Advertentie

Pinloze zaterdag 19e: niet pinnen..!


niet pinnen

x

Doe je mee met de pinloze zaterdag!

x

Pinloze zaterdag 19e: niet pinnen..!

x

De nieuwe website handjecontantje.org organiseert elke 3e zaterdag van de maand de pinloze zaterdag. En dan moet er natuurlijk ook een aftrap zijn. Nou, die is komende zaterdag, de 19e september 2015 . Laat dat pinapparaat links (of rechts..) liggen en betaal cash. Desnoods ’s ochtends even 1x pinnen, bij de cash-automaat en dan de hele dag betalen met cash.. Om je vrijheid te steunen..

Waarom handjecontantje.org? Er is een duidelijke relatie tussen het verdwijnen van contant geld en onze vrijheid. Als contant geld verdwijnt, leveren we een onvoorstelbaar groot deel van onze vrijheid in. En dat is heel moeilijk terug te draaien. Handjecontantje.org zet zich in voor het behoud van contant geld.

contant betalen

Waarom de pinloze zaterdag? Hoe meer mensen zich bewust worden van de relatie tussen contant geld en vrijheid, en erover gaan nadenken, hoe beter.
Met de pinloze zaterdag willen we op een ludieke en envoudige manier véél mensen bereiken. En vooral: laten meewerken hieraan!

Wat de mensen achter dit initiatief van je vragen:

 • Ga naar de facebookpagina van de pinloze zaterdag: ly/pinlozezaterdag, en klik op ‘Deelnemen’
 • Download de flyer, print ‘m uit en hang ‘m voor je raam, vraag in winkels of je hem daar mag ophangen;
 • Meld je aan op forum van handjecontantje.org en doe mee!

handje contantje doe mee

23 gedachten over “Pinloze zaterdag 19e: niet pinnen..!

  1. Odette, beetje ongepast en ook ongerijmd, het één heeft niets met het ander te maken, maar groetjes Jenne !

  2. Beetje zwarte humor, Jenne, dat moet jij als ras Amsterdammer toch wel kennen?
   Goed dat je weer wat van je laat horen 🙂
   Ik wou dit zinnetje altijd al eens zeggen.
   Als ik deze performer was geweest had ik dit tegen jou willen zeggen
   https://youtu.be/MBJsASE0LB8
   Toon Hermans, Moe
   Groetjes, ook van hier, Odette

  3. Odette, in oud Amsterdam hete dat gein, niets zwarts aan te bekennen, soms waren ze kantje boord dat wel, O wat kan ik naar die tijd hunkeren, vooral de Joden waren begifticht met het tappen van moppen, en de Moos en Sam waren niet van de lucht, het is nu de tijd van de zuurpruimen !

  4. Jenne, dan de kant van Benedictus de Spinoza:
   Vrijheid van meningsuiting vs ‘Kwetsende Kunst’
   Wanneer is kunst kwetsend? En wie bepaalt dat? Volgens Spinoza mag je alles zeggen, mits je niet aanzet tot handelen.
   Quote Spinoza;
   “Een land kan alleen maar veilig en vrij zijn als er vrijheid van meningsuiting is.” Dat wil niet zeggen dat vrijheid van meningsuiting meteen vrijheid van handelen is, want “dat kan de vrijheid van de ander belemmeren.”

  5. Zeker Odette, dat heeft hij gebezigt onze Spinoza, maar voor de onwetenden kan dit verkeerd worden begrepen, hij had een grote en diepe Toledo geest, die van respect en samen zijn in exstremen.

 1. Wij pinnen al lang niet meer, kopen alles constant. Alleen als ik iets koop bij de kringloopwinkel, dan pin ik wel… gewoon omdat ik het leuk vind om ze te pesten. *evil grin*

  Kan ik ergens niet constant betalen, dan koop ik het wel ergens anders waar ik niet verplicht Ben om te pinnen!

 2. Mooi initiatief hoor, maar als banken iets willen (bv. afschaffen van contant geld) dan gebeurt dat gewoon. Samen met de wereldwijde politiek die zij allang hebben ‘gekocht’ kan de klant/burger de pot op! Tenzij de gehele wereldbevolking eindelijk eens wakker wordt en we massaal dergelijke volksverlakkers achter de vodden aanzitten en ervoor zorgen dat er een rechtssysteem komt dat dergelijk tuig achter de tralies zet.

  Zie in de volgende documentaire hoeveel macht banken hebben (overigens nog een Godswonder dat de gevestigde media [KRO/NCRV] dit hebben uitgezonden!):

  Het verhaal van de kruistocht van een klokkenluider tegen belastingparadijzen. De documentaire laat tegelijkertijd zien hoe de ondoorzichtigheid en het gebrek aan regelgeving in de internationale bankenwereld bijdroegen aan de financiële crisis.

  http://www.npodoc.nl/documentaires/series/2doc/2015/september/a-leak-in-paradise.html

  1. En tot overmaat van ramp las ik dat minister Bussemaker deze criminelen nog gaat sponsoren ook.
   Op NOS teletekst staat vanmorgen dat minister Bussemaker(is staat)80 miljoen Euro gaat betalen op een totaal bedrag van 160 miljoen Euro voor de aankoop van twee Rembrandt schilderijen van de “Franse familie”Rotchild.

