Advertentie

71% van de Amerikanen wil een onderzoek!


Uit een onderzoek in de VS, dat vorige week is gepubliceerd, blijkt dat maar liefst 71% van de VS-burgers een onderzoek wil naar de dubieuze handel en wandel van de regering Bush jr. De overgrote meerderheid van de Amerikanen is het dus zat! Juist doordat Obama geen 71% van de stemmen kreeg, staat dit percentage daarmee als een huis. Openheid, veroordeling van het verleden, een nieuwe start, dat is wat de Amerikanen willen.

Rechter William Jackson
Rechter William Jackson tijdens de Nazi-processen van Neurenberg

Juist ná de 2e Wereldoorlog werden de Nazi-beulen en bruine-boordencriminelen berecht. Toen in Neurenberg de processen begonnen, was het William Jackson, de rechter van het Hoger Gerechtshof in de VS, die door president Truman was aangesteld om deze processen te leiden, om met een inleidende toespraak het proces te openen.

“De uitgangspunten van het berechten van deze verdachten, zullen de uitgangspunten zijn waarop we in de toekomst dit soort daden zullen beoordelen”.

Het lijkt alsof de regering Obama met niets anders bezig is, dan met de economische crisis. Maar dat kan natuurlijk niet zo zijn. Het overgrote deel van de Amerikanen voelt duidelijk dat de afgelopen 8 jaar, een periode is geweest, die de VS in een bijzonder moeilijke positie heeft gemanouvreerd. Politiek, economisch, diplomatiek, noem het maar op.

De kwade genius achter duistere zaken in de VS op regeringniveau!
Rumsfeld: Een kwade genius achter duistere zaken op regeringniveau in de VS !

Het hete hangijzer voor Obama is nu toch dat hij zich zal moeten uitlaten omtrent de Bush-regering en haar daden. Want via de openbaarheid van bestuur, komen er nu gewoon keiharde documenten vrij die aantonen dat willens en wetens mensen niet alleen zijn gemarteld, maar dat mensen zijn DOODGEMARTELD. Het is duidelijk of het wordt duidelijk: Obama wordt geacht op te treden om zijn eigen geloofwaardigheid niet in diskrediet te brengen. 71% van de Amerikanen voelt aan dat er moet worden opgetreden. HIER VERDER OVER DIT ONDERZOEK.

De kwade genius achter dit verhaal, zo hebben we hem hier al eerder ontmaskerd, is opnieuw Donald Rumsfeld, die in zijn functie van minister van Defensie van de regering Bush, de daadwerkelijke opdrachten heeft gegeven voor martelingen. Een duister mannetje die Rumsfeld, dat mogen we, al met al, wel concluderen.
Ook tijdens de aanslagen van 9/11 was zijn rol bijzonder dubieus, waarbij hij zich enkele keren zelfs versprak. Rumsfeld werd bijvoorbeeld gespot, toen hij met anderen, puin liep op te ruimen op het grasveld van het Pentagon.. De VS ligt onder vuur en de minister van Defensie loopt puin te ruimen. Wát hij op te ruimen had, was kennelijk gevaarlijker dan datgene wat hij behoorde te doen. En die afweging kun je alleen maken, wanneer je van de hoed en rand weet; weet wat het belangrijkst voor JEZELF is..alternet_logo

Wil je meer over dit onderwerp lezen, dan verwijs ik je naar dit artikel op de voortreffelijk site Alternet. Daar vind je het nieuws dat je niet zo snel op de TV zult zien. Omdat dit nieuws kennelijk niet in het straatje past van de nieuws/programma-makers?

6 gedachten over “71% van de Amerikanen wil een onderzoek!

  1. Ik hoop echt dat dit onderzoek er komt. Het is te gek dat deze figuren alles kunnen doen zonder voor de rechter te komen. Ik hoop dat Obama hier de moed voor heeft. En dan ook alles onderzoeken, ook 11/9. Want daar werd ook een heel vies spelletje gespeeld.

  2. Ik ben het helemaal met u eens. Wat er allemaal speelt is gewoon te goor voor woorden. We moeten eerst maar zien wat er gebeurt met Obama als president want het is nog te vroeg om hem te beoordelen, hij heeft een pijnhoop van een land gekregen. Laten we maar hopen dat hij niet met de vuile stroom mee gaat.

  3. Tja als we gisteren de berichten uit Engeland zien, dan is hetzelfde spelletje daar aan de gang. Maar het is over..!! De tijd van nu ‘eist’ openheid, de wind erdoor. Op dezelfde lightwave waarop Obama is gekozen. But do not judge a book by the cover..!

  4. Weet je wat nog beter is?
    Gewoon zorgen dat dit nooit meer kan gebeuren en deze mensen alles afpakken en voor de rest van hun leven negeren. Niet eens woorden aan vuil maken 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.