Advertentie

Hoe de leugen als ‘waarheid’ wordt gefabriceerd..!!


Er is op deze Aarde een kracht aanwezig, die zó groot is, recht onder onze neuzen ligt en zó niet gezien wordt als ‘grootste kracht op Aarde’, dat het bijna bizar is. Deze kracht heet Waarheid, inderdaad met een grote (kapitale) ‘W’. Waarheid vertegenwoordigt een kracht, die we kennen van films, van romances, waarin waarheid zich presenteert als ‘Liefde’. Maar waar we over spreken is een Waarheid die een energie vertegenwoordigt van oprechtheid, van morele kracht en ethiek. De leugen daarentegen doet zijn opperste best de Waarheid geweld aan te doen. Omdat het de Waarheid niet is, kan de leugen niet voortleven; vroeg of laat wordt hij ontmaskerd als ‘niet-Waar’, als niet-Waarheid…

Het is dan ook voor iedereen die de leugen (ook die om ‘bestwil’) gebruikt, zaak, heel goed te beseffen dat je leugens verkoopt als waarheid. Zoals je ziet is er ook een ‘waarheid’ met een kleine letter ‘w’… Dat is in onze ogen de subjectieve, eigen waarheid. Maar die waarheid is bijna altijd gebouwd op een dieper fundament. Een diepere ‘waarheid’.. En dan kom je dus aan deze Waarheid:

Er is jouw waarheid en er is mijn waarheid.
En dan is er De Waarheid..

Het feit alleen al, dat mensen die willen bedriegen, de waarheid dienen te verdoezelen of willen vernietigen, liefst TOTAAL, zegt ook alles over de Waarheid.. Het verhaal hieronder is daar een heel goed voorbeeld van. Camouflage, googelen, geheimhouding, liegen, etc. etc. zijn allemaal pogingen om de Waarheid niet te tonen. Kennelijk is het allemaal zo geregeld hier op Aarde, dat wij in staat zijn die ‘Appel van Eva’ te gebruiken in de vorm van een leugen.

Om onwaarheden te benutten, dient men de Waarheid wel te kennen; anders valt er niks te liegen natuurlijk..! En juist die waarheid laat zich voelen, beleven, als we ons oprecht afvragen hoe of wat een bepaalde situatie voor ons betekent. Die Waarheid laat zich voelen, als iets veel groters dan wijzelf, zich ‘laat zien, voelen of kenbaar maakt’..

Kijk eens naar de uitspraak van Osho, hierboven deze inleiding. Onze hele wereld is vergéven van leugens en onwaarheden. We worden er als het ware mee opgevoed; het vloeit ons door de aderen, al die stroom leugens. Maarrr.. ALTIJD -en dat is nou de kracht van Waarheid- zal er ruimte gemaakt kunnen worden voor Waarheid.. Het volledig imiteren van personen via een digitale manier, op beeld of in geluid, is al lang een wens van bedriegers. Zij kunnen daarmee hun on-Waarheid nóg meer kracht bij zetten.. “Zie je wel” wordt er dan triomfantelijk geroepen, “Zie je wel, dat hij/zij dit zegt of bedoelt”.. Of hoe we met z’n allen zijn aangeland in het tijdperk van ‘nepnieuws of géén nepnieuws’… We zullen nóg meer onze intuïtie als kompas dienen gaan gebruiken, ons hart als ultiem roer. Wij wensen je sterkte daarbij. En dat menen we..

x

z

z

v

Zien en horen betekent niet automatisch geloven..

x

Alles wat je ziet en hoort, is geen waarheid..!!

William M. Arkin (1999!) – © vertaling WantToKnow.nl/be (L.Smit)

 

“Mannen! Wij hebben jullie bijeen geroepen om jullie te informeren over de aanstaande omverwerping van de regering van de Verenigde Staten”, zo begint een verklaring van generaal Carl W. Steiner, voormalig opperbevelhebber van US Special Operations Command. Tenminste, de stem klinkt verbazingwekkend veel als de stem van generaal Steiner. Maar het is de voormalige opperbevelhebber helemaal niet. Het is het resultaat van voice-morphing-technologie, ontwikkeld in het Los Alamos National Laboratorium in New Mexico.

Slechts 10 minuten digitale opnames van Steiner’s stem waren nodig, om de wetenschapper George Papcun en zijn collega’s vervolgens in staat te stellen, om het spraakpatroon van Steiner te klonen. De generaal was er zo van onder de indruk, dat hij vroeg om een ​​kopie van de tape. Steiner was waarschijnlijk niet het eerste slachtoffer en hij zal zeker niet de laatste zijn. George Papcun en collega’s gebruikten om de methode te verfijnen diverse opnames van hoge kwaliteit van verschillende generaals en experimenteerden met het produceren van valse verklaringen. De meest memorabele is de stem van ‘Colin Powell’ die zegt, “Ik word heel goed behandeld door mijn ontvoerders.” Een van de collega’s van George Papcun grinnikt: “We hadden ervoor gekozen om Powell iets te laten zeggen wat hij anders nooit gezegd zou hebben.”

Oorlog is als een doos chocolaatje
De meeste Amerikanen zagen kneepjes van het digitale tijdperk voor het eerst in de film ‘Forrest Gump’, toen het personage dat wordt gespeeld door Tom Hanks de handen leek te schudden met president Kennedy. In Hollywood zijn dit de zogenaamde speciale effecten. Voor de (militaire) inlichtingendiensten in de Verenigde Staten is het gewoon een uiterst geraffineerd wapen..! Kijk wat er tegenwoordig al aan geraffineerde voice-morphingsoftware te koop is, in deze video over life-geluid-morphen.

