Advertentie

Wetenschap ‘maakt’ muizensperma..


x

Wetenschappers ‘maken’ muizensperma..

januari 2012 © WantToKnow.nl

x

Een belangrijke doorbraak voor mannelijke vruchtbaarheid. Wetenschappers zijn er voor het eerst in geslaagd om sperma in een laboratorium te laten groeien, daarbij gebruik makend van menselijke kiemcellen.

De grootte van de spermacel ten opzichte van de vrouwelijke eicel

Dat dit vooralsnog gedaan is met muizencellen mag hem de pret niet drukken, want de wetenschappers zijn ervan overtuigd, dat ze, ondanks behoorlijke tegenslagen in dit proces, erin zullen slagen uiteindelijk mannen te helpen die kinderen willen krijgen, maar door een of andere reden, er niet in slagen kinderen te verwekken. Tot nu toe zijn mannen nog steeds aangewezen in die gevallen op spermadonoren.

De onderzoekers uit Duitsland en Israël slaagden erin om muizensperma te laten groeien vanuit een paar muizencellen op een laboratoriumschaaltje. Het onderzoeksteam aan de Münster Universität, stond onder leiding van professor Stefan Schlatt, gebruikte voor deze proef de kiemcellen uit de teelballen, de verantwoordelijk zijn voor de productie van sperma.

Prof. Mahmoud Huleihel, die er ook in slaagde om sperma te laten ‘groeien’ in een laboratorium aan de Israelische ‘Ben Gurion’ University;  in Beersheba, zei: “Ik geloof dat we uiteindelijk erin zullen slagen om op dezelfde wijze menselijke spermacellen ook te laten groeien vanuit de testikel van mannen en hierdoor sperma in laboratoria te produceren.”

Om deze spermacellen te laten groeien, dienden de wetenschappers de condities, zoals die in de mannelijke teelballen gelden, optimaal na te bootsen. Dit hield o.a. in dat de kiemcellen werden geplaatst in een agar jell en dat de temperatuur juist ónder de menselijke lichaamstemperatuur werd gehouden. Wetenschappers gaan nu, na dit experiment verder met proeven om menselijke kiemcellen naar spermacellen te laten groeien, en beide professoren (Schlatt en Huleihel) spraken de wens uit om dit ‘zo spoedig mogelijk op te starten’.

Hoewel pogingen daartoe tot op heden nog steeds niet succesvol zijn geweest, zijn onderzoeksteams volgens professor Huleihel nu aan het experimenteren met ‘een aantal verschillende samenstellingen van de ‘agar jell’, om de spermacellen te laten groeien’. Volgens Huleihel is dit zeker mogelijk. “Hopelijk al op korte termijn.”
Het werk dat nu gedaan wordt door beide onderzoeksgroepen, krijgt lof alom uit de hele wereld, vooral vanuit de wetenschappelijke hoek van vruchtbaarheidsonderzoek. Zij verklaren unaniem, dat het onderzoek naar de eigenschappen van mannelijke (on)vruchtbaarheid al zo’n 50 jaar lang op een goed resultaat wachtte! Er was tot op de dag van vandaag dus weinig progressie in dit opzicht zichtbaar. 

De afname van mannelijke vruchtbaarheid, die al decennia lang gaande is, wordt toegeschreven aan een groot aantal factoren. Vooral de invloed van plastics en de EMS, de elektromagnetische straling van vooral mobiele telefoons, zou een van de grote oorzaken zijn van mannelijke verminderde vruchtbaarheid.

Volgens de wetenschappers zijn natuurlijk de essentiële factoren, te bewijzen dat het sperma niet genetisch is beschadigd en dat het feitelijk hetzelfde sperma is, wat de man in kwestie zélf zou produceren. Dezelfde tests zijn al uitgevoerd bij eitjes en embryo’s die bij de vrouwelijke vruchtbaarheidsexperimenten worden uitgevoerd.

15 gedachten over “Wetenschap ‘maakt’ muizensperma..

 1. chapeau!

  eindelijk, de man overbodig gemaakt.
  maar laten we eerlijk zijn, we werden al langer zo behandeld, en dat is jammer.
  terwijl ook mannen graag vader willen zijn is het EGO van de vrouw dusdanig gegroeid dat ze het alleen wel kunnen, in alle financiele en overige bescherming.
  wee gij, o man, voordat gij de oudste beweging der wereld maakt.

  edoch, ook dit schip zal weer gekeerd worden.
  de vrouw gecorrigeerd door het kind, het gemis voelende.
  het is vast een exponent van een boze tijd die we snel achter ons gaan laten.
  laten we weer gezellig voor nageslacht gaan zorgen, bij de open haard op het berenvel, gezellig, zo als het was, zoals het hoort, samen.

