Advertentie

WantToKnow-meet & greet verslag


x


x
WantToKnow-meet & greet: een verslag..

2012 – WantToKnow 2012

x

Afgelopen zondag, vaderdag 17 Juni, hadden we onze eerste ‘greet and meet’. Mensen ontmoeten elkaar die elkaar al zolang ‘spraken’ via de de reacties onder de artikelen. Het was gewoon een gezellige dag, ‘ontmoet en groet’, met een mooi thema..!

De ont-moetingsplaats was Biddinghuizen, vlakbij Harderwijk, juist in de polder. Veel centraler konden we het niet prikken en we waren bijeen op een prachtige, natuurlijk gelegen accomodatie, ‘De Schulp’ , een ontmoetingsplaats voor de Vereniging van Natuurmonumenten.

Weet wat je eet!
In de mooi verbouwde polderschuur, liet gastheer Andries Berlee ons zien en proeven wat het verschil is, tussen gezond voedsel en ‘supermarkt’-voedsel; biologisch- en niet-biologisch voedsel. En met het uitgebreide proeven, vulden we meteen de magen..! Hieronder een paar foto’s van de binnen gehouden ‘Weet wat je eet’-proeverij.

Tot onze spijt waren maar 17 personen in staat om aanwezig te zijn, maar wellicht was ‘Vaderdag’ daar ook debet aan. We proberen een volgende keer een groter programma te maken, waarbij ook kinderen aanwezig kunnen zijn. (De omgeving van ‘De  Schulp’ is met name geschikt voor hén!)

Rond 13:00 kwamen de eerste WantToKnow-ers’ binnendruppelen en werd kennis-gemaakt.

X

Onder het genot van een kopje koffie kwamen de personen achter al die reacties ’tot leven’..

 x

Gastheer Andries Berlee tijdens zijn inleidende praatje over de achtergrond van zijn workshop ‘Weet wat je eet’.

x

Al tijdens het proeven van komkommertjes en courgettes, werden de persoonlijke ervaringen uitgewisseld, voor velen opnieuw een (culinaire) bevestiging van wat je eigenlijk-wel-weet..

 

1.000 gedachten over “WantToKnow-meet & greet verslag

  1. betaald en aangemeld ….. niets staat meer in de weg.

  2. Gaan we dan raden wie wie is….lol
   Behalve Marcel en Martijn, die zijn al uit de kast 🙂

  3. Guido, goed dat je me erop attendeert, dat ik nog steeds niet feilloos Nederlands beheers of…
   idd je zat nog nooit in de kast omdat je zo een mooie foto van jezelf op je site hebt. Je ziet er wel heel sympathiek uit…..of is het photoshop? 😉 lach

  4. Vanaf mijn geboorte wordt ik regelmatig gefotoshopped.. Ik weet eigenlijk niet eens meer hoe het is zonder..!
   Benieuwd al de mensen te zien, achter de reacties..

  5. Ik vind het welk grappig:

   “Uit de kast komen” om samen “in De Schulp te kruipen” (zie foto)

   ’tIs maar waar je voor kiest! Uit “Vrije Wil” en wat mij betreft het liefst vanuit “Innerlijke Vrijheid”

  1. Tja je moet het zo zien het is de meest voor de hand liggende pracht lokatie voor iedereen bereikbaar op een centrale plaats. Nederland mag dan een kikkerlandje zijn maar niet iedereen kan je dan ook tevreden stellen, door iets om de hoek te financiëren…

 1. Ik heb belangstelling voor de ontmoeting 17 Juni.Graag maak ik het bedrag over via de bank. Laat mij weten of de aanmelding is geaccepteerd.
  Wees gegroet.Barbara de Graaf.

  1. Eeklo… Eeklo… Tja, het is alsof ik een tukker heel snel ‘Heng’lo’ hoor zeggen.. Neeeeee, da’s niks, geeft alleeeeen maar verwarring.. Maar leuk geprobeerd Riek..

   Tja, of… Je moet natuurlijk met een ‘offer-that-we-can’t-refuse’ komen..!

 2. Ik ben zelf niet aanwezig op 17 juni aanstaande. Maar wens u allen alvast veel plezier en lol. Uiteraard doe ik aan de weergoden een schietgebedje want het wil ff niet lukken met het mooie weer. Groetjes.

  1. @ Lezer….net U had ik graag ontmoet….
   een bron van wijsheid en inspiratie, belezen en beschaafd…jammer…

  2. @ lezer, ik had je ook wél graag eens willen ontmoeten, je hebt vaak mooie reacties hier op wtk en lees of hoor ik van je. Wie weet ooit een andere meeting

 3. Mijn naam is Theo de Bont. Ik ben ook aanwezig bij de WantToKnow-meet & greet. Ik kom uit Heiloo (NH). Komt er iemand uit de buurt van Heiloo die ook naar de Meet & Greet gaat? Misschien kunnen we samen heen rijden.

  1. Hallo hallo Theo uit Heiloo, hier Willie uit Heiloo.
   Dat is nou eens een toevalstreffer, ik ben na lange tijd weer eens op wanttoknow en wat zien ik? Een plaatsgenoot. Eh, ik ga er even hard ober nadenken, met mijn man overleggen enzo. Hoop dat je aanbod nog geldt, want je hebt je reactie geplaatst op 9 juni en het is nu 15 juni. Misschien zijn er al meerijders aangemeld. Ik hoor het wel. Zoja, dan ga ik heel gauw het geld overmaken. Warme groet

  2. @Paul: hahahaha, ja nou zie ik dat jij het al over mij had. Ik reageerde zo enthousiast op Theo, dat ik niet meer verder las. Dag Paul.

  3. @Paul & Co: misschien kunnen we dan met z’n drieën! JaNee zich ook aangemeld, da’s fijn! Enneh, dankjewel. 🙂

  4. Als je wil kan je mee rijden Willie. Als Guido even email adres doorgeeft van elkaar.

  5. Beste Willie, me komt met Paul & Co en is Heilo voor ons uit de richting, eind om rijden!! maar zou mooi zijn mocht(en) je/jullie met JaNee mee rijden. Ik zou je ook graag eens ontmoeten!!

  6. Was nog even de hond uitlaten! He: 1:11 uur.
   @JaNee: da’s fijn; woon jij ook in Heiloo of is het Alkmaar?. Kunnen we de kosten delen en het wordt natuurlijk nog voordeliger met Theo erbij. Ik denk dat het wel rond komt, want mijn echtgenoot gaat natuurlijk naar de voetbalwedstrijden zitten kijken en dan is hij toch niet sociabel. Ik denk dat Guido mijn mailadres wel heeft, maar ik zal het hem zenden. Dankjewel, spannend om nu eens een aantal mensen in levende lijve te ontmoeten.
   @Mosa 5D: dankjewel.
   Welterusten allemaal.

  7. Damn , ik denk dattik maar af ga melden nu ik zien wat voor stelletje tuig er komt .

  8. Willie het is allemaal schorriemorrie , mannen met baarden . de laatste keer dat ik Paul zag deed hij zelfs een poging tot baardgroei . Buik wilde nog niet zo lukken , maar wie weet .
   Hoedanook , het wordt gewoon gezellig , Andries geeft een workshop vanuit zijn kennis/visie en de lokatie is perfecto .
   Zie je daar en dan .

  9. @ cozmic: “Willie het is allemaal schorriemorrie, mannen met baarden….. ”
   Gaan ze/we dan ook de kaap’ren varen? 😉

 4. 🙁 ik vind het super jammer,…. Ik had HEEl erg graag willen komen! Ik ben zelfs eindelijk eens een keer in de buurt! ( ben normaal in Rotterdam ) maar ik heb 2 jongens van 10& 12…., en, geen KIDS allouwed!! Aah! Ik vind het echt erg, ik kan ook haast nooit naar Soest( Niburu, SOPN) en 17 juni zit ik op de Bremerberg, bij de Spijkweg,….. Dichterbij kan niet! ——— snif,als ik nou eens een boswandeling maak en even kom snuffelen… 🙁

  1. Het is de eerste keer dat we een soort aftasten doen omdat sommige lezers en mensen die elkaar jaren al voorzien van commentaren elkaar eens echt in de ogen willen kijken, zonder (voor)oordeel. Mocht het nu blijken dat dit een groot succes is dan komt er spoedig een 2de WTK meeting die groter gaat uitpakken en meer activiteiten kan worden toegevoegd. Dan zijn ook kinderen van Harte Welkom, want er zijn zelfs mogelijkheden om kinderen apart bezig te houden. Verder zit het wel in de planning dat er meer gaat komen maar dat is altijd afhankelijk wat er op af komt.

 5. Vet initiatief en maar een half uurtje autorijden, maar voor mij net iets te kort dag kwa agenda… Hoop er een volgende keer bij te zijn om al jullie koppies in het echt te aanschouwen!

  1. Jammer Mascotte, ik had graag kennis gemaakt. Het is altijd leuk mensen te ontmoeten die in een bepaalde richting denken 🙂

  2. Ja jammer Mascotte, Schoonvaders gaan nu eenmaal voor!
   De mijne was het er ook oneens mee, moest verplicht een poot komen geven, volgend jaar weer eens voor die beste man. Mijn Vaderdag kadootje gaat nu gewoon naar Guido toe…

  3. Ja echt jammer beste mensen!! Paul, helaas heb ik zelfs vaderdag niet gered…. agenda zit bommetje vol…. Hoop er een volgende keer bij te zijn!!

 6. Wie WEL met openbaar vervoer wil komen , ik kan 2 a 3 mensen van station Harderwijk oppikken om 1 uur bijv. Gaarne hier even aangeven of er behoefte aan is .

  1. Heeft iemand vervoer nodig of wil meereizen vanuit de buurt van Nijmegen op de 17e?
   Laat maar weten 🙂

  2. Idem hier ik rij vanaf zeg maar loppersum dus als er nog mensen mee willen ….., jullie zijn welkom in mijn autootje

 7. Voor iedereen die twijfelt : Deze meeting is expres zonder veel heisa georganiseerd , zonder stands , zonder lezingen . Juist om de stem van de lezers van WTK te kunnen horen , ideeën , kritieken , de personen die zich verbonden voelen te leren kennen . Dat tientje is werkelijk een kostendekkend bedrag voor een kop koffie en een volledige maaltijd inclusief een workshop over de kwaliteit en waarden van ons dagelijks fysieke voedsel .
  De ligging van De Schulp is schitterend , midden in een nieuwe natuur , vrijwel geen verkeer of uitlaatgassen .
  Laat je stem horen , steek je licht op en laat zien dat je een dergelijk initiatief steunt door erbij te zijn .

  1. Ik wil ik wil ik wil !!!!, maar ik mag niet———- ( zie eerdere reactie en antwoord wtk) ik snap het echt wel hoor, maar is moeilijk om dan sommige redenen afmeldingen van sommigen te lezen,.. Ik hoop echt dat er voldende belangstellenden komen zodat het een 2e keer georganiseerd wordt en ik toch een x kan komen!? Succes, plezier en goed weer toegewens t zondag..maken jullie foto’ s : )

  2. Oeps,…Natasja Groeneweg is dus Tasj, —— gaaaap,…ik was al half in slaap..

  3. Tasj , kom gewoon langs als je toch in de buurt bent .
   Dat er geen ruimte voor kinderen zou zijn , was vanwege het feit dat als er hele hordes kleintjes mee zouden komen , er een apart programma voor zou moeten zijn , en daar was het te kort dag voor . 2 kids van 10 en 12 moeten geen probleem zijn .

  4. Super jongens! Ontzettend bedankt : ) ik heb het geld overgemaakt en kijk even hoe het met mijn jongens gaat werken….( ik zag op ANWB routeplanner dat de loopafstand van Bijsselseweg naar mosselweg 3, 2uur20min lopen is!? ) Dus ik doe mijn best! Hijg, puf.. ;P
   Als mijn man me niet kan brengen tijdens zijn werk( bij Walibi ) kun je mijn bijdrage als sponsor beschouwen, want ik vind het sowieso een goed initiatief van jullie! Nogmaals bedankt voor de kans : )

  1. Update: we zijn vooralsnog met 15-17 mensen. Weinig, maar het gaat gewoon door!! Het ging om de ‘kwaliteit’ en niet om de ‘kwantiteit’ hoorde ik ineens uit de hemel.. Het programma zal iets worden ingekort, sluitend tussen 17:00 en 18:00.

  2. het lijkt erop dat er op het laatste moment wat inschrijvingen bijkomen , the more the merrie .

  3. Naast ‘Ruth Jacott’, nu ook ‘Paul & Co’ in het Schavot!!!
   Ei ei ei gooien met tomaten en eieren hoort daar ook bij…
   Schaapsscheren met Marcel W (doet zijn baard in 2) en van de rest nog maar te zwijgen…
   Oudere kids van boven de 30 zijn van Harte Welkom!

  4. Ben alvast begonnen met eieren keihard te koken en scheermesjes bot te maken 😆

  5. Coz: @14.5: als iedereen van het principe uitgaat: ‘Put your money where your mouth is’, zou dat best eens het geval kunnen zijn; maar helaas.. Een poll invullen is kennelijk wat anders dan dit gezegde inhoud en gestalte geven.

  1. Ik heb mij ingeschreven middels 10,00 Euro overschrijving via internetbankieren. Hoop maar dat het bedrag in ieder ieder geval voor of op zondag a.s. op de rekening van Dolphin & Whales Publising B.V. staat. Groet en tot zondag.

  2. Willie, de naam is gevallen! Je staat er netjes op. Leuk je te zien Zondag. Het wordt redelijk weer is de voorspelling.

  3. Gezellig Willy dat je komt….leuk je te ontmoeten en andere mensen van wtk ook

  4. In plaats van op 16:3 moet dit op 15: 5 staan vermeld!
   Dankjewel Mosa 5D. Ben wel benieuwd naar jullie allen. Laat het gewoon op me af komen. Ik ben in ieder geval een grijssie van 65 jaar. Zo, dan weten jullie al heel gauw wie Willie is hahahahaha.

   @Paul & Co, its all for the Show!:
   Hoe kan ik dat nou bewijzen? Oh ja, misschien wel een GRottudams accent gebruijku? 🙂

  5. Heeft Theo uit Heiloo nog gereageerd? Niets meer vernomen voorzover ik het kan bekijken.

  6. Willie , of neem een zak wortelen mee . Kan je vragen ; Willie wortel ?

  7. Paul , zal mij een worst wezen .
   70 gram haha , moet het wel heul kaht weisuh .

 8. Hallo,

  Ik had graag erbij willen zijn maar ik vind het nog steeds een eind rijden naar de polder als je zelf uit het zuidelijkste punt van limburg moet komen. Daarom sla ik deze keer over en hopelijk komt er zo`n bijeenkomst in de toekomst korter bij huis.
  Ik wens verder iedereen die daar aanwezig is een gezellig zondag en smakelijk eten.

  Radi

  1. wat is voor jouw dan dichterbij huis en kan men ook niet altijd met iedereen rekening houden door het gehele land

  2. @ radi bellari

   Ik begrijp je onsteltenis, dat is ook een moeilijk concept om een locatie te vinden waar iedereen het tot genoegen heeft om te komen.

   Daarom is het misschien handig om te weten waar er nog meer fraaie en leuke locaties zijn waar we iets kunnen organiseren tot genoegen van iedereen, mits er genoeg interesse is.

  3. Dankjewel Mosa 5D. Ben wel benieuwd naar jullie allen. Laat het gewoon op me af komen. Ik ben in ieder geval een grijssie van 65 jaar. Zo, dan weten jullie al heel gauw wie Willie is hahahahaha.

  4. paul en co,mosa 5d,

   Ik begrijp dat er niet met iedereen rekening gehouden kan worden maar de polder is vrij uit de buurt als je uit Maastricht moet komen, de polder lijkt me wel centraal voor de omliggende provincies. Dus ik wacht tot een volgende keer kortbij huis, hier in het zuiden zou ik iets kunnen regelen voor een volgende bijeenkomst, dan hebben de mensen weer die uit groningen of friesland moeten komen er zeker geen belang bij aanwezig te zijn mits ze er een weekend bourgondisch uitstapje van willen maken en de mooie limburgse campagne willen verkennen.

   Gegroet Radi

  5. @ radi bellari de provincie Utrecht is het meest locale punt voor alle provincies te doen, lijkt mij…en is het meest centraal van ons Kikerland!!

  6. @ mosa 5d,

   Inderdaad mosa Utrecht ligt volkomen centraal t.o.v. alle provincies misschien voor de volgende bijeenkomst en veel plezier iedereen vanmiddag, gegroet.

 9. Hallo,

  Wij zouden graag komen met z’n tweeen. Ik kan alleen niet op tijd geld overmaken.(geen internetbankier) Is het mogelijk zondag dan contant te betalen?

  Hartelijke Groet,
  Harry Koning

  1. Dat moet mogelijk zijn, dat Zondag eventueel nog aan de deur 10€ betaald kan worden en kan ook niet iedereen telebankieren…..hoe meer des te gezelliger niet waar en kan het totale programma wellicht toch nog doorgaan bij minimaal 25 personen!!

  2. @ Harry Koning

   Mail eerst Guido even dan weet je altijd meer, maar ik vind dat het ook wel handje contantje mag zijn aan de voordeur. Want het gaat natuurlijk ook voor de inkoop raming voor de BBQ, dat er genoeg of te weinig is voor iedereen.

  3. Het gaat niet om de betaling, maar om de boodschapjes voor het X-aantal personen.. Een paar mensen meer of minder maakt niet uit. Maar kom je dan ook écht Harry.. Anderen, maak gewoon dat tientje NU over via girotel, dan kan ik morgen Andries het def. aantal opgeven.
   DUS NIET AAN DE DEUR AJB.. Nou ja, Harry kom je dan ECHT? Sorry maar ik doe even of ik de meester ben, terwijl ik Duvels (heerlijk) goed weet dat Imke dat ‘natuurlijk’ is..!

  4. @ Guido niet iedereen heeft de gelegenheid om het geld via telebankieren over te maken, dus mits er nog enkele mensen Zondag zouden willen komen hoeft dat toch niet een probleem te zijn om eventueel bij de deur alsnog 10€ te betalen!!!

  5. Guido,
   We zijn in ieder geval van plan te komen.
   Tot morgen,
   Harry

 10. “……. Jarenlang consumenten misleiden met achterhaalde informatie vaak gefinancierd door de industrie. De meeste partijen hebben of nauwe banden
  met de industrie of laten zich omlullen door lobbyisten. Maar blijven hameren op een vetarm dieet, vruchtensapjes en zeggen dat light producten ok zijn. Kiesbewust werd een wolf in schaapskleren. De echte gezonde producten zouden nooit een keurmerk krijgen. Dit was meer een leuke pr campagne voor de voedingsindustrie. En veel mensen weten blijkbaar niet dat ons opperhoofd, minister-president Rutte oud Unilever man is.

  http://bit.ly/NB85qa

  In Europa is het helaas nog een standje erger. De echte groene stevia is verboden maar het paard van Monsanto mag Europa binnen denderen. En net zoals het paard van Troje bevatte dit gentech paard een dodelijke verrassing…….. ” Zie http://www.leefbewust.com

  Nieuwsbrief Leefbewust.com 15 juni 2012 ======================================= Stevia ook al gentechnisch gemanipuleerd?

  1. @ Willie

   Meestal kom je altijd te laat achter bepaalde dingen, het paard van Troje staat dan meestal bij het oud vuil gesierd met een instructie Hymne boekje hoe makkelijk het was om de ander te bedriegen. Alles draait om dit ene moment omdat we allemaal zo geprogrammeerd zijn door onze ouders die het beste met ons aller wilden en daarbij vergaten te melden dat de wereld er heel anders uit blijkt te zien. Een ander scenario van een weg terug is meer gebouwd op een Utopisch Goddelijk Luchtkasteel van een of andere Secret Wensgebeuren. Welkom in de nieuwe herschapen wereld van het dualisme en onwerkelijkheid!

 11. Iedereen een fijne dag gewenst. Helaas zal ik er niet bij zijn i.v.m. familie omstandigheden. Ik baal als een stekker maar het is niet anders…

  Wie weet een volgende keer beter want er zijn er nog wel een paar die ik in het echt wil zien en spreken. Burke, Janee, Guido, Cozmic, Monika, Imke, Hyper, Dick, etc. Tot nu toe alleen Marcel en Paul nog in het echt ontmoet.

  Ik hoop dat jullie elkaar goed kunnen vinden en dat een herhaling welkom is.

  1. @ martijn
   we hebben je zeker gemist ,en je had niet uit de toon gevallen ( wie wel?)Het was imo een zeer geslaagde middag ,wel even een stukje rijden maar dan heb je ook wat! Het had van mij nog wel even langer mogen duren ook maar goed das misschien iets voor de volgende keer,wellicht ook met een nog grotere groep.Ook hyper werd gemist dus als je dit leest hyper je werd gemist.

  2. Ja Marcel, je hebt helemaal gelijk…Hyper werd gemist en Martijn ook 🙂 …ennuh leuk jou te hebben ontmoet..

  3. @ monika
   das zeker wederzijds ,trouwens dat geld voor alle aanwezigen !

  4. Ja, goed idee Paul, ga ik wel gauw verhuizen naar een wat grotere vesting tussen beide. Als het lot het wil dan gebeurt het. Lijkt me wel lachen.

  5. Wat ook wel grappig was Willie blijk ik al 15 jaar in het echt te kennen.

  6. Ja was weer goed Paul elkaar in het echt te treffen. Waar ik niet mee wil zeggen dat dit niet echt is. In communicatie is meer dan 70% lichaamstaal wat informatie door straalt.

  7. Nee Mira ken ik niet maar zie je elkaar in real misschien wel 🙂

  8. Het was een heel fijne middag, heel leuk elkaar ontmoet te hebben, de klik was er meteen met iedereen. De volgende keer, (die komt toch wel hè?), zou ik het leuk vinden als we naambordjes opgespeld krijgen, dan kan ik waarschijnlijk gemakkelijker de naam bij het gezicht onthouden, want ik gooi nu al van sommigen de namen en gezichten door elkaar. Vreselijk hè?
   Ja, inderdaad ik ken JaNee al zo’n 15 jaar; was grappig toen hij aan kwam tuffen, ik naar de auto liep en hem zag.

  9. @Paul: dankjewel Paul, heel mooi en relaxed. Nu ga ik naar bed. Welterusten allemaal. 😉

  10. @Janee, ik zou jou ook graag eens in het echt willen zien. Iemand die de schoonheid ziet is één maar iemand die het kan verbeelden, dat is een God. Schoonheid scheppend uit niet iets, dat is echt een gave. Ik zie schoonheid maar scheppend gezien is het nog bezig om de mensen om zich heen gelukkig te maken. Ik wil mezelf nogal eens vergeten, ben zoekende naar een uitlaatklep. Dichten vond ik altijd mooi, poëzie.
   Misschien moet ik eens songteksten gaan schrijven, voor een mooiere wereld.

  11. het was super om de bekenden weer te zien en de nieuwe gezichten te mogen ontmoeten, het was een super-gezellige middag op bewustzijnstrillingniveau,zeker voor herhaling vatbaar voor volgende meetinggroep…..

  1. Maar wel namen (uit een vorig reactie: naambordjes). Maar dat is helemaal niet errug. Daar heb ik ook last van. Het zit op het puntje van mijn tong…. En als de party over is, oja dat was die en die.

 12. WantToKnow-Meet & Greet België, is ook al in maak en zal waarschijnlijk op lokatie Antwerpen gaan worden. Puur voor de mensen die uit België en het Zuiden van Nederland komen. Het programma wat gedaan wordt is van dezelfde idee maar dan door een ander team op lokatie gezet.

  De rest zal wel weer aanvullend door Guido zelf gepubliceerd worden met oa een Poll, datum en hoe en de wat precies…

  1. Knap dat jij altijd meer kennis hebt dan de organisatie zélf Paul. Komt door de pindakaas zeker..? Kluk-kluk was ook van de slimme altijd.. En dat kwam door de pindakaas-met-de-muizen..

 13. Het was gezellig , en véél te kort .
  Gewoon leuk om gelijkgestemde zielen in het eggie te zien , dingen uit te wisselen die je niet op de site zegt etc . Humor ter overvloede , in het kort ; geslaagde pilot actie .

  1. Dingen zeggen die je op de site niet zegt? Nu maak je me echt nieuwsgierig! Ik had erbij moeten zijn jammer dan! 😉

  2. Ach lezer typen heeft zo zijn beperkingen ten opzichte van de voor meer dan 90% bestaande niet taalgebonden visuele en audietiefe communicatie, die zich voordoet in een gewoon gesprek …… pfoeh he dat valt toch niet mee om in lettertjes uit te leggen!

  3. @ cozmic
   Wij zijn nog niet klaar broeder haha inderdaad veels te kort!

  4. @ paul
   Wat moet ik me daar bij voorstellen biologisch overnachten , nachtje hooiberg?
   Biologieschg geteelde grassoorten dat dan weer wel > lastig voor de mensen met hooikoorts onfer ons…..

 14. Hallo lieverds 😉
  Ik heb van jullie allemaal genoten…wat een gezellige sfeer…bedankt aan iedereen die er was…
  Alles is energie, dat was voor mij wel te voelen op die dag 🙂

  Ennuh, ik blijf gewoon BIOLOGISCH eten, hoor…

  1. Was het wat Andries voorschotelde dan ‘niet-biologisch’? Je zult wel nu zeggen had je er maar bij moeten zijn. En gelijk heb je! 😉

  2. Hallo lieve monika,
   Ik heb van jou ook heel erg genoten. Je bent heel sympathiek en humoristisch.
   Van alle anderen, sommigen heb ik weinig gesproken, waar ik mee gesproken heb, heb ik ook een zeer positief beeld. Er was een goede sfeer: ik had niet anders verwacht eigenlijk.
   Volgens mij staat op de 1e bovenste foto Marcel, Paul, jij Monika, cozmic, Imke en Janee. Nu ben ik alweer kwijt wie Burk of Chris is (ik denk op de onderste foto die met de gele trui en bril), dan Theo de Bont en Mosa in 5D. De vrouw met het donkere krullenhaar en de blauwe ogen was dat nou Door? Voor de rest ben ik helemaal kwijt. Erg hè? Daarom, daarom moet er zeker nog een bijeenkomst komen.
   Groeten voor allemaal.

  3. @Guido: maar jij staat in mijn geheugen gegrift, dus jij telt niet mee in deze hahahahaha!

  4. @lezer: biologisch en niet-biologisch (vreemde term maar ja!). Je proefde toch wel het verschil hoor, althans ik wel; ben een fijnproever!

  5. Té laat Willie, hij was al op de bus.. Ik maak tegenwoordig meteen overal werk van.. Pff, was dat hollen..

  6. Guido, niet meer zo hard hollen hoor, wandel- of marstempo is ook goed. Ik wacht af gnagnagna. Waar in huis wil je hangen?

  7. Hahaha…Willie…ik moet al weer lachen…over humor gesproken..je weet er ook wat van 😉
   Ja die mooie dame met het krullend donker haar en de blauwe ogen is Door.
   Ik hoop je gauw weer een keer te zien, net als iedereen… 🙂
   Lieve groetjes.

  8. Jij mag een mooi plekkie kiezen Willie, maar wel vóór het behang, alsubegrijptwatikbedoel..!

  9. Misschien ff een polletje opzetten ?
   Waar moet Willie Guido ophangen ?

  10. @klinkt niet echt heel vriendelijk coz ,waar moet guido ,willie ophangen?
   maar goed dat ik snap waar het over gaat , en ja dan lijkt de keuken wel een goede plek

  11. Sorry andersom natuurlijk waar hangt willie guido op.duhhuh!

  12. Laat ik een lijstenhaakje op mijn rug tatoe-tatoëren.. Heb trouwens Hans van Breukelen gebeld om dat polletje te verzorgen.. 🙄

  13. Als Willie dan even ergens een spijker op de muur schildert dan zijn we eruit .

  14. Daar zou dan weer een schone taak voor janee mee te vervullen zijn , oooooh hoe mooi is toch die tomelose saamhorigheid ontstaan in slechts zo’n korte stonde…… Sorry liet me even gaan

  15. Jij voelt zeker de langste dag aankomen Marcel..? (Of de kortste nacht?)

  16. Ik zie het helemaal voor me. Overal in huis bij Willie… Guido…waar je gaat en staat…Guido. Ze loopt door het huis, in iedere hoek waar ze heen kijkt…Guido. Net als in het museum van Dali in Figueras, waar je staat en kijkt…kunst 🙂

  17. @ guido
   Is dat een strikvraag? net zo als die van dat halve glas ,of ie vol of leeg is bedoel ik ? Want dan ga ik het niet weten hoor lol. 😉

  18. Marcel, ik wilde ook al schrijven laat JaNee het schilderen doen en Imke misschien wel het tattoe…same wave 🙂

  19. @ monika
   ja het geeft toch ein verbindung nicht? Zo’n wtk feestje maakt meer los dan je van te voren bedacht kan hebben( zielsgroepje idee)

  20. Een goochelaar die mij de vraag stelt of ik een strikvraag stel.. Ik ben even confused.. Heb zojuist contact gelegd met Henk Schiffmachert.. Wordt vervolgd..
   (Dát komt er op mijn rug te staan!) Sleep well!

