Advertentie

Vegen Apple, Microsoft, Facebook e.a. hun NSA-straatje schoon..?


Ziet deze PRISM-slide eruit alsof er verzoeken worden ingediend bij de grote clubs die nu hun straatje bij de voordeur schoonvegen..? Terwijl de NSA met vuile voeten via de achterdeur vrij toegang heeft..??!
Ziet deze PRISM-slide eruit alsof er verzoeken worden ingediend bij de grote clubs die nu hun straatje bij de voordeur schoonvegen..? Terwijl de NSA met vuile voeten via de achterdeur vrij toegang heeft..??!

x

x

Vegen Apple, Microsoft, Facebook e.a. hun NSA-straatje schoon..?

2013 ©  WantToKnow.nl/.be

x

Zijn wij nou zo in de verkeerde war of proberen de grote jongens, zoals Microsoft, Apple, Facebook, YouTube en al die andere bedrijven die de NSA zouden hebben geholpen met spionage-activiteiten tegenover burgers, ons zand in de ogen te strooien.. De ene ná de andere multi-national, die door klokkenluider Edward Snowden was verlinkt, probeert haar vege lijf te redden. Maar maakte Snowden niet het bestaan van het zogeheten PRISM-programma bekend..? Een programma dat gebruikt wordt via het grenzeloos toegang verschaffen aan de Amerikaanse Nationale Veiligheidsdienst via een achterdeur van alle grote servers van deze bedrijven..?!

X

prism-slide
Een van de vele slides die Snowden van de NSA heeft ontfutseld. Duidelijk is te zien dat de NSA zoveel mogelijk informatiestromen via Amerikaans internet-grondgebied wil laten stromen, teneinde er grip op te krijgen..

Zowel Facebook als Apple waren er inmiddels als de kippen bij om hun blazoen schoon te kletsen. Volgens Apple zou, tussen december 2012 en mei 2013 zo’n vier- tot vijfduizend keer door Amerikaanse overheidsinstanties verzocht zijn tot het overhandigen van gebruikersinformatie. Dat maakte Apple bekend in een verklaring.. In totaal zou het volgens Apple om 9,000 tot 10,000 accounts of apparaten gaan, waarvan gegevens zijn opgevraagd.  Volgens Apple heeft het toestemming van de Amerikaanse veiligheidsautoriteiten gekregen om een deel van deze informatie vrij te geven.

Een paar dagen geleden kwamen Microsoft en Facebook ook al naar buiten over de dataverzoeken van de NSA. Aanleiding was nog steeds het nieuws dat deze NSA toegang kreeg tot de gegevens van de grote Amerikaanse internetbedrijven, in het kader van de nationale veiligheid en terrorismebestrijding. Maar de gegevens van Apple gaan in de eerste plaats echter niet alleen over de NSA. Want het grootste deel van de dataverzoeken werd gedaan naar aanleiding van bijvoorbeeld vermissingen of de opsporing van criminelen.

De slide van Snowden die duidelijk aantoont hoe lang de NSA al de grote bedrijven aan het inkapselen is. Gaat dit dan om 'verzoeken indienen' of over 'toegang krijgen'...??!
De slide van Snowden die duidelijk aantoont hoe lang de NSA al de grote bedrijven aan het inkapselen is. Gaat dit dan om ‘verzoeken indienen’ of over ’toegang krijgen’…??!

Google en Twitter hadden eerder al kritiek op de cijfers van Microsoft en Facebook omdat ze geen onderscheid maken in het soort verzoeken, en die kritiek gaat dus ook op voor de cijfers van Apple.  Maar Apple benadrukt dat er geen ‘berg aan persoonlijke gegevens’ van gebruikers wordt bewaard of verstrekt. Gesprekken die worden gevoerd via berichtendienst iMessage en videodienst FaceTime zijn zodanig versleuteld dat niemand er toegang toe heeft, ook Apple zelf niet, aldus het bedrijf.

Facebook kwam eerder als eerste internetbedrijf met cijfers naar buiten over de NSA-verzoeken om gegevens van gebruikers van haar dienst. In de tweede helft van 2012 zou Facebook tussen de 9.000 en 10.000 van deze aanvragen hebben gekregen, zo melden de medewerkers van Mark Zuckerberg. Diverse internetbedrijven hebben toestemming gekregen om beperkte informatie over dataverzoeken te publiceren. Facebook, Google en Microsoft hadden daarom gevraagd omdat ze hun gebruikers duidelijk willen maken hoe het gesteld is met hun privacy.

Vreemd..
NSA statue of libertyMaar naar ons idee wordt hier geprobeerd om met een afleidingsmanoeuvre de halve wereld het bos in te sturen.. Want -zoals gezegd- het PRISM-programma zou betrekking hebben op het ONGELIMITEERD toegang krijgen tot de servers van deze bedrijven.. Dus wat er aan de voorkant officieel aan de NSA is overhandigd aan data, is niet alleen irrelevant voor deze zaak, maar maakt de zaak alleen nog maar eens erger.. Want wanneer ook nog eens door de voordeur informatie ‘officieel’ wordt overhandigd aan de NSA, dan kan deze informatie juridisch gebruikt worden, omdat hij LEGAAL verkregen is, dáár waar de achterdeur-informatie nog maar door rechters geaccepteerd moet worden om verdachten te veroordelen.