 2. HAHAHAHAHA Al Mapa, een gevoelige snaar geraakt? Ja, wij ALLE vrouwen vinden jullie ALLE mannen overbodig….euh, hoe kom je erbij? Wat is er gebeurd dat je dat denkt en waarom blijf je aan dat denkbeeld vasthouden; zo wordt het een waarheid…jouw waarheid.

  Maar wel leuk geschreven 😉

 3. Gelukkig, jullie zien de humoah!

  DE waarheid kent vele kanten.
  En toch was het heel veel realiteit voor veel mannen.
  Kijk om je heen, hoeveel kinderen zonder pappa?
  Waarom gaat/ging men zo makkelijk een andere weg?
  Ook vele mannen die continue hun lul achterna liepen, onderweg alle gaten vullende, alsof de mens uitstervende was, in een uiterste poging tot instandhouding.
  Of waren zij de onbaatzuchtigen die hunner dna deelden met groepen die traditioneel niet willen delen, inteelt voorkomende, en aldus zijnde helden?!
  En ja, dan zeg ik EGO, een tekort aan relativering en bezinning.
  Doe wat meer moeite voor je kinderen, gun ze een pappa, hun EIGEN pappa.
  Hele damesbladen volgeschreven, tv programma’s gevuld met deze ellende, gedragsstoornissen, ontworteldheid, hele volksstammen aan de pilletjes.

  En geloof me, ik wil ook dat dit van het verleden is, als een raar verschijnsel.
  Net zoals vrouwen denken/dachten dat ze een gebruiksvoorwerp waren in deze plastic wegwerpmaatschappij, zo geldt dat tevens voor de man.
  Of moet ik het maar normaal vinden, omdat BEZIT feitelijk niet bestaat in deze holografische illusie genaamd leven, dat je kinderen dus ook niet van jou zijn?!

  Moge zij elkaars waarde herontdekken, maatjes blijven voor het leven, door dik en dun.
  Wie dit niet wenst neme geen kinderen.
  Beter nog, laat de natuur dit gewoon voorkomen, geen kinderen zonder de intentie.
  Ouderwetse achterhaalde gedachte?
  Denk nogmaals, rustig en goed.
  Ontwaakt uit de droom van het ZELF en zie de realiteit in wording van het WIJ.
  Een leven met meer WAARDE, in geld (moge de creator het vernietigen) niet uit te drukken.
  I have a dream.

  (Dit nog los van de waan-gedachte dat sommigen de supermens wensen te creëren, een robot, een borg, niet meer zijnde een mens.
  Moge hunner gedachten gesmoord worden en zij zelve onderdompelen in het gat zwart.
  Trouwens, welke gedegenereerde ziel wens daarin te incarneren???)

 4. Het beste dat je als kind kan overkomen is geboren worden bij 2 liefdevolle ouders die altijd van je blijven houden en er altijd zullen zijn.
  Ken je veel van zulke kinderen?
  Ik ken er in ieder geval veel minder dan ik zou willen.

  1. ‘Van het concert des levens,
   krijgt geen mensch een program’

   Er zijn een boel programma’s waarbij er alternatieven zijn voor ‘het beste’.. idd Selene. 2 Liefdevolle ouders zijn ssssaaaaaaiiijjj! Vind ik.. haha..

  2. Je zegt het precies goed selene.
   Liefdevol de meeste weten niet eens meer wat dat is.
   Er zijn er maar weinig die weten wat het betekend zie om je heen hoe sommige met je om gaan er zit helemaal geen liefdevol in de mensheid vandaag de dag.
   Ik kom het maar bitter weinig tegen of je nu man vrouw of anders gericht de maatschappij is enorm verhardt in mijn ervaring.

   annunaki

 5. En hup, daar gaan we weer… het menselijk ras was tenslotte al het resultaat van genetische experimenten. Dit is dus eigenlijk weer een herhalingsoefening. Al ben ik bang dat onze eigen wetenschappers nóg minder weten wat ze doen als de Annunaki van weleer.. of zou Enki via hen weer aan het rommelen zijn?

