. En dit is niet  zomaar een uitspraak, wanneer je bedenkt dat Lindskog één van de 16 rechters is van de Zweedse Hoge Raad. En hoewel het niet zijn zaak is, onthulde deze rechter toch een aantal buitengewone details rondom de ‘Assange-verkrachtings- en geweldzaak’. Volgens deze rechter zou het ook eens ‘best mogelijk kunnen zijn’, dat de rechtbanken in Zweden, zich weleens tegen de uitlevering van Assange aan de VS zouden kunnen uitspreken. Dit gezien sommige paragrafen in het bestaande uitleveringsverdrag tussen Zweden en de VS.  En één van die clausules luidt, aldus benadrukte Lindskog: “Uitlevering zal niet worden toegestaan, wanneer de vermeende vergrijpen een militair of politiek karakter dragen”..

stefan_lindskog
Opperrechter Stefan Lindskog van de Zweedse Hoge Raad

Daarboven is het nog maar de vraag of Assange zich überhaupt schuldig heeft gemaakt aan enig vergrijp, naar Zweedse juridische maatstaven, aldus Lindskog. “Want wat in de Verenigde Staten als ‘geheimhouding’ onder de VS-wetgeving valt, is waarschijnlijk helemaal niet de definitie zoals de Zweedse wetgeving die hieraan geeft.” De opperrechter voegde er nog aan toe, dat vooral de enorme media-aandacht rondom deze zaak, het grote publiek heeft doen twijfelen aan het juridische systeem. “Ik vind het een juridische troep” zo sprak Lindskog zijn toehoorders toe.

Tot slot nam de rechter het ook nog eens op voor de Amerikaanse soldaat Bradley Manning, die ervan verdacht wordt dat hij de man was die Wikileaks de geclassificeerde diplomatieke informatie heeft toegespeeld.Lindskog zei dat hij hoopt op een fair proces van deze soldaat, omdat hij vindt dat het vrijgeven van deze geheime informatie, ‘in het voordeel was van de mensheid’..

Kennelijk heeft Julian Assange de uitspraken van deze toprechter niet aan zien komen; Assange liet vóór de toespraak van rechter Stefan Lindskog in Australië weten, dat hij een optreden van deze opperrechter in Australië, ‘buiten alle proporties’ vond..! Julian Assange, de 41-jarige klokkenluider, is Australisch staatsburger en heeft inmiddels een verblijf van 9 maanden in de ambassade van Equador erop zitten. Het is technisch niet uitgesloten dat Assange, via een Zweedse gerechterlijke uitspraak uitgeleverd zou kunnen worden aan de VS, waar hij mogelijk voor spionage ter dood veroordeeld zou kunnen worden. Dit voor het openbaar maken van het materiaal dat Bradley Manning Wikileaks toespeelde en dat informatie bevatte over de oorlogen van de VS in Afghanistan en Irak.

* * *

12 gedachten over “Wikileaks: 1,7 miljoen ‘nieuwe’ documenten online!

 1. En jawel, de eerste is al binnen (wijd verspreid in het Belgische nieuws vandaag, maar dit stopt dan blijkbaar bij de grens?) :

  WikiLeaks: Kernwapens op Kleine Brogel
  Er zijn kernwapens aanwezig op de luchtmachtbasis van Kleine Brogel, in het Limburgse Peer. Dat publieke geheim staat nu zwart op wit te lezen op een via WikiLeaks gelekt Amerikaans diplomatiek bericht.
  http://www.demorgen.be/dm/nl/5403/Internet/article/detail/1611719/2013/04/09/WikiLeaks-Kernwapens-op-Kleine-Brogel.dhtml

  1. Het is algemeen bekend dat er atoombommen liggen op Kleine Brogel.
   Misschien voor sommige niet, maar het is zo.
   Dit geldt ook voor vliegbasis Volkel in NL, Buchel in Duitsland,
   Aviano en Ghedi in Italië en Balikesir in Turkijë.

   Van Volkel is dat al jaren geleden door een ex piloot geloof ik dat het was zelfs verteld en had er dacht ik ook een boek over geschreven.

   Ook trainen squadrons van deze basissen elk jaar op èèn van deze basissen met de B61 bom. Deze oefening heet Steadfast Noon.

  2. Ja, dat is inderdaad algemeen bekend, maar het is nog nooit officieel toegegeven.

  3. Maandagochtend hoorde ik het op het radiojournaal van Radio2 (Antwerpen) dat nu definitief bekend is geworden dat er kernwapens opgeslagen liggen in Kleine Brogel. Helaas pakt wederom de Nederlandse media dit niet op.