Naar alle waarschijnlijkheid gaat dit aspect nog wel een staartje krijgen, wanneer méér informatie door Snowden wordt vrijgegeven over de NSA-tentakel-politiek.. Want Snowden openbaarde dat de Amerikaanse veiligheidsdienst NSA via een geheim computerprogramma massaal telefoon- en internetgegevens verzamelt. Hij gaf een journalist van ‘The Washington Post’ en ‘The Guardian’ de documenten, die zij  zeer terughoudend gebruiken. Tot nu toe publiceerden zij bijvoorbeeld maar 4 van de 41 pagina’s, of slides (dia’s) uit een presentatie over het internetcontroleprogramma PRISM van de NSA, die door Edward Snowden waren overgedragen aan deze kranten..

De klokkenluider lekte informatie over de spionagepraktijken van de geheime dienst, waarbij met name het programma PRISM medewerkers direct toegang zou verschaffen tot de servers van een aantal van de grootste internetbedrijven en onbelemmerd kunnen grasduinen in e-mails, chatgesprekken, foto’s, bestanden en de zoekgeschiedenis van internetters. In het uitgelekte slide-document is sprake van negen bedrijven: Microsoft (als eerste, sinds 2007, zie afbeelding/grafiek), Yahoo, Google, Facebook, Paltalk, AOL, Skype, YouTube en Apple. Apple zou als laatste vorig jaar pas zijn bezweken onder de druk om toegang te bieden.

Apple-oprichter Steve Wozniak.
Apple-oprichter Steve Wozniak.

Apple-oprichter is het zat…!!
Maar het verhaal binnen Apple is echter ook nog niet af; zeker wanneer er inderdaad sprake zou zijn van twee informatiestromen richting NSA.. Steve Wozniak is mede-oprichter van Apple en absoluut niet te spreken over de Amerikaanse geheime dienst NSA. Hij is uitgesproken: ‘Dit is niet mijn Amerika’, zei hij tegen een Spaanse journalist. Volgens Wozniak groeide hij op in een Amerika dat een verantwoordelijk en goed land was.

“Ik was zo trots op mijn land en nu kom ik erachter dat het tegenovergestelde waar is”, aldus Wozniak. “Al die dingen over de constitutie, die ons een goed volk maken, stellen eigenlijk niets voor. Het is allemaal kapot gemaakt met de Patriot Act. Er is niet eens meer sprake van een openbare rechterlijke macht.”

Wozniak maakt zelfs een vergelijking tussen de Verenigde Staten en het Rusland van de Koude Oorlog. “We lijken steeds meer op die situatie”. Wozniak waarschuwt de VS dan ook zich niet te gedragen als een soort alleenheerser. ‘Dat is wat een koning doet; die gaat erop uit, zoekt mensen uit, vermoord ze of stopt ze zo maar in de gevangenis.”

Uncle Sam zou zich in zijn graf omdraaien, wanneer hij zou weten hoe de Amerikaanse grondwet keer op keer verkracht wordt..!
Uncle Sam zou zich in zijn graf omdraaien, wanneer hij zou weten hoe de Amerikaanse grondwet keer op keer verkracht wordt..!

19 gedachten over “Vegen Apple, Microsoft, Facebook e.a. hun NSA-straatje schoon..?

 1. allemaal een androïde telefoon dus.
  iphone (ik heb er 1) maar alles moet via ITunes.
  dus alles wat je doet moet via Apple dus controle..
  hen nu lang een iphone.
  maar volgende is een S4

 2. Beste Loeky,

  Het is prima om een android telefoon te nemen, maar ik wil er wel op attenderen dat android van Google is.

  Hoe dan ook, ik denk dat bijna elke smart phone alles registreert wat er te registreren valt. Zelf heb ik ook wat onderzoek gedaan wat betreft elektromagnetische straling bij smart phones en daar komt apple toch wel het beste uit naar voren. Hoewel het nog steeds niet bevorderlijk voor de gezondheid is.

 3. Ik ben zo ongelovelijk kwaad, net gelezen hoe de uitverkorene, de hele US cultuur hebben om gebouwd, en van het Uitverkoren volk denken heeft voor zien.

  Niet om dat ze betere Schrijvers hadden, maar om dat ze de hele media plus de uitgeverij beheersten/beheersen.

  In wezen is dit de zoveelste culturele genocide door hen uitgevoerd,
  die H uit Duitsland moet wel een hele voor uitziende blik hebben gehad.

  Dit trieste relaas wordt haar fijn uit gelegd op the veteran to day.