  1. eerlijk gezegd twijfel ik aan veel verhalen, ze zijn beeldspraak.
   de realiteit is er natuurlijk wel, een veranderde mens en omgeving.
   alle goden blijken hemellichamen, kijk omhoog, net als vroeger.
   in de aarde zit een satelliet van nibiru, nu onze interne zon, net als de maan die wij gepikt hebben, recht van de sterkste aantrekkingskracht, lang geleden.
   planeten hebben interactie, daarom verschuift nu de as van de aarde, verhoogt de frequentie.
   tevens verschuiven we van de vissen naar de waterman, nog los van dat de kern van het universum, nu een zwart gat, op het punt staat zijn fotonen (christ) vrij te laten voor de komende 13000 jaar.
   zou dit alles geen effect op ons dna hebben?
   zelf, ondanks alle ellende, zorgen, geen geld, wordt ik elke dag vrolijker, in de wetenschap dat het verandert, van IK naar WIJ.
   ALL=1

  2. ideaal toch Eye effe rommelen met heer EN.KI z’n Key en je hebt via Kunstmatige InSemenazie weer precies wat je wilde, zonder veel plakkerig gedoe en authentiek gerommel, drie halen 2 betalen en niet zo’n vervelend karig armzalig koppig ketend kereltje erbij, die noemt zich dan aanmatigend PA.PA maar daar hebben we tegenwoordig jeugdzorg voor, veel praktischer en rechtmatiger, die dan op de koop toe ook nog eens regelmatig aandacht wil, of ben je nog boos omdat je Appie van je Eye Wieffie geval het niet goed doet,

   maar gelukkig voor jou is er nu ook heer AL.MAPA, weer een andere volledig onzijdige gecertificeerde new age in z’n Nakie god met gouwe ballen, daar kan ik natuurlijk niet aan tippen, die zit vast in de besloten kring van ons kent ons, komt ook op oud en nieuw feestjes van Apostel John en z’n voorgangster Vrouw, zonder inside begeleiding is het moeilijk oud en nieuwen in de trendy club, nou laat mij voorlopig nog maar even EN.L*L zijn dan, als het zo moet..

   Haaaaah haaaaah Haaaaah, Imke heeft mij lekker wel nieuw jaar gewenst,

   van Haar mag ik er wel wezen, Haaaaah haaaaah,

   niet dat ik mij van m’n eigen nou zo’n vuilnis bakkende zwerver voel van binnen uit, maar zou me er bijna naar gaan gedragen na de zoveelste hautaine negering van de schaduw regenteske regering, werkt een beetje averechts bij mij.

   liedjes en ander soortige filmpjes hebben toch geen zin want die kan ze niet afspelen met haar appelige Elektro Eye ge ééé man zie peerde Aye Aye Pat en al zouden ze wel afgespeeld kunnen worden dan boeit het niet want zij vindt alleen Famous Tori Amos zelf op haar weg drijvende krukje de moeite waard en niet een andere parallelle luister fluisteraar. Nou jah ik gis en vis maar wat, je moet toch wat doen als je je hele leven in stand Bye Bye mode van de negering moet blijven zitten in de duck out wegens vermeend wan.gedrag of er gewoon niet soepel in of bij passende.

   als liedjes toch geen zin hebben kan ik het net zo goed wel doen, als het dan toch niet uitmaakt.

   ook speciaal opgedragen aan fijn besnaarde AB.NB.NK Liesbeth in der Nakie gogogo.djinn;

   The Opposites – Dom, Lomp & Famous ft. Dio & Willie Wartaal
   http://www.youtube.com/watch?v=hsTYev-jiII

  3. wie wil er met mij even Moshe Feldenkrais bewegen op dit vonkende gepeperde jeugdige inmiddels historische lyrische liedje, alleen de bewegingen die je kan en wil maken vanuit een natuurlijke impuls, geen gerek gestrek en geforceer van overdreven russische belettende bal.lettende afdwing amplitudes maar desnoods alleen met je pinkie, of het topje van je kruin of een grinn greins van je grote teen om je scheenbeen heen, dikke of dunnere buiken, kwetsbare of sterke circus knietjes het maakt niet uit, dat wat het paard van zichzelf aanbiedt zeggen ze dan, daar vanuit werken, jah ik heb nog al eens de neiging te forceren, maar wil dat juist niet, dat is mijn tegenstrijdige tegenstrijd.

