Advertentie

3 Monsanto GM-maïssoorten schadelijk voor lever en nieren..!!


Het onderstaande artikel verscheen in Januari al op de MailOnline en we vragen ons af of jij dit artikel in je krant of op TV hebt zien verschijnen. Want het is nogal wat zeg! Eerst keurt de EU de 3 maïssoorten goed, die de bio-chemische multi-national ‘Monsanto’ in Europa met veel poeha wil verkopen en nu bereikt dit bericht de publiciteit.

Keer op keer komt nu ook het gerotzooi van Monsanto aan het licht. Want zo kun je het wel noemen!! Vorige week plaatsten we hier al het nieuws over het debacle van dit bedrijf in India, waar deze club in eerste instantie indirect verantwoordelijk is voor de zelfmoord van zo’n 200.000 Indiase boeren, en nu blijkt dat hun zg. pestresistente katoenplanten dat gewoon NIET zijn. Nu blijkt opnieuw wat voor een slagveld dit bedrijf aan kan richten gewoon hier onder jouw en mijn neus.

Straks zit je het voedsel te eten, waar vrolijk deze GM-maïs van Monsanto in verwerkt zit.. Zou het nou eens niet verstandig zijn, als wij in Nederland gewoon onze stem verheffen..? Of praten we weer over de ‘onwetende meerderheid’ die stemt vóór toelating van deze rommel op de Europese markt. Het is tijd om heel alert te zijn én te blijven, zo blijkt keer op keer.

Hier het hele verhaal van de Monsanto-strapatzen. (Kijk gewoon eens naar de andere artikelen over deze gevaarlijke club, hier op WantToKnow.nl HIER)

* * * * * *


Angst groeit voor schade door genetische gemanipuleerde zaden.

Onderzoeksresultaten tonen aan:
x

  GM-gewassen veroorzaken lever- en nierschade!!

x

origineel bericht MailOnline 21 Januari 2010 HIER

x

Opnieuw blijkt de vrees terecht te zijn dat genetisch gemanipuleerde gewassen (GM) gevaarlijk kunnen zijn. Een studie die eind Januari openbaar werd gemaakt, maar pas nu de media bereikt, toont aan dat GM-gewassen lever- en nierschade kunnen veroorzaken! Was eerst al aangetoond, via studies van verschillende universiteiten, dat het verschil in oogst-opbrengsten tussen GM-gewassen en volledig natuurlijke gewassen, uitvalt in het voordeel van de natuurlijke gewassen, nu is dus dit heftiger verhaal aan de orde..

Monsanto’s doel is niets minder dan het controlleren van de volledige voedselketen.

Volgens dit onderzoek, bleek dat proefdieren die gevoed waren met de genetisch gemodificeerde maïs van de dubieuze biochemische reus Monsanto, al binnen 3 maanden tekenen vertoonden van schade aan lever en nieren.
En wat blijkt? Deze gegevens kwamen alleen in de openbaarheid, toen Monsanto werd gedwongen deze ruwe data van de uitkomsten van de veiligheidstests te publiceren, onder druk van anti-GM-groeperingen..!

De nieuwe gegevens tonen opnieuw extra bewijs, dat GM-gewassen schade kunnen toebrengen aan onze gezondheid en dat ze schadelijk kunnen zijn voor ons milieu en leefomgeving. De cijfers die Monsanto moest vrijgeven, zijn bestudeerd door de Fransman Dr. Gilles-Eric Seralini, van de Universiteit van Caen. Hij riep meteen op om onderzoek te gaan doen naar de lange-termijn- effecten van GM-gewassen op al onze organen.

“Wat we hebben aangetoond is een duidelijk bewijs van signalen van giftigheid van de gewassen, maar nog geen bewijs ervan” verklaarde Seralini tegen het New Scientist magazine. “Ik ben er zeker van dat er geen sprake is van acute vergiftiging, maar wie kan ons verzekeren, dat er geen sprake is van chronische effecten?”, aldus Dr. Seralini.

De experimenten werden uitgevoerd door onderzoekers van Monsanto op 3 strengen van hun GM-maïs. 2 Van deze varianten bevatten de genen die het Bt-eiwit vasthouden, dat de maïsplant beschermt tegen de korrelboorpest. De andere variant zou genetisch beschermd zijn tegen de onkruidverdelger Glyphosate. Alle 3 de mais-varianten worden geteeld door heel de VS, terwijl 1 ervan alleen groeit in Europa, vooral in Spanje.