 4. Ach dit is allemaal niks nieuws voor de mensen die de alternatieve websites in de gaten houden maar het gepeupel krijgt even een goed wakkermakertje over Stasi Amerika en Stasi Nederland want geloof maar dat hier in Nederland flink getapt wordt met die Opstelten die lak heeft aan privacy.
  Vergis je niet in Nederland, we zijn de braafste van de klas en haantje de voorste dus wat Amerika openbaart is hier al dubbel zo erg.

 5. “Wozniak waarschuwt de VS dan ook zich niet te gedragen als een soort alleenheerser. “Dat is wat een koning doet; die gaat erop uit, zoekt mensen uit, vermoord ze of stopt ze zo maar in de gevangenis.””
  Ook niet waar, want een ECHTE KONING zoals het bedoelt hoort te zijn, werden zelfs ingewijd in de diepe esoterische kennis aldus onze ware aard, wie.en.wat wij zijn, waarom alles gebeurd zoals dat gebeurd, wat dus reïncarnatie is, kennis  van het Universum, de scheppergoden etc etc. Een echte Koning vermoord, plundert, steelt, verkracht etc niet maar staat altijd klaar voor het volk om ze te begeleiden en te helpen door het leven.
  Althans…. Zo hoort het te gaan…. Maar het tegenovergestelde is altijd nog gebeurd, zelfs anno 2013, want we zijn er nog steeds niet aangekomen met z’n allen…. Die wijsheid, kennis en LIEFDE DIE ALLES EEUWIG EN ALTIJD VERBIND!

  1. De ware koning staat niet ‘bovenaan’ de piramide, neeee… Die staat aan de basis van de piramide, DIENT zijn volk. Het wordt tijd voor een ’terugkeer van de koning’..

 6. Wie PRISM verstaat snapt dat er ook wel dat er iets te verkrijgen is als App bv die de dans van PRISM weet te ontspringen. Niet alles is gelijk voor 1 digibit gat te vangen, alleen analoge watjes die nog steeds niet overweg kunnen met hun electrische vonkendoosje hebben het nakijken.
  Een beetje Nerd onder ons weet hoe simpel het kan zijn door gewoon deze NSA movement puur te omzeilen, door als een kat en muis spelletje, zonder bijgrage kaas. Puur van encryptie technologie veranderen naar waardes die nog niet geheel functioneel zijn in beheersing.
  Ik bedoel maar weer dat het weer om een storm in een glas met water gaat en zeker gezien dat we al genieten kunnen van een stukje eerlijke omleidende software:
  https://www.seecrypt.com/company

  Gewoon omzeilen die NSA hap! (stuur ze een False Flag)

 7. Ik heb dit al 5 jaar geleden zien aankomen dat dit zou komen en gebeuren. Maar ik heb niets te verbergen ze weten toch alles al van mij. Zodra je angst de baas ben heb je niks te vrezen en voel je vrij en moet dat ook gewoon doen,en niet met de massa mee gaan,dan ben je pas echt vrij. Je heb niks te vrezen. Wat me op valt nu in het nieuws hier dat 60% van de Nederlanders geen probleem vindt dat ze gecontroleert worden hoe naief zijn deze mensen dan, ik begrijp dat niet of is de massa zo blind voor alles.

  liefde,licht, naar ieder

  1. Het is volgens mij irrelevant welke software je gebruikt. Ze kunnen gewoon de data-kabels aftappen en krijgen zo alle data.

  1. Quote: NSA 60th anniversary:
   Established on Nov. 4, 1952, this year the National Security Agency celebrates 60 years of service to the nation.

   In issuing the directive that gave birth to the agency, then-President Harry Truman understood the need to continue U.S. efforts that had led to breaking German and Japanese codes in World War II, success against the German U-Boat threat in the North Atlantic, and victory in the Battle of Midway in the Pacific. America had become a dominant power on a global stage, facing global responsibilities and threats. As war raged in Korea, the creation of NSA allowed the Defense Department to consolidate cryptologic support to military operations, and to meet challenges that the nation would face in the Cold War.

   Learn more about the Agency’s storied history of service to the nation in our 60th Anniversary publication and accompanying interactive timeline: NSA’s 60 Years of Defending Our Nation.

   Verdedigen?!!

  2. De gene die zegt of doet dat hij het van af het begin niet begrepen heeft, houdt alleen zich zelf voor de gek.

   De gewone telefoons worden al jaar en dag afgeluisterd, het zijn geen dillitanten deze lieden, zo’n kans laten ze niet voor bij gaan.

   De hele politiek bestaat er uit, iets eerder te weten als de ander en zo voor te zijn en eventueel te chanteren.

   Ze spelen allemaal onder één hoedje denken ze, maar er zijn er bij die net iets slimmer zijn als de rest.

 8. when ‘hell freezes over’ they want to ‘skate on my name’.
  thats what this is.
  they want to overshout what i have to say, moderating and erasing my reac tions from websites is not enough, putting a virus in my computer is not enough. thats why they ring a lot of bells so ppl wont even dare to listen to me.
  its pro-contra info-war, lies mixed with some truth which is long known by now.

  like Celine Dion & Nsync live, that’s the way it is.
  them synchro my thoughts and dont want you to know.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.