Advertentie

Enige gezondheidstips van Dhr. K. Neel..


Er zijn mensen die zich vergapen aan de ontdekkingen van de moderne medische wetenschap in het algemeen, en het ‘prachtige’ werk van de farmaceutische INDUSTRIE in het bijzonder. Wat zij al niet voor elkaar krijgen. We schijnen daarbij te vergeten, dat zowel de medische wetenschap áls de chemische farmacie, zich in bijna alle gevallen baseren op natuurlijke processen.. Processen die al eeuwen en eeuwen oud én bekend zijn..!

Hoe is het dan mogelijk dat we toch de scheiding zo heftig maken tussen ‘regulier’ en ‘alternatief’..? Want liggen ze niet gewoon in elkaars verlengde?
En is die scheiding niet gewoon een spiegel van onze duale geest, die het ‘makkelijk’ vindt om in vakjes te denken en dan pas naar de inhoud kijkt..? Dát hoort bij alternatief en is daarom sussemmeso. E
n dít is regulier en daardoor dittemmedat.. Hoe mooi is het niet om de natuurgeneesWIJZEN van vroeger niet te vergeten en gewoon weer eens te raadplegen.

Kwakzalverij..?
Het is ook heel grappig natuurlijk hoe hier op de site in de reacties vaak het duale karakter van alternatief en regulier, goed of slecht, wordt bevochten. Alsof het een wedstrijd is.. Waar eindigt kwakzalverij en begint het onvatbare van de essentie van heling..? Waar eindigt de chemische reikwijdte van Big Pharma en horen we weer de essentiële roep van de natuur?

Even terug weer naar de basis.
Honing en kaneel.. Hoeveel van dit soort huis-, tuin- en keukentips zijn er wel niet, die ons gewoon van de meest basale klachten af kunnen helpen. BEWEZEN! Kijk bijvooorbeeld ook eens naar het eerder geplaatste artikel hier op de site over zoiets simpels als de UI.. Een volwaardig plantaardig medicijn. Preventief én genezend. (HIER).
Maar voor nu even naar Honing én kaneel. (En ga nu niet naar het bewijsje-voor-het-lijstje vragen..!)

~~~~~~~~~~~

Honing en Kaneel

Ik wed dat de farmaceutische industrie niet wil dat dit de ronde doet. De eenvoud waarmee natuurlijke middelen ons  lichaam weldadig kunnen genezen, wordt té vaak over het hoofd gezien. Neem nou eens gewoon Honing en Kaneel. En neem nou ook eens de feiten..

Feiten over Honing en Kaneel

Ontdekt is dat een mengsel van honing en kaneel veel kwalen kan genezen. Honing wordt geproduceerd in de meeste landen van de wereld. Hedendaagse wetenschappers accepteren honing ook als een “wonderolie” (heel effectief) voor alle soorten kwalen.

Honing kan gebruikt worden zonder enige bijwerking bij iedere soort ziekte. Hedendaagse wetenschap zegt dat zelfs, omdat honing zoet is, als het als medicijn ingenomen wordt in de juiste dosering, het diabetes patiënten niet schaadt. (Dat moet je wel even uitzoeken…winny)

Weekly World News, een Canadees tijdschrift, heeft gaf op 17 januari 1995 een lijst van kwalen/ziektes op, die genezen kunnen worden door honing en kaneel zoals dat door westerse wetenschappers werd onderzocht. Hier volgt dit lijstje:

HARTKWALEN:

Maak een pasta van honing en kaneelpoeder, doe dat op brood in plaats van jam en eet het regelmatig als ontbijt. Het vermindert de cholesterol in de arteriën en redt de patiënt van een hartaanval. En voor degenen die al een aanval kregen, als zij dit proces dagelijks volgen, worden ze mijlen ver gehouden van de volgende aanval. Regelmatig gebruik van dit proces bevrijdt je van ademnood en het versterkt de hartslag.

In Amerika en Canada hebben diverse verzorgingshuizen succesvol patiënten behandeld en ontdekten dat als je ouder wordt, de arteries en aderen hun flexibiliteit verliezen en verstoppen; maar dat honing en kaneel de arteries en aderen her-vitaliseren.

