Advertentie

Journalist Rypke Zeilmaker zeer hardhandig ‘opgepakt’…


x

x

Journalist Rypke Zeilmaker zeer hardhandig ‘opgepakt’…

2020 WantToKnow.nl/be

x

Deze quote uit het einde van de 19e eeuw blijkt actueler dan ooit.. Vrije meningsuiting? Jazeker, binnen de grenzen kennelijk van wat ‘machthebbers’ acceptabel vinden. Ben je té onafhankelijk als journalist..? Heb je een té grote mond en belicht je téveel zaken, die in de schaduw dienen te blijven volgens deze machthebbers, dan ben je aan de beurt.. Deze actuele zaak laat dit weer eens zien! Afgelopen week werd in Friesland, wetenschapsjournalist en fotograaf Rypke Zeilmaker, zeer hardhandig opgepakt door 4 agenten. Hij werd tegen de grond gewerkt en ‘in de boeien geslagen’..!

In zijn eigen huis en zonder enige uitleg. Wat blijkt? Hij had zéér kritisch gedurfd te schrijven over het ‘klimaat-industrieel-complex’ in het algemeen en enkele personen, daarin werkzaam, in het bijzonder. Deze journalist heet Rypke Zeilmaker en meldt hierover:

“Het was een zeer boeiende dag, letterlijk, zoals je hebt kunnen zien. Ze draaiden de handboeien zó strak, dat mijn linkerhand geen bloed meer kreeg. Daarnaast hield ik er een zware rugblessure aan over, doordat 3 man en 1 vrouw mij tegen de grond kwakten, nota bene in m’n eigen huis. Ik ga natuurlijk niet mee, wanneer ik niet weet wat ik misdaan heb, behalve dat ik artikelen schrijf, die bij het klimaatindustrieel complex weinig populair zijn.

Ze mishandelen je voor ‘bedreiging’ terwijl je dat moment geen flauw idee hebt, wie je dan bedreigd zou hebben. Vervolgens willen ze dat dan ook nog niet eens zeggen… Dus als je oprecht geen flauw idee hebt, wie je dan bedreigd zou hebben, is het dan wel een bedreiging? Pas op het bureau werd duidelijk, wie deze aangifte had gedaan, een klimaatsubsidie-zakkenvuller, die staatsgeweld misbruikt als vergelding voor zijn beperkt incasseringsvermogen”

Wil je precies weten wáár het nou allemaal om draait, wát Rypke Zeilmaker verkeerd gedaan zou hebben, in een mate, die het noodzakelijk maakte hem op te pakken en in de boeien te slaan, dan kijk je even HIER. Hieronder ook het verslag van Rypke in dit interview met mensen van ‘Uitgeverij De Blauwe Tijger’:

Wie is Rypke Zeilmaker?
Rypke Zeilmaker is schrijver en onderzoeker over natuur & wetenschap, en fotograaf van de website ‘Interessante Tijden’, een soort web-magazine over -zoals hij het noemt- ‘Ecologie voor de 21ste Eeuw’. Hij voelt zich verwant aan het eco-modernisme, de vlag waaronder o.a. 6 vooruitstrevende Nederlandse en Vlaamse onderzoekers en wetenschapsjournalisten op de site Ecomodernisme.nl (HIER)  hun postings doen. De lezers worden door de journalisten in woord en beeld uitgedaagd, op een andere manier te kijken naar het leven op onze planeet dan mensen gewend bent.

Daarbij nemen Zeilmaker en collega’s geen blad voor de mond, noch sparen ze namen-noemen uit, in hun artikelen en rapporten. Kijk, figuurlijk gesproken worden dus ‘man-en-paard’ genoemd, maar dat betekent nog niet natuurlijk dat hij bepaalde personen als ‘paard’ worden betiteld.. Maar goed, even serieus: als exponent van nieuwe wetenschapsjournalistiek, heeft Zeilmaker zijn werkveld verruimd van de traditionele media, naar onderzoekswerk bij ecologische vraagstukken voor organisaties en ecologisch advies aan natuurgebruikers bij procedures.

Deze publicatie in de Volkskrant (HIER) geeft over inzichten in het werk dat deze Rypke Zeilmaker verricht. Kennelijk allemaal aanleiding hem in eigen huis te aan te houden en in de boeien te slaan..? Welke idioot bij de politie heeft deze order gegeven..?? Het hele verhaal doet overigens ook denken aan de zaak met journalist Rene Tissen in 2011, waarover we HIER berichtten.

4 gedachten over “Journalist Rypke Zeilmaker zeer hardhandig ‘opgepakt’…

 1. https://www.interessantetijden.nl/2020/01/31/kneppelfreed-kort-verslag-van-een-boeiende-dag/

  Dat George Orwell een man was met een vooruitziend visie maakt zijn boek 1984 wel duidelijk.
  Dat de vrijheid welke we iedere 5e mei vieren steeds dunner aan het worden is, is meer dan een indruk. Dat de dictatuur welke in de steigers staat, steeds meer concrete vormen aanneemt, een buitengewoon verontrustend fenomeen.
  Voor wie de docuserie van Raoul ’t Heertje en Frans Bromet over het huidige Israel een weergave is van de stand van zaken vandaag de dag, zou kunnen concluderen dat de herdenkingen m.b.t. de Nazi misdaden ten aanzien van ‘een andere groep’, een heel andere smaak in de mond geeft als je ziet hoe de Palestijnen lijden onder pure terreur en rechtsongelijkheid.
  Als ik zag hoe jaren geleden een bijeenscharen van een aantal scheepjes op het meer bij Grou ter gelegenheid van het jaarlijkse Skûtsjesielen op oneigenlijke gronden uiteen gejaagd werd door de politie te water dan zie ik het Friese volk weer geknecht worden door de Staten van Holland. “Frieslân kom fanne knibbels”!
  Als ik hoor hoe landverrader Kutte het een bedrijfsrisico vindt voor de kleine ondernemers om op van de een op de andere dag te confronteren met een vuurwerkverbod en terwijl deze zelfde man nog niet een half jaar daarvoor nog zo ‘nobel’ in de bres wilde springen voor de grote ondernemers met zijn afschaffing van de dividentbelasting, dan weet ik dat we in de zak zitten van veel te machtig geworden corporaties bij wie ‘het’ nooit ver genoeg kan gaan om de gewone kleine man op de knieën te krijgen. Dan zie ik tot mijn spijt dat we aan de overheid niets hebben.
  En dat de oorlog tegen het intrinsieke wezen van het Nederlandse en Friese volk en cultuurgoed in alle hevigheid is opgelaaid.

 2. Hi, Bedankt voor de reactie! Ik kan me zo zorgen maken zonder dat ik iets aan kan doen. Het systeem wordt steeds agressiever. Hij is gelukkig vrij! Nogmaals bedankt voor de reactie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.