Advertentie

Autisme voor 70% veroorzaakt door vaccinaties!


“De geboorte van een gezond kind is een wonder; een kind gezond houden is een kunst.”

Baby
Baby

Deze uitspraak is te lezen op de site van Tinus Smits, homeopathisch arts en deskundige op het gebied van post-vaccinale-verschijnselen.

GEZIEN DE HUIDIGE SITUATIE MET VACCINS, MENEN WIJ ER GOED AAN TE DOEN, REGELMATIG EEN ARTIKEL TE HERHALEN; DIT ARTIKEL DATEERT VAN MAART 2009 EN IS NOG EVEN ACTUEEL!

Gisteravond was ik aanwezig bij een lezing van deze bijzonder erudiete man. Tinus Smits begon op latere leeftijd pas met zijn geneeskundige studie, werd arts en specialiseerde zich vervolgens in homeopathie. Tinus is inmiddels een vooraanstaand deskundig arts geworden op het gebied van homeopathisch onderzoek naar belastingen door toxische stoffen bij mensen.

Degenen onder u die met de ongelovige meute willen meezingen, die in koor zingen dat homeopathie niet werkt, kan ik alleen aanraden eens een lezing van Tinus bij te wonen..! Als je het dan hebt over doofpotten, dan is dit wel een van de meest indrukwekkende..

De ongelooflijk feiten die hij gisteren presenteerde, wil ik jou als lezer niet onthouden, want het zijn mijns inziens zulke fundamentele zaken, dat wij deze als mensen van vlees en bloed onder ogen dienen te gaan zien. Want veel van de maatschappelijk ONEVENWICHTIGE verschijnselen, die we de laatste jaren zien, en vooral bij jongeren, zijn een direct gevolg van een onevenwichtig functioneren van persoonlijke fysieke en mentale processen. Agressiviteit, apathisch gedrag, groei- en ontwikkelingsstoornissen, ADHD, tics, fobieën en epilepsie bijvoorbeeld. Maar vooral autisme is met een krankzinnige opmars bezig.

Autisme steeg in 8 jaar met maar liefst 260%!!
Autisme steeg in 8 jaar met maar liefst 260%!!

Als oorzaak hiervoor, komen we uit bij het excessief toedienen van medicaties bij babies en jonge kinderen. En dan vooral het verwoestende effect dat een overdosis aan vaccinaties heeft op babies en zeer jonge peuters. EN LET WEL: DE FEITEN SPREKEN HIER VOOR ZICH!

Deze feiten en de kennis, mocht ik gisteren als leek op dit gebied te horen en te zien krijgen van Tinus Smits en ik ben er in 1 woord verbijsterd door. Ondanks de relatieve rust waarmee Tinus Smits dit alles presenteert, praten we hier over een fundamentele ontwrichting van onze maatschappij. Want zo kun je het écht en zonder overdrijven noemen! We praten al lang niet meer over een Post Vaccinaal Syndroom, maar van een fundamentele aantasting van de gezondheid van pasgeborenen en peuters.

Hoe kan deze man zo gepassioneerd en toegewijd blijven, terwijl er aan ‘de andere kant van dit verhaal’ partijen staan, DIE VANUIT HUN VAKKENNIS OOK OP DE HOOGTE MOETEN ZIJN, VAN DEZE ONTWRICHTINGEN EN SCHADELIJKE EFFECTEN VAN VACCINATIES. Oordeel vooral zelf:

In de periode 1994 tot 2002 is Autisme wereldwijd, gestegen met maar liefst 260%!!!

Andere vergelijkbare aandoeningen, zoals ADHD, Epilepsie e.d., stegen ook sterk, maar met toch niet meer dan zo’n 15-20%.

Tinus Smits, pionier in vaccinatie-onderzoek en toegewijd, homeopatisch arts
Tinus Smits, pionier in vaccinatie-onderzoek en toegewijd, homeopatisch arts

Volgens Tinus is ‘Autisme is een reactie op de opeenstapeling van ‘rotzooi’ in de hersenen, een soort kortsluiting. Autisme is dan het gevolg en is een soort blokkade in de grote hersenen. Maar deze aandoeningen zijn wel reversibel’.

Kijk dat noem ik nou de koe bij de horens vatten..! Maar ook goed nieuws dus: het proces is terug te draaien, door deze kinderen te ontstoren. (Reversibel is ’terugdraaien’.) Uit de vele voorbeelden die Tinus Smits gisterenavond gaf, blijkt dat keer op keer, de jonge lijfjes van babies, NIET IN STAAT ZIJN, op korte termijn en in zulke doses, VACCINATIES TE VERWERKEN OP DE ‘WIJZE’ WAAROP OFFICIËLE INSTANTIES ZE VOORSCHRIJVEN!
Wanneer je het hele verhaal dat ik hieronder vertel, ook nog eens in het licht houdt van de andere publicaties die je hier op WantToKnow.nl aantreft, in het kader van het misbruik door de farmaceutische industrie van de maatschappelijke goedgelovigheid, dan hebben we hier EEN FEITELIJK VERHAAL DAT IEDEREEN ZOU MOETEN WETEN, VOORDAT ZIJ HUN KIND LATEN VACCINEREN.
Tinus Smits is sinds vorig jaar echter, na lang onderzoek, tot de conclusie gekomen, dat autisme voor 100% te genezen is..! Dus niet een beetje of voor de helft, maar HELEMAAL! Een zorgvuldige, homeopatische (!) ontstoringskuur staat hierbij aan de basis en Tinus heeft proefondervindelijk, en tot grote vreugde van de ouders van de door vaccinaties gekwelde kinderen, BEWEZEN VACCINATIESCHADE ONGEDAAN TE MAKEN!

De oorzaken van Autisme zijn als volgt onder te verdelen:

 • 70% wordt veroorzaakt door vaccinaties, de soort vaccinaties, maar ook de intensiteit van toedienen. Deze intensiteit wordt steeds groter, d.w.z. zeer jonge babies, krijgen steeds meer en steeds korter op elkaar, de meest heftige vaccinaties toegediend. Hoewel Tinus met zijn onderzoeken al heel ver is, kan hij echter nog niet exact de vinger leggen op de oorzakelijk component in de vaccins, die het Autisme veroorzaken.
 • 25% van autistisme vind zijn oorzaak in de reguliere medicatie. Vóór of tijdens de zwangerschap, tijdens de bevalling of tijdens de eerste 2 jaar van het leven. Dus ook andere medicijnen, brengen jonge babies en kinderen in een situatie van autistisch gedrag. WAT DACHT JE BIJVOORBEELD VAN HET TOEDIENEN VAN ANTIBIOTICA. Ook deze stoffen komen vaak nog eens BOVENOP DE VACCINATIES. En het idiote is, dat artsen vaak antibiotica voorschrijven aan kinderen, die nou juist bezig zijn om de troep van de vaccinaties hun lichaam uit te werken, door bijv. oorpus, groene snot, diarree etc. En hup, antibiotica erin…!
 • slechts 5% wordt veroorzaakt door de moeder, de vader of het kind zelf. Dit kan op 3 manieren: Allereerst via het genetisch materiaal, het DNA dus. Vervolgens kan het via gewoon de stoffelijke overdracht ( voedsel of vloeistoffen die de moeder gebruikt tijdens de zwangerschap. Bijv. de moeder drinkt alcohol tijdens de zwangerschap of rookt! Onderzoek wijst uit dat in de navelstreng maar liefst tussen de 250 en 300 toxische (lichaamsvreemde) stoffen worden aangetroffen. Normaal weet het moederlijk lichaam deze stoffen tegen te houden, o.a. via de placenta, maar er zijn natuurlijk ook stoffen die de foetus wel bereiken en de navelstreng geeft hiervan een goed beeld). En tot slot is er de energetische overdracht. Dat wil zeggen dat een moeder in staat is, bijv. Pfeiffer als vermoeidheid over te dragen op het kind, zonder dat daar direct nog ziektekiemen de oorzaak van waren.