  21. In dit geval kies ik er wel voor om ze op laag water te schilderen.

  22. Cozmic…JaNee is de JANstEEn van de zee…it’a al in the name 🙂

  23. @ guido
   Tja het begint mij ook te dagen ,denk ik. Maar zeker weten doe ik niets .Ik blijf maar liever op de vlakte in het midden hihi

  24. @ janee
   spijkers op laag water ,hebben die ook koppen van die schuimdingen of harde zaken , het begint me nu toch echt te duizzellen

  25. @ janee
   Als ik dat filmpje goed heb geinterpreteerd is het van het grootste belang ( voor de zanger althans )dat”die kop”erop blijft!

  26. @monika: het gebeurt, echt waar, het gebeurt!
   Ik plak Guido aan de computer hahahahahahaha.

  27. Ik moet duidelijk de koffer in!
   Bovenstaande reactie is @monika op 25:10 is dit gericht. Zo is het duidelijker. Sorry
   Die op 26 mag verdwijnen.

  28. @Martijn: hahahahahahaha een Gooise (air) R heb ik niet en ook geen Rotterdamse R (dacht ik) maar dubbel D heb ik wel 😉

  29. Martijn , 🙂 beste reactie ; ik zag tiete dus ik klikte
   bartbassurd1 6 maanden geleden 303

  30. Martijn, een leuke afsluiter was ook geweest als de man aan de telefoon aan het eind de adres van de vrouw van de lange man had genoemd…lol

  1. Willie, ik weet ook niet meer zo goed op welk draadje ik verder moet, wil reageren maar zie het bos niet meer.
   Wat bedoel je met koffer?

  2. Met de koffer induiken, bedoel ik naar bed gaan (koffer is scheepsuitdrukking!).
   En met gebeurt etc. bedoel ik dat we mekaar echt weer zullen ontmoeten. Je hebt gelijk, het is wat verwarrend allemaal, maar iedereen zit zo snel en vaak te reageren, ik dacht dat mijn commentaren vlak onder mekaar zouden komen.
   En die op 26 moet eruit! Dat is een vergissing.
   Welterusten Monika, “ik ga tussen de vette pooklappen” (ook een scheepsuitdrukking: vet poetskatoen!). 🙂

 15. Beste mensen allemaal, ik ga slapen, het was weer een vermoeiend dagje met kleinkind, en hond die mij heeft doen vallen. Hij werd wildenthousiast van een vreemd hippende jonge merel en door het trekken en mijn kleinkind aan de andere hand zag ik niet de hondenhoop OP HET PAD!!!!! van het park van ene hond die met ene baas daar had gelopen, een slechte baas dus. Zwiep, zip, daar zwiepte ik met gekneusde enkel onderuit. Lekker hoor! Ik loop altijd keurig met zakjes en heb mijn hond geleerd in de bosjes of op het gras en dan ruim ik het op. Maar goed, nu ben ik dus alweer een gevallen vrouw; de laatste tijd heb ik nogal wat valpartijen achter de rug en steeds door anderen.
  WELTERUSTEN ALLEMAAL.

 16. @ burke
  kweet niet waar ik het neerpennen moet dus dan maar hier.
  Heb net die sprinkhanen gegeten , niet verkeert hoor eigen recept:
  Fruit wat lenteuitjes en knoflook in de wok met wokolie.
  Gooi de sprinkhanen erbij ( ontdaan van de pootjes en sprieten)
  Even laten garen dan champignons erbij en kruiden naar smaak( ik had verse tuinkruiden erin gedaan basilicum en bieslook en peterselie.)
  Afblussen met ketjap manis en een rode paprika, zilvervliesrijst( reeds gegaard) toevoegen en even onder een deksel laten stomen.Dan nog even droogbakken en klaar .
  Smakelijk eten . Volgende keer zijn de meelwormen en de buffoloworms aan de beurt.

  1. Kijk, daar hebben we geen Jamie Oliver voor nodig, he is in the building! 🙂

  2. Hoi Burke, wat knap van je. Het zijn idd de garnalen van het land of zo. Als je zo een garnaal bekijkt is het gewoon een insect uit het water.
   Waar krijg je dan die sprinkhanen vandaan? En zijn die dan geweekt, of zo maar uit de natuur geplukt?
   Ik doe het je in ieder geval niet zo snel na… 🙂

  3. Marcel, ik lees jij bent die dappere….het klinkt lekker en op zich zouden daar helemaal geen sprinkhanen tussen hoeven te zitten…maar goed…misschien kom je nu wel op tv 😉

  4. @ monika
   Dat heeft niets met dapper te maken maar alles met proeven. Als het niet binnen te houden was had ik het ook gezegt ,maar wel eerst even proberen toch? Het zit meer tussen de oren dan dat het aan de smaak ligt , dat mensen geen insekten eten .
   Heb eens een docu gezien waar een landeigenaar een plaag had op zijn landbouwgrond van grote witte larven 5 cm lang en 1.5 tot 2 cm dik. Hij nodigte de dichts bijzijnde stam met ( ik meen) bosjesmannen uit die in no time de plaag weg aten . Dankbaar voor de delicatesse die ze zo maar konden oprapen .

  5. jij denkt net als ik Monika, d’r in of d’r uit, wat is het verschil, of maakt het Het Verschil, kwestie van proeven, proberen of weg moffelen cq weg gooien buiten het zicht van de gastheer kok natuurlijk.. Beledigen kan altijd nog, Niet 10 van die dingen op een rij moeten eten en dan niet helemaal lekker worden omdat je wist dat eentje al niet zo lekker wasz, of ook wel, want ik heb die Sprinkhaan van Mars nog niet geproefd, misschien wel heel lekker, die Sprinkhaan, je hebt verschillende soorten rassen naar ik aan neem, en eentje uit Afrika zal wel anders smaken dan eentje uit Amerika of Bobbejaanland..

  6. Ben ook eens op de nieuwmarkt naar nam kee geweest , een chinese eetschuur ( letterlijk) waar eigenlijk alleen chinesen eten geen hollanders. Ze hadden dan ook geen kaart in het nederlands en mijn mandarijn is erg roestig( verder dan tai ha( grote garnaal) kom ik niet) Toen ik dan ook een boek met foto’s van de gerechten had gekregen en daar een lekker uitziend gerecht had gekozen , werd mij vriendelijk gevraagd “met in gewanden of zondel ingewanden?”Waarop ik heb geantwoord als ze erin horen wil ik ze erin. Het was heerlijk en er zat gefrituurde varkens maag in werd me later uitgelegt. Ook haggis is me niet onbekend dus de stap naar insekten is niet echt heel opmerkelijk.

  7. Wij aten vroeger wel eens escargots (slakken). Als je tegen andere kinderen zei dat je slakken had gegeten keken ze altijd heel vies. Oh wat was dat lekker, met stokbrood, de jus of sausje was ook zo lekker.
   Kan me dus best indenken dat insecten ook lekker kunnen zijn. Had je die sprinkhanen trouwens zelf gevangen of ergens gekocht?

  8. @ martijn
   Ik had ze van burke gehad toen ik daar was . Het waren gevriesdroogde sprinkhanen van 5cm lang dus ik denk niet dat ze van hier komen .Voel me nu wel heel bijbels dat dan weer wel. Kyra neemt morgen nog een stuk of wat mee naar school als tussendoortje , ben benieuwd naar de reacties van de kids daar …..

  9. @Monika,

   Je kunt ze hier bestellen.

   http://webpoelier.nl/index.php?cPath=23&osCsid=aaf1d422f4f3990bc4b9d76d2b9246c5

   Op zich beetje prijzig, maar t is echt het voedsel van de toekomst.
   Dit filmpje geeft wel aan waarom…

   http://www.youtube.com/watch?v=q06sODBKo8U&feature=player_embedded#!

   Heb zelfs wel eens overwegen ze te gaan kweken. Leuk voor de toekomst, maar past toch niet bij me denk ik….

   Ik snap overigens de weerstand niet. t is gewoon net wat je noemde een land garnaal. Gewone garnalen eten we toch ook met smaak? Er is kennelijk een walgfactor waar we ons over heen moeten zetten…En dat kan heel simpel…Zie geniaal filmpje…De bugnugget!

   http://www.youtube.com/watch?v=hFEmPpZk23o

   Nu stop ik ff met promotiepraatje… 🙂

  10. @Marcel,

   Volgende keer een lekker wormensalada en gefrituurde spinpoten burger bij jou? 🙂

  11. Het wordt eerdaags weer spinnen tijd. Kruisspinnensoep lijkt me wel wat…

  12. @Martijn,
   Maar dan zonder pootjes want die blijven zo irritant tussen je tanden zitten..

  13. @Burke, wordt nog een hoop werk dan, alhoewel, ff een brandertje/aansteker? Jaja, ik maak ze eerst dood, anders is het gemeen. Hmm, hoe doe ik dat, nou ja, heb weer stof om over na te denken.

  14. Je kunt het doen in een soort meditatieve toestand..Je ontdoet de spin van zijn pootjes terwijl je hardop ooooooeeemmm in je keel galmt. Zoiets? 🙂 Heb je twee vliegen in één klap!

  15. @Marcel,

   Ik vind het prima, ik zal de gastheer niet lastig vallen met enige vorm van walgingsfactor…

   Verras me!

  16. Maar alle gekheid op een stokje , het is prima te eten. En even over het idee heenzetten is ook een vorm van blik verruimen.
   Zoals in het filmpje wordt gezegt bij de steak toon je ook niet het bloederige koeienlijk( want dan wil de helft het niet meer eten)Maar we slaan gedachteloos insekten plat zonder dat het in ons opkomt om ze te eten ( en zonder te beseffen dat het ook een leven is dat je beëindigt).
   Eigenlijk is het vreemd dat we niet stilstaan bij het doden van dieren als we ons frikandelletje weghappen . Het is ook een ver van mijn bed show
   Als je daarentegen insekten eet kan je er maar moeilijk onderuit dat het een dier is dat je eet. Waarom dat met vis weer anders ligt is reden tot denken…..

  17. Ik vind het een goed idee Marcel. Ipv koeien laten we gewoon hele plagen aan sprinkhanen over de velden gaan. Hebben we volgens mij veel meer en gezonder eten. Is wel de toekomst, denk ik ook. Ik ben ook gek op mosselen en garnalen dus die insecten zijn vast ook goed te eten. Ik ga het eens proberen denk ik. Nu nog kijken dat ik de dames hier er voor in krijg.

  18. @Martijn,

   Wellicht nog s het spelletje uit de kast halen met de blinddoek, ‘rara wat eten we vanavond’.

   En de dan de reactie filmen en op youtube zetten…have fun!

  19. Als je ooit Maja, de bij hebt gelezen of gezien en je kan je aan de nette sprinkhaan herinneren, dan…dan…wordt het toch wel moeilijker 🙂

  20. @Burke, haha, de tranen lopen werkelijk over mijn wangen van het lachen. Ten eerste door Brigitte en ten tweede over jou idee. Geweldig!

  21. @Monika,

   Was mickey mouse ook geen muis? Toch sla ik een muis harstikke dood als tie het waagt in mijn huis te komen….Ook als mama muis hem mickey heeft genoemd..

   En je weet het hé, maja de bij was niet gebaseerd op waar gebeurd verhaal 🙂

  22. @Martijn 28.20: naaktslakken hebben parasieten en virussen bij zich. Ik heb altijd geleerd dat als je een naaktslak in je handen hebt gehad, je flink je handen moet wassen vanwege de parasieten en virussen.
   “Van de eerdergenoemde vier naaktslakken is Decoceras reticulatem het meest schadelijk. Als alleseter vreet hij ook van groeiend blad. Hiertoe kruipt hij zelfs hoge planten in. Dit is de naaktslak die men het vaakst in sla en kool aantreft. Doordat deze soort ook van uitwerpselen vreet, kan hij een overbrenger zijn van verschillende virussen, bacteriën of eitjes van parasieten.”
   Eet smakelijk! Bwek!
   Gelukkig ben ik al hel lang vegetariër.

  23. Marcel, dan moeten ook de mieren op het menu…heb er best wel last van gehad, hoop na de ‘verplaatsing’ dat het beter gaat.

  24. @Willie, dan zal ik die naaktslakken maar laten…
   Heh, wel jammer, er zijn er genoeg op dit moment.

  25. Van mieren krijg je sterke spieren, jonge jonge, ben benieuwd waar ik over droom vannacht. Wordt een insectenfeest van een jewelste volgens mij.

  26. Hoorde ook eens een verhaal van een vriendin van mij die zat op een feestje.
   Het licht was sfeervol en samen met haar vriendin aten ze een toastje brie.
   Ze hadden paar wijntjes op en kregen trek na het eten van een paar toastjes brie bemerkten ze iets vreemds. De brie die op tafel lag die bewoog ze keken nog eens goed ja de brie bewoog wat bleek zaten maden in .

  27. @Martijn 28.35: Ja, verstandig Martijn; er zijn er inderdaad heel veel zijn en zo meteen ga ik de hond uitlaten en moet ik uitkijken dat ik niet op ze trap; vies gevoel!

  28. Ja erg vies Martijn kwam eens per ongeluk in het voorjaar in Bergen in de avond laat met de fiets terecht in een paddentrek duizenden padden op de weg plop erg.

  29. @ Janee, jakkiebah!! Maden, dat is zo gruwelijk om te zien…dat deed me denken aan een bak (bevroren)mosselen, ha het ontdooien om te consumeren bleek er een vreemde lucht aan te zitten, dus het risico maar niet genomen om ze in de pan klaar te maken, in de groenbak gedoneerd….nog geen dag later de gehele groenbak vol met maden en een stank, sindsdien lust ik geen mosselen meer!!

  30. @ Monika in Garnalen zit boordevol Astaxanthine
   Astaxanthine is een veel krachtiger antioxidant en vrije radicalenvanger dan andere vetoplosbare antioxidanten zoals tocoferolen (vitamine E) en verwante carotenoïden (bètacaroteen, luteïne). Astaxanthine is meer dan een antioxidant:het heeft onder meer een ontstekingsremmende en afweerversterkende werking, gaat dyspepsie tegen, bevordert het uithoudingsvermogen en spierherstel en helpt tegen vermoeide ogen; om er een paar te noemen.

   Astaxanthine is een stof die wordt geproduceerd door algen, de Haematococcus Pluvialis, om zich te beschermen tegen extreme invloeden van buitenaf zoals fel zonlicht, UV-straling. In speciale kweekbassins worden deze algen, een kleine plantensoort, gekweekt. Na het ‘oogsten’ wordt de natuurlijke Astaxanthine die gebruikt wordt in voedingssupplementen uit de algen gehaald. De algen produceren onder invloed van het zonlicht Astaxanthine. Van nature zijn deze algen groen van kleur maar wanneer ze (uit)drogen onder invloed van o.a. zonlicht veranderen ze in een diep rode kleur die zo kenmerkend is voor Astaxanthine. De algen produceren astaxanthine om zichzelf te beschermen tegen de schade die vrije radicalen kunnen veroorzaken. UV-straling, die het DNA (erfelijk materiaal) kunnen beschadigen, is een belangrijke oorzaak van het ontstaan van vrije radicalen. Dankzij astaxanthine kunnen deze algen zelfs onder zeer extreme omstandigheden overleven.

   http://astaxanthine.supplement-info.nl/

  31. Haha Moos kan ik mij voorstellen ik liet laatst mijn hond uit in de polder. Ik was hem even paar minuten kwijt in het hoge gras. Zag hem weer liepen naar de auto hup in de bench ik reed klein stukje ik dacht ruik ik zo uit mijn mond. De stank werd steeds erger echt niet te harden wat bleek hij was in een dode vis wezen rollen. Echt ik reed op de snelweg en moest kokhalzen beide ramen open. Wat een rit.

  32. Mosa 🙂 dank je wel.
   Alles goed daar? Is het toch de Traunsee geworden?
   Veel groetjes 🙂

  33. Er bestaat een ( ik meen italiaanse ) schimmelkaas die levende maden dient te bevatten en door de kenners als zeer delicaat wordt betiteld . En ach het is al minder erg als je weet dat de maden zijn opgegroeid met een schimmelkaasje in plaats van , noem eens wat,een rottend kadaver bijvoorbeeld, toch?

  34. Gatverdamme, Janee, dat kan ik me ook goed voorstellen dat je daarvan moest kokhalzen en zie ik helemaal voor me, en de stank dan maar over te zwijgen daar word je ook echt niet vrolijk van!!

  35. @ Monika, hahaha Traunsee….zijn we nog mee bezig!!! Gmunden, Traukirchen….alles regelen en aanschaffen, en gaan met die banaan waarschijnlijk op de bonnefooi met de auto en mogelijk 1 overnachting ergens op heen en terugreis in Duitsland….

  36. JaNee…lachen. Toen mijn zoon nog klein was, misschien 5 of zo, reden we terug van het strand. We hadden de buurjongen mee genomen. Tijdens de rit begon het opeens ontzettend te stinken in de auto. Ik dacht wat is dat. Alle ramen open. Ik dacht aan een dode muis in de motor of wat dan ook. Toen we naar 2 uur rijden dus in de straat aankwamen en de jongen uitstapte, bleek er een vochtige plek te zijn waar hij zat. Zijn moeder vroeg aan hem wat dat was, en toen, toen pas zei hij, dat hij het in zijn broek had gedaan….nou zeg, dacht ik, wat een toestanden….maar het is een mooie anekdote 🙂

  37. Oehhh, die naaktslakken beginnen nu echt naar boven te komen, ff pugen…

  38. Ja kan mij er iets bij voorstellen Monika. Ik was eens mee met 2 wijninkopers naar Frankrijk om de mooiste wijnhuizen te bezoeken. Onderweg in de auto dronken we al abdijbiertjes en whisky en later in het hotel wijn ruige jongens waren het. In de ochtend ik nam jusd’orange bij ontbijt wij op weg naar een mooi wijnhuis. Scheuren met die auto over kronkelige landweggetjes ineens kotste ik zijn hele auto onder mijn maag was 2 dagen van streek heb geen wijnhuis van binnen gezien. Later vertelde de wijninkoper mij heb de auto moeten verkopen bij vochtig weer rook hij het nog steeds haha.

  39. Mosa, wat leuk voor jullie. Ach daar zal wel altijd ergens een plekje zijn. Als het voor jullie op de weg ligt, en ik ben thuis, dan schenk ook ik graag een kopje koffie voor jullie…en jullie kunnen nog voor dat het echt het buitenland in gaat nog een woordje Duits oefenen 🙂

  40. Janee janee, nog meer smerige verhalen? Ik ga nu vast dromen over auto’s vol kots en rottende vissen, geplette padden aan de poten van een natte hond, maden die over m’n dashboard lopen en me aankijken met twee kleine oogjes en een gebit van een piranha… Maar, das nog niet zo erg als iemand die in je auto schijt, mijn dank Monika. 😉

  41. Of was het een plasje, Jezus, dit gaat helemaal nergens meer over…

  42. Liebe Fraulein Monika, Meine Deutsch ist frei gut, aber es ist das wir es nicht täglich sprechen, aber vielleicht wenn ich da bin, komme ich wass mehr aus Meine Worte….Meine Großeltern habbe auch Jahren im Deutschland gelebt,und habbe ich Deutsche Freunde….es ist auch hier wieder Gewinn, freundlichen Grüßen

  43. Martijn 28.53: HAHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHA, ik lig in een deuk!

 17. Mijn computer doet raar. Ik kan de post van jullie lezen in ‘alle reacties’ maar als ik naar de reactie wil kom ik daar niet…
  Dus nu reageer ik, maar weet niet zo goed waar het naar toe gaat 🙂

  Burke, ik denk dat er wel veel mogelijkheden zijn binnen de insectenvoedingssector 🙂
  Hopelijk gaat dan de dierenpartij niet alarm slaan..lach
  Heb ooit gehoord dat als alle insecten van de wereld zouden verdwijnen, dat de mensheid nog maar 3 jaartjes of zo heeft.

  Insecten rauw zijn bitter, tenminste die ik ooit per ongeluk at. Ik weet niet hoe een rauwe sprinkhaan smaakt…
  Gelukkig is de aarde zo gemaakt dat er voor iedere smaak iets te vinden is.

  1. @Monika,

   Nee niet rauw eten, dat smaakt niet. Wokken zoals marcel heeft gedaan , dat gaat het beste. Ik heb begrepen dat je bugnuggets ook kunt kopen bij de sligro. Ben zelf nog niet langs geweest om te kijken of dat klopt.

   Lijkt me een goede stap om jezelf en je omgeving eens mee te verrassen en pas later aan te geven wat ze werkelijk gegeten hebben..

  2. Met garnalen en dergelijke is het toch zo dat er veel eiwit in zit, tenminste ik moet er niet te veel van garnalen hebben.
   Is dat bij insecten ook zo?

  3. Inselten zijn heel voedzaam veel vitaminen mineralen en eiwitten aminozuren en weet ik veel wat voor een lekkers nog meer kijk maar naar de linkjes die burke stuurde

  4. Sprinkhanen bevatten enorm veel eiwitten en proteinen. Meelwormen en andere eetbare insecten overigens ook.

   Het is trouwens wel een misvatting dat alle insecten te eten zijn. Van sommige kun je maar beter afblijven…
   Teveel pootjes (kom je nooit meer uit de keuken) en te giftig….

   http://www.youtube.com/watch?v=nLWyBE1bfu8

  5. @Burke 29.1: Hahahaha Burke, dat doet me denken aan mijn zeer arme jaren als vrouw van een kunstenaar; we hadden geen cent te makken bwvs. We probeerden ons hoofd boven water te houden door zeer uitgekiend en toch gezond te eten. Nou, ik weet niet of jullie wel eens sojabrokken hebben gegeten. Die moet je eerst wellen want ze zijn gedroogd. Dan ga je die brokken marineren met bijvoorbeeld Tamari, Kikkoman sojasaus, knoflook, gember etc. etc. Op een keer kwam mijn schoonvader langs en wij vroegen of hij bleef mee-eten; dat deed hij. Mijn ex en ik hadden een leuk plannetje bedacht in de keuken. Het eten kwam op tafel en ik legde hem uit dat wij zo arm waren dat we hondenbrokken aten en dat deze ook zeer voedzaam zijn en eiwitrijk en wat smaak betrof zeer goed te eten (hij was trouwens een heel fervente vleeseter). Ik gaf hem de keus om een eitje voor hem te koken of te bakken. Nee, als wij het goed te eten vonden wilde hij het ook wel eten. Nou, hij deed zich te goed en hij was helemaal verrast: het was heel goed te eten en nog smakelijk ook. Hij vond het wel erg voor ons dat wij zo elk dubbeltje om moesten draaien; de man had geen flauw benul van zo’n leven, zelf had hij altijd goed gedraaid. Nadat alles op was hadden wij hem nog even in de waan gelaten, maar later hebben wij het hem natuurlijk wel verteld.

  6. Ik word gek…maar scrollen…de laatste post op dit lijntje hoort hier niet, die moet naar JaNee, volgens mij onder mijn verhaal…oh je.

  7. Mijn dochter heeft vandaag enkele sprinkhanen mee genomen naar school en er waren toch een aantal kinderen die het wel wilde proberen. Een kind vond het “echt lekker , net walnoten”.Van de juf mocht het bakje met sprinkhanen niet in de klas komen want vies….. Natuurlijk werd ze gelijk ook uitgemaakt voor mafkees dat je insekten eet, en waren er kinderen die alleen al bij de gedachte aan het eten van dit voedsel beroerd werden. Maar ik denk dat er ook een aantal kinderen zijn gaan nadenken ( dat hoop ik althans ) .Hier heeft het in ieder geval al wel geleid tot een dialoog over eten van dierlijke produkten.

  8. @Burke 29.9: Oh Burke, een heerlijk verhaal. Hier houd ik van. Dankjewel. 🙂

  1. Deze Song dekt de lading, poeh heeh, JaNee is weer de enige die ‘Het’ vanaafff door heeft of door krijgt volgens mij, en niet te vergeten Cozz zelfs vooruit in de tijd, z’n Engelse tekst van gisteren was voorzienig in de nabije toekomst kijkend, gelukkig kwam Lisz voorbij vliegend me vanaafff effe redden, dat was nou goddelijke voorzienigheid in aktie zeg! Heb het draadje ook niet voor niets omgekeerd in de tijd gelezen, m’n ‘water’ had me al gewaarschuwd op 1 of andere manier, werd het zo geknutseld, mezelf beschermd, met een half oog, toch nog een leuke avond… Het is volgens mij ook geen Toeval, het verjaardags leuter Thema van de Avond, maden poep dode muizen kots, stank maskeert het geweld wat er aan de dood vooraf gaat, zoiets.. Had ik daar nou zo mijn best voor gedaan, om sjjjittt te ruimen en dan de Engeltjes pas uit te nodigen? In Holland blijft het lachen gieren, kamperen in een giertank, leuk joh (not).. ooh jah, die computer probleempjes zijn opmerkelijk, zelfs een Avatar die van groene naar blauwe Identiteit verschiet, nog nooit eerder gezien bij Iemand, geen toeval wat mij betreft.. En dan vaste kliek heeft zich weer vastgenageld, uitgebreid “afscheid” genomen voor een finale emigratie naar de Tranen Zee, maar toch weer vastgezogen vanuit het 5d niets, bizarre

   over porselein kasten en meer;
   http://www.wanttoknow.nl/inspiratie/meelezen/mijn-verhaal/comment-page-3/#comment-88147

  2. ik had de s er zelf al direct uit gehaald, thnx JaNee voor de amazing rake Songs, ze zijn weer eens 300% raak, wakker zijn is niet iedereen op elk moment van de dag en nacht gegeven, sommigen hebben een direct lijntje naar boven blijkt wel, anderen hebben storing op de lijn en snappen niet direct dat de ‘storing’ zeker geen toeval kan zijn..

  3. Ah, gelukkig, onze nachtwerker neemt het hier over, kan ik weer lekker gaan dromen…

  4. ik ga nu de Vierde Keer zelfs luisteren JaNee, goddelijk raak…

  5. met dank aan JaNee ;

   Quote:

   ” Lhasa De Sela – Anywhere on this road Lyrics

   I live in this country now
   I’m called by this name
   I speak this language
   It’s not quite the same
   For no other reason
   Than this it’s my home
   And the places I used to be far from are gone

   You’ve travelled this long
   You just have to go on
   Don’t even look back to see
   How far you’ve come
   Though your body is bending
   Under the load
   There is nowhere to stop
   Anywhere on this road

   My heart is breaking
   I cannot sleep
   I love a man
   Who’s afraid of me
   He believes if he doesn’t
   Stand guard with a knife
   I’ll make him my slave
   For the rest of his life

   I love this hour
   When the tide is just turning
   There will be an end
   To the longing and yearning
   If I can stand up
   To angels and men
   I’ll never get swallowed
   In darkness again

   You’ve travelled this long
   You just have to go on
   Don’t even look back to see
   How far you’ve come
   Though your body is bending
   Under the load
   There is nowhere to stop
   Anywhere on this road ”

   Lhasa de Sela – Anywhere on This Road
   http://www.youtube.com/watch?v=SUIEen5GRMc

  6. met dank aan JaNee ;

   Quote:

   ” Lhasa de Sela Is anything wrong lyrics

   I used to say
   I’m ready show me the way
   Then another year or two
   Would pass me by

   Is anything wrong?
   Oh, love, is anything right?
   And how will we know
   Will time make us wise?

