Advertentie

Autisme voor 70% veroorzaakt door vaccinaties!


“De geboorte van een gezond kind is een wonder; een kind gezond houden is een kunst.”

Baby
Baby

Deze uitspraak is te lezen op de site van Tinus Smits, homeopathisch arts en deskundige op het gebied van post-vaccinale-verschijnselen.

GEZIEN DE HUIDIGE SITUATIE MET VACCINS, MENEN WIJ ER GOED AAN TE DOEN, REGELMATIG EEN ARTIKEL TE HERHALEN; DIT ARTIKEL DATEERT VAN MAART 2009 EN IS NOG EVEN ACTUEEL!

Gisteravond was ik aanwezig bij een lezing van deze bijzonder erudiete man. Tinus Smits begon op latere leeftijd pas met zijn geneeskundige studie, werd arts en specialiseerde zich vervolgens in homeopathie. Tinus is inmiddels een vooraanstaand deskundig arts geworden op het gebied van homeopathisch onderzoek naar belastingen door toxische stoffen bij mensen.

Degenen onder u die met de ongelovige meute willen meezingen, die in koor zingen dat homeopathie niet werkt, kan ik alleen aanraden eens een lezing van Tinus bij te wonen..! Als je het dan hebt over doofpotten, dan is dit wel een van de meest indrukwekkende..

De ongelooflijk feiten die hij gisteren presenteerde, wil ik jou als lezer niet onthouden, want het zijn mijns inziens zulke fundamentele zaken, dat wij deze als mensen van vlees en bloed onder ogen dienen te gaan zien. Want veel van de maatschappelijk ONEVENWICHTIGE verschijnselen, die we de laatste jaren zien, en vooral bij jongeren, zijn een direct gevolg van een onevenwichtig functioneren van persoonlijke fysieke en mentale processen. Agressiviteit, apathisch gedrag, groei- en ontwikkelingsstoornissen, ADHD, tics, fobieën en epilepsie bijvoorbeeld. Maar vooral autisme is met een krankzinnige opmars bezig.

Autisme steeg in 8 jaar met maar liefst 260%!!
Autisme steeg in 8 jaar met maar liefst 260%!!

Als oorzaak hiervoor, komen we uit bij het excessief toedienen van medicaties bij babies en jonge kinderen. En dan vooral het verwoestende effect dat een overdosis aan vaccinaties heeft op babies en zeer jonge peuters. EN LET WEL: DE FEITEN SPREKEN HIER VOOR ZICH!

Deze feiten en de kennis, mocht ik gisteren als leek op dit gebied te horen en te zien krijgen van Tinus Smits en ik ben er in 1 woord verbijsterd door. Ondanks de relatieve rust waarmee Tinus Smits dit alles presenteert, praten we hier over een fundamentele ontwrichting van onze maatschappij. Want zo kun je het écht en zonder overdrijven noemen! We praten al lang niet meer over een Post Vaccinaal Syndroom, maar van een fundamentele aantasting van de gezondheid van pasgeborenen en peuters.

Hoe kan deze man zo gepassioneerd en toegewijd blijven, terwijl er aan ‘de andere kant van dit verhaal’ partijen staan, DIE VANUIT HUN VAKKENNIS OOK OP DE HOOGTE MOETEN ZIJN, VAN DEZE ONTWRICHTINGEN EN SCHADELIJKE EFFECTEN VAN VACCINATIES. Oordeel vooral zelf:

In de periode 1994 tot 2002 is Autisme wereldwijd, gestegen met maar liefst 260%!!!

Andere vergelijkbare aandoeningen, zoals ADHD, Epilepsie e.d., stegen ook sterk, maar met toch niet meer dan zo’n 15-20%.

Tinus Smits, pionier in vaccinatie-onderzoek en toegewijd, homeopatisch arts
Tinus Smits, pionier in vaccinatie-onderzoek en toegewijd, homeopatisch arts

Volgens Tinus is ‘Autisme is een reactie op de opeenstapeling van ‘rotzooi’ in de hersenen, een soort kortsluiting. Autisme is dan het gevolg en is een soort blokkade in de grote hersenen. Maar deze aandoeningen zijn wel reversibel’.

Kijk dat noem ik nou de koe bij de horens vatten..! Maar ook goed nieuws dus: het proces is terug te draaien, door deze kinderen te ontstoren. (Reversibel is ’terugdraaien’.) Uit de vele voorbeelden die Tinus Smits gisterenavond gaf, blijkt dat keer op keer, de jonge lijfjes van babies, NIET IN STAAT ZIJN, op korte termijn en in zulke doses, VACCINATIES TE VERWERKEN OP DE ‘WIJZE’ WAAROP OFFICIËLE INSTANTIES ZE VOORSCHRIJVEN!
Wanneer je het hele verhaal dat ik hieronder vertel, ook nog eens in het licht houdt van de andere publicaties die je hier op WantToKnow.nl aantreft, in het kader van het misbruik door de farmaceutische industrie van de maatschappelijke goedgelovigheid, dan hebben we hier EEN FEITELIJK VERHAAL DAT IEDEREEN ZOU MOETEN WETEN, VOORDAT ZIJ HUN KIND LATEN VACCINEREN.
Tinus Smits is sinds vorig jaar echter, na lang onderzoek, tot de conclusie gekomen, dat autisme voor 100% te genezen is..! Dus niet een beetje of voor de helft, maar HELEMAAL! Een zorgvuldige, homeopatische (!) ontstoringskuur staat hierbij aan de basis en Tinus heeft proefondervindelijk, en tot grote vreugde van de ouders van de door vaccinaties gekwelde kinderen, BEWEZEN VACCINATIESCHADE ONGEDAAN TE MAKEN!

De oorzaken van Autisme zijn als volgt onder te verdelen:

 • 70% wordt veroorzaakt door vaccinaties, de soort vaccinaties, maar ook de intensiteit van toedienen. Deze intensiteit wordt steeds groter, d.w.z. zeer jonge babies, krijgen steeds meer en steeds korter op elkaar, de meest heftige vaccinaties toegediend. Hoewel Tinus met zijn onderzoeken al heel ver is, kan hij echter nog niet exact de vinger leggen op de oorzakelijk component in de vaccins, die het Autisme veroorzaken.
 • 25% van autistisme vind zijn oorzaak in de reguliere medicatie. Vóór of tijdens de zwangerschap, tijdens de bevalling of tijdens de eerste 2 jaar van het leven. Dus ook andere medicijnen, brengen jonge babies en kinderen in een situatie van autistisch gedrag. WAT DACHT JE BIJVOORBEELD VAN HET TOEDIENEN VAN ANTIBIOTICA. Ook deze stoffen komen vaak nog eens BOVENOP DE VACCINATIES. En het idiote is, dat artsen vaak antibiotica voorschrijven aan kinderen, die nou juist bezig zijn om de troep van de vaccinaties hun lichaam uit te werken, door bijv. oorpus, groene snot, diarree etc. En hup, antibiotica erin…!
 • slechts 5% wordt veroorzaakt door de moeder, de vader of het kind zelf. Dit kan op 3 manieren: Allereerst via het genetisch materiaal, het DNA dus. Vervolgens kan het via gewoon de stoffelijke overdracht ( voedsel of vloeistoffen die de moeder gebruikt tijdens de zwangerschap. Bijv. de moeder drinkt alcohol tijdens de zwangerschap of rookt! Onderzoek wijst uit dat in de navelstreng maar liefst tussen de 250 en 300 toxische (lichaamsvreemde) stoffen worden aangetroffen. Normaal weet het moederlijk lichaam deze stoffen tegen te houden, o.a. via de placenta, maar er zijn natuurlijk ook stoffen die de foetus wel bereiken en de navelstreng geeft hiervan een goed beeld). En tot slot is er de energetische overdracht. Dat wil zeggen dat een moeder in staat is, bijv. Pfeiffer als vermoeidheid over te dragen op het kind, zonder dat daar direct nog ziektekiemen de oorzaak van waren.

Doordat er zo’n ongelooflijke overbelasting plaatsvindt van toxische (lichaamsvreemde) stoffen, vóór en tijdens de zwangerschap, tijdens de bevalling en in de eerste 2 jaren van het leven van een baby/peuter, ontstaan genoemde storingen. De conclusie is dus gerechtvaardigd dat er veel te weinig officieel onderzoek wordt gedaan naar de schadelijke effecten van medicaties.

