Advertentie

Coronacrisis is VOLLEDIG DISPROPORTIONEEL verhaal..!!


x

x

Coronacrisis:

‘Eeen VOLLEDIG DISPROPORTIONEEL verhaal..!!

2019 © WantToKnow.nl/be

x
Het stopzetten van de reguliere zorg tijdens de coronacrisis heeft geleid tot een verlies van naar schatting 100- tot 400.000 gezonde levensjaren.

Aan de andere kant heeft ziekenhuiszorg in maart en april wel naar schatting 13 tot 21 duizend gezonde levensjaren gered.

Dat stelt adviesbureau Gupta in hun rapport ‘COVID goes cuckoo’ van Gupta Strategists. Dat aantal gewonnen gezonde levensjaren is dus schandalig weinig, in relatie tot wat heeft gekost heeft! Was het niet beter geweest Mark Rutte, om zorgdeskundigen op dit terrein te raadplegen, in plaats van ALLEEN naar het gezelschap virologen, epidemiologen en andere -logen..? Wat hebben zij immers voor overzicht op het aantal verloren levensjaren..?

Naar schatting tussen de 100.000 en 400.000 gezonde levensjaren zijn dus verloren gegaan door het afzeggen en uitstellen van reguliere zorg, zoals zorg voor mensen met kanker, hartfalen, diabetes of darmziekten. Ook de financiële druk is disproportioneel hoog: de kosten van COVID-zorg per gewonnen gezond levensjaar. Let op: door de hoge IC-kosten, gaat het om € 100.000 tot € 250.000 per gewonnen COVID-19-patiëntenlevensjaar. Dat is tot wel een factor drie hoger dan wat algemeen geaccepteerd is..! De verhoudingen zijn dus volledig disproportioneel..!

Ook de kosten voor de COVID-zorg, is volledig scheef, zo concludeert het rapport ‘Covid goes cuckoo’. Disproportioneel hoog, want volgens het adviesbureau hanteert Zorginstituut Nederland de referentiewaarde van € 80.000,- voor de kosteneffectiviteit van nieuwe medisch-specialistische behandelingen. De kosten liggen mede zo hoog doordat de gemiddelde kosten van reguliere zorg per patiënt met ruim 40% zijn toegenomen.

Adviesbureau Gupta concludeert dus terecht, dat de reguliere zorg ongekende, disproportionele schade heeft opgelopen. De conclusie is dan ook onvermijdelijk, dat door dit effect op de reguliere zorg, het volledig onwenselijk is, om coronazorg nog langer op dezelfde voet voort te zetten, aldus Gupta.

Eerder deze maand publiceerde het bureau samen met de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC) een inventarisatie van de uitgestelde zorg en concludeerde dat deze de komende maanden ontoereikend zal blijven omdat het binnen de 1,5meter-samenleving niet eenvoudig is om zorg te organiseren. Er moet een deltaplan voor zowel de reguliere als de covid-zorg komen. Dat dit lastige keuzes zal gaan vergen, voor mensen als Mark Rutte, daarvoor waarschuwen de adviseurs in deze opsomming:

‘Denk daarbij aan centrale gespecialiseerde covid-faciliteiten, centrale capaciteitsplanning, triage van zorg gebaseerd op effectiviteit en efficiëntie, versnelde adoptie van nieuwe zorgmodellen en acceptatie van structureel hogere zorgkosten’,

Het adviesbureau zegt ook de effecten van deze keuzes zegt te gaan doorrekenen. In het rapport gaat dank uit naar dr. Rudi Westendorp, die met het idee kwam, het effect te berekenen van zorg die niet is geleverd. Westendorp was voorheen hoogleraar ‘ouderengeneeskunde’ aan het LUMC in Leiden, en is nu hoogleraar ‘Public health’ in Kopenhagen en lid van de covid-adviesgroep van het Deense gezondheidsministerie.

‘Proportionaliteit’ is bij dit alles volgens hem het toverwoord en dat ziet hij niet in alle landen terug. Maar om maatregelen te kunnen nemen die in verhouding zijn, is het nodig dat ook andere gezichten van de epidemie dan alleen het IC-gezicht te zien zijn, zegt Westendorp. Hij is blij dat met dit rapport de uitgestelde zorg smoel heeft gekregen; nu is het wachten op het gezicht van de verpleeghuiszorg en van de economie.