   People outside
   They know just what to do
   They look at me
   And they think that I know too

   Is anything wrong?
   Oh, love, is anything right?
   And how will we know
   Will time make us wise?

   I’ve found a home
   Now will life begin
   I can wait another year or two
   But not one moment more

   Is anything wrong?
   Oh, love, is anything right?
   And how will we know
   Will time make us wise? ”

   Lhasa de Sela – Is anything wrong
   http://www.youtube.com/watch?v=Y3k900Y_KeM

  7. http://www.wanttoknow.nl/inspiratie/meelezen/mijn-verhaal/comment-page-4/#comment-88316

   even dubbel draads met datum draad nummer en quote afmarkeren dit dopey en droopy avond vierdaagse drama, kan ik later niet zeggen dat ik niet mijn best gedaan heb…
   Het Verhaal Van Eten Meten en Gegeten worden terwijl we bulderend van het lachen rollebollen over de aloude VerjaardagsVloer \____/ bwaaaak.

   Quote:

   ” Dopey is the youngest of the seven dwarfs in Snow White and the Seven Dwarfs. Eddie Collins performed live-action reference and provided any vocal work needed for the character. Although he never says a word, the dwarf Dopey’s vocal effects were provided by the legendary Mel Blanc.

   Dopey is often the butt of the other dwarfs’ jokes, and his silly, playful actions often annoy the pompous Doc and the short-tempered Grumpy. He is not dumb, but merely acts like a toddler or a dog. Though he occasionally whimpers, laughs or hiccups, he does not talk. Dopey is the most popular of the seven dwarfs among audiences, but definitely not amongst the dwarfs. ”

   http://disney.wikia.com/wiki/Dopey

  8. @JaNee 30.7 en hoger: wat een boeiende zangers JaNeeJa. Dankjewel. Ik kende haar niet, maar ik ga naar CD’s van haar zoeken.

  1. Een fijne nacht voor iedereen op deze weg.
   De computer is gek geworden.
   En nee Willie ik heb niet te diep in het glaasje gekeken 🙂
   Ben benieuwd welke kleur ik nu heb.

   Mosa, je redt je wel in de duitstalige landen, zo te lezen. Laat de reis maar gauw beginen 🙂

  1. Openen van pagina mislukt.

   Safari kan de server niet vinden.
   Safari kan de pagina ‘http://https//www.youtube.com/watch?v=ZWESOXv-NJU&feature=related’ niet openen omdat de server ‘https’ onvindbaar is.

   U kunt Google gebruiken om op het web naar deze tekst te zoeken.

 18. Marcel, volgens mij mag je die niet meer eten, zegt Brussel. Maar de Sarden trekken er zich niets van aan. Trots en eigenwijs volkje…ze zullen het wel beter weten.

  1. Ik snap hier niets meer van. Mijn avatar is opeens blauw….hoe kan dat? Is dat omdat ik op de laptop van mijn zoon ben, maar dat was ik al vaker…raar…

  2. Wij zijn zo braaf Monika. Wij doen precies wat de EU ons voorschrijft. Hier mag je eigenlijk ook geen rauwmelkse kaas eten. Het wordt nog wel gemaakt door die en gene eigenwijze boer en/of boerin en dat zullen ze weten ook. Worden om de haverklap gecontroleerd en dat terwijl het lab. voor keuring van zuivel nog nooit iets vreemds en/of bacteriën heeft gevonden die slecht zijn voor de mens. Het is gewoon zo dat de kaasfabrieken de touwtjes in handen hebben (Bilderbergers?) en die ambtenaren/politici die naar hun pijpen dansen verordineren al die vreselijk onrechtvaardige wetten. Ik heb de documentaire gezien over die kazen en die Italianen lachen zich rot en gaan gewoon hun eigen gang. Ze vinden die Hollanders maar erg braaf en ook dom dat ze zich in de luren laten liggen. De Fransen met al hun rauwmelkse kazen moeten ook steeds meer aan de pasteurisatie. Ik heb wel begrepen dat hoe zuidelijker je naar Europa gaat, hoe ongehoorzamer zij zijn aan die wetten. Ik geef ze groot gelijk.

 19. Over inspiratie: ik vind het werkelijk waar een fantastisch ontroerende en verheven demonstratie van het meisje Jenny, maar bij nader inzien denk ik toch (vergeven jullie mij?) dat het in scène is gezet. Het meisje spreekt Engels tegen de soldaten en heeft een lichaamsmimiek die past bij wat zij zegt, maar ik vind haar wel wat jong voor zo’n “act”. Voeg daarbij op het eind die traditioneel geklede vrouw die staat te filmen, tja, dan denk ik toch: “worden we weer niet belazerd”? Dit neemt niet weg dat het wel bij me binnen slaat en hopelijk bij heel veel anderen die alles negeren van wat er allemaal gebeurt in die landen.

  1. @ willie
   Bij mij kroop dezelfde twijfel in mijn hoofd . Dit meisje draagt ook een palestijnse bandana.Das zeker niet voor niks. En hoewel ik het mogelijk acht dat een kind van 5 engels spreekt , lijkt het mij in een van scholen en andere levensbehoefte ontbrekend palestijns gebied niet zo voor de hand liggen. Bovendien lijken de camara standpunten wel heel overdacht, dit IS geënsceneerd ,wat overigens de boodschap niet te niet doet. Voor mij is het van hetzelfde laken en pak als dat meisje dat de vn toespreekt , die tekst was ook niet van haarzelf en duidelijk ingestudeerd.
   http://www.youtube.com/watch?v=kDo-C2bbTNg

  2. Blij dat jullie het naar voren brachten , ik dacht ; laat ik mijn bek maar eens houden 😆

  3. Tis even iets anders Coz, maar ok, voor 1x dan..?
   Tja, heb ik het filmpje dus op de voorpagina gezet.. Ben ik nou zo’n watje of is het gewoon te mooi om waar te zijn..? Wat is waar.. Trouwens..
   Ik vind het mooi, mag dat ook..?

  4. Eigenlijk lijkt het een ‘sign of the time ‘ te zijn . Zoals in vele landen dergelijke propaganda filmpjes voor het negatieve worden ingezet , kunnen ze dus ook anders worden ingezet , het blijft inspelen op het gemoed , de emoties en het drama . Een frequentie waar de gemiddelde aardbewoner in heen en weer geslingerd wordt .
   Maar nogmaals , ik zei juist nix 😆

  5. Ik ben het met coz eens zulke filmpjes ,ook al worden ze ingezet voor een voor mij sympathiek doel , zijn propaganda en hebben niets van doen met werkelijke verslaggeving .En ja hoor guido je mag het mooi vinden maar je moet toch toegeven dat propaganda nooit hetzelfde kan zijn als zuivere journalistiek . en dat in jouw begeleidende tekst suggesstieve opmerkingen staan die aan waarde inboeten als je het filmpje als een geënsceneerde propaganda stunt klassifiseert. Dan nog kan het een statement zijn alleen niet die , die jij in je begeleidende tekst neerzet, denk ik dan .

  6. Lijkt me heerlijk, om eens een gemiddelde aardbewoner te zijn.. Ik lijk op weg..

  7. En nogmaals , ik kreeg een smijl op mijn smoel toen Willie en Marcel het ook door bleken te hebben en er over begonnen . Ik had expres nix gezechd , kan het echter niet helpen dat ik voor zulke dingen een radar heb die ik ook niet kwijt wil . Maar ja , zeg je nix ben je nog nixzeggend genoeg huh ?

  8. En wat hebben we dan dooor..?? Zien we ergens ‘bewijs’, of is het ’te mooi’ om waar te zijn.. Het originele stuk film bevat een deel waarin het meisje wordt vernederd/uitgelachen.. Dat was van deze youtube afgehaald.
   Maar laten we gewoon niets zechgen, verder..

  9. Filmpje is geblokkeerd.. Klopt Marcel.. We lullen er ook téveel over..! Niets zeggchen gewoon.. Duikt wel weer op.. Was het dan tóch authentiek..?

  10. Ja eh , jij kan je tekst corrigeren , wij niet , sal maar zechen .

  11. @ guido
   Als je uitgelachen /vernederd wordt is iets opeens geen propaganda???? En wat ik door heb is slechts dat het wel propaganda lijkt daar het geënsceneerd is , en dat laatste leid ik af uit het feit dat het kind engels spreekt een bandana van de palestijnse staat draagt (ipv een hoofddoek) en de camerastandpunten . Misschien dat het meisje het wel serieus meend , dan wordt ze gewoon misbruikt voor een propaganda filmpje. En hoe sympathiek ik ook sta naar de palestijnse zaak propaganda siert hen niet!. En wat heeft het influisteren van een tekst bij een 5 jarig kind te maken met indigo kids of ontwaakte sterrekinderen? Dat vat ik even niet hoor.

  12. Zo’n radar heb ik ook, kan het filmpje niet eens vinden. Barbara, brrr, heb ik ook een radar voor. Ik kan foto’s lezen… Niet heel scherp maar soms ligt het er nogal bovenop. Wel uit mijn waarneming genomen natuurlijk en die zal niet altijd even objectief zijn. 😉
   Barbara annex Barbie sr. Fake.

  13. Ik vraag het voor het laatst: waar zijn de bewijzen dat dit propaganda IS..!! Zie ik iets over het hoofd.. Het ligt er ‘VET’ op, ok? Kan ik inkomen. Maar het ‘bewijs’..?

  14. Gniffel, sorry Guido, maar ik dacht exact hetzelfde en had dezelfde gedachte als Cozmic, laat ik me maar stil houden, ik zal wel te cynisch zijn. Het ziet er te theatraal uit en de verschillende camera standpunten in een paar seconden veraden de boel( imo).
   Kweenie hoor, maar hadden jullie dat gisteren ook bij die berichten over die bus?
   Ik zie het een paar seconden voorbij komen en denk meteen; false flag, klopt niet.

  15. Bewijs, laten we daar maar niet over beginnen, daar vragen ze hier continu om, geen bewijs, toch is het zo. Nu is er ineens bewijs gevraagd, vreemd. Niet dat ik het filmpje heb gezien hoor…

  16. Klinkt me hier allemaal wat vreemd in de oren de laatste tijd, hebben ze weer een teiltje nodig…
   Worden mensen afgebrand om channelings van de galactic federation maar de family of light dat is het dan ineens. Anders zou je wel eens in 3d kunnen blijven hangen. 4d gezever van de bovenste plank dus hiero…

  17. Vroeger was het makkelijker,alles wat je op tv zag was gewoon waar ( wist je veel)alles wat je op school leerde was waar , anders leerde ze het je toch niet? Alles wat in de krant stond was waar, ze verkopen je toch geen onzin………..?
   Tegenwoordig is alles wat lastiger.
   Ik zie een filmpje van een meisje met een palestijnse bandana om het hoofd . Ze is 5 jaar oud , en spreekt in het engels een aantal soldaten aan . Ik zie op de achtergrond een mens met een camera, het lijkt geen soldaat. Het zal toch wel waar zijn wat ik zie …..? een ontwaakt sterrekind dat met haast bovenmenselijke kracht de ongelijkheid aan de kaak steld? Het zal toch wel waar zijn wat ik zie?
   MIS, Als ik een camera zie zijn er dus twee, wat toevalligheid wel wat minder geloofwaardig maakt, immers welke soldaten in bezet gebied laten zich zo maar door 2 cameras filmen. het meisje draagt een partij gebonden bandana , wellicht om de verdeeldheid nog duidelijker in beeld te brengen? Het meisje van 5 jaar ( is ze dat werkelijk?) spreekt engels terwijl arabisch meer voor de hand liggend is. Het zal toch wel waar zijn wat ik zie……….?
   Wie het weet mag het zeggen, maar bij mij is erstige twijfel gezaaid.
   En ik wil maar een ding dat ik ervan uit kan gaan dat wat ik zie waar is ,en geen propaganda. Niet als het propaganda voor of tegen is , dat maakt namelijk geen moer uit! Propaganda staat een heldere en objectieve verslaggeving in de weg. Een klein meisje tegenover zulke grote gevaarlijke soldaten …. is er een sterker beeld ? de kleine palestijnse zaak tegen de grote israelische machthebbers, is hier een overeenkomst , mogelijk zelfs een uitvergroting??? Ik wil zo graag geloven wat ik zie maar ik geloof er helemaal niks meer van.
   Toen ik in heel moeilijke tijden ( voor mij dan) gedichten schreef, heb ik een zin geschreven die het allemaal omhelst
   “god …laat mij niet twijfelen aan waar ik dacht zeker van te zijn”. Nu weet ik dat is vragen om controle over, en dat heb je alleen niet middels propaganda. Dat heb je alleen als je objectief naar zaken kijken kunt en en weloverwogen keuze kunt maken wat je met welke intentie wilt doen. Propaganda staat dat proces in de weg, daarom is het niet behulpzaam bij het veranderen van welke zaak dan ook.
   En ik wil nog steeds kunnen geloven wat ik zie !

  18. Dank je Cozmic, ligt er wel heel dik boven op dat dit nep is. Bewijs hoeft bij deze niet geleverd te worden. Net als een stuk antiek zonder merk, ‘signed all over’.
   Tja, rare wereld, rare beelden, ik weet het ook niet meer. Kan nog maar één ding doen, loslaten… Het zet allemaal geen zoden aan de dijk. Ik kan hun wereld niet veranderen, alleen die van mezelf, familie en metgezellen.

  19. Jemig, ik heb wat te weeg gebracht. Had ik nou mijn bek maar gehouden, ik heb er nog aan gedacht. Nogmaals, ik vind het heel mooi, wat het meiske zegt en het beroert me ook. Ik heb vooraf vergiffenis gevraagd om mijn argwaan. Maar als het propaganda is, is het propaganda. Natuurlijk is het goed om de mensen de ogen te doen openen, maar propaganda bezoedelt de zaak altijd. Maar als Guido zegt dat er een stuk film weg is, een stuk waaruit blijkt dat het geen propaganda is, tja…. Kijk, als dit in een toneelstuk of film verwerkt zou worden zou het hetzelfde effect hebben, maar dan zonder de propagandabezoedeling en de mensen worden dan ook getroffen maar dan zonder bijsmaak. Dan rest mij nog te wijzen op deze:
   http://www.niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=2749:verschijnt-de-messias-volgende-week&catid=20:het-complot&Itemid=33

  20. @Imke 35.18: ja Imke, dat dacht ik ook. Ik kijk niet graag TV en zeker het Nieuws niet, maar mijn man kijkt ernaar. Het is werkelijk al te doorzichtig (en onbenullig) wat er zoal gepresenteerd wordt en je ziet dat ze zich in steeds bochtiger kronkels begeven en achten zichzelf zo intelligent en ons zo dom dat ze er bij (kunnen) stilstaan dat er mensen zijn die intelligenter zijn dan zij en hen helemaal in het snotje hebben.

  21. @ willie
   Tuurlijk raakt het je Daar is het ( volgens mij) voor gemaakt, om te raken . Het kleine meisje tegen de grote soldaten( mooi gevoelig muziekje eronder)Juiste camera standpunt de palestijnse bandana ( om te onderstepen welke kant het meisje is) Dit is psy-ops van de bovenste plank( als je het mij vraagt).
   Het trieste is dat het niet alleen daar gebeurd kijk naar het spotje van de partij voor de dieren die gebruikt ook kinderen . kijk naar reclames daar is het kind naast blote vrouwen een heel goede verkoper.
   Maar het meest trieste vind ik wel dat dit dus de palestijnse zaak geen goed doet eerder doet het afbreuk.( zou dat de bedoeling kunnen zijn)Het ligt er zo dik bovenop!?

  22. @Guido 35.3: Nee Guido, je bent geen watje. Je bent niet van steen en je laat je hart spreken; dat pleit voor je. Het is ook heel mooi en dat mag jij ook vinden, toch? Ik was ook getroffen hoor, maar dat nam niet weg om toch even te laten blijken dat ik zo mijn twijfels had of het een spontane actie was. Dat mag toch ook? 🙂

  23. @Marcel. 35.13, kijk! Al moet een healer toch eerst van zijn eigen wonden af volgens mij maar goed…

  24. @ Willie 35.25
   Over die nieuwe messias, die loopt hier in de tuin…. In februari hebben wij(tot mijn verdriet) alle hanen weg moeten doen en hielden we 8 kipjes over.Zo’n 3 maanden later zie ik bij thuiskomst een kip met piepkuikentje lopen. Vijf passen later realiseerde ik me dat het hele kuiken verhaal vorig jaar speelde, eeh een kuikentje, zonder een haan, hoe dan? Toen mijn vriend thuis kwam was de verklaring hem meteen duidelijk, dit was Jesus, het was immers een onbevlekte ontvangenis geweest.

  25. @ martijn
   Ik had hem al gezien en idd ook ik vind het een prachtig filmpje. Ik denk ook dat er een groot waarheidsgehalte inzit . Een healer hoeft niet eerst zijn wonden genezen om een inspiratie en katalysator van heling te zijn hoor .( hoewel het in sommige gevallen ongetwijfeld wel helpt)

  26. @Marcel 35.28: tja, ik weet het ook niet meer hoor Marcel. Ik onderschrijf wat jij te berde brengt. Wat was het leven vroeger toch simpel! Lijkt wel een heel lange tijd geleden of is dat ook niet waar geweest; zeker weten: niet waar. Toen was geluk nog heel gewoon hahahahaha. Er wordt zoveel gehoereerd in de wereld. Alles en iedereen wordt ge- en misbruikt. Da’s triest, heel triest. Ik merk wel dat ik tegenwoordig bij alles mijn vraagtekens heb of zelfs onmiddellijk mijn aandacht niet meer schenk omdat ik steeds meer besef heb van de valse ofwel illusoire wereld waarin wij leven en zelf ben ik ook niet die ik denk te zijn, ook ik ben en leef de illusie, waardoor ik het ook in stand hou. Oh, was ik maar in de wereld levende niet meer van de wereld, kortom Willie in 5D (minstens!).

  27. @Imke 35.31: Hahahahahaha, leuk. Ja, dat moet dan wel zo geweest zijn hè? De wonderen zijn dus nog steeds de wereld niet uit. Schrijf maar een dierenevangelie uit, dat lukt je wel. Jezus (op)gevaren in een kuikentje. Maar dan moet je haar wel de naam Jezina geven of zoiets. Of is het een klein haantje?

  28. Willie , ik vond het wel grappich dat jij en Marcel aanvoelden wat ik ook voelde , er wat van zeiden , ik zei er niets van te zeggen ( of zechen ) en tja , heb ik het noch chedaan . Vraach je je tog af of het nou choddelijk is of chenetisg . Cheinich zech 😆

  29. Willie , ik vond het wel grappich dat jij en Marcel aanvoelden wat ik ook voelde , er wat van zeiden , ik zei er niets van te zeggen ( of zechen ) en tja , heb ik het noch chedaan . Vraach je je tog af of het nou choddelijk is of chenetisg . Cheinich zech 😆

  30. Met stiften moet je dingen altijd 2x posten , was ik nog even vercheten te zechen .

  31. Guido 35.17: Geef mijn maar en klap voor me harses! Ik heb in de pot geroerd!

  32. Marcel W Wederom in 5D 35.39: Dat denk je maar Marcel: allemaal illusie gnagnagna.

  33. @ cozmic
   Ja jong , ik dacht cozmic zijn gebit zit even niet lekker laat ik het dan maar even zeggen . Krijg je als nog de schuld haha, en dat is niet eerlijk onee 🙂 Of zou ook dat aan het stifte liggen lol

  34. Marcel , ik denk dat Guido een paar jaar terug ook heel anders in de materie stond . Gezonde feedback zal hem ook doen nadenken en laten groeien . Daar zijn we allemaal mensen voor in deze vreemde tijd op aarde .
   Interactie is zeer veel van de belangrijke .

  35. Moet bij stiften toch altijd aan voetbal denken, één van m’n voorbeelden, Dennis Bergkamp. Wie niets van voetbal weet of het gevoel hiervan niet kent, gewoon niet kijken. Het heeft alles met perfecte timing, techniek en gevoel te maken. http://www.youtube.com/watch?v=dlKgCYalLIY
   Zie je tegenwoordig niet meer, alsof je je gevoel op het veld niet mag gebruiken of zo. Net soldaten…

  36. @Cozmic 35.36: Het is ook wel gjappig maar toch ga ik je een pak voor de broek geven jij stjouterd. Je mag niet spjotten met iemand’s “spjaakgebjek”. Even alle gekheid op een stokje, het is koren op jouw molen dat Guido zich verschrijft want dan schiet jij in een plaagbui. Dat zal wel chnetisg zijn, alhoewel? Maar je weet het hè: heden ik morgen gij! Maar ik vind je wel heel gjappig, moet lachen. Als Guido 😉 er ook maar de humor van inziet. Hij die zonder zonden is, werpe de eerste steen! Hier komt Jezus weer om de hoek kijken!

  37. @Marcel W wederom in 5D op 35.42: Nee joh Marcel, dat is niet genetisch, goddelijk, maar karmisch! “Cosmicze” karma!

  38. @ willie
   wat het ook is ik lig hier helemaal in een deuk. En lach guido niet uit hoor .Tis idd waar wie zonder zonde is…. En uiteindelijk trappen we allemaal wel eens in de poep ,toch. Dan is het tijd om een stokje te zoeken en de boel te redderen ( te stiften zeg maar)elleboog op tafel 2 onderschuiven en boer opleggen stift!

  39. @Marcel: ja, niettan, weldan! 🙂 Ik ken dat niet dat spellutje stiftu, maar ik zou d’r voor uitkommu dat ik het niet begreep, ik zou me niet un loer laten draaiu. Ik ken alleen maar pestu en canasta(ai).

  40. Ja Martijn, dit wijf op leeftijd hep dat gelezu! Ook Lolita! Mijn hemel, al die boeken hp ik niet meer. Ben je lekker bezig?

  41. Ohohoho, komt dat ook uit de boedel van de overleden dominee? Jajaja.

  42. Willie 35.48
   GoddelijkeschrijffoutlozeGuido zat mij te pakken op een schrijffie , geen typo , gewoon een vette schrijffie . Vindt íe leuk , mot je maar denken , intussen lach ik in mijn knuissie omdat ‘ie dat schrijffie al een paar keer blindelings heb overgenome , sukkkeell , in een artikelotje 😆
   Beetje spel en speel sal maar segge , zoiets ?

  43. @ cozmic
   Ik weet het als je de ladder omhoog gaat wil iedereen je an je enkels terug halen, Sorry maar ik schop me los en ga verder , wil je graag mee steek ik een hand uit .Mooie site ja maar veel leeswerk en een vermoeid brein dus voor morgen bedankt zit vast veel waardevols tussen ( las al even een pagina). Maar is bedje tijd voor mij.

  44. @Willie, boekie al gelezen op de havo, stond bij m’n ouders in de kast en ook op de boekenlijst. Mooi toch. Net als Turks fruit, leuke boeken hoor als je 18 bent. Nee, lees nu ander voer. Al heb ik er weinig meer aan, lijkt wel of alles oude kost is, net als waar Cozmic mee aankomt. Nieuw jasje, dat is het dan ook wel. Denk dat ik maar eens stop met lezen, ellenlange verhalen over hetzelfde. Die new agers van tegenwoordig jatten van alles uit de jaren 60/70 met een nieuw sluiertje er omheen. New age is old age in a new jacket. Nou ja, tijd voor een schoonheids slaapie. Weltruste…

  45. Cozmic, ziet er heel interessant uit. Helaas in het Engels, dat ik niet zo goed beheer. Moet ik dus Google vertaling op loslaten, Wordt “krom” lezen en proberen er het juiste uit te destilleren. Ga ik morgen bekijken, Nu geef ik mijn vermoeide en pijnlijke voet maar de gelegenheid uit te rusten. Heb nou wel slaap. Vannacht niet geslapen vanwege verkoudheid: hoe kan dat nou met deze mooie zomer? Ik wens jullie allemaal, Guido, Cozmic, Marcel W en Martijn, want die zitten nog aan de comp, een heel fijne slaap toe. Welterusten.

  46. @Martijn: nou nog even een reactie dan. Ja, ik ken de meeste van al die boeken wel, maar ook ik – en ik was een lettervreter, niet te weinig – heb geen belangstelling meer voor al die stuff. Er is inderdaad echt wel veel veranderd. Het doet me niets meer. Vroeger moest mijn moeder de boeken uit mijn handen sleuren, nu staat heel veel te verstoffen. Moet ze ook maar eens weg doen en toch heb ik daar nog moeite mee. Gek he? Er zijn al heel wat boeken in de loop der jaren weggebracht naar 2e handszaken hoor. Heel veel boeken zelfs. Maareh, ik begrijp dat jij goed in opruimen en wegdoen ben. Kom maar eens bij mij langs dan, als jij dat goed kan organiseren etc. ben je van harte welkom. 🙂

  47. En Martijn, wat de NewAgers betreft, hetzelfde geldt voor de muziek: ook veel jatwerk maar toch slappe aftreksels. Een enkele groep daar gelaten.

  48. Jaren 60/70 old age, we kunnen beter een jaar of 2000 terug gaan of verder. De informatie was er al die tijd al, alleen bijna niemand mocht of wou het zien… In de new age maken ze er van alles van, wel de vrijheid om het te mogen vinden maar een partij garbage, het is een speld in een hooiberg. Wie zoekt zal vinden.

  49. @Willie, je woont niet echt in de buurt dus dat wordt nog een lastige onderneming maar goed, zeg nooit nooit. Ga nu eerst mijn bovenkamer weer legen, tijd om lekker te maffen.

  50. 35.5
   sluiers is zoals mul zand. Je pakt het op en het zand glipt tussen je vingers vandaan!
   Heb je ooit in een doka gewerkt dan is het belichten altijd een heikel punt bij het (ont)wikkelen(Dick , Willie, Cozmic, een van jullie zei dat of allemaal) van het dia negatief. Te veel licht of te weinig licht je vergallopeert jezelf. De moment supreme krijgt helaas niet iedereen te zien. Oefening baart kunst, maar geduld is een schone zaak.
   Kun je die mop van die mummie? (IN)gewikkeld hè!

  51. at random prikken het kan ook 35.55.
   Als of je een munt opgooit, een dobbelsteen werpt of een kansverdeling(stochastisch) boekje gebruikt. Laat het lekker aan het lot (uit de loterij) over!

  52. @Dick,

   En wat zien we dan als we het sluier oplichten?
   Wordt het zien of realiseren?
   Ik denk realiseren, realiseren dat er alleen wensgedachten zijn…Er is nml. niets dan het ene….

   Wensgedachten houden ons zoet in deze 3D wereld…
   De wens tot zingeving…
   De wens tot creëren…
   De wens eeuwig kind te blijven…
   De wens bij te dragen…
   De wens lief te hebben…
   De wens tot…het oneindige

   Maar wellicht is hier de wens de vader van de gedachte…:)

  53. Lianne, das lang geleden… Jij kwam ook altijd met interessante dingen aan.

  54. Zeker lang geleden Lianne , wel knap dat je zo’n linkje uit zo’n lange draad weet te vissen 😆

  55. Jagers en vissers, het zit nog steeds in ons bloed (DNA).
   Jammer genoeg jagen de meesten tegenwoordig flappen na (cash) ipv. informatie voor zichzelf en om door te geven. Evolutie heeft veelal plaats gemaakt voor de degeneratie, net als geld, inflatie. Wordt er alleen maar minder op ipv. beter. Gelukkig dat hier mensen zijn die nog evolueren.

  56. Foutje even, jagers en verzamelaars. Wie verzamelt er nou geld wat alleen maar minder waard wordt? De rijke stinkerds die het in aandelen, obligaties en put opties douwen natuurlijk. Zij die zien wat er aan gaat komen vanuit hun geheime genootschappies. Zo zou ik ook wel handel kunnen doen maar doe het lekker niet. Ga m’n ziel niet verkopen aan de duivel, God, of wat voor entiteit dan ook. Opzouten, oprotten, blijf van mijn lijf en zeker van m’n ziel. Mongool, debiel, ben zat van die graaiers. Vampieren, geen dieren maar beesten, die er op los feesten, over de ruggen van anderen. Van mij mag alles nu veranderen. Tijd voor de werkelijkheid. Laat iedereen die leven in z’n donder heeft eens wakker worden!

  57. Het is de keuze die je maakt in dit leven , wakker worden , bewust worden of denken dat grootgraaien ten koste van alles geluk brengt .