Dr. Seralini, de man van dit GM-mais onderzoek, met 2 van de boeken die hij als auteur op zijn naam heeft.

Monsanto gaf deze ruwe onderzoeksresultaten dus pas vrij, nadat Greenpeace, de Zweedse raad voor de Landbouw en Franse anti-GM-camp een kort geding hadden gewonnen inzake de publicatie van de cijfers.

Dr Seralini concludeerde dat de ratten de GM-mais hadden gegeten ‘statistisch significante’ –afwijkingen hadden laten zien van lever- en nierbeschadigingen. Elke streng van het maisgen was verbonden met een ongewone concentratie van hormonen in het bloed en de urine van de ratten, die 3 maanden lang de maïs hadden gegeten, in vergelijking met de ratten die een non-GM-dieet hadden.

En de hogere hormoonconcentraties duiden op het niet goed werken van de levers en nieren van deze proefdieren. Vrouwelijke ratten die één van de GM-maissoorten te eten hadden gekregen, hadden hogere bloedsuikerspiegels en verhoogde niveau’s van vette substanties die ‘triglyceride’ veroorzaakten. Aldus Dr. Seralini in zijn rapport aan de International Journal of Microbiology.

Zijn analyse sloot met de volgende opmerking: “Nog nooit tevoren hebben deze voedingselementen deel uitgemaakt van het menselijke of dierlijke voedingspatroon. Daarom zijn de consequenties voor de gezondheid van hen die deze stoffen nuttigen, volledig onbekend, vooral op de langere termijn”.

Monsanto claimde in een verklaring ‘dat de analyse van de data was gebaseerd op een foute analytische methode en redenering. Zij zien geen enkele reden om te twijfelen aan de veiligheid van de producten in kwestie voor de menselijke gezondheid..’

58 gedachten over “3 Monsanto GM-maïssoorten schadelijk voor lever en nieren..!!

 1. een schande is het eerst reclame maken voor die rotzooi en daarna ontkennen dat het schadelijk is.
  Als het waar is van die 200.000 boeren die zichzelf van het leven beroofden is er al meer dan schade genoeg geleden.

  Btw ik erger me echt steeds meer aan al die reclame’s op tv internet en radio die ons manipuleren. een groot bedrog en gedrocht komt ons even vertellen wat U moet kopen.

  Een reclame zegt (ik zeg even niet welke anders tuin je er nog in ook)
  zorg voor jezelf, juist dat bepaal ik zelf wel heb ik jullie kwakzalvers niet voor nodig.

  mvg Mark

 2. Ik heb het hele artikel nog niet eens gelezen, omdat ik aan een discussie moet denken die ik laatst had over stemmen. Mensen klagen dat stemmen niet meer uitmaakt, het is allemaal een pot nat allemaal boeven etc. Erg defaitistisch allemaal.

  Ik stelde daar tegenover dat je ook met geld kunt stemmen.
  Wat zou er gebeuren als iedereen zijn bank waar z’n spaargeld staat vraagt of ze binnen 2 weken kunnen garanderen dat er nooit (meer) aandelen Monsanto mee worden gekocht.

  Zoniet dan vertrek je naar een andere bank.

  Misschien kan het ook met de hypotheek.

  Misschien heb je nog andere criteria. Bijvoorbeeld geen wapens, geen Blackwater, geen Amerikaanse uitzuighypotheken, geen BigPharma.

  Ideeen die zelfs in de MSM worden besproken tegenwoordig:
  http://weblogs.nrc.nl/opklaringen/2010/02/01/website-lokt-klanten-bij-wall-street-banken-weg/

  1. helemaal eens Joris. Als we ons eens realiseerden hoe we met ons geld de wereld om ons heen sturen, dan zouden we stijl achterover slaan. Kies met elke Euro..!!

  2. Dank je voor deze link Joris. Via die link kwam ik op eerlijkebankwijzer.nl kon ik meteen even mijn bank een gele kaart sturen. Die komen daar natuurlijk op de eeuwige datavelden terecht, maar dat lost de toekomst wel op. De kerk dacht ook dat iedere doofpot voor eeuwig dicht blijft. BIG MISTAKE!

