Advertentie

De waanzin omtrent jouw privacy..


De founding-fathers zouden zich omdraaien in hun graf bij het zien van deze misstanden.

Hoeveel klokkenluiders zijn er nodig om ons het privacygevaar van het internet nu écht te doen inzien? Wij van WantToKnow waarschuwden al 4 jaar geleden voor de krankzinnige machinerie die met name de Amerikaanse ‘krachten achter de schermen’ mobiliseren, om persoonlijke data van zoveel mogelijk mensen te pakken te krijgen. De ‘Warrr on terrrorrrr’ is daarbij hun excuus, de ‘Patriot Act’ hun wettelijke fundament, een wet die ze naar believen uitleggen zoals het hén uitkomt. Burgers worden verdachten, de overheid wordt de mysterieuze ‘Big Brother’..

Zonder hier doem en donder te verspreiden, willen je dit artikel tóch presenteren, zodat je je op de hoogte kunt stellen van de diepte/reikwijdte van deze ontwikkelingen. Heb geen enkele illusie daarbij, dat er aan  ‘de andere kant’ figuren zitten, die enig ethisch gevoel of moraal hebben. Kijk naar de documentaire, die de VPRO afgelopen donderdag 10 oktober uitzond. ‘Terms and Conditions May Apply’..

* * *

 x

‘Terms and Conditions May Apply’

x

‘Klik hier voor akkoord’..!

2013 WantToKnow.nl/.be

x

Edward Snowden, klokkenluider vanuit zijn werk bij de NSA..
Edward Snowden, klokkenluider vanuit zijn werk bij de NSA..

De toen nog volstrekt onbekende informatiespecialist Edward Snowden werd in mei dit jaar een wereldberoemde klokkenluider doordat hij blootlegde wat de National Security Agency (nsa) doet. Deze Amerikaanse geheime dienst heeft volgens hem rechtstreeks toegang tot de databases van bedrijven als Apple, Google, Skype, Yahoo en Microsoft. Zonder veel controle heeft de NSA zicht op de internetcommunicatie van en naar Amerikaanse burgers. Los daarvan bespioneert de NSA ook andere landen. De Europese Unie was het slachtoffer, evenals in elk geval Brazilië.

Toch komt Edward Snowden niet voor in de nieuwe documentaire Terms and conditions may apply. Deze film van de Amerikaan Cullen Hoback, die naar eigen zeggen gedurende de opnames van een filmmaker veranderde in een heuse activist, handelt over de privacygevaren van het internet. Heel, heel veel van die waarschuwingen zijn niet nieuw, maar al zo oud als de opkomst van Google rond 2000 en het begin van Facebook in 2004. Toch zijn ze wel urgenter, nu het werk van de NSA goed zichtbaar wordt.

Snowden mag dan ontbreken, de NSA komt wel uitgebreid naar voren in de documentaire. Volgens Cullen Hoback vormt de commerciële gretigheid van Facebook en co om privégegevens te vergaren een explosieve combinatie met de ijver van inlichtingendiensten om hun land te bewaken. Hij citeert een medewerker over Facebook: ‘It’s really a dream come true for the CIA.’ Getuige de documentaire is Snowden niet de eerste klokkenluider waar het gaat om de nsa. Denk aan nsa-medewerker Russel Tice die in 2005 naar The New York Times lekte over onwettelijk afluisteren door zijn werkgever. Denk ook aan Mark Klein, werkzaam bij telecombedrijf AT&T, die niet lang daarna meldde dat zijn werkgever met de nsa samenwerkte.

ron paul snowden

Maar er waren nóg meer NSA-klokkenluiders, met namen als William Binney, Thomas Drake en Thomas Tamm. Ze worden niet in de documentaire genoemd, maar wierpen al licht op de strategieën van de NSA jaren voordat Edward Snowden in 2009 voor de dienst ging werken. Maar zowel Snowden als filmmaker Hoback hadden gehoopt dat Obama verandering zou brengen.

Hoback begint zijn documentaire heel simpel:
bij de ellenlange lijst voorwaarden waarmee een gebruiker instemt voordat hij een dienst van Google, Apple, Facebook kan gebruiken. Natuurlijk neemt niemand de tijd om dit juridische breiwerk te ontwarren. Maar in deze doodsaaie tekst, die de weg verspert naar een nieuwe app of sociaal netwerk, staat wel vermeld wat er gebeurt of kan gebeuren met je privégegevens.

Als practical joke vermeldde het Britse spelletjesbedrijf Gamestation eens dat wie instemde met de gestelde voorwaarden het recht afstond op zijn of haar ‘onsterfelijke ziel’. De kans is klein dat één van de gebruikers het is opgevallen.

