Advertentie

Foodwatch: ‘TTIP gebaseerd op leugens en manipulatie’..!


x
x
x
TTIP troje

x

x

x

Foodwatch: TTIP gebaseerd op leugens en manipulatie..!

x
2015 © WantToKnow.nl/.be
x
‘Voedselwaakhond’ Foodwatch meldt dat de Nederlandse overheid en Minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking stelselmatig bezig zijn om Nederlanders verkeerd voor te lichten over de gevolgen van het omstreden vrijhandelsakkoord TTIP. Foodwatch hierover: “Zo worden cijfers selectief uit rapporten gehaald om een te positief beeld te schetsen, en de nadelige effecten van het vrijhandelsverdrag worden veelal genegeerd.. Daarom vindt Foodwatch het in één woord schandalig, dat de overheid haar burgers zo eenzijdig informeert over een onderwerp waarover heel veel mensen zich zorgen maken”..

TTIP noHet gaat om het zogeheten Transatlantic Trade & Investment Partnership (TTIP), ofwel het trans-Atlantisch handels- en investeringsverdrag, dat moet zorgen voor een goedkoper en eenvoudiger handel. De voornaamste kritiek tegen TTIP is dat door het openstellen van de handel, de democratie en autonomie van landen ondermijnd gaat worden. Bovendien vrezen tegenstanders dat Europese regels voor voedsel en veiligheid op de helling gaan.

Vijf misleidingen!
Foodwatch heeft in een open brief Ploumen ‘de vijf grootste misleidingen” van de overheid rond TTIP op een rij gezet. Onder meer worden de risico’s voor de democratie en voor de beleidsvrijheid van nationale bewindslieden op het gebied van volksgezondheid, milieu, en consumentenrechten stelselmatig onderbelicht.Dit zijn die 5 punten, speerpunten, van de actie van Foodwatch:

1. TTIP zorgt voor economische groei en banen..??
2. TTIP zal niet leiden tot een inperking van beleidsvrijheid..??
3. ISDS een noodzakelijke vorm van investeerdersbescherming..?
4. Maximale transparantie is een beleidsprioriteit!
5. Nederlandse parlement dient TTIP goed te keuren voordat het wordt ingevoerd..!

Het blijk dat zo’n 390 maatschappelijke organisaties in Europa inmiddels meer dan twee miljoen handtekeningen hebben verzameld tegen TTIP. En dan te bedenken dat het verdrag er eigenlijk ‘stiekem’ tussendoor had moeten glijden. Kijk hier naar het interview dat wij al ruim 1 jaar geleden plaatsten met Eurocommissaris Karel de Gucht; kijk hoe hij bakzeil haalt bij de beide jonge interviewers, deze hautaine man hem het vuur aan de schenen leggen..!!

X

Of om met een citaat van econoom drs. Ad Broere uit dat artikel te spreken:

“Karel de Gucht overhandigt ons aan de Amerikaanse multinationals, in cadeauverpakking met een strik erom. Gemotiveerd door vage verhalen over groei van de economie en de werkgelegenheid. Wij moeten alle troep die op de Europese markten wordt verkocht voor zoete koek slikken. Doen we dat niet dan zijn er de arbiters die bepalen hoeveel boete we moeten betalen. Wat een samenleving…!”

Doe mee en teken tegen de aanname van dit wurgverdrag van industriële conglomeraten..!
Het debat rondom dit omstreden Trans-Atlantische Vrijhandels- en Investeringspartnerschap (TTIP) zwelt in heel Europa aan. TTIP probeert officieel handel te stimuleren tussen de VS en de EU. Hierdoor is het kennelijk nodig dat wet- en regelgeving op elkaar wordt afgestemd, zoals zaken rondom voedselveiligheid, consumentenbescherming en het milieu. En alleen al daardoor vormt het beoogde TTIP-verdrag een regelrechte bedreiging van onze democratie en de controle die we hebben over de kwaliteit en veiligheid van ons voedsel..!!

TTIP cartoon bed businessZoals ook Foodwatch constateert, neemt de Nederlandse overheid de zorgen van kritische burgers niet serieus. De overheid is in haar communicatie eenzijdig positief over TTIP; risico’s en kritiek worden veelal genegeerd. Het verdrag dient ‘verkocht’ te worden aan de burgers van Europa en ook aan de andere kant van de oceaan, aan de Amerikaanse burgers.

Door middel van het vertellen van halve waarheden, en dus halve leugens, hoopt de overheid mensen gerust te stellen en gaat zij een eerlijk en vooral inhoudelijk debat uit te weg. Foodwatch vindt dit onacceptabel en heeft daarom onderstaande open brief gestuurd aan de verantwoordelijke minister Liliane Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamwerking. In deze brief heeft Foodwatch de misleidingen van de overheid op een rij gezet en aangegeven wat hieraan veranderd zou moeten worden. En in deze brief roept Foodwatch Liliane Ploemen op, volledig en transparant over TTIP te zijn en de bijbehorende risico’s eerlijk en open te communiceren.