“Als je elke vorm van informatie in enen en nullen kunt omzetten, kun je er vervolgens een aantal interessante dingen mee doen“, aldus Daniel T. Kuehl, voorzitter van de ‘Information Operations Department’ van de ‘National Defense University’ in Washington, de school voor informatieoorlogsvoering van het leger. Het zogenaamde ‘digitaal morphen’ – met spraak, video’s en foto’s – is beschikbaar voor gebruik in psychologische operaties. PSYOPS, zoals het leger de psychologische oorlogvoering noemt, streven ernaar menselijke kwetsbaarheden uit te buiten om bepaalde doelstellingen na te streven.

Zo kun je dus elk mens laten zeggen, wat je wil dat zeggen. Dat ze een bomaanslag pleegden in naam van ISIS, hun leven zat waren en nog éénmaal een daad wilden verrichten die hen zou beroemd maken, enzovoort; bedenk de voorbeelden zelf.  Voor sommigen bestaat PSYOPS nog steeds uit het droppen van foldertjes achter de linies of radiopropaganda. Voor de groeiende groep van informatie-oorlog technologen is het echter de nexus geworden van fantasie en werkelijkheid. In staat zijn om overtuigende audio of video te produceren, kan volgens hen het verschil in een succesvolle militaire operatie of coup zijn.

Allah op het Holodeck
In het Pentagon kreeg men rond 1990 het idee voor ‘digitaal morphen’ na de invasie van Irak in Koeweit: met behulp van computers  een videoband maken van Saddam Hussein waarin hij huilt, een andere mannelijke zwakheid vertoont, of in een seksueel compromitterende situatie te zien zou zijn. Het plan was om de band in Irak en de Arabische wereld te verspreiden. Deze productie van een videoband-oorlog is niet doorgegaan door bureaucratische ruzies over jurisdictie, scepsis over de technologie en bedenkingen van de Arabische coalitiepartners.

Maar de intriganten gingen wel door met strategische PSYOPS bedenken. Wat zou er bijvoorbeeld gebeuren als Amerika een holografisch beeld van Allah zwevend boven Bagdad zou vertonen die het Iraakse volk en leger aanspoort om massaal op te staan ​​tegen Saddam? Volgens een militaire natuurkundige was de haalbaarheid van de projectie van een groot driedimensionaal object dat leek te zweven in de lucht aangetoond. Maar boven het luchtruim van Irak? Om zo’n hologram boven Bagdad te projecteren hadden zij berekend een spiegel van meer dan een vierkante mijl nodig te hebben en ook grote projectoren en energiebronnen.

Trouwens, hoe zou Allah er eigenlijk uit moeten zien? Het hele verhaal over hologrammen zou je kunnen verwerpen, ware het niet dat washingtonpost.com weet heeft van een geheim programma dat in 1994 werd opgestart om juist deze technologie voor PSYOPS te gebruiken. Het ‘Holografische Projector’-project wordt beschreven in een geheim Air Force document als een systeem om “projecties uit de ruimte in te zetten… om mensen te misleiden.”

“Oorlog is als een doos chocolaatjes”..
Voice-morphen? Neppe videobanden? Holografische projecties? Het klinkt als gimmicks in  films als Mission Impossible of Star Trek. Maar voor al deze zaken zijn er uitgebreide onderzoeksinspanningen gedaan. In het begin was voor voice-morphen het knippen en plakken van letters nodig, de software die Papcun tegenwoordig gebruikt in Los Alamos kan spraakpatronen nog beter nabootsen. Het is ironisch dat toen Papcun zijn research tot een goed einde had gebracht er geen afnemers waren voor zijn technologie in het leger. Hollywood toont gelukkig wel interesse. De belofte van een virtuele Clark Gable is machtiger dan het zwaard. Kijk naar de krankzinnige digitale mogelijkheden in deze video:

Manipulatie met video’s en foto’s maakte het journalisten al moeilijk om vast te stellen of iets authentiek was of niet. Nu er ook met stemmen vervalst kan worden is het nog ingewikkelder geworden, voor iedereen. “We wisten al wel dat iets met de ogen zien niet automatisch betekent dat je iets gelooft”, aldus Dan Kuehl, “Nu geldt hetzelfde voor horen.”

* * *

x

77 gedachten over “Hoe de leugen als ‘waarheid’ wordt gefabriceerd..!!

  1. Alleen acteurs zaken vliegtuigen. Echte getuigen zagen alleen twee enorme explosies. Als je een hond ziet vliegen op tv geloof je het toch ook niet.
   Waarom dan wel geloven dat een vliegtuig zo een gebouw kan invliegen. Een gebouw van dik staal en beton en een vliegtuig van aluminium en andere lichte materialen als plastics.

  2. Ja, het is inderdaad vreemd dat mensen (ik ook) geloven dat een vliegtuig een gebouw van staal en beton in kan vliegen want als ik er nu over nadenk dan lijkt mij dat niet waarschijnlijk.
   Misschien worden we daarom gebombardeerd met nieuws, zodat we niet echt de tijd nemen om na te denken over wat er wordt verteld.
   Maar als er geen vliegtuigongeluk/aanslag is geweest dan vraag ik mij toch af waar de inzittenden zijn gebleven van die vliegtuigen.

