Advertentie

CO2 is hééél goed voor alle planten..!!


x
x

CO2 is hééél goed voor alle planten..!!

2020 © WantToKnow.nl/be

x

Hierboven zie je al de radicale onzin, rondom de CO2-crisis.. Je vraagt je af, wie deze onzin heeft bedacht. Een CO2-crisis die de mensheid én een diep schuldgevoel dient aan te praten en nog eens een financieel hakblok boven de wereld wil hangen. MENSEN VOORAL IN ANGST BRENGT..!
Vanuit de gedachte dat CO2 het voedsel voor planten is en dat zonder CO2 er dus geen leven op Aarde mogelijk zou zijn, kom je op een volstrekt ander perspectief rondom de CO2-quatsch..!

Want de door planten uit gestootte  zuurstof, houdt de mens en al het andere dierlijke leven op de been.. Dus, zou je zeggen, hoe méér CO2, hoe meer plantenleven en zuurstof..? Dus waarom wordt een stof, die zo ESSENTIEEL is voor het plantaardige leven, zó in het verdomhoekje gestopt..? Lees rustig verder en kijk naar de wetenschappelijke kant van het CO2-zuurstof-aspect.

Kijken we naar het filmpje hieronder, over de invloed van méér CO2, dan een plant normaal tot zich neemt. Wat doet die méér CO2, die de plant ineens krijgt toegediend? Juist, die gaat er harder van groeien.. En dat is ook precies de reden, dat CO2 door kwekers in kassen wordt gespoten. Als extra voeding voor de gewassen..! Maar kijk zelf..! Hier gaat het over:

Je gaat hieronder kijken naar de ruim 2 minuten durende documentatie, van de periodieke groei van Cowpea planten (Vigna unguiculata), gefilmd via time-lapse-fotografie. Geïsoleerd voor 42 dagen in kamers met omgevingslucht en verhoogde CO2-concentraties, NASA zegt dat CO2 de aarde voor nu groener maakt.. Vele studies hebben aangetoond dat verhoogde concentraties kooldioxide of CO2, de fotosynthese verhogen, waardoor de plantengroei wordt gestimuleerd.
En wist je dat een kwart tot de helft van het begroeide land van de aarde, een aanzienlijke vergroening in de afgelopen 35 jaar heeft laten zien? Dit is grotendeels het gevolg van de langzaam stijgende CO2-niveau’s in de Aardse atmosfeer. Dit blijkt uit een nieuwe studie, gepubliceerd in ‘Nature Climate Change’ op 25 april jl.

Wetenschappelijk onderzoek
Een internationaal team van 32 auteurs uit 24 instellingen in acht landen leidde het onderzoek, waarbij gebruik werd gemaakt van satellietgegevens van de NASA’s ‘Moderate Resolution Imaging Spectrometer’ en de geavanceerde instrumenten van de ‘National Oceanic and Atmospheric Administration’s Very High Resolution Radiometer’ om de bladoppervlakte-index, of de hoeveelheid bladbedekking, te helpen bepalen over de vegetatiegebieden van de planeet.

De waargenomen vergroening-van-het-aardoppervlak, vertegenwoordigt een toename van de bladeren van planten en bomen die qua oppervlakte gelijk is aan twee keer het continentale deel van de Verenigde Staten..! Dus anders gezegd: je legt alle EXTRA groei van dat enorme bladerdek naast elkaar en je krijgt een EXTRA-groei-oppervlak van 2 x de VS..

Zoals je weet, gebruiken groene bladeren energie uit zonlicht, waarmee ze via het magische fotosynthese-proces, op chemische wijze kooldioxide uit de lucht, combineren met water en voedingsstoffen uit de grond. Met dit proces gaan planten suikers produceren, die de belangrijkste bron van voedsel, vezels en brandstof voor het leven op aarde zijn. Studies hebben aangetoond dat verhoogde concentraties kooldioxide de fotosynthese verhogen, waardoor de plantengroei wordt gestimuleerd. Met andere woorden: hoe meer CO2, hoe harde planten groeien om al dat lekkers op te souperen..!

