Advertentie

Weed planten als protest..!


De werkelijke waarde van hennep wordt steeds vaker onderkend!
De werkelijke waarde van hennep wordt steeds vaker onderkend!

x

Weed planten als protest..!

2013 © WantToKnow.nl/.be
(origineel MailOnline.co.uk)

x

x

In de Duitse stad Gottingen, heeft een handjevol ‘plant-kinderen’ besloten om enkele honderdduizenden cannabiszaadjes te planten uit protest tegen het demoniseren van een plant die bewezen heeft om veel lichamelijke en mentale aandoeningen te kunnen genezen. Om het heel simpel te vertellen: mensen uit het hele dorp planten dáár waar het maar mogelijk is, deze zaadjes, om de politiek te laten zien wat zij werkelijk willen..!

Cannabis (Hennep) blijkt over heel Duitsland nu ineens op te bloeien als vorm van protest; daarbij wijzen de pro-marihuana supporters naar de uiterst beperkende wetten die in Duitsland gelden, waarbij in die wetten geen enkele ruimte is om naar de andere eigenschappen van deze plant te kijken, dan dat deze alleen maar mensen ‘high’ kan maken. En natuurlijk is de politie bezig om de planten overal uit de grond te trekken, waar ze ook uit de grond komen, waarbij ze regelmatig de fout ingaan door andere planten -die ze voor hennep aanzien- te grazen te nemen. Hen is kennelijk verteld dat ze grondig te werk moeten gaan en alles wat op cannabis lijkt, te ‘verwijderen’..

Quote-Growing-Food-Printing-Money-Ron-Finley-600Deze vorm van ‘guerilla-gardening’ is niet nieuw. Een van de eerste ‘groene-plant-activisten’ is Ron Finley, die in 2010 besloot om overal in Los Angeles, waar er maar ruimte was, fruitzaden, groenten en kruiden te planten. Met name in publiekelijk toegankelijke gebieden, zoals parken, parkeerplaatsen, plantsoenen, langs stoepen en bossages in wijken. Zijn simpele doelstelling is het aantrekkelijker maken van de buurten en het voedsel gratis beschikbaar te laten zijn voor zijn medemensen.

Overal in Gottingen verschijnen wietplanten, zoals hier voor de Universiteit van de Duitse stad.
Overal in Gottingen verschijnen wietplanten, zoals hier voor de Universiteit van de Duitse stad.

En hoewel de cannabis-planters in Duitsland met veel weerstand te maken krijgen van de lokale politie, zijn ze toch zeer succesvol met hun werk, doordat door het hele dorp, waar je ook kijkt, cannabisplanten opgroeien.. De discussie die hierdoor onder de dorpsbewoners ontstaat, leidt heel simpel tot de vraag: ‘Wat is hier eigenlijk verkeerd aan? En wat is eigenlijk verkeerd aan weed’. ‘Waarom is marijuana eigenlijk illegaal? Wat is er dan met die plant aan de hand?

teletekst RTL wiet telenHet zijn dus preciés de vragen waarvan de groenplantende demonstranten willen dat ze gesteld worden.. Want er zijn immers vele duizenden gedegen medische tijdschriften, over de hele wereld, die uitgebreid verslag doen van de uitmuntende kwaliteit van cannabis voor de menselijke gezondheid, die cannabis feitelijk classificeren als een ‘helende plant’..!

Daarmee blijkt dus de vraagstelling van de activisten volledig terecht te zijn. En precies DAT mag weleens in de openbaarheid komen, anders dan via radio en Tv.

Hennep blijkt inderdaad een ‘wonderplant’. Op het gebied van gezondheid is deze plant in staat gebleken onder andere botontkalking, depressie, hoofdpijnen, slaaploosheid en misselijkheid te bestrijden, naast een aantal ongeneesbaar lijkende ziekten. Daarbij is vooral de link tussen marihuana en kanker bijzonder sterk geworden de laatste jaren, waarbij keihard vast is komen staan, dat marihuana in staat is zelfs mensen met kanker te genezen! De cannabisplanten in Gottingen komen ook bij het politiebureau nog steeds boven de grond en worden net zo hard, door diezelfde politie weggehaald. Maar door de hele stad blijven ze overal opbloeien..! Wellicht een prachtig voorbeeld om in Nederland navolging te laten krijgen..?