Steun de oproep van Foodwatch!
Vind jij volledigheid en transparantie rondom TTIP ook belangrijk? Steun hun oproep en doe mee met de mailactie! Het is gemakkelijk: met één muisklik kun je de kant-en-klare e-mail versturen. Vul je gegevens in, voeg eventueel een persoonlijke noot toe en… verzenden maar!

x

DOE MEE, KLIK OP DEZE ILLUSTRATIE VOOR LINK NAAR FOODWATCH!

TTIP foodwatch campagne

* * *

OPEN BRIEF FOODWATCH AAN MINISTER LILIANE PLOEMEN:

x

Foodwatch open brief TTIP

29 gedachten over “Foodwatch: ‘TTIP gebaseerd op leugens en manipulatie’..!

 1. Natuurlijk heb ik de foodwatch e mail actie ondertekend en verzonden en nu zou het hoopvol zijn als alle lezers/lezeressen dat zouden doen.
  Wat mij in het interview opvalt met Karel de Gucht is de gebaren die hij met zijn handen maakt.
  Volgens meerdere bronnen geven de illuminatie elkaar gewoon via de MSM boodschappen door via gebaren.
  BV een cirkel waarbij de top van de wijsvinger de top van de duim raakt is een teken voor opletten.
  De stropdas greep is een roep om hulp aan de logebroeders als men in het nauw komt(hierbij doet men net of men de knoop van de stropdas recht trekt)een vrouw die geen stropdas heeft doet net of zij haar hals sieraad vast pakt.
  Als ik dan naar de Gucht kijk zie ik hem een paar gebaren maken namelijk wijsvinger naar de neus,daarna met de wijsvinger onder de lip heen en weer en ook een paar keer krabben aan het voorhoofd.
  Dit lijkt onschuldig maar kan een boodschap naar anderen zijn.
  Als u hieraan twijffeld kunt u in oude kranten nagaan dat op veel foto,s vooral de nadruk ligt op het in beeld brengen van hand gebaren wat niet natuurlijk is want pakt u maar een foto album van u zelf en kijk dan eens of daar ook de nadruk op de handen ligt.
  Alleen weet ik niet wat de gebaren (als ze al een boodschap uitdragen)van de Gucht betekenen.
  En heel dat TTIP gebeuren is een bijdrage om ons aan de VS uit te leveren en ons onze rechten af te nemen.
  Over de gebaren dat heb ik oa uit boeken zoals bv R de Ruiter.

  1. Kijk naar de volstrekt kil-hartige manier waarop deze man de jongeman in het begin van het filmpje een hand reikt. Kijkt hem niet aan en zet hem energetisch op z’n plaats.. Wat een enge man..!

 2. Wat ik ook niet begrijp, is dat boerenorganisaties met uitzondering van de Dutch Dairymen Board zich zo weinig over TTIP uitlaten. Kleine boeren (die in Nederland in de afgelopen 70 jaar al sterk zijn weggesaneerd; EU landbouwcommissaris Dr. Sicco Mansholt had er later spijt van!) en biologische landbouw komen in het nauw door dit vrijhandelsverdrag met de VS. Zie mijn opiniestuk hierover op http://www.sustainablefoodsupply.org/tactiek-van-buitensluiten-kleine-boeren-is-dringend-toe-aan-herziening/

  1. Bertus Buizer.
   De hele opzet is volgens mij hetzelfde als wat ook met de kleine kruidenier en slager ed is gebeurd.
   De grote jongens willen gewoon de complete markt in handen krijgen om ons te dwingen alleen bij hen producten te kopen waar ze dan ook nog eventueel mee kunnen rotzooien.
   Monsanto wil dat alleen door hen gemanipuleerd eten wordt gekocht dus die gezonde kleine boeren moeten weg want anders heeft hun plan geen nut.
   De supermarkten hebben door alle producten voor dagelijks gebruik onder 1 dak te koop aan te bieden de gewone winkeltjes die gespecialiseerd waren op hun gebied weggejaagd omdat ze wisten dat de meeste mensen het veel makkelijker vonden om alles bij een grote winkel te kopen omdat in een tijd waarin iedereen gejaagd leeft dit weer tijd winst oplevert en vaak is men gemakzuchtig geweest ten koste van….
   Nu zijn de groten onderling bezig kijk maar naar AH en Delhaize.

 3. Ttip zal zulke enorme veranderingen teweeg brengen dat heer veel meer aandacht aan moet worden besteed. Behandel ‘de burger’ niet als een idioot, maar laat ons meedenken over de voor EN nadelen. Er is meer in het leven als geld en economie!