De prominente wetenschapper William Happer, chemicus aan de Princeton University, vertelt: “De aarde is in een ‘CO2-hongersnood’, waarbij de toename van CO2 geen reden tot ongerustheid zou moeten geven. Omgekeerd: het extra CO2-gehalte, zal goed zijn voor de mensheid! Kinderen zouden niet gedwongen moeten worden om de geforceerde CO2-propaganda, vermomd als wetenschap, over zich heen te krijgen.” Harper publiceerde meer dan 200 peer-reviewed wetenschappelijke artikelen.

Dr. Will Happer verklaarde de verhalen van de door de mens veroorzaakte opwarming van de aarde ‘fout’..! 
Volgens Harper verkeert de aarde nu zelfs in een ‘CO2-hongersnood’..!  Hij maakte zijn opmerkingen tijdens de hoorzitting ‘
Update on the Latest Global Warming Science’, voor de volledige commissie voor milieu en openbare werken, getiteld. De opmerkingen van Happer zijn natuurlijk revolutionair te noemen, wanneer we ze tegen de verhalen houden van de Greta Thunbergs en Jesse Klavers van deze wereld. Ja toch?

Happer vertelde de Senaatscommissie: Veel mensen beseffen niet dat we in geologische tijd echt in een CO2-hongersnood zitten. Bijna nooit is het CO2-niveau zo laag geweest als in het Holoceen (geologisch tijdperk) – 280 (ppm – parts per million). Dat is werkelijk ongehoord. Meestal zijn de CO2-niveaus minstens 1000 (ppm) geweest en het is vaak veel hoger dan dat”.

The Center for the Study of Carbon Dioxide and Global Change werd opgericht om feitelijke rapporten en neutrale commentaren te verspreiden over nieuwe ontwikkelingen in de wereldwijde, wetenschappelijke zoektocht naar de klimatologische en biologische gevolgen van de voortdurende stijging van het CO2-gehalte van de lucht op Aarde. Het centrum voldoet aan deze doelstelling, door wekelijkse online-publicaties van zijn CO2 Science magazine, dat redactionele artikelen bevat over actuele onderwerpen en mini-reviews van recent gepubliceerde peer-reviewed wetenschappelijke tijdschriftartikelen, boeken en ander educatief materiaal.

In dit streven probeert het Centrum de realiteit te scheiden van de retoriek in het emotioneel geladen debat dat rond het onderwerp kooldioxide en de verandering van de wereld draait. Om studenten en docenten te helpen meer inzicht te krijgen in de biologische aspecten van dit fenomeen, onderhoudt het Centrum bovendien online instructies voor het uitvoeren van CO2-verrijkings- en uitputtingsexperimenten in zijn Global Change Laboratory (gevestigd in het Education Center-gedeelte), die geïnteresseerde partijen in staat stellen om soortgelijke studies in hun eigen huis en klaslokalen uit te voeren.’

 

 

2 gedachten over “CO2 is hééél goed voor alle planten..!!

 1. Wat al heel lang de praktijk was, en misschien nog steeds, is dat kassen die gestookt worden met gas, hun uitstoot in de kas laten uitstromen. De afstelling van de ketel moet 100% ok zijn dat spreekt voor zich. De uitstoot bestaat voor een deel uit waterdamp en voor een deel uit koolzuurgas. 100% rendement dus.
  Om even aan te geven hoe dom er gelult wordt over dit fenomeen in het publieke domein is dat velen niet weten dat koolzuur, kooldioxide, en CO2 één en hetzelfde is.

 2. Heel simpel
  Bevolking neemt toe CO2 uitstoot neemt toe door gebruik fossiele brandstoffen en de vergroening neemt toe waardoor er meer voedsel kan groeien .
  Nu de verdeling van het voedsel optimaliseren iedereen blij .
  Doordat in derde wereld landen
  men niet extra kinderen meer hoeft te maken om de oude dag te kunnen verzekeren neemt ook die ongebreidelde bevolkings groei vanzelf af .
  Geen problemen maken maar oplossen dat moet de mantra zijn .

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.