Guerilla Gardening..?
Wil je meer weten over deze vorm van protest, die we misschien in ons groene land nog té weinig zien, dan kijk je even naar het filmpje waarin Ron Finley tijdens een TED-meeting vertelt over zijn initiatief in Los Angeles, om dat deel van de stad groen te maken.. Vrijwilligers die een stad veranderen. Wauw. En of dat nou met hennep gebeurt of andere planten… Who cares, really?

x

 

 

(klik voor lead)
(klik voor lead)

66 gedachten over “Weed planten als protest..!

  1. Karel

   Ik snap wat je doelt.

   Maar ik dacht toch ff….(een codetaal voor ‘stillen’): Mobiele Eenheid 2 man.

   Da’s inpakken en wegwezen!

 1. Geweldige actie,

  Misschien een idee om dat hier ook eens te doen. 😀
  Cannabis is inderdaad helemaal niet schadelijk een goede bouw, brand stof, het word verwerkt in dierenvoeder. er worden huizen van gebouwd. schoenen en broeken van gemaakt.

  Wiet als drugs, is minder gevaarlijk dan het drinken van alcohol, het roken van tabak, of zelfs het eten van pinda’s een overdosis wiet is niet mogelijk, of je moet meer als 350kilo in 15 minuten weg zien te roken. iets wat met alcohol wel anders is. Ook het verhaal dat roken van wiet schadelijker is dat tabaks rook, is onzin.

  Uit onderzoek is gebleken dat wiet helemaal niet slecht is voor de hersenen
  http://weedforum.eu/wietforum/index.php/topic/418-marihuana-is-niet-slecht-voor-uw-hersenen/page__hl__hersenen__fromsearch__1

  uit andere onderzoek blijkt zelfs dat cannabis kan helpen om hersenen te doen groeien.
  http://weedforum.eu/wietforum/index.php/topic/653-nieuw-onderzoek-toont-aan-dat-cannabis-kan-helpen-om-hersenen-te-doen-groeien/page__hl__hersenen__fromsearch__1

  Het is dan ook inderdaad belachelijk dat wiet nog illegaal is.

  Gr Karel Kweker

 2. Bij mij in de buurt had een vrouw al meerdere malen huisbezoek van de politie gehad vanwege ‘een sterke cannabislucht’. Steeds als het had geregend rook de halve straat naar Mary Jane, uiteindelijk bleek het een vaste plant in haar tuintje te zijn die de heerlijke geur verspreidde.
  Voor de liefhebbers http://www.tuinadvies.nl/tips.php?q=sterk%20naar%20wiet%20ruikende%20bloem ( zorg voor een beetje onrust in je kerkdorpje 😉 )

 3. Van hennep kun je zonder gif papier en kleding produceren in tegenstelling bij het produceren van papier met bomen en kleding van katoen, waar heel veel gif bij komt kijken.
  Het oudste papier is van hennep gemaakt. (Canvas/ schipzeilen/ touw etc etc..)
  Hennep zaden zijn erg voedzaam. Hennep olie heeft een genezende werking.
  Producten van hennep zijn talloos. Van Hennep worden wereldwijd meer dan 26.000 producten vervaardigd.
  Het groeit sneller dan onkruid, daardoor heeft onkruid geen kans (dus is gifspuiten niet nodig).

  Een aantal studenten uit Wageningen hebben ooit Nederwiet gemaakt met het doorkweken van de plant waardoor de plant hogere gehaltes van het hallucinerende substantie bevatte. Dit heeft de naam van de plant helaas geen goed gedaan.

  1. meer dan 50.000 zelfs! Daarmee is Hennep bewezen de belangrijkste plant op aarde.
   Maar helaas toch verboden.

  2. Sun, helemaal mee eens, hennep is een belangrijke plant….. en bezit een hele sterke vezel, net als olifantengras. De henneplant wordt overigens legaal verbouwd, bijv. heel veel in Oost-Groningen, in de veenkolonieen. Daar is een fabriek (Hempflax, Oude Pekela) die hennep verwerkt, onder meer tot hennepolie en ook tot bijv. autodeuren.