Doordat er zo’n ongelooflijke overbelasting plaatsvindt van toxische (lichaamsvreemde) stoffen, vóór en tijdens de zwangerschap, tijdens de bevalling en in de eerste 2 jaren van het leven van een baby/peuter, ontstaan genoemde storingen. De conclusie is dus gerechtvaardigd dat er veel te weinig officieel onderzoek wordt gedaan naar de schadelijke effecten van medicaties.

Blijven de nadelen van vaccinaties alleen beperkt tot een onschuldig prikje?
Blijven de nadelen van vaccinaties alleen beperkt tot een onschuldig prikje?

De huidige goedkeuringsprocedures zijn niet alleen ontoereikend, maar ook bijzonder fraudegevoelig. HOE IS HET MOGELIJK DAT ZO’N SCHANDALIGE WANTOESTAND KAN BLIJVEN BESTAAN? Wanneer worden ze bij het RIVM nou eens wakker? Of vinden ze het daar allemaal best, door mee te zingen met de grote, farmaceutische conglomeraten, die hun tentakels overal omheen en vooral DOORHEEN steken..!?

Het zal (een groot deel van) de farmaceutische industrie kennelijk worst wezen, wat de kwalijke gevolgen op termijn zijn, van de door hen bedachte ‘preventieve’ medicaties. Deze conclusie mogen we inmiddels wel trekken. Kijk hier op WantToKnow.nl naar de verschillende stukken over dit onderwerp. Kijk eens Hier en Hier.

Kijk eens naar deze lijst van stoffen, die van invloed zijn op de ontwikkeling van een foetus tot baby tot peuter. Stoffen die al heel gewoon lijken te zijn geworden in ons huidige maatschappelijk patroon, maar een enorme invloed hebben op de ontwikkeling van een foetus tot peuter:

 • Voor de zwangerschap: tropenvaccins, antibiotica, IVF-medicijnen, Pfeiffer enz.
 • Tijdens de zwangerschap: roken, alcohol (wist je dat alcohol 10 keer toxischer is dan cocaïne?), narcose, aspartaam en ook zijn steeds vaker deodorants onderwerp van onderzoek. (Het blijkt namelijk dat deodorants vaak aluminium-oxide bevatten, een giftig metaal)
 • Tijdens de bevalling: pijnstillers, narcose, kalmerende middelen.
 • In de eerste 2 levensjaren: vaccinaties, antibiotica, narcose, verkeerde voeding, via de magnetron opgewarmde melk, stress, straling en chemisch gereinigde textiel …

Tinus Smits geeft de volgende lijst met adviezen aan ouders die hun kinderen willen beschermen tegen toxische invloeden, die o.a. via voedsel, woonomgeving, kleding en dergelijke invloed hebben op lichamelijk optimaal functioneren:

 • Geef je kind de beste voeding die beschikbaar is, dus biologische voeding. Daardoor voor kom je verdere belasting met zware metalen, pesticiden, smaakversterkers, kleurstoffen, conserveermiddelen en andere stoffen die niet in voeding thuishoren.
 • Geef je kind zuurdesembrood in plaats van brood. Het blijkt namelijk dat het gist in normaal brood ervoor zorgt dat zink veel te snel uit het lichaam verdwijnt. Zink heeft een essentiële functie in het lichaam.
 • Stop met melk en karnemelk en neem alleen gefermenteerde melkproducten, zoals biogarde, kwark en kaas.
 • Vermijdt alle toegevoegde suikers in voeding en genotmiddelen. Geraffineerde suikers zijn verwoestend voor het lichaam.
 • Geef je kind genoeg en zuiver water and stop alle frisdranken! Vooral alle light producten.
 • Zorg voor een rustige en vredige omgeving voor je kind; vermijdt teveel stimuli zoals tv, spelcomputers en de computer.
 • Zodat je kind goed geaard is. Statische elektriciteit van kunststofproducten, zoals vloerbedekking, plastic zolen en synthetische kleding zorgen voor emotioneel-mentale, maar ook lichamelijke klachten.
 • Kinderen zouden eigenlijk zoveel mogelijk op blote voeten moeten lopen. En verwijder alle elektrische apparaten uit de slaapkamer. Tv en audioapparatuur, gsm en/of DECT en zelfs de elektrische wekker!
 • Zorg voor een gezondheid bed voor je kind waarin geen, of zo weinig mogelijk metaal zit. En een donkere kamer is belangrijk voor de productie van het slaaphormoon Melatonine.
 • Vermijdt antibiotica omdat deze de darmflora verstoord en zo de onderliggende problemen alleen maar versterkt. Het immuunsysteem wordt door antibiotica alleen maar verder verzwakt; kies zoveel mogelijk voor natuurgeneeskundige oplossingen.
 • Geef je kind visolie, de beste kwaliteit die je kunt vinden, ongeveer 500 mg per dag, pubers en volwassenen 1000 mg per dag. Het gaat om vis olie met omega-3 vetzuren.
 • Geef je kind extra vitamine C!
 • Geef je kind ook extra zink, er zijn simpele zink-zuigtabletten van 4 mg per tablet op de markt en er bestaat ook vitamine C met zink. 12 mg zink per dag voor kinderen onder de drie jaar en een dubbele doses boven de drie jaar.
kiwi
Vitamine C, Vitamine C en nog eens Vitamine C!

Tinus Smits maakte gisteren ook melding van de bizarre ontwikkeling die ontstaat door babymelk in een plasticfles op te warmen in de magnetron! Hij noemde verschillende gevallen waarbij baby’s een bijzonder heftige reactie lieten zien. Zowel de melk, als de magnetron, als de BPA-stof in de plastic melkfles zijn componenten die een baby stevig ziek kunnen maken!

Het is wel toevallig dat juist deze BPA (Bisphenol-A) deze tijd in het nieuws staat. Het BPA mag, onder grote maatschappelijke druk, nu niet meer in babymelkflessen gebruikt worden. Dat deze stof vervolgens in veel plastic, ook voedselplastic weer wel mag blijven gebruikt worden, is ongelooflijk.

Het krankzinnige van deze stof is dat de giftigheid ervan nooit ter discussie stond, maar dat de wetenschappelijke discussie alleen ging en gaat over de dosis waarin deze stof schade zou kunnen berokkenen..!

Maar is het niet idioot dat een schadelijke stof sowieso toegepast mag worden in plastic eetgerei en babyflesjes? Het legt de verantwoordelijkheid voor de mate waarin de giftige stof in het lichaam komt, bij de gebruiker van bijvoorbeeld deze babyflesjes, terwijl deze gebruiker ervan uitgaat dat alles goed is.. Sterker nog: de jonge ouders weten niet eens dat deze troep in het plastic zit..!

En hoe zou deze gebruiker bij moeten houden hoeveel van het schadelijke spul doorlekt in zijn/haar of het lichaam van het baby’tje. Het zijn natuurlijk vooral dit soort ridicule redeneringen van overheid en industrie (natuurlijk ook gewoon mensen zoals jij en ik), die ervoor zorgen dat we in deze mallemolen terecht zijn gekomen.

BPA vrije babyfles
BPA vrije babyfles

Tinus Smits gaat een speciale opleiding in elkaar zetten, genaamd CEASE, die therapeuten opleidt om jonge kinderen (en volwassenen!) te ontstoren van hun vaccinaties, zodat deze mensen weer in hun normale kracht hun leven kunnen voortzetten.

CEASE staat voor de afkorting: Complete Eradication of Autistic Spectrum Expression. (Het volledig uitwissen van autistische verschijnselen.)

Al met al trok ik gisteren de conclusie, dat de schade die farmacie en overheid berokkenen aan (mede-)burgers, op niet al te lange termijn in kaart gebracht zal zijn en bij hen zal terugkomen op niet mis te verstane wijze. Hun falen zal als nooit tevoren aan het licht komen!