  3. ProChrist,

   natuurlijk kan een vliegtuig een gebouw invliegen, en doorboren, iemand heeft me dat ooit uitgelegt, snelheid – gewicht en zo, ben geen mathematicus dus, en de wanden bestaan hoofdzakelijk uit glas, tussen de stalen staanders !
   Jenne

  4. O ja deskundige, voor welke kant laat hij zijn deskundigheid gebruiken,
   maar goed ik weet er echt niet veel van, en in wezen intereseerd het me ook niet echt, het is een fait a complie, dus !
   Jenne

  1. Marloes,
   Heel bijzonder dit, ben zelf niet zo’n fervente Egyptoloog, maar deze Epoc van de Aton religie is heel belangrijk, en grijpt in wezen terug naar een veel vroeger moment in de menselijke ontwikkeling.
   Jenne

 1. Deze manipulaties met leugens en bedrog gebeuren niet zo maar. Deze kaderen in een psychologische oorlogsvoering cfr de principes van Sun Tzu. Uiteindelijk gaat het om het aanwenden van de oorlog als een middel om bepaalde doelstellingen te bereiken.
  In verband hiermede is er het beruchte rapport van Iron Mountain, dat na het uitlekken, werd afgedaan als een “hoax…”. De inhoud geeft echter een verrassend beeld van de noties “Oorlog” en “Vrede” :
  http://www.stopthecrime.net/docs/Report_from_Iron_Mountain.pdf
  Een korte samenvatting in: http://www.stopthecrime.net/info/0074.html
  Nog een bron met citaat :
  http://www.theforbiddenknowledge.com/hardtruth/iron_mountain.htm
  “The Iron Mountain report was originally published by Dell. It is extremely hard to find now. In the early 90s a sequel was published. The author of this book took full credit for the first book and claimed that it was a hoax. The only problem with this “hoax” is that everything in the original book has worked out to be true. So whether the original title is a hoax or not is irrelevant. The original book is a blueprint for the present and the future”.

  1. @ Jenne

   dank voor je reactie ik vond dit zelf ook bijzonder, de uitleg die hij gaf niet alleen op dit item maar ook op andere items. Soms resoneert iets soms niets:)

  2. @Sub Rosa

   it’s not the iron mountain report 🙂 maar vond het woord ‘iron’ wel terug in hetgeen ik deze week las

   The last kingdom will be mixed. A Mixed raced. Its the miry clay mixed with the iron.
   Fallen angel/alien is a representation of the iron, heart of iron, stone cold killer mixed with us.”
   ~Jonathan Kleck

   http://www.jonathankleck.com/messengerseries.htm

 2. Ohm namo narai!!

  Voor ik met mijn volgende THEOrie verder ga wil ik nog even terugkomen op een blogje van mij van vorige week.
  bij het artikel ‘Mark Rutte en zijn onwaarheden…’ had ik een stelling geblogd dat satanisten argumenteren met o.a. hun onwetendheid , onbegrip , onkunde en onwil .
  Prompt stond er de volgende dag een brief in alle kranten van [nota bene] diezelfde Rutte .
  Voor mensen met een klein beetje een analytisch vermogen was het vrij eenvoudig om op zo’n manier die stelling onderstreept te krijgen.

  Mark Rutte stond met een openbrief in alle kranten argumenterend met zijn onwetendheid , onbegrip , onkunde en onwil…..
  Hij is namelijk zelf al meer dan 8 jaar verantwoordelijk voor de, door hem als zo verwerpelijk beschouwde, huidige situatie .
  Dat krijgen we dan als de satan is ingeburgerd en de norm bepaald.
  Dan zijn pedofielen [en/of nog erger] genormaliseerd en zijn ze zelfs blijkbaar gemachtigd en gerechtigd de norm voor ons te bepalen .
  Tevens zijn ze in staat gebleken om van de meest weerzinwekkende praktijken een wetenschap en een studie te maken .
  Dit allemaal ter eer en meerdere glorie van de satan .
  Gezien mijn ervaringen en verdere ambities heb ik dan ook slecht nieuws voor de Heren en de normbepalers .
  In een land waar de satan de norm bepaald , geregeerd door pedocraten en nog erger doe ik niet normaal !!!

  Groeten

  Sri sri Magnitude
  [Donder en bliksem predikant]

 3. Een nieuw exploot van Bernard Henri Levy, één der drijvende krachten achter het plat bombarderen van Libië :
  http://www.zerohedge.com/news/2017-01-28/
  met titel :”‘Elites’ Conjure Hitler, Mussolini, & Ku Klux Klan To Explain “Trump’s Plot Against America” en citaat :
  “It seems quite ironic that the tagline of Project Syndicate is “fake news or real views?” as it appears the latest scribblings from France’s New Philosophers’ Movement founder Bernard-Henri Levy have blurred the lines between propaganda, fake news, alternative facts, pure lies, and defamation.”
  Hierbij dient men dan te weten dat Hitler aan de macht werd gebracht door de banksters van The City en Wallstreet en een Illuminati creatuur was die Duitsland vernietigd heeft. Mussolini was een Brits agent en de KKK werd opgericht door de USA vrijmetselarij (zie Albert Pike). BHL zou dus eerst beter bij zijn soortgenoten te rade gaan!!

  1. MC 5.1 :
   Enkele korte bemerkingen :
   – De banken en het fractioneel bank systeem komen uit Venetië, en de oorsprong ligt in Babylon. Na Venetië zijn de banksters via Duitsland, Amsterdam, Londen in New York terecht gekomen. Je weet dan ook over wie het gaat, maar dat zegt Beppo natuurlijk niet.
   – De verwijzing naar Mussolini en Hitler zijn lachwekkend!!
   – Schulden : Hij heeft nog nooit gehoord van Goldmann Sachs en consoorten en de financiële alchemie, en de rol van de RKM in The City,
   -Mafia’s : zitten reeds overal, en sinds jaren. In Italië zijn de logetempels de draaischijven waar mafia, politiek en zakenwereld elkaar ontmoeten,
   – De EUSSR : hij zegt wel zinnige zaken hierover maar weet niet of zegt het niet dat de EUSSR een project is van de CIA en kadert in de NWO,
   Kortom Beppe zegt wel iets, en dat dan ook juist is, maar zeker niet alles.. zie echter :
   https://helenaglass.net/tag/beppe-grillo-a-puppet-of-soros/
   of de vlag dekt eens te meer de lading niet !!