   Ik heb zelf ooit in de tijd dat ik werkzaam was in de papier- en kartonindustrie deelgenomen aan een project met de Wageningen Universiteit om te onderzoeken of olifantengras een geschikt substituut als vezel is voor hout (van bomen). Volgens mij is de technologie wel aanwezig, maar is het tot dusver gewoonweg een kwestie van bedrijfseconomie waarom hout nog steeds als belangrijkste vezel wordt gehanteerd (heeft met name met vraag een aanbod te maken en natuurlijk met wil).
   Overigens, wordt tegenwoordig verreweg het meeste papier gemaakt van hergebruikte vezel! Welke vezel het meest “duurzaam” is en in het kader van “maatschappelijk verantwoord ondernemen” het beste kan worden ingezet om papier en karton te maken is overigens niet zo eenduidig te beantwoorden. Je zou dan een “integraal ketenmodel” – model moeten ontwikkelen waarbij je dwars door de kete heen ( van verbouwing van vezel tot consument en weer terug, Cradle to Cradle) moeten doorrekenen wat de beste oplosing is. Daarbij spelen productie-technologie en transport en distributie (energie verbruik, milieu belasting e.d.) een belangrijke rol, naast de financiele en technische haalbaarheid.

  3. Sun, ik wil graag even toelichten over hetgeen ik bedoel met “vraag een aanbod”

   “Hempflax is bang voor verdwijnen vezelhennepteelt”

   http://www.youtube.com/watch?v=GTtZrffjmU8

   Nederladn kent een beperkt lanbouwareaal. Boeren maken steeds weer opnieuw keuzes hoe ze met hun areaal een redelijk inkomen kunnen verdienen. Ga ik verbouwen in graan? Of in mais? Of is het aantrekkelijk om te verbouwen in hennep? Als je naar het filmpje kijkt dan is er vrag genoeg naar hennep, maar blijkbaar brengt het nog te weinig op om de boeren over te halen om er massaal in te verbouwen. Daarbij spelen ook overheidssubsidies een belangrijke rol. Het meest eerlijk zou zijn als Brussel het helemaal overlaat aan de markt, zonder het instrument van subsidie-ering ( met toeslagrechten op melk en graan e.d.), want dan wordt het voor een ieder (de burgers en boeren) allemaal veel transparanter en kan iedereen “bewuste” keuzes maken hoe hij/zij in voorzien in z’n behoeftes. Nu bepaalt Brussel min of meer de keuze van de boer hoe hij/zij het areaal verbouwt en is er geen transparantie in de markt, waardoor de burger geen zicht heeft op wat bijv voedsel werkelijk kost. Maar ja, de overheid durft dit nog niet aan e markt over te laten, omndat ze bang zijn dat dan de voedselvoorziening wel eens in het gedrag kan komen! En dat zijn dan ook weer keuzes 🙂

 4. nog een paar belangrijke weetjes van de geschiedenis van hemp:
  http://www.hemp-technologies.com/page33/page33.html

  “* In 1916, the U.S. Government predicted that by the 1940s all paper would come from hemp and that no more trees need to be cut down. Government studies report that 1 acre of hemp equals 4.1 acres of trees. Plans were in the works to implement such programs (Department of Agriculture).”
  Helaas pindakaas, met dank aan de papiermagnaat.

  1. Hi Guido, ik zocht op mijn FB de info die ik had bewaard van hennep en kwam bij een van mijn hennep foto’s met de tekst: “* In 1916, the U.S. Government predicted that by the 1940s all paper would come from hemp and that no more trees need to be cut down. ….”
   Ik klikte toen op; wie de foto gedeeld hadden; jij staat daar ook bij. Toeval bestaat niet hé! 🙂

  2. trouwens, het is niet mijn foto in die zin dat ik hem zelf heb gemaakt. Maar een die ik van internet heb geplukt en als jpg op mijn FB heb geplaatst. Wel mooi om te zien hoe 3 hele speciale personen deze foto hebben gedeeld. Overigens gebruik ik al een hele poos mijn FB niet meer om te posten maar als archief, alles staat sindsdien ook op ‘alleen ik’ 😉

  1. Dat kan je zelf maken, zit je alleen dat er overal stuifmeel komt dus dat je in elke wietje ook zaden zult krijgen.

   En dat je goede filter voor je binnen wiet moet hebben om die wel zaad vrij te kunnen houden.