Blijven de nadelen van vaccinaties alleen beperkt tot een onschuldig prikje?
Blijven de nadelen van vaccinaties alleen beperkt tot een onschuldig prikje?

De huidige goedkeuringsprocedures zijn niet alleen ontoereikend, maar ook bijzonder fraudegevoelig. HOE IS HET MOGELIJK DAT ZO’N SCHANDALIGE WANTOESTAND KAN BLIJVEN BESTAAN? Wanneer worden ze bij het RIVM nou eens wakker? Of vinden ze het daar allemaal best, door mee te zingen met de grote, farmaceutische conglomeraten, die hun tentakels overal omheen en vooral DOORHEEN steken..!?

Het zal (een groot deel van) de farmaceutische industrie kennelijk worst wezen, wat de kwalijke gevolgen op termijn zijn, van de door hen bedachte ‘preventieve’ medicaties. Deze conclusie mogen we inmiddels wel trekken. Kijk hier op WantToKnow.nl naar de verschillende stukken over dit onderwerp. Kijk eens Hier en Hier.

Kijk eens naar deze lijst van stoffen, die van invloed zijn op de ontwikkeling van een foetus tot baby tot peuter. Stoffen die al heel gewoon lijken te zijn geworden in ons huidige maatschappelijk patroon, maar een enorme invloed hebben op de ontwikkeling van een foetus tot peuter:

 • Voor de zwangerschap: tropenvaccins, antibiotica, IVF-medicijnen, Pfeiffer enz.
 • Tijdens de zwangerschap: roken, alcohol (wist je dat alcohol 10 keer toxischer is dan cocaïne?), narcose, aspartaam en ook zijn steeds vaker deodorants onderwerp van onderzoek. (Het blijkt namelijk dat deodorants vaak aluminium-oxide bevatten, een giftig metaal)
 • Tijdens de bevalling: pijnstillers, narcose, kalmerende middelen.
 • In de eerste 2 levensjaren: vaccinaties, antibiotica, narcose, verkeerde voeding, via de magnetron opgewarmde melk, stress, straling en chemisch gereinigde textiel …

Tinus Smits geeft de volgende lijst met adviezen aan ouders die hun kinderen willen beschermen tegen toxische invloeden, die o.a. via voedsel, woonomgeving, kleding en dergelijke invloed hebben op lichamelijk optimaal functioneren:

 • Geef je kind de beste voeding die beschikbaar is, dus biologische voeding. Daardoor voor kom je verdere belasting met zware metalen, pesticiden, smaakversterkers, kleurstoffen, conserveermiddelen en andere stoffen die niet in voeding thuishoren.
 • Geef je kind zuurdesembrood in plaats van brood. Het blijkt namelijk dat het gist in normaal brood ervoor zorgt dat zink veel te snel uit het lichaam verdwijnt. Zink heeft een essentiële functie in het lichaam.
 • Stop met melk en karnemelk en neem alleen gefermenteerde melkproducten, zoals biogarde, kwark en kaas.
 • Vermijdt alle toegevoegde suikers in voeding en genotmiddelen. Geraffineerde suikers zijn verwoestend voor het lichaam.
 • Geef je kind genoeg en zuiver water and stop alle frisdranken! Vooral alle light producten.
 • Zorg voor een rustige en vredige omgeving voor je kind; vermijdt teveel stimuli zoals tv, spelcomputers en de computer.
 • Zodat je kind goed geaard is. Statische elektriciteit van kunststofproducten, zoals vloerbedekking, plastic zolen en synthetische kleding zorgen voor emotioneel-mentale, maar ook lichamelijke klachten.
 • Kinderen zouden eigenlijk zoveel mogelijk op blote voeten moeten lopen. En verwijder alle elektrische apparaten uit de slaapkamer. Tv en audioapparatuur, gsm en/of DECT en zelfs de elektrische wekker!
 • Zorg voor een gezondheid bed voor je kind waarin geen, of zo weinig mogelijk metaal zit. En een donkere kamer is belangrijk voor de productie van het slaaphormoon Melatonine.
 • Vermijdt antibiotica omdat deze de darmflora verstoord en zo de onderliggende problemen alleen maar versterkt. Het immuunsysteem wordt door antibiotica alleen maar verder verzwakt; kies zoveel mogelijk voor natuurgeneeskundige oplossingen.
 • Geef je kind visolie, de beste kwaliteit die je kunt vinden, ongeveer 500 mg per dag, pubers en volwassenen 1000 mg per dag. Het gaat om vis olie met omega-3 vetzuren.
 • Geef je kind extra vitamine C!
 • Geef je kind ook extra zink, er zijn simpele zink-zuigtabletten van 4 mg per tablet op de markt en er bestaat ook vitamine C met zink. 12 mg zink per dag voor kinderen onder de drie jaar en een dubbele doses boven de drie jaar.
kiwi
Vitamine C, Vitamine C en nog eens Vitamine C!

Tinus Smits maakte gisteren ook melding van de bizarre ontwikkeling die ontstaat door babymelk in een plasticfles op te warmen in de magnetron! Hij noemde verschillende gevallen waarbij baby’s een bijzonder heftige reactie lieten zien. Zowel de melk, als de magnetron, als de BPA-stof in de plastic melkfles zijn componenten die een baby stevig ziek kunnen maken!

Het is wel toevallig dat juist deze BPA (Bisphenol-A) deze tijd in het nieuws staat. Het BPA mag, onder grote maatschappelijke druk, nu niet meer in babymelkflessen gebruikt worden. Dat deze stof vervolgens in veel plastic, ook voedselplastic weer wel mag blijven gebruikt worden, is ongelooflijk.

Het krankzinnige van deze stof is dat de giftigheid ervan nooit ter discussie stond, maar dat de wetenschappelijke discussie alleen ging en gaat over de dosis waarin deze stof schade zou kunnen berokkenen..!

Maar is het niet idioot dat een schadelijke stof sowieso toegepast mag worden in plastic eetgerei en babyflesjes? Het legt de verantwoordelijkheid voor de mate waarin de giftige stof in het lichaam komt, bij de gebruiker van bijvoorbeeld deze babyflesjes, terwijl deze gebruiker ervan uitgaat dat alles goed is.. Sterker nog: de jonge ouders weten niet eens dat deze troep in het plastic zit..!

En hoe zou deze gebruiker bij moeten houden hoeveel van het schadelijke spul doorlekt in zijn/haar of het lichaam van het baby’tje. Het zijn natuurlijk vooral dit soort ridicule redeneringen van overheid en industrie (natuurlijk ook gewoon mensen zoals jij en ik), die ervoor zorgen dat we in deze mallemolen terecht zijn gekomen.

BPA vrije babyfles
BPA vrije babyfles

Tinus Smits gaat een speciale opleiding in elkaar zetten, genaamd CEASE, die therapeuten opleidt om jonge kinderen (en volwassenen!) te ontstoren van hun vaccinaties, zodat deze mensen weer in hun normale kracht hun leven kunnen voortzetten.

CEASE staat voor de afkorting: Complete Eradication of Autistic Spectrum Expression. (Het volledig uitwissen van autistische verschijnselen.)

Al met al trok ik gisteren de conclusie, dat de schade die farmacie en overheid berokkenen aan (mede-)burgers, op niet al te lange termijn in kaart gebracht zal zijn en bij hen zal terugkomen op niet mis te verstane wijze. Hun falen zal als nooit tevoren aan het licht komen!

Maar wellicht dat zij nog ten halve keren, in plaats van ten hele te dwalen!! Desnoods onder het vage motto van ‘voortschrijdend inzicht’.. Als dit soort zaken maar eens bekender werden. En daarom speel jij ook je rol in dit verhaal, dus: DOEN!

104 gedachten over “Autisme voor 70% veroorzaakt door vaccinaties!

 1. Inderdaad Guido, ik kan niet ontkennen dat in zeer zeldzame gevallen kinderen heel erg ziek worden en zelfs sterven a.g.v. een overgevoeligheid voor een vaccin.

  Het alternatief van niet inenten heeft echter tot gevolg dat heel veel meer kinderen ziek worden en dood gaan.

  Is dat wat je wilt?