ARTRITIS:

Artritis patiënten kunnen dagelijks, ‘s morgens en ‘s avonds een kop heet water met twee lepels honing en een theelepeltje kaneelpoeder drinken. Als dat regelmatig wordt ingenomen kan zelfs chronische artritis worden genezen. In een recent research uitgevoerd op de Universiteit van Kopenhagen, werd ontdekt dat als de doktoren hun patiënten behandelden met een mengsel van een lepel honing en een halve theelepel kaneelpoeder voor het ontbijt, ze binnen een week ontdekten dat van 200 mensen die zo behandeld waren, praktisch 73 mensen totaal verlost waren van pijn en binnen een maand konden de meeste patiënten die door de artritis niet konden lopen of zich voortbewegen beginnen te lopen zonder pijn.

BLAAS INFECTIES:

Neem twee theelepels kaneelpoeder en een theelepel(of lepel?) honing in een glas lauwwarm water en drink het. Dit vernietigt de bacillen in de blaas.

CHOLESTEROL:

Twee lepels honing en drie theelepels kaneelpoeder gemengd in een kop theewater, aan een cholesterol patiënt gegeven, en men ontdekte dat het cholesterolniveau in het bloed tien procent minder was, binnen twee uren.

En zoals genoemd bij artritis patiënten, als je dit drie keer daags doet, wordt iedere chronische cholesterol genezen. Volgens informatie die kwam uit dat Blad kan zuivere honing, dagelijks bij voedsel ingenomen, klachten van cholesterol wegnemen.

VERKOUDHEDEN:

Zij die lijden aan gewone of ernstige verkoudheid kan drie dagenlang, dagelijks dus, een lepel lauwwarme honing innemen met ¼ lepel kaneelpoeder. Dit proces zal de meeste chronische hoest, verkoudheid genezen, en de sinussen schoonmaken.

MAAG DIE VAN STREEK IS:

Honing ingenomen met kaneelpoeder geneest maagpijn en reinigt maagzweren vanaf hun wortel.

GAS:

Volgens studies die in India en Japan gedaan zijn, is onthuld dat als honing met kaneelpoeder wordt ingenomen, de maag vrij wordt van gassen.

IMMUUN SYSTEEM:

Dagelijks gebruik van honing en kaneelpoeder versterkt het immuun stelsel en beschermt het lichaam tegen bacteriële en virale aanvallen. Wetenschappers hebben uitgevonden dat honing diverse vitamines en ijzer bevat in grote hoeveelheden. Constant gebruik van honing versterkt de witte bloedlichaampjes om tegen bacteriële en virale ziekten te vechten.

INDIGESTIE:

Kaneelpoeder dat op twee theelepels honing wordt gestrooid en voor het eten ingenomen, verlicht zuurheid verteert de zwaarste maaltijden.

INFLUENZA : GRIEP:

Een wetenschapper in Spanje heeft bewezen dat honing een natuurlijk ingrediënt bevat die influenza bacillen doodt en de patiënt redt van de griep….

LANG LEVEN:

Thee gemaakt met honing en kaneelpoeder, indien regelmatig ingenomen, houdt de verwoestingen tegen van ouder worden. Neem vier lepels honing, een lepel kaneelpoeder, en drie kopjes water en maak er thee van. Drink een kwart kop drie of vier maal per dag. Het houdt de huid fris en zacht en houdt veroudering tegen. De levensspanne neemt toe en zelfs een 100 jarige, begint karweitjes van een 20 jarige uit te voeren.

PUISTJES:

Drie lepels honing en een theelepel kaneelpoeder pasta. Breng dit aan op de puistjes voordat je gaat slapen en was het de volgende dag met warm water af. Als je dit twee weken dagelijks doet, haalt het de puistjes af van de wortel.

HUIDINFECTIES:

Leg honing en kaneelpoeder in gelijke delen op de aangedane plekken, dit heelt eczeem, ringworm en alle soorten huid infecties.

GEWICHT VERLIEZEN:

Dagelijks ’s morgens een half uur voor het ontbijt op een lege maag, en ’s nachts voor het slapen, drink dan honing en kaneel in een kop water gekookt. Als je dit regelmatig gebruikt reduceert het het gewicht van zelfs de meest dikke persoon. Dus, het regelmatig drinken van dit mengsel laat het vet zich niet opbouwen in het lichaam, zelfs als de persoon een dieet met een hoog aantal calorieën gebruikt.