  2. Het gaat mij om het basis materiaal. Wat je kan kopen zijn gemanupileerde zaden. Heb je een basis kun je zelf mee aan de slag

  3. Hoezo gemanipuleerd? Er zijn nog zat zadenboeren die normale zaden verkopen die niet gefem zijn.

 5. Heel veel positieve info over hennep voor de liefhebbers:
  (ik heb mijn huiswerk al eerder gedaan 😉 )

  “Hennep sap redt levens waar artsen de hoop hebben opgegeven”
  http://www.argusoog.org/hennep-sap-redt-levens-waar-artsen-de-hoop-hebben-opgegeven/

  “tegen eczeem, verouderingsverschijnselen, PMS, Rheumatoïde Artritis,”
  http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/104953-de-geneeskracht-van-hennepzaad.html

  “the most perfect food in the world”
  http://www.nationaalgezondheidsforum.nl/showthread.php?14209-Column-Hennep-past-in-ieder-gezond-dieet

  Want gezond is het. Het bevat alle 21 bekende aminozuren, ook de 8 essentiële die het lichaam zelf niet kan aanmaken. Geen plantaardig product bevat zoveel volledige, bruikbare proteïne als hennepzaad. Ook zit het boordevol vitamines en mineralen.
  http://www.vegadutchie.nl/2012/05/23/wat-hennep-kan-doen-voor-je-eiwitinname/

  Jefferson zei ooit dat het het belangrijkst plant in de wereld was en had zijn land er vol mee. Het is overal goed voor. Het groeit goed en snel en GOEDKOOP. Dus er is niks aan te verdienen; dus verbieden die plant. Zo werkt onze wereld.
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZE1sUwY_q0k

  “De stengel van de hennepplant levert een van de sterkste natuurlijke vezels ter wereld en werd gebruikt om bijvoorbeeld touw, textiel en papier van te maken. Voorts bevat het zaad van de hennepplant hoogwaardige voedingsolie. ”
  http://hempflax.com/wat-is-hennep/korte-geschiedenis-van-industriele-hennep

  “Hennep is de benaming voor cannabissoorten die vrijwel geen roesverwekkend THC bevatten, en bijvoorbeeld gebruikt worden voor de fabricage van vezels, garens en touw.”
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Cannabis_%28drug%29

  “Het gebruik van cannabis kent al een lange traditie, niet alleen als genotmiddel maar vooral ook als genees- en vezelmiddel. Tot en met 1958 kwam cannabis officieel voor als geneesmiddel in de Nederlandse farmacopee,”

  ” Hennep is dan ook zonder meer een van de belangrijkste planten uit onze geschiedenis. ”
  http://kunst-en-cultuur.infonu.nl/geschiedenis/35887-hennep-een-bewogen-geschiedenis.html

  “Marihuana en industriële hennep zijn niet hetzelfde.”
  “Volgens de Nederlandse wetgeving is het niet toegestaan meer dan drie hennep planten kweken. Volgens een recente uitspraak van de Hoge Raad in Nederland zou het telen van vijf hennepplanten voor eigen gebruik (ongeacht het resultaat van de oogst) ook niet kunnen leiden tot vervolging, zie artikel.”
  http://www.natuurlijkerwijs.com/hennep.htm

  “In het Oude Testament (Exodus 30: 22-23) wordt een recept beschreven van een huidolie die grote hoeveelheden kanehbosm (cannabis) bevatte. Hoewel het gebruik van deze olie aanvankelijk uitsluitend voor priesters en koningen bestemd was, ”
  http://www.cannabis-social-clubs.be/csc/