Maar wellicht dat zij nog ten halve keren, in plaats van ten hele te dwalen!! Desnoods onder het vage motto van ‘voortschrijdend inzicht’.. Als dit soort zaken maar eens bekender werden. En daarom speel jij ook je rol in dit verhaal, dus: DOEN!

104 gedachten over “Autisme voor 70% veroorzaakt door vaccinaties!

 1. Barst, dat is wat me het eerste te binnen schoot, tijdens het lezen van bovenstaande.

  Ik ga in gedachte terug naar vroeger, de tijd dat ik jong was.
  Maar niemand kwam in me gedachte naar voren als Autistich, niemand op de hele school…

  Na nog langer nadenken, geloof ik dat het pas echt begon op te duiken, nadat we zelf kinderen kregen.

  Ik denk nog wat langer na.
  Ik geloof dat het bij boeren ook amper voorkomt, de ouderwetse boer, niet de moderne…
  En eeuuh adelijke families, koningshuizen, niemand die me zo even te binnen schiet.

  Van de ene kan je zeggen, wat de boer niet kent vreet die niet.
  Van de andere zou je kunnen zeggen, dat het een schande zou zijn als het in het adelijk bloed zou voorkomen.
  Het schiet me ineens te binnen, dat ze allemaal opvallend oud worden?

  Het geeft even te denken, niet dan…

  Ik denk, dat de vacinaties iets bevatten, wat met bepaalde soorten voeding geactiveerd word.
  Tinus Smits is op de goede weg…

 2. Het is ronduit schandelijk hoe de farmaceutische industrie groot geld maakt van het verzieken van de wereldbevolking.

  De waarheid komt steeds meer aan het licht en zij zullen hun “beloning” uiteindelijk niet ontlopen.

 3. Het is een vreemde wereld, waarin we leven. Ik vraag me nu sterk af wat ik kan doen, mijn baby van 9,5 maanden zit nog middenin het vaccinatieprogramma en krijgt begin april weer de volgende prik… Wat kan ik doen? Uitstellen? Ze heeft tot nu toe helemaal geen last gehad van de vaccinaties.

  Het is echt vreselijk dat alles zomaar gebeuren kan, en dat alles wordt voorgeschoteld als “voor onze veiligheid, en die van de kinderen”.

  Maar ja… wat nou als je je kind niet of laat vaccineert en het dan dus toch ziek wordt?

  Ik weet het niet hoor.

 4. ja, rob, dat zeggen we allemaal,
  samen met jouw,
  maar er gebeurt niets
  we zitten in een gesmeerd systeem,
  waarin we eerst dachten dat we iets te zeggen hadden,
  en waarin we nu, als het te laat is, denken dat we iets moeten doen,
  maar nog steeds niets doen,
  omdat we altijd als individu zullen worden aangekeken en vernederd, we zullen alles kwijt raken,
  met andere woorden: we kunnen geen kant uit

  of toch wel:
  verander gewoon je gedrag:
  geloof nu eindelijk dat bio-voeding toch iets beter is dan gangbare, bespoten en gemanipuleerde voeding
  loop niet direkt naar een dokter
  leef gezond, zorg dat je lichaam af en toe nekeer afziet, zorg dat je zuurstof en energie door je lichaam voelt lopen
  heerlijk
  bel nooit de flikken
  eet minder vlees, dan blijf je rustiger, en bereik je het meest
  doe die draadloze telefoon weg
  enzovoort

  ge ziet, we kunnen veel:
  tenslotte hangt heel die verziekte wereld af van koopgedrag: en dat hebben wij in handen

 5. Dat die (baby) vaccinaties echt fout zijn ondervind ik – 54 jaar oud – zelfs nog dagelijks: ik ben uiteraard als baby ook gevaccineerd, onder m’n voet (drie injectieplekjes). Al die jaren was ik zelfs vergeten dat ik daar geprikt was – tot ongeveer twee jaar terug: opeens waren die plekjes, in een exacte driehoek geplaatst, rood omrand, pijnlijk (een felle, brandende pijn!) en blijkbaar ontstoken! Huisarts en dermatologen namen m’n klachten niet serieus (“eeltplekjes”, ja, die geven een brandende pijn en zitten in het meest holle deel van m’n voet ,wat dus de grond niet raakt?! En ik heb geen platvoeten). M’n man (69 jaar) heeft trouwens in die tijd precies hetzelfde gehad met zijn drie vaccinatieplekjes op z’n bovenarm. Mijn conclusie: blijkbaar blijven die zelfs meer dan een halve eeuw geleden geïnjecteerde gifstoffen je hele leven in je lichaam zitten en probeert het lichaam, als het daar de kans voor krijgt, ze alsnog te lozen, want dit lijken pure afstotingsverschijnselen te zijn.

 6. Ik ben een homeopatisch collega van de heer Smits, en ik onderschrijf voor 100% zijn kijk en visie over de vaccinatie problematiek. Het is nu echt de tijd voor energetische geneeskunde want het enige wat een lichaam nodig heeft uit een medicijn is de resonantie. Deze resonantie is ook tegeven via homeopatische middelen of bio-resonantie. Het resultaat is, geen toxische belastingen en geen bij werkingen of blijvende belastingen.
  Doe hier u voordeel mee!

 7. Iets zónder die verdomde computers waar ze allerlei corrupte shit en niet traceerbare foute aannames in kunnen stoppen lijkt mij ook wel aardig.

  Heel veel ervaring en een open heldere kritische leergierige mind lijkt me minstens zo belangrijk!!!!!!!!

  De computer zegt het dus het is zo, ja, doeiii

 8. Visolie is voor de mens ongezond omdat er veel kwik zit in vis. Voor de vissen is het uiteraard ook erg ongezond…
  Daarom beter koudgeperste lijnzaadolie gebruiken, daar zit ook de benodigde omega 3 in.

 9. Meer gezondheid krijgen bestaat niet, door een gebalanceerde leefwijze en “natuurlijke” voeding met voldoens -maar niet overmatige-beweging en slaap kunnen we “het maximale uit onze eigen gezondheid halen”, maar niet “meer gezondheid” zoals de mediganten ons graag doen geloven. Mensen heb niet teveel angst, angst is het wapen van alle onderdrukkende regimes of dit nou overheden of multinationals zijn (die grens is toch ook zo scherp niet meer). Iedereen houdt van zijn/ haar kind en iedereen wenst een meer dan 100% veiligheid; vanwege die angst kan iemand met een witte jas zonder veel moeite (mensen reizen zelf naar de vaccinatie centra toe) alle rotzooi aan het kind toedienen. Ik beweer niet dat vaccinaties per definitie niet werken en slecht zijn maar de eerste reden om te vaccineren moet zijn voor de ECHTE belangen van de gevacineerden. Ik denk toch dat het overduidelijk is dat genoemd belang meer een verkooppraatje is en dat er in werkelijkheid weer zuur verdiend belastinggeld bij de verkeerde mensen terecht komt. Maar goed we trappen er elke keer allemaal zelf weer in, we preferen inslaap praatjes op de buis meer na een dag “druk op het werk zijn” dan ons eens wat activer op te stellen en wat critischer te worden naar “hen die ons besturen” vaccinatie is echt niet het enige schandaal!

 10. OK, mijn kinderen zitten nog in het vaccinatietraject. Ik maaak mij dus zorgen. Ik ben het bovenstaande eens maar moet ik mijn kinderen niet meer laten vaccineren? Hier lees ik niets meer over terug, ook niet in andere artikelen. Kom eens met suggesties please.