  58. Graaien is voor even, bewust worden is voor altijd. Tis een keuze maar goed, dat hoef ik jou niet meer uit te leggen. Al zijn onze wegen enigszins verschillend, uiteindelijk vinden we elkaar wel weer…
   Cozmic awareness.

  59. Haha , een beetje sparren of een bad mood neem ik niet zo serieus Martijn .
   Het is de kunst om daar doorheen te kijken , te voelen zonder je mindego op hol te laten slaan 😆

  60. Ja Cozmic, gaat me steeds beter af, aan beide kanten. Dwz. ik kan beter tegen kritiek maar wordt ook beter in ertegenin gaan. Ik snapte het niet zo goed maar kom erachter dat sparren beide partijen sterker en bewuster maakt. Zal dus uiteindelijk goed uitwerken. Dat watjes gedoe is inderdaad niet echt versterkend. Dan blijf je dromen op je wolkje (watje). Goh, zo leer ik weer wat.

  61. Ik moet nu gauw gaan snurken want anders hebben mijn collega’s morgen weer last van mijn bad mood. Ben nogal van de ochtend humeur zijnde…

  62. Beetje sparren wordt vaak verkeerd opgevat . Denken ze dat het ruzie is ofzo .
   Met bv Koen kan je niet sparren , die ziet alles uit de hoek van de wetenschap en wil bewijzen zien vanuit die hoek , staat niet open voor holistische kennis , einde oefening .
   Over veel andere dingen kan je wel even stoeien met een glimlach en een serieuze blik , wie bevriest , zich aangevallen of beledigd voelt kan niet goed verdedigen waar diegene wel of niet voor staat .

  63. @ Martijn 35.78; Misschien ook tijd om iets te doen aan je avondhumeur ??? 🙂

  64. JA Dick, maken we d’r avondhumor van voortaan. Lijkt me leuk. 🙂

  65. Vraag het aan de kat , en als je voldoende overtuigingskracht hebt ; maak het de kat maar wijs .
   Je kan het ook zien als samenspel , samen spelen .
   Voor levensmoeien samenhang , samen hangen .
   Waar zit trouwens de logica van theo verwerkt in Theologie ?

  66. Jeetje Imkie…ben weer flink aan het scrollen geweest 🙂 …een comment van een lezeres ‘geld-was-land’ zal zeker niet onwaar zijn, misschien wel zelfs het land van de ‘wereldbestuurders’.

  67. Cozmic,
   je houdt toch sparren of zijn het beuken? Theo loog die of spreekt ie de waarheid?
   Humor is echte waarheid! Groetjes.

  68. the=de
   theo=deo

   Zo boven, zo beneden.

   De wind is door God geschapen. Hoe deed die dat? *)

   Deodorant is door mens verzonnen.
   Maar een mens voelt zich boven god verheven daarom daarom noemt ie het niet homodorant maar deodorant. (homo (Latijn)=mens)

   En als *)God nu ‘ns echt een scheet liet. Dan mag je het pas deodorant noemen!

  69. warning waarschuwing pas op Caution de trendy hip city hoppende False Flag kittie katties zijn wonderbaar gelikt gemanicuurd onveilbaar door de nagelvijl en fris afgelakt aan ‘de skroll’ verticaal aan het roer richting een nieuw elan, welkom back in de robuuste Wtk speel tuin Moon, de zuster hoed sisterhood in de giebel giegel Cahoots zou Adam Curry gezegd kunnen hebben, vandaag ben ik in een dubbel lollige bui Moon, 20 ton lichter in mijn denk mork & mindy griebus hoofd!

   Quote:


   Cahoots

   This word was first used in popular English literature sometime before 1829. It comes perhaps from French cahute (“cabin”), from Old French, possibly blend of cabane (“cabin”), and hutte (“hut”). Also thought to be from French cohorte.

   Collusion or collaboration to nefarious ends.

   Being frustrated or up in cahoots.
   They probably give it back to him; they’re all in cahoots. — Rabbit at Rest, John Updike

   Cahoots is only used in the phrases “in cahoots” (for collusion within a group), “in cahoots with” (for collusion between two or more parties) and, more rarely, “go cahoots” (share equally in an expense or become partners) and “go in cahoots” (become partners). ”

   http://en.wiktionary.org/wiki/cahoots

   Quote:

   ” Elan

   het elan zelfst.naamw. enthousiasme waarmee je de dingen doet Voorbeeld: `met veel elan nieuwe plannen maken` …

   Emulated LAN; ATM network in which an Ethernet or Token Ring LAN is mulated

   Educational LANguage

   Emulated Local Area Network: Eén broadcast-domein binnen een ATM-netwerk. Te vergelijken met één Ethernetsegment, of één token ring.

   Emulated Local Area Network: Eén broadcast-domein binnen een ATM-netwerk. Te vergelijken met één Ethernetsegment, of één token ring.

   optimistische ijver
   vb:met veel elan zet hij zich in voor de goede zaak

   Elan is een Hebreewse meisjesnaam. Het betekent `boom`.

   elan flair, bezieling, strijdlust, vaart, vuur, zwier

   animo.

   Elán is een Slowaakse poprockband, begonnen in 1969 in Bratislava. De band is opgericht door Jožo Ráž en Ján Baláž. De populariteit kwam pas echt in de jaren 80. In 1993 deed Elán mee als Slowaakse inzending op het Eurovisie Song Festival.

   Elan is een Sloveens bedrijf, dat gespecialiseerd is in de productie van sportartikelen. Het bekendst zijn ze echter geworden met de productie van ski’s en snowboards. Andere producten zijn onder andere zeilboten, motorjachtenen kleding

   1) Ambitie 2) Aandrift 3) Aanvalsgeest 4) Animo 5) Bezieldheid 6) Bezieling 7) Drive 8) Enthousiasme 9) Elatie 10) Geestkracht 11) Gloed 12) Gemoedsaandoening 13) Geestdrift 14) Ijver 15) Moed 16) Pit 17) Scheppende kracht 18) Stuwkracht 19) Verve 20) Vlam 21) Vuur 22) Voornaam ”

   http://www.encyclo.nl/begrip/elan

  70. Hey Hyper….goed dat het goed gaat.
   Oooh wat een schatje is Imkie toch. Echt waar…en zo mooi.

   http://www.youtube.com/watch?v=wlDmslyGmGI

   Filosofie….Schönheit…

   quote:
   Das Staunen über Schönheit gehört seit der Antike zu den wichtigsten Themen der Philosophie. Schon Platon beschäftigt sich in seinem Symposion damit, wie Schönheit auf die Menschen wirkt. In der Philosophie des Mittelalters gilt Schönheit als „Glanz der Wahrheit“, eine Eigenschaft von Gedanken, die von deren Übereinstimmung mit der Wirklichkeit abhängt. In der neuzeitlichen Philosophie beschäftigt sich dann die Ästhetik mit der Frage, was Schönheit sei. Als Erfinder des Namens dieser philosophischen Disziplin gilt Alexander Gottlieb Baumgarten (1714–1762), dessen Aesthetica (1750/58) ein ganz neues Feld philosophischer Arbeit eröffnete. Dabei wird Schönheit nicht mehr als Eigenschaft von Gegenständen definiert, sondern als Urteil des Verstandes.

  71. Monika,
   i habe abitur gemacht fuer die deutsche sprache! Da habe ich viele Buecher lesen muessen.
   Viele Schriftsteller haben mein horizont erbreitert. Thomas Mann, Franz Kafka, Bertold Brecht, Heinrich Boell, Luise Rinser, Stefan Zweig, Max Frisch, Heinrich Heine, Hermann Hesse, auch dichter wie Schiller, Goethe. Und auch Erich Kaestner.draussen fuer die tuer, im westen nicht neues, die blechtrommel das glasperlenspiel, siddharta, das gruppenbild mit dame, die verwandlung faust drei maenner is schnee, emil und seine dedektiven, das kreidenkreiss, die drei grosschenoper.
   Keine Filosofen, war fuer mich wie Einhalt ganz zu schwer zu lesen. Ich habe auch ‘also sprach zarathustra’ versucht zu lesen sondern es ist mir nicht gelungen. Vieleicht im Zukuenft noch ein Mal probieren.
   Verzeihung das ich nicht immer Hauptbuchstaben puenktlich habe geschrieben.

   In der Schule habe ich wenig deutsch gelesen. Dass ich fuer die Sprache interresiere war fuer mein Arbeit. Da treffe ich echte Leute. Und dann ist es wichtig sich selbst die Sprache im Wort un im Schrift zu leren. Die Uebung macht sich der Meister.

   Es ist schade das ich nicht mehr fuer ein internationales Betrieb arbeitete. Das Firmen ist pleite gegangen. Aber ich habe zu Weile noch immer kontakt mit einem alten Kollegen. Die Deutschen die ich kenne sind nett und lieben mit einander zu plaudern. Der Mann is gewohnt ueber scheisshausmueken zu sprechen und braucht immer das wort Sakrament wie er Boese ist. Aber so habe jedes Person guten und slechten Eigenschaeften.

  72. @ Lezer ,
   Sparren of Beuken ? Denk dak toch voor de sparren zou gaan . De beuk is de Fagus , klinkt wel lekker faag . Daarentegen is de spar minder gedefinieerd , het zij de Abies met zijn vele varianten of de Pseudotsuga menziësii . De gemiddelde Spar klant weet het verschil tussen een spar een den en een pijnboom niet . Mooiste naam is nog de Cedrus deodara , deodara = het hout der goden . Niks met de-odorant te maken twouwenzz

 20. zit ik effe relaxed onbevlekt onbevangen naar Dr. Rath te kijken ziet mijn oog aan de rechterkant van de yt film lijst een versie Subtitled met een andere Taal die ik niet ken, maar mijn oog viel op het Voorvoegsel van Professor Doctor Rath in die Taal, in het Nederlands staat daar toch keihard Apekul toch? Raarrrrr

  Dat onbevlekt ontvangen kuikentje van Iem is vast een goddelijke fractie interactie tussen LIsz, mij Cozz, Moon, Mars, Willy, Dick & Jan en Iem onder Guidance van boven die zo even even SchattIch afgedaald isz, Guide en Cozz is een mooi stel mag ik wel zeggen, en het bevalt prima, aardling zijn is net zo fijn als een lekker gebakken aardappel klaarmaken en opeten natuurlijk met mayo, vandaar dat ik niet spontaan op de pof naar Moon mocht yesterday zeker, autsch, prompt een blauwtje werd haar aangekoppelde Avatar, ze is al bevangen ontvangen, en dan nog een kuikentje erbij, wordt haar te druk, moet me meel nog kieken, zal wel weer Subtiel nie veel soeps wezen, als je effe geen huis te schuiven heb van ontroering mag je toch niet mee doen in dit onroerend banken monopoly flut apen jantje beton land..

  roerend water telt niet, is voor kuikentjes only, flut zoooi, gelukkig kunnen we nog Wounded Knee gaan Healen Cozz, die raakte mij goed die clip, met die opgelopen Karma aan onze houten klompen. Soms moet je ze raken waar je ze raken kan, komt door de beton belangen, word je hard van, effe de sloophamer er boven op, Haar scheurtjes, gniffel… ken je toch nog ergens naar binnen sluipen, als kuikentje met een boodschap van boven en beneden..

  ApenVersie van Dr. Rath
  http://www.youtube.com/watch?v=WIvmpHawDlY

  Dr. Rath – EU Politiek Perspectief
  http://www.youtube.com/watch?v=WuhbyHE8mDg

  We Were All Wounded at Wounded Knee, You and Me.. ;

  Redbone-Wounded Knee
  http://www.youtube.com/watch?v=tT7TJi2Rk7c

  1. wat kan mij het schelen of deze kort levende uiterst treffende toepasselijke front page palestina kristallen Kuiken scène wel of niet filmisch gemanipuleerd werd door de digitale registrerende kijkert ter plekke, in de Kristall Nacht van de Negentiende van yesterday liep het toenmalige ‘gezellige’ oubollige opgeblazen buikpijn lach en bral en pies en poep Denkmal gebulder onder het verpletterende gewicht van een uit het donker geluidloos tegemoetkomende 1 way eisenbahn locomotief aardig gelijkbenig parallel aan de Real verschrikking van het meisje haar gezichtje na een Echt Geweerschot..

   be real and check eens je eigen parallelle Reality show, simultaan evenredig gelijklopend met Jouw Verhaal over je eigen verschrikkingen dat je niet vertelt in 5d op Wtk want een Karmische ander zou maar eens recht hebben op Jouw bewust onbewust achtergehouden Realiteit van 50 ton nietsontziend Staal gemoedelijkheid (Snurken met Burken).. Ik moest het even kwijt, ik wel, maar ik ben maar een kuikentje zonder onroerend beton belang, niet interessant, I know.

   Quote cieluore 2 hours ago:

   ” aww did you see her jump when the gun went off. She is shell shocked. Very brave little girl. ”
   http://www.youtube.com/watch?v=6MiX_osLa7A

   BAP – Kristallnaach
   http://www.youtube.com/watch?v=erycEkXJwdI

   Quote:

   ” Denkmal

   Das Denkmal kann auf zwei verschiedene Arten definiert werden. Zum einen handelt es sich um ein Zeugnis historischer Entwicklung und vergangener Lebensformen, das ursprünglich nicht unbedingt mit dem Zweck der Erinnerung verbunden war. Charakteristika einer bestimmten Epoche konzentrieren sich in dieser Art von Denkmal und müssen als solche dekodiert werden. Beispiele dafür sind historische Stätten, Literatur, Baukunst, bildliche Kunst, Kunsthandwerk oder auch technische Gegenstände. Zum anderen sind Denkmäler bewusst zur Erinnerung an eine Person oder ein Ereignis errichtete Monumente, die eine bestimmte Botschaft enthalten. Diese stehen meist an sehr zentralen Orten und besitzen eine gesellschaftspolitische Funktion. In der Frühzeit waren diese Art von Denkmälern eng mit dem Totengedenken verbunden, das zum einen das Fortleben im Jenseits, zum anderen die Erinnerung an den Toten zur Aufgabe hatte. ”

   http://www.historicum.net/themen/medien-und-kommunikation/themen/art/Denkmal/html/artikel/2552/ca/fadaa49bacbbf3536be3c2a5ac66c6b6/

  2. hihi hoi ooh die Willie, mooi Moedig Moederlijk ondeugend gezellig lichtvoetig belangeloos mensie van muh zonder banger hart, zonder jouw als gouwe ouwe tijdloze Wtk GastVrouwe, wat zou de Vijfde en Hogere Dimensie van deze Parallelle Aangrenzende Wtk Live Realiteit zijn zonder een machtig Mensie zoals jou, weet dat je niet voor niets alle Boeken van de WEreld hebt gelezen, jah geef ze maar weg aan Life Vverhuizer Martijn, jij kan alles nu lezen en toch LichtVoetig de gelopen en deels uitgesleten dwarse slingerende paden vervolgen, met jou kan ik leven Willie, en ik weet, zelfs als ik Moon moeilijk kan bereiken, via de parallelle dimensies en zoo, zelfs niet zomaar per 3d autoo fun fun auf die Kraftwerk Autobahn, dan nog kan ik Haar bereiken Via Jouw, dat weet ik zeker Willie, dat geeft mij nu voor even een Vredig gevoel in mijn getorpedeerde hartje van hout en katoen.

   als eindelijk alle gebakken garnalen sprinkhanen wormpjes maatjes en aanverwante beestjes zijn veroberd wel gedrapeerd met een pittig ketjap Manie vlug Wok sausje dan is het nu tijd voor wat 5d Luister Taal Oefeningen, je ken wel lekker lullen Mars maar ken je ook Luisteren eerwaarde Vriend uit het het barre Noorden? Dat is de sjjjjitttt als je denkt dat je er bent, dan pas zal het goed mis gaan en dat ging het ook, geeft niet, je licht geraaktheid is tevens je kracht.

   nogmaals met dankmal an die Negentiende parallelle Live Kristall Nacht met dank en diepe buiging aan JaNee (dat overdreven rand gedoe is ie vast wel gewend als pro mooie kunstige dingen makert) ;

   Quote:

   ” Lhasa de Sela Is anything wrong lyrics

   I used to say
   I’m ready show me the way
   Then another year or two
   Would pass me by

   Is anything wrong?
   Oh, love, is anything right?
   And how will we know
   Will time make us wise?

   People outside
   They know just what to do
   They look at me
   And they think that I know too

   Is anything wrong?
   Oh, love, is anything right?
   And how will we know
   Will time make us wise?

   I’ve found a home
   Now will life begin
   I can wait another year or two
   But not one moment more

   Is anything wrong?
   Oh, love, is anything right?
   And how will we know
   Will time make us wise? ”

   Lhasa de Sela – Is anything wrong
   http://www.youtube.com/watch?v=Y3k900Y_KeM

  3. jij en ik gaan nog een keer een dagje Varen Cozz, je mag Iemand meenemen, want dat is de optimale belading, 4 volwassenen, voor als de golven hoger worden, maximaal 5 plus bagage, zelflozer als de spui gaten aan dek open zijn

  4. @ hyper
   Die oordelende toon staat je slecht bro,te meer daar je niet aan de dis hebt gezeten. Overigens ken je pas lekker lullen als je het luisteren onder de knie hebt, maar dat zal wel tussen mijn oren zitten.
   Geeft nix, maakt verder niet uit,maar bewaren we voor een ander keer.

  5. Marcel kan heel goed luisteren, super relaxt als die dan is.
   Van hem weet ik in ieder geval zeker dat het een top gozer is…

  6. @Marcel, laat ze maar lullen als apen, you’re a man! En niet zomaar één…

  7. Klaar om te wenden ? We gaan overstag . Laat de bakstagen maar zakken . We verleieren . Het grootzeil aan de wind zetten !! We gaan aan de wind , effe een waterzeiltje bijzetten . Grote boot aan bakboord !! Met deze wind hebben we haring in de gangborden !!!
   Hehe , of Cozz de termen kent ? Muiderhardzeildagen , Bolkoppenrace keihard van kiet gaan op een Westlandse platbodem , tjalk of klipper .
   Say the word , I ll be there . ( ben trouwens je meeladres kwijt door meelupdateprogramma )

  8. Nu nog een baard… Marcel, ik vaar liever met jou mee op een bootje hoor, heb ik veel meer vertrouwen in. Moet je wel genoegen nemen met wat stoppeltjes. Bij mij wordt het echt niet veel meer. Alleen op m’n hoofd groeit het als kool.
   http://www.youtube.com/watch?v=0LgUFU5YDCE

  9. Nee, pannenkoeken met spek gegeten.
   Jij zult wel weer heerlijk energetisch van de pleiaden zijn wezen snoepen of niet? 5d voedsel…

  10. @ ach vriendelijke lieden , een lichte schermutseling behoeft geen ingrepen toch ? Laat ons maar even sparren , weet zeker dat het slecht een vorm van armpje drukken is . Anders ging ik er ook niet op in. Voor serieuse strijd moet men niet meer bij mij wezen. En hyper is gewoon hyper met alle wollige orakeltaal zoals alleen hyper bezigen kan ,ook dat is een gave.

  11. Armpje rukken heeft ook zo zijn charme , kan mij ook allemaal niet boeien zelfs schimpscheuten van import Friezen niet 😉

  12. Gewoon om even aan te geven dat men met aannames leeft ; Rozen hebben geen doornen .

  13. Hoe kun je tegen je broeder of zuster zeggen: ‘Laat mij de splinter uit je oog verwijderen’ zolang je nog een balk in je eigen oog hebt?

  14. @ coz nou lees ik toch net op jouw wikipedia linkje dat de geleerden het er nog niet over eens zijn of een roos een doorn of een stekel heeft , dat moet dus eerst maar even wetenschappelijk worden bewezen( oeps …..dat mocht hier niet meer ….sorry)

  15. Marcel , een vergroeide tak , zoals bij de meidoorn en vuurdoorn , of een scherp object op de plaats waar normaal een blad of tak zou zijn is een doorn .

  16. Tis me een doorn in het oog. Wetenschap. Net wistik uit de kleine Johannes van Frederik van Eden. Sorry, kan de tweeledigheid van de lichtwezens eigenlijk niet zo goed vatten…

  17. Ik had eigenlijk een takkenwijf moeten zijn maar er groeide ineens iets wat niet bij een takkenwijf hoort. Nu ben ik dus de lul…

  18. Cozmic
   weet zeker dat het niet zo veel uitmaakt door wie je gestoken wordt maareh….
   http://nl.wikipedia.org/wiki/Doorn_%28plant%29
   Stekel
   Stekels bij braam

   Ook kunnen er op de stengel stekels zitten. Een stekel, zoals bij braam, is een kegelvormig uitgroeisel van de opperhuid en is niet verbonden met het inwendige van de stengel of tak.
   Stekels bij de roos

   Van de stekels bij rozen is het onduidelijk uit welk weefsel ze gevormd worden, en dus of het stekels of doornen zijn.

  19. Marcel , ik bedoelde die van Sailor Hyper , na een pc reset was ik al mijn adressen en meels kwijt . Als ik je wil bereiken dan doe ik dat wel via ome Paul .

  20. zo zie je maar dat de morfologie ook niet stil staat , in mijn hogeschoolse aanname tijd stond vast dat de roos stekelig was , zie de duinroos .

  21. Hyper heeft vast nog een hele grote zak vol meel door te lopen. Een half jaar… In een half jaar verandert er natuurlijk ook nogal wat, jammer man. Net of je oud nieuws gaat lezen. Hopelijk is het meeste eindeloos.

  22. @Cozmic, ik dacht dat ik zo’n zelfde opmerking maakte gisteren. Alles waar jullie mee aankomen is al duizenden jaren voor Christus bedacht.
   Second hand, helemaal als je het van Barbie sr. moet hebben…

  23. Misschien tijd om het Orakel van Lemmer weer te reactiveren . De wereld raakt verzand in tweedehands informatie . Bij Toutatis , we hebben iets nieuws nodig .
   We the humble ones are at your feet , please show us the way .

  24. Haha Marcel, tuurlijk mag je kijken, was alleen niet aan je opgedragen.
   Ik vind het ook lekkere muziek hoor 😉

  25. Hyper , je kan weer tevoorschijn komen , het inspratieverterende alleswetende kringloopmonster is weggekropen in de donkere catacombes van zijn omnignostische alwetendheid , zich afvragend wie de kleine man in de kano nu eigenlijk is .
   http://www.youtube.com/watch?v=dNQGwZeugPQ

  26. Hey Man, Cozmic jij hebt ook alles per seconde door hieroooh, daarooh, en Overal, net als JaNee, daarom ben je Eindeloos, en dat wil ook ik het liefste zijn, Eindeloos!! Ik begrijp niks van dat benepen gedoetje, snap daar niks van, daarom ben ik ook geen voetballer van nature, achter de bal aanlopen, niks voor mij, geen idee waar die bal naar toe gaat, duw dat ding het doel in en klaar is kees en die wedstrijd denk ik dan, maar dat schijnt te simpel te zijn, maar de tien met een griffel kindertjes zijn dusz naar bed, god zij dank zeg!

  27. Zie het verschil Hyper , plaagstootjes van wie weten wie ze zijn , vette uithalen van gekwetste mindego’s en alles er tussen in .
   Om eerlijk te zijn zie ik de grens ook niet altijd even duidelijk , stap wel eens in mijn eigen valstrik . So what ?
   so what
   http://www.youtube.com/watch?v=GyynGzMlHSY

  28. update , Hyper kijkt naar vid en krijgt anarchistische lachstuipen 😆

  29. Inmiddels heb ik de conclusie getrokken:
   Sinds ik weet dat niemand zich interesseert voor de waarheid, lieg ik niet meer.

  30. update 2 , Imke plet tijdens het headbangen het kippetje Jezus tussen haar voorhoofd en de muur , Jesus .

  31. Oke , ik doen effe mee ; sinnce the toiletbole seems to be a pisstake , I stopped aiming .

  32. Ja ik ga lekker op mijn woorden letten . Right 😆
   Woorden zijn woorden , cognitieve bladiebladie ?
   Tegen de ëén zeg je kut en die raakt er opgewonden van , de ander denkt aan gezeik , de ander vindt het ongepast , ongeplast weet ik veel , kan mij het bommen je doet et toch nooit goed dus waarschijnlijk was die harakiri haiku , al dan niet met zwaard geleverd en voor de overlevenden een recept om lever te bereiden in zeer dunne plakjes zonder de stenen en kankergezwellen wel op zijn of haar plaats .
   Doe je ding Guido , met je Haiku 🙂 Ik had ooit een Toyota , telt dat ook ?
   http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=SQm50YiwKqE&NR=1

  33. Bruce moet in front of the audience, frontaal voor het publiek, telefonisch live aan z’n lieve Moedertje kenbaar maken dat ie heus wel weet dat zijn beroep als pop zangert van Iron Maiden volgens de ‘normen en waarden’ van z’n lieve Moedertje geen Eerbaar beroep kan zijn, je ziet zelfs onbuigzame hardcore heavy metal Bruce bukken buigen en krimpen, als tie z’n lieve Moedertje aan de mobiele telefoon lijn heeft..

   Das waar Cozz, ik vind en vond kaa Uuu Tee altijd meestal nog wel opwindend om te horen, of te zeggen, niet dat ik het vaak zeg, of dat ik het vaak hoor, maar daarom juist, maar een moderne sleetse meid die dat als stop woordje pleegt te gebruiken, vind ik zo zonde, het had zo’n fijne lading, gebruik het dan niet op, wat moet je dan ooit weer verzinnen om op het gewenste opwindbaar prikkel niveau te kunnen komen, nog even en het is een gecertificeerd politiek correct Eu woord, met dank aan de grensverleggende ‘progressieve’ tv programma’s van BNN.

   Iron Maiden – Bruce’s phone call + Wasted Years
   http://www.youtube.com/watch?v=KivqCYiO5iU

   Quote:

   Onoirbaar
   1) Niet zedelijk 2) Onbehoorlijk 3) Onbetamelijk

   http://www.encyclo.nl/begrip/onoirbaar

  34. geweldig die Iron Maiden Super Trooper clip Cozz, als onderstreping en toelichting dat je een reden had om het zwaard diep te zetten…

  35. wat oudere opnamen van het zelfde nummer, toen die gasten van Iron Maiden een stuk jonger waren, door de korreligheid van de oudere video opname is Extra Goed de zeer donkere War like krachten te zien, dit is real heavy shit, zeer donker maar ook machtig krachtig, je ziet ze full blown volledig shape shiften in WEzens op ander trillings niveau, dit is dark shjjjit oei oei oei

   ik kan me zo moeilijk voorstellen dat deze Jonge Jongens ooit mama’s liefsten zijn geweest, somewhere on the road, ergens is er iets goed fout gegaan, je wordt of je bent toch niet zomaar zooh? kijk er maar eens naar als je durft, this is War op het podium live brrrrrr, wel interessant om te weten dat dat ook bestaat, het voordeel is dat wat je ziet is wat je krijgt, what you see is what you get, straight forward, recht voor z’n raap ;

   ooh jah, toen ik dood ongelukkig op het vwo zat, toen waren er een aantal hoogbegaafde jongens die deze muziek van haver tot gort kenden en ‘gebruikten’, dit waren de jongens (achteraf tenminste 1 met een bepaalde bloedlijn, wist ik toen nog niks bewust van) die nogal opvallend voorlijk werden behandeld door de machtige onuitstaanbare onverdraagzame kille exacte leerkrachten, ze waren meestal eng goed in exacte vakken, ook bleek het hun taak te zijn om op allerlei manieren de gevoeligen duidelijk te maken dat hun geheime kracht afkomstig was van een geen genade houding voor niks niet, er was niet zoiets als houden van,

   er was The Machine en Macht en the flick of the switch om ieder obstakel wel of niet levend zonder een moment twijfel rucksichtlos te vernietigen als dat ‘nodig’ was. Ik vond het vreemd dat deze houding kennelijk soort van beloond werd door docenten en bestuur, mijn pa zei dat het in zijn tijd, dus relatief kort geleden, dat het in zijn tijd precies andersom was, toen waren het de taligen, de beschouwers en vertellers, de alfa’s die eerder gewaardeerd en bevorderd werden…

   Nou schijnt het geschiedkundig historisch zo te zijn dat zo gauw als de Ingenieurs op belangrijke posities aan het roer komen te staan dat er dan gegarandeerd oorlogstijden aankomen…

   Iron Maiden – Blaze and Steve allmost fight in the concert
   http://www.youtube.com/watch?v=-i1VWEK7iJA

  36. by de weg, 1 van die klasgenoten waar ik het over had lijkt nogal erg op Sarkozy….
   door de groffe korrel van de oudere video is er extra veel extra dimensioneels te zien…

   Heiku Herman Exposed ;
   http://www.youtube.com/watch?v=bNi8NlaICe8

   Toelichting op Vers 36.58 van deze draad ;

   waarom nog moeite doen als het niet de moeite waard blijkt te zijn

   Quote:

   ” pisstake

   A word used to describe something that was so utterly poor or pathetic that its just a total joke
   That test we did was a pisstake
   Havin a fight with you is a pisstake mate

   An adjective describing something which is ridiculously easy.
   That exam was a pisstake. ”

   http://www.urbandictionary.com/define.php?term=pisstake

  37. ik sliep al bijna maar toen bedacht ik het volgende; hoe kan het dat Zappa in z’n geniale f liedje duidelijk fulmineert over het world wide web, en een modem, ook dat nog, het internet was er nog lang niet in zijn tijd…..