  3. Joris weet jij een bank die niet op de een of andere manier belegt/zaken doet met bigpharma e.d.?
   Zelfs de duurzame banken flirten tegenwoordig met Bigpharma.

  4. Pjotr,
   Kijk eens naar de Triodos bank op internet. Zit er zelf ook bij

  5. Voor sparen ben ik ook overgestapt op Triodos. Geen garanties natuurlijk, maar voorlopig het beste lijkt mij. Ik sta open voor meer input.

  6. Ik bankier ook al jaren bij de Triodos,omdat ook ik graag bankier bij een bank die zich bezig houdt met echt duurzaam beleid, maar tot mijn grote verbazing en teleurstelling las ik in hun laatste “Triodos nieuws” dat zij toch een lans breken voor de Pharmacie en dan nog wel de producenten van Tamiflu en Cervarix en de mex.Griep prik.

   Als we met zoveel mogelijk hier vragen over stellen aan de Directie van de Triodos, wellicht dat ze zich dan bedenken.

 3. Gelukkig lijkt ons spijsverteringsstelsel erg veel op dat van een varken. Dat betekent dat we nagenoeg alles kunnen eten. MAAR en dat is een groot “maar”, dan moeten we wel uit de stress blijven. Zo niet dan is op dit moment al meer dan de helft van wat wij eten giftig voor ons.

  Een kind dat een boterham met pindakaas eet heeft vier uren lang zijn darmen naar de kloten. Breng een klein beetje extra stress naar dat kind in die 4 uren en het begint ziek te worden. Gelukkig hebben kinderen een grote flexibiliteit en kunnen ze veel opvangen.

  Of dat voor u als volwassene ook geldt? Nou nee, daar komen al die chronische aandoeningen, en die stressziektes vandaan.

  Oh u eet geen boterhammen met pindakaas? En ook geen aardappels, tomaten(nachtschade), peulvruchten, granen, melkproducten, kunstmatige suikers etc. Welkom in de club, dat doen steeds meer mensen. En ze worden er gezond van.

  En genetisch gemodificeerde mais kan allen fractioneel giftiger zijn dan gewone mais. Mais lieve mensen heeft ons niet nodig voor haaar voortplanting. En het beschermt zijn voortplantingsorganen net zo goed als U tegen ongewenst gebruik. Mais heeft geen handjes, maar kan wel gif aanmaken, vandaar….

  Groet,

  Dzyan

 4. ach, je kunt niemand meer vertrouwen, ook niet je buurman, zelfs al is hij politieagent.
  Het is te gek voor woorden.
  Ik betrapte mijzelf erop dat ik ook geen geld meer geef aan goede doelen, omdat die directeuren daarvan een behoorlijk salaris hebben, dit klopt in mijn gevoel niet. We worden van alle kanten belazerd, als er maar productie gedraaid wordt, maakt een mensenleven meer of minder ook niet uit, zo denken de hoge heren.

 5. Een nieuw initiatief biedt 1 miljoen Europese burgers de unieke kans een officieel verzoek aan de Europese Commissie richten. Laten we 1 miljoen stemmen bijeen brengen voor een verbod op genetisch gemanipuleerde voedingmiddelen tot het onderzoek klaar is. Teken onderstaande petitie en stuur deze e-mail door naar vrienden en familie. Ook Greenpeace doet mee. Vergeet niet om je adres te geven zodat alle handtekeningen meetellen voor het burgerinitiatief.

  De Europese Commissie heeft zopas het kweken van genetisch gemodificeerde gewassen toegelaten. Daarbij hebben de winsten van de GG lobby’s zwaarder gewogen dan bezorgdheid van de burgers over de gezondheidsaspecten. Klik hieronder en help mee om een petitie van 1 miljoen burgers te tot stand te brengen voor onafhankelijk onderzoek en strenge regelgeving voor GG voeding:

  Teken de petitie!

  http://www.avaaz.org/nl/eu_health_and_biodiversity/?cl=513943377&v=5659

 6. er staat een klein (toch wel belangrijk) foutje in het artikel,
  twee regels boven de foto van dr. Seralini:
  er staat:
  “zijn tegen de het onkruid Glyphosate”

  dat moet natuurlijk zijn:
  “zijn tegen de onkruidverdelger Glyphosate”

  anders goed artikel,
  en Joris, je hebt gelijk,
  als je radikaal je gedrag verandert,
  dus niet alleen je stemgedrag,
  dan bereik je heel veel,
  als we met veel zijn…
  uiteindelijk lukt een verandering dan wel,
  alleen is het spijtig dat de gevestigde orde steeds weer,
  bij verandering,
  de spelregels weet te veranderen in hun voordeel