 2. Waarom laat je je vangen in duaal denken? ‘Als dit niet, dan is dát’…? Maar dank voor het opschrijven, want hier zit nou meteen de essentie van vaccineren -> ANGST! Dát is waar de farmaceuten op parasiteren, om niet van nog heftiger zaken te spreken!
  De ziektes waar wij voor ingeënt zijn als kinderen en waar onze kinderen nog steeds voor ingeënt worden, waren al lang op hun retour voordat er werd gevaccineerd.
  Veel van deze ziektes zijn te wijten aan slechte voeding, slechte hygiëne, slechte kleding en behuizing. Al deze zaken zijn onder controle, dus vaccinaties zijn minder nodig. Mensen zijn ook niet tegen vaccinaties, het gaat erom dat we de heftige negatieve effecten neutraliseren. Allereerst weet de farmacy dat dit gebeurt en doet er niets aan en tweedens twijfelt de huidige medische wetenschap niet aan de effectiviteit van vaccinaties. Noch kunnen ze zich voorstellen dat de heftige reacties, die vaak optreden na vaccinaties, door deze vaccinaties zijn veroorzaakt. HOOGMOED KOMT KENNELIJK VOOR DE VAL!?

  Lees je commentaar nog eens na Theo, en probeer de dualiteit te voelen. (Ook al doe je het wellicht om het discussievuurtje aan te wakkeren..) Nogmaals het is niet dit of dat…! Er zijn meer mogelijkheden dan zwart of wit.. Als we de dualiteit in de wereld slechten, maken we een reuzensprong! Ook bij vaccinaties.

 3. Dr. Tinus is onze held, ik heb een autistisch zoontje van 6,5 jaar en loop al een aantal jaren bij dr. Tinus en ik kan alleen maar ontzettend veel ontzag voor deze man opbrengen. Hij blijft knokken voor al zijn patienten en dus ook voor mijn zoontje. Regulier ben ik al drie jaar geleden naar een MRI scan, bloed en urineonderzoeken naar huis gestuurd met de boodschap dat mijn zoontje gezond was. Dr. Smits is de enige die ons hoopt blijft geven en niet opgeeft.
  Als je zoveel shit over je heen krijgt en dan nog blijft knokken voor al deze beschadigde kindje, alleen maar lof.

 4. In bepaalde staten in Amerika worden er 36 verschillende vaccinaties voorgeschreven, en
  er zijn zo’n 100 in ontwikkeling.
  Naar de wisselwerking op elkaar is nooit onderzoek gedaan.
  In sommige staten krijgt 1 op de 80 kinderen een vorm van autisme.

  Dierenartsen constateerden jaren geleden dat huisdieren teveel werden gevaccineerd.
  Door deze over-vaccinatie ontstonden er diverse fysieke en neurologische aandoeningen.
  Diverse artsen wijzen op het verband tussen vaccinaties en o.a. autisme, ADHD etc.
  In 1992 werd besloten om de stof thimerosal uit de vaccinaties voor dieren te halen.
  Deze stof bestaat voor 49% uit kwik!

  Nu nog steeds is deze stof aanwezig in vaccinaties voor mensen.
  Verdienen onze kinderen niet dezelfde zorgzaamheid als onze huisdieren????
  Of spelen hier andere belangen een grotere rol.
  Diverse leden van advies commissies hebben directe connecties met de farmaceutische industrie.
  Je zou ze eigenlijk kunnen zien als stromannetjes, die zo het grote geld binnenhalen.
  Zelfs de zorg voor mensen is ten onder gegaan aan de enorme graaicultuur.
  Vaccinaties zijn eerder een winst motor geworden dan een middel van preventie.

  http://www.huffingtonpost.com/jim-carrey/the-judgment-on-vaccines_b_189777.html

  http://www.generationrescue.org/evidence-science/01-about-generation-rescue.htm

 5. Prachtig om te zien dat enerzijds mensen, vaak vanuit hun ervaringen, vertellen en waarschuwen voor misstanden. Gelijktijdig jammerlijk om te zien hoe andere mensen, vanuit een vertroebeld “wetenschappelijk” denken die ervaringen proberen te ondergraven.
  Allereerst moet in dit geheel gekeken worden naar ‘wetenschap’. Bedenk, dat de regels rond wetenschap en wetenschapbeoefening uitsluitend gestoeld zijn op onderzoek naar DODE materie! Van daaruit komt de behoefte aan herhaalbaarheid en reproduceerbaarheid die immers alleen verkregen kan worden als de basis altijd hetzelfde is. Dode materie dus.

  NB: In de wetenschap past leven in het geheel niet. Elk leven (mens, dier en zelfs plant (wellicht in een aflopende mate)) is uniek en daarmee niet te vatten in regels. Elke mens zal uniek reageren op bepaalde zaken. Sterker nog: de wetenschap kent in het geheel geen definitie van leven en eveneens geen definitie van gezondheid. Nog steeds wordt de simplistische regel “gezondheid is de afwezigheid van ziekte” gehanteerd, hetgeen natuurlijk flagrante nonsens is. Immers: het uitgangspunt moet gezondheid zijn! Op het best, zou je kunnen stellen dat “ziekte het losraken, de verbinding kwijt raken met het eigen (gezonde) lichaam is”.
  Vaststaat dat ziekte (elke vorm van) enorm daalde toen de verbetering van hygiëne en dergelijke werd ingezet. Vaccinatie (het onderwerp hier) heeft slechts in de marge gepoogd hierin nog iets te betekenen, met bijzonder twijfelachtige resultaten, maar CLAIMT het geheel aan verbetering.

  Maar nu roept iedereen dat het ‘wetenschappelijk’ onderbouwd moet zijn: de zogenaamde Evidence Based Medicine (EBM). In dat geheel poogt de wetenschap en haar aanhangers (bv de farmaceutische industrie) af te dingen dat het kostbare onderzoek dat zij uitvoert (en wat dat betreft dus ook alle mogelijkheden tot manipulatie heeft) het enige echte bewijs is. Maar daarin vind de (in verband met ‘leven’) veel belangrijkere Practice Based Madicine (PBM) geen plaats (wegens gebrek aan wetenschappelijke onderbouwing en bijgevolg verlies aan winst). Toch is het juist de PBM die een beter beeld geeft: het is immers het (individuele lichaam) dat het bewijs levert voor werkzaamheid. Dat bewijs (PBM) wordt voor vaccinaties bepaald niet gegeven, in tegendeel. Juist niet-vaccinatie levert gezonde mensen op die dan wel, volkomen natuurlijk, af en toe een ziekte doormaken maar dar goed tegen uitgerust zijn. Dat is echter niet wat de maatschappij wil: zieke kinderen resulteert in kinderen die niet naar het KDV kunnen/mogen (voor zover je dat uberhaupt al zou moeten willen) en dus verzuim voor de werkende ouders hetgeen de maatschappij (lees: de bedrijven) geld kost. Dus wordt geld uitgetrokken om te PROBEREN ziekte te voorkomen met als resultaat dat dit (zoals uit de praktijk blijkt) absoluut niet werkt. Doorgaans zoals de maatschappij nu bezig is, resulteert alleen in een bevolking die steeds gevoelig wordt voor allerlei ziekten (doordat het immuunsysteem systematisch wordt afgebroken door oa vaccinaties en overmatig medicijngebruik) en darmee creëren we onze eigen ondergang: een doodlopende maar zogenaamd wetenschappelijk onderbouwde weg.

  En wat is dan wel de meerwaarde van wat een wetenschapper verteld op bases van wetenschappelijk-dode-materie-onderzoek? Is die mening meer waard als van de persoon die gewoon ogen en andere zintuigen gebruikt en verteld wat hij daadwerkelijk ziet gebeuren? Is mijn mening meer waard als ik vertel Integraal (CAM) Therapeut te zijn, en lid te zijn van de Stichting ter bevordering van de Integratie van Geneeswijzen en lid van het CAM-Research Netwerk en …. of dat ik (wat niet waar is) wetenschappelijk onderzoeker ben? Ben ik niet evenzeer wetenschappelijk onderzoeker (zoals Tinus in mijn ogen is) als ik durf te kijken naar wat ik zie en daar mijn conclusies uit trek?

