Advertentie

Willem Middelkoop: journalist, koopman, waarheidsvinder


De man die jarenlang op prime-time Tv bij DWDD, P&W en bij RTLZ (maar liefst 6000 x live!) mocht aanschuiven, is er (ook) steeds meer van overtuigd dat de economische realiteit niet begrepen kan worden zonder naar het grotere plaatje te kijken..! Waar Middelkoop in het verleden vooral werd gevraagd om vooral het economische nieuws te analyseren, is hij inmiddels op een ander, noem het ‘dieper’ spoor, terecht gekomen.

Middelkoop legt verbanden tussen het Amerikaanse rijk, Rusland en China en plaatste actuele nieuwsfeiten naast historische gebeurtenissen. De  dollar is reeds gevallen, aldus Middelkoop en onze grondstoffen zullen weliswaar niet opraken, maar wel steeds schaarser en dus duurder worden. Middelkoops boek ‘The Big Reset’– verkrijgbaar in NL en EN (zie hieronder)– is onlangs vertaald in het Chinees op verzoek van een Chinese universitaire uitgever. Zij noemen het nu al een standaardwerk. Dit nieuws maakte allemaal deel uit van de presentatie van Middelkoop.

Zijn presentatie op de TUDelft werd een avondvullend programma met veel stof tot nadenken voor alle aanwezigen. De links naar websites en de boeken die Middelkoop noemde als zijnde zeer relevant om het grotere plaatje te begrijpen, zijn voldoende voor de komende lange winteravonden!

x

x

Willem Middelkoop:
journalist, koopman, waarheidsvinder

2014 © WanttoKnow.nl/be

x

In samenwerking met Studium Generale TU Delft gaf Willem Middelkoop op maandag 10 november jl. een bijzondere, avondvullende presentatie. Hierin laat hij zien dat vrijwel niets in de wereld is wat het in de massamedia lijkt te zijn. In de huidige wereld van spin-doctors en voorlichters is de MSM, de Main Stream Media voornamelijk gevuld met ‘nieuws’ dat op een of andere manier is gefabriceerd.

Voor het ‘werkelijke verhaal’ voert Middelkoop ons langs allesbepalende momenten in de wereldgeschiedenis. Van de ontdekking van Amerika door de Chinezen 100 jaar voor Columbus, tot het punt waarom de VS op 11 september 2001 een ‘New Pearl Harbour’ onderging, waardoor de oorlogen in Irak en Afghanistan werden gerechtvaardigd. Oorlogen die volgens Willem Middelkoop voornamelijk om olie gaan. En daarnaast is er natuurlijk het ‘Geld uit het niets’, dat alleen wordt gecreëerd om de bankiers en elite nóg rijker te maken.

Het is dapper om te zien, hoe Middelkoop het aandurft om te laten zien, hoe vrijwel alle grote oorlogen met zogenaamde ‘false flags’ worden gestart.. Hoe ook de Oekraine en MH17 in dat plaatje kunnen passen. Ook onthult hij de achtergronden van het Amerikaanse Ebola-patent. Grote bedrijven blijken achter de schermen de wereld te regeren in plaats van ‘democratisch’ gekozen regeringen. Een nogal opzienbarende lezing, niet voor jou als WantToKnow-bezoeker, maar vooral voor de studenten van TU-Delft, waar dit ‘Studium Generale’-programma voor is bedoeld.

schopenhauerWillem Middelkoop is financieel journalist en oud-beurscommentator bij o.a. RTL-Z en ook bekend van zijn voorspellingen over de crisis en economie bij DWDD en Pauw&Witteman. In zijn lezing toont hij aan dat veel van de echt belangrijke verhalen simpelweg verborgen blijven. Het werd een enerverende en spannende avond voor iedereen met interesse in geld, olie, macht en controle.

Als aanwezige constateerden we echter wel, dat Willem Middelkoop nogal moeite heeft zijn ‘rollen’ uit elkaar te houden. Hij was daardoor regelmatig zijn basis-uitgangspunt als het ware kwijt.. En dat is logisch als je om beurten Willem de koopman, Willem Middelkoop de journalist, Willem de waarheidsvinder en ook de ‘Willem-de-presentator-in-zijn-element’ hoort spreken. De TU-Delft had kosten nog moeite gespaard en Willem’s werkkamer naar Delft gehaald, waarin hij zich volledig thuis voelde.. Geen probleem, maar naar onze mening had Middelkoop iets meer aandacht mogen besteden aan de ‘basis’ zogezegd, omdat voor veel mensen deze rollen niet écht te onderscheiden waren..

