Advertentie

Verwoestende suiker en een boterham Nutella..!!


Een heimelijk verlangen naar suiker is voor velen niet vreemd. Stiekem even een bonbon pakken heeft Kees van Kooten in dat kader al eens onnavolgbaar onder woorden gebracht (HIER). Maar ook één koekje of snoepje pakken; een stuk chocolade.. Een soort ‘ondeugd’ waar echter veel mensen zonder het te weten verslaafd aan zijn. Suiker is als een verslavend genotmiddel dat voor iedereen vrij verkrijgbaar is. Dat het zo moeilijk is om er helemaal vanaf te blijven geeft eigenlijk al genoeg aan hoe verslavend het is. Langzamerhand is bij velen bekend dat suiker écht slecht is voor ons lichamelijk functioneren. Er is veel geschreven over de verwoestende effecten die suiker op je lijf heeft. Het krachtige boek van Huib Stam hierover, zie je hier afgebeeld: ‘Suiker, het zoete vergif’.

Het indringende boek over suiker.. (klik voor link naar Bol.com)

Klachten als vermoeidheid, een lage weerstand, gewichtstoename en snellere veroudering worden steeds vaker aan het gebruik van suiker toegeschreven. En laten we de inbreuk suiker op je gebit maakt niet vergeten. Veel suiker is gewoon een ’terroristische aanslag’ op je lichaam. Kijk in dat verband eens naar Manuel Venderbos’ experiment. Een maand lang gebruikte hij alleen maar suiker en moest vanwege het gevaar op zijn gezondheid moest hij vervroegd stoppen met het experiment. Zijn bloedsuikerspiegel kwam overeen met die van een diabetespatiënt die geen medicijnen inneemt.

Door suiker in te nemen stijgt dus je bloedsuikerspiegel flink, wat een compleet ontregelend effect heeft op je lichaam. Denk hierbij aan ontregeling van je hormoonhuishouding en de schrik van menig man en vrouw: vetopslag. Ook je weerstand wordt verlaagd. Suiker onttrekt namelijk bij de vertering vitaminen en mineralen aan het lichaam, voedingsstoffen die je lijf nodig heeft om gezond te blijven. Verder zijn er legio redenen waarom suiker slecht is voor je. Denk aan klachten met betrekking tot concentratie (denk hierbij óók eens aan kinderen!) en de verhoging van het risico op kanker, diabetes type II en hart- en vaatziekten.

Suiker is dus heel slecht voor je. Er zijn dan ook steeds meer mensen die er kiezen om geen suiker meer te eten. En dat is een gezonde keuze! Dat suiker ook nog eens flink verslavend is, weten nog niet veel mensen. Dat heeft deels te maken met de invloed van suiker op je hersenen, die dopamine aanmaken door suikerinname. Door deze dopamine krijg je een prettig en gelukkig gevoel, waardoor je -net als bij veel andere verslavende producten- telkens opnieuw naar zoetigheden smacht. Dit heet in het Engels ‘sugar craving’, of de verslavende werking van suiker. Maar hoe beperk je de suikerinname als deze zoete verleiding overal op de loer ligt? Als producten vol ‘verborgen suikers’ zitten.. Kijk eens naar het verhaal hieronder van een product dat ’toch wel gezond’ leek.. Nutella.

 

x

* * *

X

x

x

Verwoestende suiker en een boterham Nutella..!!

2017 © WantToKnow.nl/be

x

Voor de goede orde: het gaat ons er niet om, om hier Nutella aan de schandpaal te nagelen. Het gaat ons erom bewustzijn te creëren/stimuleren, over datgene wat we onze kinderen EN ONSZELF aandoen, door maar producten vol van suiker te blijven eten in ons dagelijks voedsel. Onze hele spijsvertering raakt er COMPLEET door van slag, wanneer wij pure suiker via onze mond naar binnen werken. Suiker is een stof die door ons lichaam, vele honderdduizenden jaren lang, NA de spijsvertering uit ons voedsel werd gedestilleerd. Dat is voor ons lichaam hard werken geblazen om een stof te verkrijgen, die onze spieren doet werken en ons systeem doet functioneren.

