Advertentie

Space Weather ineens héél actueel..!


Zonnestorm kan navigatiesystemen storen
X

Bron: NuJij – 16 februari 2011
X

De aarde kreeg 17 februari 2011 te maken met de effecten van de zwaarste zonnestorm in jaren. De kans was groot dat gps-systemen in bijvoorbeeld auto’s en op mobiele apparatuur met storingen te maken kregen. Ook dreigden problemen met het radioverkeer in de luchtvaart. Dat liet een woordvoerster van de Nederlandse Onderzoekschool Voor Astronomie (NOVA) woensdag weten.

De afgelopen jaren is de zon niet erg actief geweest. De laatste keer dat de zon een grote wolk geladen deeltjes richting aarde schoot was in 2003. Toen viel in Zweden de elektriciteit uit en hielden navigatiesystemen van vliegtuigen ermee op. Een zonnestorm bestaat uit protonen en elektronen die loskomen van de zon en met enorme snelheid de kosmos in worden geslingerd. De deeltjes kunnen in de buurt van de polen de aarde bereiken en krijgen daar een elektrische lading.

Het gebied op Aarde dat het meest te maken zal krijgen met de electromagnetische effecten van de huidige inslag van zonnedeeltjes op Aarde. (klik voor lead naar solarcycle24.com voor meer info)

Elektronische apparaten
Volgens de NOVA is de storm deeltjes die donderdag 17 februari de aarde bereikten, niet uit de allerzwaarste categorie, maar sterk genoeg om problemen met elektronische apparaten te veroorzaken. Het grootste risico daarop is in landen die dicht bij de Noordpool en bij de Zuidpool liggen. Volgens de Belgische sterrenwacht bestond de kans dat in West-Europa het noorderlicht te zien zal zijn. Nederlandse sterrenkundigen achten die kans klein. ”Wellicht bij heel helder weer zal er iets te zien kunnen zijn”, aldus de woordvoerster van de NOVA.

Afgebogen deeltjes
Het kleureneffect van het noorderlicht ontstaat doordat de deeltjes van de zonnestorm door het aardmagnetisch veld worden afgebogen naar de polen. Daar dringen ze met hoge snelheid de atmosfeer binnen. De energie die daarbij vrijkomt, veroorzaakt de kleurenpracht. In 2008 waarschuwde de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA voor een gat in het aardmagnetisch veld waardoor bij een volgende piek van zonneactiviteit er grote schade kan worden toegebracht aan het moderne leven op aarde met al zijn elektronica. Die piek is in 2012 of 2013.

* * *

Hier het bericht dat de NOS verzorgde, inzake deze solarstorm..

X

X

* * *
X

Susan Joy Rennison en Space Weather.
X

Susan Joy Rennison baant de weg voor beter begrip van de aankomende kosmisch-universele veranderingen.

Susan Joy Rennison ken je, als je een regelmatige bezoeker bent van WantToKnow. Susan Joy is een fenomeen op dit gebied en -samen met de TU-Delft- haalden we haar uit Zwitserland naar Nederland voor een 2-tal lezingen op de TU-Delft. Voor haar kijk op deze -enorm onderschatte- ‘materie’, raden we je aan de volgende artikelen hier op WantToKnow te bekijken.

HIER haar volledige essay in 12 delen over het Space Weather in relatie tot wat we noemen: ‘Zo boven, Zo beneden’. Met andere woorden: gaat het Space Weather de basis leggen voor de 2012-voorspellingen? In een prachtige vogelvlucht neemt SJR je mee op een historische reis door oude geschriften en overleveringen van oude volken over de macht en kracht van ons Universum.

HIER vind je het artikel over de -door SJR onder de aandacht gebrachtte- melding van ’s werelds grootste verzekeraar, Lloyds of London, in het kader van de gevaren van Space Weather..  Grote verzekeraars dienen zich ervan te ‘verzekeren’ dat Space Weather er is en in sterkte enorm zal toenemen..!

HIER het artikel van Jan Smith, onze onvolprezen vertaler, die zijn verbazing uitspreekt over de immensiteit van gamma-uitbarstingen.

Kijk naar de volledige presentatie van SJR van maandagavond 31 Januari 2011, op het Studium Generale in Delft.
HIER de lead.

* * *

5 gedachten over “Space Weather ineens héél actueel..!

  1. Jaaaa , georganiseerd door WTK en de TU Delft ( zie hierboven in aanverwante artikelen ; WantToKnow lezing a.s. maandag in Delft ).

 1. Tijd voor synchroniciteit: ik verstuurde gisteren mijn nieuwsbrief, waarin ik ook melding maakte van de kosmologische veranderingen, die nu al aantoonbaar een weerslag geven op het leven op aarde.

  De specialist op dit gebied van ‘space weather’ (ook Susan Joy Rennison, Ervin Laszlo, Steven Greer en vele andere briijante geesten van deze tijd, prijzen zijn werk!) is Paul LaViolette, PhD. Hij is tevens vermaard expert op het gebied van antizwaartekracht (menselijke UFO’s dus), vrije energie, kosmologie, mythologie en vele andere onderzoeksgebieden.

  LaViolette geeft 27 maart een seminar over al dit soort zaken (en dus ook de huidige kosmologische veranderingen, die hij met zijn ‘ Galactic Superwave theorie als zo,n 30 jaar beschrijft en al eerste aantoonde) in Amsterdam, een unieke kans om meer te horen over dit soort verschijnselen waar we steeds meer mee te maken kunnen gaan krijgen…

  Zie ook de video en het artikel en meer info over het seminar hier:
  http://www.healingsoundmovement.com/news/58/promotie-video-paul-laviolette-27-maart-2011-mirror-centre-amsterdam.html

  Je kunt je nu aanmelden voor het seminar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.