VERMOEIDHEID:

Recente studies hebben laten zien dat suiker die in honing zit eerder behulpzaam dan nadelig is voor de sterkte van het lichaam. Oudere mensen die honing en kaneel innemen in gelijke delen, zijn alerter en flexibeler. Dr. Milton die hiernaar onderzoek heeft gedaan, zegt dat een halve lepel honing in een glas water en besprenkeld met kaneelpoeder, dagelijks ingenomen na het poetsen en in de middag om ongeveer 03:00 uur als de vitaliteit van het lichaam begint te verminderen, dan neemt de vitaliteit van het lichaam binnen een week toe.

SLECHTE ADEMHALING:

Mensen uit Zuid Amerika gorgelen als eerste in de morgen met een theelepel honing en kaneelpoeder die in heet water gemengd zijn, dus blijft hun adem de hele dag door fris.

45 gedachten over “Enige gezondheidstips van Dhr. K. Neel..

 1. Top Artikel Guido!

  Kaneel is werkelijk een heel goed huis en tuin middel om toe te passen zeker in combinatie van suikerziekte, gebruik het zelf nu al 2 jaar tot grote tevredenheid van de huisarts en specialist, meer stabiliteit te verkrijgen hier mee.

  “Diebacinn Extra bevat naast een speciaal kaneelextract op waterbasis, ZN112, de vitaminen C, E en de mineralen Zink en Chromium. Diebacinn extra voorkomt het hongergevoel doordat het de bloedsuikerspiegel normaal houdt. Dit complete product bevat eveneens antioxidanten en heeft een positieve invloed op de bloedsomloop, de stofwisseling, het zenuwstelsel en het immuunsysteem.”

  http://www.diabecinn.co.za/pdf/diabecinn.pdf

 2. Met kaneel wel ff opletten; een teveel KAN constepatie veroorzaken. De ontlasting wordt compacter door kaneel.
  Een ieder moet voor zichzelf de dosering uitmaken.

 3. Klopt Lemetje, ben daarvan al op de hoogte, bedankt voor je medeleven, tegen obstipatie gebruiken we graag lijnzaad, je wilt niet weten hoe goed dat werkt.
  Maar dat is voor iedereen natuurlijk ook weer iets anders.

 4. @ Guido

  Is dit een lolletje Dhr. K.Neel?
  Soms heeft iemand precies de naam die bij zijn interesse past, maar ik vraag me dat hier toch af.
  Moet ik dit serieus nemen? Niet om het een of ander,
  maar je ziet aan de reacties dat we toch niet maar klakkeloos alles aan kunnen nemen wat ons voorgeschoteld wordt.

 5. Heel erg dankbaar ben ik voor deze publikatie.

  Ga deze dus lekker toepassen binnen mijn gezin.

  Jullie lezen later wel wat de reacties binnen ons gezin zijn geweest.

  Warme groet,
  Namaste,

  Bertina.

 6. @Riet

  Je hoeft het toch niet aan te nemen?
  Je kunt het zelf onderzoeken en ervaren of niet natuurlijk.
  Ik schoot wel in de lach om het woord klakkeloos, hoeveel mensen hebben zich niet klakkeloos laten vaccineren door angst.
  Dan lijkt me dit toch vrij onschuldig, met misschien als consequentie wat obstipatie, nou dan neem je wat minder kaneel.
  alsjeblieft niet zo serieus Riet.
  Ik gebruik zelf al jaren honing met kaneel als broodbeleg.
  heeeeeeerlijk. Vind ik.

 7. @ Riet

  Dhr. K. Neel, is dus ook geen Drs. K. Neel, een vrij ingeslopen grapje van Guido natuurlijk, net Dhr H. Oning en Mevr K. Ruiden.
  Meesterlijk bedacht, kan er gretig om lachen.

 8. @Riet: humor is ook wat waard. Toch? Want hoe serieuzer je jezelf neemt, hoe moeilijker het is om een beetje afstand te bewaren.