Wil je het rapport zélf inzien,
klik dan op de afbeelding van de cover van het rapport (PDF) hieronder:

Het is het zoveelste bewijs, dat deze Corona-crisis, vooral een crisis is, doordat ons kabinet volledig in dwaling is, over de ernst van deze corona-golf enerzijds. En anderzijds zich volledig focust op de bestrijding op grond van de adviezen van medisch deskundigen, terwijl andere experts, op andere gebieden, VOLLEDIG worden genegeerd. Mensen met bewezen reputaties, zoals wetenschappelijk onderzoeker Maurice de Hond, om er maar één te noemen..

Eenzelfde bericht komt van professor Ira Helsloot, hoogleraar ‘Besturen van Veiligheid’ aan de Radboud Universiteit in Nijmergen. Hij was er 2 maanden geleden al van overtuigd, dat de coronamaatregelen van het Kabinet Rutte, meer schade aan de volksgezondheid toebrengen, dan het aan winst oplevert. Helsloot over deze situatie: “De keuzes die nu worden gemaakt, worden gemaakt uit angst voor keuzes die hard zijn.’’

De gemiddelde coronapatiënt is 80 jaar en heeft meerdere andere ziektes en zou waarschijnlijk binnen een jaar toch al overlijden. ‘Natuurlijk gunt iedereen mensen een extra levensjaar. Maar als openbaar bestuur moet je kosten en baten in perspectief zien, tegen elkaar afwegen. Zulke zware maatregelen kosten ook levensjaren. Met alle maatrege­len houden we maar een beperkt aantal mensen in leven, terwijl je er een veelvoud aan levensja­ren voor ‘weggooit’.

Professor Helsloot wees vooral ook op de economische crisis, waarin ons land door alle maatregelen terechtkomt. We hebben noodpakket van € 80 miljard en dat geld hadden we ook in de Nederlandse gezondheidszorg kunnen steken. En met dat geld hadden we 1 miljoen levensjaren kunnen winnen.’’

En dat alles is nog los van het feit, dat door de economische crisis, ook een groot aantal mensen in de bijstand terecht zullen komen. “Als je een inkomen hebt op bijstandsniveau leef je gemiddeld tien jaar korter dan iemand met een normaal inkomen. Dus al die mensen van wie het inkomen nu verdwijnt omdat ze ontslagen zijn of nog worden als gevolg van deze maatregelen gaan korter leven. Dat moet je meewegen.’’

Helsloot begreep al dat zijn boodschap hard kan overkomen:

Je gunt al die oudere mensen dat ze in leven blijven en het is vreselijk als je om het leven komt door corona. Maar de overheid kijkt alleen maar vanuit het perspectief van de ziekenhuizen die overvol dreigen te raken en waar mensen niet meer op een ordentelijke wijze dood gaan. Dat zijn we niet meer gewend in dit land.  Maar we moeten ook kijken naar al die mensen waar je levensjaren van afneemt.

Je moet goed kijken naar wat je nu recht voor je neus ziet gebeuren, maar ook naar de vele grotere ellende die er over een jaar of twee is als gevolg van wat je nu als overheid gedaan hebt. Dat die overheid daar niet toe in staat is, verwijt Helsloot onder meer de media. ,,Media geven geen ‘body count’ als een griepepidemie is, of een koude winter of een hete zomermaand waarbij drieduizend mensen sterven.’’

Prof.dr. Ira Helsloot

Daarnaast kijken volgens professor Helsloot, bijvoorbeeld specialisten van de intensive care (IC) “vooral naar dat deel waar zij verstand van hebben, waar ze met ziel en zaligheid hun best voor doen. Zij agenderen dat in de media: het is echt niet zo dat de overheid zelf is begonnen met klagen over een tekort aan ic-bedden.’’

Helsloot heeft echt een gevoel van diepe droefheid over wat we onszelf en onze samenleving voor de aankomende jaren aandoen. Deze klap, die we nu aan het organiseren zijn, zijn we niet zomaar kwijt. We zijn niet in staat gebleken verder te kijken dan naar de patiënt van morgen. Daar word ik niet écht vrolijk van. De huidige maatregelen zouden alsnog teruggedraaid kunnen worden, maar dat is ingewikkeld. De medisch specialisten gaan niet zomaar van positie veranderen. En de Tweede Kamer gaat niet zomaar bij zinnen komen. Het is ook echt niet zo dat de regering nu ineens gaat zeggen: alles overziend moeten we dit toch maar slikken.

Het spreekwoord: ‘beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald’ is hier dus absoluut niet van toepassing..!

 

* * *

3 gedachten over “Coronacrisis is VOLLEDIG DISPROPORTIONEEL verhaal..!!