 11. Hoi Brendan, is lastig!!! ben zelf sinds 5 maanden vader en mij ook echt enorm zorgen gemaakt! We hebben onze zoon niet laten vaccineren omdat hij op mij heel gezond overkomt. Dit is NATUURLIJK geen garantie maar welke garanties hebben we in het leven? Vroeger verloren veel mensen kinderen en dat heeft ook veel te maken gehad met slechte hygiene en makkelijk te voorkomen ongelukken etc. Toch het besef dat leven waardevol is en niet vanzelfsprekend kan een zeer pijnlijk besef zijn maar dit besef kan er ook toe leiden dat je meer van de goede dingen in het leven geniet! Niemand kan jou een suggestie geven Brendan, wij hebben besloten om (nu nog) niet met vaccinaties te beginnen; wij beseffen ons dat er evt. gevolgen van kunnen komen, (die gevolgen kunnen er ook zijn als je wel laat vaccineren) Feitenlijk is het zo laf want als ouders beslis je voor een kind dat het zelf nog niet kan, dit geeft schuldgevoel omdat je niet het slechte voor je kind wil kiezen! Ik moet eerlijk toegeven Brendan, ik ga echt op mijn gevoel af (ik zeg erbij dat ik niet veel meer vertouw op overheden en dat speelt ook een rol) de meest simpele redenering van mij is==> het lichaam is een “inteligent” systeem; door grote dosis vaccinaties van uiteenlopende ziekes geef je eigenlijk de informatie “er is veel ziekte hier, het immuun systeem helemaal paraat zetten” terwijl de werkelijkheid is “er is niet een vuiltje teveel in huis”. Het is een verstoring van het systeem. Brenda, niemand zal jou een advies geven omdat dit ook de verantwoordelijkheid van jou als ouder zelf is, het is niet makkelijk en er is misschien zelfs geen eens een 100% juiste beslissing; een uitkomst hoeft ook niet zwart of wit te zijn (zijn ALLE vaccinaties ECHT nodig)! Veel sterkte met deze lastige keus!

 12. Tinus Smits vertelde woensdag dattie opa is van een ONGEVACCINEERDE 2 jarige kleinzoon, helemaal kerngezond.

  De claim van de farma-industrie dat gezondheid HUN VOORRECHT IS, is vals. DAT DOOR HUN VACCINATIES DE HEFTIGE ZIEKTES DE WERELD UIT ZIJN IS VALS. Er zijn genoeg statistieken die bewijzen dat veel van de vaccinaties pas kwamen, toen veel stevige ziektes al op de terugweg waren..!!!
  En ze proberen steeds meer grip te krijgen, VIA VALSE, EENZIJDIGE ONDERZOEKEN, via het omkopen van keuringsinstanties, via valse publicaties, via valse infiltratie. Enz.
  Beslis zelf, WAT JE OOK BESLIST EN INFORMEER JEZELF. Gelf verdienen aan andermans gezondheid vraagt toewijding en eerlijkheid. Er is geen farmaceut die de eed van Hypocrates heeft afgelegd. En dan heb ik het niet over de artsen die er werken..!

  En Riek, je commentaar van 11:00 (!) uur was perfect! Natuurlijk kun je wat doen!! Wat? Nou simpel: DAT WAT JE KUNT DOEN, DAT ‘GEWOON’ DOEN EN ZEKER NIET ACHTERWEGE LATEN. Andere mensen zijn geen referentie hierin. Wel je goede gevoel dat je goed doet..!

 13. Allerbeste Tessa, heb net je overweldigende nieuwsbrief zitten lezen en begrijp hieruit dat ook jij door een heftige periode gaat en bent gegaan. Dank voor het delen met ons van je zieleroerselen en openhartigheid en ik denk dat ik niet alleen sta als ik je vraag alstjeblieft door te gaan met het wereldkundig maken van interessante, relevante informatie, vaak eye-openers voor velen… Gezien alle reacties hebben we echt behoefte aan deze, o zo integere, site.. Sterkte!

 14. “De geboorte van een gezond kind is een wonder; een kind gezond houden is een kunst.”

  Ik ben autistisch.. schizo.. narcistisch.. whatever.. maar er is ‘niets’ mis met me.. maar met de ‘brave burger’ dus de wereld..

  Elk probleem start bij een gedachte.. vaccinatie is gevolg..

  Voordat ik iets doe heb ik er altijd voor besloten, toch?

  Het probleem is.. wij kunnen niet verantwoordelijk zijn voor wat we denken EN doen.. Het ‘doen’ is een illusie.. dus alle wetten zijn een illusie..

  Oplossing: volg alleen gewenste opdrachten.. together.. en dat start bij 1 opdracht.. die van jezelf!

  It’s up to you.. laten we dan kiezen voor ‘iets’ nieuws samen.. of modderen we nog effe door?

  1 Together bankrekeningnummer

  I’m ready and waiting..

  http://lecrystal.blogspot.com

 15. Blij dat ik tijdig “Vaccinatie, het einde van een mythe” van Viera Scheibner las, voordat mijn 1ste zoon werd geboren. En ook toen al informatie van Tinus onder ogen heb kunnen krijgen. De vaccinaties die ik zelf als kind gehad heb heb ik op latere leeftijd (35 jr.) laten ontstoren.

  Blijf deze fakkel dragen Tinus..!!

 16. Hoi Tessa,

  Ik lees net je nieuwsbrief en wil even kwijt dat ik het enorm waardeer dat je jezelf zo kwetsbaar opstelt en dit durft te laten zien. Ik zelf ben namelijk iemand die soms angstig, depri en verward raakt van de artikelen die je schrijft – “een echte Annie” dus ;). Toch denk ik dat je een goede beslissing hebt gemaakt…ga voor jouw eigen waarheid en laat je niet tegenhouden door gevoelens die je berichten bij mij of anderen oproepen. Ik kan er namelijk zelf voor kiezen hoe ik er mee om wil gaan – ook al valt dat niet altijd mee. Ik vind het dapper van je dat je op deze wijze hebt laten weten dat je niet ongevoelig bent voor de reacties die je op deze site krijgt. Dat getuigt van echte betrokkenheid.;)

 17. Beste Tessa, en anderen

  Het was nooit mijn bedoeling om iemand persoonlijk aan te vallen, en bij mijn weten heb ik dat ook niet gedaan…ik probeerde slechts advocaat van de duivel te spelen, omdat het mij opviel dat de enige reacties op deze site samen te vatten waren als: o wat geweldig, o dit is 100 % de waarheid, o wat zijn wij toch verlicht en wat is de rest toch ignorant..

  Een beetje tegengas leek me daarom op zijn plaats, en ik wilde graag eens uittesten in hoeverre jullie zelf kritisch tov alle informatie en tolerant naar andersdenkenden waren…

  Want is dat niet waar het uiteindelijk om gaat? Inderdaad, niemand heeft 100% de waarheid in pacht, ik niet, jullie niet, absoluut niemand ;). Maar we kunnen wel proberen de waarheid te benaderen door open te blijven staan voor andersdenkenden, door juist met hen in discussie te gaan, opdat we nieuwe inzichten vergaren en er achter komen dat we eigenlijk helemaal niets weten noch voorstellen..

  Mja just my 2 cents,

  Liefs “Annie” (dachten jullie nou echt dat ik zo heette, hahah ;))

 18. Hoi Annie,
  Totdat we dan meer superbrede dubbelbelichte en waarheidsgetrouwe informatie over vaccinaties bij elkaar hebben gevonden, zullen we dan, bij twijfel, voorlopig even niet vaccineren?
  is geen onredelijk voorstel toch?
  😉
  Bovendien denk ik dat ze hiermee toch echt wel heel erg gelijk hebben (na eigen onderzoek) en dat het bovendien geen eigenbelang is om dit te delen.
  Eens?

 19. Reactie op degenen die twijfelen:
  Ik vind persoonlijk dat vaccineren evengoed een risico met zich mee brengt, de vraag is welke keuze past het best bij jou? Hebben jullie als al eens op de site http://www.wijwordenwakker.org onder het kopje “gezondheid”, onder het kopje “vaccinaties” en onder “vaccinaties zijn bijgeloof” het interview gelezen met voormalig vaccinonderzoeker Mark Randall? Ik las dat interview voor de eerste keer, vlak na de geboorte van onze zoon. Ik vond dat toen behoorlijk schokkend kan ik jullie vertellen. Ik geloof dat nu de tijd aanbreekt dat dit soort informatie langzaam doordringt tot de mensheid. Mark Randall is niet zijn echte naam; hij heeft een andere naam moeten aannemen omdat hij vreesde voor zijn leven, omdat hij de waarheid sprak en durfde te gaan spreken in het openbaar.