Vandaar ook dat ons lichaam euforisch reageert, als in een reflex, wanneer het pure suiker proeft. Het harde werken is niet nodig en de suiker (zoals honing en fruit) kan met veel minder inspanning in het lichaam worden opgenomen. Maar wat we tegenwoordig doen, is buiten alle proporties. Niet alleen is bijna ALLE suiker die we nuttigen bietsuiker, wat een heel zware moleculaire structuur heeft en niet zo snel in het bloed kan worden opgenomen. Maar ook en vooral de hoeveelheid suiker die we nuttigen, en vooral de meeste kinderen, is werkelijk verwoestend.

IN EEN WOORD.. VERWOESTEND..!
Werkelijk ons hele lijf gaat als het ware op tilt. Spijsverteringsorganen gaan volstrekt disfunctioneren, bijna ‘achterste-voren’ draaien.. Juist doordat die hoeveelheden suiker in onze maag komen, waar ze normaal uit de darmen kwamen en uit het verteerde voedsel werden gehaald. Nu is het andersom en komt de suiker, in giga-hoeveelheden via de andere kant. De insuline die door je lichaam wordt aangemaakt en die feitelijk de suiker verwerkt, raakt door het dolle heen en ‘suikerziekte’ of diabetes, is een aandoening die voor velen op de loer ligt..  Maar kijk gewoon even zelf naar deze video:

Het verhaal van Nutella.. A picture paints a thousand words..
De onderstaande foto gaat al een week viraal op alle social media. Het lijkt erop alsof mensen het maar niet kunnen geloven. Via Reddit werd hij alleen al 29.000 keer getagd.Het bericht ging in eerste instantie niet over suiker in de Nutella, maar over de gevaren van palmolie, dat nu ineens niet zo gezond blijkt dan we dachten, na een rapport van de Europese voedselautoriteit (EFSA), waarin gezegd wordt dat palmolie een meer kankerverwekkend karakter heeft dan andere olieën. Dat in tegenstelling tot wat altijd werd beweerd.

Nutella reageerde op deze berichten en de ‘kankerverwekkende Nutella’, door te melden dat het product ‘veilig is voor consumptie’ en van ‘hoge kwaliteit’ is. Met al deze heisa rond palmolie, kwam ook deze foto in het nieuws. Daarbij is vooral de hoeveelheid suiker die in één pot suiker zit, BIJNA 55%, plotseling onderwerp geworden van veel discussie.  Ferrero, de fabrikant van Nutella, wil niet zeggen of deze hoeveelheden, afgebeeld op de foto kloppen of niet. Maar ze zeggen dus ook niet dat het NIET KLOPT, noch willen ze de werkelijke cijfers tonen…! Het is volgens Ferrero allemaal onderdeel van het ‘geheime recept’ van Nutella..

Maar… Alle gegevens over de Nutella ‘hazelnootpasta’ staan gewoon op de website van Ferrero. Daar staat te lezen dat in elke eetlepel Nutella die je nuttigt, die gelijk staat aan 15 gram, een hoeveelheid suiker meegaat van 8,5 gram. Dat is dus tussen de 55 en 60% suiker in elke pot Nutella.. Inderdaad.. Heel gezond, van hoge kwaliteit en ‘veilig voor consumptie’…Nutella heeft met haar reacties op de palmolie-kwestie, juist het tegenovergestelde bereikt, dan wat het voor ogen had. Onrust en onzekerheid over de ‘veiligheid’ van het product.

De choco-pasta is in zijn smeerbaarheid vooral gebaseerd op het ingrediënt palmolie, dat naast suiker nu ook controversieel blijkt te zijn. Hoewel de EFSA, (European Food Safety Authority) afgelopen mei 2016 heeft laten weten, dat na onderzoek is gebleken dat palmolie potentieel meer kankerverwekkende stoffen bevatte dan andere plantaardige olieën, bij gebruik boven 200° Celcius, is er volgens EFSA wel meer en diepgaander onderzoek nodig om deze kwestie te doorgronden, inzake de mate waarin kankerverwekkendheid optreedt bij palmolie-verhitting.. Maar dat was voor Nutella tóch aanleiding een campagne te beginnen over de veilige Nutella-smeerpasta.. Met het boomerang-effect over het suikergehalte van Nutella als gevolg..