Hier is de volledige presentatie. 

x

[bol_product_links block_id=”bol__selected-products” products=”9200000021747331,1001004010949235,1001004005907481,1001004006531903,1001004006012893,9200000009921640″ name=”Middelkoop verslag 10 11″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFD970″ border_color=”D2D2D2″ width=”767″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

10 gedachten over “Willem Middelkoop: journalist, koopman, waarheidsvinder

 1. Heb paar dagen geleden de docu bekeken en ondanks het “springen” in presentatie, vind ik het zeer goed gedaan van Middelkoop. Hij toont erg zenuwachtig in het eerste uur(tje) van de docu, maar wie zou dat niet zijn? Er is zoveel te vertellen om een begrijpelijk beeld te laten zien en mijn inziens worstelde hij daar een beetje mee. Aan de andere kant werden er grenzen opgezocht. In één woord: Chapeau!

  De presentatie deed mij denken aan de symposia van Kamer. Was een geweldige man en pionier. (heb Willem daar ook wel eens getroffen) En sterke persoonlijkheden als Kamer, Middelkoop en bijv. Jim Rogers blijken allemaal op pad te gaan, reizen!
  Nu hoop ik maar dat de studenten die er bij waren ook de rugzak opgooien en ONTdekken waar hun studie toepasbaar is op de wereld. Kijken en genieten en hopen dat er een deel twee / drie etc. komt.

  Henri, PS nieuw hier, met reactie, maar niet met lezen… 🙂 op deze heerlijk informatieve website

 2. Met veel respect voor Willem Middelkoop(manschap). Maar hij weet vooral zichzelf goed te verkopen. ‘Zijn'(!)theorieen en waarheids vindingen komen voornamelijk van YOUTUBE, Mike Malony, Chris Martenson, Jim Rickards, Eric Sprott en David Icke. En dan ben je in het land der slaapmutsen en oppervlakkige Hilversumse nieuws media, al snel een ‘AUTHORITEIT’. Geeft niet! Hij helpt in ieder geval wél het BETERE NIEUWS te verspeiden.

  1. Als Willem in Hilversum als authoriteit gezien zou worden denk ik dat ze hem niet zo snel weg hadden laten gaan,volgens mij is het eerder dat hij feiten naar voren bracht die niet met het nieuws welke de msm ons wil doen geloven overeenkwamen.
   Verder denk ik als men ziet wat voor bedrijf hij heeft en welk rendement daar uit komt,men toch echt wel kan stellen dat deze man zelf voldoende denkvermogen heeft.

  2. Vergeet niet dat de lezing gratis was!
   Hij daar beslist geen verkooppraatje heeft gehouden voor zijn bedrijf en ook niet voor zijn nieuwe boek.
   Het is ter sprake gekomen, maar niet meer dan dat.
   Zijn nieuwe boek was daar te koop, slechts 10 euro. Niet te duur dus, maar hij had slechts enkele tientallen exemplaren bij zich, veel te weinig voor de vraag ernaar.
   En ik moet zeggen dat als bezoeker van Want to Know weinig echt nieuwe zaken aan het licht kwamen voor mij. De grote lijnen zitten er inmiddels goed ingebakken, maar voor nieuwe mensen kan het toch een trigger zijn om zelf op zoek te gaan.
   Was dan ook blij te zien dat er best redelijk wat jonge studenten aanwezig waren. Dat is pure winst lijkt mij. Van die generatie moeten we het straks toch gaan hebben.
   En zelfs voor mij waren er toch enkele interessante nieuwe details, maar over het algemeen weer een bevestiging en opfriscursus van hetgeen ik al wist. En het is ook leuk om te zien dat er toch behoorlijk wat volk op af is gekomen.
   Misschien een beetje te warrig omdat er zoveel informatie gegeven wordt over zoveel verschillende onderwerpen, maar hoe moet je het anders aanpakken? Ik zou niet weten hoe het beter kan.
   Al met al, goed gedaan en ik heb er geen spijt van dat ik geweest ben.

  3. Denk dat hij bij RTL van de buis afgehaald is omdat men het niet eens was met zijn denkwijzen. Censuur dus. Hij speelde niet mee met de groet leugens!!

 3. Willem Middelkoop is één van mijn helden. Hij durft de dingen bij de naam te noemen en hoe hij dat doet en welke bronnen hij daarbij gebruikt acht ik van minder belang omdat hij in de loop der jaren heeft bewezen over meer dan voldoende kennis, een flinke dosis gezond verstand en compassie te beschikken. Ik ben blij dat hij financieel onafhankelijk is. Daardoor is hij minder kwetsbaar voor aanvallen van buiten zoals vele klokkenluiders overkomt. Hij hoort in Collegetour bij Twan Huys thuis.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.