  2. Ja Sub Rosa, ik had dezelfde bedenkingen. Hij zegt iets, maar idd niet alles. Je weet natuurlijk wel dat dat een probleem zou zijn voor een openbare figuur. Het interview uit 2013? is natuurlijk niet actueel. Hij mag geen posten hebben in het parlement omdat die eerder veroordeeld is ivm een auto-ongeluk waarbij mensen om het leven kwamen.
   Dus hij mag ‘ronselen’ maar geen ‘verantwoordelijkheid’ nemen.
   De familie De Medici zijn degenen die met een eerste bank begonnen in Venezia.

  3. MC 5.3 :
   Over het bankwezen in het Oude Rome en nadien in Venetië :
   1. Babylon’s Banksters – The alchemy of deep physics – high finance and ancient religion,
   2.Financial Vipers of Venice,
   beiden van Joseph P. Farrel.
   Onmisbare lectuur om het heden te kunnen begrijpen.
   Beide werken geven ook een goed beeld van de financiële alchemie, zijnde geld maken uit het niets, dit dat uitlenen en zich hierop dan interesten doen betalen. Zo eenvoudig is het…!!
   De oorsprong van de “godsdienstoorlog” in de Nederlanden tijdens de Spaanse periode of bezetting, ligt ook in Venetië..!!

  4. Vreselijk soort mens, nou eigenlijk onmens, 100% gefrusteerd want hij komt nergens terecht, laat zich gebruiken door het Joodse onverstande,
   in Frankrijk is hij volkomen uitgepoept, gelukkig.
   Jenne

  5. Ik vindt het uitlenen van geld tegen een vergoeding niet zo kwalijk, het is bespreekbaar, en overééngekomen door beide partijen.
   De basis van handelen is winst, en daar is niets vies aan je krijgt je moeite en genomen risico betaald.
   Heb mijn hele leven handel gedreven, en soms deld uit geleend, op verschillende manieren risico genomen, er veel energie in gestoken, en niet altijd winst behaald.
   Ondernemde risico nemende mensen, kunnen met geleend geld winst maken, en wat is daar nou zo verkeerd aan.
   Of is het, het gémis aan visie, of ondernemings lust, het heeft veel te maken, met afkomst en opvoeding, sommige mensen vinden winst vies, maar laten zich zelf graag goed betalen voor een mediocre inzet, en slecht geleverde arbeid.
   Jenne

  6. Sub Rosa,

   waar staat dit geschreven ; in Italia zijn de Logetempels de draaischijven, waar maffia, politiek en zakenwereld elkaar ontmoeten.
   Er bestaat een zakenwereld, en er bestaat een criminele geld wereld, en die twee hebben niets gemeen !
   Jenne

  7. Jenne 5.7 :
   Het is niet alleen in Italië maar overal. Kijk naar België en het Luikse!!Om één vb te noemen buiten Italië.
   2 bronnen inzake Italië :
   http://freemasonrywatch.org/mafia.html
   met citaat :
   ” The committee feels that the link between Cosa Nostra and institutions is mostly through the “Massoneria” (freemasonry):
   The fundamental terrain on which the link between Cosa Nostra with public officials and private professions was created and reinforced is the Massoneria. The Massoneria bond serves to keep the relationship continuous and organic. The admission of members of Cosa Nostra, even at high levels, in Massoneria is not an occassional or episodical one, but a strategic choice. The oath of allegence to Cosa Nostra remains the pivot point around which “uomini d’onore” (men of honor) are prominently held. But the Massoneria associations offer the mafia a formidible instrument to extend their own power, to obtain favors and privileges in every field: both for the conclusion of big business and “fixing trials”, as many collaborators with justice have revealed.
   Commissione Parlamentare d’inchiesta sul fenomeno della mafia e sulle altre associazioni criminali similari
   (CPA: Commissione Parlamentare Antimafia)
   Relazione sui Rapporti tra Mafia e Politica, Page 59
   Roma, 1993″
   Nog een bron :
   http://www.conspiracyarchive.com/2013/11/27/17/
   met titel : “Operation Hiram: Italian Freemasonry and the Mafia”

  8. Jenne 5.6 :
   Het gaat hier niet over het principe van geld lenen tegen interest en het maken van winst in het kader van een normale economische en fin. activiteit, maar om het maken van onaflosbare schuldbergen door banksters met geld gemaakt van gebakken lucht om landen en bevolkingen in de schuldslavernij te duwen met hoge belastingen, besparingen, privatiseringen enz..
   De oprichting van de FED in de USA ging gepaard met de oprichting van de IRS. De elites ontsnapten echter via de “tax free foundations”.

  9. Sub Rosa, de vermeende en waarschijnlijke infiltratie van de Franc Maçon loges, is niet te ontkenne, en is niet nieuw, zo’n wereld omvattende broederschap opend voor de criminal mind grote mogelijkheden, maar ook het niet aflatende gevecht van de broederschap hun loges schoon te houden, en men schroomd niet om soms tot liquidatie van het kwaad over tegaan, een zelf liquidatie wel te verstaan.
   Eind vorig jaar zijn de Vlaamse Loges opgeschoond, heel rigoreus, er bestaat net als bij de Katholieke kerk een organisatie als de Opus Dei, dit zijn de wachters, hebben geen zitting in welke loge ook, maar overzien, en nemen maatregelen, om de Franc Maçon voor het nageslacht te behouden, als wachters van de menselijke tempels.
   Groet Jenne