  “Cowboys droegen spijkerbroeken van hennep
  Hennep (Cannabis sativa L.) is een zeer oud gewas waarvan de oorsprong ligt in India en China. In China werd 4500 jaar geleden de hennepvezel al gecultiveerd als textielvezel en werd het zaad gebruikt als voedsel.”
  http://www.grasscompany.com/hennep-nl-geschiedenis-page/
  Natuurlijke herbiciden; hennep

  http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/1424356/2012/04/16/22-Vlaamse-landbouwers-telen-legaal-hennep.dhtml

  van hartpatienten.nl “Hennepzaad goed voor de gezondheid”
  http://www.hartpatienten.nl/array/174-lichaam-en-gezondheid/85-voeding/6641-hennepzaad-goed-voor-de-gezondheid

  Gezond voedsel: hennepzaad
  http://eten-en-drinken.infonu.nl/producten/98249-gezond-voedsel-hennepzaad.html

  “Hennep past in ieder gezond dieet”
  http://leefgezonder.blogspot.nl/2012/01/hennep-past-in-ieder-gezond-dieet.html

  “een belangrijke bouwsteen voor het immuniteitssysteem”
  http://zaplog.nl/zaplog/article/hennep_als_elementair_onderdeel_van_je_eten

  “voor een lagere cholesterol en gezonde bloedsomloop”
  http://www.raw-superfood.com/super-seeds-grains/hennepzaad/Selectie/werking-gezond_vegetarisch_eiwitten_b_vitamines.html

  Hennepolie is bijzonder goed voor onze gezondheid !
  http://www.lichtvanzelf.nl/hennep-en-gezondheid

  Steeds meer boeren verbouwen hennep voor de koe
  http://www.websitevoordepolitie.nl/nieuws/steeds-meer-boeren-verbouwen-hennep-voor-de-koe-1030.html

  http://www.natuurlijkerwijs.com/hennep.htm

  “Bleker steunt verwerkers van vlas- en hennepvezel”
  http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2012/09/07/bleker-steunt-verwerkers-van-vlas-en-hennepvezel.html

  Hennep en landbouw
  http://www.vzwdorp.eu/index.php/landbouw/hennep/

  Immuunsysteem – Er is gebleken dat essentiële vetzuren (EFAs) de werking van het immuunsysteem verbeteren. Het kan helpen intestinale bacteriën onder controle te krijgen en verbeterd de cellulaire energie voor de verwijdering van afvalstoffen.
  http://www.canah.nl/gezondheid.php

  1. Dat is mooi wat informatie op een rijtje, erg nietjes 🙂 en onderbouwd 🙂

   Gr Karel Kweker

  2. graag gedaan!
   Het is gewoon onbegrijpelijk. M.n. de katoen en papier industrie. Het is gewoon walgelijk hoe weinig respect er is voor de Aarde. Moeilijk aan te zien hoe we allen meewerken aan het vernietigen van onze paradijs Moeder Aarde!!!
   brrrrr….

  1. In duivenvoer zitten een hoop hennepzaadjes, het soort waar je niet high van kan worden. Wel komen er vet grote planten uit, dat dan weer wel.

  2. He ja, dat klopt.

   Ik heb als puber nog geprobeerd daar ‘plantjes’ mee te kweken.

   Op natte watjes op de vensterbank kwamen er inderdaad plantjes uit die dierenvoer zaden 🙂

  3. Hou er wel rekening mee dat de zaden van diervoeder, industriële hennep is de toppen van dit soort wiet bevat geen of nauwelijks thc.

   Het probleem is dat deze planten ook mannen voortbrengen die wel kunnen kruizen op “consumptie hennep” Het stuifmeel van een mannelijke plant kan tot wel 5km dragen en alle planten in die omgeving bevruchten. waardoor zekker alle buitenkweekjes verpest zullen worden. en ook de binnen kweker loopt kans op zaden in zijn binnen planten, door stuifmeel aan kleren of door het aanzuigen van lucht van buitenaf.

   Hiermee kom je ook te zitten als je cannabis zou gaan gebruiken. het is dus wel lastig als je ook nog eens wat te roken wil houden 😉

   Gr Karel Kweker (weedforum.eu team)

  4. @ Karel_Kweeker, lol, hier is Ivo O. zeker blij mee…de perfecte ‘drugs’bestrijding 😀
   En ik vind het ook een mooi voorbeeld hoe alles met elkaar verbonden is.