 1. IA zegt de ezel, AI zegt de Grote Boze Wolf! https://www.bitchute.com/video/fvrmGGnIPkVj/
  A lovely, lovely man. We zijn allemaal héél speciaal en willen en wensen een Gouden toekomst.
  Om te beginnen: blootleggen van de Chinese Communistische Partij, zegt hij, Cyrus A Parsa. Hier Miles of information: https://thebasesproject.org/bases-110-ai-china-demons-and-aliens-with-cyrus-a-parsa/ De Chinese virus breidt uit, wij willen Goddelijke Coronation voor alle naties.

 2. Artsen Covid collectief 1000 of meer artsen trekken al lang aan de alarmbel . Hoe is het in vredesnaam mogelijk dat ziekenhuizen directies ,medische aldaar de ware feiten en waarheid over Sars Covid- 2 niet van de daken schreeuwen. En nog steeds met de foute PCR testen wordt gewerkt.
  Is dit uit angst voor baan verlies ,prestige ,carrière/ positie, geld ? Is hier de eed van Hippocratisch nog in beeld? Zo lijkt het niet!!
  Is dit een vorm van meineed. Meewerken aan een foute test uitkomsten ,die geen Covid kan detecteren !!

  1. medicatiebedrog 2
   We zien steeds meer dat banken die beboet zijn omdat ze zich schuldig aan strafbare feiten hebben gemaakt de mogelijkheid krijgen met medewerking van de overheid om al onze financiën te beheren EN te controleren wat hen oppermachtig maakt over iedereen zijn/haar geld.Zij kunnen gelduitgave blokkeren en stelen in mijn optiek geld door rente op bv spaargeld te incasseren.(bij bedragen hoger dan tweehonderdvijftigduizend euro en op langere termijn zal dat hoogstwaarschijnlijk voor alle bedragen gaan gelden). Vroeger kreeg men als lokkertje rente uitbetaald over geld op rekeningen om de controle over ieders geld te krijgen wat gelukt is en nu we afhankelijk zijn van banken kunnen zij doen wat ze willen.Gelijktijdig wordt de mogelijkheid geblokkeerd door de overheden om geld thuis te bewaren met hulp van de belastingdienst want krijgt men controle en vind men thuis of op straat bij iemand bedragen die hoger zijn dan een x bedrag dan moet men uitleg geven hoe men aan dat geld komt en hopen dat de controleur dat geloofd anders ben je het kwijt en wordt je beboet.Over ieders geld zijn dus de banken en de belastingdienst (overheid) de baas en niet de rekeninghouder/ster.
   Wat betreft de zorg farmaceuten zien we steeds vaker op TV in beeld en artsen hebben hen nodig voor medicijnen en nu is mijn mening dat farmaceuten dat kunnen gebruiken om artsen en medici te dwingen aan hun wensen te voldoen en ik ben van mening dat dit nu gebeurd.Huisartsen en medici kunnen gedwongen worden want wanneer de farmaceut dreigt geen medicijnen meer te leveren dan kunnen medici niets meer en mogen dus bv huisartsen de deur sluiten.Ook dit met medewerking van overheden wat te zien is aan de enorme aantallen vaccins die nu besteld worden.De EU heeft nu 1,8 MILJARD vaccins besteld terwijl ze 450 miljoen mensen “vertegenwoordigen” en dat vind ik toch iets vreemds hebben.Stel dat die 1,8 miljard vaccins geleverd worden en dat mensen twee vaccinaties moeten krijgen dan heeft de EU nog 900 miljoen vaccins op voorraad volgens hen zelf om voor bereid te zijn op toekomstige virussen.En daar heb ik moeite mee want bij varianten zouden ze dan al die 900 miljoen vaccins terug moeten sturen omdat ze aangepast moeten worden aan die nieuwe variant en dat is niet logisch.(je kunt een fabriek niet naar de vaccins brengen om aanpassingen te doen) en hoe zit dat met de houdbaarheid van een vaccin? Wel strijkt de big farma enorm veel belastinggeld in de pocket wat we ook weer terug zien bij andere multinationals.Hugo de Jonge zegt telkens dat hij OOK vaccins besteld in grote hoeveelheden en dat geeft vaak leveringsproblemen.
   Vragen: Zit de EU landen niet in de weg ipv dat ze helpen? Waarom besteld Hugo niet rechtstreeks bij de EU maar apart vanuit Nederland voor Nederland?Blijft dan de EU straks niet met enorm veel vaccins zitten omdat landen zelf ook bij big farma bestellingen plaatsen? Telkens zien we dat banken,multinationals en de aandeelhouders door regeringen enorm rijk gemaakt worden en dat zij dus de dienst uitmaken en niet de regeringen die alleen maar gebruikt worden om alles voor eerder genoemden wettelijk te regelen en vast te leggen. Zo kan het naar mijn mening gewoon zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.