Advertentie

75% Belasting: topman vlucht naar België!


x

75% Belasting: topman LVMH vlucht naar België!

2012 WantToKnow.nl

x

Bernard Arnault is topman van het mega-concern Louis Vuitton Moët Hennessy en daardoor de rijkste man in Frankrijk geworden. Deze Arnault heeft laten weten dat hij Belgisch staatsburger wil worden. 

Louis Vuitton Moët Hennesy (LVMH) is het grootste bedrijf in luxegoederen ter wereld. Voor trendsetters en mensen met een ‘boven-modaal’ inkomen, maakt het een groot verschil uit of zebijvoorbeeld  een Louis Vuitton-handtas van rond de € 500,- dragen, een Bulgari-horloge van € 1400 of één van de andere topmerken uit de stal van LVMH.

Maar wat deze mensen zich vaak niet realiseren, is dat deze merken van hetzelfde bedrijf afkomstig zijn. Bernard Arnault is de CEO van LVMH en het lijkt er de laatste jaren op, dat hij elk luxe merk dat te koop is, aan zijn imperium van € 20 miljard omzet wil toevoegen. Op dit moment heeft het bedrijf al zo’n 60 merken opgekocht en onlangs kwam het Italiaanse topmerk Bulgari hier ook nog eens bij. Meneer Arnault vond dat zijn bedrijf slecht was vertegenwoordigd in de juweliers- en horlogebranche..

Maar deze meneer Bernard Arnault is nu op een andere wijze in het nieuws gekomen.. Hij heeft officieel een verzoek gedaan aan de Belgische autoriteiten om de Belgische nationaliteit te verkrijgen. Dat schrijft de Belgische krant ‘La Libre Belgique’ afgelopen zaterdag. Arnault laat in een statement weten dat hij zijn belasting gewoon zal blijven betalen in Frankrijk, maar of het hier gaat om onroerendgoedbelasting of inkomstenbelasting laat Arnault niet weten..!

Toekomstig Belgisch nieuw staatsburger: Bernard Arnault

President Hollande wil een controversiële belasting doorvoeren voor de rijkste inwoners van het land.
Een dag eerder werd bekend dat Franse president Francois Hollande doorgaat met zijn plan een nieuwe belasting voor de superrijken in te voeren. Ondanks dat Arnault ontkent dat zijn motieven fiscaal zijn, zal de timing van zijn verzoek voor de Belgische nationaliteit de discussie over het belastingbeleid van Hollande aanzwengelen.

Hollande stelt voor een belastig in te voeren van 75% voor inkomens hoger dan € 1 miljoen per jaar en dat zou daarmee het hoogste belastingtarief worden in de Westerse wereld. Arnault is uiterst kritisch over het door de Franse president voorgestelde belastingvoorstel en, volgens het persbureau Reuters, zou hij zich onlangs nog kritisch hebben geuit tegenover de Franse premier Jean-Marc Ayrault.

Het leek er een tijdje op dat Hollande, onder druk van de kritiek, zijn plannen aan zou gaan passen, want in de pers verschenen berichten dat dit toptarief alleen zou gaan gelden voor inkomen uit salaris en ook niet zou gaan gelden voor bijvoorbeeld toppers uit de sportwereld, zoals de multi-miljonairs in de voetbal-‘industrie’. Volgens sommige commentaren zou dit tarief, in combinatie met andere belastingen, zelfs lager uitkomen, op zo’n 67%.   Maar het Franse Ministerie van Financiën liet in een persverklaring echter weten dat de regering vasthoudt aan het toptarief van 75%, dat in 2013 in werking zal treden. Pierre Moscovici, de Franse minister van financiën, liet nog wel weten dat het 75%-tarief wordt ingevoerd ‘op een intelligente manier’, om met name een uittocht van de superrijken, waaronder dus Bernard Arnault, te voorkomen

Wanneer het verzoek van Arnault wordt ingewilligd, heeft hij een dubbele nationaliteit en mag hij zelf kiezen in welk land hij inkomstenbelasting betaalt.Het is ook nog maar de vraag óf Arnault de Belgische nationaliteit inderdaad zal kunnen verwerven, want volgens de Belgische wet moet iemand eerst 3 jaar in het land hebben gewoond. Daarnaast wordt de Belgische nationaliteit ook verleend aan mensen, die kunnen aantonen dat ze een diepgaande verbinding met België hebben.

 

 

 

 

2 gedachten over “75% Belasting: topman vlucht naar België!

 1. Ik geloof niet dat ik veel meedelijden heb met die tasjesfabrikant .
  Als NL dezelfde wet aan zou nemen dan zou het adelgebroed misschien wel de benen nemen naar België , alez .

 2. in belgië is iedereen die geld heeft welkom
  en aangezien die kloot geld heeft
  zal hij nooit een frank belasting betalen
  het is zo, dat is belgiekske
  de belastingen worden betaald door de werkende klasse
  (ohja, de alochtonen komen ook massaal binnen,
  zonder geld,
  en die mogen dan weer onze sociaal opgebouwde kas plunderen…)
  rare jongens, die regering en top-ambtenaren

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.