  Toen ik het interview voor het eerst las, stond het in het kwartaalblad van de Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken. Toen ik net was bevallen vertelde onze verloskundige (daarvoor ben ik haar overigens nog steeds erg dankbaar) ons over de Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken. Ze informeerde overigens niet iedereen over deze vereniging, maar omdat ik toen bezig was met een studie tot gezondheidstherapeut dacht ze dat ik wel geïnteresseerd zou zijn in het gedachtengoed van deze vereniging. Inderdaad, mijn interesse was gewekt en mijn zoektocht ging van start.
  Echter ik bevond me op dat moment, wat betreft kennis omtrent vaccineren op niveau “0” en zoals jullie weten valt de oproep om deel te nemen aan het rijksvaccinatieprogramma al heel snel na de geboorte van je kindje op de deurmat. Je hebt doorgaans als kersverse ouder geen enkel benul en hebt je van tevoren (jammer genoeg) niet verdiept in deze materie.
  Dus de race tegen de klok was begonnen………. Onze zoon is uiteindelijk, na eerst een paar maanden het vaccineren te hebben uitgesteld, enkel gevaccineerd tegen tetanus en “HIB”.
  Als ik toen had geweten wat ik inmiddels weet (na veel lezen en informatie verzamelen) dan was onze zoon net als onze dochter helemaal niet gevaccineerd!

  Er zijn genoeg ondergewaardeerde natuurlijke alternatieven die geweerd worden uit de media. (motief= altijd geld)
  Twijfel m.b.t. vaccinatievraagstuk groeit met kennis.
  Mensen worden niet eerlijk voorgelicht; heb je laatst de aflevering van Zembla niet gezien over de totstandkoming van het baarmoederhalskanker-vaccin? (tip kijk op aflevering gemist.nl) Deze aflevering is slechts een tipje van de sluier. Vaccineren is een handeling die voort komt uit ANGST voor ziekte. Maar deze is lang niet altijd reëel. Bijvoorbeeld angst voor BMR is anno 2008 in mijn ogen niet reëel (let wel : bij kinderen zonder gezondheidsproblemen). Onze zoon heeft toen hij 1 jaar was zonder problemen kinkhoest doorgemaakt. Met een extra hoeveelheid Vitamine C kon hij deze zo gevreesde ziekte makkelijk doorstaan.
  Ik probeer zoveel mogelijk te leven zonder angst en vertrouw op de natuurlijke kracht van mijn kinderen wiens immuunsysteem bewust zo puur mogelijk is gehouden, wat daardoor vele malen weerbaarder is dan een veelvuldig gevaccineerd lichaam. Bij een minder of ongevaccineerd lichaam, waar dus minder of niet door de mens in is “geroerd”, heeft het uiterst geavanceerde immuunsysteem de kans gekregen om zich natuurlijk(er), dus ongestoord te kunnen ontwikkelen. Ik denk dat deze kinderen over een veel beter functionerend immuunsysteem beschikken.
  En zijn dus ook veel beter in staat (i.t.t. volledig gevaccineerden) om welke ziekte dan ook vlot zonder complicaties te kunnen doorstaan. Daarbij nog een belangrijk gegeven: Koorts is een zeer belangrijke eigenschap van onze afweer. Boven de 39,2 kunnen zich geen virussen en bacteriën meer vermenigvuldigen, daarom ben ik ook geen voorstander van het veelvuldig gebruik van koortswerende middelen omdat je deze indringers dan de kans geeft om zich te vermenigvuldigen/cq handhaven. Het is gebleken dat er zich ook veel meer complicaties voordoen bij kinderziekten wanneer er gebruik wordt gemaakt van koortswerende middelen. Eigenlijk heel logisch allemaal als je de achtergrond weet. Natuurlijk moet je altijd heel alert zijn en blijven als je kind koorts heeft. Goed in de gaten houden en op een juiste manier begeleiden. En natuurlijk ook niet te hoog laten oplopen. Ik maak altijd dankbaar gebruik van citroensokjes. (Natuurlijk effectief middel)En als de kindjes pijn hebben gebruik ik natuurlijk ook wel eens paracetamol. Maar ik ben me bewust van de helende kracht van koorts.

  Tenslotte nog twee belangrijke feiten:
  -Ziektes niet zijn verdwenen door vaccins!
  Er zijn grafieken die duidelijk laten zien dat vanaf 1850 tot 1950 het aantal sterfgevallen door diverse ziektes al met
  99,5% is teruggedrongen door o.a. betere leefomstandigheden; schoon drinkwater, betere huisvesting, hygiene en
  door betere voeding (alhoewel we hier anno 2009 weer vraagtekens bij kunnen gaan zetten).
  In 1953 zijn we in Nederland pas begonnen met vaccineren;
  -Toen men in Japan in 1975 de minimumleeftijd voor D(ifterie)K(inkhoest)T(etanus)-inentingen verhoogde naar twee jaar, was er een scherpe daling van de sterfte aan meningitis bij babies tot een jaar oud. Wiegedood verdween nagenoeg van het toneel. (Bron: Japanese Ministery of Health, Mortality Statistics.)

  Mijn conclusie: Ik kies liever voor niet vervuilende, het lichaam ondersteunende alternatieven en ben bereid de eventuele consequenties te dragen die daaruit voortvloeien in blijvende liefde voor mezelf en voor onze kinderen.

 20. By the way….
  Tessa ik heb grote bewondering voor je site en jouw manier van schrijven/informeren!
  Onderschat niet de waarde hiervan!
  Het geeft hoop en kracht aan degenen die anders durven te denken en anders durven te gaan leven en zich ook steeds meer durven te gaan uiten omdat ze merken dat ze niet meer alleen zijn…Ik voelde me eerder altijd een “zwart” schaap, eenzaam, alleen en anders denkend dan de massa, maar mede dankzij sites zoals die van jou merken mensen zoals ik dat ze als “zwart schaap” veel licht kunnen gaan brengen onder de nu nog veelal slapende kudden witte schapen……
  Wij moeten voor onze mening gaan uitkomen en durven te gaan spreken.. ons hart leten spreken en we zullen zien als er één schaap over de dam is dan volgen er meer.

  liefs Judith en vooral doorgaan met dit goede werk!

 21. Ieder vaccin brengt in de hersenen een ‘uitslaande brand’ teweeg die twee jaar voortwoedt. De microglia in de hersenen worden door een vaccin geactiveerd, en deze afweercellen scheiden stoffen af bedoeld voor de vernietiging van een indringer. Deze opgeroepen vrije radicalen vinden niets anders dan het eigen hersenweefsel; dit wordt door hun activiteiten verwoest.
  Dr. Andrew Moulden (www.brainguardmd.com) heeft een techniek ontwikkeld waarmee hij via foto’s kan aantonen in welk gebied in de hersenen er door de vaccins mini-infarcten zijn veroorzaakt…
  Ik ga wat uitgebreider in op deze materie in mijn boek BAARMOEDERHALSKANKER, de HPV-vaccins als een ‘deus ex vagina’, dat 4 april 2009 verschijnt bij Ankh-Hermes

 22. Ik zelf vind het altijd reuze interessant om dit soort berichten te lezen. Echter, ik blijf me altijd kritisch opstellen. Dit artikel heeft me zodoende niet te weten overtuigen. Vooral de adviezen die Tinus Smits geeft aan de ouders maken dit verhaal voor mij ongeloofwaardig. Waarom extra vitamine C? Waarom is dat zo goed, leg dat eens uit! Waarom meer visolie? Waarom is dat goed, leg dat eens uit! Waarom zoveel mogelijk op blote voeten lopen? Waarom is dat goed? Aard je daar goed van? Volgens het artikel wel, maar leg dat eens uit en kom met feiten! Etc etc.