  10. Sub Rosa, en wat je schrijft over de in wezen criminele geld wereld is juist, een grote rotzooi, een grote criminele geld pomp, maar goed hoe dit te voorkomen, als zelfs de door het volk gekozen leiders hier mee samen werken, het is het perpetum mobilé van het kwaad op deze wereld.
   Groet en welterusten Jenne

  11. Het boek ‘Het grote spel’ geeft een mooi weergave van degene die het papiergeld uitvond een schot genaamd John Law. Hij richtte de Banque Royal op en gaf als eerste papiergeld uit.

   onderstaande link stukje historie voor de liefhebbers 🙂

   https://books.google.nl/books?id=dWY6AAAAcAAJ&pg=PA58&lpg=PA58&dq=john+law+jezuit&source=bl&ots=4zUTRV-5Ic&sig=Cw_khtOvzgeSryBE2MdRehr93cM&hl=nl&sa=X&ved=0ahUKEwif3oqrhOrRAhXEAMAKHVq8CyMQ6AEIIzAD#v=onepage&q=john%20law%20jezuit&f=false

  12. Hitler is een man geweest die met de duivel de duivel wilde uitdrijven om zo iets moois op te bouwen. Het gelijke met t gelijke behandelen doet homeopathie ook. Al is t in verdunde vorm. Het werkt wel….

  13. Al onze gedachten scheppen deze wereld dus Jenne als jij lenen tegen vergoeding niet erg vind….ben je mede schepper van dit bank systeem. Lenen tegen een vergoeding is WEL DIEFSTAL maar is heel moeilijk voor mensen te vatten….als jij een broek leent geef jij toch ook geen twee broeken terug? Als jij een bedrag aan geld leent van iemand de bank moet je alleen dat bedrag terug hoeven te betalen. Maar in de praktijk betaal je bijna t dubbele bedrag terug. Dus als er al spraken is van een vergoeding staat deze niet in verhouding tot t geleende bedrag. Is deze vergoeding veel te hoog.

  14. 5.14 Precies Riet, het gaat om de hoogte van de vergoeding. Een vergoeding voor administratie, kosten van het hebben van een gebouw en dekken van risico, is gewoon zorgen dat je winkeltje kan blijven draaien en je er zelf van kunt eten.
   Het gaat om woekerrente, waar de lener mee akkoord is gegaan omdat die geen andere mogelijkheid zag.
   Het feit dat een lener geen andere mogelijkheid ziet is natuurlijk een veeg teken en het is de vraag in hoeverre de gemeenschap hier een rol in speelt.

  15. Madeloes, meen me te herinneren eens ergend gelezen te hebben, dat de Chinezen de uitvinders van het papier geld waren;
   Jenne

  16. Riet, exstremen zijn altijd af te keuren, de waarheig ligt als zo vaak ook hier in het midden, om het risico van het verliezen van de uitgeleende som, wat soms voorkwam, te dekken moest er meer worden betaald.
   Bij het verzekeren werkt het ook zo danig, groet Jenne

  17. @Jenne nog vergeten te vermelden volgens het boek was hier ook weer een jezuit bij betrokken.

  18. Riet, ik begrijp je volkomen, maar jij kunt mij nooit begrijpen, wij zijn beiden uit een ander soort hout gesnede, ook waarschijnlijk volkomen andere levens ervaringen.
   Van Niets komt niets, ik was jong en een anbitieuse koopman, had niet altijd het geld voorhanden, wat ik nodig had in die tijd, ik heb het over de tijd dat we nog niet een verlengstuk van de uitmelkende overheid waren, had een oom die zeer vermogend was kon bij hem lenen, als mijn moeder gerant stond, betaalde 10% per maand, dus het moest snel handelen zijn, kochten veel in Italie, en handje contantje maakte alles uit, dus kopen betalen laden transporteren en hop in de verkoop, meestal verdubbelde ik mijn geld, dus die 10% deed helemaal geen pijn, voor ieder één was het een win – win situatie.
   Is koopmansschap vies, ik vindt van niet, als je door je verstand te gebruiken, en je de timing kent geld verdiend, en dan dit verdiende geld deelt met anderen, ben je goed bezig, toen er huisjes werden gebouwd in Edam of Monnikendam, kon je een aantal huisjes kopen met de wettelijke aanbetaling van 10%, dus kosten 20 000 Gulden, na 6 maanden waren ze klaar en opgeleverd dan wachte je nog even en verkocht je ze voor 35 000 of 30 000 gulden, ja het is zuur voor de niets bezitter, maar het is de réaliteit, geld maakt geld, en de rijken worden steeds rijker, terwijl de minder bedeelden minder hebben, bezitten, maar waarschijnlijk wel beter slapen.

  19. Jenne.
   Geld met geld verdienen is crimineel.
   Het voorbeeld van die huisjes: die hadden ook voor 20.000 gulden aan de nieuwe koper/bewoner verkocht kunnen worden in plaats van een rijke tussen persoon geld te laten “verdienen” waardoor de bewoner onnodig een hogere prijs moest betalen.
   Ook het principe van waarde van een huis is gebaseerd op lucht en bedoeld om mensen geld uit de zakken te halen.
   Een huis kan alleen meer waard worden door elementen toe te voegen en minder waard worden door achterstallig onderhoud of verval.
   Alle andere stijgingen of dalingen zijn verzinsels zoals een huis op de rozengracht in Amsterdam wat eigenlijk maar een fractie van de vraagprijs waard is.