  Simpele vraag: Af en toe steekt een zogenaamde epidemie van een of andere kinderziekte de kop op in Nederland. Maar … hoe kan dat? Als (volgens het vaccinatieprogramma RVP) ruim 86% van de kinderen gevaccineerd (= beschermd volgens het RVP) is en de niet-gevaccineerden omringd worden door gevaccineerden … waar komt dan die ziekte vandaan? Ontstaat die spontaan? Of zou het zo zijn dat de vaccinaties gewoon niet werken (= waar), gevaccineerden gewoon besmet worden (= waar), niet-gevaccineerden besmetten (= waar) en DUS niet-gevaccineerden de dupe zijn van kinderen die wel gevaccineerd zijn maar die niet lekker bij een besmetting gezond in bed gaan liggen ziek zijn en daarmee voorkomen dat ze nog meer anderen besmetten? Natuurlijk: de critici roepen dat dit ontstaat door buitenlanders (in een bible-belt komen die aanzienlijk minder terecht in de gesloten gemeenschappen) en door de wijze waarop wij de hele wereld bereizen (alweer een fenomeen dat in de bibli-belt aanzienlijk minder voorkomt en zeker niet richting landen met vaccinatie-verplichting). Grote nonsens dus waaruit een ieder eigen conclusies kan trekken.

  Mocht u wel uw kind laten vaccineren … meldt u dan bij het vaccinatie-winkeltje en de huisarts dat uw kind verhoging, koorts, stijfheid, roodheid, zwelling, enzovoort heeft/had na vaccinatie? En wordt het dan ook daadwerkelijk verwerkt in de statistieken? Nope: het verdwijnt in de doofpot omdat het niet bijgehouden wordt. Daarentegen houdt het RVP wel strak bij hoeveel niet-gevaccineerde kinderen ziek worden. DAT schijnt wetenschap en wetenschappelijk onderzoek te zijn: de uitkomst naar je hand zetten, weglaten wat je niet past en de nadruk leggen op wat je als onderzoeksresultaat al vooraf hebt vastgesteld.

 6. Anderszijds volgen wij nu ook de ABA training en dit doet mijn zoon nu veel minder: http://www.youtube.com/watch?v=JnylM1hI2jc

  Hij kijkt me veel meer aan en weet precies wat die wil. Maar praten gaat hem moeilijk af. Haast niet of klanken zeg maar.

  Die ABA training verrichtte bij ons ook wonderen en ik voelde me bij de 1e kennismaking een slechte ouder. En tegelijkertijd kregen wij sleutels aangereikt om onze zoon beter te begrijpen.

  Alle beetjes helpen.

  Maar de oorzaak wegnemen tja bij de een wel en bij de ander niet. Het is allemaal moeilijk te zeggen een kind ontwikkelt zich en een autistisch kind volgt zijn eigen lijn.

 7. ik ga alles wat hier staat nooit doen gewoon melk in glazen kom doen opwarmen en in de fles gieten en trouwens toen ik klein was was ik zelf al tegen vaccinaties dus dat doe ik ook niet me kind aan want ik heb zelf autisme en ik gun me kind een gewoon leven!!!!!!!

 8. Is er ook rekening mee gehouden dat men nu beter de diagnose kan stellen? Ik heb een familielid dat haar kinderen niet heeft laten vaccineren, alleen biologisch eet en toch een autistisch kind heeft. Ik kan me van 40 jaar geleden klasgenoten herinneren die je nu autistisch en adhd’er zou noemen, maar die we toen expres pestten en uitdaagden omdat ze zo gek reageerden. Een op de tachtig autistisch, maar dat is dan inclusief varianten die je het leven niet onmogelijk maken, zoals Asperger.
  Ik zie die stijging alleen als een gevolg van een verbeterde diagnostiek.

 9. Door de dood van Freek drie dagen na BMR/DTP cocktail (zie http://www.meerwetenoverfreek.nl)ben ik me gaan verdiepen in vaccinaties.
  Conclusie: Risico’s van vaccinatie groter dan van de ziektes zelf.
  Vaccinaties bieden niet altijd de beloofde bescherming terwijl ernstige risico’s, hoewel zeldzaam, door de overheid worden verzwegen. Hoe dat komt beschreef ik uitvoerig op mijn weblog op degezondepatient.nl
  De mantra: vaccinaties zijn nuttig en veilig is moeilijk weg te krijgen uit veler hoofden.

 10. tinus zelf heeft het iets genuanceerder op zijn site staan !!

  Dat is mijn conclusie na meer dan 300 autistische kinderen te hebben behandeld, van welke ernst dan ook. In de praktijk bleek autisme een stapeling van verschillende oorzaken te zijn, waarvan bij zo’n 70-80% van de kinderen vaccinaties mede verantwoordelijk zijn, bij 80-90% van deze kinderen zijn ook toxische medicijnen en andere stoffen betrokken en bij ongeveer 5% zijn ook doorgemaakte ziektes van de ouders of het kind zelf betrokken. Welke stoffen uit de voeding en het milieu een rol spelen wordt nog onderzocht. Op het ogenblik wordt onderzocht of aspartaam, glutamaat, roken tijdens de zwangerschap en weekmakers uit plastics invloed hebben op het ontstaan van autisme. Met isotherapie, een vorm van homeopathie die de toxische stoffen als een homeopathisch medicijn gebruikt, kan de verstorende werking op het kind weer uitgewist worden.

 11. en nog een stukje van tinus !!


  Eigen theorie

  Volgens mijn theorie ontstaat autisme door stapeling van stress in de hersenschors (neocortex). Deze stress kan al voor of tijdens de zwangerschap beginnen (bijv. tropenvaccins van de toekomstige ouders), medicijngebruik of een amalgaamvulling aanbrengen of verwijderen tijdens de zwangerschap, een bacteriële of virale infectie, vroeggeboorte of een moeilijke bevalling. Vervolgens speelt het eerste levensjaar een cruciale rol met een steeds groeiend aantal vaccins, maar ook andere medische ingrepen kunnen de stress steeds verder verhogen: een narcose (bijv. voor trommelvliesbuisjes), antibioticakuren, onvolwaardige voeding met te veel suikers en geharde vetten en allerlei tekorten, onvoldoende water, gebruik van de magnetron, allerlei milieu invloeden (bijv. plastics en zware metalen), etc. Als dan met 14 maanden de BMR en meningococcen C vaccins gegeven worden, kan de stress zo groot geworden zijn dat een grens overschreden wordt en de grote hersenen op slot slaan of in een soort stand by functie gaan. Belangrijke functies van de hersenschors vallen dan uit. Maar dit omslagpunt kan net zo goed door heel andere stressmomenten bereikt worden, bijvoorbeeld door het doormaken van een simpele kinderziekte als waterpokken.
  De behandeling die uit al deze inzichten en ontdekkingen voortvloeit vindt u verderop in dit artikel.

 12. De mens is gemaakt om z’n eigen ondergang te ontvangen deels door de verotte ziel die zich heeft gemanifesteerd door het eigen ongeloof in zichzelf. Het is een gave om hier te zijn en zichzelf te schapen als datgene wat je toekomt (en dat is veel), verloren als we zijn dwalen we af op het pad der eenzamen zielen die medelijden proberen te vinden met zichzelf… Egoïsme in zijn pure vorm! Wacht niet op de Redder, want de Redder dat ben je zelf. Ervaar de kracht van je eigen ziel en weet dan dat dat kan teweeg brengen in dit “hopeloze” leven dat we leiden. Ontdek jezelf in je puurste vorm zoals we allemaal zijn in het éénvoud van alles dat is. Hopeloos raken we elkaar aan door middel van woorden die de ander niet kan verstaan, gevoeloos voor alles dat werkelijk is…. Gevangen in de schakel van de “macht” die ons hervormd tot de wezens die zij willen dat wij zijn. Sta op in gedachten en herpak die kans die ons gegeven is!

  Groet en liefde

 13. Ik ben nog steeds niet overtuigd. Veel autistische kinderen hebben een (in mindere of meerdere mate) autistische ouder. Vroeger heette zo’n autist een ‘excentriekeling’, dus de observatie van veel mensen dat autisme vroeger niet bestond deel ik niet. Dat waren die grijze kantoormuizen die nooit ergens aan meededen. Het is juist de huidige maatschappij die autisten duidelijker doet opvallen, omdat structuren weg zijn gevallen en iedereen zijn eigen keuzes moet maken. Vaccinaties zijn in 1953 begonnen en dat zou een verklaring voor de stijging van autisme zijn. Waarom niet de tv? De auto met zijn uitlaatgassen? Opkomst van diepvrieseten? Allemaal dingen die na 1953 zijn geïntroduceerd. Al die statistieken zeggen niets. Je kunt bijvoorbeeld zeggen dat je een grotere kans hebt te overlijden als je een ijsje eet. In de zomer stijgt namelijk zowel de ijsconsumptie als het aantal verdrinkingsgevallen.