Het switchen naar een andere vorm van plantaardige olie zou Nutella, zo hebben experts alweer uitgerekend, een extra US$ 8 tot 22 miljoen per jaar kosten.. Nutella probeert inmiddels de zaken weer in proporties te brengen, door te melden dat mensen feitelijk de Nutella dienen te genieten, door ‘kleine porties’ te gebruiken van hun favoriete broodsmeersel.. Een woordvoerder van Nutella/Ferrero hierover:

“Onze labeling zorgt er mede voor, dat mensen in staat zijn goed geïnformeerd hun keuze te maken, zodat Nutella een onderdeel kan blijven uitmaken van een gebalanceerd dieet.. Vanuit de recente onrust over palmolie, kunnen we melden dat Nutella volstrekt veilig is. De EFSA heeft de aanwezigheid van vervuilende componenten in palmolie in een groot aantal producten onderzocht en duidelijk gemaakt, dat dit allemaal afhangt van de de gebruikte olieën en vetten en hoe deze worden verwerkt/verhit.

Het is om deze reden, dat wij bij Ferrero uiterst zorgvuldig onze grondstoffen selecteren en deze aan specifieke industriële processen onderwerpen, de ervoor zorgen dat de aanwezigheid van vervuilende en mogelijk kankerverwekkende stoffen, wordt geminimaliseerd, volledig in lijn met de richtlijnen van de EFSA. In aanvulling daarop, zijn onze kwaliteitsinspecteurs altijd bezig om deze factoren te monitoren en daarmee de voedselveiligheid van onze producten naar de consument toe te garanderen.”

Inderdaad.. Geen woord over méér dan de halve pot suiker die in elke pot Nutella aanwezig is. Nogmaals: voor ons gaat het niet om Nutella in het verdomhoekje te zetten, maar bewustzijn te genereren over het nuttigen van suiker. Kijk eens in dat kader, naar het onderstaande plaatje, waarin de hoeveelheden suiker in flessen frisdrank, in suikerklontjes zijn weergegeven, voor elke fles..

* * *

X

 [bol_product_links block_id=”bol_5888ab6d03cf0_selected-products” products=”9200000059399663,9200000026145501,9200000036152800,9200000035645346,9200000046118594,9200000036152740,666789996,9200000045961218,9200000036152522,9200000056840817,9200000035871717,9200000019324141″ name=”suiker nutella ” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFED6″ border_color=”D2D2D2″ width=”728″ cols=”3″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

24 gedachten over “Verwoestende suiker en een boterham Nutella..!!

  1. soja schijnt ook niet voor menselijke consumptie geschikt te zijn, het is zeer moeilijk verteerbaar voor het menselijk lichaam. Wat vlees en zuivel betreft, volgens mij is een stukje lamsvlees gezonder dan soja of quorn….. rauwe melk (dus ongepasteuriseerd!) schijnt juist wel goed te zijn.
   En zo heeft ieder zijn eigen kijk op voedsel. Maar bewerkt voedsel klopt inderdaad niet, het eten moet weer direct van de boerderij komen en niet via fabrieken in supermarkten worden verkocht….

  2. Vooral Zuivel en Varkensvlees verzuurt ! Afval producten van ei en varkensvlees zijn schrik niet , zwavelzuur en salpeterzuur en vergif voor ons lichaam !

 1. Melk wordt al jaren gepromoot omdat het zo goed zou zijn maar melk is alleen gemaakt om pasgeboren zoogdieren/mensen te voeden. Geen enkel volwassen zoogdier in het wild drinkt nog melk en wij mensen, die kunnen nadenken,hebben geen instinct zoals dieren dus wij mensen drinken melk en niet een mens maar van een koe. Welk zoogdier gaat aan een tepel van een ander soort dier hangen? Wij mensen hangen aan de tepel van een koe. Afgezien dat de meeste mensen geen melk kunnen verdragen drinken wij westerlingen wel melk. Melk is ook niet goed voor je botten want als de calcium moet worden opgenomen in je lichaam moet je 2 delen calcium en 1 deel magnesium tot je nemen en laat er nu in koeien melk veel calcium zitten maar bijna geen magnesium. De enige zuivel die wel gezond is gefermenteerde melk en dat is kaas en yoghurten dus geen melk.

  1. Gelukkig mag gefermenteerd wel. Hele volken overleven op melk. Masai en noordelijker de nomaden in .

   De mens kan waarschijnlijk niet tegen grote hoeveelheden geraffineerde suiker. Met de nadruk op grote hoeveelheden en geraffineerd.
   De geneeskracht van rauwe honing is nog steeds onovertroffen. Waarschijnlijk ook hier weer in de juist hoeveelheden.