  20. sorry koop mans schap is niet vies sorry voor mijn toon je hebt je talent ingezet dat is natuurlijk prima alleen de spelregels zijn toe aan een verandering. de risico s van toen zijn niet meer de risico s van nu. We dekken veel risico s af met verzekeringen en dus kan de rente nu verdwijnen of minimaal worden…..hoe zou t zijn om je een schulden vrije economie voor te stellen? Nu betalen we zonder dat we een hypotheek hebben of een lening, evengoed nog veertig procent aan renten. Dat kan omlaag sterker nog moet omlaag.

  21. Arnold, dit heet markt werking, heb in mijn hele leven nog nooit een cent gehad, van welke instantie ook, niet toen ik niet kon werken vanwege ?, nou ja in het kort heb een bijzonder goed gevoel over me zelf, zelf made, autodidact in vele vakken, daar bij hordes mensen meegesleept en mee laten eten, dus, met zeikers heb ik niets, groet Jenne

  22. Riet, het heeft met inzet, geluk en inzicht te maken, kijk mijn ouders waren schatten van mensen, sociaal tot op het bot, had het geluk dat iemand mij onder zijn vleugels nam, hé he het was een Jood, nou die gaf mij de juiste weg aan, en die heeft me ook geleerd te delen, want rijk zijn zonder delen is een psychische ziekte, het willen hebben, steeds meer, nou ja goed, is niet mijn wereld, en iets aan zien te geven een biertje drinken uit een champagne coupe, doe ik nog altijd ter ere aan hem, maar er zit aan handel natuurlijk ook een hele duistere kant, en gek genoeg vind je die bij de hypokriete pseudo socialisten, die geloof mij echt niet vies zijn van geld, groet Jenne

 4. Ik probeer al 2 dagen om een bericht te posten over de zaak O.J. Simpson omdat in die zaak heel veel leugens via de media zijn verteld aan het publiek om het publiek emotioneel te manipuleren en te onderzoeken wat het effect is van deze emotionele manipulatie. Maar helaas worden mijn berichten niet geplaatst. Voorlopig houd ik deze site even voor gezien, wil geen problemen met mijn computer.

  1. Dit bericht wordt dan weer wel geplaatst. Blijkbaar moet kort en zonder al te veel inhoud.

  2. Prochrist, weet je het wel zeker dat je je reactie hier op deze site hebt gepost? En het lijkt erop dat je bang bent…voor wat eigenlijk?

  3. @mc
   Als je op deze site met iedereen kibbelt dan kun je zonder problemen de ene na de andere reactie plaatsen. Maar iedereen die wel eens een inhoudelijke reactie heeft geplaatst die tegen het zere been van onze heersers was die krijgt daarna problemen met het plaatsen van een reactie of problemen met de computer. Ik heb dit al een paar keer meegemaakt en ik heb reacties op deze site gelezen van mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Even niet meer reageren of alleen maar kibbelen helpt.

  4. Prochrist, helaas kan ik dit niet met je delen. Ik kon tot nu toe alles posten en altijd reageren, tot op een keer na, dat was een tijdje geleden en daar hadden meerderen last van. Erbij komt dat je ook met weinig woorden iets kunt zeggen, toch? Dat is wel een kunst, ik geeft het toe 🙂 toch een fijne zondag.

  5. Ik moet er wel bij zeggen, dat ik geen smartphone heb, niet op social media kom, niet google gebruik, maar als zoekmachine duck duck go, ik heb een ad-block geïnstalleerd, provider is mozilla en regelmatig ga ik met cc-cleaner mijn computer opschonen. Wellicht helpt dat…

  6. Ik heb er een enkele keer ook wel eens last van. Zonde, al het typwerk voor niets. Volgens mij loopt er een geautomatiseerd politieman programmaatje mee.

  7. @ koekje 6.7

   een heel snel politiemannetje haha net kritisch gereageerd op de doorbraak van zonne energie maar helaas de tekst heeft het niet gehaald 🙂

  8. maar ik geef niet op en ga het weer proberen 🙂 misschien ligt het aan de kritische link die ik er bij heb geplaatst 🙂

  9. @mc
   Waarschijnlijk ben jij niet heel erg kritisch en uitgesproken in je reacties en heb je daarom geen problemen. Daardoor begrijp je het probleem niet. Het gaat niet om het aantal woorden, of reclame, of het opschonen van de computer of gebruik van social media. Al schrijf je twee zinnen in je reactie, het word niet geplaatst. Meestal gebeurt dat nadat je een kritische reactie hebt gepost. Herschrijven helpt soms maar is met een korte reactie wel lastig en kost veel tijd het te veranderen. De site herkent de post wel als je het een tweede keer post, krijg je bericht van dus de reactie is wel doorgekomen maar wordt niet geplaatst. Verder werkt mijn computer tot mijn genoegen helemaal zoals het hoort.

  10. Prochrist, wat goed van je dat je ‘waarschijnlijk’ schrijft, want je hebt geen idee. Je moet de nis vinden, en die heb je ws nog niet gevonden. Succes.

  11. @mc
   Wat is er mis met het woordje ‘waarschijnlijk’? Ik heb niet al jouw reacties gelezen dus ik kan niks met zekerheid zeggen. Dat wat ik van jou gelezen heb is vaak gekibbel om kleinigheden zoals nu om het woordje ‘waarschijnlijk’. Ook zie ik in je reacties veel verwijzingen of een link van een ander. Maar ik heb het over kritisch zijn en jezelf echt uitspreken in een reactie, dat heb ik nog niet gelezen in jouw reacties maar misschien heb je ze wel geschreven en heb ik ze gemist vandaar het woordje ‘waarschijnlijk’.