 14. Volstrekte kolder , er worden miljoenen mensen gevaccineerd in de wereld, dan zouden er per jaar vele mensen autist moeten worden.
  ook in denemarken dacht men indertijd dat conserveermiddelen autisme zouden kunnen veroorzaken, sinds jaren zitten er in denemarken geen kwikhoudende conserveermiddelen in de vaccins.
  resultaat: evenveel toename van autisme als elders.
  ik denk dat er sneller autisme gedetecteerd wordt dan vroeger. de aangevoerde oorzaak (hier thiomersal de formele naam van dit stofje) is dus bewezen een onjuiste hypothese te zijn.
  vaccins in het algemeen worden nu weer aangewezen, het is allemaal wollige kletspraat. vaccineer je kinderen dan lekker niet. ik vind t best. dat heet selectie

 15. Ik heb me ook verdiept in autisme. Autisme is wel degelijk gestegen, zo blijkt uit serieus onderzoek. Het onderzoek die The Lancet terugtrekt, nl over het verband tussen autisme en vaccinaties, is al talloze malen ook door andere wetenschappers herhaald. Het onderzoek uit The Lancet is niet teruggetrokken omdat het resultaat van het onderzoek niet zou deugen, maar omdat de opzet niet ethisch was en omdat Wakefield onverantwoord gehandeld zou hebben. Aldus een commissie. Allemaal flauwekul dus. O’leary, Walker, Krigsman zij allen toonden dezelfde bevindingen aan van Wakefield en zo zijn er nog tientallen onderzoeken. Ze staan hier:http://www.nvkp.nl/fileadmin/nvkp/pdf/Literatuurlijst_van_de_bronnen_artikel_autisme.pdf

  Het komt er op neer dat er een tsunami aan bewijsmeteriaal is dat autisten afwijkingen hebben in hun immuunsysteem, waarvan 70% zetelt in de darmen. Ik geloof niet in de theorie van Tinus Smits. Een andere theorie, die epidemiologisch heel goed klopt, is dat door de verbeterde hygiëne en door het uitroeien van de kinderziekten het immuunsysteem van moeders (en ook vaders natuurlijk) alsmede hun pasgeboren zuigelingen is veranderd. Dat is ook te zien aan de cijfers: Diabetes type-1 is verveelvoudigd en gaat zich verdubbelen, astma is vervijfvoudigd, MS is zich aan het verdubbelen, Crohn is zich aan het verveelvoudigen. Men weet bijvoobeeld dat het immuunsysteem van zuigelingen nu anders is dan die van de jaren 70. 50 procent heeft afwijkingen, zich tonend in allergieën.
  Met andere woorden, ja vaccinaties hebben ons immuunsysteem veranderd, niet zozeer door het vaccin maar meer doordat wij de klassieke kinderziekten niet meer doormaken. En ja, autisme is gerelateerd aan afwijkingen in het immuunsysteem:
  Bron: Daily Mail (2006)
  Wetenschappers vrezen dat het BMR-vaccin autisme veroorzaakt
  Nieuw Amerikaans onderzoek laat zien dat er mogelijk een relatie bestaat tussen het controversiële BMR-vaccin en autisme en darmziekten bij kinderen.
  De studie lijkt de bevindingen van de Britse arts Andrew Wakefield te bevestigen, die een storm veroorzaakte in 1998 door te suggereren dat deze link bestaat. Nu heeft een team van de Wake Forest University school of Medicine in North Carolina 275 kinderen met regressief autisme en darmziekte onderzocht, van de 82 geteste kinderen tot nu toe bleek 70 positief voor het mazelenvirus.
  (…)
  Wat dit betekent is dat Dr Wakefield’s bevindingen in zijn studie mogelijk correct blijken te zijn. Uit die studie van het BMR-vaccin bleek in de darmen van de kinderen het mazelenvirus van dat vaccin aanwezig te zijn, tezamen met darmontstekingen en andere problemen, mogelijk gerelateerd aan het BMR-vaccin.

  1. he Harry een herhaling van je betoog uit 2008 ?
   alleen jammer dat je je zelf tegen spreekt.

   door Harry op ma nov 17, 2008 12:39 pm

   In diverse wetenschappelijke publikaties valt te lezen dat het uitbannen van kinderziektes (met name door BMR-vaccin) heeft geleid tot een explosie van auto-immuunziektes zoals
   Astma (stijging 600% sinds 1986 (BMR-vaccin in RVP) in Nederland en 100 doden per jaar), diabetes type-1,

  2. Hallo Gait,
   Uit uw reactie begrijp ik niet waarin ik mijzelf tegenspreek.
   De hygiene hypothese is de reden dat ik actief ben geworden als criticus van het vaccinatiebeleid. Met name de epidemiologische onderzoeken en de diermodellen hebben me overtuigd, alsmede dat de theorie door o.a. hoogleraren wordt beaamd.
   Op één standpunt ben ik wel teruggekomen. Veel onderzoek (Walker, Krigsman, O’Leary, Balzola naast Wakefield) ontdekte een persistente mazelenvirus in de darmen. o.a. O’Leary was zelfs in staat om het RNA van het mazelenvirus te isoleren. Men heeft zelfs kunnen traceren dat het mazelenvirus afkomstig moest zijn van het BMR-vaccin. Daardoor trok ik te snel de conclusie dat het BMR-vaccin autisme zou triggeren.
   Inmiddels heb ik van critici van Wakefield uitgebreide documentatie mogen inzien dat de relatie met het BMR-vaccin niet aannemelijk is, waarbij aangetekend dat je dan maar moet hopen dat het onderzoek eerlijk is.
   Blijkbaar is de aanwezigheid van het mazelenvirus dus een statistisch verband, wat inhoudt dat er al iets eerder mis moet zijn met de darmen van autisten.
   Waarschijnlijker is dat de afwijkingen in het immuunsysteem (zie de meer dan 100 onderzoeken in mijn linkje van mijn vorige reactie) van autisten dezelfde oorzaak kent als die van andere atopische ziekten, namelijk de hygiene hypothese.
   Daar zijn namelijk heel veel aanwijzingen voor en die kunt u hier lezen:
   http://www.grc.nia.nih.gov/branches/rrb/dna/pubs/aaihh.pdf

   Niet dat het veel zal uitmaken dit onderzoek, want het vaccinatiebeleid zal sowieso doorgaan en uitgebreid worden met vaccinatie tegen waterpokken en Rubella.

   Maar door mijn reacties kunnen een hoop mensen straks niet zeggen: Ik heb het niet geweten.

  3. Harry, onlangs is er een stevige uitbraak geconstateerd in New York/Jersey van de bof. Het bizarre is dat het vooral mensen betrof die gevaccineerd waren tegen de bof.. Een niet werkend vaccin? Een nieuwe ‘bof-variant’..? Lager weerstand door hogere vaccinatiegraad..?
   Zeg het maar.. Hier in ieder geval even de lead.