Het hele verhaal ontwikkelt zich, zoals het Amerikaanse congreslid Ron Paul (zie foto) het verwoordde:

“Mijn definitie bij spionage is dat je geheime of geclassificeerde informatie aan de vijand geeft.. En omdat Snowden zijn informatie met het Amerikaanse Volk deelde, kan zijn beschuldiging van, of zijn veroordeling voor spionage, simpelweg onthullen dat de Amerikaanse overheid jou en mij als de vijand ziet”….

We tonen je hier de trailer van 3 minuten; wil je deze hele -ondertitelde- documentaire zien, kijk dan -met kop koffie of thee- naar de 50 minuten durende documentaire HIER.

 

28 gedachten over “De waanzin omtrent jouw privacy..

 1. Een helder verhaal. Heel duidelijk waar wij zo langzamerhand aan toe zijn. De angst neemt bij menigeen toe. Mijn vriendin ging vorige week naar New York. Bij aankomst moest ze vingerafdrukken afgeven van al haar vingers van haar rechterhand; een iris scan laten nemen; toen door die body scan.
  Toen zij na een aantal dagen Amerika wilde verlaten en op het vliegveld wachtte op het sign boarding, werd ze omgeroepen. Zij moest nog eens haar (nieuwe) paspoort laten zien want men heeft kunnen zien dat zij vorig jaar in China was geweest. Of zij even kon uitleggen wat zij daar heeft gedaan. Deze gegevens stonden echter niet in haar nieuwe paspoort. Dus moeten zij deze informatie op een andere manier hebben gekregen. Ook vertelde zij aan mij dat er een Engelsman was geweest die in een mail naar een vriend iets grappigs had gezegd over Amerika. Maar dat mailtje is getraceerd. Bij aankomst in Amerika voor een korte vakantie is deze Engelsman opgepakt en gevangen gezet voor een aantal dagen. Hij heeft nu een aantekening bij zijn naam staan dat nooit meer ongedaan gemaakt kan worden heb ik van mijn vriendin begrepen. Er zijn legio van dit soort voorbeelden tegenwoordig.

  1. Het is het verhaal dat we hier al 3 jaar publiceren. Een vriendin was onlangs terug vanuit Canada, via Chicago.. Zelfde verhaal, intimiderend..!!
   De Patriot Act heeft van burgers gevangenen gemaakt. Het is niet meer terug te draaien. De wetten zijn gemaakt, de plannen gesmeed..
   Alleen het volledig LOS-laten van deze onzin, liefdevol en geweldloos geen autoriteit meer accepteren, lijkt de deur te openen voor een nieuwe, vreedzame tijd..

  2. Is al heel lang aan de gang, ze doen het nu gewoon in het volle daglicht, na dat ze het juiste denk en leefklimaat hebben geschapen.

   Ik en mijn vrouw ook hebben besloten om geen grote reizen meer te maken, de lol is er af, en je geeft ze de kans je te koeioneren

  3. De VS is het land waar ze, naar steeds duidelijker worden plannen het systeem willen invoeren van de ideale combinatie van het ‘derde Rijk’ fascisme en een Mao staat. Tijdens de ‘Culturele Revolutie’ in China werd er met ijzeren hand iedereen onderworpen aan een overmaat aan controle enz. Hitler zei ooit:”wer nicht fur uns ist, ist gegen uns”.
   Later blies Bush deze frase nog eens nieuw leven in door te stellen:”your or with us or against us”.
   Alle blauwdrukken voor een communistisch/fascistisch model liggen klaar om tot de volle omvang doorgevoerd te worden.
   Middels het coca cola effect zal dit idee ook in Europa worden geïntroduceerd. Dit via de Bilderberg decreten wat de Amerikaanse spreekbuis is voor de inofficiële beleidslijnen.
   Er bestaat een reëel gevaar dat Nederland als proeftuin voor Europa het eerste land is waar de maatregelen ingevoerd gaan worden.
   Willen we niet in de koplampen blijven staren, zal er een houding nodig zijn welke verder gaat als het negeren van deze mentaliteit.
   Zolang we de voorwaarden scheppen om deze ziekte te laten ankeren in ons sociaal bestel, zal dit ook gebeuren. Maar aan ieder wetje of regeltje gaat altijd een ‘zogenaamde legitieme aanleiding’ vooraf.
   Statistieken laten zien dat ondanks de economische teruggang de criminaliteit niet evenredig toeneemt. Toch zal het staatspropaganda apparaat er alles aan doen om de leugen te doen regeren en het volk te laten instemmen met maatregelen om nog strakker de duimschroeven aan te draaien. Het belang om alle staatsbestuurde media ernstig te betwijfelen is hiermee wel aangetoond dacht ik.
   Daarbij kunnen alleen de alternatieve media nog een rol van belang spelen. Laten we daar op in zetten en vooral de TV uitzetten!!!