 2. weet je ook al schrijfd jullian nog zo veel over wat er is gebeurt of staat te gebeuren dan nog id de BEVOLKING van welk land dan ook zo blind en hersendood dat ze het niet willen zien en over nadenken wat er op het spel staat .zelfs wij die constand hierover schrijven ! en dat zijn eigenlijk maar een paar mensen die ?? wel het gevaar zien ?? van wat er gebeurt of nog te gebeuren staat .de blinden en de hersenlozen trachten wakker te schudden om hieraan wat te gaan doen maar nee ze blijven blind en hersen loos deze mensen jammer .

  1. mensen zijn zo erg gehersenspoeld dat het leven aan hen voorbij gaat, ze storte zich in allelei onzinnige dingen, tv, flim kijk naar het nieuwe museum wat een reklame en heel veel gaan erheen, kijk naar de troon wisseling zelfde verhaal
   geef het volk zijn spelen en ze zijn als schapen zo mak

  2. Beetje grof, om mensen voor hersendood uit te maken.

   De bevolking wordt overwegend bezig gehouden met wat de overheid wil waar we over nadenken. Dat varieert van (behoud van) inkomen tot de volksspelen voetbal en GTST.

   Pas de laatste jaren begint het besef door te sijpelen dat we in een schijndemocratie leven. Met z’n allen zijn we op zoek naar de bevestiging en de meesten krijgen die bevestiging liever niet op Niburu, maar op de NOS.

   Ik betrap mezelf nog dagelijks op het gevoel van ongeloof bij het lezen van (weer) nieuwe corruptieschandalen en grootschalig misbruik en oplichting. Hoe ongelofelijk is het immers wanneer een overheid, waarvan we uitgingen dat deze voor de burgers zorgt, blijkt ons op grote schaal in de (financiele) zeik te nemen en alleen geinteresseerd is in het wereldwijde politieke toneel?

   Zodra dat werkelijke doel echt in de openbaarheid komt en doordringt bij de gewone mensen, zullen er velen letterlijk van hun “geloof” vallen. Sterker nog: ik denk dat er ontzettend veel ontzettend woedend worden of enorm depressief en zichzelf van het leven beroven.

   Dus matig aub uw uitspraken en keer uw blik vol mededogen naar uw medemens zoals u die naar uzelf zou richten.

 3. We zijn overvoerd met negatieve kennis, dat kan een normaal mens niet verstouwen, het gaat dag en nacht door.

  Tja ik weet het, ik moet me eigenlijk drukmaken over van alles, maar sorry dat doe ik niet meer.

  Ben mijn hele lieve leven al aan het ageren tegen de vijanden van onze samenleving en de mensheid.

  En ik word steeds erger in de luren gelegt, stemmen misschien nog, maar wil je iets berijken moet je stemmen op mensen en partijen, die je niet echt dicht aan het hart liggen, maar het kan niet anders!

 4. Op de site “” veterans to day “”, wordt geopperd dat naast Wikipedea ook Wiki leaks, in handen is en gefinanceerd wordt door het wereld Zionisme, zou me niets verwonderen.

  Hoe gaat dit eindigen, Fema kamps vol met Zionisten, en dan hop twee in een kist, of komen wij er in te liggen

 5. Doordat er op TV en You Tube regelmatig programma’s te zien zijn over
  “slechte” U.F.O.’s, worden mensen bewust bang gemaakt (met z.g. ontvoeringen en verkrachtingen). Als mensen nu eens wisten, dat deze ruimtebroeders juist komen om ons te helpen, dan zouden wij er juist naar uitkijken.Zo is er al een aantal keren voorkomen, dat er een kernbom gebruikt zou worden door Israel en/of Iran. Doordat genoemde ruimtebroeders onze vrije wil respecteren, hebben zij zich nog niet (volop) laten zien.
  Ikzelf heb er 2x 1 gezien en ik weet het zeker dat dat U.F.O.’s waren
  doordat ik iets zag gebeuren en dat niet tegen mijn zoon had verteld. Toen ik hem op die U.F.O. wees zei hij zelf dat hij had gezien, wat ik hem niet had verteld. Dus lieve mensen, schrik niet, maar wees blij als je ze ziet
  omdat ze ons komen helpen. Dat deden ze al veel eerder, want anders hadden wij hier al niet meer kunnen leven op onze mooie planeet.
  Het zal niet lang meer duren, voordat zij zich “openbaren”.!!!!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.