  En ik heb al zo’n moeite met overzicht houden..!
  was getekend: K. Bouter…
  🙄

 9. @Guido
  Precies Guido, humor is zelfs heel veel waard. Neem mij dan ook niet zo serieus. Hoewel ik wel moet zeggen dat ik met sommige humoristen hier niet op dezelfde golflengte zit, maar dat mag toch? Ik vind het prima, maar er is een beeld van mij ontstaan waardoor alles wat ik inbreng als serieus wordt beschouwd. Geeft niet, want ook dat ben ik en het lijkt soms wel of dat niet meer mag.

 10. maar waarom nou perse de combinatie honing en kaneel? Als ik ALLEEN honing gebruik, of ALLEEN kaneel, is het dan in eens niet meer goed? Snap ik niet helemaal.

 11. @Box3066: Ja jeeeeetje… Waar staat in hemelsnaam dat dat niet goed is..!!!??? De kaneel of honing apart nemen..? Je ziet spoken.
  Je kunt ook de honing met een rietje proberen te nuttigen, maar met kaneel erbij gaat dat zeker niet..?! Dát staat er ook niet bij..! Sorry hoor..

 12. Weet je, ik ken nog wel meer dingen die je tot je zou moeten nemen.

  Honing en kaneel zijn goed, maar er zijn zóveel kruiden, oliën, voedsel wat goed voor ons zou zijn…

  Voor de meeste ziektes en problemen, groeien planten in de wereld om dit weer te verhelpen.

 13. @Guido

  Dan hoef ik dat hele artikel ook niet serieus te nemen. Ik weet van kaneel dat het goed is tegen schimmel infecties. Daar heb ik verder geen honing bij nodig. http://www.starmanproductions.nl/kruiden/kaneel.html

  Als honing de zelfde werking heeft als kaneel, verklaart het me iets meer. maar dat lijkt me onlogisch.

  Zet dan in het artikel, kaneel is lekker met de combinatie honing, en het is gezond ook. Dat maakt het me wat meer duidelijk.

 14. @box3066

  Honing is gezond. Goed voor de potentie o.a.
  Het is een beter product dan suiker in je thee.

  Het versterkt je immuunsysteem. Je krijgt meer power in je donder.

 15. Geweldig we gaan terug naar de natuur !!
  Ben erg blij hierom !
  Groetjes allemaal van we zijn op de goede weg ! Dankzij adviezen van al onze vrienden op internet en dat is heel belangrijk !
  Beatrix zei niet voor niets ( de bilderberg trut) dat we viritueel teveel bezig waren maar ja dat is onze redding ! en haar verlies !!!
  Laten we a.u.b. bezig blijven zoals nu dat is voor allemaal een benefiet ! Internet maakt ons allemaal wakker en dat is mooi ik kreeg advies weet niet meer van wie om iedere week een buisje oscillococcinum te nemen om geen griep te krijgen of om niet verkouden te worden dat heb ik gedaan en ik ben niet eens verkouden geworden per jaar ben ik 3 a 4 verkouden ben dat dus ook niet geworden dat is te danken aan de vituele connectie bedank daarvoor !
  Welterusten alle vrienden en nog een prettig weekend Pietje

 16. Guido is flauw.
  Dat honing gezonder is dan suiker is algemeen bekent, dat kaneel geneeskrachtig is, dat wist ik ook al. En dat zout ongezond is ook al bekent. Dat artikel is verder waardeloos. Maar als ik iets lees of hoor zet het me altijd aan het denken.

 17. @pietje, had ik vandaag al gezegd dat ik van je hou? Nee? Nou alsnog: IK HOU VAN JE!
  @3066: niet zo dubbelzinnig hè? Als ik het over zout heb, ben ik flauw.. Dit artikel is waardeloos, maar het zet je wel aan het denken?
  Je hebt volgens mij ook helemaal geen kaneel, honing noch zout nodig. Gewoon meer artikelen lezen op WantToKnow. 2x Daags 1 artikel. (Geen bijwerkingen bekend..(er gaan wel geruchten, maar laat die nou maar..!))

 18. Het artikel is niet helemaal waardeloos hoor, altijd leuk om wat tips te krijgen. Bedankt hiervoor. Alleen een beetje misleidend, alsof honing zo gezond is, als je dat veel eet, ik geloof dat niet.