  (ik leef volledig anders dan wordt voorgeschreven,
  momenteel lijkt het dat ik de verliezer ben,
  ik geraak welstand kwijt…
  maar mijn goed gevoel groeit)

 7. Ik begin sterk het vermoeden te hebben dat het Monsanto een instrument is van een paar machtige mensen om de wereld bevolking letterlijk een kopje kleiner te maken. De miljoenen “Agent Orange” gif slachtoffers tussen de Aziatische bevolking en de soldaten, vaak kansarme mannen uit Amerika. Mooie documentaire over de recrutering nu nog steeds in de arme wijken natuurlijk van Michael Moore in Fahrenheit 9/11.
  De slachtoffers van dit gif vallen nog elke dag onder bijvoorbeeld de nakomelingen die misvormd worden geboren doordat papa en mama aan de Mekong Delta wonen of tijdens de oorlog in Vietnam, Laos of Cambodja. De gebieden die ook even besproeid werden met Monsanto zijn miljoenen liters gif. Dit gif is na de oorlog begraven in Thailand waar de vliegvelden van de US waren. Overal in vooral het noorden van Thailand zijn miljoenen liters her en der begraven onder de grond.. Een tikkende tijdbom en vervbazingwekkend genoeg zijn er in het noorden van Thailand ENORM veel kanker gevallen. http://jjco.oxfordjournals.org/content/vol32/suppl_1/images/large/hye13404.jpeg

  Video van de misvormde slachtoffers.
  http://www.youtube.com/watch?v=DRhBDq6eXfs en bijvoorbeeld http://www.youtube.com/watch?v=9zay0zcC0K4&feature=related

  Nu is Monsanto het over de andere boeg gaan gooien. Voeding. Geholpen door het idiote en corrupte patenten systeem claimen ze nu het patent te hebben op onnoemelijk veel levende organismen omdat ze deze “in kaart hebben gebracht” iedereen die nu dus een varken houdt met die unieke gencode kan een claim verwachten tenzij ze dus betalen. Zie hier: http://video.google.com/videoplay?docid=5995944862121634838#

  Ze weten dat de dingen die ze doen schadelijk zijn. Dit is aangetoond en wetenschappelijk bewezen. Zelf saboteren ze de onderzoeken in hun drang naar geld en macht. Dat hun handelswijze ronduit schadelijk zijn voor mens en milieu doet ze helemaal niets en maakt ze dus een uiterst misdadig bedrijf. In mijn opinie dus een bedrijf dat opzettelijk slachtoffers wil maken.

  Ze kopen over de hele wereld alle zaden bedrijven op om de complete controle te verwerven. Zelfs hier in NL met de acquisitie van De Ruyter Seeds. Ik vrees dat wat we straks eten hoe dan ook een voedings supplement zal bevatten afkomstig van Monsanto.. Het visje dat je eet uit de Mekong Delta tot de mais en de koeienmelk. Iedereen heeft er dus mee te maken!!

  Monsanto had wat met de koeien geexperimenteerd om ze super grote uiers te geven. Met zieke koeien met ontstoken uiers tot gevolg. Amerikaanse Journalisten die openlijk wilden schrijven over de pus en enorme hoeveelheden antibiotica in de koeienmelk zijn allemaal ontslagen met dank aan Fox en Rupert Murdoch.

  1. Agent Orange, 2-4-5T werd voor het grootste deel geproduceerd door Philips Duphar, en wel in Amsterdam Sloterdijk. Daar heeft zich op 6 maart 1963 bijna een ramp voorgedaan met een omvang van Bopal, Union Carbide. Amsterdam was bijna uitgeroeid, ze hebben het maar net binnenskamers kunnen houden. De resten zijn allemaal het noordzeekanaal ingespoeld… de slib aldaar is nog steeds dioxinerijk.(Zie Vrij Nederland van 14 augustus 1976)