  2. Yep, zo werkt de politiek, creëer kansen op een mooi baantje in bv Brussel (uitsluitend op je reet zitten en een vet salaris plus vele extra’s) of bij een dure bank (exorbitant salaris plus exorbitante bonussen) door het allergrootste schorem naar de bek te likken en hen te plezieren met het geld van de belastingbetaler dat je eigenlijk op eerlijke wijze behoort te beheren. Zodra je de politiek wenst te verlaten en je hebt de elite voldoende gefêteerd, dan zullen ze je niet vergeten!

 3. Toch zal er altijd cash geld in omloop blijven.
  Zwart geld draagt altijd bij tot het in stand houden van de economie en omdat niet is uit te wissen, maak ik mij daar niet veel zorgen om.

 4. Beste mensen de wereld is wel iets groter als de sigaren of grutters winkel om de hoek, heb het nu weer eens mogen meemaken, heerlijk trouwens, betaal kaarten niet aanwezig, Sardinië niet en Sicilië so bi so niet, Palermo vol prachtige markten en marktjes, vers van het land, maar goed die zelf ingenomen Nederlanders helpen zich zelf naar de afgang, gewoon gemakzucht veel lullen, maar weinig doen, kijk hoe ze al jaren uren in de fille staan, bezig gehouden met hun telefoontje, zombie land !

 5. sinds de bank mij belde, waar ik dat grote bedrag voor nodig had, wist ik dat ze ook de stortingen en afschriften controleerde, wat mij waarschuwde om nooit meer iets te pinnen maar alles contant betalen,ook niet via de computer, dus ook niet bij webwinkels. een keer in de maand haal ik het er contant af.dus pin 1x dus ik ben mijn tijd ver voor uit, dank je wel bank dat je mij belde het was trouwens voor een rekening die ik moest betalen voor het schilderen van mijn huis.!!!

  1. marija.
   Zolang het geen staatsbank is,is een bank een prive instelling lijkt mij.
   Volgens mij is een bank ontstaan door geld in bewaring te geven waar zij op konden verdienen door een vergoeding te vragen(rente)daarna is waarschijnlijk de beurs ontstaan en zijn zij begonnen met handelen.
   Daarom lijkt het mij dat wanneer een bank vraagt waarvoor je een geldbedrag nodig hebt dat zij de wet dan overtreden omdat zij dan de privacy regels niet na leven.
   Zoals ik het zie geef je alleen iets in bewaring bij een bank,waar je het aan uitgeeft gaat hen niets aan lijkt mij.
   Wat ook vreemd aan banken is,is dat zij met uw geld speculeren en daar forse winsten mee kunnen behalen die zij vervolgens in eigen zak doen verdwijnen en waar u niets van ziet wat op zich natuurlijk al een vreemd verhaal is.
   Doordat ze iedereen verplicht hebben om loon/uitkering digitaal over te maken op uw rekening hebben zij de mogelijkheid gekregen om alle geld handelingen te controleren en door te geven aan wie zij maar willen waaronder de belastingdienst,alleen blijft het voor mij de vraag of dat wel legaal is.

 6. De actie om pinloze zaterdagen in het leven te roepen is leuk bedacht alleen vraag ik me af of het nut heeft om de volgende redenen.
  Wanneer men pint zal voor de bank denk ik niet veel uitmaken wat voor hen wel belangrijk is is dat men pint.
  Het grote probleem is echter dat we toch moeten pinnen omdat we anders geen cash geld kunnen krijgen.
  Dat betekend dat we toch minimaal 1 keer naar de bank moeten om cash geld door middel van pinnen in handen te kunnen krijgen.
  Dat men vervolgens die zaterdag nergens meer pint heeft alleen de volgende uitwerkingen namelijk waar je niet meer cash kunt betalen zal die zaterdag niets verdiend worden en werknemers zullen wegens omzetdaling de dupe worden (ontslag).
  Ook is niet te achterhalen waar men zijn/haar geld uitgeeft wat volgens mij het enige voordeel is.
  Feit is dat wanneer de computer van de bank NU AL WEIGERT CASH GELD TE GEVEN we twee keuzes hebben of je koopt niets of je bent gedwongen te pinnen.
  Het grote probleem wat deze situatie veroorzaakt is dat zelfstandigen(bedrijven)blind vertrouwen op de overheid en banken en meegaan in het verhaaltje dat cash uitgebannen moet worden omdat zo de kans om overvallen te worden kleiner zou zijn(terwijl overvallen al altijd hebben plaats gevonden).
  Daarbij komt dat de banken tegenwoordig het lef hebben om geld te rekenen als een zelfstandige op zijn eigen rekening wil bijstorten wat andersom betekend dat bedrijven denken profijt te hebben als ze deze stortingen niet meer doen waardoor pinnen voor hen interessant is.
  Zie deze week bij AH in Amsterdam waar niemand meer een kassa bemand en de klant zelf moet scannen en afrekenen wat dus ook weer aantoont dat ze gewoon doorgaan op de weg naar een cashvrije wereld en ons tot gewillige prooien van de bank maken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.