  4. Hoi Guido,
   Een interessant punt.
   Onlangs maakte Coutinho zich nog druk om de uitbraak van mazelen in Nederland, of beter gezegd, een epidemie. Tot 1976 kreeg nog 98% van de kinderen onder de 10 mazelen. Thans zijn er generaties van mensen die geen mazelen meer hebben doorgemaakt. Het vervelende is dat het BMR-vaccin geen levenslange immuniteit garandeert en kinderziekten oplopen als je volwassen bent is veel en veel en veel en veel gevaarlijker dan als je nog kind bent. We leven dus op het randje van een vulkaan.
   Ik geloof in kudde immuniteit en de (in ieder geval tijdelijke) effectiviteit van vaccins. Toch hebben critici van dit geloof wel een punt.
   Al eeuwen bestaan er voorbeelden van uitbraken (bijvoorbeeld pokken) waarin het juist de gevaccineerden waren die slachtoffer zijn! De verklaring dat ongevaccineerden die ziekte blijkbaar al hebben doorgemaakt kan niet de enige verklaring zijn.
   Nog niet zo lang geleden kwam een onderzoek in de openbaarheid, gehouden onder miljoenen Canadezen, waaruit bleek dat mensen die ieder jaar braaf een griepprikje haalde maar liefst 2 maal zo grote kans hadden op de Mexicaanse griep!
   Geleerden weten nog niet wat de verklaring is. Ik denk zelf dat als je griep op natuurlijke wijze doormaakt je dan tevens beschermt bent tegen een heleboel subvarianten, wat bij vaccinatie waarschijnlijk niet opgaat.
   Maar dan blijf je nog wel zitten met die andere epidemieën waar het fout is gegaan en gevaccineerden de pineut waren.
   Toch denk ik dat dit uitzonderingen zijn op de regel, waarbij aangetekend dat griepvaccinatie wellicht de minst effectieve vaccinatie is die er bestaat. Zie o.a. een Lancet onderzoek waaruit blijkt dat vaccinatie hooguit voor een iets kleinere kans zorgt op griep, bij ouderen bleek de winst zelfs vrijwel 0 te zijn waardoor je eigenlijk alleen maar nadelen hebt.

  5. Kun je even een link geven naar dat onderzoek? Ik heb namelijk niets anders kunnen vinden dan een tekst voor een posterpresentatie voor een autisme conferentie:
   Een samenvatting van een zogenoemde “posterpresentatie” van ene Dr. Walker’s voor een conferentie in Montreal over autisme (International Meeting for Autism Research):

   PS3.30
   PERSISTENT ILEAL MEASLES VIRUS IN A
   LARGE COHORT OF REGRESSIVE AUTISTIC
   CHILDREN WITH ILEOCOLITIS AND
   LYMPHONODULAR HYPERPLASIA:
   REVISITATION OF AN EARLIER STUDY Steve
   Walker, Karin Hepner, Jeffrey Segal, Arthur Krigsman,
   Wake Forest University School of Medicine
   Background: Autistic enterocolitis, consisting of a
   nonspecific ileocolitis coupled with ileocolonic
   lymphonodular hyperplasia (LNH), was first introduced
   as a new, potentially virus-induced disease entity eight
   years ago in a group of ASD children with developmental
   regression.
   Objectives: The primary objective of this study was to
   examine ileal biopsy tissue in a large cohort of pediatric
   patients who carry a diagnosis of regressive autism and
   whose chronic gastrointestinal symptoms warranted
   diagnostic endoscopic evaluation, for evidence of measles
   virus RNA.
   Methods: Patients who had been diagnosed with autism
   and who were referred to a pediatric gastroenterologist for
   evaluation of chronic GI symptoms were eligible to
   participate in this IRB approved study. For each patient,
   medical histories, vaccination records, histopathology
   reports, and ileocolonoscopic biopsy tissue were available
   for evaluation. Terminal ileum (TI) biopsy tissue was
   assayed by RT-PCR for the presence of measles virus
   RNA and PCR-positive samples were sequenced.
   Results: Medical and clinical data have been collected for
   >275 patients who fit the study inclusion criteria. PCR
   analysis on TI biopsy tissue from an initial 82 patients
   showed that 70 (85%) were positive for the F gene
   amplicon. Fourteen have been verified by DNA sequence
   and an additional 56 amplicons are being sequenced now.
   Work is ongoing to assay the remaining specimens (~200)
   and to identify and assay relevant control tissue samples.
   Conclusions: Preliminary results from this large cohort of
   pediatric autistic patients with chronic GI symptoms
   confirm earlier findings of measles virus RNA in the
   terminal ileum and support an association between
   measles virus and ileocolitis /LNH.
   Sponsors: ARI; NAA; individual donations

   http://www.autism-insar.org/docs/IMFAR2006_Program.pdf

   Probleem met deze paper is dat er geen controlegroep is. We weten op basis van dit onderzoek dus niet of dezelfde gegevens ook voorkomen bij kinderen zonder autisme. Zonder controlegroep heeft dit onderzoek geen enkele betekenis. Dat is wellicht ook de reden dat het nooit officieel gepubliceerd is. Van deze dr. Walker is overigens niets te vinden in de medische databases m.b.t. onderzoek naar autisme.

   Op dezelfde conferentie werd een andere posterpresentatie gegeven over een onderzoek dat wél een controlegroep had. Dit onderzoek kwam tot andere conclusies:

   PS3.26
   NO EVIDENCE OF PERSISTING MEASLES VIRUS IN PERIPHERAL BLOOD MONONUCLEAR CELLS FROM CHILDREN WITH AUTISTIC SPECTRUM DISORDER
   Yasmin L D’Souza, Eric Fombonne, Brian J Ward, Division of Infectious Diseases, McGill University Health Center (MUHC)

   BACKGROUND: Claims of an association between measles, mumps and rubella vaccination (MMR) and the development of autism spectrum disorder (ASD) are based primarily on the identification of measles virus (MV) nucleic acids in tissues and body fluids by PCR. These data come almost exclusively from a single group of investigators, Uhlmann and colleagues (Mol Pathol 2002; 55: 84-90).
   OBJECTIVES: We sought to replicate the PCR assays used by Uhlmann et al. to determine whether or not MV nucleic acids persist in children with ASD compared with non-ASD children.
   METHODS: We recruited 54 children with ASD and 34 developmentally normal controls referred to the Montreal Children’s Hospital. Peripheral blood mononuclear cells (PBMC) were isolated and up to three real-time reversetranscriptase PCR (RT-PCR) assays were performed. These assays targeted the N, F and H genes of MV using the primer pairs published by Uhlmann et al., with detection by SYBR Green I. Amplicons from positive reactions were sequenced.
   RESULTS: The Uhlmann primer-based assays gave rise to a large number of positive reactions in both groups. For example, a positive signal was observed in 93% of ASD samples and 100% of the control samples using the F gene assay. Almost all of the positive reactions in the assays were eliminated by melting curve analysis and amplicon band-size on agarose gels. The amplicons for the remaining positive reactions were cloned and sequenced. No sample from either ASD or control groups was found to contain nucleic acids from any MV gene.
   CONCLUSION: There is no evidence of MV persistence in the PBMC of children with ASD.

   Wanneer gaan jullie je huiswerk eens een keer doen?

  6. Herhaald onderzoek heeft uitgewezen dat precies dezelfde “afwijkingen” voorkomen in de darmen van niet-autistische kinderen.

  7. Autisme is een aangeboren stoornis dus dat heeft geen bal met vaccinaties te maken. Dat is overigens al lang aangetoond, maar misschien is dat in deze kringen nog niet doorgedrongen?
   Dat Autisme ‘stijgt’ komt alleen omdat er vaker een diagnose wordt gesteld van een stoornis in het autisme-spectrum. Vroeger was zo iemand gewoon ‘een beetje vreemd’ of zo, tegenwoordig signaleert men al op scholen dat er iets mis kan zijn. Dat is niet slecht, want zo kunnen kinderen de hulp krijgen die ze nodig hebben.

 16. Dankjewel Harry voor je weldoorwrochte reactie.
  Als we Coutinho’s stralende gezicht nu weer voor de geest halen, van zijn ‘grieppresentatie in de Rode Hoed, dan kan ik wel kotsen.
  Met een grote smile verhaalde hij van dit artikel uit ‘The Lancet’, dat teruggetrokken moest worden. “OMDAT HET VAN GEEN KANTEN DEUGDE..” en zo vervolgde deze wereldburger: “Het blijkt keer op keer dat autisme totaal niets van doen heeft met vaccinaties”..
  De volkomen ongenuanceerdheid die deze man aan de dag legt, benevens een volslagen gebrek aan wereldvisie, doet me ernstig twijfelen aan de intelligentie van de mensen die hem op deze hoogste RIVM-plek hebben benoemd.
  Deze man, Coutinho, had ook nog nooit van Dr. Wolfgang Wodarg gehoord. Hoogste baas op het gebied van gezondheid in Europa. Dé man die de knuppel in het hoenderhok gooide en die vaccinatie-club-praatjes eens diepgaand laat onderzoeken..!! Terecht, zo blijkt steeds meer.