  Er is geen enkele wetenschappelijke onderbouwing (in het artikel) voor deze adviezen die kinderen wellicht zouden kunnen beschermen tegen toxologische invloeden. Mede daardoor komt de inhoud van dit artikel op mij over als de zoveelste complottheorie dat mensen (onterecht) bang wil maken en een bepaalde levenswijze wil opdringen. En of dat nou zo goed is…?

  Mijn reactie gaat nu over in een betoog, want ik wil na het lezen van de andere reacties graag nog iets kwijt: blijf kritisch denken over de informatie die u binnenkrijgt, of het nou informatie betreft van het reguliere nieuws, informatie van overheden, of informatie van sites als WTK, Argusoog en Niburu.nl. Kom pas met een conclusie nadat u de informatie door een kritische zeef hebt gehaald.

  Zodoende ben ik tot een conclusie voor mezelf gekomen dat – en ik hou het nu heel algemeen – sites zoals WTK, Argusoog en Niburu vaak met artikels komen waarin gewaarschuwd wordt dat wij bang worden gemaakt door overheden. Evenzo worden wij bang gemaakt door artikels die deze websites genereren over bijvoorbeeld de gevaren van bijvoorbeeld aspartaam, UMTS masten, of zoals hier: autisme veroorzaakt door vaccinaties. Wie moet u nou geloven? Aan u de keus, maar kies pas nadat u de informatie door een kritische zeef hebt gehaald!

  Tot slot wil ik kwijt dat ik het niet erg vind als u er voor kiest uw kind of uzelf zoveel mogelijk wil beschermen tegen (veronderstelde) gevaren als UMTS masten, aspartaam, fluoride in water en vaccinaties. Maar overdenk uw principes en levenswijzen even wanneer u weer de zoveelse sigaret opsteekt. Mits u roker bent uiteraard!

  Groet,
  Ryan

 23. dank je Ryan. Wij zeggen ook altijd: Zoek naar je eigen waarheid!! MAAR VERDORIE, INFORMEER JE EN LAAT JE NIET ALS EEN MAK SCHAAP BEHANDELEN DOOR ANDERE MENSEN, DIE BIJV. TOEVALLIG ‘OVERHEID’ HETEN..

  Enne… “Waarom, waarom, waarom..” Tja, je kunt ook door blijven vragen. Als je bij elke statement, de wetenschappelijk onderbouwing ervan wilt zien, dan kom je niet aan leven toe. En dat bedacht onze Schepper zich ook. Dus creeërde hij INTUÏTIE. En dan zijn we weer bij Einstein:

  THE GIFT

  The intuitive mind is a Gift.
  The rational mind it’s faithful servant.
  We have created a society that honours the servant and has forgotten about THE GIFT..

  Geniet van het leven Ryan!

 24. @Brendan
  Stap over naar een antroposofisch consultatiebureau. Zoek hier naar 1 in de buurt .
  http://www.antrovista.com/
  Zet het vaccineren voorlopig even stil en laat je goed informeren.
  In de boeken Wat artsen je niet vertellen staat een goed deel over vaccineren maar ook op deze website onder Archief en dan Vaccinatie en Vaccinatie kan ook anders.

  Je kan ook naar een goede homeopaat zoeken of fytotherapeut en om een behandeling vragen die het lichaam helpt ontgiften van de bijstoffen van de al gegeven vaccins.

  Mijn dochter is bijna 2 en ook nog niet gevaccineert. Ik twijfel nog over DTP. Zo lang ik nog twijfel gebeurd het niet.
  Ze is trouwens kerngezond en itt haar gevaccineerde neefjes en nichtjes die bijna altijd lopen te snotteren. Ik ben in zijn geheel niet bang voor het niet inenten.

 25. Even een kanttekening, Ryan.. Het is bekend dat vitamine C een enorm krachtige antioxidant is en bijvoorbeeld vooral voor rokers onontbeerlijk is (elke sigaret ontrekt 25% van de dagelijks ingenomen vit. C, dus reken maar uit)…

 26. Ik roep dit al jaren, begonnen met nadenken toen ik een artikel tegenkwam op een Amerikaanse site.
  Ik heb er dus ook 2 in de leeftijden 9 en 11.
  Allebei leuke geweldige baby’s, tot na de 2e serie entingen, de een begon te hoofdbonken zo hard dat ze een bult had over het gehele midden van haar hoofd, het leek wel een dino. De ander reageerde ineens niet meer, misschien is hij doof werd er geopperd, maar na onderzoeken bleek hij dus ook een ass stoornis te hebben.
  Ik las ook ergens een artikel waarin men in bepaalde bevolkingsgroepen het voorkomen van autisme vergeleek, zwaar gelovigen en andere groepen, welke kinderen niet geënt worden hadden nog geen procent autisme, tegenover de geënte groep ik weet niet hoeveel procent…

 27. Met alle respect Ryan, maar Tinus Smits heeft een overdrukke praktijk en is dag in dag uit bezig met o.a. het ontstoren van de negatieve invloeden van vaccinaties. Men zou wat meer respect mogen hebben voor deze integere dappere man. Nederland zou trots op hem moeten zijn.
  Ik heb hem eens zien spreken en heb twee DVD’s van hem; hij vertelt niet zomaar wat. Hij spreekt o.a. uit eigen ervaring (jarenlang) en boekt geweldige resultaten. Ik adviseer je om eens onbevooroordeeld een lezing van hem bij te wonen. Als het niet deugt wat je doet en uitdraagt als natuurgeneeskundige dan kun je al snel je praktijk sluiten. Dat zou ook moeten gelden voor regulier werkende artsen als je het mij vraagt.
  Wat betreft uitleg, je kunt ook zelf op onderzoek uitgaan, lees boeken, wetenschappelijke tijdschriften, zoek op internet. Je hoeft natuurlijk niet alles klakkeloos aan te nemen wat je leest, maar je kunt tegenwoordig info gemakkelijk checken.
  Mensen zouden een keuze moeten kunnen maken die het best bij hen past zonder zich te laten beïnvloeden door angst, dat is zelden een goede raadgever. Ik denk dat men momenteel op internet niet per definitie bezig is met het inprenten van angst, maar er wordt wel steeds meer tegengas gegeven. Er worden verschillende perspectieven belicht waardoor mensen de mogelijkheid krijgen te gaan kiezen wat voor hen het beste voelt. Wat door de overheid wordt bepaald is niet per difinitie goed.
  Ik vind het een goede ontwikkeling dat mensen zich kritischer gaan opstellen en niet zomaar dingen aannemen zonder na te denken.
  Wat betreft Vitamine C:
  Op enkele uitzonderingen na (MENSEN, mensapen en cavia’s) produceren alle dieren in de lever hun eigen vitamine C uit glucose. (zoogdieren gemiddeld zo’n 60 mg per kg lichaamsgewicht per dag in normale omstandigheden). Het is dus niet raar te veronderstellen dat de mens, toen we het nog zelf konden aanmaken, ook deze hoeveelheid vit. C per kg. lichaamsgewicht produceerde. De eigen productie van
  vitamine C is bij dieren gerelateerd aan de hoeveelheid stress. Als de hoeveelheid stress (bv. ziekten, gifstoffen, straling, psychische stress etc.) toeneemt, neemt de productie van vitamine C bij dieren sterk toe.
  De mens is het vermogen om zelf vitamine C aan te maken vrij laat in de evolutie kwijtgeraakt, maar kon desondanks overleven doordat de voeding van de oermens (fructivoor=vruchteneter) rijk was aan virtamine C. In onze stressvolle tijd echter, waarin we al lang van het oermensdieet zijn afgestapt, schiet de hoeveelheid vitamine C in onze voeding sterk tekort!
  Vitamine C speelt een rol in vrijwel elk proces in het lichaam.
  Misschien wel de belangrijkste functie is de stimulatie van het immuunsysteem. Vitamine C verhoogt de productie van witte bloedcellen (vooral neutrofielen), die vreemde antigenen, zoals bacteriën en virussen aanvallen. Daarnaast verhoogt het de productie van antilichamen en interferon, de stof die zo belangrijk is in de bescherming tegen virussen en kankercellen. Vitamine C is ook belangrijk voor de wondgenezing.
  Vitamine C is de belangrijkste antioxidant van het lichaam. Het is de eerste linie antioxidantbescherming en werkt zowel binnen als buiten de cel.
  Ik kan nog wel een uur doorgaan met typen…er kan nl. een boek worden geschreven over deze vitamine, maar als je even onderzoek doet dan is hier genoeg over te vinden. En waarom dit niet al lange tijd bekend is? Vitamine C is niet patenteerbaar dus er valt niets aan te verdienen. Natuurlijk draait het weer om geld
  Groet Judith