   1 op 1 met meer dan een paar, wie oooh wie;

   ” On slippery submarine decks, he re-aggravated an old soccer knee injury. Refusing an operation, he was prompted to intently explore and develop self-rehabilitation and awareness techniques through self-observation which later evolved into the method. His discoveries led him to begin sharing with others (including colleague J. D. Bernal) through lectures, experimental classes, and one-on-one work with a few. ”

   http://en.wikipedia.org/wiki/Mosh%C3%A9_Feldenkrais

   Red Hot Chili Peppers – Knock Me Down
   http://www.youtube.com/watch?v=k7sAvGb9T8E

   You’re a Mean one Mr. Grinch (1966)
   http://www.youtube.com/watch?v=U1E2uh2MBBk

  4. Eerlijk gezegd, hyper, beschouw ik deze plek nog steeds niet als een forum, laat staan als een hangplek om elkaar lieve woordjes toe te fluisteren. Vandaar dat ik dan in eerste instantie niet reageer als ik (over iets heel onnozels?) bij je in ongenade val. Dat is niet persoonlijk bedoeld, ik heb ook niet moeten huilen of anderszins… Alleen, ik hang hier niet de hele avond rond en ik ben er ook niet alleen maar voor het gerief van één, naar aandacht hunkerende mens. En als iemand persoonlijke aandacht wil dan is mijn emailadres zó gevonden.

   Goede inhoudelijke reacties waardeer ik echt wel en ik lees ze dan ook graag.
   Wat ik heel erg zou waarderen als iedereen zijn eigen innerlijke werk doet. In plaats van elkaar vliegen af te vangen en op goudschaaltjes te wegen.

   Er zijn trouwens veel betere hangplekken voorradig om elkaar nieuwjaarsknuffels te geven. Dat neemt niet weg dat ik jou en iedereen hier een opperbest nieuw jaar gun en ook wens.

  5. @eye…..ik moest de hele nacht aan je reactie denken en vroeg me dus ook af of dat je Sjamama consult op afstand was….volgens mij hoort er vooral ook inleving bij….een soort gave 🙂

 6. Ik zit me gewoon af te vragen waarom ze muizensperma hebben gebruikt . Is muizensperma kleiner dan olifantensperma ? Kan je van muggensperma ook olifantensperma maken ? Als je verwekt bent uit het sperma van een impotente/onvruchtbare knakworst , moet je dan zelf ook naar het laboratorium om een kinneke te verwekken ? Naar een zgn. kwaksolver ?
  Zouden ouders niet wat alerter moeten worden en de sportvlekken van hun zonen hun eerste natte droom in moeten laten vriezen , gewoon voor het geval dat hij weleens door zijn succesvolle leven door moeder natuur gestraft kan worden met een zak vol waardeloos zaad ? Bij deze : Moeders van Nederland , mocht u een plakkerige sok , Tshirt of tissue in uw zoons kamer vinden , berg het zo snel mogelijk op in een dichte plastic zak en vries het in . Uw nageslacht hangt ( druipt ) er vanaf .
  Niemand meer die nadenkt waarom het gepeupel zo onvruchtbaar wordt , in de goede oude tijd was je de pineut na een paar keer in het hooi gelegen te hebben , een motje heette dat , bij het 10 jarig huwelijksfeest liep er een kind van 9 1/2 rond .
  Bovendien is het volledig overbodig om muizensperma te maken , zet 2 muizen van verschillend geslacht bij elkaar en binnen no-time heb je er een paar honderd , slechts bij de denkende mens schijnt dit probleem naar voren te komen . Wie weet is het sperma van de denkende mens zo vroeg gaan denken dat het denkt ; fuck this , ik heb helemaal geen zin om in die verrotte maatschappij te incarneren !
  Dus zou het sperma dommer gemaakt moeten wrden , mindcontrole in de balzak zogezegd . Ondergoed met Ipod /pad , MTV , CNN , wargames en noem het maar op , alles om het zaad alvast goed te drillen voor een succesvolle gehoorzame levensloop . Het zou er eigenlijk in rijen van 3 zelfstandig uit moeten lopen zodra het nattigheid voelt , op naar het ei . Handschoenen aan voor eventuele brandnetels , MP3 speler aan voor verdere instructies en zwemmen maar …
  Bij deze wil ik niet lullig doen tov. stelletjes die moeite hebben om kinderen te verkrijgen , ik ken er zat , maar ik vraag ze wel om na te denken waarom hun natuur zo onvruchtbaar lijkt te zijn .

  1. Om te lachen als het niet zo serieus was..! Ohja, en waarom muizen? Simpel, omdat iedereen de hele dag al met een muis in zijn hand zit natuuurlijk..!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.