 4. Hoe droevig en gelijktijdig lachwekkend kan iets zijn?
  Vandaag maandag 29-6-2015 staat op pagina 126 van NOS teletekst dat Juncker voorzitter van de EU zich verraden voelt door de Grieken want hij en Dijsselbloem hadden niet verwacht dat ze weg zouden lopen.
  Wel meneer Juncker en Dijsselbloem vraag jullie dan ook eens af waarom zij dat doen.
  Zou het mogelijk kunnen zijn dat van de 240 miljard euro “steun” 90% niet naar de Grieken is gegaan maar naar Duitse,Nederlandse en Franse banken en dat jullie samen met het IMF en de ECB dat geld bij de Griekse bevolking die niets van de steun hebben ontvangen willen weg jatten terwijl de ECB nog steeds zijn best doet om de Grieken nog verder in de shit te helpen door nog steeds geld niet aan de bevolking maar aan de Grieks centrale bank uit te lenen wat deel uitmaakt van jullie bankensysteem?
  Wie is hier nu verraden jullie of de Grieken en de Europeanen die dit steungeld hebben opgebracht?

 5. Goed dat er nog eens aandacht wordt geschonken aan dit onderwerp wat al een hele tijd speelt. Nu dat er duidelijk is geworden, dat de mensen en veel organisaties TTIP niet zien zitten, en dat ook laten blijken, lopen de onderhandelingen niet helemaal soepel. Gelukkig.
  Soms heb ik de indruk dat zelf ons onderwijs er al klaar gestoomd wordt, al jaren het 2 talig onderwijs ook in het vmbo stimuleren. Het is zeker een goede zaak meerdere talen te spreken, maar omdat TTIP kwam opdagen, kan je nu ook net zo goed denken, dat er straks veel bedrijven uit de VS zich hier vestigen en ze dan meer mensen nodig hebben die goed Engels kunnen, en uiteindelijk komen er misschien ook burgers uit de VS hier werken in het kader van ‘deskundigheid’. Dat houdt ook andere arbeidsvoorwaarden in. Critici stellen dat het binnen Europa 600.000 werkplekken gaat kosten.
  Maar goed, als de Geus zegt dat dat niet gaat gebeuren, blijft mij allen nog de vraag, hoeveel waarde kan men hechten aan zijn uitspraken? Ik zag trouwens een best gespannen man, hij zit onder druk…

  1. monika.
   Die grote amerikaanse bedrijven zijn er al BASF,BAYER en ga zo maar door,als ze nu dat TTIP verdrag erdoor kunnen duwen dan kan een bedrijf als Bayer een boete aan de Nederlanders opleggen wanneer een Nederlands bedrijf hetzelfde produkt verkoopt om op die manier dat bedrijf koapot te maken waardoor voor het amerikaanse bedrijf de concurentie wegvalt.
   Zo heeft Phillip Morris rechtzaken lopen omdat de regering een anti rook beleid wil invoeren wat de verkoop van hun sigaretten in de weg staat en dat land miljarden kan kosten als zij dat bedrijf een strobreedin de weg leggen.

  1. Maar wel mooi he; Friesland had al besloten gmo vrij te willen zijn en nu dit. Wordt ik toch wel een beetje blij van.

  1. Dat hasto mar moai ûntdutsen famke. Do kinst hjir wol komme te wenjen.

 6. Zoals ik het zie zijn de Europese regeringen onder leiding van de EU in Brussel die weer een verlengstuk van de multinationals en banken zijn allang bezig in het voordeel van de banken en multinationals.
  Voorbeeden:
  Geld van de burgers wordt onder de noemer bezuinigingen naar de banken gesluisd in plaats van naar bv de Griekse bevolking.(90% en de rest voor corrupte ambtenaren).
  Wet en regelgeving wordt veranderd en geven banken en multinationals meer macht terwijl de burger steeds minder rechten overhoud.
  Daarbovenop krijgen multinationals dan ook nog via brievenbus firma,s enorm belasting voordeel.
  De “geklapte belasting onderhandelingen”waren/zijn bedoeld om nog meer geld van de burger af te nemen omdat de verhoging naar 21% voornamelijk op alledaagse en leuke dingen zou komen waardoor het meer opbracht dan de vijf miljard dat Wiebes zegt.
  En om aan te tonen dat men de Europese landen volledig kaal aan het plukken is waarmee ze ons (de burger)de middelen ontnemen om ons zelf te verweren en er eventueel weer bovenop te komen het volgende.
  Veel Nederlands goud is al in het buitenland.
  Alle grote bedrijven zijn geprivatiseerd waardoor de winst in prive handen komt en niet meer in de staatskas.
  Kleine bedrijven zijn erg sterk verminderd in aantal.
  Voorgaande betekend dat Europa straks helemaal in armoede terecht komt en wij geen middelen hebben om er weer bovenop te komen en zullen moeten doen wat de banken en multinationals ons zeggen te doen.