 28. Onze drie kinderen, nu 17, 20 en 24 jaar oud hebben wij niet laten inenten. Gewaarschuwd door ‘macrobioten’ waarmee we in aanraking kwamen, toen bij mij de diagnose multiple sclerose gesteld was. Met natuurlijke voeding zijn onze kinderen opgegroeid en alleen de middelste heeft één keer medicijnen moeten gebruiken. Voor de rest kerngezond en beresterk in hun immuniteit. Gelukkig nu en dan een snotneus gehad, want dan is het immuunsysteem in training. Maar wel door te knokken tegen een indringer die op een natuurlijke manier het lichaam binnenkwam en zo zorgde voor een natuurlijke reactie van het lijf.Daar wordt je immuunsysteem sterk van!Ja, natuurlijke voeding is in deze tijd moeilijk te vinden.Want zeg nou zelf, die wortelen zien er nog wel uit als wortelen, maar ze smaken er nauwelijks meer naar.Onze voeding is gedenatureerd.Kunstmest/manipulatie,natuurlijk draait het ook hier weer om geld. Ga het zelf verbouwen en neem dan wel biologisch zaad. Dat wordt smullen. Of koop biologische groenten. Maar vaccineren? Ik ben in het boek “Vaccinatie” van Vierra Scheibner begonnen, gewoon om mensen raad te kunnen geven met keiharde gegevens.De waarheid zal bovenkomen! Hartelijke groet Peter

 29. Ik moet zeggen dat het gebruik van superlatieven, het gebruik van (veelvuldig) kapitalen letters en het ontbreken van voetnoten of verwijzingen naar onderzoek, een artikel geen goed doen. En dat is niet gericht aan het adres van Tinus Smits maar aan het adres van Guido die dit artikel op http://www.wanttoknow publiceerde over Tinus Smits.
  Voor de lezers die nog nooit kritische geluiden over vaccinaties hebben gehoord en compleet nieuw zijn met dit onderwerp, zijn dit karakteristieken van communicatie die eerder een drempel of weerzin opwerpen dan uitnodigen tot verdere verdieping.
  De inhoud (waar ik achte sta) is 1 ding. Het communicatief overbrengen hiervan voor een groot publiek is een ander ding.
  Verder zie ik heel veel nuttige informatie in de diverse reacties van de bezoekers.
  Een geweldig idee zou zijn om een http://www.startpagina.vaccinatie.nl te starten waarop al die diverse (alternatieve) informatie al grasduinend gevonden kan worden. Zo ‘monopoliseer’ je de informatievoorziening op een vernieuwende en ontsluitende manier. Een startpagina met een kop voor bijvoorbeeld…. alternatieve consultatiebureaus; de online artikelen; de onderzoekers; Autisme / ADHD / etc alternatieve behandelingen; de mogelijke ontstorende behandelingen; specifiek per ziekte; wat zeggen de officiele instanties; de verschillende kritische verenigingen; de opleidingen; de lijsten van boeken; de geschiedenis en statistieken; engels talige artikelen etc etc … alle links die direct of indirect ondersteunen bij de zoektocht naar het informeren, voorkomen en achteraf genezen van de gevolgen in relatie tot vaccinaties.
  Informatie ontsluiting is cruciaal om het bewustzijn te vergroten.

 30. dankje Judith, leermoment. Ik probeer het gebruik van kapitalen, gebruik van ROOD en dergelijke zo veel mogelijk te beperken. Maar door de ongelooflijke kracht van de boodschap van Tinus, lukte het me niet me in te houden, om keurig een ‘nette’ toon aan te slaan. Maar als het de toon is die de muziek maakt, dan is dit stuk dus heftige muziek. Dat klopt dan weer WEL..

  Voor voetnoten moet je overigens niet bij ons zijn. Snap ook niet wat je hiermee wilt Judith, je lijkt wel een wetenschapper.. Zoekt en ge zult vinden; neem een voetzoeker mee en je vindt datgene waar je naar op zoek bent. Je begrijpt me wel. Hier niet te officieel ajb. De wetenschappelijke tijdschriften staan vol met voetnoten en dat geeft m.i. een zeer valse indruk; verwijzen naar subjectieve bronnen, die jouw verhaal bekrachtigen!?
  Ergo: Het verhaal van Tinus is dus gewoon MIJN verhaal, zoals je ook bij de eerste zin van de 2e alinea al kunt lezen.. Ik zal er echter op letten. Want in de basis ben ik het hardgrondig met je eens!

 31. Dat vaccinaties te vermijden zijn is voor mij vanzelfsprekend. Ik heb geen enkel van mijn 5 kinderen laten vaccineren. Ik geef hen gezonde, biologische voeding. Maar toch is dit alles geen garantie. Ik denk dat liefde het belangrijkste is wat we onze kinderen en onszelf moeten geven.

 32. Wel of niet vaccineren. Ik merk dat het beide voortkomt uit liefdevolheid en zorg voor je kind.
  Mijn kinderen zijn wel gevaccineerd. Mijn zoon hing slap als een vaatdoek over het fietszitje toen ik terug naar huis fietste. Diezelfde middag zat ik nog met hem in het ziektenhuis omdat hij helemaal niet meer aanspreekbaar was. Het is gelukkig goed gekomen. Nu is het niet meer vanzelfsprekend voor mij. Mijn dochter slaat de HPV vaccinatie dan ook over. Misschien is het geruststellend en informatief: Voor de vaccinatie en vlak erna kun je je kind de homeopathische vaccinatie van 2 x 2 korrels onder de tong geven. Die heft direct onaangename bijwerkingen op en zorgt voor het goed blijven functioneren van het afweersysteem. Misschien wordt de keuze voor de vaccinatie wel of niet dan wat gemakkelijker.

 33. Wat een akelig stemmingmakend pseudowetenschappelijk artikel.

  Probeer je gerust voor te stellen wat er gebeurt als we niet meer zouden inenten, bijvoorbeeld tegen polio.
  Godsdienstige groeperingen kunnen als gevolg van hiaten in de wet voorkomen dat hun kinderen gevaccineerd worden, met als gevolg dat er eens in de zoveel tijd daardoor een kind door de ziekte getroffen wordt.

  Nu willen blijkbaar allemaal zogenaamd verstandige en zelfdenkende mensen, die zich niet willen laten “manipuleren” door de farmaceutische industrie, vaccinaties met bewezen werking weigeren. Onvoorstelbaar.

  En autisme als gevolg van vaccinaties is een bekende mythe, maar wie daar nog geloof aan hecht, heeft even niet opgelet.
  Even heel kort de belangrijkste reden tot het ontstaan ervan: Moment van vaccinatie en van indicatiestelling zijn in dezelfde levensfase van het kind, waardoor ten onrechte de vaccinatie als oorzaak gezien werd.

