Advertentie

Europese voorzitter voor voedselveiligheid werkt voor GMO-lobby..!


Mevrouw Banati

De schaamteloosheid van onze bestuurders lijkt kent geen grenzen te kennen De WHO, de Wereldgezondheids- organisatie wordt bevolkt door vertegenwoordigers van de farmaceutische industrie, en pretendeert desondanks onafhankelijk te zijn, de Ministers van Financiën van vrijwel elk Westers land komen over het algemeen rechtstreeks uit de burelen van de grote banken (en keren er na hun vernietigende werk als ministers meest ook linea recta naar terug) en vakbondsleiders hebben er geen enkele moeite mee over te stappen naar de andere kant van de maatschappij nadat ze enkele jaren de rechten van de werknemers door het riool hebben gespoeld.

Deze week werd het nieuwste voorbeeld van de belangenverstrengeling van onze dames en heren bestuurders bekend. De voorzitter van de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) , mevrouw professor Diana Bánáti, blijkt namelijk eveneens in de Raad van Bestuur van het ILSI (International Life Sciences Institute), te zetelen. Wat is het ILSI? Niets anders dan een ordinaire lobbygroep voor de gentech-industrie; van fijne firma’s als Monsanto, Bayer, Syngenta en BASF dus.

Tot nu toe was de dubbelrol van mevrouw Bánáti – die onder andere meewerkte aan het opstellen van de desastreuze Codex Alimentarius en al sinds juli 2008 voorzitter van het EFSA – onder de pet gehouden, maar naspeuringen van José Bové, lid van de fractie van de Groenen in het Europees Parlement, brachten de onacceptabele situatie aan het licht. “De gentech-industrie heeft haar mensen inmiddels tot in de bovenste regionen van de belangrijkste voedselautoriteiten weten te brengen,” aldus Bové.

Volgens het parlementslid wordt de EFSA hierdoor gedegradeerd tot een alibi-organisatie voor het uitvoeren van pseudo-onderzoeken naar de veiligheid van genetisch gemanipuleerde gewassen. Bové eist dan ook een onmiddellijk moratorium op alle verdere toelatingen voor gentech-producten.

Het EFSA is verantwoordelijk voor het keuren van de veiligheid van de voedingsmiddelen van de bijna 500 miljoen inwoners van de EU. Sinds de organisatie in 2002 in het leven werd geroepen werd nog geen enkel genetisch gemanipuleerd gewas of product afgekeurd.

Hoe dat ondanks de algemeen bekende gevaren van genetisch gemanipuleerde gewassen kon gebeuren moge nu duidelijk zijn. De uiteindelijke vraag is natuurlijk: ‘Wie regeert ons?’..

31 gedachten over “Europese voorzitter voor voedselveiligheid werkt voor GMO-lobby..!

  1. Ben druk bezig Dr Mae Wan Ho te interviewen (al toegezegd) over het vele bewijs over de schadelijke effecten en het onverantwoorde inzetten van GM technologie mbt voedsel met name, wordt dus vervolgd…

 1. Namaste,

  Wat een boel dure woorden. Maar er is maar een zin waar het om gaat. En daarmee worden we nog niets wijzer. Mmm, een beetje dan.

  O, but anyways…….We doen het allemaal zelf. Wij kopen die rotzooi. Deze wereld bestaat omdat wij het toe laten. Stelletje rukkers!

  Dus gooi al het overbodige voedsel het raam uit. Of stuur het op naar Afrika en India. En koop gewoon natuurlijk voedsel. Of zo natuurlijk mogelijk in de supermarkt. Want tegenwoordig is alles niet meer natuurlijk meer.

  O, but anyways. Ik heb het zelf mee gemaakt. Ik eet al jaren lang zo natuurlijk en vegetarisch mogelijk. Met dan heel af en toe wat smokkelen. Nobody is perfect. Maar ik heb er baat bij gehad. Het houdt me jong en vitaler. En al die anderen die lopen te zeuren over een dikke kont en andere kwaaltjses vreten hunzelf wel vol. “Ja, maar dan is er niets meer om te leven als je al die natuurlijke rotzooi moet eten.”, zeggen ze dan. Euh, voor hun beleving. Maar als ik een grapje maak of ik een dikke kont heb onder mensen die dat wel hebben. Dan is iedereen gekwetst. Maar ik ben niet degene die mezelf een dikke kont eet. Stelletje foodjunkies, stelletje rukkers.

  Oke, zo kan die wel weer. Time out.

  Dus dure woorden over gemanipuleerd voedsel. Euh, je bent wie je eet. Dus koop die troep dan ook niet!

  Stelletje rukkers! Oops, maar het is ook zo’n mooi stopwoordje. Ik kan er niets aan doen. Euuuuh, zo lekker.

  Hahahahahahaha!

  Ohm shanti.