 2. EU will watch you

  Er wordt volop gewerkt aan de uitbouw van de Europese Geheime Dienst. Dat heeft de nieuwssite Deutsche Wirtschaftsnachrichten gemeld. De dienst zou moeten worden ingeschakeld om onder meer de strijd tegen het terrorisme efficiënter te organiseren. Critici voeren echter aan dat de activiteiten zich echter zouden kunnen toespitsen op het bespioneren van eurosceptici, andersdenkenden of andere figuren met een ongewenst profiel. Ook zou het mogelijk worden om belastingontwijkers gemakkelijker op te sporen. De dienst zou aan de Europese belastingbetaler 230 miljoen euro per jaar kosten.

  “Door het oprichten van een Europese geheime dienst kan de controle op de Europese burger efficiënter worden aangepakt,” aldus Deutsche Wirtschaftsnachrichten. “Dat was met de afzonderlijke geheime diensten van de individuele lidstaten veel moeilijker.”

  Het European Union Intelligence Analysis Centre (IntCen) moet een versterking betekenen voor de Europese politiedienst Europol, maar wordt volgens Deutsche Wirtschaftsnachrichten met een grote geheimzinnigheid omgeven. “Het blijft ook volstrekt onduidelijk op welke manier de privacy van de burger zal worden gerespecteerd.”

  http://www.express.be/joker/?action=view&cat=platdujour&item=voor-230-miljoen-euro-per-jaar-houdt-een-europese-inlichtingendienst-de-burger-in-het-oog&language=nl&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=

  1. Tuurlijk de Gestapo zit er aan te komen, van echt recht spreken is geen sprake meer, het is vreemd om te zien dat onze leiders toch ook mede Nederlanders dit toe laten, en soms zelfs helpen creéeren.

 3. Ik versta echt dat dit een belangrijk item is om tegen te reageren. Laat hier geen misverstand over bestaan. Maar het kan nog veel en veel erger. Vorig jaar las ik ergens in een dagblad een klein artikeltje waarin stond dat tegen 2016 in Nederland de mensen zullen vereerd worden met een chip in het lichaam. Van privacy is natuurlijk al helemaal geen sprake meer dan natuurlijk.
  Ik hoop van ganser harte dat dit een grap was wat daar in die krant stond.

 4. Beste vrienden het moet van mijn hart, ik ben nog steeds bezig met Lou Reed, hij is het einde van een leef termijn, net als de muziek en de moderne kunst is ingezakt, en afgezakt tot een burger vader systeem van geld maken voor zijn familie.
  Wat een shit wordt er geproduseerd, jé jé en dan het commentaar wordt er niet goed van, ze begrijpen helemaal niet wat er in hun en mijn hoofd allemaal om gaat.
  Het commentaar van Nico Dijkshoorn, ja hij was met zijn vriendin op Coney Island, en hij voelde precies wat Lou Reed had gevoeld, en dan die andere snijboon, die alleen maar boeken schrijft waarvan de eenige lezer hij zelf is, o ja die Lou Reed, nou als je niet in zijn tijd en omstandigheden hebt geleeft, kun je hem en al die anderen nooit niet begrijpen, hoeft ook niet, maar doe dan niet zo als of.
  Maar onze samenleving mankeerd aan alle kanten diepgang en créativiteit met een stuk ongecalculeerd risico.
  Alles is op basis van geen risico, muziek ja het is muziek dat wel, maar het is zo in die straat van een zekere Geel, ende mol tijdperk, echt het slechste wat de VOC kan voort brengen, nou ik vind het niet om te vreten, maar goed er leven hele volksstammen goed van, dus moet het wel goed zijn.

 5. Al vrolijk zappend over het internet gebeurde zojuist dit; Ik zocht de link naar de grootste kersthuis versiering in Australië die op een 500.000 lichtjes stond! nerd… Maar goed, ik tikte foxnews open omdat daar een link was. De computer weigerde daarna alle diensten, vastgelopen. Na een geforceerde stop, bleek daarna alle bezochte sites van vandaag én de hele vorige week verdwenen te zijn uit mijn geschiedenis balkje, creepy! Wat is dit? Nog nooit eerder voorgekomen. Kan iemand mij wat duidelijkheid verschaffen?

  1. Ter aanvulling, ook het icoontje rechtsonder dat aan geeft dat je internet verbinding hebt is verdwenen ook al kijk je naar de inhoud als je het balkje naar links verschuift. Wie helpt mij? Dank.