  5. Karel Kweker, om nou geselecteerde femiseeds in gemeenteplantsoenen te gaan poten is best wel een beetje een veel van de duurachtige kostbaarachtig zijnde grap. Beetje zaadje kost snel een paar euro, tenzij jij via het forum wat ter beschikking kan stellen???

  6. Andere optie is ; enkele dure zaadjes te scoren, opkweken met een 400 watt lamp of een 60 watt ledlamp om de dagen te verlengen zodat de plant in het vegetatieve stadium blijft. In het voorjaar voldoende stekjes maken (goed dippen in de Rhizopon) en vervolgens deze stekjes in de wijde wereld poten. Dan hebben de profkwekers geen last van het stuifmeel en zijn de geplante plantjes zeer goed verwerkbaar als mediwiet.nl . Dat wel

  7. Ik zou het graag ter beschikking stellen, echter is gefem zaad zoals je zelf al aangeeft erg duur, ik heb wel connecties om zaden te kunnen regelen maar zoveel word ook voor mij een probleem 😉

   Als je het zou doen met goede zaden, zou het probleem al een stuk minder worden, de bestuiving van goede kwaliteits zaad op een leuke dame gebeurd, kan je dat zaad nog eens gebruiken, maar als het zaad komt uit een bestuiving tussen vezelhennep en “gewone” cannabis is de kwaliteit ook een heel stuk minder van deze kruizing.

   Gewone zaden zijn nog wel te regelen dan zouden een paar mensen 10 regulier zaden moeten kopen en deze zelf indoor gaan uitkweken en mooie man en mooie vrouw selecteren, en een zaadkweek doen. als je dit goed doet, kan je met paar tl’s al een paar 1000 zaden hebben, genoeg voor een leuke zomer :D.

   Het grote voordeel van wat Cozmic zegt stekken uit zetten, is dat je altijd 100% vrouwelijke planten zet. maar het nadeel is, stekken mag je niet weg geven of verhandelen. Wiet zaden daar en tegen zijn volkomen legaal.

   Je zou net een 100 a 150 stekje hebben staan om buiten neer te zetten en ome agent komt toch net even langs. dan heb je ook wel een probleem 😉

   Gr Karel

  8. Kweker, angst voor oom agent heb ik niet, mijn semi rottweiler houdt de wacht 😉 Daarentegen, ik heb geen ziekte waarvoor ik mediwiet nodig heb, blowen doe ik niet, ik vind het gewoon leuk om een paar plantjes te kweken. Zodra ik zie dat ik 7 euro voor een zaadje moet neertellen dan haak ik af, ik heb zat foute kennissen bij wie ik 1.5 euro betaal voor een gewortelde stek.
   Sorry als de wilde variant jullie oogst bederft met zijn stuifmeel, maar ik heb geen zin om een paar honderd euro uit te geven voor een geintje.
   Scrooge

  9. (sarcasm on) Misschien heeft Monsanto nog wat hennepzaden in de aanbieding…
   Natuurlijk incl roundup ready, gmo en met terminator genen
   (sarcasm off)

   *Btw bij welke diagnoses mag je in Nederland wiet voorgeschreven krijgen?

  10. Berend, Monsanta heeft geen grip op Cannabis omdat het sneller groeit dan elk onkruid, geen last heeft van parasieten( hooguit spint bij binnenteelt)
   Ga nie lukken maat. Zoek verder op mediwiet.nl

  11. Ja, Mediwiet.nl is een goede site, kan je veel info vinden over medicinale cannabis. ;).

   Gr Karel

  1. Bedankt voor de info, Sun.
   Trouwens een leuke site: het grotere plaatje.

   Het geheel is altijd meer dan de som der delen.

   Solfeggio ken ik niet, ik zal me erin verdiepen. De meest perfecte muziek instrument blijft de (menselijke) stem en alle andere de geluiden die in de natuur voorkomen. Daar kan geen enkele instrument aantippen.
   Groetjes.