  Wat ik verder van het artikel vind heb ik al gezegd.

 19. In India worden kruiden al eeuwen lang als geneesmiddel gebruikt en van honing zijn de genezende werkingen ook al eeuwen bekend. Er zijn veel meer dingen waar je nog nooit van gehoord hebt die toch werken. Tunnelvisie is gelukkig wel te genezen.

 20. Alles draait om de honing, zonder dit heb jij geen eten straks meer op je bord 3066, tis niet alleen de honing zelf, maar ook al het werk van die zoemende en uitstervende bijtjes die aan bestuiving doen van stuifmeel, is dat er niet meer dan is er ook geen honing, maar ook geen groente en fruit soorten meer te verkrijgen, heel veel natuurprodukten zijn afgeveerd of bijtjes en de bloementjes.

  Gezien honing goed is zijn er ook soorten honing die niet dusdanig van kwaliteit zijn, honing wat versuikerd is echt niet goed voor de diebaat, hoge bloedsuiker tot gevolg, echter bepaalde soorten daarin weer tegen hebben antioxidanten in zich welke het suiker spiegel weer verlagen.

  Het is niet zomaar even een potje gaan kopen, tis toch nog wel even een Gait van een studie voor nodig om de juiste passende honing zien te vinden die heilzaam zijn vruchten afwerpt.

  Heb me van morgen mij laten informeren bij een imker die ik persoonlijk ken, hoe dat nu precies in elkaar zit.

 21. Wat er niet in staat over honing vind ik heel erg jammer namelijk dat honing ook in zalf is te koop voor openwonden en brandwonden jou zou zelfs reform honing kunnen gebruiken als hij maar niet verhit is. Juist mensen met diabetes krijgen dit zelfs in ziekenhuizen om wonden te laten genezen. Dus er is nog veel meer waar honing goed voor is.
  groetjes linda

 22. Ik lig hier helemaal in een scheur van de lach. Komt Guido eindelijk weer eens met een artikel met een knipoog, zijn er altijd een paar azijnp*ssers die dáár weer over gaan zeuren.
  Ontstaan er weer misverstanden, wordt dáár weer op gereageerd… Hilarisch al die reacties !!

  Ik heb gewoon de slappe lach…vooral Dhr. K.Neel whahaa..hoe kan je daar nou serieus op gaan reageren LOL

 23. Vandaag heb ik geprobeerd een glas met honing en kaneel te drinken, ik vond het verschrikkelijk smaken. Geldt dit alleen voor mij of hebben meer mensen hier problemen mee. Na het drinken heb ik het idee dat het larie was. Men spreekt over dr. K.Neel. Hoe vreemd is dit niet? het lijkt wel een grap. Dat appel met kaneel helpt tegen diarree heeft mijn moeder me 40 jaar geleden al verteld. Helaas ben ik geen honing eter, ik vind het vreselijk om dit dan ook nog met kaneel te vermengen. Een kaneel staaf van de kermis is wel te eten. Heb ik iets verkeerd gedaan? teveel kaneel misschien? Wie weet dat.

  1. De onderzoekers Peter Selie en Drs Ann Dijvie hebben samen met professor A.Nijs uitgevonden dat dit artikel met een plakje lariekoek en wat zout genuttigd dient te worden . Lees de reacties maar 🙂

 24. Ik vind het drankje wel lekker. Ik doe de hoeveelheid zo: 1 koffielepel honing en een theelepel of halve koffielepel kaneel. in een kop warm water. Als je de kaneel nog teveel vind dan kun je een half theelepel nemen. lieve groetjes

 25. Wat wordt bij vermoeidheid bedoeld met na poetsen?Tandenpoetsen?
  halve lepel is het eetlepel in glas water is het warm water besprenkeld met kaneel hoeveel?
  Kan het ook later dan 3u.Mijn vermoeidheid begint omstreeks 19.00 u.

 26. Honing+ Kaneel.
  Ik meng Acacia honing met ceylon
  kaneel poeder.
  IK denk dat thee te warm is
  en te veel goede dibgen verloren gaan.
  Mijn vraag hoeveel in gram moet een
  mannelijke volwassene in nemen per dag ?
  Graag met dank een antwoord.

  Tsafke

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.