  2. Dat is heel waardevolle informatie Guido Nijssen! Ik ga daar zeker meer over zoeken. Wat een ellende…

  3. Kijk eens op http://www.uitdaging.net onder stemwijzer 2010 en klik op “Stemmen Wel of Niet” Daar zie je een actie om de politieke parijen te vragen of zij voor GGO in ons land zijn of niet !!
   Stem dan op die partijen die TEGEN GGO zijn.
   Zie je nog geen reactie, mail dan die partijen en vraag hun standpunt in deze.
   Zoals je ziet zijn er al TWEE partijen die tegen GGO zijn.
   Je hebt nog TWEE maanden te gaan. Het wordt spannend.
   Dus wie weet zijn er NU wel meer partijen die ineens tegen GGO zijn.
   Peer

 8. Ben meteen gaan spitten en loop meteen tegen de illegale stortingen in de Vogelmeerpolder door Philips Duphar. Topje van de ijsberg lijkt me zo. Dow Chemical, Monsanto en Philips Duphar… wie mogen we toevoegen aan deze lijst?

 9. he die Guido…Net interviews afgerond met Master Sha (8-12 april in Nederland, zie http://www.purityevents.nl !), Glen Rein (over bewijs invloed scalaire golven en intentie op water, DNA, etc.) en zojuist ook Dan Winter (heilige geometiie, gulden snede, en veel meer)! Geweldig..

  Zie hier de link van Dan Winter (meer op zijn site goldenmean.info) over Monsanto en het verdwijnen van bijen…

  http://www.fractalfield.com/savethebees/

  1. Hey Gait, we hebben je gisteren avond 27 maart Vrijdag gemist bij Johan Oldenkamp in Zaandam, waar was je nou?
   Toch niet bij John !? heh…

  2. helaas kon ik niet aanwezig zijn
   ik zou dol graag een lezing van johan oldenkamp willen bijwonen , maar zoals je weet , word ik niet door iedereen gewaardeerd en aangezien ik mezelf nog te jong vind om het tijdelijke met het eeuwige te verruilen, lijkt het me verstandig om mij niet te laten zien .

  3. is de wanttoknow site bedoeld om reclame te maken voor de activiteiten van drs. j. consemulder?????

  4. Frans,John zijn onderwerpen en interviews zijn ook de items die wtk passeren.

  5. Frans, ja dan weet je hoe introvert dr.’s zijn op sites, ze doen maar wat en in het echt in de praktijk klungelen ze ook zo aan…
   Sommige hebben nog oogkleppen op…

  6. klopt frans
   om dat John het vriendje is van guidje mag john (knip en plak) consecolder hier reclame maken.

   en om dat hij ook vriendjes is met johan oldenkamp mocht hij zijn radio show doen en daar maakt hij elke zondag reclame voor zijn (plak) boeken.

  7. En omdat Gait dé ‘dorpsgait’ is, laten we al zijn reacties staan.

  8. Je dient langzaam te zijn in het vormen van oordelen., maar als ze eenmaal gevormd zijn, moeten ze tegen alle tegenstand verdedigd worden.

   Mahatma Gandhi

 10. Er is een groep wetenschappers die steeds meer inzien dat spiritualiteit en wetenschap steeds meer bij elkaar komt, centraal staat de liefde.Er is overvloed voor iedereen kennis is niet meer macht over de ander willen uitoefenen maar verbonden zijn met de bron waardoor het van binnenuit komt. Denken,gevoel en intuïtie nemen hun rechtmatige plaats in

 11. Beste Drs… waarom begin je hierover? Het artikel gaat over genetisch gemanipuleerd voedsel… Daarnaast vind ik het persoonlijk nogal vreemd dat je je titel moet voeren in je reacties alsof die daardoor meer waarde krijgen… Besef dat als je reageert puur en alleen om reclame te maken er weinig van die zogenaamde “waarde” overblijft.

  1. Beste Dirk en anderen, wat zijn we allemaal toch weer bezig met de inhoud…De hint staat bovenaan de reacties:

   Ververs uw browser cache (ctrl + F5) als u de reacties niet kunt lezen!

   Er staat een duidelijke link naar een artikel van Dan Winter (en inderdaad zijn alle andere namen ook zeer interessant vanwege de onderwerpen die hier op WTK worden behandel, maar dat terzijde), een speciaal artikel over ’the seed of all evil’ Monsanto…

   Gewoon lezen dus en je niet zo druk maken om de rest, slecht voor je immuunsysteem las ik elders weer inhoudelijk…

  2. Wat heeft een refresh van de browser te maken met mijn standpunt? Dat slaat als een tang op een varken!

  3. Het slaat op het feit dat je de reactie dus niet goed had gelezen…de informatie betreft namelijk heel specifiek Monsanto, dus zeer relevant mbt dit artikel. Resfresh your mind en lees opnieuw, misschien interessant?