 34. beste Theo, kijk naar de documentaire van Tinus Smits; ernstig psychisch verminkte kinderen als gevolg van vaccinaties, 1 of 2 dagen erna, ervóór waren ze helemaal gezond!! Na ontstoring door Tinus verdwenen de klachten, natuurlijk na een hele reis langs de ziekenhuizen, verkeerde diagnoses en vooral nog meer medicijnen, vooral antibiotica. Schandalig. Misschien daar op http://www.kwakzalverij.nl wat meer aandacht aan besteden?

 35. Mijn vrouw werkt in de gezondheidszorg en had dit genuanceerd commentaar op het stuk:

  want zoals het er nu staat zou het de illussie kunnen geven dat autisme wel en voornamelijk door het absurd vaccinatieprogramma komt en daar ben ik het NIET mee eens en dit is veel te eenzijdig. De erfelijkheidsfactor speelt bij autisme en aanverwante stoornissen OOK een grote rol evenals de andere punten die genoemd zijn als, Zuurstof gebrek bij de bevalling zijn ook factoren voor adhd en autisme,aanverwante stoornissen. In de anamnese sluit je de erfelijkheid uit en kijk je dan ook hier naar als hypothese, mogelijke oorzaak van de stoornis. (vandaar een uitvoerige onwikkelings, geboorte, zwangerschapsanamnese en gezinsonderzoek)
  Daarnaast is alcohol, drugs en roken VOOR tijdens en voor de zwangerschap uberhaupt al heeeel lang bekend als belastend voor de gezonde en hersenontwikkeling van het kind. Wil je alles uitsluiten moet de man zelfs 3 maand van tevoren stoppen met gebruik van dit alles!!!!
  Door de vele casestudies Vanaf de jaren 80, 82 volgens mij, is hier gericht onderzoek naar gedaan van uit de vele casestudies op de poli van onderandere Groningen. prof. Eyer en …naam even kwijt waren hier actief bij betrokken.

  Van de 100 autistische en aanverwante stoornissen kinderen zijn 75 % jongetjes en 25 % meisjes. 100% wordt gevaccineerd, dus daarmee dek je niet de bewering dat dit door vaccinatie komt! Hier zit een erfelijkheidscomponent op de manelijke lijn waarbij vaders, opa’s en broers eveneens belast zijn. Familie die uit een tijd komen waarin dit vaccinatieprogramma nog niet aanwezig was. De vraag hoe het kan dat deze oudere generatie het wel redelijk gered heeft en de huidige kinderen zoveel problemen geven heeft een sociale maatschappeijke oorzaak. Vroeger was alles strak, overzichtelijk en gestructureerd. Kijk naar het schoolsysteem.
  Nu rekenen, instructie, zo doen we het en klassicaal, uniform. Een vak leerde je door een leermeester of ambachtschool waarvoor je goed met je handen moest zijn en niet ook nog teamwork vakken of duits in je pakket hoefde te hebben als voorwaarde. De aanpak waarin sociaal zwakeren zich prima in kunnen ontwikkelen en staande kunnen houden. De structuur geeft houvast en veiligeheid.
  In de huidige tijd wordt een groot appel gedaan (binnen het huidige schoolsysteem) op zelfstandigheid, kunnen plannen, samenwerking wat een appel doet op sociale en communicatieve kwaliteiten. Als je met 6 jaar al die disipline, overzicht, sociale vaardigheden moet bezitten om een weektaakje goed te kunnen plannen en ook nog de assertiviteit te bezitten om hulp te durven vragen als sociaal,”gehandicapte”is hetzelfde vragen om van iemand met een been te verwachten hard te gaan lopen.
  Je doet namelijk een groot appel op DE beperking.

  Daarom vind ik iemand die beweerdt autisme 100 % te kunnen genezen HEEL gevaarlijk!!!!!!!!!!!!!!!!! en ongenuanceerd. Dit mag wat mij betreft ook wel een tuchtsausje hebben.
  EN ik vind het vaccinatieprogramma belachelijk en ongezond om vele bredere redenen.
  EN denk dat er OOK gevallen zijn waarbij vaccinatie WEL heeft geleidt tot een shock en hersenbeschadiging.
  En ben er van overtuigd dat de huidige farmacie hele foute motiven heeft die niets met gezondheid te maken heeft. Gezondheid is niet vanzelfsprekend wat je moet versterken, maar afzwakt met de spuit en kunstmatig hoog houden door dezelfde spuit, met alle risico’s van dien Juist op hele jonge leeftijd waarbij het neurologisch systeem, hersenen, kleine hersenen en hersenstam nog erg kwetsbaar zijn.

 36. Tja Arjan het is dus belangrijk genuanceerd te blijven kijken. Ik heb de DVD’s van Tinus Smits goed bekeken, kritisch ook. Er valt werkelijk geen speld tussen te krijgen. Maar aan de andere kant is het dus ook vrij simpel…
  En wat die vroegere vaccinaties betreft, maak je borst maar nat! Ook jij en ik worden letterlijk en figuurlijk nog steeds gestoord door die zooi! Ikzelf ben al een paar keer door een homeophaat ontstoort, kun je nagaan, hoe lang dit doorspeelt. (53 jaar!) M.a.w. je komt ook als volwassene gewoon niet in je Eigen Essentie terecht! En wie zou daar nou baat bij hebben..?

 37. Bij mijn zoon van 10 is 4 jaar geleden ADHD vastgesteld echter waren er veel problemen die niets met ADHD te maken hadden en ben ik de laatste 3 jaar bezig met onderoeken en testen en nu hebben we in augustus 2008 de diagnose ASS PDD-NOS gekregen.

  Mijn zoon was tijdens de zwangerschap erg druk en bewegelijk en na de geboorte een gewone normale gezonde baby totdat… hij met 4 maanden een vaccin kreeg waar hij vreslijk ziek van was, het was zo erg dat ik dacht dat hij het niet zou overleven. Hij heeft dagen 40 koorst gehad en vreselijke koortsstuipen, zijn beentjes kon hij niet meer bewegen. Ze hadden hem in beide bovenbenen geprikt en die waren dik,rood, pijnlijk en stijf. Hij heeft het 3 dagen uit gekrijst van de pijn en alles wat hij deed was huilen, huilen en og eens huilen terwijl hij geen huil baby was. Sinds de dag van de vaccinatie is mijn kind veranderd en ik heb dit ook bij kinderarts, huisarts, wijkverpleegkundige en het consultatie bureau aangegeven maar volgens hun kon dit niet. Ik was een overbezorgde moeder en het vaccinatie programma was ter berscherming van mijn kind , niet om hem ziek te maken……
  Kortom iedereen verklaarde me voor gek, zelfs mijn eigen partner! Ik was als de dood bij de volgende vaccinaties, bang dat dit zelfde tafereel zich zou herhalen. Ik wilde ook eigenlijk niet meer vaccineren maar ja het consultatiebureau en de huisarts waren van mening dat ik mijn kind hiermee onnodig in gevaar zou brengen en dus heb ik het hele vaccinatieprogramma braaf toegezien op hoe ze mijn zoon vol spoten met troep en hij waarschijnlijk daardoor nu ASS heeft. Nu achter af denk ik , had toch naar je intuitie geluisterd, maar ja dat is achter af makkelijk gezegt……….

 38. Jeetje Yvette, wat een heftige verhaal joh! Het bizarre is dat er steeds gevoeliger kindjes naar deze wereld komen, die in hun lichaam steeds gevoeliger zijn. Vandaar ook de steeds intenser wordende reacties op vaccinaties. En laten er nou steeds meer vaccinaties bijkomen. Omgekeerd evenredig met de gevoeligheid van onze babies, zo heet dat dan wetenschappeljik..

  Zoals het schoolsysteem niet meer van deze tijd is, is het vaccinatiesysteem ook niet meer van deze tijd. Maar in tegenstelling tot het schoolsysteem, zitten achter de vaccinaties Miljardenwinsten van de farmaceuten, die het zo goed met ons voorhebben, dat ze het eigenlijk puur uit liefde doen, maar die miljarden zijn ook niet verkeerd… Dank jewel voor het delen Yvette. Vertel je verhaal verder, DEEL HET.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.