  12. Bladzijdes vol, prochrist.
   En wat je verder van mijn reacties vindt, zegt iets over jou, en niets over mij.

  13. @mc
   Het zegt over mij dat ik al jouw reacties niet heb gelezen. Wat is daar dan weer mis mee?
   Het probleem met jou is (naar mijn mening) dat jij doet alsof je klaarwakker bent terwijl je hooguit aan het slaapwandelen bent. Af en toe hoor je iets, denkt meteen dat je aangevallen wordt en je gaat direct de strijd aan. Ook als mensen het niet met je eens zijn, val je direct aan. Je zoekt gewoon iets om over te strijden.

  14. Prochrist, 6.16
   What ever…vul maar in. Volgens mij ben je vergeten wat je probleem is, nl 6.0 ” Voorlopig houd ik deze site even voor gezien, wil geen problemen met mijn computer.”
   En als ik jou was zou ik voorlopig ook niet zo snel over anderen oordelen. Dat is wat mij opvalt, en ik denk dat je ws een zuurpruim bent, met niets tevreden, iets wat aan je knaagt en wat je blijkbaar bij O.J. Simpson denkt te kunnen vinden. 😉

  15. Op elke reactie volgt een aanval. Hier de volgende:
   “ik denk dat je ws een zuurpruim bent, met niets tevreden, iets wat aan je knaagt en wat je blijkbaar bij O.J. Simpson denkt te kunnen vinden”

   Mijn probleem is trouwens dat ik niet de reacties kan plaatsen die ik wil plaatsen en dat alleen gekibbel-reacties altijd geplaatst worden. Het bewijs kun je hierboven vinden. Ik had zelf liever een andere reactie geplaatst.

  16. Ooit iets van interactie gehoord, of aan zelfreflectie gedaan?
   Jouw intentie, beste prochrist, bevalt me niet. En wat jou aan mij stoort is dat ik in mijn kracht sta. Eerlijk is eerlijk. Daarbij wil ik het laten. Houd je haaks met je computer en bedenk dat als je met een vinger wijst er altijd 3 naar jezelf wijzen. No bad feelings. Doei.

  17. Jij dénkt dat ik slechte intenties heb en dat ik jou heb aangevallen. Als je morgen mijn reacties nog eens opnieuw leest dan kom je er vanzelf achter dat ik dat niet heb gedaan. Het zou juist fijn zijn als jij in je kracht komt te staan want dan reageer je niet zo aanvallend en beledigend.

  18. Prochrist,
   Oke, ik help je even. Lees maar reactie 6.4, 6.5 en 6.6, en dan 6.12 jouw reactie. Je eerste zinnen “Waarschijnlijk ben jij niet heel erg kritisch en uitgesproken in je reacties en heb je daarom geen problemen. Daardoor begrijp je het probleem niet.”
   6.13 mijn reactie
   en dan jij met
   “Wat is er mis met het woordje ‘waarschijnlijk’? Ik heb niet al jouw reacties gelezen dus ik kan niks met zekerheid zeggen. Dat wat ik van jou gelezen heb is vaak gekibbel om kleinigheden zoals nu om het woordje ‘waarschijnlijk’. Ook zie ik in je reacties veel verwijzingen of een link van een ander. Maar ik heb het over kritisch zijn en jezelf echt uitspreken in een reactie, dat heb ik nog niet gelezen in jouw reacties maar misschien heb je ze wel geschreven en heb ik ze gemist vandaar het woordje ‘waarschijnlijk’.”

   Ik ben dankbaar dat je ‘waarschijnlijk’ hebt gebruikt in mijn reactie onder 6.13. omdat je aanname niet klopt.
   Dan volgt je reactie 6.14, ik antwoord onder 6.15
   En dan ga je verder met 6.16 “Het zegt over mij dat ik al jouw reacties niet heb gelezen. Wat is daar dan weer mis mee?
   Het probleem met jou is (naar mijn mening) dat jij doet alsof je klaarwakker bent terwijl je hooguit aan het slaapwandelen bent. Af en toe hoor je iets, denkt meteen dat je aangevallen wordt en je gaat direct de strijd aan. Ook als mensen het niet met je eens zijn, val je direct aan. Je zoekt gewoon iets om over te strijden.”

   Je hebt helemaal niets te klagen, je laatste reactie 6.21 slaat dus ook helemaal nergens op. Jouw wantrouwen en voorbarige verdenkingen maakt jouw probleem!
   En wat je intentie ook moge zijn, je gedraagt je niet als een bewuste mens, die liefdevol is. (interactie op je laatste reactie). Zie je het? Nee? O dan zal het wel aan de ander liggen. 🙄

   En nu heb ik nog iets anders te doen, als je het niet erg vindt. Dag prochrist.

  19. Het lijkt hier potjandorie wel een encoutergroep.
   Eeks…, mc, vreet jij wel eens een hele pak chocola in een keer op en zie je gewoon de misselijkheid achteraf als te verwaarlozen nadeeltje?
   Of mag dat ( 🙂 NIET) van jezelf omdat dat ongezond zou zijn en uiteraard niet fair trade dus onrechtvaardig en onrechtmatig t.o.v. je onderdrukte medemens 🙄

  20. Waarschijnlijk wel.
   Of toch weer niet?
   Hoogstonwaarschijnlijk, waarschijnlijk.
   Ja, uhh, nou weet ik het zelf niet meer.
   Wat was de vraag ook alweer?
   Potverdomme, jullie… stelletje…. RESTJES!!!!
   Zo, dat was er uit, gôh.. dat lucht op.
   Waar waren we… oh ja, waarschijnlijk zei er iemand te vaak waarschijnlijk ofzoiets. Tralala
   Nou hoepla ik heb een nieuwe dansjurk, hoepla hoepla hoepla, falderie faldera hoepla hoepla.

  21. prochrist ik ben heel nieuwschierig. Probeer t toch maar. Toen ik op Facebook het boek je hebt wel iets te verbergen plaatste wat wel lukte omdat je wil sterker moet zijn dan de apparatuur, kreeg ik wel een vriendschapsverzoek van een united nation arts.