  2. Uit onderzoek is gebleken dat de hoge levensverwachting van de Chinezen hoofdzakelijk te wijten lijkt te zijn aan het feit dat de meeste Chinezen GEEN of nauwelijks melkproducten nuttigen. Dat haakt goed in op het commentaar onder nummer 2.

  3. Denk dat je een beetje de zaken helderder moet stellen, melk van koeien die in de natuur grazen en zelf alle kruiden kiezen en verwerken is niet ongezond naar mijn mening. Probleem is dat wij koeien kadavers geven van soortgenoten, ook teennagels, en andere troep waardoor we ook ziektekiemen binnen krijgen die het dier zelf krijgt via voeding. Zuivel heb je nodig,kortom terug naar natuurlijke voeding voor mens en dier.Een mooie documentaire is Food Inc ook op you tube te vinden met spaanse ondertiteling, je gaat ervan over je nek hoeveel macht de voedingsindustrie heeft!

 2. Suiker is de ergste boosdoener dat mensen verzuren, en verzuren is ook een vorm van vergiftigen, ik kan uit eigen ervaring spreken. Ik ben totaal verzuurt en dus doodziek ! Nu moet ik streng ontzuren met speciale thee en druppels en een aangepast voedings patroon , veel Basische voeding oa veel groente eten ! Witte suiker eet ik zowiezo al jaren niet meer!

 3. 25 jaar geleden deed ik een opleiding in de zorg. Ik had een profesor die les gaf. We zitten midden in een evolutie. Er zijn anatomische museums waar de gewone burger niet komen. Hij begon toen over zuiker en asperaam. Het zou zeer schadelijk zijn en over zuivel produkten een hele taboe die tijdens de tweede wereld oorlog is ontstaan. We hadden op dat moment een melk overschot en konden dat niet kwijt. Ze expermenteerden wat je er mee kan maken. Zuivel neutraliseerd alles ook je botten. Toen de slogan melk de witte motor uit kwam begon bijna iedereen melk en de produkten te drinken. Dat deed mijn moeder ook. Ze kreeg rond haar 40 osteoparose in haar botten, en zij geloofde heilig in melk. Ik dronk geen zuivel of iets in die trant want het klopte toen als kindertijd bij mij al niet. Ik heb nog nooit iets gebroken en mijn botten zijn zeer sterk en zwaar. Melk is goed voor brandwonden bv met eten koken of thee geknoeit . Je houd er niets van over ook geen blaar. Geldt ook voor houdbare melk of koffie melk. Die heb ik thuis voor noodgevallen. Mijn dochter heeft eeen aspertaam vergiftiging gehad. Becel producten. Ik zei altijd ga terug naar het begin waar croeger mensen alleen maar groentem aten en natuurlijke suikers. Ik heb geleerd dat de mens hier niet voor gebouwd is. Alle toevoegingen moet je laten staan . Geen zout geen zuiker geen zuivel. Soms kan je beter naar de turkse groenteman gaan het is goedkoop en onbewerkt. Bijna overal zitten conserveringmiddelen in , mijn zoon is daar allergisch voor. Je moet toevallig de juiste mensen tegenkomen die de waarheid willen vertellen of je moet doorvragen en njet alles voor zoete koek aannemen.

 4. Bij het ouder worden, kom je zeker terecht bij de groep suikerzieken 2,
  dus nog geen medicijnen zo als insuline, maar wel andere symtomen.
  Bij mijn jaarlijkse bloed testen kwam er uit, dat ook ik bij no. 2 thuis hoorde.
  Ben onmiddelijke iedere morgen op mijn nuchtere maag, 5 pilletjes van Eugenia jambolana (syzygium) plus 2 pilletjes Glycerinum, beide sterkte 9ch, gaan gebruiken duurt lang maar je suiker neemd af in je bloed, na 2 maanden minder moe, en beter denken, je moet hier bij wel gezond, te minste binnen je mogelijkheden gaan of blijven leven, vooral bewegen, lees het eerst maar, en het helpt zonder de minste bijwerking, en je spaart je Pancrias klier !
  Jenne

 5. Maar over palmolie valt ook wel heel wat te zeggen!
  Hele delen van het kostbare oerwoud met name in de Amazone worden gekapt voor die afschuwelijke palmoliebomen.