  38. Scherp Hyper, ben meteen aan het neuzen gegaan,, je hebt gelijk, album uit ’84, www start in ’91
   Geweldige tekst trouwens.

  39. Per abuis op 37.1! Zeker scherp Hyp. Hebben jullie nooit die video met Modern Times van Charlie Chaplin gezien, waarin tussen de menigte in een station (meen ik) zomaar een figuur met een mobieltje loopt te bellen? Helaas heb ik ‘m niet meer bij m’n favorieten staan.
   Verder, wat zijn jullie allemaal lekker bezig. Ik heb me het schompus gelachen. Love you all!

 21. Weet je wat mij nu per omgaande de laatste tijd opvalt…………..

  Als de Kat weer eens op vakantie is, dansen de wtk muizen en ratjes er weer oplos!!

  1. Zeker scherp Hyp. Hebben jullie nooit die video met Modern Times van Charlie Chaplin gezien, waarin tussen de menigte in een station (meen ik) zomaar een figuur met een mobieltje loopt te bellen? Helaas heb ik ‘m niet meer bij m’n favorieten staan.
   Verder, wat zijn jullie allemaal lekker bezig. Ik heb me het schompus gelachen. Love you all!

  2. @ mosa 5d
   ook de ratten en muizen hebben recht op vakantie toch? En wanneer kan dat beter dan wanneer de kat van het wtk huis weg is? Maar helemaal stoppen met opletten is niet wijs voor onze knaagdiertjes , hier en daar staat nog een val ……., En je weet het is de ene kat weg waagt de ander zich op zijn terrein 😉

  3. Mosa 5D, ik ben “een beetje dom”: welke Kat is met vakantie? 🙂

  4. buster the filibuster cat is busted, high five O, baby baboons

   Quote:

   ” Cats are a very independent animal, and come and go as they please, it is said you do not choose the cat, rather the cat will chosse you.

   In my life I have had two cats with whom I had a very unquie bond with

   The first was a kitten I saved whom I called Little Boots. he was completly black save four perfectly formed white boots on his upper paw to ankle.

   Little boots would never go to sleep unless he knew I was safe. If ever I held my breath so I would not be breathing he would lick my face until I did breath ( could no longer hold my breath) with a happy meow and a purr he would then retire to the end of the bed often during hte night coming to check if I was still breathing. ”

   http://watch-tower.hubpages.com/hub/Buster-the-cat-and-the-Pixies

   Badass dog gets owned by Buster the cat..
   http://www.youtube.com/watch?v=Taaje64OH6A

  5. Quote:

   ” De naam filibuster of filibustier wordt gegeven aan meestal Amerikaanse personen die in de negentiende eeuw staten probeerden te stichten of veroveren in Latijns-Amerika. De naam komt van het Nederlandse woord vrijbuiter.

   Een van de bekendste filibusters was William Walker. Walker heeft in 1853 de Mexicaanse staten Neder-Californië en Sonora weten te veroveren en er een kortstondige republiek gesticht. Hij werd echter snel verslagen door het Mexicaanse leger en vluchtte terug naar de Verenigde Staten. Hij werd aangeklaagd wegens illegale oorlogvoering, maar werd vrijgesproken. In 1855 wist hij Nicaragua te veroveren, en benoemde zichzelf tot president. Twee jaar later werd hij echter afgezet door het Amerikaanse leger. Hij stierf in 1860 tijdens een poging Honduras te veroveren.

   Filibusters werden soms gesteund door de Amerikaanse regering. Dit was voornamelijk het geval met filibusters die zich in Texas en Californië vestigden, omdat die diensten konden bewijzen bij het veroveren van deze gebieden op Mexico.

   Vertragingstechniek

   Sinds 1851 wordt de term filibustering gebruikt voor het extreem lang rekken van redevoeringen, met het doel een wetsvoorstel te vertragen of blokkeren. Er wordt urenlang gekletst; soms worden er zelfs telefoonboeken voorgelezen.[1] Het record filibusteren staat op naam van de Amerikaanse senator Strom Thurmond, die in 1957 bij het bediscussiëren van een burgerrechtenwet 24 uur en 18 minuten lang aan het woord bleef. ”

   http://nl.wikipedia.org/wiki/Filibuster

   Quote:

   ” busted

   1: (gebruikt informeel vooral van botten) gebroken; “mijn arm is
   busted “;” Ik heb mijn hoofd gepakt in de strijd “,” kan niet spelen met een kapotte honkbalknuppel ”

   2: plotseling en met geweld open gebroken vooral uit interne druk ( “kapot” is een informele term voor “burst ‘);” een
   burst ballon “;” burst buizen “;” burst naden “;” een breuk aanhangsel “,” een kapotte ballon “syn: (burst), (breuk)

   3: Om uit te werken ( “kapot” is een informele substituut voor “gebroken”); “een gebroken wasmachine”; “de coke machine
   is gebroken “,” de coke machine is kapot “syn: (gebroken) “

  6. i think i am in love again (zucht, zalig) ..

   Quote:

   ” Welcome to Gérardine Riga’s website. I am an autodidact as an artist and sign my work with Graig. Why this name? Graig is an English name, used both as first- and familyname. As in Graig Nettles, the famous Yankee baseball-player, and in Daniel Graig, the actor who featured in the James Bond film Quantum of Solace. In Wales, UK, there are two villages to be found by the name of Graig. The name is derived from Gregory, which originally means, watchful or vigilant. The need for a short, but meaningful name to sign my work with, brought forth Graig, which is anagrammatized from Riga G. I feel comfortable with the idea that I turned watchful and vigilant by adopting this name. ”

   http://www.artbygraig.com/en/over-mij/

   Over Oer Ur Taal en de Ursprong van Klanken en Woorden en Symbolen… ;

   Veel liefs te Jeruzalem
   http://www.albertriga.com/4.htm

   De economie van woorden
   http://www.argusoog.org/de-economie-van-woorden/

   hier hou jij vast ook van Cozz?! We gaan ons nog veel verder ontwikkelen Cozz, wat kan ons het schelen, ja toch?

   Jaah leuk hèh Iem dat Wereld Wijde Web van Zappa en z’n digitale modem, avant la lettre, doe de groetjes aan begeerlijke alles verzwelgende zalige Moon, Cozz is nog steeds Zwaar Verliefd, weet ik zeker, De Hogere Kunsten Makers moeten ons redden, helpen transformeren, Iem kan dat, weet ik zeker, JaNee kan dat, weet ik zeker en Gérardine Riga kan dat, weet ik zeker, de absolute top, de half om halfjes redden het niet alleen hierooh en daarooh en nergens niet, ik wil in een verlaat kuiken stadium er nog alles uithalen, leven van 40 t/m 80, net als Simon Vinkenoog het ouwere Orakel van weleer, van 0 t/m 40 lukte mij niet zo goed, tweede derde herkansing?

  7. half leven van 0 t/m 40, het wilde maar niet lukken, het werd moedwillig niet opgepakt, en ik kon me zelf nauwelijks oppakken, voor deel 2 heb ik een andere Moeder(s) nodig die niet zozeer de pampers uitdeelt en beloont en straft met eten, en die liever niet had dat ik het huis uitvloog om leuke dingen te doen, laat staan te beleven en te zien, en zeker niet iets of iemand mee terug nemen, zelfs de ongeziene liefde die ik op straat opliep en als een wolkje om mij heen kon hangen moest thuis kapot gemaakt worden, er was en is er maar 1, moeder 1, van 0 t/ m 40, dezelfde klacht had en heeft m’n vader die er zelden of nooit is, maar ook weer wel, heb ik inmiddels na 40 jaar zoeken en duiden en provoceren en schreeuwen en stampen van hem begrepen, ik had het kunnen weten..

   vol en ledig tegelijk kunnen leven van 0 t/m 40;

   Quote:

   ” avant la lettre

   Before the term was coined; used after a term applied anachronistically.
   Suffragettes were feminists avant la lettre.
   Suffragettes were feminists before the word “feminist” existed.
   The events of 1848 were transmuted into a symbol of fraternal multiculturalism avant la lettre. ”

   http://en.wiktionary.org/wiki/avant_la_lettre

   leven van 0 t/m 88 ;

   Quote:

   ” après la lettre

   Etymology, from après (after) and lettre, a caption added to an engraving to describe the drawing.
   “Épreuve, gravure après la lettre”: a print made after the caption is added (lettered proof),
   Je suis déçu de cette vente aux enchères, je n’ai pu acquérir que des estampes après la lettre. ”

   http://en.wiktionary.org/wiki/apr%C3%A8s_la_lettre

  8. euhm zekers Weten Willie, die mobiele handheld Tijdreis telefoon van Held avant la lettre Charlie Chaplin uit de jaren 20 of 30, weet niet zeker uit mijn hoofd, jaren 20 of jaren 30, hoofd redactie Guide Guido heeft daar een compleet Artikel aan gewijd indertijd, met fotoo Captures en al… meen ik mij te kunnen herinneren..

   to Suffer betekent toch LIjden met een lange Ij? daar hou ik nou van..

   Suffragette

   Quote:

   ” Suffragette is een Engelse term die staat voor iemand (eigenlijk alleen een vrouw) die strijdt voor de vrouwenrechten met name voor het vrouwenkiesrecht. De echte naam van deze organisatie was de Sociale en Politieke Vrouwenunie, deze werd opgezet in 1903. De term is afgeleid van het Engelse woord ‘suffrage’, dat stemrecht betekent.

   De suffragettes zijn een beweging uit de eerste feministische golf. Emmeline Pankhurst was de stichter van de suffragettebeweging, samen met haar dochter Christabel Pankhurst.

   Suffragettes werden vaak gezien als zure en lelijke vrouwen die geen man konden krijgen, maar het tegendeel was meestal waar. Het waren vaak juist jonge getrouwde vrouwen die actie wilden ondernemen voor hun rechten. Zij zetten grote demonstraties op. Groepen vrouwen ketenden zich bijvoorbeeld vast aan het hek van het parlementsgebouw of stookten brandjes. Belangrijke brieven werden in brand gestoken en in de stembussen werd zuur gedaan zodat de stemmen onleesbaar werden. Om arrestaties uit te lokken gingen de demonstraties verder. Er werden zomaar winkelruiten ingegooid of gemeente-eigendom vernield. Vrouwen kwamen in de gevangenis en gingen uit protest in hongerstaking. Ze wilden dat de regering serieus ging praten over rechten van de vrouw. Ze kregen vaak het omgekeerde; er werd alleen maar opdracht gegeven aan de gevangenisbewaarders om de gevangenen gedwongen te voeren. Een belangrijke suffragette, Emily Wilding Davison, stierf toen ze bij een paardenwedren het paard van de koning probeerde tegen te houden. ”

   http://nl.wikipedia.org/wiki/Suffragette

  9. Hyper…de kunst is jou dus ook niet vreemd… 🙂
   Een vriendin van mij (al meer dan 20 jaar) begon ooit met schilderen, is ook autodidact en heeft sinds een paar jaar een eigen website http://www.frau-frei.de
   Heel vrolijke dingen…ik vind het heel leuk…zijn geen JaNeetjes natuurlijk maar toch….het heeft iets.
   Trouwens die ‘wounded healer’ is eigenlijk het empathische in de mens en verder komt ook het empirisme erbij kijken…kennis komt uit ervaring….de leer van Aristoteles.
   Zappa…heb hem nooit zo goed gesnapt, maar er zijn zat mensen die met hem weglopen. Ik kan me nog aan een avond in een kroeg in Duitsland herinneren, een vriend, grote Zappa-Fan, draaide een hele avond Zappa…nou ik smeerde hem op gegeven moment…misschien moet je daar een bepaalde rijpheid voor hebben. Het klinkt gewoon niet alles als Bobby Brown 🙂

   Willie, ken je ook de ‘greatest speech’ van Chaplin? Ongelooflijk wat hij daar allemaal zegt….

  10. Hey die Monika 😉 Welcome Back Captain Braveheart Gurrlll ;

   (in mijn soms geestige schrijvers geestje hoor ik nu het woord Back, en als oudere jongere Rockert van weleer van mijn X generatie leeftijd koppel ik daar dan voor nu even het ac/dc nummertje ‘back in black’ aan, zonder veel nadenken, hup wam, wie weet waar het goed voor is, met het penseel een kleur kiezen en een kloddertje roze verf hier of daar plaatsen op het grote digitale Wtk witte onbeschreven pandemonium krolse scroll Wij Draaien Door Doek)

   Monika heel herkenbaar zoals jij Zappa beleefd hebt, had ik ook, en heb ik ook, misschien dat we daar Ooit eens aan toe zijn, om zijn Orakel Taal beter te kunnen begrijpen en waarderen, ik heb ook nog steeds moeite met Zappa, zowel muzikaal als teksten, moeilijk moeilijk moeilijk moeilijk, in het gehoor ook.

   Jah ik hield en hou vaak ook meer van funky uit de pan swingende dans en glans muziek Monika, nog steeds, Oooh spannend leuk Monika, ik ga eens heel rustig rustiek op mijn gemakje naar de WebStek van jouw Künstler kunstige Vriendin kijken, wat ik er in zie, wat het met mij doet!!

   Quote:


   1. A very noisy place: “The whole lobby was a perfect pandemonium, and the din was terrific” (Jerome K. Jerome).
   2. Wild uproar or noise. ”

   http://www.thefreedictionary.com/pandemonium

   Chaplin wist kennelijk precies exact wat er toen gaande wasz voor en achter de schermen, Dr. Rath vandaag de dag ook, zo indrukwekkende speech van Dr. Rath!!

   Dr. Rath – EU Politiek Perspectief
   http://www.youtube.com/watch?v=WuhbyHE8mDg

   Monika ik moest trouwens net wel ontzettend lachen en toch ook wel behoorlijk nadenken over die Eindeloze Rond Draaiende GrasMaaiert vastgebonden aan een burger Obeliskische vlaggenStok Paal, onderaan de Front Page van Wtk, Wtk is ook zo Artistiekerig als de pééééé Monika, komt door die Artistiekerige grafische types voor en achter de Wtk schermen, we zijn dus in goede handen Monika, alles komt goed, in sneltreinvaart leer ik bij, ik en de mijnen moeten wel, de tijd gaat zo razend snel in 2012!

  11. Vertaler zijn is een nogal Vak, letterlijk vertalen van een woord geeft sowieso snel veel misverstanden

   Quote:

   Künstler

   ” Ein Experte oder Anhänger der, eine bestimmte Tätigkeit. Das Wort kann viele andere hinzugefügt werden, aber die beliebtesten sind Stier (Shit)-Künstler, brennen-Künstler, Con-Künstler,

   Piss-Künstler, Ripoff Künstler und Sack Künstler.

   Dieses Muster eingegeben modernen britischen Slang über die Streitkräfte in den 1950er und 1960er Jahren, und separat US-amerikanischer Hippie Terminologie von den späten 1960er und frühen 1970er Jahren. Das ultimative geografischen Herkunft des Verbrauches ist dunkel; es kommt in Gebrauch spontan in mehreren englischsprachigen Bereichen, vielleicht durch die Edwardian Gewohnheit hochtrabend anwenden ‘Künstler’ oder ‘Artiste’ von Künstlern in verschiedenen Bereichen des Know-how gefragt. ”

   http://www.termwiki.com/DE:-artist

   Quote:

   ” Braveheart

   Het verhaal gaat over de Schotse held William Wallace (Mel Gibson), die in de 13e eeuw met behulp van Robert de Brus (Angus Macfadyen) de Schotse clans probeert te verenigen om zo een blok te vormen tegen de Engelse overheersing onder Koning Eduard I (Patrick McGoohan). In het begin van de film worden de vader en broer van William gedood door Engelse soldaten, waarna hij wordt opgevoed door zijn oom. Na twintig jaar keert hij terug en trouwt hij met zijn geliefde Murron (Catherine McCormack). In eerste instantie wil hij niets weten van een opstand tegen de Engelsen, totdat Murron de dag na de bruiloft wordt vermoord door Engelse soldaten. In een vlaag van woede vermoordt William een groep soldaten, waarna hij de opstand leidt tegen de Engelsen. Het komt tot een oorlog tussen de Engelsen en de Schotten, met een aanval op de Engelse stad York en bloederige veldslagen tot gevolg. Tenslotte wordt William gevangengenomen en gemarteld. Hij ziet in de laatste minuten van zijn leven, Murron tussen de toeschouwers staan. Zelfs zijn vrienden hopen dat hij om vergiffenis vraagt, maar met zijn laatste adem schreeuwt William luidkeels: “Freedom!” ”

   http://nl.wikipedia.org/wiki/Braveheart_%281995%29

  12. Willy je hebt nog steeds geen antwoord gekregen van de high five 5 Ooh autsch katten brigade…

   met een gierende gitaar op je Grinning grijzende ritmische kalme kabbelende ritme sectie schoot en een jengelend hartverscheurend huilend howlin’ wolven HarMoonikaatje in je guitige tuiten mondje kom je de ganse wereld tonnetje rond..

   Harry Manx – Baby Please Don’t Go
   http://www.youtube.com/watch?v=ysA_2cVHRxQ

   Quote:

   ” to put up with something unpleasant without complaining: “He doesn’t like his present job but he’ll just have to grin and bear it till he finds another.”
   op zijn tanden bijten ”

   http://www.mijnwoordenboek.nl/vertaal/EN/NL/grin

  13. omg Iem zwaar kuiken vel bij de eerste zware F bass dreunen van Moeders Fijnste, als ik vroeger bewust geweten had dat er een voorspellende duiding in de naam van die super Band verborgen zat… de buren moeten het mij maar even vergeven, het Volume gaat een tandje hoger…

  14. ik word altijd zo gelukkig van Amy, als ik haar zie en zo en als ik haar hoor, hear hear..
   waarom weet ik niet, weet ik veel ;

   Amy Winehouse – Back To Black (2006) – Full Album
   wat la die daa la die die ga ga bla bla blaag met behulp van de duvel wil wezen dat is Amy van zichzelf, verschil moet er wezen

  15. Ja, dat wil wel als je de hele dag wodka loopt te zuipen als een beest.
   Miauw…

  16. grinnik proest Martijn, ha ha haah, wat is het toch ok een mooi eigenwijs ventje, zou Paul ook gezegd kunnen hebben! nu snap ik ut pas, ut Orakel Mirakel uut Lemmer, de beer van Lemmer, zware spieren vanwege loodzware eikenhouten bejaarden banken sjouwen dag in dag uit, verdomd, ik hoor haar nu op Nederland 3 heel irrie slepend met dubbele wodka tong praten… mmm zo had ik het nog niet beluisterd.. take a break, take a Marss

  17. over bij de wilde beesten af gesproken, Amy heeft iets dierlijks gracieus over zich, die combinatie is Hot hoorrrr…

   ” gracieus

   mooi en sierlijk
   Voorbeeld: `de gracieuze houding en bewegingen van een geisha`
   Antoniem: lomp
   Synoniem: elegant …

   sierlijk, bevallig, elegant, sierlijk

   1) Aanvallig 2) Bekoorlijk 3) Bevallig 4) Charmant 5) Elegant 6) Innemend 7) Lieflijk 8) Minzaam 9) Rank 10) Slank en teer 11) Sierlijk 12) Wellevend 13) Zwierig ”

   http://www.encyclo.nl/begrip/gracieus

  18. @Monika 37.9: Leuk werk van je vriendin Monika. Morgen zie ik zeegezichten! 🙂

  19. ja Willie tevens tijd voor mij om een kijkje te wagen bij de frei frau

  20. @Hiep 37.20: en voor mij om de video van Dr. Rath verder te bekijken. Fantastische man, die al heel wat jaartjes de mensen probeert de ogen te openen wat betreft de gebruikte geneeswijzen.

  21. en jaah hoor ik heb Monika al gevonden te midden van een gonzende idolate maar zwaar vermoeide menigte, plaatje 21, 1 na laatste rij onder aan, op z’n kop, haar feeërieke zwevende etherische geest is al een tijdje uit haar moeders voedende fles gekropen en kan met geen mogelijkheid meer terug worden gestopt, die stop zit er niet meer op, nou de rest nog, nou wij nog, en boven de hoofden van de loodzware grimassen van de gemene grijze goegemeenten maakt ze de volgende Ehemalig gedenkwaardige kleurrijke ’there are many Shades of grey’ Statement, voor een Ieder die wil Horen, open uwen oren en huivert;

   ” …a wonderful feeling, which turns me upside down…on some days… ”

   http://www.frau-frei.de/artwork/pictures-3/

   Quote:

   ” Ehemalig:

   etwas, das nicht mehr existiert oder nicht mehr besteht
   Abkürzungen: ehem.
   Synonyme: damalig, einstig, früher, vormalig
   Gegenwörter: jetzig, derzeitig ”

   http://de.wiktionary.org/wiki/ehemalig

  22. Hahahahahaa Marcel w wederom in 5d
   wat ben je geestig, je begrijpt best wat ik bedoel!!!

   @ Willy……wie is de Kat, benoemen geen na(a)m(e)

  23. #@ mosa 5d
   Reden voor mij zelfs om mogelijk een tijdje te verkassen. Denk soms weleens dat ik net zo goed wikipedia kan gaan lezen, lijkt wel op het forum de laatste tijd ,helaas.

  24. Yesssszz JaNee, Ta VAar Es, das wahr es, Heaven…., Whoei, She’s Got It, And You’ve Got it heel erg ook, wauw, en daarom We’ve Got It, maar ‘we’ hebben het nog niet allemaal helemaal door, geeft niet, ieder z’n tempo, ieder op z’n eigen tijd !!

  25. @Hyper, over die wodka hoefde je niet te beluisteren, het werd gewoon gezegd door iemand die haar heel goed kende, weet ik veel wie, het enige wat ik van die docu heb gezien trouwens. Dan is het niet meer dan normaal dat je naar de klote gaat. Zoveel artiesten die het eigenlijk niet aan konden. Ze worden geroemd door mensen die niet zien wat er zich werkelijk afspeelt. Zielig gewoon. Net als uber Andre Hazes (niemand laat z’n eigen kind alleen) en Herman Brood. Ook zo’n omhoog geschoten ego. Losers zijn het. http://www.youtube.com/watch?v=K1ftHKKS9n0

  26. nou weet je wat ik vroeger niet wist Martijn, dat bijvoorbeeld die Dr. Dréé Hazes van onze eigenste Neerlandse Bodem, dat het Verborgen leed waarmee hij zo’n unieke snikkende traan in z’n ‘dictie’ klemtonen kon leggen, dat dat te maken bleek te hebben maar zwaar X misbruik toen hij nog kind was, heavy toch, in Dr. Dréé Hazes zijn tijd was daar nauwelijks een oor of klankbord voor te vinden, hij droeg het met zich mee, daarom dronk Dr. Dréé Hazes dagelijks, om de brandende verborgen pijn in z’n donder te verdoven, dat schijnt een deel van het verhaal van onze Dr. Dree Hazes te zijn, ik wist dat eerst ook niet hoor Martijn, het schijnt dat hij zich een keer verl*lt had, versproken, hij had het een keer gezegd, voor de goede verstaander, maar jaah daar word je niet populair mee, om zo iets met een groter onwetend publiek te delen, maar volgens mij wel de verklaring dat de intense intensiteit van zijn liedjes overkwam bij dat zelfde grote publiek, leed verkoopt, maar je moet het niet 1 op 1 uitspellen, dan schrikken de mensen zich kapot, daar kunnen ze niks mee, en nog niet hoor, in 2012 is dat nog steeds zo… Zo zie je maar Martijn, Kunsten Makers en Kunst met een grote en een kleine Kaaah is er niet voor niets, je ken het niet uitleggen, je ken het niet vast leggen, je ken het hoogstens aanschouwen, daarom zijn exacte ingenieurs vaak een beetje bang voor kunstenmakers, je kan ze niet vangen, ze hebben meer te zeggen dan ze zeggen, en zoals je weet heeft Ds. Dick hieroooh op Wtk eens uitgelegd dat je het leed van je ouders of grootouder deels astraal via je DNA antennes of zo kan mee krijgen vanaf jonge leeftijd.. loop je als kleuter met de sjjjjitttt rond van je opa en je vader en je moeder en je oma als het tegen zit, dan trek je op de leeftijd energetisch diezelde sjjjitttt aan, de elders doen het lijfelijk perfect maar in de geest is de beschadiging enorm onderhuids en is het doordringend hard aanwezig geweest in mijn kinder lijfje van wel eer, daarom probeer ik het te ventileren nu ik wat ouder ben, anders word ik nooit wijs
   Ook dat nog…

  27. @Marcel en Mosa, ja, misschien is het maar beter om de stekker eruit te trekken voor een tijdje. Dan ga ik met jullie mee, geen zin meer in irritaties. Ik raak mezelf hier al een tijdje alleen maar kwijt, kom ik op het niveau van 15 jaar geleden, toen ik m’n haar lang liet groeien of paars verfde. Er moet een piemel in… Suckers. De beste tijden waren de begintijden. Ik word er alleen maar minder op op deze manier. Gevoel van bloedzuigers (kun je die eten?) aan m’n poten. Zo zwaar als lood, nee, dit is niet meer wat het was helaas…

  28. @Hyper, allemaal best maar heb niks met die shit van een ander even. Als we allemaal energetisch de troep van onze voorouders moeten gaan oplossen en erger nog, hier lopen ventileren, dan hoeft het van mij niet meer. Troep genoeg in mijn eigen familie dan… Ik ga eens zien hoe ik hier uit het diepe dal van ellende wegkom. Ieder z’n eigen shit, ga jullie troep niet ook nog eens opruimen. Buiten dat slaat het volgens mij ook nergens op maar goed. Het is mijn werk al om de troep van een ander op te ruimen, ga ik in mijn vrije tijd dus niet doen, ajuus.

  29. @ martijn
   Ach het is als in de wereld , het forum is de wereld in het klein. Wij kunnen het maken of breken , of gewoon maar aflaten glijden . De vraag is niet wat zou je willen maar wat gaan we doen? Geleuter over weetjes die van geen waarde dan alleen het weetje zijn , hebben wat mij betreft afgedaan. Zullen we het weer eens over verdieping hebben en verbreding van onze horizon , veel tijd hebben we niet meer, nooit gehad trouwens . Hoewel tijd natuurlijk een subjectief gegeven is.
   Het forum hoeft niet humorloos maar een beetje inhoud lijkt mij wel welkom!

