Advertentie

Aangifte Hugo de Jonge: ‘OM nog tien dagen’..!!


X
x

Initiatiefnemers aangifte Hugo de Jonge
geven OM nog tien dagen..!

2022 WantToKnow.nl/be

x

Initiatiefnemer van de ‘Aangifte tegen Hugo de Jonge’, Mordechai Krispijn

Voor de bijna 70.000 medeondertekenaars van de aangifte tegen Hugo de Jonge is de maat vol: zij eisen dat De Jonge wordt vervolgd. Het Openbaar Ministerie (OM) krijgt nu van de initiatiefnemers nog tien dagen de tijd om hierover een beslissing te nemen, anders zal een artikel 12-procedure worden opgestart. Volgens de grote groep aangevers deed De Jonge eind november in de Eerste Kamer bedreigende uitspraken richting ongevaccineerden. De minister van Volksgezondheid zei ‘vrij goed, vrij precies per postcode, te weten waar die wonen’, toen hem werd gevraagd waar de groep die tegen vaccineren is zich bevindt.

In de massa-aangifte wordt gesteld dat De Jonge zich onder andere schuldig zou hebben gemaakt aan haat zaaien, bedreiging en groepsbelediging. Initiatiefnemer Mordechaï Krispijn van deze ‘Aangifte tegen Hugo de Jonge’, o.a. bekend van de Waku Waku-actie in Utrecht, legt uit:

“Inmiddels zijn we bijna vijf maanden verder en heeft de officier van justitie nog altijd niet besloten of er tot vervolging zal worden overgegaan. Ook is er nog geen onderzoek ingesteld. Waar Willem Engel binnen drie maanden voor de rechter moest verschijnen, komt Hugo de Jonge er tot nu toe gemakkelijk mee weg. En dat terwijl er tegen Engel slechts twintigduizend handtekeningen waren verzameld.”

Volgens Krispijn is de onvrede over het uitblijven van vervolging alleen maar toegenomen nu er nieuwe feiten aan het licht zijn gekomen vanuit de WOB-verzoeken. “Zo heeft De Jonge zich wel degelijk intensief bemoeid met de mondkapjes-deal met Sywert van Lienden”, verklaart Krispijn.

Naar aanleiding van de enquête die Krispijn hield onder de groep van ondertekenaars, gaf ruim 88% aan dat meer druk moet worden uitgeoefend op het OM. Zij droegen daarnaast ideeën aan om actie te voeren, zoals het organiseren van een belactie, een brievenactie of zelfs een demonstratie voor de deur van het OM. Krispijn hierover:

“Laten we hopen dat het OM het niet zover zal laten komen. Veel van de ondertekenaars hebben al niet veel vertrouwen in het rechtsstelsel. De nalatigheid van het OM wordt hiermee alleen maar bevestigd. En met bijna 70.000 ondertekenaars is dit de grootste aangifte tegen één persoon in de Nederlandse geschiedenis.”

Kijk hier naar één van de -in onze ogen- schofterige indirecte bedreigingen die Hugo de Jonge, nota bene in de Eerste Kamer, liet vallen, tijdens de stemming rondom de Coronapas. luister en kijk naar én de hautaine houding van De Jonge, maar vooral naar de ‘vanzelfsprekendheid’ waarmee hij tot in detail dit FEIT over de bühne gooit. (Overigens gebruiken wij het woord ‘schofterig’ in de zin zoals het wordt gedefinieerd. Zie de afbeelding..!)


 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.