 6. Lees het boek van John Yudkin,te vinden als pdf via google: Pure, White and Deadly, John Yudkin, ook te vinden op You tube: Dr Robert Lustig, sugar, the bitter truth, verder raad ik docu aan: That Sugar.Stoppen met suiker in je thee koffie helpt weinig als het ook in sauzen zit, cracker, etc . Voor mij was Doku That Sugar een eyeopener. Bij revalidatie vertelde een dietiste tegen een mede patiënt dat zoetjes zoals aspartaam ok waren, nou jaaaah! Toen ben ik afgehaakt…

 7. TE VEEL KOOLHYDRATEN= GROTERE KANS OP KANKER.
  WAT IS EEN KOOLHYDRAAT ?
  Als het geen eiwit is, zoals vlees, vis, of ei en het is geen vet, zoals boter, kaas, room of olie, dan is het een KOOLHYDRAAT.
  Koolhydraten in het voedsel bestaan grotendeels uit suikers en zetmelen. Daar vallen brood, ontbijtgranen, vruchtensappen, pizzabodems, snoep, frisdranken, ijs melk, mais, rijst, pasta en aardappelen onder. Koolhydraten zitten overal in!
  Maar of een koolhydraat nu enkelvoudig is (suiker), gewoonlijk als (slecht) gekenmerkt, of (complex zetmeel) gewoonlijk als goed gekenmerkt, of het zoet, hartig of neutraal smaakt, het is nog steeds vermomde glucose (suiker).
  Alle koolhydraten zijn afgeleid van suiker. Fruit en veel groenten zitten vol met koolhydraten, terwijl voedsel uit granen bijna helemaal uit koolhydraten bestaat.
  het belangrijkste om te onthouden wanneer je naar koolhydraten kijkt, is dat ALLE KOOLHYDRATEN DOOR HET LICHAAM ALS SUIKER WORDEN HERKEND, of het nu een schaal cornflakes is of een frisdrank. (bron Het verzwegen verhaal over Kanker) van Professor Brian peskin.

 8. Vele hebben het over Suiker, maar wat met de verborgen suikers, zoal in “tomaten ketshup, tomaten soep Nutella enz. enz. maar vergeet niet dat “rode palmvet” wel heel gezond is, frituren gewoon doen in “ossewit” wel gezond is, dus mensen even zelf op onderzoek uit en een “wakker mens worden”

  1. De hersenen bestaan bijna volledig uit vet, maar functioneren wel enkel en alleen op suikers. Zonder voldoende suikers <- koolhydraten word je een heel slaperig mens.
   Alle suikers en koolhydraten uit je dieet schrappen is DOM.

  2. Reactie op KOEKJE
   Hoe wakker ben je als je niet ontdekt hebt dat natuurlijke suikers in natuurproducten zitten. Vers fruit eten, van alles wat, is de beste manier om natuurlijke suikers binnen te krijgen. Neem bv. een banaan!

  3. Cozmic, van een oude vriend een met retraite zijnde Apotheker, specialist in Homeopathie, had lichte suiker toename in mijn bloed, welligt ouderdom, maar goed, neem nu s’morgens op nuchtere maag de volgende kleine pilletjes van het labaratorium ; Boiron ; 5 pil Glycerinum sterkte 9ch en 5 pil Eugenia jambolana(syzygium) sterkte 9ch, na een maand significative daling van de suiker spiegel in mijn bloed. Groet Jenne

  4. Verborgen suikers zijn ook verborgen verleidingen, verlangens. Misschien een idee om het ook eens op die manier te bezien?

 9. Mijn goeie lieve grootvader werd 94 zijn vader 102, mijn lieve vader 64 lever clerose opgelopen tijdens oorlog.
  De voorgaande generaties hadden het schaars, wel allemaal qualiteit,
  maar ook veel eentonigheid, ze waren blij weer naar zee te gaan, tochtje om de oost, of even om kaap Horn, het was hun wereld, onderwijl vermaakten de vrouwen zich met de stalknechten of of, maar goede ze namen het niet zo nauw, van de andere kant Dominees, geleerde heren, beetje verwend dat wel, maar het geweten van de gemeente, ach het eten was goed en het leven niet anders als in de decamerone, ja ze werden oud, ik denk dat de gemiddelde Nederlander nu op zijn 50 igste verjaardag 10X zoveel heeft meegemaakt is die lieden toen, ja en alles heeft zijn prijs, dus lekker leven, met verstand en de hoed in je hand, groet Jenne

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.