  1. Hallo Guido,
   Bedankt voor je reactie.
   Het is nog veel erger. Pas geleden had ik een discussie met een nieuwssite (welke dat is laat ik even in het midden) over een stellingname m.b.t. vaccinaties. Het onderwerp is even niet zo interessant maar wat interessanter is is dat dit nieuws zich baseert op persberichten van het RIVM en de gezondheidsraad. Uiteindelijk gaven ze hun bronnen namelijk kwijt. RIVM en gezondheidsraad zijn, al dan niet adviserend, verantwoordelijk voor het vaccinatiebeleid dus willen hun eigen beleid gestut zien in persberichten dus hoe betrouwbaar zijn ze eigenlijk?

   Als het over de Nederlandse bank gaat is de pers kritisch. Als het over een minister gaat is de pers kritisch maar als het gaat over de volksgezondheid, en vaccinaties met name, en het RIVM stuurt een persbericht dan neemt elke nieuwsmedia die klakkeloos over als ware het RIVM de plaatsvervanger van God.

   Als er een paar journalisten kritisch zijn dan draaft Coutinho op in Trouw en andere media en beklaagt zich over die journalisten. Dat zij de volksgezondheid op het spel zetten, willen zij dat wel, voegt hij er dreigend aan toe. Wat hij eigenlijk wil is dat de hoofdredacteuren ingrijpen zodat hun journalisten braaf alleen nog maar de waarheid van het RIVM verkondigen zodat iedereen weer rustig verder kan slapen.

   Niemand van de pers die iets controleert. Wakefield werd beschuldigd dat hij onverantwoord en onethisch heeft gehandeld. Niemand heeft het erover dat Wakefield EEN GEWELDIGE ONTDEKKING DEED! Want zijn ontdekking kan namelijk niet meer ter discussie staan, zie alle onderzoekers die hetzelfde ontdekte.

   De ontdekking van Wakefield was dat autisten lijden aan een darmziekte alsmede afwijkingen hebben in hun immmuunsysteem. De vraag is nu, wat heeft dit alles van doen met autisme? Recent onderzoek toont aan dat de darmziekte wellicht zorgen voor een verhoogde hoeveelheid peptiden in het bloed. De hypothese is nu dat die verhoogde peptide zorgen voor een verhoogde hoeveelheid opioiden (zijn ook een soort peptiden) in de hersens van autisten. Want eerder ontdekte men bij autisten een verhoogde hoeveelheid opioide.

   Helaas, de pers schrijft nooit over dit soort onderzoeken. Wel over onderzoeken die allang zijn achterhaald, zoals de relatie tussen autisme en Thimerosal. Triomfantelijk wordt dan net gedaan of de kous daarmee af is m.b.t. relatie vaccinatie en autisme.

   De waarheid is dat de verschrikkelijke gevolgen van het vaccinatiebeleid zichtbaar worden. Pas geleden stond op een teletekst pagina dat diabetes type-1 zo gestegen is en zich nogmaals zou verdubbelen. Volgens wetenschappers zou dat komen door voedsel en milieu, aldus dit bericht. Vreemd omdat veel hoogleraren denken dat het te maken heeft met het veranderde immuunsysteem door vaccinaties, en met name door het niet meer doormaken van kinderziekten (minder T-geheugencellen).

   Maar waarschijnlijk zal dat teletekst bericht ook wel als bron een RIVM persbericht hebben.

  2. Dank Harry. Zolang mensen, ook hier op de site, nog denken in winnaars en verliezers, in ‘zij’ en ‘wij’, dan is er nog veel werk te doen.
   Dualiteit manifesteert zich het liefst in heftige onderwerpen; nou dan hebben we er hier wel een te pakken.. hahaha.
   Uiteindelijk is het het -zoals David Icke het zo prachtig uitdrukt- INFINITE CONSCIOUSNESS dat hier zijn ervaringen opdoet.

   Wij mogen het maken of breken. It’s all upto us. De winners AND the loosers.. hahaha.. :rol: 🙄

 17. de oplossing van deze zelfgenaamde medisch “onderzoeker” (maar eigenlijk homeopaat)

  kun je beter je kinderen vastbinden op bed en zo nooit het huis uit laten gaan stel dat ze onder een auto komen…

  de kans is groter dat ze om het leven komen door een verkeersongeval dan de kans dat ze autisme door vaccinatie oplopen……!!~!~!! je moet al dit soort dingen in perspectief plaatsen en daarbij heeft deze zogenaamde onderzoeker het niet over de positieve uitwerking van vaccins erger nog hij noemt er geen één…

  alleen al daarom moet je dit onderzoek met een korreltje zout nemen..

  hij is homeopaat daar heb je GEEN opleiding voor nodig.. ik zou zeggen schoenmaker blijf bij je leest.

  erg gevaarlijk om te roepen dat vaccins per definitie schadelijk zijn.. deze meneer is gevaarlijker dan alle vaccins samen als je het mij vraagt..

  ps ik ben geen meeloper ik beoordeel de voorhande zijnde informatie naar eigen inzicht en ben altijd kritisch.

 18. Het aantal gevallen met autisme is de laatste jaren gestegen omdat de criteria breder zijn geworden, daardoor komen er meer mensen bij die in aanmerking komen om een diagnose te krijgen. Daarnaast wordt mensen meer en eerder aangeraden om een diagnose te laten stellen omdat er steeds meer over bekend wordt. Dat het een verband zou hebben met griep vaccinaties weet ik niet, ik heb gelezen dat erg veel bronnen het tegenspreken en je moet altijd voorzichtig zijn met het trekken van conclusies. Mijn kennis over vaccinaties en geneeskunde is minimaal, maar dat autisme steeds meer wordt vastgesteld lijkt me eerder te komen door wat ik eerder genoemd heb. Daarnaast heeft mijn broer klassiek autisme, mijn vader misschien ook en ik heb zelf ook zeer waarschijnlijk autisme. Als in ons hele gezin veel mensen met autisme zitten lijkt het mij zelf waarschijnlijker dat dat door genetische aanleg komt. Ik zie trouwens ook vaak bij andere mensen in andere gezinnen dat zij en ook andere familieleden veel trekken van autisme hebben als het bij hen voorkomt.

  1. Roel, natuurlijk is er altijd de ASS die genetisch is, waarbij er dus ‘beschadigingen’ op de chromosomen gevonden worden. Daarnaast zijn er ook heel veel kinderen met autisme waarbij na jaren van onderzoeken niets gevonden wordt en het kind in kwestie dus gezond zou moeten zijn.. Komtie: DAT ZIJN ZE NIET!

   Mijn dochter is nu 8, ze is op haar 4e gediagnosticeerd: klassiek autisme en adhd. Na de BMR-vaccinatie op de leeftijd van 11 maanden is ze gestagneerd in haar ontwikkeling en veranderde van een spontaan, open en vrolijk kwebbelend babymeisje in een dwarse, stugge, slechtluisterende en obsessieve peuter die geen woord meer zei. Van elke nacht heerlijk doorslapen ging ze in amper 2 weken naar hooguit 2 uur per 48 uur slapen.
   2 Stofwisselingsonderzoeken, 4 chromosoomonderzoeken, een EEG, een MRI, allergietesten, noem het op! we hebben het gedaan.. alle uitslagen kwamen goed terug. Ondanks de diagnose adhd (welke zichtbaar moet zijn in de hersenen en op de MRI niet geconstateerd is) reageert ze druk en agressief op methylfenidaat (in de volksmond bekender onder de merknaam ritalin) en merken we met risperidon amper verschil. Het enige wat licht helpt is de melatonine (lichaamseigen stof) om haar te doen inslapen.
   Mij zegt het (en dan spreekt mijn moedergevoel nog niet eens) dat iets in haar hersenen van slag is gebracht en er daardoor een kettingreactie in gang is gezet.
   Maar wat wil je ook?? De vaccins worden geconserveerd op kippeneiwitten en kippenniertjes (voorheen ook gemalen apennieren) en om die eiwitten en niertjes weer te conserveren wordt gebruik gemaakt van aluminium en kwik. Maw: babies van 2 maanden oud krijgen al een dosis zware metalen te verduren en dat nog eens als ze 3 en 4 maanden oud zijn. Daarbij komt het virus in de vaccins het lichaam binnen via een abnormale manier, namelijk via de bloedbaan en niet, zoals het immunsysteem normaal werkt, via de neus, mond en keelholte. Dan mag dat kleine kind, wiens immuunsysteem net aan het opbouwen is, zich ook nog eens verweren tegen 7, 8 ziektes tegelijk! In de praktijk is de kans op 7 ziektes tegelijk nihil!