  30. oh jah by de weg Martijn, ik vond leuk dat jij laatst zei dat je die boeken op de middelbare school wel gelezen hebt, ik vond het verschrikkelijk, en verschrikkelijk moeilijk, die boekenlijst, het is zelfs zo dat ik nu pas aan bepaalde gedeelten van bepaalde boeken toe ben, het ging toen finaal over mijn gespannen koppie heen, het was een martelgang, heb me proberen te redden met wat uittreksels, was doodsbenauwd bij de overhoringen, volgens mij hadden die docenten heus wel door dat ik geen boek gelezen had, maar ze wreven over hun hartje, ik was zo raarrrrrr Eigenwijs dat ik Amerikaanse boeken van de vorige eeuw van Zwarte schrijvers wel heel interessant vond, en die kon ik wel in geuren en kleuren navertellen, officieel waren die boeken nou net niet toegestaan voor het examen, dat vond ik toen raaarrrrrrrr, en nog…

   over hoe je iets zegt, met de snik in de stem van Dr. Dréééé Hazes, op het juiste moment in een bepaald woord van een zin bijvoorbeeld

   Quote:

   ” dictie

   manier van uitspreken of voordragen
   Voorbeeld: `dictielessen` …
   Een uitdrukkingswijze; de woordkeus; de uitspraak
   De wijze van uitspreken van taalklanken. Van belang is hierbij zowel de articulatiebasis (stand van mond en keel) als ook ademhalingstechniek. De dictie is van fundamenteel belang bij de declamatie.
   De manier van spreken. Acteurs volgen in hun opleiding lessen dictie om zuivere en goed gearticuleerde klanken te kunnen voortbrengen.
   Let op: Spelling (deels) uit 1864: voordragt, zegswijze.
   manier van zeggen, voordracht.
   spreektrant, zegging, voordracht
   1) Manier van voordragen 2) Uitspraak 3) Voordracht 4) Wijze van voordragen 5) Wijze van uitspreken 6) Zegswijze 7) Zegging

   http://www.encyclo.nl/begrip/Dictie

  31. Ik had van de 15 boeken Nederlands slechts 8 gelezen en van de boeken in Engels 10 boeken, slechts 1. Kwam er gelukkig achter door de uittreksels te lezen dat ik van de 10 toch 5 in verfilming had gezien. Schijt m’n hele leven al peentjes… Toch, als je het wilt, dan lukt het gewoon. Gedachten zijn krachten.

  32. @ hyper
   Als je het zo stelt over dre hazes heeft ie zich kapotgezopen in zijn slachtofferrol , en heeft niet willen werken aan daadwerkelijk herstel en verwerking.Daar heb ik geen respekt voor. En wat overerfbare shit betreft , ik werd vroeger dood gegooit met de erfzonde , daar geloof ik dus ook helemaal geen reet van , en nou gaan we het op een semi spirituele manier nog eens dunnetjes overdoen flikker toch op man . Daar doe ik niet aan mee hoor , ben het helemaal eens met martijn ieder moet zijn eigen shit opruimen , en als je dat niet lukt kun je hulp vragen ( dan wil ik het nog wel geven ook) maar uiteindelijk kan geen hulpverlener de problemen van de hulpvrager oplossen , dat is zijn/ haar eigen pakkie an. De taak van een hulpverlener is ondersteuning in dat proces en reflektie. Een ieder die de hulpverlener aansprakelijk maakt voor het verhelpen van zijn shit kruipt in een slachtofferrol en geeft daarmee de verantwoordelijkheid over zijn eigen leven af. Hele domme zet als je het mij vraagt.

  33. Communicatie, slechts 25% komt van wat je zegt, 75% hoe je het zegt, met klemtonen, snikken en vooral lichaamstaal. Daarom is dit hier zo verrot, slechts 25% komt aan. Als ik ja zeg, dan kan het wel 10 verschillende ja’s betekenen. Daarom is alles op zo’n forum als deze 2d.

  34. @Marcel, die verdieping is mooi maar ook humor is mooi. Van beiden kan ik heel erg genieten. Het welles nietes spelletje en de wistik uithangen, daar moeten we maar eens van af inderdaad. Niet meer een ander de grond in zien te lullen wat hier de laatste tijd gebeurd, ben ik zelf ook schuldig aan, we zouden inderdaad weer eens opbouwend bezig moeten zijn. Lijkt me een heel goed plan.

  35. weet je Martijn en Marcel ik vond vroeger onbegrijpelijk dat IK steeds de schijn op moest houden dat ik braaf geleerd had en dat ik het zo goed begrepen had, en dat vind ik nog steeds, en ik begrijp nog steeds niet dat jij en nog velen anderen met ons dat nog steeds dagelijks moeten doen, wie heeft er ooit iets begrepen van een belasting brief, of van een assurantie verzekering of van een studie financiering berekening of een wet over ingewikkelde aftrekposten voor je bedrijf, waarom doen we met z’n allen of we het begrijpen, er valt weinig te begrijpen, We zetten uiteindelijk een Handtekening op aanraden en op aandringen van een zogenaamde Expert onder een document waar de beste Professor van de wereld van moet toegeven dat het Document door de slimste geest van het Universum, dat God zelf dat Document Onbegrijpelijk vindt!!! Haaaaah, het is om te lachen maar ook om te huilen. Dus euh die 2d Conclusie hebben Jullie 300% gelijk in, daar gaat het nou Juist om, dusz jullie snappen Het en Mij, dacht ik al wel, niets is ingewikkeld behalve een Mummie zei Guide Guido eens, uitwikkelen en je ziet een verdroogd lijk, niks moeilijks an, maar dat mag je niet zeggen, dat is alles, we moeten met z’n allen de Schijn op Houden, de kleren van de Keizer en zo…

  36. Ja Hyper, het wordt tijd voor verandering. Zo dat wij begrijpen van het hoe en waarom als het om deze dingen gaat. Betaal me blauw aan een accountant die het schijnbaar wel begrijpt allemaal en zegt wat ik moet aanvoeren. Het is ook van de zotte. Daarom zou de boel eens flink om moeten maar dat gaan we niet redden met stemmen op SP, SOPN, PVDV of wat dan ook. Ook niet door hier daar constant over praten want ons zien ze zowiezo als outlaw. Eigenlijk moet het zo verdomde slecht gaan dat het klootjesvolk ook in opstand wil komen, wij worden alleen maar uitgelachen. Deden die VVD’ers in spe op de Havo ook al als ik met mijn paars geverfde haren vertelde dat hun kapitalistische systeem wel in elkaar móet donderen. Logisch toch, je bereikt een keer de top van het succes over de ruggen van anderen…

  37. Ach weet je Martijn, als al die Anderen nou ook maar door hebben dat de zogenaamde knapste koppen en de rijkste rijken, dat die er ook Allemaal, geen 1 uitgezonderd, geen bal van snappen, dat vond en vind ik zo mooi van Multi Miljonair en Goud Handelaar Willem Middelkoop, die heeft eerlijk toegegeven en uitgelegd in simpele woorden dat hij er geen bal van begreep hoe hij op een dag zomaar Miljoenen van de bank op z’n rekening kreeg bijgeschreven, we hoeven alleen maar toe te geven dat niemand er een bal van begrijpt, het enige dat mij een raadsel is;

   Wie of Wat is kennelijk continu de slimste mens op Aarde en zelfs God te Slim aff?!!!!!

   Dat beest of ding vindt het vast niet leuk dat ik daar nieuwsgierig naar ben, nou sorry hoor Beest of Ding, zelfs ik ben maar een mens in deze INcarnatie in het Vlees….

   Het lijkt wel of je geen vragen mag stellen aan dat Beest of Ding Geval Box Cube RainMan of weet ik wat voor een Benamingen, Bel of El of Haellelujah Judah Judas Ramdas Jehovah, nou die Aargggh Chontische HypoChondrische knakker dusz, zoals Cozz het zou zeggen, voordat je het weet komt dat Beestie met die bokken horentjes op z’n rooie kop straks met het schaamrood op de kaken ons vertellen dat die hele Meesterlijke Zen Meditatie Beweging Ook Al door Hem verzonnen is om ons af te leiden, zou ook nog kunnen, je weet dat zelfs de Daai Laai Lama doctrine al doorgeprikt isz… Je Weet het niet, zou kunnen toch?

  38. @Hyper, Lucifer, de duivel, Satan, het valse licht, hij zit net als God in onszelf. Ze waren er niet blij mee toen de Stones met dit nummer kwamen maar het is waar. De verdeeldheid zit in de mens zelf. Daarom zouden we boven de onwetenden moeten uitstijgen omdat we begrijpen dat wij tweeledig zijn als we onwetend zijn. Jaag hem/het eruit, transformeer het als een alchemist die van lood goud maakt. It can only be done in ourself. Al kost het me mijn hele leven, die duivel gaat eruit.
   http://www.youtube.com/watch?v=iLddJ1WceHQ

  39. Waarschijnlijk is God, de creator, ook een gevallen engel, dus laten we ze beiden maar niet vereren. Het is van hetzelfde laken en pak. Wij kunnen het raadsel oplossen, diep in ons zit de kracht om de schijnbare polarisatie, de schijnwereld, te overstijgen. Soms, heel soms lukt het me, ze zeggen, het komt uit het hart. Nou, het komt uit je hele donder, het is zo krachtig dat je of moet lachen, of schrikt van jezelf…

  40. Stone Temple Pilots – Interstate Love Song
   http://www.youtube.com/watch?v=yjJL9DGU7Gg

   opvallend trouwens dat de ‘BollewangenHapSnoet’ van Meester Pompelmoes zoals ik die vroeger wel ademloos tot mij heb genomen, dat dat 1 van de weinige boeken was die me echt aanspraken, dat op het hedendaagse internet van 2012 trouwens geen spoor is te vinden van die Versie die ik ooit heb gelezen, hoogstens een verbasterde versie over ‘broertjes bolle wangen’, de politiek correcte vlees nog vis versie van tegenwoordig, die Versie die ik mij kan herinneren was veel intrigerender, het was een Ongeïdentificeerd Creepy Kruipend Crawling Hungry Vormloos Vadsig Bedelend Beest (UCCHVVBB) dat in de dubbele geïsoleerde spouwmuur van het Meester Pompelmoes Huis was gekropen, als tie na een drukke dag les geven vermoeid terug naar huis fietste, wel je zal maar zo’n aangelopen mysterieus Beest in huis hebben, waarschijnlijk veel te eng voor de kindertjes van tegensweurdig, en veel te Symbolisch treffend ook, ik wist toen als oudere kleuter al dat er veel meer achter dat Verhaal moest zitten.. door dat verhaal begreep ik ook de oude afleveringen van StarTrek veel te vroeg veel te goed, ik was al voortijdig ingewijd zonder dat ik het door had… wat mij opviel in die veel latere middelbare scholieren boekenlijsten is dat die schrijvers er kennelijk geen kl*ten van hadden begrepen, maar dat mocht ik toen niet zeggen, nu wel gelukkig, tijden veranderen toch nog, het heeft even geduurd…

   De ‘BollewangenHapSnoet’ Versie is ook uit de hedendaagse wiki beschrijving weg gecensureerd, zie ik nu tot mijn schrik ;

   ” Meester Pompelmoes is een figuur uit de gelijknamige kinderboeken van de Nederlandse schrijver en dichter Hans Andreus. Meester Pompelmoes verscheen voor de eerste maal in het programmablad de Televisier in een aflevering van De Krant van Meester Pompelmoes. Het karakter stelde een klassieke schoolmeester voor met een zeer brede algemene kennis en goed hart voor zijn leerlingen. De verhalen zijn doorspekt met kolderieke belevenissen en al gauw wordt Meester Pompelmoes vergezeld door eigengereide sprekende dieren: de adellijke Fleurige Hond en Joachim de Geleerde Kater. Het karakter van Pompelmoes is mogelijk gebaseerd op de schoolleraar uit Andreus’ scheveningse jaren, meester Kuiper, die net als Pompelmoes excentriek was, een gezet postuur had en veel van katten hield. Andreus gaf aan Babs van Wely instructies voor de illustraties. Met de tekeningen gaf zij mede vorm aan de karakteristieke schoolmeester en zijn huisdieren. Alle tien delen werden door haar geïllustreerd. ”

   http://nl.wikipedia.org/wiki/Meester_Pompelmoes

  41. jah heb ik ook Martijn, steeds scherper wil ik worden op welke Invloeden ik mijzelf betrap, per dag, per uur, per minuut, per seconde zelfs, wat is van mij of welk deel van mij, wat of wie spreekt, donker en licht in ons zelf, ach als je het zo tegen het licht houdt is het niet eens zo moeilijk, ergens weten we heus wel wat het verschil tussen goed en kwaad isz, het helpt trouwens wel om vroeger of later het beste uit een ander te willen halen, daar is kunst voor nodig, levensKunst… en een luisterend oor en een scherp oog en een kalme soepele geest.. anders blijven we gegarandeerd voor eeuwig in oud zeer hangen…

  42. gestyleerd hulpeloos tijdloos grienen voor grote mensen en kiekendiefjes en Jezaria kuikens en kipjes en haantjes de voorste, met van die lange uithalen, saampjes met Ome Neil, heerlijk toch, wie wil dat nou niet, zo op z’n tijd, of regelmatig?

   Neil Young – Helpless
   http://www.youtube.com/watch?v=7JTy-GCfmvw

   Quote:

   ” Kiekendieven zijn roofvogels van de onderfamilie Circinae die bij de echte roofvogels (stootvogels) (Accipitridae of Sperwerachtigen) behoren. Wereldwijd zijn er dertien soorten Kiekendieven die samen het geslacht (genus) Circus vormen binnen de onderfamilie Circinae. De Kiekendieven onderscheiden zich onder andere van de andere (dag)roofvogels, doordat het bijna allemaal grondbroedvogels zijn, met andere woorden ze maken geen nest in bomen, maar op de grond. In Nederland en België komen drie soorten als broedvogel voor: de blauwe kiekendief, de bruine kiekendief en de grauwe kiekendief. De geslachtsnaam Circus verwijst naar de cirkelvormige bewegingen die het mannetje en vrouwtje uitvoeren tijdens hun baltsvlucht. ”

   http://nl.wikipedia.org/wiki/Kiekendieven

  43. sjhhoett kloink, het muntje valt nu pas bij mij Martijn, weet je als die God al niet deugt hèh, dan zit je pas zwaar in de penarie, geen wonder dat het een zooitje isz, moeten Wij die Knakker (Cozz term) niet blindelings gaan aanbidden, stom stom stom, néééééééééh, tot de orde roepen die Gast, als tie weer eens diep de Mist in gaat die God, wat denkt ie wel, dat ie alles kan maken hierooh en daarooh, zo zijn wij niet getrouwd met God, maar wat doen Wij Sulletjes, gaan we in de Kerk op een houten bankie zitten prevelen, of God met de horentjes op z’n rooie kop onze probleempjes maar even komt oplossen, koren op de Molen van God, dat laat ie zich geen twee keer zeggen, Hij, de Heer (proest), Hij de Heer die in de Hemelen Zijt komt Ons Gelijk helpen deze Zomer, wij sulletjes Vragen Luid en Duidelijk om een Abonnementje met korting Op God, met de horentjes en z’n rooie kop en z’n lange miezerige afgunstige pinokkio liegebeestjes kabouter prikkeprak snotte bellerige zuig neusje,

   dan Krijgen (dictie) wij ook een Abonnementje, dusz dan begint het gedonder met God pas goed, als Jij Niet dit dan doe ik dat, zo is tie, al honderd duizend jaar, ik zeg het juh, die tering lijert, en maar dreigen, en wij maar banger en banger worden, Nine One One, jah God nee God, en Amon amen God, is goed God, en zo slijmen wij maar aan met onze sullige opgekrulde apen race positief staartjes tussen de behaarde kromme polio beentjes, je moet namelijk effe geen Gedonder met God krijgen, dat weet iedere sukkel nog wel, dan ben je namelijk nog niet Jarig weet juh, net zoiets als De Belastingdienst vragen om hulp, de directeur van De Belastingdienst is God zelf namelijk,

   je weet wel met die bloed doorlopen enge prik oogjes, en die pinokkio liegebeestjes prik neus, en die naar zwavel dampen stinkende hijg adem in je nek, en die dubbele groen slinkse agenda van Meneertje, Hij de Heer die mot altijd wat van Jou, zo is tie die God van Ons, niks is voor niks, Wil je dit, dan moet je Zus, wil je Zo, dan mot je dat, hands up en wijd met die benen, handboeien om en luisteren kreng, er komt geen Einde aan met ONze God De Heer die in de Hemelen schijt, “Zeg Het Dan Niet!!!” zou gevoelige bovenmatig intelligente dichter Henk des Vaderlands getergd wanhopig woedend tegen clown Harrie uitgeschreeuwd hebben, wij zijn gekke Harry met z’n allen en Henk wist ut 20 jaar terug al, dat God niet jofel okay isz..

   “Doe Het Dan NIet”, verzin zelf eens wat, doen eens wat, laat God er buiten, voor een keertje, please asjeblieft zeg, binnen een week ziet de hele wereld er een stuk beter uit, weet ik zeker… Martijn besef jij dat Wij GrootMeesters van het Lemmer ouwe mannen Orakel mirakel jengel shantie sjjjitt hard koor, dat uitgerekend Wij Vanaafff VAnnacht De Hele WErEld in 1 klap van die bemoeizuchtige groene jaloerse opdringerige stakker van een El gifmenger verlost hebben? als jij het morgen effe door geeft aan de rest van De WEreld, ik ben nog niet zo’n ferme Feestboeker tot nu toe, ieder z’n ding, ga ik nu lekker met m’n uitgestreken staart tussen m’n benen vredig chill slapen.

   Wel jammer dat ik dan morgen nergens meer over te zeurzeiken heb, jammer, nou ik verZin wel weer wat, Eye aan haar tover haren trekken of zooh, die vind mij wel tof de laatste tijd valt mij op, wie had dat gedacht, die zal ondertussen wel ergens in Amerika zitten chillen, daar hebben ze toch ook internet zou je denken, in Amerika, volgens mij heeft ze daar tig vrienden, ook op FeestBoek, ik wil ook Feestboek, maar zo’n gedoe, moet je weer op de foto, verplicht lachen natuurlijk, zien ze hoe knap je bent, vermoeiend verwarrend.

   Nederland is niet leuk – Henk Spaan en Harry Vermeegen
   http://www.youtube.com/watch?v=XgVXkiZdmqg

  44. Katten zijn mooie beesten , muizen zijn mooie beesten , ratten zijn mooie beesten . Geen idee welke kat er op vakantie is , die van Ome Willem die naar Parijs ging ?
   Tja we zijn allemaal weleens schuldig aan forumvervuiling , een relatief begrip op zich . Wie is er jury en rechter over , ik kijk wel linker uit mijn rechter oog .
   At en toe je hart luchten , is dat fout ? Beetje sparren is dat fout ?
   Serieus op stuiptrekken van pseudowetenschappers in gaan is dan weer goed ?
   Wie niet tegen kritiek kan moet zich verschuilen .
   Opbouwende kritiek kan tot betere inzichten leiden .
   Samen kunnen we dit forum inderdaad tot een hoog niveau brengen , beetje humor erdoor en af en toe wat strijd , niet van de benauwde .

  45. @37.1
   Willy wat je in Modern Times ziet is niet de toekomst. Dat is het verleden.
   De geschiedenis herhaalt zich voortdurend. Alleen iemand die onze Echte Geschiedenis kent kan dat ons laten zien. Wat ik niet weet kan ik nooit laten zien! Zieners of toekomst voorspellers bestaan gewoon weg niet. Bijvoorbeeld in de serie Starwars komt een zelfgebouwde planeet in voor genaamd Darkstar die instaat is een willekeurige echte planeet zomaar van de kaart kan vegen. Dat is ook ons verleden. Is dat niet Niburu (volgens de Bijbel: de Ark van Noah)?
   Als ik mijn duim zuigt even goede vrienden in de wereld van ‘make believe’ is alles mogelijk. Ook alle verhalen de eeuwige strijd tussen de good and bad guys zoals Tolkien ons laat zien is ons verleden!nogmaals wij wisten dat alles al, maar zijn dat allemaal vergeten! Wij hebben zelfs op Mars gewoond omdat de Zon zo fel scheen, zodat leven op Aarde ff niet mogelijk was. Met ze allen verkassen daar naar toe was een feit. Nogmaals l’histoire se repète.
   Ook Nostradamus, Leonardo Davinci, Zoaraster (Zarathustra) en vele anderen (ook Chaplin) kennen onze geschiedenis! Met genialiteit(ook een verzinsel van pappen en nathouden) of in een glazenbol kijken heeft het niets van doen! Niets kan je aan de grote klok hangen onder het mom van kunstenaar,druide, sjamaan, medicijnman, ziener, profeet, esoterist, exoterist, wetenschapper,spiritualist, goeroe(noem alles maar ‘fikkie’) mag je alles als ‘fictie’ (verzonnen) uit de doeken doen! Misschien dat ik ooit eerder hebt aangegeven in mijn blogs. In fossiele gesteente van uit de tijd van onze reptielen (dinosaurier) heeft men een voetafdruk gevonden van een mensenvoetafdruk van een ‘schoen’. Wat wetenschappers ook niet willen begrijpen dat electriciteit geen uitvinding is van de 20ste eeuw. De batterij(electrolyse) is bij de Summeriers al bekend.
   Ook kan wetenschap niet verklaren hoe onze vorige beschavingen instaat waren om goud te delven en dit te verwerken tot prachtige kunstwerken en sieraden. Een massieve bol van metaal onlangs gevonden in India, wetenschap staat perplex alle grote kunstwerken van metaal bijv. in brons zijn hol. Dat heeft met het afkoelen van het metaal te maken massieve breken eerder omdat de temperatuur van het metaal niet overal in het metaal tegelijkertijd daalt. Maar ja een wetenschapper weet ook niet alles. Maar tja als je goed blijft zoeken als lezer kom je zelf dingen op je pad tegen die in de schoot geworpen krijgt. Ook in de wetenschap is het pappen en nathouden! Sommigen worden mond dood gemaakt. Heeft u ooit van de Gas van Brown gehoord. Yull Brown(Ilya Velbov(1922-1998)) geeft antwoord op bovenstaande vraag. Met zijn uitvinding (dit gas) kan die zelf nucleair af@val neutraliseren, oftewel radioactief afval vernietigen. Ik zal het allemaal niet uit de doeken doen,een normale vlam waar vuur aan te pas komt werkt door explosie. Zijn geheim is niet explosie maar implosie (zo als onze zon werkt). Op dit gegeven ‘werkt’ alle soorten van vrije energie. Ook de mogelijkheid om zwaartekracht te overwinnen om bijv. een hunebed, stonehengse, beelden paaseiland, een pyramide te bouwen of die mega tonnen zware stenen(keien) te verplaatsen zonder hijskraan of wat voor mechanisch hulpmiddel dan ook! De methode van Brown kan eveneensaangewend worden om grote hoeveelheden goedkope electriciteit te genereren. Dat was het weer. Don’t shoot i am only the pianoplayer!

  46. Om iedereen een hart onder de riem te steken en de moed geven om door te gaan waar je gebleven bent. Ziet mij niet als psycholoog of spindokter dat ben ik geen van beiden. Ik zie mij zelf als hermes of mercurius de boodschapper van goed, slecht of helemaal geen nieuws.
   Zeggen en doen is een wereld van verschil ook voor mijzelf.
   Een citaat(dus niet van mijzelf):
   Noord, oost, zuid, west …..
   Vuur hoort bij het zuiden en de zomer, de plaats van de warmte. Het vemogen van Vuur is verandering, passie, energie, creativiteit, wilskracht, licht, hitte, kracht, zuivering en het zicht.
   Vuurmensen zijn in staat om anderen met hun energie aan te zetten tot daden. Waar de Aardetekens worden gezien als de bouwers van de wereld omdat zij concrete gedachten omzetten in de praktijk, de Luchttekens van alles uitdenken zodat het later vorm kan krijgen, zijn de Vuurtekens die de zaken werkelijk in gang zetten. Maar dat vemogen kan niet eeuwig duren en brandt uiteindelijk op. Vuurtekens hebben dan ook een vernietigend vermogen. Daarmee maakt het oude altijd weer plaats voor het nieuwe en is er sprake van regeneratie.

   (citaat: Claudia van der Sluis)
   mijn opmerking: en Claudia je vergeet de Watertekens, dat is vanzelfsprekend. Zonder gevoel is alles maar een halve waarheid!

  47. Wie de schoen past trekke hem aan! Maw ik wijs naar niemand, dus ik wijs naar iedereen ook naar mijzelf.

   Ons dagelijks leven op Aarde is als onze planeet zelf, met haar heuvels en dalen. Soms een hele hoge bergpiek, op andere plaatsen weer een diep dal. Sommige plaatsen zijn broeierig heet, andere dan weer ijskoud. Zo nu en dan zit je op de top en heb je overzicht over alles, liggen er kansen voor het grijpen en lijkt het of de zon eeuwig schijnt. Dan ligt je weer op de grond te spartelen en is alles moeilijk, zwaar en vooral donker.

   De mens is kunstenaar als het gaat om individuele ‘brainwashing’. Ik heb gauw een reden gevonden om mijn eigen acties goed te praten, zodat ik niet stil hoef te staan bij de gevolgen daarvan. Dan draai alsmaar rondjes in het levenswiel en blijf ik me verbazen over de situaties
   en mensen die steeds terugkeren, om er uiteindelijk in het slechtste geval zwaar verbitterd over te raken.
   Maar als ik aandurf om mezelf aan te pakken en de confrontatie met mijn eigen diepste ik werkelijk aanga – dan heb ik flink wat pit voor nodig. Vuur dus, levenspassie, wilskracht. Vuur zet mij aan tot confrontaties, tot durven, tot veranderen. Het confronteer mij met mijn donkere kanten
   en het leren omgaan daarmee, in veel gevallen zelf het overwinnen daarvan!

   Bedankt Claudia van der Sluis voor uw inspiratie!

  48. HahahahahahaHyper: ik heb er twee hoor: Meester Pompelmoes en de Mompelpoes en de andere titel van het tweede boek (weet ik ff niet, moet opzoeken). Mijn dochter vroeg er laatst om en ik ga ze aan haar geven. Ik denk 28 jaar geleden gekocht toen zij nog een klein meisje was en een van haar favorieten. Ik heb het wat voorgelezen en zij daarna zelf. Leuk dat je dat zo’n leuk boek vind. Wilde ik even kwijt.

  49. En Lieveheersbeestjes niet te vergeten . Die krengen vreten al de luizen in mijn tuin op , Grrrrr .

 22. Absoluut Waar wat jij nu zegt Cozz, ik heb leren ‘Bevriezen’, met verbazing naar de mooie beelden gekeken op tv over de trainingen van Wesley Sneijder bij de jeugdopleiding van Ajax. Ik zag dat ‘je er Aan moet kunnen zitten’, is bij paarden en honden ook zo, als die verstarren en je kan er niet “Aan zitten”, dan is er een fors probleem vaak psychisch en dusz lichamelijk onderhuids, in mijn jeugd kon ik het niet toestaan dat Iemand ‘er Aan zat’ bij mij, een onaanraakbare maar in negatieve zin.

  WEsley Sneijder was machtig mooi om te zien, klein ventje van 8, 9, 10, 11, 12 ; het ging er zeer stevig en serieus aan toe tijdens die trainingen maar er was ook ruimte voor eigen initiatief en speelsheid, toch kon je heel goed zien dat Wesley soepel en open genoeg was om af en toe STructureel verbaal en fysiek goed op z’n donder te krijgen, dan herstelde hij vlot weer en probeerde het beste er van te maken en er wat van te leren, zonder extreme angsthazerij dusz inderdaad zonder ‘Bevriezen’, ik haatte het vroeger dat ik regelmatig moest Bevriezen, geleerd van m’n Papsie, helaas pindakaas.. Voor mij is Wtk heel erg mentale ‘Anti Bevries’ mind training tot nu toe, naast de wetenswaardigheden en Kennis..

  Wat hier goed gaat met Wesley en z’n maatjes is er bij dus goed fout gegaan, in feite heb ik met terugwerkende kracht een dergelijke opleiding nodig, een Ajax mentale revalidatie opleiding voor ouwere jongere met een verborgen sociaal ‘Bevriezings’ probleem verleden wegens o.a. trauma’s van ouders, mijn ouders ‘Bevriezen’ Finaal om alles en niks, vooral normale speelse sociale zaken, je mag je stem niet verheffen, je mag niet emotioneel worden, je mag niet iets uit ‘de buitenwereld’ introduceren in het basis kampf lager, je kan niet soepel zomaar een spontaan gesprek hebben, je moet altijd eerst 1 way mee gaan in de autie monomane professorale nerd gekte van het bepaalde moment van de ouder, er is in die oogkleppen cultuur niet iets anders dan de academische geprogrammeerde mind nerd autie focus van het moment, associatief denken is heel risico vol omdat er any moment elke moment verborgen Trauma Elementen naar boven kunnen komen die jou, mij, leren Bevriezen, in al het normale menselijke huist de verborgen dreigende mind emo straf cookie monster vlak onder het wo2 tapijt…

  stront jaloers ben ik als ik dit zie, mixed feelings, maar ook heel mooi om te zien dat het wel kan op sommige plekken in de buitenwereld;

  De Sneijder Tapes
  http://www.youtube.com/watch?v=c6-L7YC6hJg

  1. Hyper , accepteer jezelf nu een keer zoals je bent , je begaafdheden en je beperkingen . Pas als je dat zelf accepteert en uitstraalt kunnen mensen om je heen het accepteren en er mee om leren gaan . Vind de rust in je beperkingen en zoek de uitdagingen in je talenten . Geen vrouw in je leven zal dat brengen , zodra je je charisma hebt gevonden zal je ze wel aantrekken .