 12. Documentaire/boek ‘De Wereld volgens Monsanto’
  door Marie Monique Robin
  http://zaplog.nl/zaplog/article/de_wereld_volgens_monsanto_inhoudsopgave_met_veel_links

  SYNOPSIS
  Aanwezig in 46 landen, is Monsanto marktleider in genetisch gemanipuleerde gewassen, en wordt het stilaan één der meest controversiële bedrijven in de industriële geschiedenis. Sinds de oprichting in 1901 vocht het bedrijf rechtszaak na rechtszaak uit vanwege de dubieuze samenstelling van haar producten. Heden ten dage heeft het bedrijf zichzelf gepositioneerd als ‘levenswetenschapsbedrijf’ dat zich streng houdt aan de waarden van het duurzaam ondernemen.
  Gebruikmakend van tot dusver ongepubliceerde documenten en getuigenissen van slachtoffers, wetenschappers en politici, schetst De Wereld volgens Monsanto een nauwgezet beeld van een industrieel Rijk, gebaseerd op leugens, botsingen met de Amerikaanse regering, chantage en corruptie, dat wereldleider is geworden in de genetisch gemanipuleerde gewassenproductie – dit alles zonder enige controle op en respect voor de effecten die haar producten hebben op de natuur en de menselijke gezondheid.

  1. En dan nog een website van een van de reageerders op zaplog, Ene Annelies: http://antimonsanto.come2me.nl/

   Met een citaat van haar uit de posting van 28-04-10 00:15 uur: “Michael Taylor was top-advocaat van Monsanto. Toen Monsanto de GMO door de FDA goedgekeurd wilde hebben, met behoud van zeer relevante onderzoeksinformatie, ging Micheal Taylor over naar de FDA. Daar kreeg hij het voor elkaar, dat de GMO’s van Monsanto veilig werden verklaard. Toen die klus geklaard was, ging Michael Taylor terug naar Monsanto.”

   Die verknoping zie je ook steeds terug in het financiele systeem en in de medische hoek (bijv. Michael Repacholi bij de WHO) http://www.iddd.de/umtsno/puzmud.htm

  1. Nog even een citaat uit een ander artikel over hetzelfde onderwerp, zaden voor Haiti:
   “De vertegenwoordiger van Monsanto in Haïti is Jean-Robert Estimé die als minister van buitenlandse zaken diende tijdens de 29 jaar dictatuur van de familie Duvalier.”

   bron: http://zaplog.nl/zaplog/article/monsantos_dodelijke_geschenk_van_475_ton_genetisch_gemodificeerde_zaden_aan

   Het zal me niets verbazen als Monanto zitting heeft in de trilaterale commissie die onlangs in Dublin convereerde. http://www.zonnewind.be/politiek/trilateral-commission/arrestatiebevel-henry-kissinger.shtml

 13. Er zijn uiteindelijk meer nadelen met BT katoen ipv het gewone gewas blijkt uit het rapport “Benefits of Bt cotton counterbalanced by secondary pests?”

  http://hgroen.wordpress.com/2010/06/20/monsanto-bt-katoen-studie-naar-bijwerkingen/

  bronnen onderaan bovenstaande link:

  http://www.hinduonnet.com/fline/fl2011/stories/20030606006012600.htm
  http://timesofindia.indiatimes.com/india/monsanto-accepts-its-bt-cotton-failed-pest-control-tests/articleshow/5652836.cms

  “Benefits of Bt cotton counterbalanced by secondary pests? Perceptions of ecological change in China”
  Jennifer H. Zhao · Peter Ho · Hossein Azadi
  Received: 18 December 2009 / Accepted: 23 March 2010
  © The Author(s) 2010. This article is published with open access at Springerlink.com

 14. Kunnen we nu het product ALPRO als gevaarlijk en zeer schadelijk beschouwen ?
  Welke soja merkproducten kun je als zodanig onder deze noemer laten vallen ?
  Welke moeten we zeker mijden !!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.