   In elk geval loop ik numet mijn dochter bij een homeopaat en zijn de ontstoringskuren besteld. Ik loop al 6 jaar met haar ziekenhuis in, ziekenhuis uit.. dit consult, waarbij ik eindelijk eens gehoord en begrepen werd in plaats van weggelachen, kost -inclusief supplementen- een fractie van wat een MRI kost (en dan praat ik nog niet over de invloed van de narcose, die met fysieke dwang plaatsvindt op het autistische kind wat in paniek is).

   Wat is dat toch met mensen dat ze alles zomaar slikken wat de overheid hen kant en klaar gepureerd voorschotelt?

   Ik ben benieuwd hoeveel vrouwen er over 10-20 jaar geen kinderen kunnen krijgen of erger: gehandicapte kinderen op de wereld zetten als mogelijk resultaat van het antibaarmoederhalskanker-vaccin (wat dan natuurlijk ook niemand wil geloven dat het door het vaccineren kwam! Terwijl dat hele HPV vaccin niet getest is op een termijn van bv 25 jaar.. DES was ook zo’n wondermiddel, toch?)

 19. Wederom een prachtig verhaal. Er is alleen een klein detail dat ik steeds mis op wanttoknow.nl, bronvermeldingen naar peer-reviewed onderzoeken. Maar je kan natuurlijk ook niet linken naar iets wat er niet is. Hard roepen dat vaccins de oorzaak zijn van alles wat er mis is op deze aarde maakt het nog niet waar. Bewijs aub!

 20. Wat is ons lichaam toch bijzonder in elkaar gezet zonder dat ook maar een mens weet hoe dit lichaam tot in detail funktioneerd! Om hier in in te grijpen neem je (onwetend) hele grote risico’s waarover een mens niet eens de verantwoording kan nemen.

 21. Hmm, dus jullie punt is dat beter 10 kinderen dood kunnen gaan aan pokken of een andere nu achterhaalde ziekte dan dat er 1 autistisch wordt.. Dat klinkt wel als de betere.. oh wacht toch niet. Het is btw ook onzin. Die tinus biedt wel erg dure behandelingen aan voor arme ouders met autistische kinderen, wat een fantastische man

 22. Eén van mijn zoons heeft de diagnose Asperger. Hij heeft die diagnose ondanks dat ik de BMR vaccinatie heb afgewezen. Verder heeft hij geen medicijnen gehad. Ik ook niet in de periode dat ik zwanger van hem was of in de 15 maanden lange peiode dat ik hem voedde. Hij heeft wel andere vaccinaties gehad tot zijn tweede jaar. Hoe dan ook, als hij die BMR prik wel had gehad had ik kunnen twijfelen. Nu weet ik zeker dat het daar niet aan heeft gelegen. Voor mij is het waarschijnlijk dat er geen één op één relatie is aan te wijzen. Wel ben ik er van overtuigd dat er te veel wordt gevaccineerd. Als de vader van de kinderen er niet op had gestaan hadden ze minder vaccinaties gehad. Ik heb er zelf ook veel minder gehad.

 23. Totale onzin deze hele stelling! Er zijn inmiddels talloze onderzoeken geweest over de gehele wereld die deze stelling als uitgangspunt namen en zo op zoek zijn gegaan naar de samenhang tussen autistische stoornissen en vaccinatie programma’s. In geen van de onderzoeken kwam een duidelijk aanwijsbaar oorzakelijk verband naar voren. Dit is evenzogoed met de homeopathie overigens. Deze hele website en alle ongefundeerde en soms zelfs gevaarlijke uitspraken zou gewoon van het web moeten verdwijnen, evenals de charlatans die voor veel geld een alternatief denken te moeten aanbieden aan twijfelende en beïnvloedbare jonge ouders!

  1. @ Edwin
   Tuurlijk , en als we dan toch bezig zijn kunnen we gelijk andere vormen van vrije meningsuiting en vrije keuze inperken. Wat zeg ik inperken…. uitsluiten lijkt me beter , en jij weet gelukkig precies wat wel “normaal en wenselijk” is. Geen alternatief geleuter meer lekker allemaal hetzelfde zonder nadenken slikken , lekker alle verantwoordelijkheid voor je eigen leven uitbesteden aan lieden zoals jij die het gelukkig allemaal weten. Ik begreep het ook al niet hoor het kan allemaal zo makkelijk en eenvoudig , gewoon luisteren naar de gevestigde orde en verder je bek houden ,dat men daar nou niet wat meer politie en andere orde handhavers op los laat!

  2. ieh Edwin, wat een nare uitspraken. Dan gelijk maar ook weg met de schijndemocratie en het recht op het uiten van de mening?

   Zijn er nog meer vrijheden die ik hier vergeet?
   Oh ja, de vrijheid in de keuze voor het al dan niet vaccineren?
   De vrijheid voor het weigeren van chemo?
   Wat nog meer?

   Vrijheid voor info over homeopathie is er al niet meer, dus hoef ik niet meer op te noemen.
   Vrijheid van de artsen die tegen chemo zijn?
   Vrijheid van het melden van vaccinatieschade?
   Vrijdheid van het melden van de baby’s die na vaccinatie zijn doodgegaan?
   Vrijheid beperken van de onderzoeken die aantonen dat vaccins chronische ziektes veroorzaken?
   Vrijheid beperken van de artikelen waarin wordt toegegeven door de instanties dat zij maar liefst 30 jaar lang kankerverwekkende vaccins hebben ingespoten?
   Vrijheid beperken van het melden hoeveel Pharma verdient aan de vaccins?
   Betalen voor regenwater?
   Betalen voor zonlicht?
   Betalen voor ademen?
   Vrijheid voor het zelf nadenken?
   Eigen keuzes maken?

   Heb je nog andere stompzinnige ideeën, Edwin?

   Nog meer inperkingen Edwin!?!?!?!
   Rand*!?!*……L!!!

   Nou ja, Edwin geeft niets, ik neem je niets kwalijk hoor. Bovenstaande is slecht een opsomming van hetgeen een ieder allang behoort te weten. Doe er mee wat je wil. Fijn dat je me deze kans weer aanreikt om ook mijn mening hier te uiten. Uiteindelijk doen we het met zijn allen hier op moeder aarde!

   Nog een tip; als je ooit de wens hebt om gezond en fit te zijn zonder artsen en medicijnen, gewoon simpelweg vrij te zijn, het enige wat je daar voor hoeft te doen, is vertrouwen hebben in jezelf en in de natuur!

  3. Ik ga even gokken wat er op de puntjes moet staan , kan wel een nieuwe vaatwasser gebruiken . Randstadrail ? was dat um ? ga ik door ?

  4. LOL Cozmic, Ik hou van je! Ben weer in een goede bui.

   Edwin, … hmmm gaan we nog meer van je horen? Je komt me bekend voor.

 24. Ik vind het schandelijk hoe autisme hier wordt neergezet als ernstige afwijking. Autisme is niks ernstigs mits er wat meer begrip in deze maatschappij voor dit soort mensen komt. Ik, als ASS-er (Autisme Spectrum Stoornis) ondervind wel problemen maar had de diagnose eerder plaats gevonden had ik er meer rekening mee kunnen houden.

 25. Prachtig artikel! Dit is exact wat er in onze maatschappij gaande is.
  Sommigen onder ons zien alles ZWART-WIT!
  Ziektes hier en daar door vaccinaties. Klopt allemaal. Maar dee vaccinaties weglaten kunnen we ook niet omwille van de uitleg van Thuis Hakkenberg.
  Lees dan AUB eens de ADVIEZEN die worden meegegeven. HIER gaat het artikel om. Niet om jullie beweringen. Volg goede raad over voeding op!
  Je zal het verschil merken!

 26. Verbijsterend!!! Maar een zeer duidelijk verhaal waar we zeker allemaal aan mee moeten werken!!!!
  ik was er al langer van overtuigd dat de farmaceutische industrie de stoel van de artsen overgenomen hebben!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.