  22. @riet
   Er is in die zaak nooit een degelijk onderzoek gedaan. Vrijwel alles wat in die zaak groot in de media werd gepresenteerd was juist bedoeld om de misdaad te verhullen.
   Alleen de rechter heeft zijn werk goed gedaan en O.J. Simpson terecht vrijgesproken maar juist daar zijn de meeste mensen boos over. Dat komt doordat de media ze maandenlang emotioneel heeft gemanipuleerd.
   O.J. Simpson heeft zijn ex-vrouw Nicole Brown Simpson niet vermoord.
   De politie wist dat. Corrupte politieagenten hebben bloed van O.J. bewust verspreid op de plaats delict want al zijn bloedsporen bevatten een conserveringsmiddel.
   Iemand die bezig is met mensen te vermoorden zal niet de tijd nemen om na afloop al zijn bloedspetters op te sporen om deze te vermengen met een conserveringsmiddel.
   Dit houdt in dat de politie eerst in het bezit is gekomen van het bloed van O.J. en dat heeft bewaard en daarna heeft verspreid op de plaats delict zodat het ‘proces van de eeuw’ kon worden gevoerd, wereldwijd in de media.
   Er zijn hele duidelijke aanknopingspunten voor onderzoek in deze zaak en niet-corrupte politieagenten/rechercheurs/onderzoekers/journalisten staan te trappelen om onderzoek te doen in deze zaak maar het wordt elke keer door hogergeplaatste mensen verboden.

  23. Hoi Prochrist, video gekeken, even in de zaak verdiept. Het hoofddoel was altijd: rassenhaat bevorderen, huiselijk geweld benadrukken en afleiding. Net als David Bowie opeens een broer had, had Nicole opeens een zus : Denise. https://pieceofmindful.com/2016/06/30/nicole-lives-oj-is-replaced/ Ze was in Frankfurt geboren als “Brown”(toevallig) en had MK ultra training gehad, foto van vlinder-ketting: http://hotgossipnewz.blogspot.nl/2011/11/denise-brown-kris-jenners-lying-about.html. Er zijn afbeeldingen van Denise/Nicole samen maar die lijken geplakt of zijn iemand anders. Ook om bekend te zijn, moeten ze een persoonlijk offer doen; dood van kind (Eric Clapton) of moeder (Bruno Mars, Kanye West) https://www.youtube.com/watch?v=qOUWFqsYfhY en hun ziel verkopen waar ik niet in geloof; God is barmhartig en net als de verloren zoon kan je altijd terug naar God en je ziel terugkopen! We hebben allemaal God in ons of Christ, hé Prochrist, fijne dag nog.

  24. @akoeta
   Ik deel jouw mening niet. Ik denk dat deze misdaad weldegelijk heeft plaatsgevonden en dat deze nog steeds kan worden opgelost maar dat dat niet zal gebeuren omdat beide slachtoffers en ook andere medewerkers van Mezzaluna juist zijn vermoord of verdwenen omdat ze loslippig waren. De kans dat iemand zijn mond nog open durft te doen in deze zaak is erg klein.

 5. Dat onze scholen mensen opleiden tot ‘ communicatie specialist ‘!!!!

  Moet je maar eens nadenken over de inhoud van deze opleiding.

  Of hoe je leert leugens verkopen op een zinvolle manier en de mensen beliegt, bedriegt terwijl ze erbij staan.

  Stemt tot nadenken over onze huidige ‘intelligentia’

 6. een holografisch beeld van Allah zwevend boven Bagdad??????

  Ik ben reuze benieuwd naar hoe dat beeld er uit zou gaan zien, want………..
  Google : Jezus Christus en je krijgt genoeg prentjes, tekeningen etc.
  Met Boedah, Jehovah, Mohammed idem dito, maar nu nodig ik iedereen, die nieuwsgierig geworden is naar de beeltenis van Allah uit om dat eens te Googlen Allah afbeeldingen.
  Samen met mij zul je tot een onthutsende ontdekking komen.
  Dan weet je ook meteen waarop dat Allah Hakkenbar gebaseerd is.

  1. Dit zijn inderdaad verschrikkelijke beelden Willie.

   Wens me toch uit te drukken hierbij.

   Ik ben tegen elke vorm van geweld. Het is echter zo dat de westerse beschaving gedurende eeuwen andere volken, hun eigen volk en de planeet en het dierenrijk voortdurend hebben uitgebuit.

   De laatste honderd jaren is vooral de welstand van het blanke ras gestegen ten koste van die van andere. Weinig tot niets is er aan gedaan ten gevolge van corrupte instellingen en bedrijven.

   als we daar niets aan hebben gedaan is dat door apathie, of ingegeven als angst dat wij zouden verliezen wat we reeds hadden.

   Nu komt ons karma en zullen wij moeten ondergaan wat wij gedurende tientallen jaren hebben toegestaan. Ons nu beklagen is verregaande hypocrisie.

   Al dit geweld is opgezet spel van de heersende klasse. Het blanke ras zal nog het veiligst zijn in Rusland.

  2. Dit sluit hier prima aan, Abby Martin, ‘The Empire Files, Feedon on Congo’s Treasures’, een reactie: “Back when I had just joined the military (2002), one of my buddies who worked in intel said “hey bro, you know we’re also in Africa too right?” I said..”but the war is in Iraq.” He looked at me and said “its wherever we are”. I was young and naive and didn’t understand it then because I thought we were the good guys…”
   https://www.youtube.com/watch?v=8oi09jv57-4&index=41&list=PLNAlnQ4hvLtTAJcIEcfvfHbMv2omP_rHC

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.