  2. Gewoon een virussie meegepikt ergens.. Kan de beste gebeuren. Heb je geen goeie virussoftware, dan ben je regelmatig het haasje. Het laatste waar je ook op zou moeten bezuinigen.

  3. Antivirus detecteerd een hoop adware en malware niet. Veel conspiracysites blijken dubieuze trackertjes te hebben die de instelling van je pc veranderen en het zo traag als dikke stront maken. Spyhunter is in mijn ervaring om deze troep er af te gooien.

  4. Foxnews dus, hmmm, niet te vertrouwen. Ik had toch al dat gevoel, maarja wie daar nog niet naar luistert moet op de blaren zitten 😉 Kom ook niet meer terug op die site, was er toch al zelden. En dan te bedenken alleen om wat kerstlichies te zien van een of andere weirdo, tsss Gelukkig zijn de instellingen weer juist geïnstalleerd, maar de geschiedenis is foetsie van vorige week en vanmorgen. O en Coz, wat is malware? Wordt er dan gescrambled of zo?

  5. Wat is malware
   Malware is een verzamelnaam voor kwaadaardige software, en is ontstaan uit de Engelse term malicious software.

   Er zijn veel verschillende varianten van malware, waaronder het “Virus” wat ook de meest bekende vorm van malware is.
   Hieronder ziet u in het artikel “wat is malware” een overzicht van de meest voorkomende vormen van malware.

   De gevolgen en de oorzaak.

   De gevolgen van een malware infectie kunnen zeer schadelijk en riskant zijn, denk maar aan b.v. een dialer die automatisch naar een duurder nummer inbelt en zo voor een peperdure telefoonrekening kan zorgen.
   Maar ook diefstal en verspreiding van persoonlijke gegevens zoals “inloggegevens”, “bankgegevens” en noem maar op.
   Deze gevolgen van malware zult u in eerste instantie niet direct merken.

   Maar malware kan nog meer gevolgen hebben zoals het vertragen van de computer, internetverbinding.
   Het zorgen voor vastlopers en blauwe schermen (BSOD – Blue Screen Of Death).
   Verder kunnen er door malware onverklaarbare foutmeldingen getoond worden, of meldingen dat u geïnfecteerd hier is er meestal sprake van een rogueware infectie, ook wel ransomware of scareware genoemd.

   Verder kan malware het systeem verder infecteren en andere malware aantrekken, en zelfs de beveiliging van de computer uitschakelen, zoals de virusscanner en de firewall.

   De meest bekende symptomen / gevolgen van malware zijn natuurlijk wel de vervelende pop-ups, toolbars en gewijzigde startpagina’s (browser hijackers).

   Oorzaak van een malware infectie.

   Malware kan op verschillende manieren de computer infecteren, en soms op een manier dat u het niet eens merkt.
   De meeste malware infecties komen op de computer door lekken in Windows, Internet Explorer en andere software.
   Doormiddel van een exploit wordt zo’n lek misbruikt door kwaadwillende, en kan de computer geïnfecteerd worden.
   Ook verouderde software zoals Java is gewild om misbruik van te maken.

   Maar u kunt zelf ook de schuldige zijn van een malware infectie, denk maar aan het bezoeken van “adult sites”, “crack sites” en “gratis mp3 sites”.
   Ook het gebruik van besmette USB sticks en andere removable media kunnen een oorzaak zijn.

   Verder kan het installeren van (gratis) software al een malware infectie opleveren, denk maar aan spyware of adware dat ongevraagd geïnstalleerd wordt op de PC, zoals bijvoorbeeld “toolbars”.
   Soms staat er in de licentieovereenkomst wel vermeld dat er spyware of adware mee geïnstalleerd wordt maar wie leest nu deze hele lap tekst.?

  6. Als alles perfect zou zijn wordt er niets meer verkocht. Waarom zou je dan eigenlijk perfect willen zijn? 🙂

 6. Ik heb een half jaar geleden een nieuwe laptop gekocht. Met het openen van youtube, opende deze met het account van mijn inmiddels 2 jaar geleden overleden man. Ikzelf was niet eens op de hoogte van dit account + wachtwoord. Ook met de nieuwe Ipad werd de website van google geopend met een van mijn gmail-accounts, terwijl ik dit gmail-account nog nooit hierop had gebruikt. Hoe kan dit?

  Worden wachtwoorden/ inlognamen extern opgeslagen en gematched aan een IP adres? dit is toch ook privacy schending? Vooral als je ergens anders een keer inlogged…, Ik ben zelf heel verzichtig met wwoorden. (laat de computer nooit wachtwoorden onthouden, staat bij mij uit)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.