  1. Ook dit is niet geheel onbelangrijk.
   Als zoals hierboven uitgelegd al het geld bij de elite terecht gekomen is en er bijna geen bedrijven meer zijn in Nederland(Europa)
   betekend dat ook dat de mensen die door de EU en regeringen moedwillig werkeloos zijn gemaakt omdat ze alles naar de elite hebben gebracht (mooi middel hiervoor was telkens het verzwaren van de sociale lasten en belastingen voor zowel de werknemers als werkgevers)waardoor de werkgevers min of meer genoodzaakt waren goedkope buitenlandse werknemers in dienst te nemen wat overigens niet zal baten hoe gaat men straks dan al die uitkeringen betalen als er geen mogelijkheden meer zijn en de staats kas leeg is?

  2. Voor de mensen die het overkomt is het een stuk minder,maar vandaag las ik dat ongeveer 1500 mensen de zak hebben gekregen omdat de ondernemers bang waren dat zij een hogere ontslagvergoeding zouden moeten betalen na 1 juli.
   Zoals hierboven geschreven door mij is ook dit weer precies wat ik bedoel mensen worden ontslagen door overheidsregeltjes.
   Dit is pure opzet mensen.

  3. Affijn , de 3 grootste vragen ( tot nog toe ) van de 21 ste eeuw zijn
   Wie schoot mh17 neer ?
   Waar is mh370 gebleven?
   en waar kwamen al die VVD stemmers toch vandaan?

 7. Als TTIP er komt zijn we onze democratie kwijt.

  HET BESTE IS EEN REFERENDUM HIEROVER HOUDEN.

  DE REGERING MAG DIT NIET ALLEEN BESLISSEN.

 8. LS…

  Lilianne Ploumen is een onbetrouwbare en lelijke Khazarenhoer, landverraadster en Rothschild parasiet. Van het zelfde laken en pak is Deiselbum die de Grieken naar de verdoemenis helpt. Stop de Khazaren zou ik zeggen !

 9. he he eindelijk gewoon een totaal overzicht van de nadelen van de TTIP. Kan ik deze brief ook ergens downloaden????Kan nog handig zijn bij eventuele toekomstige politieke discussie.gewoon om alle gegevens bij de hand te hebben.Dank u wel.

 10. TTIP en de weerstand dat hiertegen geboden wordt is en blijft belangrijk en moeten we zeker voort zetten.
  Wat mij steeds meer door het hoofd gaat is dat als ik kijk hoe de EC in samenwerking met ECB en IMF nu Griekenland hun bedrijven afpakt waardoor de Grieken al hun staatsinkomsten en grote bedrijven verliezen en daardoor onder curatele van de VS en aanhang komt te staan en dat ik ook zie dat de ECB nu door in heel Europa leningen te verstrekken ter waarde van 1140 miljard euro wat ook ooit terug betaald zal moeten worden het zelfde spelletje speelt als waar de Grieken al het slachtoffer van zijn geworden dan vrees ik dat door ons alleen op TTIP te richten zij straks TTIP niet meer nodig hebben omdat ze dan zeggenschap over alles zullen hebben verkregen op de wijze zoals dat ook met de Griek het geval is .

  1. Met andere woorden Leningen verstrekken en dan vervolgens eisen gaan stellen waar geen land aan kan voldoen is een soort back up voor TTIP omdat ze dan op die manier landen dwingen te doen wat de VS wil.

 11. Ik vrees dat ttip een voldongen feit is. Het gros van de burgers interesseert het helemaal niets. Ik probeer al heel lang mensen bewust te maken over allerlij zaken zoals ttip, 9\11 en MH17. Maar ik wordt half voor gek verklaard, het is vechten tegen de bierkaai. Mensen geloven gewoon klakkeloos het nos journaal en de telegraaf. Het is allemaal waar want in Nederland wordt alleen de waarheid gesproken en in het buitenland wordt alleen gelogen en is alles propaganda.

  1. Marcel,

   Heb jij dan nog vertrouwen in de massa, we zijn maar met bitter weinig mensen, die bewust leven en denken, west Europa is verkocht en verkwanselt, de mensen kijken niet verder als de punt van hun neus, in Frankrijk hebben we gestemd om die rijke Arebier van ons strand te verdrijven, in no time 250 000 tegenstemmers, ook met de TTIP zijn we bezig, maar je ziet waar onze vijanden huizen, Rasmussen hoofd van de Nato nu Goldman&sachs, ik denk dat de Guillotine maar van stal moet worden gehaald, donder ju zeg wat een zooitje.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.