  2. @ Hyper, ik herken dat van het “bevriezen” mijn hele leven ook heel sterk bij mezelf. Ergens wilde ik ook al die “oude pijn” niet voelen en ben ik er voor weg gelopen. Ik leek naar buiten toe vaak best een hele vent en vrolijk, maar had een enorm masker op. Ik voelde me diep van binnen erg onzeker en erg ongelukkig.

   Ik denk dat ik me daarom ook altijd heel erg aangetrokken tot dat frivole, dat blufferige dat je terugziet bij alle Ajaxieden. Ik voelde dat ook bij een man als Maarten Spanjer, maar tegelijkertijd had hij ook oog voor jongens zoals ik, die misschien niet zo voorop liepen in de polonaise, maar het hart wel op de goede plaats hadden. Hij was echt een mensenmens!

   Ik had zelf eind jaren ’80 en begin jaren ’90 ook jarenlang een seizeonkaart bij Ajax. Ik ging om de 14 dagen met een stel jongens, waar ik zelf mee had gevoetbald, vanuit Groningen naar Amsterdam. Ajax voetbalde toen nog in De Meer en speelde haar Europa Cup wedstrijden in het Olympisch Stadion. Nadat ze vertrokkken naar de Arena was voor mij de lol er af en ben ik na een jaar gestopt. Het werd mij allemaal te gelikt in die Arena. Ik miste de echte voetbalsfeer, die je wel voelde in De Meer en in het Olympisch Stadion. Ajax werd niet alleen gesponsord door banken en verzekeringsmaatschappijen, het begon er ook naar te ruiken in de Arena! Voetbal werd ingeruild voor het slijk der aarde! En sinds Ajax beursgenoteerd werd was het niet anders in de bestuurskamer!

   Ik vergeet overigens nooit weer dat ik een keer met mijn toenmalige vriendin naar een Champions League wedstrijd van Ajax tegen Glasgow Rangers zat te kijken in het Olympisch Stadion en er een jonge Portugese aanvaller van Ajax, Dani, 2x scoorde! Die jongen kon goed voetballen, maar zag er ook nog eens heel goed uit ook. Mijn vriendin riep toen gelijk dat we Labrador puppy die we de volgende dag zouden halen de naam DANI moest krijgen. En we hebben hem ook zo genoemd! Ik heb overigens daarna niets meer over Dani gehoord! Bleek toch minder talent te hebben dan was gedacht. Overigens werd in die wedstrijd Paul Cascoigne, de terrier van Glasgow Rangers, uit het veld gestuurd. Hij zoop toen al heel veel, maar toevallig zag ik vorige week een foto van hem. Echt ongelovelijk, die man is minsten 10 jaar jonger dan ik, maar ziet er 30 jaar ouder uit! Helemaal kapot gegaan aan de drank!

   Wat ikm ook heel leuk vond is dat ik 2 Champions League finales “live”in het stadion heb mogen beleven. De eerste keer was in Wenen, in 1995, tegen AC Milan (1-0 winst door goal van Patrick Kluivert) en de tweede keer was in 1996, in Rome, tegen Juventus (1-1 en verlie na strafschoppen). Ik vergeet die reis naar Rome nooit meer. Ik was er 3 dagen met mijn vriendin. We hebben geweldig van Rome genoten en ik vergeet nooit weer dat we op de dagn van de wedstrijd naar Vaticaanstad liepen en op het Vaticaanplein duizenden mensen zagen. We wisten absoluut niet wat er aan de hand was, maar opeens zagen we de toenmalige paus verschijnen, die audientie hiedl. Ik heb niks met de pauas, maar ik vond het wel een hele bijzondere gebeurtenis.

   Als ik zo mijn leven overzie, heb ik best wel veel bijzondere gebeurtenissen meegemaakt. Ik had in de zomer van 1988 keihard gewerkt en geen vakantie genoten. Toen ik in september bij mijn reisburo kwam en vertelde dat ik op zeer korte termijn op vakantie wilde, kreeg ik de vraag gesteld of ik veel van sport hield. Toen ik daarop bevesteigend antwoordde, werd aan mij gevraagd of ik zin had om naar de Olympische Spelen in Seoul te gaan. De vliegreis en hotel was geen probleem en er waren ook nog heel veel kaarten beschikbaar voor de wedstrijden. Ik heb toen een reis van 3 weken naar Seoul geboekt en heb daar heel veel, hele bijzondere wedstrijden gezien. Ik heb de openingsceremonie meegemaakt en bijna alle atletiekwedstrijden. Ik zat op de tribune pal voor de plek waar Ben Johnson en Carl Lewis hun heroische 100 meter hebben gelopen met een wereldrecord voor Ben Johnson in 9.79…. maar waar Ben Johson een paar dagen later werd gediskwalificeerd. Ik vergeet nooit dat ik op mijn hotelkamer Ben Johnson zag worden afgevoerd tussen allemaal persmensen en ik geen idee had waar het over ging. Ik verstond namelijk geen woord Koreaans! En ik vergeet nooit weer dat ik alle volleybalwedstrijden heb gezien van het Nederlands mannen team. Het was de eerste keer dat een Nederlandse volleybalploeg zich kwalificeerde voor de OS! En ik heb de legendarische bokswedstrijd gezien van Regilio Tuur waarin hij de wereldkampioen versloeg. En een ander hoogtepunt voor mij was de finales in volleybal en basketbal, beide tussen de USA en de USSR! Onvergetelijke hoogtepunten!
   Toen was het allemaal nog gemoedelijk. We waren misschien met hooguit 50 Nederlanders en zaten allemaal in hetzelfde hotel. ’s Avonds gingen we vaak met elkaar eten. En dan liefst niet naar internationale specialiteiten restaurants, maar naar gewone, lokale Koreaanse restaurants. Het voordeel was dat aleles daar heel authentiek was, maar je had er alleen maar een Koreaanse kaart. Het was dus altijd met de ogen dicht aanwijzen op de kaart wat je wilde eten en dan maar weer afwachten wat je voorgeschoteld kreeg. Zuid Korea stond er om bekend dat er soms “hond” op het menu stond. Nu ben ik een grote hondenliefhebber en dus had ik er soms wel grote moeite mee om tijdens het eten niet even erbij stil te staan dat ik misschien een stuk van een hond aan het verorberen was!

  3. thnx Cozz, wel op deze wereld maar niet geheel van deze wereld
   een topsporter leeft lange tijd in een kunstmatige cocon
   een ‘vet’ heeft het ergste gezien op deze wereld en is daarom niet meer geheel van deze wereld
   een kind van een ‘vet’ groeit niet ‘op’ maar groeit ‘af’.
   een leerling van een pro professor processor is wat anders dan een kind van de professor
   een leerling is zijn beroep, een kind is er, ergens, bij de ongekende wenende moeder
   afleren betekent ook afgroeien, de naald springt uit de zwart gelakte groef ergens ins hinein tussen twee elektro polen
   bij de val na de terugslag op de vallende gelakte plaat klopt het liedje niet meer
   bij de volgende rondje blijft de naald hangen op de eerste kras
   schoppen veroorzaakt een nieuwe kras
   niet schoppen is geen optie
   geweld als live style
   Geweldig Dick! zeker weten dat ik blij ben mijzelf niet kapot gezopen te hebben, dat laat ik aan anderen over.
   het had zomaar gekund
   daarom hebben wij nog een tweede derde vierde kans Dick!
   en dat mogen we vieren, bij een stralend strak blauwe lucht, vind ik wel

   Lachuh Martijn, Dick over je avond humeurtje, rake humor mag er wezen, dat is zo fijn van internet, humor kan vaak niet in de ‘buitenwereld’, voordat je het weet nemen ze het fataal op, zit je als humorist met de gebakken 3d peren vast als terrorist, do not shoot de messenger, schiet niet op de boodschapper.

   Paul hoe kan Maarten Spanjer met die dikke brillen glazen nog wat zien? Dat is tum hij ziet er ook niks mee!

   Zou tegenwoordig niet eens meer kunnen zo’n dolle taxi clip rit, krijg je meteen honderd keurings en ‘veiligheids’ instanties van de rOverheid op je nek, zie je hoe snel in een aantal jaartjes alles veranderd is, de Nanny State en zo, amateur voetballertjes de gehele week op de achterbank van de S.U.V. van Mams, das de andere kant van de medaille, kunnen bij tijd en wijlen verschrikkelijk onuitstaanbare stinkie pamper kereltjes worden..

   Quote:

   Vet

   ” is an accepted shortening of veterinary surgeon and the normal word in British English. In American English vet and veterinarian are used in this sense, and vet also means ‘a veteran’. The verb, meaning (1) to treat (a sick animal) and (2) to examine or check critically, has inflected forms vetted, vetting. ”

   http://www.answers.com/topic/vet#ixzz21SCVLdLO

  4. Hole in 1 op je Achtiende bij het Eerste van Ajax heeft zeker zo z’n schaduw zijde, denk je dat je er bent, begint de Misère pas goed, van voren af aan, geen wonder dat kindertjes van vroege vogels snel zelf vroege vogels zijn, om er van af te komen, het juk van complete vervroegde zelfgenoegzaamheid? als je vroegtijdig klaar bent is alles al snel goed, is het wel goed zo, is het goed genoeg, hoef je er niet zo nodig nog een extra draai aan te geven, Hole in 1 , snel snel meer van hetzelfde in de volgende ronde, tenzij je door krijgt dat 1 maal Papa de weg van de Opdracht oneindig lang zal zijn, wie is Papa, wat is er van Hem geworden?

   kan Papa ooit nog tot zichzelf komen? Ik snap nu pas waarom op elke hoek van de donkere straat een bier bar stond, en ze noemen het een koffie bar, de smiechten, klinkt vriendelijker, leuk als je eigen dochter gaat ‘studeren’, in die ‘leuke’ stad, en waar was Papa in al die tijd werkelijk, met z’n gedachten, met z’n gevoelens, met z’n energie en ambities, oh ja, schuurtje timmeren achter het huis, als het meezit, en ex rechtse dreigende praat, als hunnie dit dan zal ik dat, volgende biertje, ‘ik sla ze helemaal dood’, goh indrukwekkende analyse, heel verlicht, inzichtelijk, verheffende, oplossend vermogen, The roze Dutch Henk en Inkie Pinkie Swingers Dream’, ok mooi, ;

   Kate Bush -This Woman’s Work
   http://www.youtube.com/watch?v=iEHqPCA_lzQ

   Quote

   ” Pray God you can cope.
   I stand outside this woman’s work,
   This woman’s world.
   Ooh, it’s hard on the man,
   Now his part is over.
   Now starts the craft of the father.

   I know you have a little life in you yet.
   I know you have a lot of strength left.
   I know you have a little life in you yet.
   I know you have a lot of strength left.

   I should be crying, but I just can’t let it show.
   I should be hoping, but I can’t stop thinking

   Of all the things I should’ve said,
   That I never said.
   All the things we should’ve done,
   That we never did.
   All the things I should’ve given,
   But I didn’t.

   Oh, darling, make it go,
   Make it go away.

   Give me these moments back.
   Give them back to me.
   Give me that little kiss.
   Give me your hand.

   etc. “

  5. En als we er nu gewoon eens een punt achter zetten. Ouders die het al dan niet goed gedaan hebben, al of niet aanwezig zijn geweest, al of niet geinteresseerd zijn geweest enz, enz. Gewoon PUNT. En dan nu je eigen leven gaan leiden. Vieren zelfs. Vanaf hier het helemaal zelf doen, alles. Diep ademhalen en erin duiken. Spring je mee?

  6. okay, goed idee Iem, ik was er al een tijdje aan toe eigenlijk..

  7. euh, ik heb het even geprobeerd Iem, het was raarrrrrr, 5 minuten, niet anders dan anders, er klopt iets niet, net als deze dag en de vorige dagen… zelfde
   wel beetje uitkots gevoel, ken ik wel, Hollandse klok, je kan er de klok op gelijk zetten..
   dat is me wel enigszins vertrouwd, wel beetje buikpijn nu
   ze zijn me liever kwijt dan rijk, onder het mom van vrijheid
   het was nog maar net begonnen dacht ik, in mijn beleving, maar het moet alweer stoppen zeker
   kan wel doen alsof, al zo vaak gedaan, doen alsof
   ze willen me kwijt, weet ik heus wel, zowel hier als daar, as always, kweet ut
   vakantie tijd paniek tijd, kom kom kommer kwel tijd
   ze dumpt me
   kuikentje head bangend plat tegen de muur, exact zoals Cozz voorspeld had

   vanaafff éééééééééééééénorme wieler ronde gedaan, doet ie anders nooit, who cares, maar daar gaat het ut niet om, in dorpen gekomen waar ik tig jaar terug met de gemotoriseerde lange afstand paarden trailer nog wel eens kwam, ik kwam daar iemand tegen van lang geleden, als de dag van gisteren, ik denk ik ken haar, precies dezelfde maniertjes ook en gezichtsuitdrukking, mieren druk en knap kwebbelend aan zaken foon 1 hand aan ut stuur, een verbeterde versie, minder nerveus, toen viel het kwartje, ze was het wel en niet, kloink, de dochter van natuurlijk…. laatste keer gezien toen ze 1 jaar was, harde manier om er achter te komen dat er even een generatie extra bij is gekomen, weer een complete levensfase gemist, levensfase numero 2, ze had net zo’n studentikoos sportief Vriendje als haar moeder 24 jaar terug, als de dag van gisteren, ik heb nog dezelfde ac/dc school korte broek aan op m’n fietsie, bizarre, ze haalde meneertje medicijnen studentje met z’n lift rugzakkie plus slaapzak op van de dorpskruising, met de family Range Rover, alsof het haar scooter wasz, net als haar Moeder vroeger, kloink op m’n harses, wel fijne sferen opgedaan verder in de zonnige buitenlucht,

   en toen de stenen Voorhamer van Iem bij thuiskomst, kan er nog wel bij, Haar Moeder, ik was toen 9 jaar jonger, verlate ruiter op m’n 21ste toen, verlate poging fase 1 jeugd in te halen, hopeloos, alles in duigen en m’n water wist het toen ook, alles hoog houden net als nu, zij was toen 29, het had wel een goeie match geweest, ze vond me toen ook wel leuk, gaf me soms spring lessen, high society Moeder in de paarden, het mocht niet zo wezen, die dacht ook dat ik het wel kon redden op m’n eigen, getuigen sommige opmerkingen van haar van toen, “jah ik deed toch precies waar ik zin in had”, ze moest eens weten dacht ik toen al,

   dochter is leuker zag ik wel, verbeterde versie, minder bleek en vroeg volgevreten, ook duidelijk wat meer op schema, hooguit 22 en duidelijk alles onder controle met haar nieuwe aanwinst, hersenen plus oud geld, net als toen.. ik voelde me net een spook, ik kende haar, maar voor haar volledig onzichtbaar 4 ever, she will never now… ook een gebrek?

   nou kan je denken van ik had op tijd bij de juiste Groningse bar klaar moeten zitten, nu weet ik eindelijk hoe dat spelletje ongeveer werkt, kennis en kunde zijn niet voldoende, je moet er maar zin an hebben om het spel zo te willen spelen, wat liep ie slaafs haar status auto in zegg, zullen z’n chor vrienden niet kunnen denken, rol verdeling in het eggie, 21 en dan al directrice van een bungalow park, vroeger wel moeders plannen gehoord, toen was ik nog zo helder niet, industrie numero uno in deze provincie, mits gesteund met start kapitaal en know how natuurlijk ook,

  8. 😆 het kostte me even om te zien dat Dick alleen een punt ( . ) had gezet . Maakte mijn avondhumeur weer goed . 😉

  9. Oooooh Geweldig Cozz, 😉 typisch Ikkus, Nou begrijp ik um pasz, snap um nu pasz, ik maar naar die punt kijken van Dick, met bietje buukpiene, dat al wel, ik snapte um niet, Die Punt, Nu Wel….. Zie je dat het niet voor niets is dat ik poog een ‘literAir’ Verlengstuk in elkaar te knutselen, anders mis ik soms de Helft, de Leukste Helft ook nog…. 2 losse brein helften met schaarse dunnen tussen verbindingen met losse kontaktjes over en weer

   Super Droog en Nuchter die Punt van Dick Ghaaaaaaaahaaaa, Groningse top Humor, als je um snapt natuurlijk, MIjn Avond Ook Gered, kan ik toch nog rustig proberen te gaan slapen, om een uur 4 a.m. zal wel weer niet vroeger worden, of later tis maar hoe je de gizeh klok bekiekt, linksom of rechtsom, turn around the pizza zei een Italiaan eens tegen mij, heb ik toen 2 jaar over moeten nadenken, wat ie daar mee bedoelde… waarom ie dat juist tegen mij zei….

  10. @Hyper, get to the point, lees ik het later wel weer. Meesterlijke zet van Dick.

  11. Ik vind dat Dick een prijs heeft verdiend, Guido, dit is het moment. Korter kun je het niet houden haha.

  12. Met Dank Aan de Tip van De Dag van Doctor Anders Marcel!!

   Buster Fonteyn – Een beetje misselijk
   http://www.youtube.com/watch?v=4nCUgB4kCNw

   Jah Jah Marcel, Buster Fonteyn, 100% voor in de stemming nu, homeopatische werking, buikpijn en beetje misselijkheid, het gelijke met het gelijke bestrijden, is waar, mijn god, Buster Fonteyn, 1 van mijn al oude alter ego’s…

  13. met terugwerkende kracht begrijp ik Paul nu veel en veel beter, zo gauw als je serieus diep gaat, dan pakken ze je, terug naar de noodzakelijke carnavaleske oppervlakkigheid, niets is voor niets, zelfs oppervlakkigheid en carnaval niet.

   Frans Bauer – de wereld is een gekkenhuis
   http://www.youtube.com/watch?v=MjSYmiUh3kg

   en heeft het de visite van MOnika je soms in deze brute sferen gebracht Iem, fijn hoor vrouwtjes onder elkaar.

  14. Wow Cozz, is 1 van m’n aller aller favorietste nummers Ever, ik vlieg meteen rechtstreeks naar toen ik 15 wasz, ik kon ze wel schieten, klasgenoten, leraren allemaal tegen de muur, op een paar uitzonderingen na dan, dat gevoel, als je jong bent ben je nog puur, nu tig jaar later denk ik was veel te netjes, zelfs in m’n gedachten, tegen de muur was toen veel te soft, nu ben ik wijzer, ze doen maar, ze gaan hun gang maar peace Man V, nog even en ik ga Paul z’n Attitude achterna, gelijk heeft ie, eigenlijk, moet ik toegeven, achteraf, soms vallen de schellen je van de ogen af

  15. AC/DC – Let There Be Rock, nog een keer nog een keer nog een keer

  16. Hyper , volgens mij bedoelde Imke een punt achter de kwellingen van het verleden zetten , en vanaf NU de draad oppakken en je eigen leven leiden ipv lijden . En ook het leven vieren . Zoiets , niks dumpen ofzo .

  17. ooh, denk je, ik hoop ut, zou best kunnen wat jij zegt Cozz, nou jah dan weet ze in ieder geval dat het me erg kan schelen wat ze zegt, ben er aangeslagen van zoals dat heet, zou best kunnen wat jij zegt Cozz!

  18. Well well , Hyper , als ik goed kan lezen en Imke goed genoeg denk te kennen , beide positief bevestigbaar dan is dat wat ze bedoelt . Deze beeldige beeldhouwster is niet zo’n moody bastard als wij afentoe kunnen zijn . En ook Monika heeft een gouden hartje tikkend in haar borstkas , dus die ‘wijven ‘ zitten niet samen te zweren . 😉

  19. Oefff, echt Gelukkig, Ik Geloof je Cozz, nu heb je een inkijkje hoe ook ik op en neer kan flipperen binnen een paar seconden, angstbijter, meestal monitor ik m’n angst vecht gedachten wel, dan buffer ik ut eerst, zo’n mishandelde hond die ‘moet’ bijten als tie geaaid wordt, vind ik heel erg van mezelf, is 15 jaar terug een keer gezegd door een helder iemand, begreep ik toen niet, nu na al die tijd zie ik dat er een kern van waarheid in zit, dit is dusz een Live voorbeeld, een inkijkje in mijn moody flash back gedrag, pupillen vernauwd, spieren staan ineens strak, bleek, dan weer rood, duurt soms minuten lang, ik verberg het meestal, voor de goeie kijkert wel zichtbaar en voor heel sommigen begrijpelijk, maar goed ik kan behoorlijk goed toneel spelen, de meesten zijn niet zo scherp op details als spier spanning en gelaatskleur en andere subtiele signalen, ik vond het moeilijk om te plaatsen, in mijn hoofd ging ik extreem 2 tegenovergestelde kanten op, heb ik heel vaak, aC/Dc luisteren helpt wel heel erg dan, net als vroeger… ik was aangeslagen omdat ik die ontmoeting moest verwerken, die indrukken die ik heb beschreven, de dochter van en zo, is een fractie van een paar seconde geweest in het voorbijgaan dat ik al die indrukken op deed, en nog meer dan ik beschreef, het verhaal waar ik nu mee kwam zou best wel eens 1 op 1 kunnen kloppen….

  20. Hyper , dat inkijkje heb ik allang . Ik spring alleen even in als ik zie dat je zelfvernietigend bezig bent ( takes one to know one )
   Ik heb na mijn crash 3 jaar terug ook mijn beperkingen en weet hoe het voelt om op het verkeerde been te staan , alles wordt dan donker en je slaat iedere potentiele bedreiging met geweld van je af . Woede om de pijn af te dekken .

  21. nou Cozz wat net heel mooi was dat jij met je me opmerking m’n “Hausse” in m’n koppie effectief “Coupeerde”, het Stopte gelukkig, de storm ging luwen en zelfs ietsjes de Goede kant op, op de fiets was ik dichterlijk aangeslagen geraakt door een mengsel van indrukken en herinneringen, het stormde behoorlijk in mijn koppie, en toen las ik Imke en toen wist ik het niet meer, wel goed dat zo’n voor mij om de zoveel tijd vrij kritisch ’tweetraps raket explosief’ eens hier zo live direct op het forum te zien isz, was ut even helemaal kwijt, vroeger slikte ik dat zo lang mogelijk in, vreselijk vertrouwd opgekropt rot gevoel, heb ik vanaaff achter de comp 5 minuten gedaan zonder wat te typen, na 5 minuten was ik het al zat, toen dacht ik van ik gooi het er meteen uit, ben het tegenwoordig al zat na 5 minuten opkroppen, de tijd gaat zo snel, het leek wel 5 weken die 5 minuten!!

  22. Afwijzing , zodra de afwijzing vertrouwder voelt dan de aanreiking , het contact zonder contract . De afwijzing is dan bekend terrein en een soort veilig , je kan altijd op jezelf terug vallen . De aanreiking kan vol valkuilen zitten , nieuw terrein , onbekend , waar leidt het naartoe , kom ik uit mijn schulp en wordt ik daarna weer afgewezen , kwetsbaar als ik mezelf heb opgesteld .
   Door jezelf niet te accepteren zoals je in dit leven bent , in dit NU , ben je kwetsbaar want je zoekt naar acceptatie van buiten jezelf , van anderen .
   Tevens zet je valkuilen uit om het tegendeel te bewijzen , puur omdat je jezelf nog niet wil accepteren . Vertrouwen stellen met een vooroordeel , eigenlijk zeg je ; please hurt me , so I knew I was right .
   De achtergronden zijn vaak dieper en verkapter dan menigeen zich kan voorstellen , uiteindelijk zijn ze toch eenvoudig en kan je er met inzicht en lef doorheen gaan . Change your past and thereby change your future .

  23. Syphisus is working hard. Anytime he finished rolling the rock uphill. The rock will be rolling down itself downhill again and again. And he is starting all over! From his birth till his death he will be a slave of his work thinking, sweating, crying with pain, suffering, lauphing like a madcap, without losing his temper, concentrating, never giving up…. I am doing my job well!

  24. (En bedankt, dat geplette kuikentje krijg ik nu niet meer uit m’n kop….
   Hoe kom je d’r op?)
   Tuurlijk bedoelde ik het niet als afwijzing, was misschien weer iets te kort van stof.( hoewel het altijd korter kan, zie Dick) Haal de kracht uit jezelf, zet een streep onder alles en begin met vanaf vandaag met -Jouw- leven.
   Ik herken heus het een en ander in je gedachten Hyper, vandaar ;”spring je mee?” Je staat niet alleen in de wereld maar je moet het wel zelf doen, zoiets.

  25. eenzaam hoog niveau die vieze man kuikentjes act Marcel
   is niet of nauwelijks meer te evenaren
   spieker op z’n koppie Cozz, over afwijzing als vertrouwd gebied
   Iem ik dacht dat er eerst 8 Hanen in de winter naar de slager waren gebracht
   dat was voor mij even een harde noot die een dag of wat in mijn kop bleef hangen
   ik moet het helemaal zelf doen, huh, duh, doe toch nie anders?

  26. @Marcel M 38.31: Meesterlijk zijn ze! Toen wij in het verleden op het punt stonden naar New Zealand te emigreren, vonden we het heel erg Van Kooten & De Bie te moeten missen. Dat was bijna niet te verwerken.

  27. Nou Willie dan de volgende rake meesterlijke klap, voordat Marcel mij voor isz ;

   Van Kooten & De Bie – Moeder en Zoon Van Putten Parkeren
   http://www.youtube.com/watch?v=Hc45Wt97Kto

   In den beginne ver voor mijnen achtiende rijbewijs jaar had ik mijzelf leren rijden, met hulp van de boeren buurman welleswaar, ouwe volkswagen Kever en drie heuse machtig mooie Tractoren (Trekkers in boeren lingo taal), sinds het verlaat halen van mijn rijbewijs op mijn 21ste, verhaal apart, waarom deze vertraging en zo, sinds dien door ‘moederlijke’ interventie, jaar bij jaar, stap voor stap, regressief ‘parkeer’ aanwijzingen van moeders en daarna stap voor stap door mijn zus gekopieerde dominantie, nou laat ik zeggen dat ik op een gegeven moment zowel het rijden an sich niet meer leuk vond maar ook incapabel verklaard was, moet je wel rekenen dat ik op mijn 13de levensjaar de enige in de familie was die een dubbele oplegger met tig ton aanhanger op een klein bruggetje achteruit kon manoeuvreren, omgekeerde evolutie, laat ik over de verlate rijlessen maar even helemaal niks zeggen, de gemiddelde rij-instructeur is in mijn beleving een compleet achterlijke debiele toneelspeler met drie dubbele agenda’s en doet het omgekeerde van veilig leren rijden, al het gevoel moet uitgeschakeld worden, ik had leren rijden op gevoel, zoals alleen een 12 – 13 jarige dat nog kan….

  28. @Hyper 38.34: Hij is goed, hij is hartstikke goed! Wat jammer van jouw relaas Hyper. Tja, als je en duizendpoot vraagt hoe hij dat lopen nou voor elkaar krijgt met die duizend poten, raakt hij ook compleet meteen in de war en dan komt het niet meer goed, nee. Als eenmaal het gevoel is uitgeschakeld en het brein ingeschakeld, krijg je de frustraties en neuroses.