 6. Hoera voor de weedplanten-en zijn producten.Vooral op lichamelijk gebied.Driemaal hoera voor alle plantaardige producten.Eigenlijk voor alle natuurlijke producten die nu allemaal verboden worden. Weg met de farmaceutische industrie, weg met de banken, weg met het huidige schoolsysteem, weg met de huidige zorgstaat. Weg met de wegwerpmaatschappij waar we nu in leven.Weg met de olie en de machtsystemen.Hoera voor alle kristallen, producten op kruiden/planten basis.Lieve groet Lia

  1. Je vergeet nog te zeggen weg met geld en weg met schaarste wat geld veroorzaakt terwijl alles in overvloed er is en we kunnen maken wat we willen 🙂

  2. ANONYMUS, het systeem is heel moeilijk te veranderen, er is geld nodig een waarde een pasmunt, je kunt niet aan het ruilen blijven trouwens bij ruilen moet er altijd één huilen.
   Niet te utopisch gaan denken, het is de réaliteit waar alles om draaid.

 7. http://www.watwiljijmetwiet.nl/Informatie/Wiet-als-medicijn-.aspx

  Medicinale cannabis, ook wel ‘mediwiet’ genoemd, wordt in Nederland geproduceerd door het Bureau voor Medicinale Cannabis (BMC) dat in dienst staat van het ministerie van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport). Dit bureau levert de wiet aan apotheken door heel Nederland. Dit is alleen verkrijgbaar op recept van een arts.

  ”Wie gebruiken het?
  Mediwiet wordt door artsen voorgeschreven aan mensen die last hebben van pijn, misselijkheid, vermagering of tics die voorkomen bij bepaalde ziekten of bijwerkingen van medicijnen. Dit wordt voorgeschreven als andere medicijnen niet (voldoende) helpen. Daarnaast kan het ook gebruikt worden door mensen die sterk vermagerd zijn, vanwege een verminderde eetlust door een ernstige ziekte. Wiet zorgt ervoor dat je meer zin krijgt in eten, waardoor je weer kunt aankomen in (een gezond) gewicht.
  In de volgende gevallen kan het voorgeschreven worden door een arts:

  Pijn, spierkrampen en spiertrekkingen bij MS (multiple sclerose) of ruggenmergschade / dwarslaesie.
  Misselijkheid, verminderde eetlust, vermagering en verzwakking bij kanker en aids.
  Misselijkheid en braken als gevolg van bepaalde medicijnen of bestraling bij kanker, HIV-infectie en aids.
  Langdurige pijn door aandoeningen van het zenuwstelsel. Bijvoorbeeld door beschadiging van een zenuwbaan, fantoompijn, aangezichtspijn of chronische pijn die blijft bestaan na het genezen van gordelroos. Tics bij het syndroom van Gilles de la Tourette.

  Mediwiet helpt niet om ziekten of aandoeningen te genezen, maar wordt gebruikt om de klachten die horen bij bepaalde aandoeningen en bijwerkingen van bepaalde medicijnen te verminderen.”

  1. deze wiet is van dergelijke kwaliteit dat de mensen die ik ken het geeneens willen roken

   niets word hier gedaan met specifieke soorten die voor specifieke problemen bebruikt kunnen worden

 8. Van de goedheiligman voor zwarte piet, wiedde, wiedde wiet !

  Nou he’k die puudde met wiedde hier all inne buutse mien jong !, heddie tuudde met die fluudde ’t nait zain !
  As die tuudde me die fluudde mien puudde met wiedde daor zait mien jong, dan benk mien puudde met wiedde doar kwiedde !
  En as ‘k mien puudde met wiedde doar kwiedde ben mien jong,dan krieg ik hier pien inne kop !
  Die tuudde met die fluudde stoat met de handn inne buutse anne kant op te kiekng mien jong , mooi mazzel of nait tan, mien jong !
  Nou as die tuudde met die fludde met de handn inne buutse anne kant op kiekt mien jong , dat ben ik hier snel vort !

  Moi mien jong !

  Sri Magnitude
  Aardbevingsgroninger 1e klas

 9. Zou dit graag doen.Zelfs als het niet in alle gevallen goede kwaliteit oplevert, het beeld alleen al van deze planten overal, zal er misschien uiteindelijk eens voor kunnen zorgen dat er bij veel mensen een lampje gaat branden over de slaafse acceptatie van alle leugens waarin we onszelf gevangen (laten) houden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.