 2. Bij de EU kun je weer commentaar geven op het toelaten tot de markt (geen teelt) van gentech mais in de EU, deadline 27 oktober 2010, invulformulieren zijn te vinden als je op de data klikt. Uit gewoon je bezorgdheid, dit kan in het Nederlands, en stoor je niet aan alle technische vragen.
  Comments from the public
  The general public may make comments on the overall EFSA opinion within 30 days of its publication. Comments should be addressed to the European Commission. Once an EFSA opinion is available, the European Commission opens a consultation on this website. After 30 days of publication of the opinion, the European Commission analyses all the comments received and consults EFSA to determine whether they have an impact on its opinion.
  Zie voor volledige data http://www.gentechvrij.nl/plaatjesgen/NieuwsbriefvandeGentechvrijeBurgers3a.pdf

 3. Monsanto is finished!!!
  Aandelen zakken als een baksteen en ze hebben grote problemen gekregen met hun roundup.
  het einde van Monsanto is nabij?

  http://www.grist.org/article/food-2010-10-20-why-monsanto-paying-farmers-to-spray-rival-herbicides

  In short, Monsanto’s Roundup Ready technology is emerging as an environmental disaster. The question isn’t why a judge demanded an environmental impact study of Roundup Ready sugar beets in 2010; it’s that no one did so in 1996 before the technology was rolled out. After all, the Union of Concerned Scientists was already quite, well, concerned back then.

  1. Nee hoor helaas… ze hebben via een maas in de wet nu patent op Broccoli verkregen in Europa.. en ze gaan door totdat ze alles hebben.

 4. Nog steeds probeert Monsanto het. Nu via VS Diplomaten, zoals uit een wikileak naar voren kwam (hmm toch interessant die wikileaks, maar ik blijf kritisch):

  The cable reveals the words of Craig Stapleton, the US ambassador to France, who was pushing the commercial interests of the biotech industry by attempting to force GMOs into France. In his own words (below), he expresses his frustration with the idea that France might pass environmental laws that would hamper the expansion of GMOs:

  “Europe is moving backwards not forwards on this issue with France playing a leading role, along with Austria, Italy and even the [European] Commission… Moving to retaliation will make clear that the current path has real costs to EU interests and could help strengthen European pro-biotech voice.”

  Got that so far? His own words: “Retaliation” as a way to “make [it] clear” that resisting GMOs will have a price.

  Stapleton goes on to say something rather incredible:

  “Country team Paris recommends that we calibrate a target retaliation list that causes some pain across the EU since this is a collective responsibility, but that also focuses in part on the worst culprits. The list should be measured rather than vicious and must be sustainable over the long term, since we should not expect an early victory…”

  As you read these words again, remember that these are the words of the U.S. ambassador to France who is suggesting the US “calibrate a target retaliation list” in order to “cause some pain across the EU” that must be “sustainable over the long term.”
  Learn more: http://www.naturalnews.com/030828_GMOs_Wikileaks.html#ixzz191bBUUie

  http://www.naturalnews.com/030828_GMOs_Wikileaks.html

 5. De vraag: “Wie regeert ons” is vrij makkelijk te beantwoorden. Dat zijn de grote bedrijven en de banken. En de regering zijn de stromannen van deze industriëlen en banken.

 6. In dit artikel lijkt het net of de voedsel industrie zijn best gedaan heeft hogerop te komen. De werkelijkheid is, dat de democraten (klagende stemmers die geen fuck uitvoeren omdat ze het allemaal wel mooi vinden zo) hebben toegestaan dat deze organisaties de overheidsinstellingen zelf in het leven riepen. Elkde Nederlander 1 euro en we spannen een rechtzaak tegen ze aan? Of zullen we meteen maar vaststellen dat we daarbij aan jullie hulp toch nisk hebben?

 7. De grote les van de geschiedenis: “politici zijn à priori onbetrouwbare en dus levensgevaarlijke lieden”. Wanneer leren we dat nu eens?

 8. Er stond maandag een advertentie dat je bezwaar kon maken in het NRC. van het Ministerie van Infrastructuur en milieu….in geen enkele andere krant stond het.

  http://preventdisease.com/news/13/050613_Former-Pro-GMO-Scientist-Speaks-Out-On-The-Real-Dangers-of-Genetically-Engineered-Food.shtml

  READ AND SHARE………READ AND SHARE……

  ik heb het gepost op facebook en het NRC erop geattendeerd…het wordt eens tijd voor een voorlichting HOE gevaarlijk dit eten wel niet is…de medicijnen promotie idem dito……

  1. En ook via vaccinaties deze doelgroep onder de duim krijgen om er economische,monddode melkkoeien van te maken he…….

 9. Helaas is dat met alles zo. Niets is meer onafhankelijk, alles is opgekocht, betaalde nevenfuncties, corruptie. Het grootkapitaal is de baas. Als het maar schuift…..en je zult het vreten !

 10. Het is nauwelijks te bevatten wat er allemaal bloot komt te liggen nu……
  En mijn vraag:”waarvoor”is de volgende zoektocht…….Maar ook vooral dat dit alles gekeerd dient te worden en wel zo snel mogelijk! En ja,veel mensen in mijn omgeving wensen dat het allemaal wel meevalt net als ik vele jaren heb gedacht…….ik kan er niet meer omheen of de ogen voor sluiten.

 11. de EU zal onze ondergang nog eens worden of al reeds zijn!
  Het wordt tijd dat ook wij (nederland) er uit stapt.
  De corrupt viert hoog tij daar in Brussel.
  De britten hebben groot gelijk dat ze ermee kappen en baas in eigen land willen zijn en blijven.

 12. Het is toch duidelijk misbruik maken van gegeven vertrouwen, en op corruptie staat gevangenis straf, dus aanklagen met een groot aantal stemmers er achter kunnen zij daar moeilijk om heen, en ook die gene die omkopen moeten worden gedaagt, coûte que coûte, Jenne

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.