  29. Mijn moeder begreep me altijd meteen als ik zijn accentje nadeed en zei ja moederrrrr. Moest ze lachen. Dat mens, ik heb er zelfs telepathisch contact meer volgens mij. We begrijpen elkaar, heel raar. Wij zijn als gezin zowiezo een vreemde eend in de bijt. Als er ruzie was dan scholden we er hevig op los en was alles binnen een half uurtje weer klaar. Hart gelucht, soms kwamen we er nog eens op terug als één van ons het wel heel bont had gemaakt maar dan lachten we erom. Om onze eigen stommigheid. Ja, daar kunnen de meeste gezinnen nog een puntje aan zuigen. Maar ja, wij zijn gek en hun normaal.
   Ze gaven qua gevoel maar ook qua geld meer om ons dan om hunzelf. Top ouders dus. En niet dat ze nou zoveel poen hadden of zo, we horen en hoorden bij de onderkant van de maatschappij. Dat zie ik dus tegenwoordig niet meer. Mensen zijn veel te druk met hun eigen, hun kinderen? ja, waar hangen ze eigenlijk uit? Ze hoeven niet meer naar de kinderopvang, groot genoeg nu om op hun eigen pootjes te staan. Goh, niet verwonderlijk dat deze maatschappij naar de klote gaat zo toch?
   Kinderen die elkaar opvoeden en dan nog verwachten dat het goed gaat ook. Idioten…

  30. @JaNee 38.37: Getverredemme Jan. Nee, niet leuk, moet er niet aan denken!!! Wat een nare droom. Ik zo meteen slapen, maar hoop wel dat ik het gegeven uit m’n kop krijg.
   Wel briljant van je gevonden, dat weer wel.

  31. Martijn 38.39: ze zijn echt te gek. Briljant! ‘k Heb gelukkig het a…. werk van Bea uit m’n hoofd kunnen zetten. Ow, nou moet ik er weer aan denken. Nog maar een keer Kees en Wim bekijken. 🙂

  32. @Jane 38.40: issie ook, issie ook. Ik kende deze sketch nog niet. Ik wil ze een keer allemaal hebben. Ik heb begrepen dat je alle DVD’s van ze kunt kopen. Moet toch eens op zoek en dan hoop ik ze allemaal in een cassette te kunnen kopen. Dankjewel Jan.

  1. Met dank aan de Televaag berichten van de dag van Paul

   Quote:

   ” ‘Veel vrienden betekent seksproblemen’
   AMSTERDAM – Mannen waarvan de vrouw het goed kan vinden met zijn vrienden hebben vaker problemen in bed.

   Dit blijkt uit een onderzoek bij 3000 mensen tussen 57 to 85 jaar door de universiteit van Cornell. Een erectiestoornis kwam meer voor bij oudere mannen die alle sociale activiteiten samen met hun partner doen. Een kwart van de ondervraagde mannen kreeg hier last van.

   Privacy

   `Mannen die altijd hun vrienden zien wanneer hun vrouw bij is,` zegt onderzoeker Benjamin Cornwelle, `ervaren meer problemen om een erectie te krijgen of een hoogtepunt te krijgen tijdens een vrijpartij. Ook kunnen ze deze minder lang handhaven. Doordat de vrouw erbij is bij zijn vrienden komt de autonomie en de privacy van een partner onder druk en dit is net waar mannelijkheid om draait.`

   De onderzoekers waarschuwen ook dat doordat vrouwen het sociale leven van hun echtenoot proberen te organiseren, ze zelf ook voor zichzelf problemen veroorzaken. Ook bleek dat mannen die niet genoeg tijd hebben voor hun vrienden, zich minder aantrokken voelen tot hun partner.

   Eigen vrienden

   Dit gebeurt volgens Cornwelle omdat vrouwen beter zijn in organiseren en zij de afspraken het vaakst regelt. Echter alles met zijn vrienden doen, kan `gevaarlijk` zijn. Vrouwen zouden hun man juist moeten aanmoedigen om tijd met zijn eigen vrienden te spenderen, ook met diegenen die ze niet graag mag.

   Volgens Cornwell willen heel wat dames hun partner in de gaten houden vooral met vrienden die ze niet vertrouwen. `Hij moet kunnen gaat voetballen of op café gaan met een vriend om zo zijn onafhankelijkheid in het dagelijkse leven te bewaren. Als zijn geliefde daar elke keer bij is, of als ze zijn vrienden opeist, dan beginnen de problemen. Hij moet iemand kunnen hebben om te praten over dingen die belangrijk zijn voor hem, bijvoorbeeld politiek, voetbal, auto’s of carrière. Het belangrijkste is dat hij stoom kan aflaten terwijl hij zeker is dat wat hij zegt niet doorverteld wordt aan zijn vrouw.` ”

   http://www.telegraaf.nl/vrouw/psyche_relatie/11327466/___Veel_vrienden_betekent_seksproblemen___.html

  2. Monika en Willie het was erg leuk en mooi zo met zijn drieën aan zee gisteren.

  3. Ja, ik ben er weer 🙂 Ja het was zeker gezellig en we hadden interessante gesprekken en lekker eten…en de zee en de plantjes in de duinen, heel mooi.

  4. effe mee huilen met de meesterlijk onnavolgbare ‘haunting’ mondHarMonikaa’s van de donkere zompige zuidelijke moerassige modderige poelen, de broeierige habitat waar Blauwe bloessie Maestro Muddy tot zijn hoogste hoogten kwam..

   Muddy Waters – I Just Want to Make Love to You
   http://www.youtube.com/watch?v=dvNjZGZ_UjI

   Helderre en duidelijke gezinsdynamiek Martijn! andere koek inderdaad, verschil moet er wezen zeggen ze wel eens..

  5. Morgen stap ik al weer de auto in en dan rij ik…zoef… naar Friesland…naar Imke toe 🙂

  6. ik moet ineens alles alleen doen van haar, snap er niks meer van, deed alles al alleen

  7. is wederzijds hoor Monika, komt wel goed, af en toe beetje ben ik beetje grumpy in de war maar trekt wel weer bij hoor.. ik moet er effe door heen, grote jongen worden zei m’n moe vroeger vaak tegen me, alles op z’n tijd en ieder z’n tijd, ik ben nog lang niet klaar gelukkig

  8. @Hyper, ik heb ook zo’n tijd gehad. Big boys don’t cry. Tijd dat ik ook echt niet durfde te janken. Nu wel weer maar komt alleen bij hele zware gelegenheden. Vroegâh jankte ik al als ik een nare trap na kreeg op het voetbalveld. Je schijnt hard te moeten worden. Ik kan er wel van janken. Waar is het gevoel?
   http://www.youtube.com/watch?v=fjIST_4AI54

  9. Martijn toen ik een paar jaar terug nog bij m’n ex vriendin was toen kon ik voor het eerst in mijn leven sinds tig jaar soms weer janken, sinds zij mij op straat gezet heeft na 5 intensieve jaren, sindsdien weet ik het eigenlijk niet, de laatste keer was bij een liedje van opgepikt van para radio, ik zei tegen m’n ex ik ben als de dood dat ik weer moet gaan worden zoals ik wasz, voor een deel is dat ook aan het gebeuren de afgelopen solo tropen jaren, maar nu met een zeker bewustzijn dat ik mag zien hoe het ongeveer in elkaar zit, dat verzacht het voor mij, die kennis, het zijn maar ook weten waarom ik zo geworden ben, is toch een heel verschil, de kennis over, het inzicht…

  10. Monika en Janee -39.3 en 39.4: het was een heel gezellige en mooie middag. Hij was perfect! Met de heerlijke echt verse patat zoals die hoort, de wafel met aardbeien en slagroom, pepermuntthee, koffie (die gemorst werd op mijn nieuwe bolerootje door de bediener en ik er niet helemaal meer uit krijg heb ik vandaag geconstateerd, maar ja, een aandenken dus) en water en dan die mooie zee met op de voorgrond de prachtige zeedistel: wat een bijzonder mooie blauwe waas op dat blauwgrijs! Ja, alles werkte mee.

  11. @Hyper, ik word altijd blij bij het idee dat alles wat in me opkomt aan gedachten wel oud en verleden moet zijn. Er komt niets nieuws uit gedachten voort. Soms pas je wat oude puzzelstukjes in elkaar en dan ineens, he, een nieuw idee. Toch is het oude kost. Nieuw is als je inziet dat niets, waar je je ooit mee hebt geïdentificeerd werkelijk iets met jou te maken heeft. Want, wie ben jij? Een lichaam? Een geest vol herinneringen? Nee, laat maar even los, jij bent de grote onbenoembare waarnemer achter dit hele schouwspel. Daarom ook heb je alles in je om dit te veranderen naar jou inzicht (bewustzijn).
   Jack White, White stripes, het is een heerlijk geluid. Het oude zal ik nooit vergeten, het blijft zich voordoen, soms ingelost voor iets nieuws wat nu al oud is. Op het punt van mind/body werkt de law of attraction, op het punt van onze werkelijke zelf bestaat alleen een soort liefde/wijsheid die één blijkt te zijn. Dit geldt voor iedereen.
   Laat het oude voor het oude en spring in het diepe bewustzijn wat je werkelijk bent. Het is onuitputtelijk, heel eng, tot het openbreekt, dan lach je je suf. Ik word steeds weer in oude patronen opgezogen, toch, ik ken de uitweg. Hoe donker het soms ook lijkt, ik weet dat het illusie is. Het komt immers in mij op dus ik ben het niet die het meemaakt. Het gebeurt in mij. Dat is zo’n beetje het diepste wat er is.

  12. Willie, ik heb ook een leuk ´aandenken´…een bon van 55,60 euri…maar die kon de pret niet drukken 😉

  13. jah dank je Martijn, ik heb ergens iets mee gekregen van wat jij vertelt, om eerlijk te zijn precies hetzelfde van wat jij zegt, deze ‘kennis en niet kennis tegelijk’ waar jij het over hebt, die behoedt mij, die voorkomt dat ik echt gek word, die voorkomt dat ik echt doordraai, helder zoals je het hier verwoord, ik prijs mij gelukkig dat ik ook iets van die ‘kennis’ mee gekregen heb, door de jaren heen, en nu hier ook regelmatig op Wtk, het is de veiligheids stop voor mij, wat jij ook zegt, heb ik ook… way out en zo, als de identificatie top zwaar dreigt te worden, terwijl identificatie inderdaad erg gezocht kunstmatig is in het absolute perspectief, vrijwel altijd…

  14. mensen zijn grotesk geflipt gek, stuk voor stuk, ze weten het wel maar geven het niet toe..
   vooral niet ingeven toegeven inschikken, vooral niet door laten schijnen van wat je weet
   je had het kunnen weten, maar je deed er niks mee, doen alsof je neus bloed, de bron van alle kwaad denk ik wel, gekmakend ook, wat zijn we trots, dat is de enige verklaring, trots zijn tot de laatste snik en stik, heb ik al zo vaak gezien..

  15. Ach, wat jammer nou Monika. Nu is dat hotelletje toch weer duurder uitgevallen. Was dat van het parkeren in Egmond of heb je die onderweg gekregen? Moeten we ff met de pet rond gaan?

  16. Daarom hou ik ook zo van bv. Mooji. Zo simpel eenvoudig is het eigenlijk. Een kind kan de was doen, net als jij zo op je gevoel geweldig kon inparkeren. Gaan die lui je van alles wijs maken en je snapt het niet want je deed het altijd op gevoel. Ga je erover nadenken, dan gaat het bijna altijd fout, heb ik tenminste. Toch leren ze je die slechte eigenschap aan tot je niet meer jezelf kunt zijn. Steeds maar denken, doe ik het wel goed? Oh, als ik maar geen fout maak… Zij kennen dat gevoel dan weer niet, werken compleet uit hun denken, ja, das heel lastig. Daarom is leven voor ons vaak lastig. Zij begrijpen jou niet en jij begrijpt hun niet.
   Toch is je gevoel de beste graadmeter, ook op de weg.
   Zo’n gevoel zorgt ervoor dat je waakzaam bent, alert, dus niet te Hyper doen op de weg aub. Scheelt veel ongelukken. Dit werkt vanzelf op alles door in je leven. Of je bent hyper vanuit het hoofd of je bent alert, vanuit je gevoel. Niet een emotie gevoel maar gevoel uit dat onbeschrijfbare. Dat overleeft alles, is oneindig, zal nooit verdwijnen.

  17. jah Mooji is het je van het Martijn, luister en kijk graag naar die wijze energieke gevoelige intelligente vogel eersteklas

   keb dizze nog niet gezien, pik um d’r nu tussen uut, ben benieuwd wat ie zegt en doet ! ;

   Relationship ~ Spoken by Mooji
   http://www.youtube.com/watch?v=VznBFu6AxM0

  18. Willie, het hotel zei dat ik daar kon parkeren…boeit niet is maar geld, heb me afgeleerd hier langer bij stil te staan…

  19. Trotse mensen komen zichzelf hoe dan ook wel tegen. Mensen die niets om een ander geven alleen om hunzelf, hun clan, voetbalclub, etc. komen zichzelf tegen. Daarom is deze wereld nog niet zo slecht. We leren ervan los te laten in het beste geval, je moet deze wereld op het einde hoe dan ook loslaten. We kunnen niets meenemen en hoe het daarna vergaat, daar gaan vele verhalen over. Bedacht door mensen die het ook niet weten. Misschien door channeling of praten met de doden. Maar moet ik dat voor waar aannemen? Wie praat met wie? De oude Egyptenaren gingen ervan uit dat je ziel zo licht als een veertje moest zijn, anders word je opgevreten door de verdelger. Zo ook alle religies erachteraan. Ik lees dit dat je alle vorm los moet kunnen laten, niet identificeren met wat dan ook dus. Je werkelijke zelf is één met alles en lijkt op niets.

  20. de ikkie stikkies noem ik ze, ze komen er wel achter, wat je zegt Martijn, moet loodzwaar zijn, me myself and I, om nog maar niet te spreken van de plak kluppies, onderduiken in een gelijkvormig grijs groepje, schijnt mode te zijn, een plaag zelfs.. je kan schreeuwen schoppen slaan, ze hebben niks door, of ze willen niks door hebben, dat is het meer, als je maar popie jopie uit de hoek kan komen voor je plakkie kluppie

  21. Willie, ik heb naar Jakob Boehme gekeken. Hij hield zich met de alchemie en astrologie bezig en was geinspireerd door Paracelsus. Zijn eerste boek heette -Morgen Rothe im Auffgang- oudduits, het is nooit afgemaakt maar kreeg de naam Aurora.
   Aurora betekent o.a. dageraad, poollicht en 2 vrijmetselaarslogen in Belgie hebben deze naam.
   Friedrich Hegel, de Duitse filosoof, vond in de werken van Boehme zijn wortels.
   Hegel is o.a. bekend van de Hegelsche Dialektik -These-Antithese-Synthese, wat tegenwoordig ook als problem-reaction-solution bekend staat.
   Hoe kom ik hierop…de bioscoopmoorden in Aurora/VS….een verwijzing naar het waarom?
   Zo heeft me Jakob Boehme aan het denken gezet. Ook lijdt het nergens naar, ik vond het wel leuk 🙂 welterusten Willie

  22. Ja, in dansen zou je alles moeten loslaten. Geheel vrij dansen. Heerlijk. Mijn dochter is er erg goed in. Ze zit op streetdance maar dat gaat allemaal geheel uit ritme. Als ze echter haar eigen dans doet, andere muziek welliswaar, dan denken mensen al gauw dat ze op jazz ballet zit. Prachtig, ook op een trouwerij laatst. Ja, dat is toch als ouder het mooiste om te zien, geheel op gevoel je dochter zien dansen en dat mensen dan verbaast staan. Nu alles er aan doen om haar zo puur te houden. Schilderen ook, super. Als ze maar vrij is, anders wordt het niets. Ik denk dat dat voor ons allemaal geldt. Zo kwam dit liedje bij Richie Havens op toen die ineens moest invallen op Woodstock, nu heeft ie een net klappergebit maar toen nog niet… Freedom!
   http://www.youtube.com/watch?v=fA51wyl-9IE Ja, dat doet me echt wat, het was ook zo’n tijd van erop of eronder en volgens mij hebben zij er weer een nieuwe verlichtingstijd van gemaakt. Tijd voor de ultieme vrijheidsstrijd. We zouden onszelf weer moeten mogen zijn. Dag eikels achter jullie bureaus die alleen maar pionnetjes of bedragen verzetten en miljoenen in hun zak steken. We don’t need you anymore.

  1. Waar je ze toch altijd weer vandaan haalt. Ik ben een complete nitwit wat dit betreft. Na de jaren ’70 vorige eeuw ben ik denk ik 30 jaar uit de muziek geraakt. Ja klassiek enzo en uit mijn jonge jaren, maar verder een gat. In ieder geval dank, want er valt veel te ontdekken en genieten voor mij.
   Nou lieve computerschermkinderen, ik ga maar weer eens de sponde induiken. Het is welletjes geweest zo. Mijn snaveltje dicht en mijn oogjes toe. 🙂

 23. flash back, vroeger ging het precies zo, op school, ze laten je gewoon zitten, en van de meester moet je blijven zitten, en een lol dat we gehad hebben, ik word gek (tijd om Mooij nog een keer te kijken, en dan Jack White), maar ‘ze hebben het niet geweten’.. dat zal het zijn..

  1. Leraren zijn zei die het nooit hebben geweten. Ze moeten nog elke vijf minuten in het lerarenboekie kijken want anders weten ze niet meer waar het ook alweer over ging. Vet veel vakantie en maar zeuren dat ze in de tijd na school van alles moeten nakijken.
   Leraren, meestal, niet altijd, zijn het mensen die te bang zijn voor het echte werk in onze harde samenleving maar vinden het wel heel lekker om de kids te vertellen hoe ze het moeten doen. Best wel sneu eigenlijk. De helft van de stof blijkt over tientallen jaren weer helemaal niet te kloppen maar goed. Nee, je zal toch voor eeuwig op school moeten rondhangen…
   What did you learn in school? http://www.youtube.com/watch?v=VucczIg98Gw

  2. Rage Against The Machine

   dekt prima de lading waar ik nu in verkeer!
   geweld is overal, juist daar waar je het niet zou verwachten
   we leren het nooit..
   op een paar uitzonderingen na, god zij dank, zoals het altijd al geweest en zo zal het voorlopig nog wel even doorgaan
   geweld is ver van je bed, zogenaamd
   geweld is hier, verpakt in een mooi papiertje, op aanwijzingen van de bizarre timing van de Master
   wat moet er afgedekt worden?
   welke krachten spelen hier mee?
   het aloude patroon
   de gate keepers hebben het druk, en ze zijn er niet voor de mensen
   en ze weten precies wat ze doen, kennelijk, keer op keer

  3. met dank aan JaNee en Martijn

   zijn vrouwen dan toch de bron van het kwaad?
   waren die middeleeuwers toch niet helemaal gek.
   ik word gek
   voor de botte bitches ( f u en stik er maar in) BURN!!!!!!!!!! OEUH ;

   Rage Against The Machine – Rage Against The Machine (Full Album)
   http://www.youtube.com/watch?v=YRSlDuyzXGI

  4. Wat ik al zei, of je nu voor God of de duivel kiest, ze zijn beiden gevallen engelen. Ze zitten in de mens, alleen de mens kan zich er vrij van maken en weer één worden met dat ene. Wij zijn meer dan engelen en/of demonen. Maar ja, dan kom je al gauw bij gnostiek, soefies e.d. uit. Is een vreemd slag mensen. Mwoahh, net wat voor ons dus…
   De kracht zit in onszelf. Noem het liefde, noem het wijsheid, het is en blijft dat wat in onszelf zit.

  5. Vrouwen, ze zijn gewoon iets anders. Wil het er nog wel eens over hebben. Ze kunnen onuitstaanbaar zijn maar dat werkt weer uit naar twee kanten. Dualiteit ten top. Wel bekeken vanuit ons waarnemen. Zij zeggen: alles went behalve een vent. Komt van twee kanten dus. Tis niet makkelijk om alles tot één te maken…

  6. “We’ve got to take the power back”
   Men ONly?
   in de middeleeuwen wel, misschien hadden ze er een gegronde reden voor.
   gnostiek terwijl je genaaid waar je bij staat, dat leert niet lekker, kan ik je vertellen
   born to f
   born to be f’ed
   who is who
   ho is ho
   nothing will change
   “We’ve got to take the power back”
   burn the biatches?
   why not, they burn me, alive, without the blink of an eye
   the proof is here in the pudding
   “No more lies (2X) ; OOEH, Take it back yo, Take it back yo, come on…”

  7. De bron van het kwaad is dezelfde bron van het goed het verschil zit hem in de positie deze dimensie vult de dualiteit contrast maakt ervaringsvol. Deze derde dimensie volmaakt te willen zien is belachelijk.

  8. de wereld veranderen?
   ammehoela, zolang het eigen gamma achtertuintje nog steeds de echte front linie vertegenwoordigt

  9. ik vind geweld op zich niet zo’n heet hangijzer
   1 probleem
   ik analyseer geweld automatisch als het zich voordoet
   je hebt nogal wat verschillende soorten en typen
   er is iets waardoor ik sterke voorkeuren heb voor bepaalde vormen
   dat geldt ook voor geweld
   ik heb een kijkkie, pesthekel, aan vormen van ‘netjes’ geweld
   altijd al zo geweest

  10. maar en publiek ijskoud doen alsof je neus bloed is en blijft geweld
   en dat duidt op meer geweld in de toekomst
   vanuit dezelfde bron
   en daar pas ik voor
   een gewaarschuwd mens
   ; ‘de geweld expert’

  11. . One can say that if man lives ‘like everyone else’, if he does
not venture off the beaten track, he will never perceive the existence of this
force, or rather this force will ignore him.“

   We can see this very clearly in our world. Everyone who is just going along with the masses and the accepted reality of official culture has not much struggle in the world. Birth, school, choose a career, get a job, buy a TV, consume, reproduce, entertain, be nationalistic or religious, follow your desires and impulses unexamined, etc…
 Not knowing himself, but a slave to the outside world, fully asleep, dreaming to be awake under the control of the General Law/Matrix, the common man has no free will, although he thinks he does. 
However, whenever someone awakens, steps up and tries to “escape” the General Law/Matrix by speaking up and seeking truth, forces are put on to him to put him back in line, back to sleep. They will be ridiculed or even silenced (Gandhi, MLK, John Lennon and many other truth seekers most people haven’t even heard about), depending on their impact. Anything that is not a threat to the MCS (Matrix Control System) or General Law will be ignored or even promoted heavily, be it dogmatic religion, politics, entertainment or new age fluff which works in favor of the PTB (powers that be).

   “But if his enterprises are out of the ordinary, 
no matter what field they are in, but especially in esotericism,
 this force begins to act, and stirs up all sorts of obstacles in order to bring
 him back to the point where — according to the General Law — he must
 reside. Even without knowing this force, we have an intuition of its 
existence and of the many forms which clothe it. The Holy Scripture s
speak of it more than once, especially where esoteric work is concerned.

   Thus, if this conservative force, which is the 
servant of the General Law, does not succeed in ‘calming’ man by acting
directly upon him, it tries to reach him indirectly through the people of his
household, either through the feelings they invoke or the coolness and
 contempt they openly show him.

 As long as it is not mastered, the force of illusion keeps 
each one of us in his place, obliging him most often to
 mistake the false for the true.

  12. of de gatekeepers gaan verder met mij stelselmatig te isoleren
   ze houden zeker van mij
   ze willen dat ik voor hunnie ga
   best verleidelijk als je niet veel meer over hebt
   laatste restjes ‘hoop’ vervlogen,
   wat heb ik nog met die “mensen”?
   het is kritisch en oppassen geblazen
   nou ik hou het nog wel even vol
   ik kan m’n kwaadheid nu even niet sparen
   niet tegenhouden
   is wel begrijpelijk
   who cares anyway

   ach ik hou het nog wel even vol
   als ik 40 jaar vol hou dan hou ik het ook 80 jaar vol
   wie is gek?
   ik of jullie?

   peace man V
   ik laat me echt niet alsnog voor het ontplof karretje spannen
   bekijk het maar
   dat is dan mijn trots, ik ga niet ploffen voor niemand of voor niks
   had ik al honderd duizend keer kunnen doen.
   wat er ook gebeurt, wat je ook doet, is toevallig niet mijn primaire STilo karakter blauw druk
   gelukkig maar voor mij
   laat mij de ‘sukkel’ maar wezen

  13. nog effe een mooie quote Hyper

   Suffering, aloneness, self-doubt, sadness, inner conflict; these are our feelings that we have not learned to live with, that we have failed to appreciate, that we reject as destructive and completely negative, but in fact they are symptoms of an expanding consciousness. Dr. Kazimierz Dabrowski has spent 45 years piecing together the complete picture of the growth of the human psyche from primitive integration at birth; the person with potential for development will experience growth as a loosening of the stable psychic structure accompanied by symptoms of psychoneuroses. Reality becomes multileveled, the choices between higher and lower realms of behavior occupy our thought and mark us as human. Dabrowski called this process positive disintegration, he declares that psychoneurosis is not an illness and he insists that development does not come through psychotherapy but that psychotherapy is automatic when the person is conscious of his development…

   Without intense and painful introspection and reflection, development is unlikely. Psychoneurotic symptoms should be embraced and transformed into anxieties about human problems of an ever higher order. If psychoneuroses continue to be classified as mental illness, then perhaps it is a sickness better than health.

   To Dabrowski, real therapy is autopsychotherapy; it is the self being aware of the self through a long inner investigation; a mapping of the inner environment. There are no techniques to eliminate symptoms because the symptoms constitute the very psychic richness from which grow an increasing awareness of body, mind, humanity and cosmos. Dabrowski gives birth to that process if he can.

   Initially, people who are acting on low impulses or who are simply robotically emulating society have little self conflict. Most conflicts are external. During development, the clash between one’s actual behavior and environment and one’s imagined ideals creates a great deal of internal conflict. This conflict literally motivates the individual to resolve the situation, ideally by inhibiting those aspects he or she considers lower and by accentuating those aspects he or she considers higher. At the highest levels, there is a new harmony of thought, emotion and action that eliminates internal conflict. The individual is behaving in accord with their own personality ideal and consciously derived value structure and therefore feels no internal conflict. Often a person’s external focus shifts to ‘making the world a better place.

   “Without passing through very difficult experiences and even something like psychoneurosis and neurosis we cannot understand human beings and we cannot realize our multidimensional and multilevel development toward higher and higher levels.”
   http://veilofreality.com/2012/04/22/wanderers-purpose-and-esoteric-work-in-this-time-of-transition/

  14. Amen Cozz, bevestigt vermoedens over inertie Krachten die ik al een tijdje had, ik ben nog nieh helemaal ‘ohne’ godzijdank

   kots mij maar onder dames, I don’t care anymore

   what a relieve..

   oh ze lezen niet zo gemakkelijk Engels, wel op straat stoer doen over Engels, reclame vol met Engels, koele opmerkingen over Engels, maar een tekstje van meer dan 3 regels is moeilijk moeilijk moeilijk

   When ignorance reigns, life is lost
   http://www.youtube.com/watch?v=gGZdNUsPOOE

  15. Er is nix mis met dames , inzoverre evenveel mis met dames als met heren .
   Iedere vorm van een relatie triggerd het onverwerkte in jezelf .
   Bovendien is wakker worden een pijnlijk proces omdat je steeds meer inziet dat het allemaal niet klopt , dat symboliseert de Rage against the machine .
   Kies je pad , blue pil , red pil ? En ga ervoor . Als je met één vinger naar een ander wijst , wijzen er drie naar jezelf . Verstrikt raken in het drama is ook een valkuil , zelfgegraven nog wel .

  16. jah das wel waar wat je zegt Cozmic, ik zie m’n eigen aandeel in de gekte zeer zeker, het is een wisselwerking ongetwijfeld, maar precies zoals je zegt, The Rage, De Woede, direct opgeroepen (conjured) door scherp te zien dat er Iets niet klopt, overal anytime anyplace, dusz ook hier vanavond….

  17. Wat er niet klopt zie je met de ogen van je ziel , weet je met je dieper weten . Zodra je in je gevoel stapt weet je dat het niet klopt . Anderen kan je dat niet kwalijk nemen , het is jouw innerlijke strijd . Je kan anderen zien als representanten en al jouw frustraties op hun afreageren , daarmee versterk je alleen je isolement . Zoek de uitgang , de volgende deur , in plaats van de huidige kamer aan gruzelementen te slaan .
   http://www.youtube.com/watch?v=JqbVSLCq2jw

  18. jah dat is wat ik ook wil Cozmic, deze kamer, ondanks het ontzettende Geweld, ook zeker in en door mij, toch nog Heel zien te houden, dat is mijn intentie, het ondanks alles toch nog heel zien te houden, met alles wat ik in mij heb, ondanks de black stripes die dwars door mijn wezen heen gaan, ondanks al het geweld

  19. wauw Harry Jekkers heb de Oplossing!! Jippie
   morgen meteen proberen, moet wel lukken, want ergens was ik wel fan van mezelf, dwars door de zwarte strepen heen